Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
MELBOURNE_SARAJEVO

#176 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by MELBOURNE_SARAJEVO »

MUNAFIK wrote:
fastmf wrote:
MUNAFIK wrote:zabranjujes alkohol da se prodaje u posluzi a izdao si prostor katoliku
Sta te ovdje zbunjuje? Katolik, pravoslavac, budist, jevrej itd... su uvjek dobro dosli kod svakog muslimana, (u ovom slucaju se misli na trgovinski odnos) Muslimanima je zabranjeno da na bilo koji nacin 'podrzavaju' prodaju alkohola, ali im nije zabranjeno da posluju sa ljudima drugih vjeroispovjesti. (mada nam ti pokusavas ovdje nametniti da jeste :-) )
mene ovdje zbunjuje izraz "nametniti"

:D :D
fol i jest u Nametniti jer sve dok je nametniti nije dobro za BBI da ga ti pozicioniraš i časno afirmiraš

naprotiv, dovodiš ga u nazvidan položaj ionako bestidno kompromitovanog

:D
'Boli mene briga za BBI' (meni ni u djep ni iz djepa) mada na neke gluposti se mora odgovorit, mene boli briga samo kada vidim kakvi sve mrzitelji svega i svacega zive u ovom gradu, a da stvar bude najtuznija kriju se iza nekih supljih izjava o toleranciji, napretku, razumjevanju a u svojim izjavama pokazuju PRIKRIVENU a u zadnje vrijeme cesto i OTVORENU mrznju prema muslimanima...

Bolesna mi je pomisao da neko spominje DISKRIMINACIJU i nekakvo nametanje u situaciji kada se jedan musliman ili vise njih ODLUCI DA POSTUJE PRAVILA ISLAMA i zaobidze trgovanje sa alkoholom, svinjetinom i kockom.... Dokle to ide? neki se cak upustaju u to da odredjuju koja bi pravila u islamu trebala biti....

Mogu misliti sta bi se desilo da takvi pacijenti dobiju 'vlast' u ovoj zemlji u ovom gradu... njima su, OCITO PO PROJU TEMA I KOMENTARA NA TIM TEMAMA, najveci problemi Vjeronauka u obdanistu, vjeronauka u osnovnom i srednjem obrazovanju, ISLAMSKA ZAJEDNICA, REIS, DZAMIJE, DZAMIJE, DZAMIJE, DZEMAT itd... Ovo postaje ozbiljno i opasno....

Ovo je cinjenica i vrlo se lahko moze provjeriti samo da se prelista malo forum... Jedan broj forumasa definitivno ima problema sa svim sto ima veze sa Islamom, iz kojih razloga zaista ne znam ali znam da svekim mjesecom sve vise i vise mrznje, frustracija, gluposti pisu po ovom forumu, zovite to kako god hocete ali stvari su takve, mada ce mnogi kojekakvim izlizanim komentarima i fazonima pokusati ovo napisano ismijati... al eto...

Ruzno je kada se neki forumasi kletu u nekakvu ravnopravnost i u neko gradjanstvo a presute vrijedjana i pljuvanja i mrznju koji pojedini pacijenti ovda prosipaju...
Nisam vala neki vijernik ali si u pravu skroz....Fol je u tome sto je valjda tim ljudim koji se kriju je krivo sto je u Sa danas 90 posto muslimana-bosnjaka,mislim fakat nije do nas nego to je do onih sto su bili po brdima ..Njima se obratite i kukajte..I smijesno je kad se prica o nekakvoj toleranciji kod nas :D :D Ja iskreno mislim da su pravoslavci u Bih pravo optereceni i pravo isprepadani sve sto je vezano i sto dolazi iz arapskih zemalja..Samo me zanima kako reaguju i kako se ponasaju kad odu u Dubai gdje nisi u stanju ni da poljubis djevojku svoju javno odmah kazna ili zatvor,a pazi cuda jedna od najvecih turistickih destinacija..A pazi cuda u BBI mozes i imati sex ako hoces u zatvor sigurno neces :D :D Ja juce gledam frajer trebi ruku uvukao u gacice u liftu fataju se :D :D I jos nesto i da je otvorio Miskovic ovako nesto u zaposlio ljude i da placa porez drzavi nasoj ja bi rekao bravo...Nego nasim pacenicima smeta sto nema klempe i alkohola :D :D Pa da arapi otvore ovakav shopping centar u Bg ili Zg i kazu nema klempe ja garantujem da se ljudi ovako ne bi bunili kao ovde :D :D
Last edited by MELBOURNE_SARAJEVO on 10/04/2009 08:18, edited 1 time in total.
MELBOURNE_SARAJEVO

#177 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

babyline wrote:
hladovina wrote:jel moram zenu pokriti kad ulazim u objekat?

da znam, da se ne zajebem...
ti ces morat :D
Ma nemoj pusti nas da je gledamo i uzivamo :D :D
MELBOURNE_SARAJEVO

#178 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

babyline wrote:na ovoj temi niko ne spava :D
mogu li pitam kako da izbjelim zavjese, pozutile od grijanja :-)
Mogu ja kupis nove ja uvjek tako uradim i upali :D :D
tataratira

#179 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by tataratira »

Čuo sam da rove raju na ulazu, imaju dojavu da se grupica nevjernika zaputila u BBI centar sa po kile čvaraka u refuzi
i spremni su na sve
Last edited by tataratira on 10/04/2009 08:24, edited 1 time in total.
MELBOURNE_SARAJEVO

#180 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

babyline wrote:
MELBOURNE_SARAJEVO wrote:
Mogu ja kupis nove ja uvjek tako uradim i upali :D :D
da li da ih kupim u ovom novom centru ili je bolje negdje drugo :-) :D
Mojne u ovom novom centru mirisu na islam cuo sam da cak i sihre stavljaju ako posumnjaju da nisi vijernica :D :D :D
pita

#181 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by pita »

tamara* wrote:Čitam juče da je raja dala zgradi ime Teheranka.
Nekad bila Sarajka, sada Teheranka...

:(
U 21 stoljecu..shoping centar u europi bez aloksa i svinjetine...kak ocekujes da ce zvati..
dast.stanislav

#182 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by dast.stanislav »

MUNAFIK wrote:
mima wrote:Nije problem sto je BBI islamski......problem je o lopovluku oko tog centra.......zabranjujes alkohol da se prodaje u posluzi a izdao si prostor katoliku....nidje veze.....dajes mito na sve strane da bi mogao da radis.....platis da izdaju upotrebnu dozvolu.....opet nidje veze.....
Ako cemo pricati o nidje veze stvarimo pocnimo sa tvojim postovima!
problem je o lopovluku oko tog centra
A koji je to lopovluk oko tog centra? gdje je taj lopovluk i ko je pocinio taj lopovluk? Konkretno napisi sta, kako gdje kada... molim samo da se pustis suplje...
dajes mito na sve strane da bi mogao da radis.....platis da izdaju upotrebnu dozvolu.....
Ko daje mito i kome? opet te pitam KAD? KO? GDJE? KOLIKO? mislim ovo sto ti pises su babske price, pa ocekujem od tebe da nam svima dokazes da to nisu nikakve babske price.

A ovo sa upotrebnom dozvolom.... to vjerovatno ima veze sa onom temom na ovom podforumu o MITU u BBI... pa ja bih molio da nam fino COPY/PASTE zakone i pravilnike prema kojima se na onom mjestu u ono vrijeme ovaj BBI centar nije mogao jos uvjek otvoriti... I molim te i ovaj put pusti se SUPLJE... konkretno!!!
zabranjujes alkohol da se prodaje u posluzi a izdao si prostor katoliku
Sta te ovdje zbunjuje? Katolik, pravoslavac, budist, jevrej itd... su uvjek dobro dosli kod svakog muslimana, (u ovom slucaju se misli na trgovinski odnos) Muslimanima je zabranjeno da na bilo koji nacin 'podrzavaju' prodaju alkohola, ali im nije zabranjeno da posluju sa ljudima drugih vjeroispovjesti. (mada nam ti pokusavas ovdje nametniti da jeste :-) )

fixer wrote:i munafik, je li kamata ili nije? kad nesto tvrdis, i susretnes se s antitezom, nemoj se povlaciti, vec elaboriraj tvrdnju.
Pa zaista ne zelim raspravljati o tome na ovoj temi, ja sam napisao ono sto ja mislim i koliko znam teoriski...

Islam zabranjuje kamatu, i islamsko bankarstvo stoji na tom temelju. Kamata ima svoje znacenje, svoje manifestacije, pojaveitd... zna se kako nastaje, na koji nacin, kada, gdje itd... i zna se na koji nacin posluje Islamsko bankarstvo (teoriski) ostavljam prostor da mozda MOZDA BBI neprati tu teoriju to bi se dalo istraziti.... Mozda na nekoj drugoj temi...

dast.stanislav wrote:Ma mene nerviraju ova "pravila"... Kao sto rekoh u predhodnom postu, ljudi se bave klasicnim zelenasenjem, a na drugoj strani satro uvode neka pravila u skladu sa nekim principima (sto bih postovao da nisu u sukobu sami sa sobom)... U njihovom centru se mogu prodavati cipkane tange, a ne moze svinjetina... To je meni krajnje smijesno, al' haj'...
E pa kada te nerviraju pravila ISLAMA (vjerovatno najvece svjetske RELIGIJE) onda ti ja zaista nemam sta reci.

tvoja strucnost o svim pravilima vidi se bas u ovome kada poredis svinjetinu i TANGE :-) Tange su naravno dozvoljenje (kod nekih muslimana i muslimanki vjerovatno i pozeljne :-D ) a svinjetina je naravno ZABRANJENA :-D

mima wrote:Jel se zatvara BBI petkom za vrijeme djume?

NE, mada vjerujem da je radnicima BBI(mislim na banku) u periodu dzume namaza pauza... sto je naravno ODLICNA stvar za svakog vjernika muslimana da moze fino otici i Bogu se pomoliti. Mislim da bi se na to trebale ugledati i ostale firme po gradu i sire...

jaooo jaooo tek vidjeh gdje je otisla ova diskusija i na koliko strana..... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

fakat ste kompleksasi.

Hajmo natjerati ZELJU I PETICU DA PRAVE CEVAPE OD SVINJETINE.... :-) :-) :-)
Ajde kralju ne seri, moram ovako biti direktan i vulgaran... Cekao sam samo kada ce se pojaviti jedan sveznalica koji je pokupio svu mudrost svijeta...

BBI nije dao mito za onu lokaciju (NE, NARAVNO), neko se nije dobro ogradio i uzeo dobru lovu zbog otvaranja centra prije vremena (NE,NARAVNO), BBI-evo poslovanje i zaradjivanje lihvarstvom je dozvoljeno u Islamu i oni se bave apsolutno postenom i cestitom djelatnoscu (DA, NARAVNO) i njima je stalo da posluju u skladu sa Islamom (DA, NARAVNO)! Ti si kralju sve u pravu, a tvoji kompleksi su tvojim "pametnim" postovima i "fascinantim" zaključcima izasli u prvi plan i zasjenili i nase u potpunosti!!
P.S. Ako cemo se baviti i velicinama pojedinih religija (sve postujem neizmjerno), sto je meni malo i bzvz, ali' haj' kad si to potegnuo, budizam je po broju vjernika sigurno jedna od najvecih religija (500 miliona, bez bilo kakvih frakcija) - (Mada kada se gledaju sve frakcije zajedno, Hrišćanstvo zauzima jednu trecinu cjelokupne populacije planete zemlje- 2.1 milijarda i ona je u tom slucaju najveća religija svijeta), a kako si ti dosao do svog zakljucka ne znam... Islam danas ima oko 1.2 milijarde pristalica, s' tim sto postoje i neke razlike medju njima...
Ali bitno je pricati, pogotovu u varijanti kad o tome pojma nemas, to je jos bolje...
Last edited by dast.stanislav on 10/04/2009 10:52, edited 3 times in total.
*mima*

#183 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by *mima* »

Munafik........hos sa mnom na pivu?
uvjek dobar gost

#184 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by uvjek dobar gost »

tataratira wrote:Čuo sam da rove raju na ulazu, imaju dojavu da se grupica nevjernika zaputila u BBI centar sa po kile čvaraka u refuzi
i spremni su na sve
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :thumbup: :run:
♥ Julianna ♥

#185 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ♥ Julianna ♥ »

Joooooj dobrog centra!!! :-D

Ušla sam u minjaku, nije mi niko ništa rekao, samo me je par žena strašno mrzovoljno odmjerilo :roll:
moa

#186 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by moa »

Sto bi rekli nasi zemljaci Svetsko a Nase :)
HAVANA

#187 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by HAVANA »

♥ Julianna ♥ wrote:Joooooj dobrog centra!!! :-D

Ušla sam u minjaku, nije mi niko ništa rekao, samo me je par žena strašno mrzovoljno odmjerilo :roll:

Koga ti foliraš,ti ne nosiš minjake. :D
uvjek dobar gost

#188 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Garant ti zavide... il ih pojede ljubomora... mada ....
*mima*

#189 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by *mima* »

Ne zachatavaj Halida.
*mima*

#190 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by *mima* »

babyline wrote:zna li iko ima li u centru kupiti mrezastih carapa :D

To ne nose sarajke.
uvjek dobar gost

#191 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

mima wrote:

To ne nose sarajke.
Vi baš izazivate... petkom !
HAVANA

#192 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by HAVANA »

uvjek dobar gost wrote:
mima wrote:

To ne nose sarajke.

Ja bez slike nemam komentara. :roll:
*mima*

#193 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by *mima* »

uvjek dobar gost wrote:
mima wrote:

To ne nose sarajke.

Ja mrezaste carape nosim subotom.
x0z0y0

#194 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by x0z0y0 »

da je D2 ovdje on bi ti znao reci :(
Eweleen

#195 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by Eweleen »

pita wrote:
tamara* wrote:Čitam juče da je raja dala zgradi ime Teheranka.
Nekad bila Sarajka, sada Teheranka...

:(
U 21 stoljecu..shoping centar u europi bez aloksa i svinjetine...kak ocekujes da ce zvati..
Pa niko ti ne zabranjuje da jedeš krme, samo ne možeš jest krme iz BBI-a jer takvo ne postoji :-? . Ne znam u čemu je problem više sa tim, pretjeraste ga.
black

#196 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by black »

ma da se ne lazemo sve je ovo shuplja pricha, i ne smeta ovima shto se bune to shto nema klempe i alkohola (masa je takvih mjesta po gradu pa niko nista), vec smeta investitor, odakle dolazi i ono sto predstavlja, a sve ostalo je debela laz i predrasude..
da je vlasnik i ulagach bilo ko drugi, niko ni 'a' ne bi rekao...providno skroz..a o sitnim provokacijama je suvisno govoriti, to dovoljno govori o malogradjanstini itd.
♥ Julianna ♥

#197 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by ♥ Julianna ♥ »

Jao znate šta sam vidjela da se tamo ima kupit'???? :shock: :shock:

Griotte!!! :shock: :shock:
x0z0y0

#198 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by x0z0y0 »

black wrote:ma da se ne lazemo sve je ovo shuplja pricha, i ne smeta ovima shto se bune to shto nema klempe i alkohola (masa je takvih mjesta po gradu pa niko nista), vec smeta investitor, odakle dolazi i ono sto predstavlja, a sve ostalo je debela laz i predrasude..
da je vlasnik i ulagach bilo ko drugi, niko ni 'a' ne bi rekao...providno skroz..a o sitnim provokacijama je suvisno govoriti, to dovoljno govori o malogradjanstini itd.
:thumbup:
uvjek dobar gost

#199 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

♥ Julianna ♥ wrote:Jao znate šta sam vidjela da se tamo ima kupit'???? :shock: :shock:

Griotte!!! :shock: :shock:
Alkoholne mirođije..... gluho bilo.... :-)
karanana

#200 Re: Da li vam se dopada novotvoreni BBI centar

Post by karanana »

black wrote:ma da se ne lazemo sve je ovo shuplja pricha, i ne smeta ovima shto se bune to shto nema klempe i alkohola (masa je takvih mjesta po gradu pa niko nista), vec smeta investitor, odakle dolazi i ono sto predstavlja, a sve ostalo je debela laz i predrasude..
:thumbup:
Locked