BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Ridjobrki
#176 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ima li neka tema o ovoj utakmici ali sa nogometnog aspekta? Ja bih se malo, da izvinete, uključio ali da ne pričam o navijanju, zastavama, medijima, FIFA pravilnicima nego o utakmici, igri, igračima, taktici, bodovima i šansama za plasman... Ja mislio to ovdje ali vidim da sam pogriješio izgleda...

-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#177 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
AMA DOSTA VISE PRICE O ZASTAVI EVO STA JE TEMA
pape wrote:Oderali smo ih u Genku, ....![]()
Oni kazu da sve nije gotovo i da dolaze u ZeniKu po pobjedu, ...![]()
Lopta je okrugla, ....
- BHCluster
#178 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
TREBA NAM APSOLUTNO JEDINSTVO NAVIJAČA!
Piše: Kulin Ban
Ponedjeljak, 30.03.09. 14:15.
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-15273.htm
Popularno zvani „Robijaši“, najvatreniji fanovi NK Čelik, naravno, i veliki navijači Bosne i Hercegovine saopštili su kako u utakmici sa Belgijom, u srijedu naveče neće paliti baklje!
Čelnici ove navijačke grupe svojim članovima zabranili su i unošenje svih predmeta na stadion „Bilino polje“, a koji bi na bilo koji način mogao uznemiriti aktere utakmice 6. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“, između BiH i Belgije. Ovim potezom, kako tvrde „Robijaši“ žele izbjeći i najmanji incident koji bi mogao škoditi reprezentativcima naše zemlje.
Rekonstruisano "Bilino polje"
Inače, Uprava Čelika, donacijom Vlada Zeničkodobojskog kantona i Federacije BiH rekonstruisala je stadion „Bilino polje“ za meč sa Belgijom. Promjenili su travu u šesnaestercima, ali i kompletnu zaštitnu ogradu na tribinama, tako da je sada manja mogućnost da bilo koji od tvrdih predmate „uleti“ u teren.
Na zapadnoj tribini umnogome poboljšani su uslovi za rad novinara. Postavljeni su radni stolovi, te su uvdedene nove telefonske linije, i priključci za struju i internet.
Sude Slovaci
Utakmica Bosna i Hercegovina – Belgija igra se u srijedu od 20:45 sati, a sudiće je Vladimir Hrinak iz Slovačke. Na aut linijama asistiraće mu sunarodnici Tomas Mokos i Milan Palusak, dok je četvrti sudija Richard Trutz.
„Tapkaroši“ rade punom parom
U Zenici „tapkaroši“ već od sinoć rade punom parom preprodajavući ulaznice za meč Bosna i Hercegovina - Belgija.
Cijene karata za zapadnu tribinu danas su dosegle cifru od 50 maraka, a prema mišljenjima mnogih, na dan utakmice, u srijedu mogle bi iznositi i preko 100 ili čak 150 maraka.
Navijači BiH, prilikom kupovine „papirića“ koji je danas veoma dragocjen u našoj zemlji, budite oprezni. Nelegalni trgovaci, nerijetko, kod nas i u svijetu, znali su prodati i falsifikovanu „robu“?!Za nadati se da će se i ostale naše navijačke grupe koje budu prisustvovale „dvoboju“ sa „crvenim đavolima“ povesti primjerom „Robijaša“. U ovom trenutku, pred jednu od najvažnijih utakmica u istoriji našeg fudbala, jedinstvo navijača nam je itekako potrebno!
Piše: Kulin Ban
Ponedjeljak, 30.03.09. 14:15.
http://sportsport.ba/bh_fudbalp-15273.htm
Popularno zvani „Robijaši“, najvatreniji fanovi NK Čelik, naravno, i veliki navijači Bosne i Hercegovine saopštili su kako u utakmici sa Belgijom, u srijedu naveče neće paliti baklje!
Čelnici ove navijačke grupe svojim članovima zabranili su i unošenje svih predmeta na stadion „Bilino polje“, a koji bi na bilo koji način mogao uznemiriti aktere utakmice 6. kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo „Južnoafrička Republika 2010“, između BiH i Belgije. Ovim potezom, kako tvrde „Robijaši“ žele izbjeći i najmanji incident koji bi mogao škoditi reprezentativcima naše zemlje.
Rekonstruisano "Bilino polje"
Inače, Uprava Čelika, donacijom Vlada Zeničkodobojskog kantona i Federacije BiH rekonstruisala je stadion „Bilino polje“ za meč sa Belgijom. Promjenili su travu u šesnaestercima, ali i kompletnu zaštitnu ogradu na tribinama, tako da je sada manja mogućnost da bilo koji od tvrdih predmate „uleti“ u teren.
Na zapadnoj tribini umnogome poboljšani su uslovi za rad novinara. Postavljeni su radni stolovi, te su uvdedene nove telefonske linije, i priključci za struju i internet.
Sude Slovaci
Utakmica Bosna i Hercegovina – Belgija igra se u srijedu od 20:45 sati, a sudiće je Vladimir Hrinak iz Slovačke. Na aut linijama asistiraće mu sunarodnici Tomas Mokos i Milan Palusak, dok je četvrti sudija Richard Trutz.
„Tapkaroši“ rade punom parom
U Zenici „tapkaroši“ već od sinoć rade punom parom preprodajavući ulaznice za meč Bosna i Hercegovina - Belgija.
Cijene karata za zapadnu tribinu danas su dosegle cifru od 50 maraka, a prema mišljenjima mnogih, na dan utakmice, u srijedu mogle bi iznositi i preko 100 ili čak 150 maraka.
Navijači BiH, prilikom kupovine „papirića“ koji je danas veoma dragocjen u našoj zemlji, budite oprezni. Nelegalni trgovaci, nerijetko, kod nas i u svijetu, znali su prodati i falsifikovanu „robu“?!Za nadati se da će se i ostale naše navijačke grupe koje budu prisustvovale „dvoboju“ sa „crvenim đavolima“ povesti primjerom „Robijaša“. U ovom trenutku, pred jednu od najvažnijih utakmica u istoriji našeg fudbala, jedinstvo navijača nam je itekako potrebno!
- clav
#179 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Juce sam pogledao utakmicu bez tona. Steako sam dojam da je daleko od potpune nadmoci(imamo rupa u odbrani i bilo je gresaka od kojih nas je samo nepredvidljivost fudbala spasila). Strah me da se ta nepredvidivost ne okrene protiv nas. Jednostavno kao da je u odredjenom trenutku lopta krenula prema mezi Belgijanaca i pogadjali smo ono sto bi u normalnim okolnostima u dobrom dijelu pokusaja fulali. Ipak ostavljam Ciri i saradnicima da analiziraju greske i smiruju eventualno prisutnu euforiju u ekipi, ja se samo nadam dobroj igri nasih i losoj igri Belgijanaca i Turaka. Kladionicari kazu kvota na Bosnu 2.05, na Belgiju 3.40. Kvota na Spance 1.95. Uh bice gusto...
Last edited by clav on 30/03/2009 15:12, edited 1 time in total.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#180 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
E jeste se ohladili?
Da ne bi bilo banova i slicno, svu dalju raspravu o zastavama vodite na nekoj drugoj temi, ova je posvecena utakmici koja se igra u srijedu...
Rasprave dalje nema.
Da ne bi bilo banova i slicno, svu dalju raspravu o zastavama vodite na nekoj drugoj temi, ova je posvecena utakmici koja se igra u srijedu...
Rasprave dalje nema.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#181 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Belgijanci su se u drugom poluvremenu morali otvoriti i igrati ofanzivnije sto je otvorilo i njihovu zadnju liniju. Bice im pravo zajeb... u Zenici jer moraju ici na pobjedu i time ce biti jos osjetljiviji u odbrani. Ako nebudu imali neka nova takticka rjesenja i ako nasim ne udje voda u usi i strah od pobjede predvidjam 3:1, 4:1 ili 5:2.
-
saraydjecko
#182 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
------------------------------------------HASAGIC----------------------------------
-----SALIHAMIDZIC-----------NADAREVIC--------SPAHIC-------PAPAC----------
-----------------RAHIMIC--------------------------BAJRAMOVIC--------------------
---MISIMOVIC-----------------------------------------------------SALIHOVIC--------
--------------------DZEKO------------------------IBISEVIC------------------------------
Klupa:
Supic
Berberovic
Ibricic
Muratovic
Muslimovic
Pjanic
Jahic
itd......
-----SALIHAMIDZIC-----------NADAREVIC--------SPAHIC-------PAPAC----------
-----------------RAHIMIC--------------------------BAJRAMOVIC--------------------
---MISIMOVIC-----------------------------------------------------SALIHOVIC--------
--------------------DZEKO------------------------IBISEVIC------------------------------
Klupa:
Supic
Berberovic
Ibricic
Muratovic
Muslimovic
Pjanic
Jahic
itd......
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#183 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Spahic neigra u srijedu ali ovo je zbilja za divljenje.
Nema boljeg kapitena na svijetu.
sa 24sata.info:
"Srce tvrđe od čelika": Emir Spahić u svlačionici pao u nesvijest od silnih bolova!
*** SPAM *** - Nakon mučkog starta belgijskog kostolomca, sudija nije ni prekidao akciju. Spahić, iako žestoko pokošen, nakon intervencije doktora nastavio je igrati. Svjesno je rizikovao zdravlje, sve sa ciljem da se Adnan Mravac koliko toliko zagrije. I dok se igrala utakmica Spahić se u svlačionici borio za život. Pao je u nesvijest od silnih bolova.
Spahića je u svlačionici prvi vidio ekonom Fuad Kečo. Naš je kapiten ležao na podu. Kečo je Spahića pitao, treba li mu pomoć, a kada je vidio da nema odgovora, otišao je po doktora Edina Jerlagića, koji je ukazao pomoć našem kapitenu, nakon čega je Spahić došao k sebi. Tek nakon utakmice Spahićevi saigrači saznali su kroz kakvu je dramu prolazio. I selektor je to tek kasnije saznao.
"Nevjerovatno kakvo srce ima naš Spahić. Pa, on je mogao umrijeti na terenu. Spahić je najbolji primjer kako se bori za dres svoje zemlje. Duša me zaboljela kada sam ga vidio u kolicima", pričao je nakon utakmice Blažević.
I, zaista je Spahić prošao pravu dramu. Započeo je sjajno utakmicu, dobio sve duele, uspješno dirigovao odbranom, zatim teško povrijeđen. U svlačionici je pao u nesvijest, a u hotel je dovežen u kolicima. Srećom, njegovo je srce tvrđe od čelika.
"Prve prognoze su bile strašne. I meni je bilo teško, boljelo me sve, ali kad god sam osjetio bol, sjetio sam se rezultata i naše pobjede i odmah bi zaboravio na bol. Iako su male šanse da nastupim, sve je moguće. Ne dam se, želim biti sa svojim saigračima. Bilino polje je moj stadion, tamo nas publika nosi do pobjede. Ako me danas pitaš mogu li; odgovor je ne, međutim, ako sutra bude bolje, eto mene uz moj saigrače i prijatelje", izjavio je za "San" Emir Spahić, Ćirin "Blek Stena", rođeni lider, ratnik i pobjednik.
-
Stari
#184 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Tesko je oteti se onom utisku i euforiji od preksinoc. Ne bih se slozio sa onima koji pokusavaju izrelativizirati veliku pobjedu i vrlo bodru igru tvrdnjama da smo eto kao ...imali srece, ili belgijanci su pak bili baxuzli (2 puta gadjaju stativu u dramaticnim momentima)...i sve tako to. Hajmo to reci napokon mirno ...momci su bili bolji....nije Belgija bila slabija ...nego su bosanci bili bolji. I ako nas poderu prekosutra u Zeni(k)i i uzvrate nam istom mjerom to u onoj utakmici u subotu nista ne mijenja...tad smo bili bolji ...i tacka.
A prekosutra u Zenici...nova utakmica - nova nafaka. Ako Blazevicevi momci ponovo uspiju pobijediti Belgijance ...poruka ce biti jasna...sa ovima vise nema zajebancije.
A prekosutra u Zenici...nova utakmica - nova nafaka. Ako Blazevicevi momci ponovo uspiju pobijediti Belgijance ...poruka ce biti jasna...sa ovima vise nema zajebancije.
-
paral0c0
#185 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
BHTV jeli se oni gase kad igramo kuci, posto na sajtu pise da je kodirano?????
koji Belgijski kanal prenosi tekmu????
Moram znati vec sam organizovao kod mene kuci da se gleda, ali ovaj BHTV sve kvari.
Nadam se da ce Hayat sve utakmice dobiti
BHTV
koji Belgijski kanal prenosi tekmu????
Moram znati vec sam organizovao kod mene kuci da se gleda, ali ovaj BHTV sve kvari.
Nadam se da ce Hayat sve utakmice dobiti
BHTV
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#186 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Bagra banditska ovo mora biti u dosluhu sa mafijom iz saveza.
Jer kako drugacije protumaciti lika kockaste glave sa buntom od 50 karata u ruci
,i koliko vec takvih likova,sa istim takvim buntovima karata u ruci
Sta radi policija
Gdje je prica da se na jedno ime uz licnu kartu mogu kupiti 2-3 karte samo,kao u svim normalnim zemljama Evrope kada su ovakve utakmice u pitanju 
Jer kako drugacije protumaciti lika kockaste glave sa buntom od 50 karata u ruci
Sta radi policija
-
Frankyee
#187 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
hajmo strucnjaci forumasi?
Kako sloziti odbranu bez Spahica? Mravac se cini ipak slaba zamjena. Da li neko misli da ima neko drugo rjesenje?
drugo pitanje.
Da li treba ponovo ici sa dva spica i koja? Pored Dzeke mozda treba igrati neko drugi osim Muslimovica, sta kazu takticari? ( ja mislim da obavezno moramo imati dva spica jer se odbraniti ne mozemo ni protiv Rijeke i jedina opcija je dati vise golova)
trece pitanje.
Da li Pjanic treba igrati cijelu utakmicu pored Misimovica ili je zamjena kao po obicaju u zadnjih 10 minuta bolja opcija. ?
molim neke argumente
Kako sloziti odbranu bez Spahica? Mravac se cini ipak slaba zamjena. Da li neko misli da ima neko drugo rjesenje?
drugo pitanje.
Da li treba ponovo ici sa dva spica i koja? Pored Dzeke mozda treba igrati neko drugi osim Muslimovica, sta kazu takticari? ( ja mislim da obavezno moramo imati dva spica jer se odbraniti ne mozemo ni protiv Rijeke i jedina opcija je dati vise golova)
trece pitanje.
Da li Pjanic treba igrati cijelu utakmicu pored Misimovica ili je zamjena kao po obicaju u zadnjih 10 minuta bolja opcija. ?
molim neke argumente
-
_dreamer_
#188 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
1. ima zamjena, vec vidjena... zove se dario damjanovic...Frankyee wrote:hajmo strucnjaci forumasi?
drugo pitanje.
trece pitanje.
molim neke argumente
2. dva spica u svakom slucaju... igrat ce opet dzeko i muslimovic.
3. pjanic nece sigurno igrati od pocetka... sta je bolja opcija, je vec diskutabilno pitanje... treba nam borbenost na sredini terena... belgijanci ako ce opet forsirati duge lopte, obavezno sa zadja dva vezna... cesto guraju loptu po bokovima, a to smo solidno odradjivali u beligi jer bi odmah bocni i jos jedan igrac bili na belgijskom.. mene je strah iskreno prekida i nekakvih "otpadak" lopti... jos smo mi nazad neuigrani i vidjelo se i u belgiji kako da nas solidna repka zna dobro promjesat, pa se svi pogube... kod one druge stative, odbrana je tako konfuzno izgledala da sam zamalo zaplakao...
-
lolo_lolo
#189 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
1. staviti jahica umjesto spahica, a na njegovo mjesto rahimica koji je spreman,jahic dokazao da je odlican igrac na kojoj god poziciji igraoFrankyee wrote:hajmo strucnjaci forumasi?
drugo pitanje.
trece pitanje.
molim neke argumente
2.trebalo bi ici sa topicem, da ga malo vidimo na djelu,muslimovic nece biti spreman
3.pjanic ce najvjerovatnije uci zadnjih 10 minuta,cijelu utakmicu odraditi sigurno nece
- shalla
#190 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Pa pobogu jel više bitno ko će dobiti podršku i ko će hladit jaja u savezu? Zaboli me ba neka stvar taman da ne znam ti ko predsjedava savezom i apsolutno me ne interesuje ko krade pare u svaezu i sl...Edin H. wrote:Evo vratih se i ja iz Genka.
Ukratko: BH Fanaticosi bakljadom spasili "u Genku uglavnom pijanom" Munibu fotelju.
Da rezimiram: Prvo izjednacise, pa onda stisnuse Belgijanci, bakljada, nisu se poslije toga sastavili sa loptom![]()
Rekose Munib nece dobiti podrsku odbora ukoliko izgubimo utakmicu u Genku i ispadnemo iz kvalifikacija.
Najvise me dopalo u relaksiranoj atmosferi druzenje uz osvjezavajuce napitke ranoraznih "kvazi" menadzera, Cire i clanova Saveza u hotelu u Genku
Za one koji su protiv bakljada i onih "radikalnih islamista" BH Fanaticosa koji masu zastavama sa ljiljanima i galame nesto protiv naseg nam Saveza evo malo podrske
http://fokus.ba/vidi.php?rub=2&vijest=19489
ŽELIM DA GLEDAM REPREZENTACIJU SVOJE ZEMLJE NA EVROPSKIM I SVJETSKIM PRVENSTVIMA, DA IMAM NEŠTO ŠTO ME RADUJE U OVOM USRANOM SISTEMU KAKAV NAM JE U DRŽAVI, ŽELIM DA OSJETIM ONU EUFORIJU I SREĆU KOJU SAM OSJEĆAO U SUBOTU NAVEČE!!!
Jebo vas više priča i o savezu i o bhf-u i o ćiri i o svim drugim stvarima za koje me boli ćošak. I makar sad svi rekli da sam plitak i da ne gledam sve aspekte koje bih možda trebao gledati boli me i za to, ja sam u subotu legao sa takvim osjećajem zadovoljstva i sreće da me u tom trenutku bolilo ćoše da je sam karadžić predsjednik ili sekretar saveza...
-
Majjah
#191 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Jedinu izmjenu koju bih ja napravio je Semir Stilic od prve minute, umjesto Muratovica. Po desnoj strani nismo ozbiljnijeg napada imali, a Muratovic nije neki veliki majstor sa loptom, sa Stilicem bismo dobili na kreaciji u igri i nebi svaka lopta morala ici prvo do Misketa, na kojeg ce Belgijanci dobro paziti i ne bi me cudilo da uvijek na njemu budu i po dva igraca! To je jedina takticka izmjena koja nam je ja mislim neophodna, a sto se Spahica tice, mislim da je Mravac zbog visine bolje rjesenje jer ce oni opet preskakati igru, iako je vjerovatnije da ce ga mjenjati Damjanovic!Frankyee wrote:hajmo strucnjaci forumasi?
drugo pitanje.
trece pitanje.
molim neke argumente
- shalla
#192 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
1. Damjanović je sve utakmice koje je igrao u odbrani odigrao jako dobro;Frankyee wrote:hajmo strucnjaci forumasi?
drugo pitanje.
trece pitanje.
molim neke argumente
2. Obavezno sa dva špica, svejedno da li će sa Džekom jurišati Zlatan ili Topić;
3. Pjanić neće igrati od početka i realno nema još mjesta u prvih 11. Ući će pred kraj kad akoBogda budemo vodili 2 razlike
- zenny
#193 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
ukratko od mene:Frankyee wrote:hajmo strucnjaci forumasi?
drugo pitanje.
trece pitanje.
molim neke argumente
jahica vratiti u odbranu umjesto spahica s tim da damjanovic/bajramovic/rahimic (zavisno od njihove spremnosti) igraju na njegovoj poziciji.. jahic mi izgleda zrelo za tu poziciju a i univerzalan je igrac i mislim da je igrao na toj poziciji prije
pored dzeke bi odlicno uletio topic koji bi pored rastrcanog dzeke odlicno se uklopio s obzirom da razvaljuje u svom klubu i veoma je jak i brz igrac koliko se sjecam
pjanic ne moze igrati cijelu utakmicu a i na njegovoj poziciji imamo vladavica i stilica za koje mislim da su u ovom trenutku bolji.. u belgiji pjanic me je totalno razocarao, usao na kraju zadnjih 10 minuta i pored svih onih umornih igraca on ni da potrci u 2-3 prilike kada je to trebao uciniti..
-
JEDRILICA
#194 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
----------------------------------------------------Supic-------------------------------------------------------------
----------------------Pandza--------------------Nadarevic-----------Mravac/Damijanovic/Mirvic--------------
Berberovic-----------------------------------------------------------------------------------------------------Jahic
--------------------------------------------------Rahimic/Bajramovic------------------------------------------
--------------------------Misimovic----------------------------------------------------Ibricic-----------------------------------
-----------------------------------------Dzeko-------------------------------Muslimovic------------------------------------
Ovaj sastav ce Ciro izvesti
----------------------Pandza--------------------Nadarevic-----------Mravac/Damijanovic/Mirvic--------------
Berberovic-----------------------------------------------------------------------------------------------------Jahic
--------------------------------------------------Rahimic/Bajramovic------------------------------------------
--------------------------Misimovic----------------------------------------------------Ibricic-----------------------------------
-----------------------------------------Dzeko-------------------------------Muslimovic------------------------------------
Ovaj sastav ce Ciro izvesti
- Ridjobrki
#195 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Moje mišljenje:Frankyee wrote:hajmo strucnjaci forumasi?
drugo pitanje.
trece pitanje.
molim neke argumente
1. Može se odbrana dobro igrati i bez Spahića, u ovoj euforiji oko pobjede i žala zbog Spahine ozljede nekako su nam promakli njegovi zakašnjeli startovi i izgubljeni zračni dueli u prvom poluvremenu. Treba biti pošten pa to priznati. Svaka mu čast na srcu, trudu i borbenosti, tu nema spora. Odigrao je on dobro i fasovao za to ali nije pokazao neku ekstra klasu, tek pristojnu partiju za jednog stopera. Činjenica je da je on naš najbolji stoper ali može ga se nadomjestiti kolektivnom igrom trojice Nadarević - Pandža - Jahić/Damjanović, ni ja ne vidim Mravca kao njegovu zamjenu. Znači odgovor je igrati sa bedemom od trojice disciplinovanih pristojnih igrača umjesto tri dobra pojedinca. Ni Radeljić nije za odbaciti tu...
2. Ne mislim da treba nešto puno mijenjati, u taktičkom smislu početne pozicije su iste kao i prije prošle utakmice. Pritisak je na Belgijancima, baš kao i rezultatski imperativ. Oni bez 3 boda iz ove tekme ostaju kući sigurno, ni jedan im ne znači puno. Ne treba podleći pritisku medija i navijača i pustiti im da kroje igru i sastav nego to prilagođavati očekivanjima, mogućnostima i protivniku. Dvojica ili jedan u napadu: manje-više svejedno. Budu li dvojica jedan će vezati stopere a drugi otvarati (kao u subotu), bude li jedan biće još dvojica po krilima. Ovdje se i ne može puno pogriješiti, u situaciji u kakvoj se nalazimo sve je stvar lične preferencije trenera i mislim da će ipak biti dvojica (tokom igre ovisno o rezultatu jedan ili trojica..) i to Džeko i Muslimović, nema tu ko treći.
3. Pjanić može ali radije ne. Dok se god ima rezultat nema nužnosti da se šta mijenja. U ovoj 5-3-2/3-5-2 Pjanić sigurno ima manje mjesta nego da igramo 4-4-2 ili 4-5-1, plus se ide na mrcvarenje na sredini gdje je Pjanić korisniji kao džoker bude li zatrebao svjež probijač. Naigraće se on u životu za ovu repku, talentima treba dati šansu ali ih ne forsirati bez po trebe i po svaku cijenu. Ja bih, recimo, radije Misketu pridružio Štilića...
- ares_the_archer
#196 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
hahaha ima ih četrnaest, ne može ih Čiro sve izvesti
eo sad malo ozbiljnije
super bi bilo kad bi Spaha igrao, al ako ne može, onda mislim da Džemo Berberović može fino odigrati na štoperskoj poziciji, a Jahić il Vladavić na boku
obavezno sa dva špica, Džeko i Muslimović, mada bih ja volio više Bajramovića vidjeti, al jbg nije čovjek igrao godinu i pol, pa et
a što se tiče Pjanića, mislim da je on jako mlad za ovakve utakmice, ali u zavisnosti od rezultata mogao bi odigrati dvadesetak minuta, mada me je razočarao prilikom one kontre na kraju tekme kad je pogodio onog posljednjeg Belgijanca u odbrani, a Zlaja bio na drugoj strani sam

eo sad malo ozbiljnije
super bi bilo kad bi Spaha igrao, al ako ne može, onda mislim da Džemo Berberović može fino odigrati na štoperskoj poziciji, a Jahić il Vladavić na boku
obavezno sa dva špica, Džeko i Muslimović, mada bih ja volio više Bajramovića vidjeti, al jbg nije čovjek igrao godinu i pol, pa et
a što se tiče Pjanića, mislim da je on jako mlad za ovakve utakmice, ali u zavisnosti od rezultata mogao bi odigrati dvadesetak minuta, mada me je razočarao prilikom one kontre na kraju tekme kad je pogodio onog posljednjeg Belgijanca u odbrani, a Zlaja bio na drugoj strani sam
-
vela-ze
#197 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Ev sad sam iz grada, i cijena "na crno" karata je:
Jug i sjever: 50 KM
Istok: 70 KM
Zapad 100 KM
Jug i sjever: 50 KM
Istok: 70 KM
Zapad 100 KM
- BHCluster
#198 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Nesto sa Hayat Sporta
- KemooSA
#199 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
S obzirom da smo ih prvu utakmicu razgulili treba ocekivati da ce belgijanci u Zenici igrati povuceno sa kontra napadima.Kazu da bi Van Byten i Kompani trebali biti spremni do srijede tako da ce biti zaista tesko ocekivati ponovo 4 komada.
Da sam ja na Cirinom mjestu postavio bi veoma opreznu i poprilicno defanzivnu taktiku sa veoma povucenim bekovima i cekao neku gresku ili individualan potez Misketa ili Dzeke pa da se povede,a uopste ne bih srljao i krenuo horuk u napad da ih ponovo nabusimo jer imaju jebene krilne igrace a nasi bekovi su malo je reci katastrofa...stim sto bih veliku paznju obratio na stevena Defoura i Dembeleja (valjda se ovako pise) a onaj mali Sonck u napadu izmedju nasa tri stopera je bezopasan...
Da sam ja na Cirinom mjestu postavio bi veoma opreznu i poprilicno defanzivnu taktiku sa veoma povucenim bekovima i cekao neku gresku ili individualan potez Misketa ili Dzeke pa da se povede,a uopste ne bih srljao i krenuo horuk u napad da ih ponovo nabusimo jer imaju jebene krilne igrace a nasi bekovi su malo je reci katastrofa...stim sto bih veliku paznju obratio na stevena Defoura i Dembeleja (valjda se ovako pise) a onaj mali Sonck u napadu izmedju nasa tri stopera je bezopasan...
- madner
#200 Re: BiH - Belgija, ... Zenica, 01.04.`2009
Svidja mi se sto je Ciro rekao da mozemo biti prvi.
Tako treba nastupit. Mi smo mi, a ko su oni.
Zao mi je sto su se gadovi iz saveza izvukli, ali ko zna da li bi inace ikad dosli do svjetskog.
Tako treba nastupit. Mi smo mi, a ko su oni.
Zao mi je sto su se gadovi iz saveza izvukli, ali ko zna da li bi inace ikad dosli do svjetskog.