Stadion: Bilino Polje, Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Treba li se stadion dograditi??

Da
334
80%
Ne
84
20%

Total votes: 418

Zafir

#176 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Zafir »

Nadam se da će novi krov dobro izgledati,da će se u dogledno vrijeme proširiti sjeverna i juzna tribina.Ipak Bilino polje je uz Hajdukov stadion,Poljud' najljepši na Balkanu..Naprjed Čelik... :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Globus

#177 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Globus »

Znaci do prvog nisu zavrsili sad treba molit boga da zavrse do Turske ... :D
drmadzija

#178 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by drmadzija »

Ima l' neki fizicar da na kaze je l' se zvuk odbija bolje od plastike il' od betona? :D
Zavala ce bit' ako stadion izgubi na akusticnosti zbog mjenjanja krova.
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#179 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -LIBERO- »

drmadzija wrote:Ima l' neki fizicar da na kaze je l' se zvuk odbija bolje od plastike il' od betona? :D
Zavala ce bit' ako stadion izgubi na akusticnosti zbog mjenjanja krova.
Pa od cega ce biti novi krov na Bilinom,od plastike?

Ubjedljivo najbolje zvuci ispod limenog krova kakav je na Grbavici :D ,sjever Grbavice razvaljuje.

Mislim da poslije limenog, betonski krov je dobar za akustiku.

Tek na trecem mjestu je ta plastika,ali ok ,nema veze samo nek stignu do tekme sa Turskom :bih: :thumbup:
Last edited by -LIBERO- on 01/08/2009 18:32, edited 1 time in total.
-ado-

#180 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -ado- »

od limenih sendvica :D
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#181 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -LIBERO- »

-ado- wrote:od limenih sendvica :D

Sta su limeni sendvici,sviju ti :mrgreen: :mrgreen:
misolino

#182 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by misolino »

To su sendviči od lima ,koji se jedu :lol: :lol: :lol:
-ado-

#183 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -ado- »

Sendvic paneli :D
Oi

#184 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Oi »

to je valjda nesto ovako:

Image

"nije bitno kakvo je, bitno je da je jeftino!" kazu nase glavesine...
misolino

#185 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by misolino »

Ipak,lijepo je vidjeti novi krov na Bilinom Polju,pa makar i bio jeftin :zjev: .To mislim prvenstveno radi sigurnosti gledalaca na stadionu.Betonske ploče su bile dotrajale i samo je bilo pitanje vremena kada će neko nastradati.Sada,mislim,bilo bi dobro da se poveća kapacitet južne i sjeverne tribine,i da se ofarbaju stolice ,kao na zapadnoj i istočnoj tribini.Još samo da je Čelik na nivou,stvorila bi se velika euforija.Ljudi u gradu su se zaželjeli dobrih utakmica na Bilinom Polju(kakvih odavno nema).Već u idućoj utakmici očekujem solidnu posjetu(negdje oko 5000-8000 gledalaca),iako su igrači Čelika priredili negativno iznenađenje već u prvom kolu(prvenstveno mislim na igru).Ostaje da se vidi...Ništa,idemo dalje ,3 kolo'Borac'-(Banja Luka).Bit će teško,pogotovo sto je Borac,u dobroj formi.Ipak,očekujem pobjedu Čelika (2-1) :evil: :evil: :thumbup:
-ado-

#186 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -ado- »

Steta, nije sendvic lim...al je lim obicnii...

Pocelo je postavljanje.
Bobi
Forum administrator
Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
Vozim: TDI sve crveno

#187 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Bobi »

Kako ce to lupat kad kisha bude padala :lol: .
-ado-

#188 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -ado- »

Prvi led....i krov ce izgledati kao na Alianz Areni u Minhenu :mrgreen:
misolino

#189 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by misolino »

Pa rekli su od limenog sendviča,a sad obični lim.To se na bosanskom jeziku kaže: 'HAPA' .Nema sta,sposobni su pravo za sakrivanje novca ;-) ;-) ;-)
drmadzija

#190 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by drmadzija »

Koja je to banda!
Hajd' dobro je, bar je krov limeni. Dobro je pa ga nisu od najlona napravili.
-ado-

#191 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by -ado- »

da vidis kako je taj lim deb'o :D .. ja mislim da je bolji onaj UNHCR najlon.....barem je armiran :D
Globus

#192 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Globus »

pa jel kao na kamberovicu ? il su narucili lim od komsije Haska :D
phillie

#193 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

RADOVI NA ZAPADNOJ TRIBINI
četvrtak, 13 Avgust 2009 09:32

Rekonstrukcija zapadne tribine stadiona Bilino polje odvija se željenom dinamikom. Shodno očekivanjima investitora, nadzora i izvođača radova projekat će najvjerovatnije biti završen u predviđenom roku, odnosno do utakmice BiH – Turska, koja će biti odigrana 09.septembra.

Ako je suditi po onome što se može vidjeti na gradilištu skidanje starog pokrova na zapadnoj strani stadiona nakon početnih problema ide mnogo brže. Uporedo sa tim aktivnostima željezna konstrukcija, koja je inače u izvanrednom stanju, dobija novu antikorozivnu zaštitu, a potom se instaliraju i prvi slojevi novog pokrova.

Ovaj projekat inače finansira Općina Zenica, dok je nadzor nad njegovom realizacijom povjeren JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata. Izvođači radova su zeničke firme „Dilaver company”, „Metalno”, „Polet”, „ITC”. Bitno je takođe navesti da je postignut dogovor oko dodatnog uređenja zapadne tribine stadiona Bilino polje, koje će podrazumijevati uređenje i krečenje fasade, metalnih dijelova ograde i sanaciju mokrih čvorova.

U narednih nekoliko dana biće usaglašeni rokovi za izvođenje i početak ovih radova, koji će takođe biti završeni do 09. septembra. Kada je riječ o ostalim tribinama važno je spomenuti da će i one doživjeti djelomičnu rekonstrukciju, odnosno biće sanirani mokri čvorovi i promijenjene polomljene stolice.
Vezano za diskusiju "vaznije utakmice sve u glavnom gradu, tacnije na Kosevu"
Jesmo li protiv Spanije igrali u Valensiji? Jesmo li Belgiji gostovali u Genku? Jesu li nas Rumuni ugostili u Krajovi a Madzari u Sekesfehervaru? Igraju li Hrvati svoje utakmice na Maksimiru ne zato sto je Zg glavni grad, nego zato sto im je Maksimir u odnosu na Poljud, sretniji i "bolje im lezi"....

Da se razumijemo, kad je reprezentacija u pitanju, dolazio sam na Kosevo i kad smo igrali prijateljsku protiv Italije, i po onoj kisi kad smo izgubili protiv Grcke (kad je Prolic govorio raji da sklopi kisobrane, jer je kao UEFA naredila da ne smije biti kisobrana na tribinama, valjda mislili da cemo pucati na Grke iz ambrela), i kad nam je kisa donijela pobjedu protiv Danaca 3:0, kad smo se mucili sa Srbijom i remizirali sa Danskom, gubili od Skota, Spanaca....Isto tako na Bilinom sam svjedocio padovima Norveske, Belgije, Spanija u egalu ode iz Zenice, isto tako kad Sliskoviceve izabranike isprasi prvo Madjarska pa Grcka....i nikad se nisam osjecao drugacije nego Bosancem, radovao se kad pobjedimo, nisam jeo dva dana kad izgubimo, i nisam gledao kakav je koji stadion, jel ovaj otvoren ko pista, jel ovaj ko kokosinjac, jel zenica nema aerodrom, jel sarajevo nema navijace i slicno. Dosao bodrio svoju drzavu, momci se borili, dobili il izgubili sad je svejedno, i tu sva prica prestaje.

Vezano za diskusiju "organizacija utakmica"
Dijelim misljenje ostalih da se Nikoli Bilicu trajno zabrani rad na mjestu spikera reprezentativnih utakmica, bilo kojeg sporta. Taj komentator imao je svoje zlatne trenutke za vrijeme 14.ZOI koje su (na njegovu zalost) bile prije 25 godina. Dosta sto slusamo njegove nebuloze na radiju prilikom prenosa ove jadne nase lige, al eto i on se uvalio u kasu Saveza pa nikako da pusti. Sto se tice obezbjednjenja utakmica, kao i svugdje propusta na svakom koraku i a mito i korupcija cine svoje, pa i svercovanje bez karti na tekmu :-) Al o tome nek Savez razbija glavu, ionako nista ne rade....

Vezano za "finansiranje rekonstrukcije"
Kao sto je vec nekoliko puta spomenuto, cjelokupan iznos ovogodisnje rekonstrukcije Bilinog Polja od milion maraka snosi Opcina Zenica. Dakle ovaj put NSBIH, kanton, federacija i ostali ini klinci palci nemaju nista. Prosla rekonstrukcija je prosla sa opet minimalnom pomoci od Saveza, dok su glavninu finansiranja snosili Kanton i Opcina.
Dalje sto se tice Sportskog Centra NSBIH koji se treba graditi na Crkvickom Brdu, FIFA je stopirala sva ulaganja u ovaj projekat, jer mi u svojim redovima imamo Usanovica, kriminalca i parazita, koji ne zna kad je dosta, i kad je vrijeme da ode, vec kao brizonja upr'o za onu svoju fotelju, je.bala ga ona...tako da je ovaj projekat ni na nebu ni na zemlji.

Vezano za diskusiju "animozitet Ze-Sa"
Sarajevo je bilo i bice zauvijek glavni grad Bosne i Hercegovine. To je svima jasno. Sa ovakvim relacijama izmedju dva grada pocelo je poslije rata, kad se Sarajevo pocelo ubrzano i graditi i razvijati (sto je logicno, ipak je i toliko poruseno, i sve su oci svijeta bile uprte u Sa, koji je bio simbol rata u BiH), dok su Ze i ostatak nase drzave stagnirale. Tad se i pokrenula prica vidis sve ide u Sa, samo Sa izgradjuju, "nase pare" (valjda donacije iz svijeta) idu samo u Sa itd. Ako se tome doda da se jedini moguci masovniji susret ljudi iz ova dva grada mogao desiti samo na nogometnim utakmicama, odatle su i krenule sve prljavstine vezane za ovaj "animozitet". Hvala Bogu i Zenica je skontala da za njihov jad nije krivo Sarajevo, vec da oni moraju zavrnuti rukave ako hoce da im bude bolje i srecom da je takav covjek dosao na mjesto nacelnika. Samim tim i Zenicani su se poceli okretati sami sebi i prestati gledati sta se to radi u Sa i kako to da oni imaju toliko a mi nista. Ja se samo nadam da ce u dogledno vrijeme ovaj animozitet ostati samo u sportskim okvirima i da ce se svi "animoziteti" iskaljivati na tribini, jer za neke ljude iz Sa svi ostali ljudi iz drugih gradova su seljaci, cobani,jad i bijeda, dzilkoshi, a oni prava raja, carsijaneri, kultura ekipa itd, dok su za neke ljude u Ze svi iz Sa Deen ekipa, ratni profiteri, sibicari i nadrkani malogradjani. Al to naravno ne znaci da neko ce ko iz Sarajeva dodje u Zenicu unezvjereno gledati lijevo desno bojeci se da ga neko ne prepozna kao sarajliju i obratno. Za nevjerovati je koliko je Sarajlija neprepoznatljiv u Zenici kad nema na sebi neka obiljezja i obratno. Zato mi se jos vise cini smjesnom ona prica o kaficu i maloj ceti glumaca izgubljenih u prijevodu... Al eto, nek mi imamo nase podjele, da se mozemo jos vise gloziti i ciniti nas zivot jos siromasnijim....Ko ludi Bosanci.

Nisam imao namjeru da mi ovaj post zauzme toliko postora, al jbg, zalomilo se.
Svako dobro...
kuma

#194 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by kuma »

crkvice - dobar post! :thumbup:

Ja iskreno mislim da su te tenzije Ze-Sa uglavnom tema onih koji nemaju druga posla.
Istina s druge strane jeste da je sve bitno manje-vise koncentrisano u Sarajevo, sto je normalno, ipak je to glavni grad. Pa evo pogledajte samo oglase za posao... U manjim sredinama je jako tesko doci do oglasa a kamo li do posla :(.
Ljudi ne znaju na koga bi bili ljuti, gnjevni... Na neki nacin nismo dobili svi istu priliku da se razvijamo nakon rata... Ali... sve to ima svoje. Ne moze Maribor biti ono sto je Ljubljana, niti Trst ono sto je Roma...
Ipak.. Zenica spada medju najvecih 5 gradova u BiH i nikako nije selo, a daleko od toga da je ruzan grad.

Sto se tice sporta - stadion u Zenici je tada neke 1970 pravljen po UEFA-inim intrukcijama i posluzio je svrsi. Treba rekonstrukciju! Pa zar je bitno ko ce finansirati???!!!. Da je nas savez pametan napravio bi PROJEKTE pa trazio pare ili pomogao da se naprave i stadioni u Tuzli i drugim gradovima... Pa da i stadionima motivisemo nasu djecu da se bave sportom a ne nosanjem pistolja i drogiranjem.

Na kraju, volim utakmice u Zenici... tako svi navijaju u jedan glas i atmosfera je predobra... Jedan od izuzetnih patriotskih momenata :)))))
huleTM87

#195 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by huleTM87 »

kuma wrote:crkvice - dobar post! :thumbup:

Ja iskreno mislim da su te tenzije Ze-Sa uglavnom tema onih koji nemaju druga posla.
Istina s druge strane jeste da je sve bitno manje-vise koncentrisano u Sarajevo, sto je normalno, ipak je to glavni grad. Pa evo pogledajte samo oglase za posao... U manjim sredinama je jako tesko doci do oglasa a kamo li do posla :(.
Ljudi ne znaju na koga bi bili ljuti, gnjevni... Na neki nacin nismo dobili svi istu priliku da se razvijamo nakon rata... Ali... sve to ima svoje. Ne moze Maribor biti ono sto je Ljubljana, niti Trst ono sto je Roma...
Ipak.. Zenica spada medju najvecih 5 gradova u BiH i nikako nije selo, a daleko od toga da je ruzan grad.

Sto se tice sporta - stadion u Zenici je tada neke 1970 pravljen po UEFA-inim intrukcijama i posluzio je svrsi. Treba rekonstrukciju! Pa zar je bitno ko ce finansirati???!!!. Da je nas savez pametan napravio bi PROJEKTE pa trazio pare ili pomogao da se naprave i stadioni u Tuzli i drugim gradovima... Pa da i stadionima motivisemo nasu djecu da se bave sportom a ne nosanjem pistolja i drogiranjem.

Na kraju, volim utakmice u Zenici... tako svi navijaju u jedan glas i atmosfera je predobra... Jedan od izuzetnih patriotskih momenata :)))))
Zenica :thumbup: svi smo mi :bih:
huleTM87

#196 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by huleTM87 »

kuma wrote:crkvice - dobar post! :thumbup:

Zenica :thumbup: i na kraju balade,svi smo mi :bih:

Zenica :thumbup: svi smo mi :bih:
misolino

#197 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by misolino »

Svaka čast ! Slažem se sa ovim gore navedenim postom ,crkvice'.Živim u Zenici,i moram priznati da mi je drago kada na Bilino Polje gostuju Sarajevo,Željo,Borac,Velež...i ostali poznatiji klubovi iz nase lige,normalno, samim tim i njihovi navijači.Nikada nisam mrzio nikog i bio učesnik nekakvih nereda i sličnih stvari.Za to bi trebali biti zaduženi policija i druge službe,koji,moram priznati u Zenici za razliku od drugih gradova rade mnogo bolje.Ipak,ubijeđen sam da se organizacija svih utakmica u Premier ligi moze daleko bolje odraditi,i nije potrebno ono izvođenje gostujućih navijača 15 minuta prije kraja utakmice .Mislim da su ljudi u BiH koji vole i prate sport(nogomet) taoci vodećih ljudi u nogometnom savezu BiH,kojim očito odgovara ovakvo stanje kakvo vlada u BiH.Mislim da bi se trebala organizovati masovnija kampanja protiv tih ljudi.
Sto se tiče rekonstrukcije Bilinog Polja,mislim da je to pozitivno za za cijelu BiH,prvenstveno radi sigurnosti ljudi,a i znamo da nasa reprezentacija igra dobro u Zenici.Isto tako mislim da se trebaju rekonstruisati i drugi stadioni u državi,Mostaru,Tuzli ,Banjoj Luci....itd.
princ_hercegovine

#198 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by princ_hercegovine »

Jutros bila reportaza na bht1 citiram stadion u zenici dobit ce a licencu to znaci da ce imati licencu ko stadion parken u copenhagen gdje ja zivim rece covjek i osta ziv jadno jadnije od drzavne televizije......
phillie

#199 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by phillie »

Skinut je stari krov, zavrsetak postavljanja pokrova bi trebao biti sutra ili prekosutra, kada bi se pocelo postavljati i ostali slojevi novog krova. Uporedo sa ovim sminkaju i fasadu zapadne tribine, kao i dotjeruju mokre cvorove....
nadaju se da ce do Turske to zavrsiti...
Oi

#200 Re: Stadion: Bilino Polje, Zenica

Post by Oi »

Image
Post Reply