donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked

donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Da
130
61%
Ne
64
30%
Da, ali ne u kaficima, diskotecima
19
9%

Total votes: 213

johnnykola

#176 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by johnnykola »

nazalost, viktor je u pravu:
dokaz, a ne obecanje:

"mada našoj marvi to ništa ne predstavlja"

procitaj tekst, sinuse, mozda se ipak ne uposlis u nekom novom konc. logoru. :D

a najjaci su oni sto pocnu bjezat od tebe kad nanjuse
da si pusio. k'o da ce instant zavrsiti u sanduku 6 feet under.

i nije li ovo licimurno, pitam te:

Pritom nemam u vidu situacije kada pušači "truju" nepušače, koje zaista valja spriječiti (premda ne bi bilo loše prestati s mistifikacijama i zavesti jednaki tretman u svim profitnim granama krupnog kapitala, jer jedan automobil koji projuri kroz centar grada ispusti valjda više otrovnih plinova nego stotinu pušača u mjesec dana)
JohnnyS

#177 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by JohnnyS »

Erzsebet wrote:
seln wrote:Skolski primjer paranoidne osobe u stalnom sukobu sa okolinom. Tebi uopste nije vazna zastita nepusaca vec udaranje kontre.
A nacekaces se dok u Bosni stigne zakon o zabrani pusenja. prije ces umrijeti od debljine.

E nek' si mi rekao... Hipotetički sam ti navodio primjer, i nije mi uopšte cilj svađati se s tobom. Od debljine neću umrijeti, jer se bavim sportom svakodnevno, usto ne jedem meso, osim ribe i morskih plodova, bavim se biciklizmom, planinarenjem, fudbalom i plivanjem, sve manje - više amaterski, ali ozbiljnije nego ostali.

Nije mi jasno zašto sam paranoidan ako se borim i za tvoje zdravlje, a ne samo za svoje. Upravo mi je bitno jedino pušenje i okolina u kojoj živim, jer smatram to najvećim problemom u BiH. To što je Branković maznuo stan me ne dira toliko kao toliki drski i bezobzirni likovi oko mene.
Čuvaj se automobila, bilo bi šteta da nastradaš i ne doživiš stotu godinu i Alzheimera i pelene i sve čemu se očito nadaš kad si izbacio sve ukusno, zanimljivo, poročno što jedini život koji si dobio čini zanimljivim :P
seln

#178 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

micki125 wrote:
Erzsebet wrote:
micki125 wrote:
izgleda da u bosni nepušači ugrožavaju pušače, žrtve svoje napadače, miševi mačke.......... :-)
Pa ovaj lik je tipičan primjer fašisoidnog narcisa, kojeg ne zanima ništa drugo do on sam, a nas koji se borimo za svoje zdravlje naziva hitlerjugendovcima... I kao navodi primjere nezdrave hrane i ostalih stvari, a i ne zna kako se ko hrani i koliko vodi računa o tome. Pa sve i da je tako, sve što nezdravo uzimamo, uzimamo svojom voljom, osim dima koji on i slični njemu naprave. Znači, ako mi je ćejf, jest ću najnezdraviju hranu, ali on i dalje nema pravo ugrožavati me svojim dimom pomiješanim sa karbondioksidom.
tipičan primjer neznalice i neobrazovanog čovjeka, pa rekao bi i drskog. pokušava raspravu skrenuti na pogrešan kolosjek. no kad već tako hoće, jedno pitanje za njega, da li mu je svejedno da slomi jednu ili obje noge (hipotetički govoreći, naravno).
je lio tebi svejedno jesi li samo glup ili glup i ruzan?
Chisum

#179 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by Chisum »

Erzsebet wrote:
seln wrote:Skolski primjer paranoidne osobe u stalnom sukobu sa okolinom. Tebi uopste nije vazna zastita nepusaca vec udaranje kontre.
A nacekaces se dok u Bosni stigne zakon o zabrani pusenja. prije ces umrijeti od debljine.

E nek' si mi rekao... Hipotetički sam ti navodio primjer, i nije mi uopšte cilj svađati se s tobom. Od debljine neću umrijeti, jer se bavim sportom svakodnevno, usto ne jedem meso, osim ribe i morskih plodova, bavim se biciklizmom, planinarenjem, fudbalom i plivanjem, sve manje - više amaterski, ali ozbiljnije nego ostali.

Nije mi jasno zašto sam paranoidan ako se borim i za tvoje zdravlje, a ne samo za svoje. Upravo mi je bitno jedino pušenje i okolina u kojoj živim, jer smatram to najvećim problemom u BiH. To što je Branković maznuo stan me ne dira toliko kao toliki drski i bezobzirni likovi oko mene.
Islam Dzugum II :D
Last edited by Chisum on 08/06/2009 12:50, edited 1 time in total.
seln

#180 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

Erzsebet wrote:

:-) :-) :-) :-)
...i ona kaze da nije histericna...
bogati, nemoj se brinuti za moje zdravlje. radije cu umrijeti sa cejfom nego biti dosadan bogu i narodu kao vi nepusaci.
sinus

#181 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by sinus »

johnnykola wrote:nazalost, viktor je u pravu:
dokaz, a ne obecanje:

Pritom nemam u vidu situacije kada pušači "truju" nepušače, koje zaista valja spriječiti (premda ne bi bilo loše prestati s mistifikacijama i zavesti jednaki tretman u svim profitnim granama krupnog kapitala, jer jedan automobil koji projuri kroz centar grada ispusti valjda više otrovnih plinova nego stotinu pušača u mjesec dana)
Znao sam da će neko baš taj izraz da citira... :)

Vidi prijatelju svi oni koji sjedu pored mene i zapale cigaru sa svojim nenadjebivim ko mi šta može stavom i ako ti smeta izađi napolje su MARVA/STOKA/MUFLONI (velikim slovom)...A Viktor sigurno nije nepušač tako da njegovo mišljenje i pisanje nije baš ni objektivno već više subjektivno stajalište....

Evo još jedan primjer MARVE...Sjedi nas 7 od kojih igrom slučaja je bilo 6 nepušača i onda onaj jedan nenadjebivi zapali cigaru jer ne može da se strpi 10 minuta dok ne izađe vani da je zapali...I sad nas 6, a on jedan i zaboli ga kita jer šta mu mi možemo....Takvoj MARVI ne vrijedi govoriti nemoj molim te pušiti jer do MARVE ne dopire...jedina je opcija bila da ga nagruhamo ili da izađemo iz prostorije...U svakom slučaju u milion situacija se pokazalo da pušače zaboli Qrac za nepušačima čak i u situacijama u kojima mogu da izbjegnu da zapale cigaretu u blizini nekoga ko ne puši...i uvijek je onaj debilni komentar ako ti smeta odmakni se...
Last edited by sinus on 08/06/2009 12:54, edited 1 time in total.
seln

#182 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

Chisum wrote:
nosara wrote:
seln wrote:
Skolski primjer paranoidne osobe u stalnom sukobu sa okolinom. Tebi uopste nije vazna zastita nepusaca vec udaranje kontre.
:lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:

Kako covjek lavovski brani svoju kutiju cigara! Svaka cast, haveru! :lol:

Neka cigara! Da ih ne bi u ratu pukli bi ko tena! Barem ja bih.... a sad, kome se ne shipu, nek' ne shipu, ali nemojte nas koji pusimo da terorisete.
Da se naprave neke odvojene prostorije, ili barem da se zna u kojem se dijelu objekta pusi, a u kojem ne, to ok... ali da ne mogu da zalimpa cigaru uz kafu ili pivu... ma daj... Pa reis vam nije ravan! :lol:
E, o tome i ja govorim!!!
nemam nista protiv da se naprave zasebni odjeli za pusace i nepusace ( ili, jos bolje, odvojeni lokali, neka vlasnici odluce).
No, njima nije stalo do rjesenja, oni hoce da nas nema, da nas zataru, sabiju u zemlju, iskorijene...hoce vladavinu ciste nepusacke vjere i za nju se bore jace i ostrije od svih mudzahedina. za njih je nepusacka bosna isto ono sto je za cetnike rs, "garant opstanka".
elSaik

#183 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by elSaik »

Treba zabraniti auta. Više ugrožavaju moje zdravlje.
seln

#184 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

micki125 wrote:
sinus wrote:Pušače zaboli neka stvar da li će da otruju nekoga i to je tako, i oni nemaju problem sa time, ali zašto su onda dvolični, smeta im i imaju problem ako neko dođe među njih i PRDNE da dobro smrdi ?

Svakako da treba uvesti zakon o zabrani pušenja...mada našoj marvi to ništa ne predstavlja jer svjedoci smo svi mi koliko puta u objektima u kojima čak ima i zalijepljen znak zabrane pušenja mnogi puše bez obzira što je striktno označeno da se ne smije pušiti...a kada dobiju rak onda plaču i kukaju i traže oprost od svakoga....Ma bjažiiiiii
e za te stvari je ranije postojao pendrek.
Evo, proradio je kapetan micki, totalitarista.... :-)
seln

#185 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

micki125 wrote:
seln wrote: je lio tebi svejedno jesi li samo glup ili glup i ruzan?
nije svejedno, jer da sam i ja takav ja i ti se ni po čemu nebi razlikovali. :lol:
ne mozes ti nikad biti ovakav ili onakav...ti si nepusac i tu ti ni bog ne pomoze.
seln

#186 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

elSaik wrote:Treba zabraniti auta. Više ugrožavaju moje zdravlje.
ma, treba zabraniti sve. cigarete, pice, crveno meso, slatkise....pa da nam bude lijepo kao winston smith-u.....sloboda je ropstvo...
JohnnyS

#187 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by JohnnyS »

Kako su počeli i to je pitanje dana. Prvo pušenje, pa sol u restoranima, dozvoljeni su abortusi ako ti se ne sviđa spol djeteta, slijedi genetički inžinjering... Zato ćemo za 50-tak godina imati nacije plavokosih plavookih momaka i djevojaka koji se voze isključivo biciklima, jedu travu, a za veće blagdane si dopuste malo bijele ribe, neće više biti coca-cole i ostalih sokova, već isključivo multivitaminski pripravci s dodatkom željeza i kalcija. Svaka sličnost sa Hitlerovom idejom o rasi zdravih (a ubijani su svi bolesni i nepoželjni) je slučajna... :oops:
seln

#188 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

JohnnyS wrote:
Kako su počeli i to je pitanje dana. Prvo pušenje, pa sol u restoranima, dozvoljeni su abortusi ako ti se ne sviđa spol djeteta, slijedi genetički inžinjering... Zato ćemo za 50-tak godina imati nacije plavokosih plavookih momaka i djevojaka koji se voze isključivo biciklima, jedu travu, a za veće blagdane si dopuste malo bijele ribe, neće više biti coca-cole i ostalih sokova, već isključivo multivitaminski pripravci s dodatkom željeza i kalcija. Svaka sličnost sa Hitlerovom idejom o rasi zdravih (a ubijani su svi bolesni i nepoželjni) je slučajna... :oops:
Ma nije slucajna. To je ista ideja, samo je, umjesto na cijelu naciju, primjenjena na samog sebe. Odnosno, kako mali Hans-Peter zamislja perfektnog sebe.
seln

#189 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

micki125 wrote:
seln wrote: Evo, proradio je kapetan micki, totalitarista.... :-)
ja nikoga ne trujem, ali izgleda da je bolje i društveno prihvatljivije biti trovač.
trujes, i te kako...izdises ugljendioksid.....ako hoces da si dosljedan prestani disati....jos bolje, prestani piskiti, trujes rijeke i podzemne vode.
A najbolje, prestani srati...po forumu.
johnnykola

#190 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by johnnykola »

sinus wrote:
johnnykola wrote:nazalost, viktor je u pravu:
dokaz, a ne obecanje:

Znao sam da će neko baš taj izraz da citira... :)

Vidi prijatelju svi oni koji sjedu pored mene i zapale cigaru sa svojim nenadjebivim ko mi šta može stavom i ako ti smeta izađi napolje su MARVA/STOKA/MUFLONI (velikim slovom)...A Viktor sigurno nije nepušač tako da njegovo mišljenje i pisanje nije baš ni objektivno već više subjektivno stajalište....

Evo još jedan primjer MARVE...Sjedi nas 7 od kojih igrom slučaja je bilo 6 nepušača i onda onaj jedan nenadjebivi zapali cigaru jer ne može da se strpi 10 minuta dok ne izađe vani da je zapali...I sad nas 6, a on jedan i zaboli ga kita jer šta mu mi možemo....Takvoj MARVI ne vrijedi govoriti nemoj molim te pušiti jer do MARVE ne dopire...jedina je opcija bila da ga nagruhamo ili da izađemo iz prostorije...U svakom slučaju u milion situacija se pokazalo da pušače zaboli Qrac za nepušačima čak i u situacijama u kojima mogu da izbjegnu da zapale cigaretu u blizini nekoga ko ne puši...i uvijek je onaj debilni komentar ako ti smeta odmakni se...
super si, a u istoj recenici nisi procitao ovo gore sad crvenom bojom oznaceno.
jos jedan primjer tomu da se kreces k novoj upravi ausvica je cinjenica da ljude odmah
trpas u u neku ladicu, a da nisi niti saslusao (u ovom slucaju procitao) njegovo misljenje ili argument.
a to si sad uradio samo zato sto nije nepusac. sto niti ne znas je li ili nije!
kratak je put od ovog do toga da to uradis samo zato sto je neko gay, rom ili trinidadski tobagoanac.

1+1=2 ne zato sto je to reko hitler ili gandhi, vec zato sto to jest.
seln

#191 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

micki125 wrote:
seln wrote: trujes, i te kako...izdises ugljendioksid.....ako hoces da si dosljedan prestani disati....jos bolje, prestani piskiti, trujes rijeke i podzemne vode.
A najbolje, prestani srati...po forumu.
ako bi prestao bojim se da bi tebe oštetio, da ne pomisliš da te mrzim. :lol:
Ma, mrzis ti sve i svakoga....
elSaik

#192 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by elSaik »

JohnnyS wrote:
Sve na stranu ali nikada mi nije bila jasna diskriminacija prema jadnim ribama. Nije fer da se samo njih negativno izdvaja iz životinjskoga carstva. :(
seln

#193 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

elSaik wrote:
JohnnyS wrote:
Sve na stranu ali nikada mi nije bila jasna diskriminacija prema jadnim ribama. Nije fer da se samo njih negativno izdvaja iz životinjskoga carstva. :(
bijela riba - plava riba.....arijevci - niza rasa...
jasko_ba

#194 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by jasko_ba »

eee moji nepušači :x :x , je li vam to najveći problem u životu?
udriiiiii
mikilauda76

#195 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by mikilauda76 »

Pusac sam i prvi sam za to da se donese zakon o "zabrani" pusenja na javnim mjestima (u ovom slucaju mislim da na kafice, diskoteke, itd), ali pod odredjenim uslovima.

U nekim zemljama EU, ako je lokal manji od (mislim) 100m2, onda vlasnik sam moze odluciti da li ce se pusiti u njegovom lokalu ili ne. Stavi fino naljepnicu na vrata, ovdje se moze pusiti ili ovdje ne, pa ti biraj.

U slucaju da je veci od 100m2, onda je obavezan jedan dio predviditi za pusace a isto tako i za nepusace.

Mislim da ako bi se ovakav zakon donijeo kod nas da bi to bilo fer i za jedne i za druge.
seln

#197 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

micki125 wrote:
seln wrote: Ma, mrzis ti sve i svakoga....
ma hajde, bolje da pušiš nego da trudan hodaš :lol: :lol:
ok, ti hodaj trudan (ako bebe mogu rasti u debelom crijevu).
seln

#198 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

mikilauda76 wrote:Pusac sam i prvi sam za to da se donese zakon o "zabrani" pusenja na javnim mjestima (u ovom slucaju mislim da na kafice, diskoteke, itd), ali pod odredjenim uslovima.

U nekim zemljama EU, ako je lokal manji od (mislim) 100m2, onda vlasnik sam moze odluciti da li ce se pusiti u njegovom lokalu ili ne. Stavi fino naljepnicu na vrata, ovdje se moze pusiti ili ovdje ne, pa ti biraj.

U slucaju da je veci od 100m2, onda je obavezan jedan dio predviditi za pusace a isto tako i za nepusace.

Mislim da ako bi se ovakav zakon donijeo kod nas da bi to bilo fer i za jedne i za druge.
Slazem se.
seln

#199 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

micki125 wrote:
seln wrote: ok, ti hodaj trudan (ako bebe mogu rasti u debelom crijevu).
pa ne znam, dok tebe nisam upoznao mislio sam da ne mogu a sad.............već nisam siguran :? :lol: :lol: :lol:
Izbij to sebi iz glave...ne mogu te uzeti za zenu, ozenjen sam.
seln

#200 Re: donijeti zakon o zabrani pusenja na javnim mjestima!?

Post by seln »

micki125 wrote:
seln wrote:
micki125 wrote:
pa ne znam, dok tebe nisam upoznao mislio sam da ne mogu a sad.............već nisam siguran :? :lol: :lol: :lol:
Izbij to sebi iz glave...ne mogu te uzeti za zenu, ozenjen sam.
haj ti zapali jednu, nego, jel ti i žena pušačica?
spomeni mi zenu jos jednom pa cemo imati problema. ako si kivan na mene, bujrum tu sam. no, familiju ostavi na miru.
Locked