10 godina od NATO udara na Miloševića

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
lanna_sm

#176 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

Vidim da su @lanna_sm i @Johny protiv Milosevica pa bi vas pitao da li bi ste opovrgnuli ono Milosevicevo ukidanje autonomije Kosova. I sta sa Vojvodinom?
Svakako da da. Vojvodina treba da ima siroku autonomiju...nezavisnost hm ne.
Eto draga @lanna, to sto se desava na Kosovu je nesto sto se mora desiti jer, pobogu, "nema nijednog rata bez bez silovanja, rusenja, genocida". :roll:
Nisam znala da se na Kosmetu trenutno vodi neki rat :roll:
SnezanaM

#177 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by SnezanaM »

Lanna
Pogledaj, i USUTI ako imas imalo obraza ...
http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... &sk=t&sd=a
lanna_sm

#178 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

SnezanaM wrote:Lanna
Mogu ja ovde postaviti gomilu slika ubijenih Srba u BiH,Hr i na Kosmetu.I slike porusenih srpskih crkava,groblja i kuca.I porodica koje traze svoje nestale.Ali to nije ni tema ni poenta.Upravo to treba da prestanemo da radimo.Da prestanemo da se medjusobno optuzujemo i mrzimo jer to samo vodi u nove sukobe.
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#179 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by KatarinaKosaca »

lanna_sm wrote:Mogu ja ovde postaviti gomilu slika ubijenih Srba u BiH,Hr i na Kosmetu.I slike porusenih srpskih crkava,groblja i kuca.I porodica koje traze svoje nestale.Ali to nije ni tema ni poenta.Upravo to treba da prestanemo da radimo.Da prestanemo da se medjusobno optuzujemo i mrzimo jer to samo vodi u nove sukobe.
Slažem se, samo što nije proporcionalno ono što je učinjeno Srbima sa onim što su oni učinili drugima. ;-)
lanna_sm

#180 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

KatarinaKosaca wrote:
lanna_sm wrote:Mogu ja ovde postaviti gomilu slika ubijenih Srba u BiH,Hr i na Kosmetu.I slike porusenih srpskih crkava,groblja i kuca.I porodica koje traze svoje nestale.Ali to nije ni tema ni poenta.Upravo to treba da prestanemo da radimo.Da prestanemo da se medjusobno optuzujemo i mrzimo jer to samo vodi u nove sukobe.
Slažem se, samo što nije proporcionalno ono što je učinjeno Srbima sa onim što su oni učinili drugima. ;-)
Па ако то напомињеш (уопште не улазиму то да ли је то тачно или не) онда се и не слажеш...
KatarinaKosaca

#181 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by KatarinaKosaca »

Slažem se sa dijelom tvog posta u kojem kažeš da ovo nije tema za postanje slika o Istočnoj Bosni, jer je tema Kosovo i slažem se sa tim da trebamo prestati misliti na nove sukobe, jer nisu donijeli dobro nikome.

Ne slažem se da i ti možeš istim intenzitetom postati toliko slika. Imali ste u Srbiji ili PC dosta dezinformacija tijekom rata. Na primjer, da je stara pravoslavna crkva u Sarajevu srušena. A nikad nije bila dotaknuta, niti ona, niti bilo koja druga.
Naravno, da ti možeš postati o stradanjima svog naroda, ali nikako istim brojem niti intenzitetom, kao netko kome je to učinio tvoj narod.

Ćirilica me ne plaši, smatram da obogaćuje moju zemlju u još jednom pismu i morala sam je u školi pisati svaku drugu sedmicu ;-) ;-)
lanna_sm

#182 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

Ćirilica me ne plaši, smatram da obogaćuje moju zemlju u još jednom pismu i morala sam je u školi pisati svaku drugu sedmicu ;-) ;-)
To mi i nije bila namera.Sto bi rekla moja baka "nisam ja (u ovom slucaju cirilica) mecka za plasenje" :) .Pisem nesto i ukljucena mi je cirilica pa sam mahinalno i ovde pisala njome.

Ne slažem se da i ti možeš istim intenzitetom postati toliko slika. Imali ste u Srbiji ili PC dosta dezinformacija tijekom rata. Na primjer, da je stara pravoslavna crkva u Sarajevu srušena. A nikad nije bila dotaknuta, niti ona, niti bilo koja druga.
Naravno, da ti možeš postati o stradanjima svog naroda, ali nikako istim brojem niti intenzitetom, kao netko kome je to učinio tvoj narod.
Ne pricamo o istoj stvari.
SnezanaM

#183 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by SnezanaM »

lanna_sm wrote:
SnezanaM wrote:Lanna
Mogu ja ovde postaviti gomilu slika ubijenih Srba u BiH,Hr i na Kosmetu.I slike porusenih srpskih crkava,groblja i kuca.I porodica koje traze svoje nestale.Ali to nije ni tema ni poenta.Upravo to treba da prestanemo da radimo.Da prestanemo da se medjusobno optuzujemo i mrzimo jer to samo vodi u nove sukobe.
Prestacemo se mrziti, kad se budete odrekli dabica, mladica i ostalih RATNIH ZLOCINACA, a ne da im pravite skupove podrske, i sto je najzalosnije, puno MLADIH ljudi bude na tim skupovima :?
Kad budete vi u Srbiji, dovoljno GLASNI i kazete, da, mladic je zlocinac, karadzic je zlocinac, rs je nastala na masovnim grobnicama, sve vjerske bogomolje drugih naroda su porusene za vrijeme rata.
I jos dodjes ovdje sa tom pricom "ma i vi ste a i mi smo"
Drugo je kad se u nekom gradu koji kontrolise ARBiH srusi jedna crkva (dijelo debilnih pojedinaca) a druge ostanu zasticene (pravoslavna crkva u Sarajevu, Zenici, Tuzli, Bihacu) i nedirnute
A drugo je kad u toj tzv. r.s.-u srusite SVE bogomolje drugih naroda.
lanna_sm

#184 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

Prestacemo se mrziti, kad se budete odrekli dabica, mladica i ostalih RATNIH ZLOCINACA,
Samo Srbi svojih zlocinaca?I onda ce sve biti u redu?

ovo ostalo sam vec rekla da necu da komentarisem.
SnezanaM

#185 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by SnezanaM »

lanna_sm wrote:

Prestacemo se mrziti, kad se budete odrekli dabica, mladica i ostalih RATNIH ZLOCINACA,

Cijeli VRH te tvoje tzv. r.s. ti je u Hagu 8-)
Ali to je urota, zar ne... Americko, vatikanska, balijska :D
Bolje ti je da otvoris temu na nekom Srpskom forumu, pa da pricate malo o opsadi Sarajeva, Srebrenici... Pa da vidimo sta ce reci ti tvoji sunarodnjaci i koliko cemo samo FASIZMA i MRZNJE vidjeti u tim postovima :arrow:
lanna_sm

#186 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

SnezanaM wrote:
lanna_sm wrote:

Cijeli VRH te tvoje tzv. r.s. ti je u Hagu 8-)
Ali to je urota, zar ne... Americko, vatikanska, balijska :D
Bolje ti je da otvoris temu na nekom Srpskom forumu, pa da pricate malo o opsadi Sarajeva, Srebrenici... Pa da vidimo sta ce reci ti tvoji sunarodnjaci i koliko cemo samo FASIZMA i MRZNJE vidjeti u tim postovima :arrow:
Pa teze malo ce ici posecujem samo jedan forum pored ovog i tamo nema price o politici i ratu . I na ovaj sam sasvim slucajno naisla trazeci nesto.
Ne kaze se balija.Molim te budi politicki korektna.
A sto se tice ovih u Hagu...pa pridruzile bi im se i njihove kolege sa drugih strana ali vise nisu medju nama.

p.s. skroz iskusno si izbegla odgovor na moje pitanje...
KatarinaKosaca

#187 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by KatarinaKosaca »

lanna_sm wrote:Samo Srbi svojih zlocinaca?I onda ce sve biti u redu?

Hoće. Kad si vidjela u BIH javnu podršku, miting nekom osuđenom zločincu? Iznimka PC, naravno. Nisi i nećeš.
lanna_sm

#188 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

KatarinaKosaca wrote:
lanna_sm wrote:Samo Srbi svojih zlocinaca?I onda ce sve biti u redu?

Hoće. Kad si vidjela u BIH javnu podršku, miting nekom osuđenom zločincu? Iznimka PC, naravno. Nisi i nećeš.
Pa ne secam se nekih masovnih protesta za sve do sada osudjene (Karadzic nije jos uvek osudjen).
A one malobrojne presude koje su donete protiv bosnjackih/hrvatskih lidera i vojnih zapovednika bi bile smesne da nisu zalosne .2 godine za Orica? :roll:
KatarinaKosaca

#189 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by KatarinaKosaca »

Da te podsjetim. Bila sam baš taj dan u Beogradu. U organizaciji Radikala podrška ne osuđeniku (ok je to što kažeš sa legislativnog stajališta) nego bjeguncu Radovanu Karadžiću i ostalim Haškim optuženicima. Veliki miting, policija intervenirala, Vučić dobio malo batina u komešanju.
lanna_sm

#190 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

KatarinaKosaca wrote:Da te podsjetim. Bila sam baš taj dan u Beogradu. U organizaciji Radikala podrška ne osuđeniku (ok je to što kažeš sa legislativnog stajališta) nego bjeguncu Radovanu Karadžiću i ostalim Haškim optuženicima. Veliki miting, policija intervenirala, Vučić dobio malo batina u komešanju.
da da to jeste.ali na osnovu tih par hiljada ljudi koji su uglavnom dosli na poziv srs (vecina da besplatno obidje bg jer su imali placen prevoz) ne mozes zakljuciti da i ostalih 7.5 miliona ljudi (bez Kosmeta),koji po poslednjem popisu zive u Srbiji, deli njihove stavove.
KatarinaKosaca

#191 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by KatarinaKosaca »

Nikada i nisam napisala da svi dijele iste stavove. IPak, sve oči su uprte u tih nekoliko hiljada ljudi. POnavljam, to ovdje nećeš vidjeti. Niti nekoliko stotina. Kad si vidjela neki miting podrške Naseru Oriću? Nije mnogo osuđen, ali jeste osuđen. Nisi vidjela niti nekoliko desetina ljudi ni plaćene karte ni u razgledanju Sarajeva. O tome govorim ;-)
lanna_sm

#192 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

Nije mnogo osuđen, ali jeste osuđen
Probaj ovom recenicom utesiti nezadovoljne porodice Srba koje je ubila Oriceva vojska...Priznaj da bi bilo zaista strasno i skandalozno da kada uhvate Mladica i na kraju sudjenja ga osude na hm na primer 10 godina.
oddodood

#193 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by oddodood »

U današnjem svijetu, kako za mir tako i za rat isključivo su odgovorni vladajući politički sistemi. I nema niko pravo tu njihovu odgovornost zanemarivati ili marginalizirati, prenoseći je na marginalne pojedince ili etnitete. Nema zato što je takva praksa upravo primaran cilj zločinačkim političkim oligarhijama i primaran generator pošesti, poput onih koje smo doživjeli i čije posljedice još trpimo.
dallton

#194 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by dallton »

lanna_sm wrote:
Probaj ovom recenicom utesiti nezadovoljne porodice Srba koje je ubila Oriceva vojska...Priznaj da bi bilo zaista strasno i skandalozno da kada uhvate Mladica i na kraju sudjenja ga osude na hm na primer 10 godina.
jel ti to jos tupis istu pricu "svi su isti, samo nisu osudjeni"....samo nastavi, dobro ti ide, da ti je jos samo malo presuda i mozda bi imala i argument mimo svoje maste i zelja
KatarinaKosaca

#195 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by KatarinaKosaca »

lanna_sm wrote:

Sudske odluke ne komentiram. Ni kada mi se sviđaju ni kada mi se ne sviđaju. ako imaš dodatnih dokaza, pod ruku i u Hag, a do tada prihvati sudsku presudu. Ali nije bila tema pravičnost suda, čak nije niti ono o čemu smo razgovarale, nego da nećeš u Bosni naći podršku niti osuđenim niti okrivljenim ratnim zločincima
Abacija

#196 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Abacija »

lanna_sm wrote:
Vidim da su @lanna_sm i @Johny protiv Milosevica pa bi vas pitao da li bi ste opovrgnuli ono Milosevicevo ukidanje autonomije Kosova. I sta sa Vojvodinom?
A Kosovo?!
lanna_sm wrote:
Eto draga @lanna, to sto se desava na Kosovu je nesto sto se mora desiti jer, pobogu, "nema nijednog rata bez bez silovanja, rusenja, genocida". :roll:
Nisam znala da se na Kosmetu trenutno vodi neki rat :roll:
Pa ako nije rat onda se oni napadi za prvi maj komotno mogu okarakterisati kao teroristicki napadi od strane srbijanskih paramilitarnih jedinica. Kosovski Srbi nisu svjesni da su taoci, i da su njihovi vlastiti zivoti u igri a ne zivoti guzonja iz Beograda.
lanna_sm

#197 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

Abacija wrote:
lanna_sm wrote:
A Kosovo?!
Pitanje je bilo da li bih opovrgla ukidanje autonomije.Moj odgovor je bio:
lanna_sm wrote: Svakako da da.
Za Vojvodinu sam odgovorila posebno jer je i pitanje posebno postavljeno A i to je realno jedina pokrajna koja postoji u Srbiji danas.
Pricati o vracanju Kosmeta u sastav Srbije je nazalost u domenu naucne fantastike.

Sudske odluke ne komentiram. Ni kada mi se sviđaju ni kada mi se ne sviđaju. ako imaš dodatnih dokaza, pod ruku i u Hag, a do tada prihvati sudsku presudu. Ali nije bila tema pravičnost suda, čak nije niti ono o čemu smo razgovarale, nego da nećeš u Bosni naći podršku niti osuđenim niti okrivljenim ratnim zločincima
Pa moras priznati da dosta stvari koje smo ovde komentarisali nisu tema ove teme. A nije ti dobro to sto ne komentarises odluke suda pogotovo one sa kojima se ne slazes ( ne samo odluke haskog suda nego i inace).
KatarinaKosaca

#198 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by KatarinaKosaca »

Pa moras priznati da dosta stvari koje smo ovde komentarisali nisu tema ove teme. A nije ti dobro to sto ne komentarises odluke suda pogotovo one sa kojima se ne slazes ( ne samo odluke haskog suda nego i inace).
sud je jedina ovozemljska pravda. U svakoj demokratskoj zemlji je odvojeno od države, pa se obično odluke suda ne komentiraju u cilju poštivanja neovisnosti. Tako da se suzdržavam svjesno. A imala bih puno toga reći i Hagu i presudi za čovjeka koji je opsjedao moj grad, a i za odluku od oslobađanja Srbije za učešće u ratu u Bosni. U Srbiji imate jedan problem, a to je da mislite da su Bosanci ili Bošnjaci oduševljeni svakom odlukom Haškog tribunala. Naravno, da nisu. Samo što to ne manifestiraju kolektivno u hiljadama po ulici sa plaćenim ili neplaćenim prijevozom, svejedno.
lanna_sm

#199 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by lanna_sm »

KatarinaKosaca wrote:
sud je jedina ovozemljska pravda. U svakoj demokratskoj zemlji je odvojeno od države, pa se obično odluke suda ne komentiraju u cilju poštivanja neovisnosti. Tako da se suzdržavam svjesno. A imala bih puno toga reći i Hagu i presudi za čovjeka koji je opsjedao moj grad, a i za odluku od oslobađanja Srbije za učešće u ratu u Bosni. U Srbiji imate jedan problem, a to je da mislite da su Bosanci ili Bošnjaci oduševljeni svakom odlukom Haškog tribunala. Naravno, da nisu. Samo što to ne manifestiraju kolektivno u hiljadama po ulici sa plaćenim ili neplaćenim prijevozom, svejedno.
Nisam konkretno mislila na haske presude..vec uopste.
Ja evo prva smatram da su kazne za npr. ubistvo,silovanje,pedofiliju u zemlji u kojoj zivim preblage i da cak i ono mizerno propisano zakonom cesto osudjeni ne dobije.Da ne pricam o korumpiranosti sudija...I mislim da kao gradjanin ove zemlje koji ovde zivi,privredjuje,placa porez itd imam pravo da se pobunim protiv toga...
Skrenula sam sa teme ali cisto da shvatis na sta sam mislila.
Prozor

#200 Re: 10 godina od NATO udara na Miloševića

Post by Prozor »

@lana

Kako to, da kada se spomenu zlocini, genocid, etnicka ciscenja, silovanja, masovno ubijanje, kada se spomene ili vidi bezobrazluka postave slike Srebrenice, ti ODMAH, ali ODMAH, ma u prvoj recenici, potezes zlocine nad Srbima? Je li stvarno toliko tesko shvatiti da je srpska strana u BiH pocinila genocid, da je odgovorna za najvece sistematske zlocine vidjene u Evropi nakon Drugog svjetskog rata? Je li toliko tesko shvatiti, ili pak priznati, da je srpska vojska krvnicki stvarala tkz rs na grobnicama drugih naroda? Je li? Toliko je tesko prihvatiti Sarajevo, Prijedor, Vlasenicu, Bratunac, KOnjevic Polje, Cersku, Visegrad, Zvornik, Bijeljinu, Vukovar, Dubrovnik, Brcko, Doboj, Banja Luku, Sanski Most, Vogoscu, Keraterm, Omarsku, Manjacu, Trnopolje, Batkovice, Focu, Kotor Varos.... Je li to toliko tesko prihvatiti, da gotovo instinktivno prebacujes pricu na pojedinacne zlocine ARBIH nad Srbima, ili pak legitimno oslobadjanje Republike Hrvatske.... Valjda ces na taj nacin izbjeci da se pomiris sa cinjenicama koje su cijelome svijetu poznate, cijelom svijetu osim Srbima, valjda ces tako lakse sebi objasniti zasto volis nakaradnu krmacu kakva je rs....jer majku mu staru, svi su cinili zlocine, spomene li neko Srebrenicu, ima da ja spomenem neko selo gdje su stradali Srbi, i tako cemo doci na isto i izbjeci konfrontaciju sa prosloscu.... eh pa zao mi je @lana iz Smoluce, tvoj narod jeste stradao, ali to ne mjenja cinjenice koje je utvrdio sam Sud UN-a(i ne @lana, nije vatikansko-masonsko-islamsko-dzihadsko-izetbegovicsko-albanskamafija zavjernicki) u Hagu, da je Srbija pocinila agresiju nad Hrvatskom i Bosnom, da je pocinila zajedno sa domacim srpskim pobunjenicima zlocine genocida, etnickog ciscenja, masovnog ubijanja i silovanja, da je pomela trag jednom cijelom narodu, da je htjela to isto uciniti i na Kosovu, i da je ona, i samo ona, kriva za ratove u bivsoj YU, i daleko najveci zlocinac i uzrok i krivac svih balkanskih nedaca, i prva i glavna koja ima da se sa time suoci..... drug @dallton ce ti sigurno, a ima ih jos, naci vremena da postiraju presude koje ce potvrditi sve sto sam naveo, a gle cuda, nisu ih pisali ni Bosnjaci, Hrvati ni Albanci....

pozdrav
Post Reply