Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Locked
thandorina

#176 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by thandorina »

sara3 wrote:Dobijam mucninu od svega sto sam procitala i ne mogu da vjerujem sta ljudi sve pisu i kako razmisljaju bolje receno ne razmisljaju.
Svi vasi komentari se svode na rekla -kazala.Gori ste od mahalskih tracara.
Bavite se stvarima i firmom kojoj niste ni sad kad je pod stecajem ni do koljena.
Ko ste vi?
Sta ste vi?
Skolovani kriticari za poslovanje?
Jel se ikad iko od vas zapitao kako je ljudima kojima je IT bio i ostao dio zivota!
U svakom zitu ima kukolja pa i uvoj firmi al za one zdrave molim vas da prestanete bljuvat po njima.
Vi ce te ovo vrlo brzo zaboraviti al ja znam da oni koji znaju pravu pricu IT nikada nece zaboravit.
IT JE DIO NASE ISTORIJE STO VI NIKADA NECETE BITI
Sad molim vas brinite se o sebi jer dolaze jos teza vremena.
Kao sto navedoh u nekom od gornjih postova, vrlo sam raspolozena da pricamo pod punim imenima i prezimenima..., pa bujrum!Takodjer, moji postovi se ne svode na rekla-kazala, vec mogu dokumentovati sve sto sam navela...No o tome ce se u narednom periodu ocitovati i pravosudje po nadleznostima...
Ko smo? Sta smo?
Ja konkretno, evo mogu reci, da sam i po vokaciji "skolovani kriticar za poslovanje" ako se to tako u "istorijskom" ITu naziva. I sta sad?
Vecina ljudi ovdje pljuje samo i iskljucivo po vlasniku, opet -vrlo osnovano.
I zaista ni meni, ni vecini ovdje , nije cilj postati dijelom istorije nekoga kome je IT krajnji domet.
Pozdrav!
Drvosjeca iz Dejcica

#177 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Iskreno, ja bih volio da u BiH dođe neka veca firma, recimo MediaMarkt, pokupuje ove nase cobanske kvazi firmice tipa "haj-ti konfjuter" i napravi jednu dostojnu firmu gdje ce kupci biti zadovoljni i cijenjeni; ali i radnici biti postovani, cijenjeni prvo prema rezultatima rada, znanju i zalaganju za firmu. Sa druge strane, svaka istinska firma i pravi menađer ce radnike koji doprinose razvoju i prihodu firme znati motivisati, nagraditi, unaprijediti ali i degradirati ako svojim nemarom i nepaznjom osteti firmu. Fakultetsko obrazovanje, pogotovo ove diplome iza rata, nisu uvijek pouzdano mjerilo kvaliteta radnika, njegove sposobnosti i vjestina. Sretao sam ljude sa visokom strucnom spremom koji nisu u stanju samostalno sastaviti najobicniji dopis a vaze za strucnjake. :cry:
Ridjobrki

#178 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Ridjobrki »

buenos aires wrote:
veljaca wrote:buenos aires - PRVI post . Cestitam ......... Da li si i ti radio u IT ?????
Nisam sreco radila u IT-u ali smatram sebe inteligensnom i objektivnom osobom tako da...
I jos jedna stvar za "kinesko smece"...otkad se to proizvodi u BiH????? Jedva ste docekali ovu temu...besposlicari!

Ma nismo ba besposličari, samo imamo ispravne kompjutere koje nismo kupili u ITC. Koji je istorija, moram se složiti sa sarom i dodati: na sreću generacija koje dolaze i neće imati posla sa tom mladom i perspektivnom firmom.
Drvosjeca iz Dejcica

#179 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

thandorina wrote:
Kao sto navedoh u nekom od gornjih postova, vrlo sam raspolozena da pricamo pod punim imenima i prezimenima..., pa bujrum!
Sjedi jedan... Forum je sta? Kada naucis ovo onda mozemo nastaviti. :roll: Ova zemlja sa ovakvom omladinom nema sanse da uspije. :oops:
thandorina

#180 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by thandorina »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
thandorina wrote:
Kao sto navedoh u nekom od gornjih postova, vrlo sam raspolozena da pricamo pod punim imenima i prezimenima..., pa bujrum!
Sjedi jedan... Forum je sta? Kada naucis ovo onda mozemo nastaviti. :roll: Ova zemlja sa ovakvom omladinom nema sanse da uspije. :oops:
Vrlo jasno sta je forum...No, kako je rijec o vrlo specificnoj temi i "forumasima" koji podastiru kojekakve dokaze i upite, s tim u vezi sam napisala i to...
U svakom slucaju, hvala na komplimentu...ovo omladina..:)
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#181 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Pera Trta »

Interesantno kako svi ovi koji brane IT i njegovog gazdu imaju samo po jedan ili dva posta. Očito su se registrovali maksuz da brane lik i nedjelo svog šefa i njegovih jednomišljenika i saradnika.
Ili, što je neko sugerisao i čini se vjerovatnije, to sve jedna te ista klonirana šefica Almica. Ili neka njoj slična gazdina uvlakačica.
sheilak

#182 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by sheilak »

buenos aires wrote: Djevojka je upravu i ima moju apsolutnu podrsku! Najgori i jesu ljudi kao sto si ti...oni polupismeni koji misle da sve znaju! Nije mi jasno zasto si se toliko"raspalio"?!!Mora da zivis jako interesantan zivot :zzzz: Obozavam inace ljude koji misle dakle da sve znaju i koji se upustaju u svaku diskusiju bez ikakvih argumenata!
A to da li djevojka ima fakultet ili ne, ne shvatam sta se tebe tice! Jos jedan oblik ljubomore! Daj bolan, vidim spadas u "onu" grupaciju ljudi za koje su svi uspjesni ljudi" lopovi" i "prevaranti"! I ne sekiraj se ti ni za gospodina Softica ni ti za IT- Computers! U svakom slucaju je u svom zivotu postigao vise od tebe i tako ce i da nastavi! Pusti ti radnike IT-Computersa koji dan da dodju sebi pa se onda Sreco raduj novim uspjesima i Nihada i svih koji su sa njim i uz njega!
Ja samo ne shvatam jednu stvar, kako vi svi koji mozete pisati takve gadosti i spekulisati na sve strane, a znate tacno da niste upravu? TPa to je patoloski, ocigledno!
Nebitno... na kraju krajeva...jadni ste...lesinari obicni!!!!
Lijep i srdacan pozdrav svima i NE BRINITE SE VI ZA NIHADA SOFTICA!

:-D

Ma, ne brinemo se mi za Nihada Softica. Karma ce se pobrinuti za njega. :D Iskreno da ti kazem, tvoj post me malo podsjeca na podrsku nekom "velikom vodji " neke sekte.

Kupila komp. kod njih 2004. godine. Nikad nije radio kako treba, nikad. Stalno neki problemi : od otkazivanja tastature i misa, rusenja sistema , iskljucivanja ... Nosila 2 puta na servis kod njih - nisu nista mogli naci. Platila sam oko 1900 Km ( na kredit ) za cisto sadisticko kidanje zivaca.
Vrhunac je naravno ugradnja ilegalnog Windowsa XP-a, prilikom kupovine - ne znam kako zbog toga nisu krivicno odgovarali.

Sve u svemu, nadam se da ce radnici uspjeti naci nova zaposlenja. Sto se tice kupaca, imena Nihada Softica i supruge mu postali su sinonim za prevaru i fuseraj.
Last edited by sheilak on 20/05/2009 16:37, edited 2 times in total.
Ridjobrki

#183 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Ridjobrki »

thandorina wrote: Kao sto navedoh u nekom od gornjih postova, vrlo sam raspolozena da pricamo pod punim imenima i prezimenima...

Šta sve neke žene nisu u stanju samo da bi saznale moj identitet i pokušale razmijeniti gene sa mnom... Čak bi i sa besposlenim kadrovima propale firme u klinč ulazile!

:D :D :D
Drvosjeca iz Dejcica

#184 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

thandorina wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
thandorina wrote:
Vrlo jasno sta je forum...No, kako je rijec o vrlo specificnoj temi i "forumasima" koji podastiru kojekakve dokaze i upite, s tim u vezi sam napisala i to...
U svakom slucaju, hvala na komplimentu...ovo omladina..:)
Na javnim forumima, kao sto je i SA-X, cak nije ni preporucljivo odavati svoje licne podatke iz razumljivih razloga. Necije ime i prezime, broj mobitela, broj i PIN kreditne, tjelesni omjeri...ne vidim zasto bi to bilo mjerodavno za bilo sta? :-?
sara3

#185 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by sara3 »

Pojma vi nemate!
nigdje.nikog

#186 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by nigdje.nikog »

Sad mi je postao jasan i slucaj MIHRIJE PELAK - nekretnine.
Vjerovatno joj je firma bila opremljena IT kompjuterima, koji su predodredjeni za prevare!
Ridjobrki

#187 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Ridjobrki »

sara3 wrote:Pojma vi nemate!

Eto vi imate... :roll:

Hajde sad tražiti posla, kako vas nije sramota zajebavati čestite forumaše! Besposličari i dokonjaci jedni...
thandorina

#188 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by thandorina »

Na javnim forumima, kao sto je i SA-X, cak nije ni preporucljivo odavati svoje licne podatke iz razumljivih razloga. Necije ime i prezime, broj mobitela, broj i PIN kreditne, tjelesni omjeri...ne vidim zasto bi to bilo mjerodavno za bilo sta? :-?[/quote]

U ovom slucaju i kao odgovor na upit - ko ste? sta ste? bi bilo mjerodavno, ili bi barem obezbijedilo nekakav odgovor u svrhu dokumentovanja svega recenog...U krajnjoj liniji, na svakom od nas je da li zelimo odati svoj pravi identitet, pa cak i ostale podatke koje si naveo...I ako si zavrsio s lekcijama vezano za forum, drago mi je..Ako ipak imas jos nesto za dodati, rado cu procitati, pa da zavrsimo s ovim...ili?
sara3

#189 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by sara3 »

Pero,Pero nemas pojma kolko grijesis!
Pera Trta wrote:Interesantno kako svi ovi koji brane IT i njegovog gazdu imaju samo po jedan ili dva posta. Očito su se registrovali maksuz da brane lik i nedjelo svog šefa i njegovih jednomišljenika i saradnika.
Ili, što je neko sugerisao i čini se vjerovatnije, to sve jedna te ista klonirana šefica Almica. Ili neka njoj slična gazdina uvlakačica.
TRAJAN

#190 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by TRAJAN »

na prvi dio naslova ove teme mogu samo da kazem

AMIN!
thandorina

#191 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by thandorina »

Ridjobrki wrote:
thandorina wrote: Kao sto navedoh u nekom od gornjih postova, vrlo sam raspolozena da pricamo pod punim imenima i prezimenima...

Šta sve neke žene nisu u stanju samo da bi saznale moj identitet i pokušale razmijeniti gene sa mnom... Čak bi i sa besposlenim kadrovima propale firme u klinč ulazile!

jah...nazalost, nije mi poslo za rukom saznati tvoj identitet....:(....a ni gore pomenuti kadar nije ocito za klinc, tako da mi je ovo jedan od onih losih dana na forumu...:)...pih....
Fozgen

#192 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Fozgen »

sheilak wrote:
buenos aires wrote: Djevojka je upravu i ima moju apsolutnu podrsku! Najgori i jesu ljudi kao sto si ti...oni polupismeni koji misle da sve znaju! Nije mi jasno zasto si se toliko"raspalio"?!!Mora da zivis jako interesantan zivot :zzzz: Obozavam inace ljude koji misle dakle da sve znaju i koji se upustaju u svaku diskusiju bez ikakvih argumenata!
A to da li djevojka ima fakultet ili ne, ne shvatam sta se tebe tice! Jos jedan oblik ljubomore! Daj bolan, vidim spadas u "onu" grupaciju ljudi za koje su svi uspjesni ljudi" lopovi" i "prevaranti"! I ne sekiraj se ti ni za gospodina Softica ni ti za IT- Computers! U svakom slucaju je u svom zivotu postigao vise od tebe i tako ce i da nastavi! Pusti ti radnike IT-Computersa koji dan da dodju sebi pa se onda Sreco raduj novim uspjesima i Nihada i svih koji su sa njim i uz njega!
Ja samo ne shvatam jednu stvar, kako vi svi koji mozete pisati takve gadosti i spekulisati na sve strane, a znate tacno da niste upravu? TPa to je patoloski, ocigledno!
Nebitno... na kraju krajeva...jadni ste...lesinari obicni!!!!
Lijep i srdacan pozdrav svima i NE BRINITE SE VI ZA NIHADA SOFTICA!

:-D

Ma, ne brinemo se mi za Nihada Softica. Karma ce se pobrinuti za njega. :D Iskreno da ti kazem, tvoj post me malo podsjeca na podrsku nekom "velikom vodji " neke sekte.

Kupila komp. kod njih 2004. godine. Nikad nije radio kako treba, nikad. Stalno neki problemi : od otkazivanja tastature i misa, rusenja sistema , iskljucivanja ... Nosila 2 puta na servis kod njih - nisu nista mogli naci. Platila sam oko 1900 Km ( na kredit ) za cisto sadisticko kidanje zivaca.
Vrhunac je naravno ugradnja ilegalnog Windowsa XP-a, prilikom kupovine - ne znam kako zbog toga nisu krivicno odgovarali.

Sve u svemu, nadam se da ce radnici uspjeti naci nova zaposlenja. Sto se tice kupaca, imena Nihada Softica i supruge mu postali su sinonim za prevaru i fuseraj.
:P
Ko je zapravo bankrotirao?
Nije on bankrotirao vjeruj mi, ali ovakva vremena su dusu dala za raznorazne otkaze i stecaje pa tako je i on iskoristio ovaj "vakat".
A prije nego budes svjesna ti ces opet kupovati kod njega i slicnih njemu.

Sta traze nasi ljudi ( u Bosni i Hercegovini ) od prodavaca i kompanija koje prodaju tehniku prvenstveno?
Cisto onako pitanje za sve nas kriticare.
sara3

#193 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by sara3 »

Ridjobrki wrote:
Sto se ljutis, i za tvoju informaciju nisam iz IT i vise sam zaposlena nego vecina vas.
Moras dostojno podnosit sta drugi pisu kao sto to rade ovi iz IT

Hajde sad tražiti posla, kako vas nije sramota zajebavati čestite forumaše! Besposličari i dokonjaci jedni...
Ridjobrki

#194 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Ridjobrki »

thandorina wrote:
Ridjobrki wrote:

jah...nazalost, nije mi poslo za rukom saznati tvoj identitet....:(....a ni gore pomenuti kadar nije ocito za klinc, tako da mi je ovo jedan od onih losih dana na forumu...:)...pih....

Ne brini, znaš kako kažu: Novi dan, nova nafaka. ;-)

SITNA SLOVA: Navedena poslovica se koristi za izražavanje nade i ne može se primijeniti na ITComputers i slične firme.
thandorina

#195 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by thandorina »

hahahaha....
sitna slova su cudo!
Ridjobrki

#196 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Ridjobrki »

sara3 wrote:
Ridjobrki wrote:
Sto se ljutis, i za tvoju informaciju nisam iz IT i vise sam zaposlena nego vecina vas.
Moras dostojno podnosit sta drugi pisu kao sto to rade ovi iz IT

Kakve li demonstracije informatičke nepismenosti... :roll:

Gledaj, kad se pokušava polemizirati onda je red da i ti nešto kažeš inače nije zanimljivo.
thandorina

#197 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by thandorina »

pa rekla je bolan, samo je nakucala u okviru citata...no dotle jos nisu dosli sa obukom kadra u IT...taman kad je na red dosla lekcija "Citirati na forumu", odose pod stecaj...
sara3

#198 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by sara3 »

thandorina wrote:
sara3 wrote:Dobijam mucninu od svega sto sam procitala i ne mogu da vjerujem sta ljudi sve pisu i kako razmisljaju bolje receno ne razmisljaju.
Svi vasi komentari se svode na rekla -kazala.Gori ste od mahalskih tracara.
Bavite se stvarima i firmom kojoj niste ni sad kad je pod stecajem ni do koljena.
Ko ste vi?
Sta ste vi?
Skolovani kriticari za poslovanje?
Jel se ikad iko od vas zapitao kako je ljudima kojima je IT bio i ostao dio zivota!
U svakom zitu ima kukolja pa i uvoj firmi al za one zdrave molim vas da prestanete bljuvat po njima.
Vi ce te ovo vrlo brzo zaboraviti al ja znam da oni koji znaju pravu pricu IT nikada nece zaboravit.
IT JE DIO NASE ISTORIJE STO VI NIKADA NECETE BITI
Sad molim vas brinite se o sebi jer dolaze jos teza vremena.
Kao sto navedoh u nekom od gornjih postova, vrlo sam raspolozena da pricamo pod punim imenima i prezimenima..., pa bujrum!Takodjer, moji postovi se ne svode na rekla-kazala, vec mogu dokumentovati sve sto sam navela...No o tome ce se u narednom periodu ocitovati i pravosudje po nadleznostima...
Ko smo? Sta smo?
Ja konkretno, evo mogu reci, da sam i po vokaciji "skolovani kriticar za poslovanje" ako se to tako u "istorijskom" ITu naziva. I sta sad?
Vecina ljudi ovdje pljuje samo i iskljucivo po vlasniku, opet -vrlo osnovano.
I zaista ni meni, ni vecini ovdje , nije cilj postati dijelom istorije nekoga kome je IT krajnji domet.
Pozdrav!

Zbog cega onda sav taj bijes i mrznja?
atko

#199 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by atko »

Ovo postaje zanimljivo ... izgleda da se veci dio ekipe sa slike javio na temu ...

Vasi nastupi i kolicina mrznje koja iz njih izbija najbolje i pokazuju ko je zapravo vodio ITC :roll:

Nikad necemo zaboraviti Nihada koji je psovao majke i boga zenam i tu dundjersku firmnu koja je tusila smece po astronomskim cijenama i varala svoje kupce gdje je stigla ... i tjerajuci ljude da rade 24h dnevno i na kraju podvila rep i pod izgovorom recesije pobjegla u misiju rupu da zajebe jos koga ...

... sa ovog mjesta poruuucujemo da vas nikadaaa nemozemo zaboraviti ...

... ali trudicemo se svojski
Ridjobrki

#200 Re: Propao IT Computers - ko je sljedeći?

Post by Ridjobrki »

Dobronamjerni savjet: ubuduće prodavače regrutujte iz Avona. Bar znaju objasniti šta prodaju.

A mladi prodavaču iz Ekvatora koji si izgubio posao, na pitanje "Koji je alternativni software Sonyjevom Sonic Stageu?" odgovor ne glasi "Nemamo mi pojma i nemamo mi veze sa tim mi smo vam samo prodali preskup mp3 player" nego "VAIO music transfer".
Locked