Navijacke skupine u BIH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Peppers

#176 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Peppers »

Sto se tice "autorskih prava" sasvim je normalno da nase navijacke grupe, kao i ove iz okruzenja, uzimaju melodije juznoamerickih, grckih, turskih navijackih pjesama i prepjevavaju ih uz svoj tekst. Razlika Robijasa je u tome sto oni bukvalno i tekst iskopiraju i umjesto npr. Partizan ili Zvezda ubace Celik isl.
LongDong

#177 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by LongDong »

elSaik

#178 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by elSaik »

necko_hz wrote:Horde zla su bojkotovale 3 godine i uspjeli su da otjeraju agenturu,a vi svi,al baš svi ste nam se smijali kad je na sjever dolazilo 20-30 ljudi u prosjeku,al evo sad smo najjaci pa možete pričat do mile volje to će svak normalan priznat.SVE SE VRAĆA SVE SE PLAĆA,kad smo se mi na derbiju između sebe potukli,manijaci su se smijali i ne samo oni,a evo i oni su počeli između sebe da se leše.Tako im i treba.Robijaši,vaša pjesma naprijed čelik samo naprijed uzeta je od delija, Manijaci,vaša pjesma svi manijaci nek dignu ruke plagijat od prijeratne pjesme HZ Stanica sva je u bordo bijelom,Ultrasi,pjesma Forza Zrinjski ale,plagijat od delija.

PS:LSD, Evo dokaza ko nosi mobitele i kamere i ko koga snima, http://www.youtube.com/watch?v=LlWOEBfGXEc
http://www.youtube.com/watch?v=9San4phk ... re=related
POZDRAV!!!
Jah... :roll: http://www.youtube.com/watch?v=iRKu3gaEaMs
M_e_m_o

#179 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by M_e_m_o »

Peppers wrote:Nije proslo ni godinu dana od tog vaseg povratka na tribinu, a vec pisete neke mitove i glorifikujete taj cin. Zasto ne kazete da ste skupljali muda tri godine da bi ste otjerali deset ljudi sa tribine? Docekali tri mjeseca tokom kojih smo mi imali unutarnjih problema i jedan medjusobni susret unutar toga i sad svrsavate jer ste konacno nakon niza godina bili navijacki dominantni u derbiju. Vasa najjaca strana je izdizanje samih sebe na internetu i kopiranje drugova vam sa severne tribine beogradske Marakane. Vjeruj mi nasa pjesma "blijeda kopija delija sa severa" ima vise smisla nego sto ti mislis ;-) Za vas smo institucija sto se tice kvalitete i sto je najvaznije konstante. Vama preostaje da se trudite ili bar putem interneta pokusate ubijediti druge i sami sebe da se mozete porediti sa nama.
Znači ne mogu da vjerujem šta sve čitam ovdje! :shock:

Ispade da su manijaci bolji od Hordi zla... :-)

Momci su skupljali muda jer vrlo dobro znaš protiv koga su se borili i koga su trebali otjerati. To nisu bili sitni klošarčići/sandžaklije koji vas šamaraju na jugu, nego ipak malo veći zalogaj. Skupljali i na kraju skupili, što vi sigurno nećete uraditi još dugo. I neka, trpite. Sjećam se priče kako se vi nikad nećete potući na tribini, bla bla bla i ne prođe dugo i pojaviše se slike na netu kako se lešite.

Što se tiče poređenja dvije grupe, Horde zla su bili institucija i prije rata za manijake, a pogotovu su nakon povratka na sjever. Znam da će sad na ovo biti odgovor u vidu smajlija i gluposti, ali nebitno. Pitaj bilo koga hoćeš ko je neutralan, ko se razumije u navijački pokret i ko prati našu scenu, nebitno da li je iz BiH ili iz susjednih zemalja pa ćeš vidjeti šta kažu koja navijačka grupa je bolja HZ ili TM. Hoćemo li pričati o tome da su Horde zla prije rata bile zvanično 4. navijačka grupa u bivšoj Jugi (iza delija, torcide i grobara). Gdje ste vi tada bili?
Prelistaj sada bilo koji navijački sajt iz zemalja bivše juge pa ćeš vidjeti koga stavljaju na prva dva mjesta što se tiče navijačke scene u BiH... ;-)
Ali dobro šta oni znaju, bitno je da ste vi izabrani kao nabolji od forumaša sportsport .ba :-) :mrgreen:
since1921
Location: Navijati za Sarajevo stvar je geografije a za ZELJU stvar filozofije

#180 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by since1921 »

ne budi lud cuj 4 eto vi bolji bili od Boysa....smjesno
M_e_m_o

#181 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by M_e_m_o »

since1921 wrote:ne budi lud cuj 4 eto vi bolji bili od Boysa....smjesno
Nije smiješno nego tačno!

Malo se raspitaj ako već ne znaš.... ;-)
dino84

#182 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by dino84 »

Jahh.....

Prodje jos jedno kolo.Neko od ovih HZ tranzistorasa rece neki dan ko su ti Manijaci,ima li Zeljo navijace...Fordas ili neki drugi kompleksas ne sjecam se vise...

Ja se samo nakon onoga sinoc mogu zapitati sta bi bilo da igramo fudbal za promjenu,da nismo odron svih odrona,da se bar znamo sa loptom sastaviti,da se kojim cudom za Evropu borimo...Koliko bi nas tek onda bilo na gostovanjima...
Nema potrebe da postavljam slike,svako kolo se isprati redovno na tm.orgu-u od haman svih torpedasa na ovom forumu.Sva gostovanja,sve koreografije kuci,bakljade,ma sve,bas sve...Neko rece da je borba sa agenturom trajala kod pitara 3 godine,a kod nas 3 mjeseca,zao mi je sto vas moram razocarati pa reci da je taj problem rijesen i niko ne bjezi od njega,samo evo ne prodjose ni ta tri mjeseca kako treba,o godini da i ne sanjamo,a problem rijesen...

Svaka nam cast stvarno za sinocnje izdanje i sva dosadasnja kola ove sezone sa obzirom na to da definitivno i zvanicno imamo najgoru ekipu poslije rata,ekipa smo sa najmanje postignutih golova u ligi,sa lopovskom upravom i trenerom svapskim hohstaplerom.Proci ce i ovo jednom kao i sve do sada,samo cemo mi ostati...
The Maniacs 1987 :thumbup:
sta ima

#183 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by sta ima »

memo je u pravu krajem 80-tih navijacki pokret je bio u jakoj ekspanziji zahvaljujuci pored svega i politickoj situaciji u bivsoj SFRJ

tako se i u Bosni pocinje sa organizovanijim navijanjem pa se pojavljuju HZ TM Fukare vultures convicts dok su RA bili i prije vidjeni

HZ je u tom periodu vazio kao 4 grupa po nekim ljestvama mada su i TM i RA zauzimali mjesta u prvi deset (kriterij je bio brojnost,pirotehnika,glasnost isl)

hz SU IMALE PAR JACI INCIDENATA cini mi se da su nekog i izboli u BG pa onda jaca frka u novom Sadu s firmom pa onda belaj u osijeku isl.

TM su isto tako pravili incidente u beogradu RA u tuzli itd

jedino sto se prigovaralo tadasnjim grupama u bih je da su bili u to vrijeme jos uvjek furali jugoslovensto a grupe iz ostali republika su se vec bili bazirali na nacionalizam

Fukare i Convicts su tada pravile puno bolje atmosfere u dvoranskim sportovima(jedinstvo aida prvak europe,a Celik u prvoj ligi u kosarci dok je u tim godinama Celik u nogometu bio cak i u trecoj ligi)

sve u svemu drago mi je da sve ove grupe jos uvjek postoje i prate svoje klubove
pOZz

#184 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by pOZz »

LongDong wrote:
pOZz wrote:
Od koga Horde uzimaju pjesme?
Ori-džidži http://www.youtube.com/watch?v=HN2kCdxl ... playnext=1&

Plagijat http://www.youtube.com/watch?v=-IdOE3p2 ... re=related
Pjesme - množina. Ako ćemo tako, onda se desi i ovo...

Horde Zla :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=dSbF3QauZFM
Grobari :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=1RkWrWWN2uk

@sta ima

Sad će ti željezničari reći da nisi upravu. :oops: 8-)
Mobile_Disco

#185 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Mobile_Disco »

sta ima wrote:memo je u pravu krajem 80-tih navijacki pokret je bio u jakoj ekspanziji zahvaljujuci pored svega i politickoj situaciji u bivsoj SFRJ

tako se i u Bosni pocinje sa organizovanijim navijanjem pa se pojavljuju HZ TM Fukare vultures convicts dok su RA bili i prije vidjeni

HZ je u tom periodu vazio kao 4 grupa po nekim ljestvama mada su i TM i RA zauzimali mjesta u prvi deset (kriterij je bio brojnost,pirotehnika,glasnost isl)

hz SU IMALE PAR JACI INCIDENATA cini mi se da su nekog i izboli u BG pa onda jaca frka u novom Sadu s firmom pa onda belaj u osijeku isl.

jedino sto se prigovaralo tadasnjim grupama u bih je da su bili u to vrijeme jos uvjek furali jugoslovensto a grupe iz ostali republika su se vec bili bazirali na nacionalizam

Fukare i Convicts su tada pravile puno bolje atmosfere u dvoranskim sportovima(jedinstvo aida prvak europe,a Celik u prvoj ligi u kosarci dok je u tim godinama Celik u nogometu bio cak i u trecoj ligi)

sve u svemu drago mi je da sve ove grupe jos uvjek postoje i prate svoje klubove

Svaka Cast! Vidim da se razumijes u scenu prije rata! :thumbup: Jedina opaska da smo prije rata bili vise drugoj od trece lige al hajd nema veze :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#186 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by -LIBERO- »

since1921 wrote:ne budi lud cuj 4 eto vi bolji bili od Boysa....smjesno
Nesto ti nije jasno?
Mikado

#187 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Mikado »

dino84 wrote:
bermiin wrote: Nije vas vise bilo ispred vjecne vatre...
evo sine da vidis kako to izgleda kad je kosnica od vatre do parkuse

http://www.youtube.com/watch?v=Pq6-wJs6r40

najjaci momenat 0:45 - 0:56 8)

p.s.ovo smo ponovili i 25.5.2002 ,doduse,malo skromnije,ali opet naravno u vecem broju nego vi. :dance: :dance: :dance:
Glupostima nikad kraja !! Tesko je biti u nasoj sjeni i zato u kompleksu maksimalno preuvelicavate sve sto napravite.

Podsjetnik na PROSLAVU TITULE najveceg bh kluba :thumbup: sto uostalom dokazuje i cinjenica da je Sarajevo u zajednickoj PL najgledaniji bh klub pogotovo kao gost.

Mikado

#188 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Mikado »

Image
Image
Image

sta ima

#189 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by sta ima »

Mobile_Disco wrote:
sta ima wrote:memo je u pravu krajem 80-tih navijacki pokret je bio u jakoj ekspanziji zahvaljujuci pored svega i politickoj situaciji u bivsoj SFRJ

Svaka Cast! Vidim da se razumijes u scenu prije rata! :thumbup: Jedina opaska da smo prije rata bili vise drugoj od trece lige al hajd nema veze :D

pa po postu vidis da sam naglasio CAK I U TRECOJ LIGI al kakva razlika izmeedju druge itrece lige u navij anju
inace navi janje tad i sad velika razlika tad se furalo na spitfajerku,sal od drugi veliki euro klubova isl.sto je sad shabanluk

sto se nas robova tice steta sto nismo bili u prvoj nogometnoj jer generacija pujdo(rahmetli)zike bato i ostali mogli smo plaho vise da nebi rata uradit
ekvivalent

#190 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by ekvivalent »

dino84 wrote:Jahh.....

Prodje jos jedno kolo.Neko od ovih HZ tranzistorasa rece neki dan ko su ti Manijaci,ima li Zeljo navijace...Fordas ili neki drugi kompleksas ne sjecam se vise...

Ja se samo nakon onoga sinoc mogu zapitati sta bi bilo da igramo fudbal za promjenu,da nismo odron svih odrona,da se bar znamo sa loptom sastaviti,da se kojim cudom za Evropu borimo...Koliko bi nas tek onda bilo na gostovanjima...
Nema potrebe da postavljam slike,svako kolo se isprati redovno na tm.orgu-u od haman svih torpedasa na ovom forumu.Sva gostovanja,sve koreografije kuci,bakljade,ma sve,bas sve...Neko rece da je borba sa agenturom trajala kod pitara 3 godine,a kod nas 3 mjeseca,zao mi je sto vas moram razocarati pa reci da je taj problem rijesen i niko ne bjezi od njega,samo evo ne prodjose ni ta tri mjeseca kako treba,o godini da i ne sanjamo,a problem rijesen...

Svaka nam cast stvarno za sinocnje izdanje i sva dosadasnja kola ove sezone sa obzirom na to da definitivno i zvanicno imamo najgoru ekipu poslije rata,ekipa smo sa najmanje postignutih golova u ligi,sa lopovskom upravom i trenerom svapskim hohstaplerom.Proci ce i ovo jednom kao i sve do sada,samo cemo mi ostati...
hmmm
kad vas covjek ovako slusa stekne dojam,da se samo u sarajevu navija :lol:
al onako realno,meni kao recimo objektivnom posmatracu
manijaci su za koplje ispred hordi zla,jer kad se sve uzme u obzir,vjernost u vremenima losih igara maticnih im klubova, manijaci nikad nisu ostavili klub
horde su to pocesto znale uradit, :-)
manijaci puno manje kenjaju na netu i gostovanja su im puno jacha(barem kod nas na bilinom)
ostavljaju filing navijaca s duhom
horde su suvise snobovske,i puno brate tuku sve redom na netu :-)
e sad doduse zavisi koliko je vama kredibilitetno misljenje nekoga iz grada smoga
ali tako nekako izgleda iz ugla nepristrasnog posmatracha
mada da se razumijemo ne gotivim bas plaho ni jedne :D
Gandalf

#191 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Gandalf »

Odličan komentar , svaka riječ stoji na mjestu :thumbup:
Mostarska liska

#192 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Mostarska liska »

'vako...ja ću vam napisati šta znam o navijačkoj sceni u Yugi što se tiče bh.navijača...

Prva navijačka skupina u Jugoslaviji,pa tako i u BiH je Red Army Mostar :-D priče o nastanku Torcide '50-tih godina su malo smiješne ali eto i da jesu tad postojali nisu bili registrovali klub navijača,a prvi u državi je bio Red Army što se tiče registracije !

Do 1987.godine u BiH je ,hajmo reći vladao,Red Army a ustvari bili su i jedina navijačka grupa tada...bilo je tu simpatizera ostalih klubova ali dok 1987.godine samo je RA postojao pa onda nastaju 1987.godine Horde Zla pa Manijaci koji će kasnije odigrati važnu ulogu u navijačkoj sceni bivše nam države !
Horde Zla nakon kratkog vremena postaju vrlo jaka grupa i odmah se svrstavaju iza Torcide,Delija i Grobara...poslije toga bi dolazio Red Army,Armada i Manijaci...
BBB je onda prava pederska grupa bila,samo se kući bilo ono pravi mazlumi bili a poslije one čuvene utakmice Dinama i C.Zvezde i osamostaljenja Hrvatske tada BBB postaje ono što je danas ! Bitka za ime ''Dinamo'' ih je osnažila i postali su jedni od najboljih i u Evropi a do te čuvene utakmice nisu bili ni do koljena ostalim grupama ''velike četvorke'' pa HZ-u,RA,Manijacima...
Njihovo mjesto u ''velikoj četvorki'' uzimaju HZ,sasvim zasluženo(mislim da su bili oborili rekord u navijanju i napravili jednu od najvećih bakljadi u Jugoslaviji dotad) pa onda slijede po jakosnim grupama RA,Manijaci i Armada !
Što se tiče incidenata u BiH se najviše isticao Red Army sa svojom podgrupom CHS koja je belaj pravila gdje stigne,od većih tuča RA valja spomenut Split kada su potukli Torcidu na domaćem terenu što nikome nije uspjelo dotad pa mislim i danas da nije niko uspio tako razvaliti Torcidu kao RA i važno je spomenuti i velike nerede RA u Tuzli(Jugoslovenski Haysel) kada je 3000 pripadnika RA nakon velike krađe i otimanja titule prvaka Jugoslavije,suprostavio se miliciji i bukvalno sve što se nalazilo oko stadiona razvalio,tu je bilo razbijenih glava,polomljenih auta,srušenih bandera,i jedna je robna kuća demolirana totalno...to su poslije čuvene utakmice Dinamo i C.Zvezda najveći neredi u historiji ovih prostora !
HZ je imalo isto jebenu ekipu,što se tiče njih valja istaći tuče po BG-u kada je bilo i izbodenih Grobara a postoji verzija da je i Manijaka bilo tada s Hordama i da je baš jedan Manijak ubadao sve redom Grobare :lol: jest malo ciganski,ali ipak doći u BG i praviti se mangup nije bilo lagano...što se tiče Manijaka,njihov zapaženiji nastup je prebijanje Delija ispred Holiday Inn-a mada i tu ima verzija poput ulijetanja đaka iz srednje mašinske škole u tuču ali ova prva opcija je najrealnija ! Najveći minus Manijaka je gubljenje transa od tada slabašnih United Force,kada je u tuči ukraden trans ali ipak trans je trans,svetinja grupe ne smije se tako olako izgubiti !
Robijaši prvobitno Smogovci i Fukare nisu imale neke velike,značajnije poduhvate mada se znaju hvaliti bacanjem Arkana u rijeku Bosnu što je glupost neviđena...pratili su Čelik na dosta gostovanja,pogotovo u 2.ligi a zapaženo je veliko gostovanje u Solinu(mislim da se tako zove).
A o Fukarama stvarno puno ne znam a i nisu nešto bile u taj vakat...mada su i oni imali nezgodnu ekipicu...

Danas,na našoj navijačkoj sceni istakao bih Horde,Lešinare i Ultrase koji su konstantno ove sezone blistali i sigurno su najbolji u državi u ovom trenutku ! Manijaci ove godine,toplo-hladno...prva polusezona katastrofalna,haj eto bojkotovali su ali ovaj drugi dio super odrađuju i ako ovako nastave mogu sigurno se pridružiti gore navedenim u vrhu...Robijaši imaju briljante nastupe na Bilinom polju ali gostovanje mnogo slabija nego ranije...imaju potencijala ali fali im uvijek nešto...Fukare napreduju,promijenili su izgled tribine a i odrađuju sve te nestaju kopirane stvari s tribine tako da je scena još jača ! Škripari,kao uvijek skoro sve odrade ali mala je to grupa,trude se ali ipak nije to to...Red Army ove sezone isto preslab,pogotovo kući...u gostima su se popravili,pogotovo ovaj drugi dio sezone...ima nekih problema na tribini,valjda će ih riješiti te da opet zablistaju u starom sjaju i vrate se u vrh naše scene,što sigurno mogu...

Nadam se da ste,koliko toliko zadovoljni ovim... :D
Gandalf

#193 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Gandalf »

Ne znam ko je pričao da smo arkana frknuli u Bosnu ali istina je da su 70 - tih navijači Čelika pružali zajeban doček gostima a naročito Zvezdi čiji su se najvjerniji navijači mogli uvjeriti koliko je hladna Bosna kada te bace sa željezničkog mosta :mrgreen:
ekvivalent

#194 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by ekvivalent »

Gandalf wrote:Ne znam ko je pričao da smo arkana frknuli u Bosnu ali istina je da su 70 - tih navijači Čelika pružali zajeban doček gostima a naročito Zvezdi čiji su se najvjerniji navijači mogli uvjeriti koliko je hladna Bosna kada te bace sa željezničkog mosta :mrgreen:
arkan je letio s mosta kod lamele :wink:
bila utakmica kupa
mislim da je godina 88 ili 89ta
bacio ga ludi zoka i ekipa mu
sta ima

#195 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by sta ima »

Gandalf wrote:Ne znam ko je pričao da smo arkana frknuli u Bosnu ali istina je da su 70 - tih navijači Čelika pružali zajeban doček gostima a naročito Zvezdi čiji su se najvjerniji navijači mogli uvjeriti koliko je hladna Bosna kada te bace sa željezničkog mosta :mrgreen:

davno bijase ali je istina da su zvjezdasi najvecu marisanu dobili sredinom 80-tih kad im je i onaj trans zapaljen

za arkana rahmetli ni ja nisam cuo al je nekoliko cigana zavrsilo u bosni sto bjezeci sto baceno iz hira haha

inace interesantno al s grobarima nije bilo nikad frke
Peppers

#196 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by Peppers »

sta ima wrote:za arkana rahmetli
A rahmetlije :lol:
shadow

#197 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by shadow »

Mostarska liska wrote:'vako...ja ću vam napisati šta znam o navijačkoj sceni u Yugi što se tiče bh.navijača...

Prva navijačka skupina u Jugoslaviji,pa tako i u BiH je Red Army Mostar :-D priče o nastanku Torcide '50-tih godina su malo smiješne ali eto i da jesu tad postojali nisu bili registrovali klub navijača,a prvi u državi je bio Red Army što se tiče registracije !

Do 1987.godine u BiH je ,hajmo reći vladao,Red Army a ustvari bili su i jedina navijačka grupa tada...bilo je tu simpatizera ostalih klubova ali dok 1987.godine samo je RA postojao pa onda nastaju 1987.godine Horde Zla pa Manijaci koji će kasnije odigrati važnu ulogu u navijačkoj sceni bivše nam države !
Horde Zla nakon kratkog vremena postaju vrlo jaka grupa i odmah se svrstavaju iza Torcide,Delija i Grobara...poslije toga bi dolazio Red Army,Armada i Manijaci...
BBB je onda prava pederska grupa bila,samo se kući bilo ono pravi mazlumi bili a poslije one čuvene utakmice Dinama i C.Zvezde i osamostaljenja Hrvatske tada BBB postaje ono što je danas ! Bitka za ime ''Dinamo'' ih je osnažila i postali su jedni od najboljih i u Evropi a do te čuvene utakmice nisu bili ni do koljena ostalim grupama ''velike četvorke'' pa HZ-u,RA,Manijacima...
Njihovo mjesto u ''velikoj četvorki'' uzimaju HZ,sasvim zasluženo(mislim da su bili oborili rekord u navijanju i napravili jednu od najvećih bakljadi u Jugoslaviji dotad) pa onda slijede po jakosnim grupama RA,Manijaci i Armada !
Što se tiče incidenata u BiH se najviše isticao Red Army sa svojom podgrupom CHS koja je belaj pravila gdje stigne,od većih tuča RA valja spomenut Split kada su potukli Torcidu na domaćem terenu što nikome nije uspjelo dotad pa mislim i danas da nije niko uspio tako razvaliti Torcidu kao RA i važno je spomenuti i velike nerede RA u Tuzli(Jugoslovenski Haysel) kada je 3000 pripadnika RA nakon velike krađe i otimanja titule prvaka Jugoslavije,suprostavio se miliciji i bukvalno sve što se nalazilo oko stadiona razvalio,tu je bilo razbijenih glava,polomljenih auta,srušenih bandera,i jedna je robna kuća demolirana totalno...to su poslije čuvene utakmice Dinamo i C.Zvezda najveći neredi u historiji ovih prostora !
HZ je imalo isto jebenu ekipu,što se tiče njih valja istaći tuče po BG-u kada je bilo i izbodenih Grobara a postoji verzija da je i Manijaka bilo tada s Hordama i da je baš jedan Manijak ubadao sve redom Grobare :lol: jest malo ciganski,ali ipak doći u BG i praviti se mangup nije bilo lagano...što se tiče Manijaka,njihov zapaženiji nastup je prebijanje Delija ispred Holiday Inn-a mada i tu ima verzija poput ulijetanja đaka iz srednje mašinske škole u tuču ali ova prva opcija je najrealnija ! Najveći minus Manijaka je gubljenje transa od tada slabašnih United Force,kada je u tuči ukraden trans ali ipak trans je trans,svetinja grupe ne smije se tako olako izgubiti !
Robijaši prvobitno Smogovci i Fukare nisu imale neke velike,značajnije poduhvate mada se znaju hvaliti bacanjem Arkana u rijeku Bosnu što je glupost neviđena...pratili su Čelik na dosta gostovanja,pogotovo u 2.ligi a zapaženo je veliko gostovanje u Solinu(mislim da se tako zove).
A o Fukarama stvarno puno ne znam a i nisu nešto bile u taj vakat...mada su i oni imali nezgodnu ekipicu...

Danas,na našoj navijačkoj sceni istakao bih Horde,Lešinare i Ultrase koji su konstantno ove sezone blistali i sigurno su najbolji u državi u ovom trenutku ! Manijaci ove godine,toplo-hladno...prva polusezona katastrofalna,haj eto bojkotovali su ali ovaj drugi dio super odrađuju i ako ovako nastave mogu sigurno se pridružiti gore navedenim u vrhu...Robijaši imaju briljante nastupe na Bilinom polju ali gostovanje mnogo slabija nego ranije...imaju potencijala ali fali im uvijek nešto...Fukare napreduju,promijenili su izgled tribine a i odrađuju sve te nestaju kopirane stvari s tribine tako da je scena još jača ! Škripari,kao uvijek skoro sve odrade ali mala je to grupa,trude se ali ipak nije to to...Red Army ove sezone isto preslab,pogotovo kući...u gostima su se popravili,pogotovo ovaj drugi dio sezone...ima nekih problema na tribini,valjda će ih riješiti te da opet zablistaju u starom sjaju i vrate se u vrh naše scene,što sigurno mogu...

Nadam se da ste,koliko toliko zadovoljni ovim... :D

Mi (HZ) smo s pravom zauzimali cetvrto mjesto, odmah iza Delija, Torce i Grobara. Boysi su tada bili misevi, u gostima nisu imali nikakvog staza. Mi smo njima tri puta isli (kosarka i fudbal) a koliko se ja sjecam oni nama nikad nisu dosli ni na Kosevo niti u Zetru/Skenderiju, nek me neko ispravi ako grijesim. Sad su Boysi nesto sasvim drugo ali dugo im je trebalo da se probude.
Od nasih nereda valja izdvojiti Novi Sad, Osijek, Bg pa i ove blize tipa Zenice ili Mostara kad smo vozom dosli, kakav je to cirkus bio, preplavili smo grad, sjecas li se toga lisko Mostarska? :-D
Manijaci su imali slabiju ekipu i uglavnom su isli s Hordama na gostovanja. Tacno, Z... manijak je bio u Beogradu tada kad smo mi igrali s Partizanom.

Ovo sad je odlicno obzirom kakva je liga. HZ su nenadjebive ove sezone, ko to ne prizna- nije realan sekunde. Od prvog kola pa sve do sada (a siguran sam da ce tako biti i do kraja) FCS ima fantasticnu podrsku bez obzira da li igra na Kosevu ili u gostima. To jos nijedna navijacka grupa poslije rata nije odradila, barem ne u ovakvom obimu i propraceno ovakvom organizacijom(gostovanje 5 ljudi u jednom kombiju ne racunam). Ustvari mozda jesu RA one godine kad su se borili za povratak u premijer ligu ali nisam bas sve upratio.
I jos da dodam da ove godine ocekujem izlazak Sarajeva u Evropu i jos jedno fantasticno evropsko hordanje :wink:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#198 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by -LIBERO- »

ekvivalent wrote:
dino84 wrote:Jahh.....

hmmm
kad vas covjek ovako slusa stekne dojam,da se samo u sarajevu navija :lol:
al onako realno,meni kao recimo objektivnom posmatracu
manijaci su za koplje ispred hordi zla,jer kad se sve uzme u obzir,vjernost u vremenima losih igara maticnih im klubova, manijaci nikad nisu ostavili klub
horde su to pocesto znale uradit, :-)
manijaci puno manje kenjaju na netu i gostovanja su im puno jacha(barem kod nas na bilinom)
ostavljaju filing navijaca s duhom
horde su suvise snobovske,i puno brate tuku sve redom na netu :-)
e sad doduse zavisi koliko je vama kredibilitetno misljenje nekoga iz grada smoga
ali tako nekako izgleda iz ugla nepristrasnog posmatracha
mada da se razumijemo ne gotivim bas plaho ni jedne :D
Ti veze nemas sta pises,i iz svake rijeci ti isijava mrznja prema Hz i Sarajevu,sto nam je cast da nas mrze takvi kao ti.

Manijaci za koplje ispred Hz....kada procitas tu knjigu bajki,fino je vrati na drugi sprat biblijoteke odakle si je i uzeo :D :D

I da,Hz su snobovi...haj' mi samo ovo pojasni,i to argumentima. :D
Snobizam je..... :?:
M_e_m_o

#199 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by M_e_m_o »

Ma dobro ne možeš ni očekivati da on kaže nešto pozitivno za HZ, jbga zna se šta misle o nama i koje pjesme su im udarne na tribini... :mrgreen:

Ok je imati mišljenje, i reći meni lično su bolji ovi ili oni, ali pisati nešto što nije tačno je baš glupo.

Horde zla su ovu sezonu svako gostovanje odradili sa minimum 150 ljudi, a i kad govorimo konkretno o Zenici bilo je više HZ ( iako je još dosta ljudi ostalo u Sa jer nisu došla još dva busa pa ljudi nisu mogli otići)...

No kako ono kažu: "Mišljenje je k'o šupak, svako ga ima" :mrgreen:
ekvivalent

#200 Re: Navijacke skupine u BIH

Post by ekvivalent »

Ti veze nemas sta pises,i iz svake rijeci ti isijava mrznja prema Hz i Sarajevu,sto nam je cast da nas mrze takvi kao ti.

Manijaci za koplje ispred Hz....kada procitas tu knjigu bajki,fino je vrati na drugi sprat biblijoteke odakle si je i uzeo :D :D

I da,Hz su snobovi...haj' mi samo ovo pojasni,i to argumentima. :D
Snobizam je..... :?:
[/quote]
ev ovo je snobizam :wink:
jer samo vi imate veze kad pisete,samo vi imate veze kad navijate,samo nesto vi...
hosh josh kakav argument :dance:
a de te brate mrzim,ne mrzim
al te nesto plaho i ne volim,doduse ni manijake plaho ne volim
tako da ... :-)
ipak sinko ovo je bila samo jedna nestrucna analiza,posmatracha s strane sarajevske navijachke scene
ne znam sto te toliko tangira
ili mislis da smo mi nevelegradjani toliko mutavi da nemamo pravo ni na svoje vlastito misljenje
more bit' da je i ovo snobizam
ha sta mislis? :dance:
Post Reply