Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
HAVANA

#176 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by HAVANA »

Vozdra raja wrote:
Najbolji je bio onaj jugoslovenski islam kada muslimani nisu znali ni kad je bajram, kada su morali jesti svinjetinu, lokati rakiju, ...sve za partiju.
Kako se usudjuju ovi danasnji muslimani da postuju vjerske propise uhhhh bas su bezobrazni :twisted:

:lol: :lol: :lol:
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#177 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by hrasno38 »

in33sa wrote:Koga briga sta ce BBI nuditi u svom asortimanu.

Grad je dovoljno velik da ima za svakoga po zeljama, pa i susjedni grad (ako je nekome do pizze sa svinjetinom, recimo picerija Knez i uzivas)

Jedino je smijesno sto je tu lokaciju dobila doticna firma, ali s obzirom da se zna ko je na vlasti, nista cudno. Nije slucajno simbol Sarajeva pretvoren u to sto je pretvoren. Sve to nosi svoju simboliku.

Meni ce najzanimljvije biti vidjeti kako to BBI zamislja organizovati masovno okupljanje navijaca tokom sportskih prijenosa, a bez alkohola.
Bravo @in33sa upravo to i jeste poenta svega jer ko ne bi uzeo tako atraktivnu lokaciju ali dzaba to je zakaparisao davno Huso Zivalj and Co da ne bi nedaj boze neko otvorio centar u kome bi se i prodavalo nesto svinjsko ili kakav dobar kafic ili restoran gdje bi mogao za rucak popiti casu dobrog crnog vina. Ipak Sarajevo u njihovim glavama i dalje tinja kao islamski centar evrope ili sto neki davno zvali fildzan drzavom!!!!
Vozdra raja :-)

#178 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Vozdra raja :-) »

Ako si htjeo da budes dobar komunista nisi smio biti vjernik, ici u dzamiju, pozeljno je bilo jesti svinjetinu, lokati rakiju, ne sunetiti dijete itd...

Navedite mi jednog covijeka koji je praktikovao islam a da je bio na visokoj fungciji u ex Yu??
maxell_sarajevo

#179 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by maxell_sarajevo »

hrasno38 wrote:

Grad je dovoljno velik da ima za svakoga po zeljama, pa i susjedni grad (ako je nekome do pizze sa svinjetinom, recimo picerija Knez i uzivas)

Jedino je smijesno sto je tu lokaciju dobila doticna firma, ali s obzirom da se zna ko je na vlasti, nista cudno. Nije slucajno simbol Sarajeva pretvoren u to sto je pretvoren. Sve to nosi svoju simboliku.

Meni ce najzanimljvije biti vidjeti kako to BBI zamislja organizovati masovno okupljanje navijaca tokom sportskih prijenosa, a bez alkohola.
Bravo @in33sa upravo to i jeste poenta svega jer ko ne bi uzeo tako atraktivnu lokaciju ali dzaba to je zakaparisao davno Huso Zivalj and Co da ne bi nedaj boze neko otvorio centar u kome bi se i prodavalo nesto svinjsko ili kakav dobar kafic ili restoran gdje bi mogao za rucak popiti casu dobrog crnog vina. Ipak Sarajevo u njihovim glavama i dalje tinja kao islamski centar evrope ili sto neki davno zvali fildzan drzavom!!!!

Pa sto ti nisi prije njega pa otvarao komunisticka sranj.?
maxell_sarajevo

#180 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by maxell_sarajevo »

Vozdra raja wrote:Ako si htjeo da budes dobar komunista nisi smio biti vjernik, ici u dzamiju, pozeljno je bilo jesti svinjetinu, lokati rakiju, ne sunetiti dijete itd...

Navedite mi jednog covijeka koji je praktikovao islam a da je bio na visokoj fungciji u ex Yu??

Islam se i u vlastitoj kuci moze prakticirati, nemoras se eksponirati.
Kako god zivis i umrijet ces u vecinskom muslimanskom gradu, nema vise komunjara :lol:
Drvosjeca iz Dejcica

#181 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Upravo tako.
in33sa wrote:Jedino je smijesno sto je tu lokaciju dobila doticna firma, ali s obzirom da se zna ko je na vlasti, nista cudno. Nije slucajno simbol Sarajeva pretvoren u to sto je pretvoren. Sve to nosi svoju simboliku.
Nije valjda da jedan jedini trgovacki centar u SA bez svinjetine i alkohola pretvara SA u tu tvoju simboliku? Ja ipak mislim da ti malo preuvelicavas. Odes u Mercator, Robot, TUS, Interex i eto imas i svinjetinu i alkohol pa izvoli, BBI zaobiđi u sirokom luku i mirna Bosna. :wink:

in33sa wrote:Meni ce najzanimljvije biti vidjeti kako to BBI zamislja organizovati masovno okupljanje navijaca tokom sportskih prijenosa, a bez alkohola.
Meni je zanimljivo tvoje razmisljanje s obzirom da smatras da se javna ili privatna okupljanja ne mogu organizovati, ili ne dovoljno doboro organizovati, ako na istima nema alkohola? Zar zivotinjski porivi za icem i picem nadmasuju ono nase ljudsko? :roll:
Last edited by Drvosjeca iz Dejcica on 05/04/2009 20:42, edited 1 time in total.
BSn

#182 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by BSn »

nexo wrote:Nisam procitao sve komentare i neznam da li je neko spomenuo nesto slicno. Ali, u Abu Dhabi-ju i Dubai-u se u vecini supermarketa moze kupiti svinjetina, a takodje popiti pivo ili neko drugo alkoholno pice u nekom od barova hotela koji je dodatak shoping mall-u.

I u Sarajevu je ista situacija.
komentar

#183 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by komentar »

Hej sad se sjetih pa molim nekog ko je upućen da mi odgovori :D :

1. Kako je regulisana prodaja donjeg veša - sexi rublja, artikala sa glicerinom, poštivanja lunarnog kalendara...

2. i da se zna kako je regulisano u slučaju da se naši lokalni sarajevski šaneri upute u novi centar "bbi Centar".
Hoće li nakon posjete ravno u udruženje osoba sa teškim invaliditetom?
Drvosjeca iz Dejcica

#184 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

hrasno38 wrote:

Hrasno38, mislim ipak da si na krivom putu ali da imas dobru namjeru. Ipak ce biti da u Sarajevu imas i vise od par mjesta gdje mozes dobro rucati i popiti nekoliko casa vrhunskih vina. A BBI centar ako ostvari ovo sto je naumio ce biti prvi takav centar u odnosu na ove gdje mozes kupiti alkohol, svinjetinu i ispuniti listic u kladionici. :oops:
Šaner

#185 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Šaner »

Babsy wrote:Džamaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhiiiiiiiiiiiiiiiiiiiirrrrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiijjjjjjjjjjjjjjaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Eno Kornera 10-15m iza. :beer:
LoL.

Elem, idiotarije. Hoće li u BBI moći ući žene koje nisu pokrivene?
Da li se parovi moći poljubiti? Onako ovlaš?
Hoće li biti kakav vehabija s kandžijom da mlati sve što nije "po propisu"

Njah, a kad se otvara multipleks?
izvini brate ali komentar ti je glup...vlasnik jednog objekta moze raditi sa tim objektom sta hoce...to ti je PRIVATLUK i KAPITALIZAM koji potice sa carobnog zapada...i da misljenja sam da su alkohol i kocka jedne od najgroznih stvari na svijetu...brate investiraj i napravi odjekat samo za alkoholicare i kockare, niko ti ne brani...takvi smo mi sa balkana...sve treba da bude po nasim mjerama...nemoj strahovat jer zene koje nisu pokrivene i parovi koji se ljube smiju u bbi...na zapadu nema seksa na plazi bez kazne(spanija 5000eura)...jeli to dzamahirija?u nekim objekima nema alkohol ali nije dzamahirija nego privatluk...ako ti se ne svidja bbi produzi do sledeceg shoppinga...nece te neki "vehabija sa kandzijom" tjerat da udjes..na tebi je :wink:
The Nightwatchman

#186 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Nightwatchman »

komentar wrote:Hej sad se sjetih pa molim nekog ko je upućen da mi odgovori :D :

1. Kako je regulisana prodaja donjeg veša - sexi rublja, artikala sa glicerinom, poštivanja lunarnog kalendara...

2. i da se zna kako je regulisano u slučaju da se naši lokalni sarajevski šaneri upute u novi centar "bbi Centar".
Hoće li nakon posjete ravno u udruženje osoba sa teškim invaliditetom?
a na sve ovo imaju većinu jevrejskih firmi unutra, a ne prodaju krmetinu i alkohol, sto ce reci da se radi o licemjernom neoliberalnom kapitalizmu, a ne o vjerskom dusebriznistvu
in33sa

#187 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by in33sa »

Treba im na vrijeme javiti za Kiki bombone.
Drvosjeca iz Dejcica

#188 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

in33sa wrote:Treba im na vrijeme javiti za Kiki bombone.
Covjek se nada da ces se vremenom promijeniti na bolje ali badava. Tvoja zadnja recenica samo dodatno potvrđuje tvoju netolerantnost, primitivizam i zajedljivost. :(
The Nightwatchman

#189 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by The Nightwatchman »

in33sa wrote:Treba im na vrijeme javiti za Kiki bombone.
ne moze to tako. znas ti onu "bilo kuda kiki svuda" :D
damir_m

#190 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by damir_m »

Vozdra raja wrote:
damir_m wrote:proces stvaranja dzamahirije u sarajevu i bih se nastavlja... bogati sejkovi i nekakvi desnicarski muslimani koriste ovaj prostor jer je dio zapada... zasto ne pomognu umjesto toga siromasnim Palestincima ili prije svega bijedi u svojim zemljama???

Ovakav Islam postaje neprijatelj i obicnim Muslimanima te ce sigurno zavrsiti u krvavoj revoluciji.
Najbolji je bio onaj jugoslovenski islam kada muslimani nisu znali ni kad je bajram, kada su morali jesti svinjetinu, lokati rakiju, ...sve za partiju.
Kako se usudjuju ovi danasnji muslimani da postuju vjerske propise uhhhh bas su bezobrazni :twisted:

prvo sto ne razumijes i ne zelis da razumijes jeste okruzenje u kojem zivis tj. pluralisticko dustvo u kojem religija na osnovu demokracije i sekularnosti u drusvenim i javnim djelatnostima nista nema da trazi. Tamo gdje se religija petlja u takve stvari jeste zivi kaos. Kada govorite o ovim zemljama pout Arabije, Malezije ... treba napomenuti da ovi da nemaju nafte sa re zimima bi bile jedne od najsiromasnijh drzava ovog svijeta... Ovdje sve zaostaje, a po najvise svijest i ovo moderno je samo ogledalo nafte... Da dzemahirija se sve to zove, jer ovi nista dobro nisu donijeli, osim brada i dzamija... i mogu slobodno za mene reci da se radi o jednom najgorem mentalitetu na svijetu koji se jos nazalost koristi citiatima Islama... a BiH zemlja u duhovnoj tranziciji, odlicna zemlja kojoj se moze cak i reci da trava nije zelena negu zuta, narod ce sve povjerovati...

Muslimani da postuju propise: "ako mi kazes koje i cije propise"... bozije mislim ne! ovo sto dolazi iz Saudijske Arabije su propisi nepismenih pasira! Zalosno, ali istinito...

Ono sto se desava u Maleziji jeste upravo ovo: islamisti u vladi ti govore sta je moral... i to bi trebala da bude bozija rijec!?!

ipak ovo je bih, sekularna, mozda kad se podjeli i muslimanska mada ce medju samim Bosancima, Bosnjacima i ostalim doci, i vec ih ima, ogromnih nesporazuma i revolucije...

ispod zastave dzamahirije nista nista drugo nego ubice, radikali, pastiri, fasisticki ideolozi koji se bore protiv slobode!!!

To niti Europa, niti niko drugi ovdje u cetru Europe ne tolerise, pa tako i mnogi Bosanci i Hercegovci...
izabrali ste pogresno geografsko podrucije!

STOP DZAMAHIRAIJA! i Stop druga Palestina!!!
Last edited by damir_m on 05/04/2009 20:46, edited 1 time in total.
HAVANA

#191 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by HAVANA »

Vozdra raja wrote:Ako si htjeo da budes dobar komunista nisi smio biti vjernik, ici u dzamiju, pozeljno je bilo jesti svinjetinu, lokati rakiju, ne sunetiti dijete itd...

Kome se Skaka nolkih ćuna nasjeko :lol:
Nije mi niko bio u partiji a nije ni u današnjim partijama.Mi smo uvijek isti,svoji.To bolje znaju tvoje prelivode iz SDA ...

Ako hoćeš da budeš dobar član SDA ne smiješ biti ateista,moraš ići u džamiju,nepoželjno je jesti svinjetinu,ne lokati rakiju,sunetiti dijete i jedna novina ukrasti što više.
damir_m

#192 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by damir_m »

i prije svega ne odlucuje cinjenica da se nesto ne prodaje, nego koliko se konzumira....

kako mogu ove budale iz SDA ovakvo nesto dopustati... jesu se ove islamske zemlje okrenule prema nama!!!
ah jesmo im dragi,... interes interes interes...okrenuli bi se oni drugim stvarima da je Bush Bush i da je Arabija Arabija, ali nije...
bogoljub

#193 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by bogoljub »

Aferim za ovaj BBI centar! :!:
Ovako nesto nam je stvarno nedostajalo!
damir_m

#194 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by damir_m »

Vozdra raja wrote:
holowey wrote:
damir_m wrote:proces stvaranja dzamahirije u sarajevu i bih se nastavlja... bogati sejkovi i nekakvi desnicarski muslimani koriste ovaj prostor jer je dio zapada... zasto ne pomognu umjesto toga siromasnim Palestincima ili prije svega bijedi u svojim zemljama???

Ovakav Islam postaje neprijatelj i obicnim Muslimanima te ce sigurno zavrsiti u krvavoj revoluciji.
Kako se usudjuju ovi danasnji muslimani da postuju vjerske propise uhhhh bas su bezobrazni :twisted

ko kaze da su "morali" jesti svinjetinu i piti alkohol, da nisu znali kada je bajram?
Ako su htjeli da budu dobre komunjare morali su, ili je u najmanju ruku bilo pozeljno, jesti krmetinu, lokati rakiju, ne sunetiti dijete itd...
najbolji dokaz toga su danasnji komunisti(sdp-ovci) koji se jos uvijek boje dignuti ruke da prouce fatihu. Sjecas li se samo slika Lagumdzije 2000 godine kako uz krme na raznju proslavlja pobjedu Alijanse...

Ako nisam u pravu, onda mi navedi jednog praktikujuceg muslimana a da je bio na visokoj poziciji u YU??
a najbolji su bili oni poturceni muslimani koji su kao takvi morali sve po turskom... al opet su konzumirali i rakiju i sljivovicu...

a odakle ti te informacije sta su muslimani morali sta nisu... ne zivjeli su svoj zivot i kao kod svih ostalih manje je tu bilo boga... a djecu su uvijek suntili, to ti je najveca glupost koju sam ikada cuo, krmetinu jeli nisu!!!!!

a ja bas kontam, nidje veze imam pravo da radim i da jedem sta hocu... nisi mi ti taj koji ce mi reci kako da izgledam u intimnoj zoni?!?!

boze sacuvaj,....

jos jedno sto vi fanatici ne zelite da shvatite ovo je BiH: sekularna drzava, ovdje zive ljudi koji vjeruju u sta god hoce i to je njihova privatna stvar. Islam nije drzavna niti ce biti drzavna vjera ovdje i kada bi bila ne bi ti bio taj koji bi mi govorio kako i sta da jedem i radim...

a sta god islamistima ne odogovara odma su komunjare.... pa bolan u kojem ti stoljecu zivis... nazalost BiH nema nafte inace bi se ti digo ovdje .uhhh... mozes samo po selima pricu prosipati!

bolji je svaki okruti kapitalizam nego islamizam... barem zivu glavu sacuvas... i molim sniclu bez krvi!
Last edited by damir_m on 05/04/2009 21:14, edited 1 time in total.
JohnnyS

#195 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by JohnnyS »

Da sam jučer umro ne bih znao da je partija zagledala u gaće djece svojih dužnosnika...
travar

#196 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by travar »

Aaaa jel ti to neko brani da jedeš i piješ šta hoćeš :?
Otvori se jedan centar koji ima svoja pravila i odmah svi digli hajku, k'o da je jedino mjesto gdje se može jesti, popiti ili okladiti pa sad im krivo što nema alkohola i ostalog!
Ohanite malo, ne sviđa vam se, široki luk, i zadajte se u najbliži restoran, barem nam toga i kladionica ne fali!
Svašta :-?
tranquil

#197 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by tranquil »

bogoljub wrote:Aferim za ovaj BBI centar! :!:
Ovako nesto nam je stvarno nedostajalo!
:lol:
Pošto, realno gledano, ovaj centar ne nudi ništa novo što u Sarajevu već nema, naprotiv, čak uskraćuje, to znači da fakat ništa što će tamo biti nije nedostajalo ovom gradu. Pretpostaviću da samo izražavaš radost jer je centar izgrađen "uinat" - kao zapišavanje teritorije.

Kako god, oni koji govore da privatnik ima pravo da prodaje robu koju hoće, a koji neće, su sto posto u pravu. To je njihovo pravo, isto kao što Merkator ili Konzum mogu reći za bilo koji proizvod ili grupu proizvoda "nećemo da to prodajemo".

Oni su to mogli da urade i šuteći ali je objavljeno ovako. Vidim to kao marketinšku odluku usmjerenu njihovom ciljanom tržištu - muslimanima. Šalje se poruka da sve što se kupi će biti totalno odvojeno po kanalima distribucije od nepoželjnih proizvoda. Nemuslimanima se mogu ove stvari činiti smiješnim, ali je tako - musliman se lagodnije osjeća ne samo ako nije kupio haram proizvode, nego i ako zna da njegova para ne ide distributeru haram proizvoda. To je nemoguće 100% odvojiti ali ovim činom se odvaja makar dio.

Dakle dok god se ne zabrane ovi proizvodi na nivou grada ili kantona, dok se ima gdje kupiti, ne vidim problem u ovom centru.

Žalosno je što se ovako dijele ljudi i jedni misle da mogu nametnuti nekom šta će prodavati, a drugi likuju zbog ovoga jer u tome vide zapišavanje teritorije njihovom bojom i pobjedu u inaćenju sa "nevjernicima" a ne normalnu poslovnu odluku.
Vozdra raja :-)

#198 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by Vozdra raja :-) »

@Damir

Dakle svi oni koji hoce da prate islamske propise su islamisti ha??

Navedi mi jednog covijeka koji je praktikovao islam a da je imao visoku fungciju u ex Yu??
arman1
Grijem se na: ljubav bližnjih svoj
Vozim: šta klepim
Horoskop: BOG

#199 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by arman1 »

Odavno nisam u jednoj temi vidio više paranoje, mržnje i duplih aršina.
Zaboli me živo šta se nekom sviđa. Svinjetinu ne jedem, ne pijem, ne kockam, ne drogiram se i ne družim se sa tipovima koji su se ufurali da su pravi Sarajlije. Ma nabijem ih sve od reda.

Kome se ne sviđa nek ne ulazi.
Ja ću nos provirit tek da vidim i to čudo.

Ja sam prosječan bosanac i ne nosim versaccce, ni hugo boss ni ostale snobovske marke.

Turkia rules.
:sax: :bih:
clav

#200 Re: Stop za alkohol, klađenje i svinjetinu u BBI centru

Post by clav »

Ne ulazim u raspravu da li je bilo bolje da se otvori trzni centar, fabrika, kazino, striptiz bar, bolnica, skola, sportska ili vjerski objekt, da li nam je potreban jos jedan trzni centar, na koji su nacin dobiveni papiri za izgradnju, na koji su nacin prosli tenderi itd, vec bih se osvrnuo na kontradiktorne i licemjerne izjave.
da malo parafraziram: ''Mi smo liberalni, mi smo za multi-kulti, mi smo progresivni, al nam smeta sto je u skladu sa svim sekularnim i inim zakonima u privatnom trznom objektu odluceno da se ne prodaje alkohol, svinjetina i kocka i u koji nas apsolutno niko ne tjera da udjemo, niti na drugi nacin ugrozava nasa ljudska prava.''
Gospodo draga, iskoristite svoje demokratsko pravo i zaobidjite problematicni objekat u sirokom luku, odete do objekta do kojeg ste do izgradnje ovog objekta zadovoljavali svoje potrebe za problematicnim stvarima i mirna Bosna!
Takodje ne bi bilo na odmet da procitate sledece: http://en.wikipedia.org/wiki/Xenophobia
Locked