Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Ko ce biti prvak Njemacke Bundeslige?

Hamburg
0
No votes
Stuttgart
5
3%
Bayern
40
25%
Wolfsburg
107
66%
Borussia
5
3%
Hertha
6
4%

Total votes: 163

mmostar

#176 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by mmostar »

Socijalista wrote:Eh, posto su jos tri kola do kraja, postavio bi ovu temu, jer je sve moguce. Dakle ko ce biti prvak Njemacke Bundeslige???

Hajmo rasporedi, povrede, crveni kartoni... :thumbup:

Idemo...
Kažu nije ko umije i zna nego ko je navikao.Zato,Bajern
and

#177 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by and »

wolfsburg :po meni je uprava napravila katastrofalan potez što nisu zadržali magata,i što su narušili idealnu atmosferu u timu.
ako je već izvjesno da će igrati ligu prvaka,morali su zadržati magata i već imati plan pojačanja za iduću sezonu,uz već potpisane ugovore sa džekom,misimovićem...
pa barem njima ne bi bio problem novac,a zahvaljujući magatu još puno će ga zaraditi.
za titulu moraju pobijediti obje utakmice.ovaj hanover nije baš bez veze ekipa.
Hannover 16 8 7 1 31:20 11 31
ljudi su kući ove sezone izgubili samo 1 utakmicu.
po statistikama utakmica protiv werdera bi trebala biti lagana,werder je među najlošijim gostima ove sezone.ksc i hanover su jedini donijeli manje bodova iz gostiju od werdera.
Bremen 16 2 5 9 20:23 -3 11

herta uz nešto bolji raspored može do 68 bodova,znači za titulu se mora osvojiti 69 bodova,što mislim da wolfsburg može.
nadam se i da šalke može uzeti bod herti,opet ponavljam,nadam se da tim koji igra kući bunker neće biti prvak.kao ni bayern koji nema ni jednog igrača u top 5 u bilo kojoj kategoriji i koji fasuje dvije petarde.
wolfsburg ili štutgart :thumbup:
winabike

#178 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by winabike »

mmostar wrote:
Socijalista wrote:Eh, posto su jos tri kola do kraja, postavio bi ovu temu, jer je sve moguce. Dakle ko ce biti prvak Njemacke Bundeslige???

Hajmo rasporedi, povrede, crveni kartoni... :thumbup:

Idemo...
Kažu nije ko umije i zna nego ko je navikao.Zato,Bajern
Ne vjerjujem da će Bayern ove godine. Nisu vala ni zaslužili, iskreno govoreći - još niti jednom nisu bili na vrhu tablice.

Moj tip je Wolfsburg ili Hertha. Zašto.

Bayern: mora u goste Hoffenheimu, koji se lagano vraća u formu, a napaljeni su na Bayerna ko šupalj zub zbog tekme iz jesenjeg dijela. Čak i ako otmu tricu Hoffenheimu, kući im u zadnjem kolu dolazi jako, jako zajebani Stuttgart, koji zadnjih 10-ak utakmica jednostavno gazi...

Wolfsburg: pravi test će biti sutra. Može se desiti da podlegnu psihološkom pritisku - idu regionalnom rivalu Hannoveru (svega je 80 km između WOB i H), i iako Hannoveru više ništa ne treba, sigurno će protiv vodećih na tabeli BL igrati sa 110% snage. Ako Wolfsburg otme tricu Hannoveru - prvaci su. U zadnjem kolu im dolazi Werder, tada vjerovatno već sa titulom pobjednka Kupa UEFA, a prijateljstvo Werdera i Wolfsburga (i njihovih navijača) je poznato. Plus, Werder će učiniti sve da "zapapri" Bayernu. Neće oni "pustiti" Wolfsburgu, ali će igrati jaaaaako rasterećeni :) Navijači Werdera već na forumima najavljuju odlazak u Wolfsburg da se zajedno "u zelenoj boji" slave titule - Werderovo osvajanje Kupa UEFA i Wolfsburgovo osvajanje salatare.

Herthu nekako svi zaboravljaju, ali oni imaju najlakši raspored, ali i ubjedljivo najlošiju gol razliku. Ali, Hertha uzima obadvije tekme, oni ništa ne mogu izgubiti. Ako i Wolfsburg i Bayern ne pobijede u obadvije tekme (lako moguće), Hertha je prvak. Ne bih volio, igraju odvratan fudbal (1:0, 2:1... pa vidi im gol razliku!!!), ali se vrlo lako može desiti.

Stuttgart - svjesni su da će teško do titule (2 boda zaostatka, jedino ako i Wob i Hertha kiksaju, što teško da se može desiti), ali se grčevito bore za Ligu Šampiona. U ludačkoj su formi, i napaljeni su ko šupalj zub. Sljedeću dobijaju, a onda u zadnjem kolu protiv Bayerna pa šta Bog da... Oni mogu dobiti Bayern u gostima, u to ne treba sumnjati. Babbel ih je pretvorio u zvijeri, čak i Lehmann opet dobro brani :D
Ridjobrki

#179 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Ridjobrki »

Ovo je stvarno završnica kakva se mogla priželjkivati. Nekoliko sezona sam bio skoro potpuno prestao pratiti Bundesligu ali stvarno mi postaje sve zanimljivija i zanimljivija. Engleska liga mi je i dalje najbolja i najatraktivnija ali gubi onu takmičarsku draž i korijene i pretvara se u surovi biznis. Jesu li se tu Amerikanci upetljali je li sve otišlo u vražju mater....

Postaje sve veća razlika između malih i velikih i nema šanse da se to na bezbolan način premosti. Danas čitam podatak da ove sezone ManU u 23 utakmice protiv donjih 12 klubova ima 22 pobjede i jedno neriješeno dok protiv gornjih osam ima pet pobjeda u 13 utakmica. Znači već se sve počinje svoditi na međusobne okršaje velike četvorke: ovi ostali trebaju biti topovsko meso za prvaka. K'o Rumunija ili Ukrajina...

Što se raspleta Bundeslige tiče zanima me koliko je rivalstvo između Wolfsburga i Hannovera. To su dva najjača kluba iz dva najvažnija grada u Donjoj Saskoj i zanima me da li se mrze međusobno i ako se mrze, da li više mrze Bayern nego jedni druge? :D :D :D Ako neko poznaje te prilike nek mi objasni...

Ja kontam da je Hannover rasterećen, stvarno im nizašta ne treba i kontam da neće pustiti Wolfsburgu ali da neće ni gristi za Bayern protiv svojih zemljaka. Ako griješim nek me neko ispravi.

Drugo, Bremen. Ja mislim da je pobjeda Wolfsburga nad Bremenom sigurna stvar, datum ne može biti idealniji za to: 23.maj. Werder tri dana prije toga igra finale Kupa UEFA a tri-četiri poslije igra finale DFB Pokala! U subotu je ekskurzija u Wolfsburg sa ciljem čuvanja od prevelikog zamora i povreda, a Bayern nek nakanta Stuttgart sa tri-četiri razlike ako mu je do titule.

Pobjedom nad Hannoverom sutra Wolfsburg je 95% prvak! Još da Bayern kiksa u Hoffenheimu koji je nabrijan i sastao se sa formom i onda mogu 23.5. dajdževki na svadbu (e jes našla kad će se udavati...). :D :D :D :D :D
winabike

#180 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by winabike »

Ridjobrki wrote:Ja kontam da je Hannover rasterećen, stvarno im nizašta ne treba i kontam da neće pustiti Wolfsburgu ali da neće ni gristi za Bayern protiv svojih zemljaka. Ako griješim nek me neko ispravi.
Ne vole se, zaista se ne vole. Mislim da će Hannover učiniti sve da Wolfsburg ne bude prvak. Moraš to ovako vidjeti: Wolfsburg je klub iz malog grada poznatog po tome što ima fabriku auta. Hannover je, jebiga, ipak veliki grad, i politicki, kulturni i ekonomski centar Donje Saske. Ali ne znaju igrat lopte :D I zato oni baš ne simpatišu Wolfsburg.

S druge strane Wolfsburg i Werder su u JAKO dobrim odnosima, kao i njihovi navijači :D (ono - zeleni dresovi i fazoni).

Jako zanimljivo: najveća navijačka grupa BVB-a (cca 20.000 ljudi :D) danas pozvala svoje članove iz Donje Saske da podrže Wolfsburg u ove zadnje dvije tekme :D
Ridjobrki wrote:Pobjedom nad Hannoverom sutra Wolfsburg je 95% prvak! Još da Bayern kiksa u Hoffenheimu koji je nabrijan i sastao se sa formom i onda mogu 23.5. dajdževki na svadbu (e jes našla kad će se udavati...). :D :D :D :D :D
Tu se slažem. Samo da "odrade" Hannovera, a s druge strane, ako sada "pokleknu", onda jebiga nisu na neki način ni zaslužili... Ali opet, ako vidim da su alternative Bayern i Hertha... GO WOLFSBURG!!! :D :bih:
Zwanziger

#181 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Zwanziger »

Bice jebeno Wolfsburgu u Hanoveru. Igraju solidno ovaj proljetni dio, osmi su na tabeli u proljetnom dijelu. Jos kuci imaju samo jedan poraz. Wolfsburg u zadnje dvije gostujuce izgubio, a od 6 utakmica u Hannoveru u Bundesligi pobijedili samo jednom. ZAdnje dvije u Hannoveru su igrali nerijeseno 2:2. Hannover bas ima dobru ekipu, pojacali se pred pocetak i najavljivali cak Evropu. Najteze je sad igrati protiv ovih ekipa koje su obezbjedile opstanak.

A sto se tice Herthe, zadnje 4 utakmice su izgubili protiv Schalkea. Ne lezi im Shalke nikako, i tesko da ce ih dobiti.
Socijalista

#182 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Socijalista »

Malo da se ukljucim u raspravu (ma da otvaranjem ove teme mi nije bila namjera pricati o navijacima i stadionima), zivio sam u Dortmundu skoro 10godina isao na utakmice itd itd. Neki ce sad reci (koga briga sto si ti bio u Njemackoj), ali ljudi u Dortmundu ZIVE za taj klub i nema nikakve VEZE stim koliko je klub jak ili slab ili sta, uvijek dodje minimalno 70.000 ljudi. To je kao neka vjera (sekta :mrgreen: ) za navijace Dortmunda. Broj sezonskih karata, kako je vec neko naveo ovdje 55.000, ma da bi sigurno prodali i 70.000. A ovaj Cikcanga je najvjerovatnije neko dijete koje navija za "Real" :mrgreen: i koje nije imalo iskustvo sa pravim nogometnim/fudbalskim i tradicionalnim klubovima. Svakako najjaci navijaci eto usudicu se da kazem u svijetu (ovisi sve koje parametre uzimamo).

Nur der BVB :thumbup:
winabike

#183 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by winabike »

Evo, Kicker javlja da bi Armin Veh trebao preuzeti Wolfsburg na kraju godine :( Mislim, nije on los trener, uzeo je cak sa Stuttgartom prvenstvo prije koju godinu, ali nije ono sto bi se nazvalo trenerom koji stvara sampione... nema taj "chip" u sebi, kakav imaju npr. Hizweld, Magath ili Rehhagel... od mladjih Schaaf, pa cak i Sammer (ovdje govorim sad o njemackim trenerima, da se razumijemo, znam da ima dobrih trenera i izvan DE :D ).

Mislim da je Wolfsburg morao potraziti jako trenersko ime izvan DE, ako vec nije mogao obzbijediti nikoga od ovih (zna se da su pokusavali dovesti Schaafa kojemu se ove godine tresla stolica u Werderu radi slabe sezone u BL, ali je stvar pala kad je Werder usao u finale UC, bilo je jasno da Schaaf ostaje u Werderu).

Mislim da im sa Veh-om ne gine povratak u prosjecnost, i mislim da bi Dzeko i Miske morali da odu sada iz Wolfsburga. Za Misketom je, nakon propalog transfera Diega, interes pokazao Bayern (on i jeste "Bayernovo dite"), a za Dzekom svakako pola Europe...

http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... el/508761/

Zanimljivost: Marko Marin prelazi u Werder
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... el/508768/

Za kraj: Kickerova 3D animacija Dzekinog gola :D
http://www.kicker.de/news/video/1002500
bijelo_dugme

#184 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by bijelo_dugme »

Malo poprico na drugim forumu, i vidim da ovaj Cikcanga nije jedini.

Nakon dva odgovora sam odusto. Jedan kaze da je Beckham bolji od Riberija a drugi da bi Shevhenko zabio najvise golova bez konkurencije u Bundesligi :run:
Last edited by bijelo_dugme on 15/05/2009 16:37, edited 1 time in total.
Ridjobrki

#185 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Ridjobrki »

Ma najbolje se ne upuštati u svakakve priče, ako se ne može fino pričati i nešto novo saznati ne treba vala ni učestvovati.

Pogledah ovaj 3D i ne mogu skontati šta je mislila odbrana BVB. Prvo, široko stajali. Drugo, ofsajd-zamku hoće-neće. Treće, obratiti pažnju na aut-linije: uz svaku po jedan slobodan Wolfsburgov igrač. :-) :-) :-) Ova akcija je imala bezbroj mogućih rješenja i izabrana je najjednostavnija: vertikala u for. Ovo sebi nijedna ozbiljna ekipa ne bi smjela dozvoliti. :-D :-D :-D

Posebna pažnja na igrače 5, 23 i 30 :lol:
cikcanga

#186 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by cikcanga »

Mislim da ovdje dolazi do mijesanja dva pojma,a to su zanimljivost i kvaliteta.

Niko ne osporava da je Bundesliga zanimljiva,ali daleko od toga da je kvalitetna.
To da je broj gledalaca pokazatelj kvalitete ekipe je smijesno.
BVB ima konstantno ispunjen stadion neovisno kako igrali i na kojoj poziciji se nalazili.
Isto tako povucimo paralelu izmedu St.Paulia i Juventusa.
St.Pauli ima bruku navijaca na svakoj utakmici,sto se ne moze reci za Juventus pa je opet,apsolutna glupost reci
da je St.Pauli bolja ekipa od Juventusa.

Ponavljam da je Bundesliga zanimljiva,ali nije kvalitetna.
winabike

#187 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by winabike »

Ridjobrki wrote:Ma najbolje se ne upuštati u svakakve priče, ako se ne može fino pričati i nešto novo saznati ne treba vala ni učestvovati.

Pogledah ovaj 3D i ne mogu skontati šta je mislila odbrana BVB. Prvo, široko stajali. Drugo, ofsajd-zamku hoće-neće. Treće, obratiti pažnju na aut-linije: uz svaku po jedan slobodan Wolfsburgov igrač. :-) :-) :-) Ova akcija je imala bezbroj mogućih rješenja i izabrana je najjednostavnija: vertikala u for. Ovo sebi nijedna ozbiljna ekipa ne bi smjela dozvoliti. :-D :-D :-D

Posebna pažnja na igrače 5, 23 i 30 :lol:
5, 23, 30 - Kehl, Sahin i Hajnal, istina sve vezni... a Neven (4) stoji pored Dzeke k'o drvena Marija...

Fakat su ih izvozali k'o budalu. Stantana (27) isto k'o da mase lopti za sretan put kad je prosla pored njega...

Kazem ti, navijac sam BVB-a, ali nek' su primili ovaj gol, i izgubili ovu tekmu, iz vise razloga:

- Nakon 7 pobjeda su pocele price "Dajte Brazil da se igramo"... pa bolje da su izgubili od jakog Wob nego da se osramote npr. sad od Bielefelda.
- Sto je Dzeko od Subotica (opet) napravio majmuna
- Sto je Dzeki i Misketu (dzaba, krv nije voda, koliko ja god volio BVB :D ) ova pobjeda dala realnu sansu da osvoje prvenstvo...

;)
Baltazar_khan

#188 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Baltazar_khan »

cikcanga wrote:
Ponavljam da je Bundesliga zanimljiva,ali nije kvalitetna.
HSV je eliminisao u kupu uefa Manchester City, Engleskog premijerligaša, dakle, tim koji dolazi iz lige koju ti dižeš u nebesa.

I bundes liga nema kvalitet?

Grohotom se mogu nasmijat tvojim izjavama :lol:
madtv

#189 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by madtv »

bijelo_dugme wrote:Malo poprico na drugim forumu, i vidim da ovaj Cikcanga nije jedini.

Nakon dva odgovora sam odusto. Jedan kaze da je Beckham bolji od Riberija a drugi da bi Shevhenko zabio najvise golova bez konkurencije u Bundesligi :run:
sto bi rekli: "sta znaju djeca sta je pet tona" :)

ko ne voli BL, nek' ne gleda, a ja cu da uzivam zajedno sa svim fanovima BL-e
JEDAN JE HASE

#190 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by JEDAN JE HASE »

Ev izjave Dzeke u jucerasnjim novinama - jedno od pitanja je bilo- KAKO KOMENTIRATE POBJEDU ZELJE NAM SARAJEVOM Odg. BIO SAM SRETAN ZBOG POBJEDE ZELJE NA GRBAVICI,ALI IPAK JA SAD NAVIJAM ZA SARAJEVO DA SE PLASIRAJU U EUROLIGU,KAD VEC TO NIJE MOGAO ZELJO,U ZADNJIH NEKOLIKO GODINA ZELJO JE SVE SLABIJI,DOK SARAJEVO KONSTANTNO IGRA U EVROPI,OD SRCA IM ZELIM DA PONOVO IZBORE IZLAZAK NA MEDJUNARODNU SCENU. SVAKA CAST MAJSTORE :thumbup:
insajder 078

#191 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by insajder 078 »

Herta ima najbolji raspored u zadnja dva kola i ako dobiju Salke vjerujem da je salatara njihova!Ovi ostali ce sigurno kiksat negdje do kraja,kljucna utakmica je u Minhenu gdje ce biti X.....
_dreamer_

#192 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by _dreamer_ »

evo da i ja sta kratko naskrabam u ova gluha doba pred spavanje... napokon da naletim na nekoliko usera sa zdravom i argumentovanom pricom i realnim rasudjivanjem stvari...

ja bundesligu pratim unazad dvije godine... u pocetku je to bilo iskljucivo radi nasih igraca no kako je vrijeme odmicalo, sve vise me liga kao takva zainteresovala... car ove lige je ujednacenost klubova... izuzev jednog bajrena, koji po organizaciji, renomeu i novcu ipak nesto odskace, su svi ostali klubovi u 10 deka... neki od njih su vec tradicionalno tu, dok se eto u zadnje vrijeme pojavljuju osvjezenja kao sto je wolfsburg (pod pokroviteljstvom Volkswagena) ili Hoffenheim (Dietmar Hopp).

Drago mi je da je ridjobrki malo rasvijetlio situaciju slijepcima o globalnom problemu koji trese vecinu velikih engleskih klubova... vjerujem da ipak do nekog senzacionalnog kraha nece doci jer su kako je vec receno vecina klubova tzv sponzoruse. no evidentno je da vrijeme pompeznih transfera polako prolazi i da ce fudbal u tom segmentu dozivjeti odredjenu stagnaciju (sto i nije tako lose).

Poredjenje izmedju italijanskog i njemackog prvenstva... mislim da je sve receno i da se nema sta dodati..

helem nejse, nego sto se tice zavrsnice takmicenja... moje simpatije su na strani nasih u wolfsburgu. mislim da ovo oko magatha jeste lakrdija ali isto tako mislim da je bilo neizbjezno jer je u medijima mnogo toga vec procurilo i da je se moralo rasvijetliti to pitanje oko trenera... ironija je u svemu tome sto su bas lokalne novine pokrenule sa tom hampom oko magathovog ugovora da bi se sve eto zavrsilo ovako kako jeste... no ipak, mislim da to nema veliku ulogu jer su igraci prije svega zeljni titule i dovoljno zreli da se ne opterecuju necim drugim sad kad je vec 5 do 12. ovo sad gostovanje i ovaj lokalni derbi sto ih ceka ce biti jako nezgodan zadatak statisticki gledano. hannover je odlican kod kuce (pogotovo u proljetnom dijelu). uz to dolazi jos jedna cinjenica: bude li se hannover branio, mislim da wolfsburg nece moci dobiti tekmu. vec su mnogo puta pokazali da se muce sa slabijim ekipama, odnosno sa onim koje igraju bunker. protiv werdera mislim da imaju realne sanse za 3 boda upravo radi kupa uefa i kupa njemacke...

bayern ko bayern. dvije teske tekme, no oni su ipak kvalitet za sebe, realno gledajuci... hoffe nije ni blizu one ekipe... znam, reci ce neki da su dobili dvije zadnje, ali to ipak nije ta igra koja ih je krasila... ni blizu.. ali ko zna, sve je moguce... uglavnom. bayern je u novom treneru dobio taj pozitivni sok, cak sta vise, mislim da ih je klinsman u mnogome sputavao i da nije najbolje ocijenio mogucnosti svojih igraca...

za mene treci favorit definitivno herta. i bayern i wolfsburg su kadar da kiksaju dok hertha barem na papiru ima daleko najlaksi raspored... gotov pa upisanih 6 bodova... da imaju slabu ekipu, apsolutno se ne slazem... imaju dobrog trenera (iako je idiot jer nije uspio da izadje na kraj s pantelicem). imaju fantastican napad, u vezi jednog cicera i kacara koji su odlicni igraci, u odbrani mozda najjaceg stopera u bundesligi ove god (simunic) te friedricha. po meni vrlo moguci "der lachende Dritte" (kako kazu njemci)

eh odo sad u krpe pa laku noc narode...
and

#193 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by and »

u hanoveru se očekuje oko 6000 navijača wolfsburga.
anonimni clan

#194 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by anonimni clan »

and wrote:wolfsburg :po meni je uprava napravila katastrofalan potez što nisu zadržali magata,i što su narušili idealnu atmosferu u timu.
ako je već izvjesno da će igrati ligu prvaka,morali su zadržati magata i već imati plan pojačanja za iduću sezonu,uz već potpisane ugovore sa džekom,misimovićem...
pa barem njima ne bi bio problem novac,a zahvaljujući magatu još puno će ga zaraditi.
za titulu moraju pobijediti obje utakmice.ovaj hanover nije baš bez veze ekipa.
Hannover 16 8 7 1 31:20 11 31
ljudi su kući ove sezone izgubili samo 1 utakmicu.
po statistikama utakmica protiv werdera bi trebala biti lagana,werder je među najlošijim gostima ove sezone.ksc i hanover su jedini donijeli manje bodova iz gostiju od werdera.
Bremen 16 2 5 9 20:23 -3 11

herta uz nešto bolji raspored može do 68 bodova,znači za titulu se mora osvojiti 69 bodova,što mislim da wolfsburg može.
nadam se i da šalke može uzeti bod herti,opet ponavljam,nadam se da tim koji igra kući bunker neće biti prvak.kao ni bayern koji nema ni jednog igrača u top 5 u bilo kojoj kategoriji i koji fasuje dvije petarde.
wolfsburg ili štutgart :thumbup:
Uprava Wolfsburga nije mogla ni pod tackom razno zaustaviti Magat-a.
Magat je napravio odlicnu ekipu,Magat je postavio Wolfsburg na zdrave osnove,vecina igraca ima potpisane ugovore za sljedecu sezonu,nedostaje mu malo da osvoji titulu......popularan je u citavoj regiji,imao je odrijesene ruke kao trener i kao menadzer,dobio je sve ali...........
Schalke je ipak veliki klub.
Mislim da se tu ne radi toliko o novcu koliko o izazovu za Magat-a.
Ono sto je napravio u Wolfsburg-u funkcionise i ako nesto slicno napravi u Schalkeu ...to je ono pravo.
Ako postavi Schalkea tako da osvoji sa njim jednu titulu siguran sam da ce biti u situaciji da sam napise cifru za produzenje ugovora.
Drugo....Schalke ceka na titulu vec jako dugo i ako Magat uspije da je osvoji.......bit ce upisan zlatnim slovima u istoriju kluba i ako se poznaje odanost navijacaovom klubu,ako se zna da ih hiljade bukvalno zive za Schalke,ako se zna da se radi o najvjernijim i najfanaticnijim navijacima........Magat ce biti jedna vrsta bozanstva.......slicno kao sto je Otto Rehhagel u Grckoj.
Potpuno ga razumijem jer je svjestan da se veliki trofeju osvajaju sa velikim klubovima bez potcjenjivanja Wolfsburg-a.
Licno bih volio da vukovi osvoje ove sezone titulu,sto zbog nasih Misimovica i Dzeke sto zbog igara koje pruzaju.

Medjutim.........
Neizvjesnost je velika a jedina ekipa koja ima iskustva,zivaca,rezervnu klupu,na kraju i srece u ovim situacijama je naravo Bayern.
Moguce je sve.moguca su iznenadjenja kao nedavno Stutgart.......tipujem na Wolfsburg ali kad je Bayern u pitanju postoji uvijek ono ali......
Jedino bi po mom misljenju bila steta da titulu osvoji Herta......po kvalitetu prosjecna ekipa koja je imala srecu da su pojedinci povremeno zablistali (Voronin,Pantelic)......ali kao ekipa i kvalitet njihovih utakmica...........prosjek.
Inace Bundesliga pruza ponovo kao i cesto puta vrhunsku neizvjesnost kad je u pitanju zavrsnica .......to me uvijek raduje.
O kvaliteti lige ne bih puno..........stvar ukusa........za mene su kao liga jako dobri a to sto nemaju vecih uspjeha na Evropskom planu.......hehehehe pa valjda zato jer ne daju kojekakvim seicima i ruskim tajkunima da se petljaju u njihove klubove.
Pa jedan Hopp je ubrizgao desetine miliona Eura,sto u klub,sto u infrastrukturu kluba pa je uprkos tome sto je domaci,popio masu kritika i podsmijeha zbog toga.
Bundesligasi se osljanjaju na tradiciju klubova i drago mi je da je tako.
Pa u prosloj sezoni je jedan Minhen 1860 igrajucu drugoligaske utakmice na Aliansareni imao posjete od po 50 000 gledalaca.Hej druga liga!
To govori sve.
Ridjobrki

#195 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Ridjobrki »

Magathu se samo može prigovoriti tajming i ništa više. Frajer odolijeva izazovu Lige prvaka i odlazi u klub koji vidi kao svoj dugoročni ili srednjoročni projekt. To je pravi trener! On zna šta radi, ide u veliki klub sa svim resursima koji mu trebaju i mene ne bi začudilo da već dogodine S04 bude prvak. Rasterećeni su euroobaveza, već imaju pristojnu ekipu kojoj fali popuna na par pozicija, imaju trenera sa vizijom i bez imperativa, imaju fanove koji ih nose... Sa početkom sezone 2009/2010 Schalke će imati SVE. Budući da nemam neki klub u Njemačkoj za koji sam baš vezan nekako mogao bih dogodine i navijati za S04, uvijek su mi i bili simpatični.

Dalje, u vezi cvajte... Fakat vidim i ja da svi prepoznajemo njen značaj i tom modelu kojim radi DFL može se samo ustati i aplaudirati. Ljudi imaju pravila i slijepo ih se drže i to je to. Svaka liga koja tako radi osuđena je na uspjeh, a ko god fušeri pri licenciranju automatski je donji (da, da, Italija... :) ). Zato M1860 ima 50 000 ljudi u drugoj ligi: zna se KO igra, GDJE igra, S KIM igra, KAKO igra. Nema fušeraja.

Jedna zanimljivost: Union Berlin. :-D :-D :-D Jedva čekam novu sezonu cvajte da za njih navijam! Klub u kojoj je njemačku karijeru počeo Sergej Barbarez (ne morate ustajati... :) ) se plasirao u drugu ligu i trenutno daju najbolji primjer ljubavi prema klubu u cijeloj Europi: navijači prave stadion!!! Da bi se ispunili zahtjevi DFL i da bi klub mogao ući u drugu ligu stadion je trebao ogromne i skupe prepravke. Tu na scenu stupaju fanovi i kako je gradnja odmicala skupilo se 1 600 volontera koji su svoje slobodno vrijeme, nedjelje i praznike (čak i uskršnje!) proveli radeći na stadionu, štedeći tako klubu 2 miliona €. Procjene su da su fanovi doprinijeli sa 90 000 radnih sati! Zanimljivo je da su i prije par godina bili pred uskraćivanjem licence i da su navijači davali krv da spase klub (valjda se davanje krvi u njemačkoj plaća...).

Image

Back to topic: danas će dosta toga biti jasnije i mislim da će Wolfsburg proći Hannover. Imam osjećaj. I Hertha igra utakmicu nakon koje će biti jasno ostaje li u trci ili ne, njoj je zadnje kolo već upisanih tri boda. Uglavnom, mislim da prvenstvo neće biti riješeno ali će bar jedan kandidat otpasti. Ja imam osjećaj da će to biti Bayern, ne znam zašto.

Slažem se sa dreamerom da Hoffenheim nije ona ekipa i da je svedena u realne okvire, ali nije da ne mogu izvući egal sa Bavarcima. Ne bih se složio sa anonimnim članom oko ovoga:
Jedino bi po mom misljenju bila steta da titulu osvoji Herta......po kvalitetu prosjecna ekipa koja je imala srecu da su pojedinci povremeno zablistali (Voronin,Pantelic)......ali kao ekipa i kvalitet njihovih utakmica...........prosjek.
Ko god osvoji titulu zaslužuje je pa tako i Hertha. Njih niko nije shvatao ozbiljno ali su cijelu sezonu igrali konstantno dobro i skupljali bodove. Nisu imali serije i golijade kao Wolfsburg, Hoffenheim ili BVB u zadnje vrijeme a eto ih tu gdje su sa jednom mudrom igrom i izbalansiranom ekipom. Respect. Ako već pominjemo da neko ne zaslužuje titulu onda je to Bayern: sramote se cijelu sezonu u ligi, igra im varira, ekipa ne igra ni u pola koliko bi trebala u skladu sa ulaganjem... Ni "B" od onoga što ime Bayern predstavlja. Da ovakav Bayern osvoji titulu to bi bio šamar svim drugim klubovima i ligi u cjelini.

Pozdrav ekipi!
winabike

#196 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by winabike »

Pozdrav i tebi Ridjobrki :)

Sve, skoro sve bih potpisao sto si napsiao, osim dvije sitnice:

- gdje ces, bolan, za Schalke 04 navijat?!?!?! Pored onakvog zuto-crnog ludila u neposrednom komsiluku... Image

- Hertha igra "catanacho", zbog toga ne bih volio da osvoje. Najkulturniji fudbaler tamo je mali Gojko Kacar. Majke mi, radije Bayern (koji ponekad zna i napadati - 2. poluvrijeme protiv Lverkusena npr.), nego italijanska fudbalska filozofija prenesena u DE.

:D
cikcanga

#197 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by cikcanga »

Hertha,danas,ne moze dobit.
Schalke je jednostavno predobra ekipa za ovu kvaziekipu,gdje je najbolji igrac otpadak Looserpoola.
Schalke je,inace,jedna od jacih ekipa u Bundesligi,tako da mi je malo iznenadujuci njihov losiji plasman.
bijelo_dugme

#198 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by bijelo_dugme »

Joj golcine
winabike

#199 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by winabike »

Dzeko! Dzeko! Dzeko! Dzeko! Dzeko!
Socijalista

#200 Re: Bundesliga: FINAL COUNTDOWN

Post by Socijalista »

dzekooooooooooooooooooooooooo 1:0 :bih: