Kondilomi - help!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
Hercegoviina

#176 Re: Kondilomi - help!!!

Post by Hercegoviina »

milann1971 wrote:da osvjezim temu,, imam problem bar 2 godine sa kondilomima, uzeo sam konacno papiloma kremu iz Srbije, mazem evo mjesec i po nista jos, nema promjena...mazacu i dalje... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kako si dosao do kreme?
gendolf

#177 Re: Kondilomi - help!!!

Post by gendolf »

Hercegoviina wrote:
milann1971 wrote:da osvjezim temu,, imam problem bar 2 godine sa kondilomima, uzeo sam konacno papiloma kremu iz Srbije, mazem evo mjesec i po nista jos, nema promjena...mazacu i dalje... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
kako si dosao do kreme?
Ja sam iskorijenio kondilome sa vinskim sircetom. Probao prvo jabukovo, nista me djeluje. Onda kupim vinsko sirce (jako), pa natopim ga na gazu velicine kondiloma, onda istu stavim na kodilom i zalijepim ga dobro flasterom. Tako sam mjenjao oblogu jedno 5x. Da ti kazem jos da sam probao i prije sasircetom ali nista se nije desevalo, dok nisam shvatio da se gaza mora staviti tacni na kondilom i onda zalijepiti tako da je sve vrijeme gaza na kondilomu i da se ne pomjera. Prvo kondilomi pobjele, onda pocnu da crne i na kraju se stvori krater gdje sirce izjede kondilom skroz i stvori se kao ranica koja boli iskreno. Zato je bitno da stavis gazu velicine kondiloma da ti ne izjede ostalu kozu.
Moras biti uporan. Ja sam ih ostranio prije par godina sa vinskim sircetom i hvala Bogu nisu se javili vise nikada.
Ako budes koristio sirce budi spreman na smrad sirceta i na kraju da on izjede mjesto gdje ga aplociras, tako da malo boli, ali vrijedi istrpiti.
NbLsU

#178 Re: Kondilomi - help!!!

Post by NbLsU »

.jjj
Last edited by NbLsU on 08/09/2020 09:14, edited 1 time in total.
Hercegoviina

#179 Re: Kondilomi - help!!!

Post by Hercegoviina »

NbLsU wrote:Ja sam bio na spaljivanju, odete dermatologu koji strujom ih spali, nista ne boli, dadne vam lokalnu anesteziju i onda te kondilome sprzi. Propise vam da mazete to 3 sedmice hernovir kremom, pijete B vitamin i to je to, kondilomi su spaljeni, a zdrava ishrana, voce povrce i vitamini ce pomoci da organizam unisti taj HPV. Ako vam se opet pojave ti kondilomi, opet ih spalite. Ja sam imao bradavice po ruci i na ocnim kapcima pa mi je tako to i preslo dole na spolni organ i onda sam sve to spalio i sada je sve ok :D. Uglavnom nemojte sami nista experimentisati, doktori i postoje da nas izlijece, nazalost javne ustanove su na koljenima i slabo ce nam pomoci, te cekaj te imaj vezu, izgubis vrijeme djaba, odete privatno i rjese vam odmah stvar. Ja sam platio 150KM ali barem mi je rjesen problem i ne moram brinuti.
Kojem dermatologu si išao?
DonieBrasco

#180 Re: Kondilomi - help!!!

Post by DonieBrasco »

Sta je glavni uzrocnik pojave ovoga, kako sprijeciti ? Higijena ili kontakti fluida ?
Post Reply