A ovaj njemu kaze: "vidis ovo ovdje, ovdje ce se prodavati carape, gace, mobiteli i dvd-ovi."
Jedva cekam
Walter76 wrote:
A ovaj njemu kaze: "vidis ovo ovdje, ovdje ce se prodavati carape, gace, mobiteli i dvd-ovi."
Jedva cekam
Zar nisu svi nabrojani studenti produkt dizajna na ALU? Otkad produkt dizajn = arhitektura?crusader wrote:Tvorci ovog remek djela su mladi "arhitekti": Adnan A, Bojan K i Amila H, a realizacija mosta porezne obaveznike kostat ce 1,8 miliona KM.![]()
![]()
Ja cu za te pare napraviti repliku mosta Mehmed Pase Sokolovica jbt. Zanimljivo je vidjeti da su mostovi pravljeni prije 500 godina hiljadu puta ljepsi od ovih danasnjih, arhitekti tog doba nisu imali kojekakve diplome al su ljudi znali znanje
Ovi danasnji mogu diplomom samo pakas obrisati.
Je li bar koji građevinac preživio?Picccolo wrote:Nema ba arhitekata, promjenom klime na Zemlji su izumrli. Sad dizajneri sami prave mostove, od skice do mistrije.nellington wrote:Zar nisu svi nabrojani studenti produkt dizajna na ALU? Otkad produkt dizajn = arhitektura?crusader wrote:Tvorci ovog remek djela su mladi "arhitekti": Adnan A, Bojan K i Amila H, a realizacija mosta porezne obaveznike kostat ce 1,8 miliona KM.![]()
![]()
Ja cu za te pare napraviti repliku mosta Mehmed Pase Sokolovica jbt. Zanimljivo je vidjeti da su mostovi pravljeni prije 500 godina hiljadu puta ljepsi od ovih danasnjih, arhitekti tog doba nisu imali kojekakve diplome al su ljudi znali znanje
Ovi danasnji mogu diplomom samo pakas obrisati.
Ne znam... Možda će izgledati bolje kad završe sve. Ali u svakom slučaju mi se boja ne sviđa, a ni dizajn nije nešto... Vjerovatno je na crtežu izgledao super, ali je konstrukcija loše odrađena.Picccolo wrote:Mora ostat, kad sruse sve ove zgrade oko BBI da im pase uz fasadu.Entropio wrote:Ne sviđa mi se. Hoće li ostati ova boja?
Entropio wrote:Ne znam... Možda će izgledati bolje kad završe sve. Ali u svakom slučaju mi se boja ne sviđa, a ni dizajn nije nešto... Vjerovatno je na crtežu izgledao super, ali je konstrukcija loše odrađena.Picccolo wrote:Mora ostat, kad sruse sve ove zgrade oko BBI da im pase uz fasadu.Entropio wrote:Ne sviđa mi se. Hoće li ostati ova boja?
Eeeee valja oprat pare.crusader wrote:Tvorci ovog remek djela su mladi "arhitekti": Adnan A, Bojan K i Amila H, a realizacija mosta porezne obaveznike kostat ce 1,8 miliona KM.![]()
![]()
Ja cu za te pare napraviti repliku mosta Mehmed Pase Sokolovica jbt.
Ovaj dio miljacke skoro nikad ne smrdi, zivim u blizini pa znam. Miljacka pocinje da smrdi od Vilsonovog, pa sto dalje ides, vise smrdibpsang wrote:bolje da su prekrili taj dio od Skenderije do Poste, i zasadili travu i postavili klupe i fontane, da bar ljeti ne vonja, kao zna vonjat ljeti.
Nikako mi nije jasno kako se to ALU ne vidi od mosta?ladyblue18 wrote:Eeeee valja oprat pare.crusader wrote:Tvorci ovog remek djela su mladi "arhitekti": Adnan A, Bojan K i Amila H, a realizacija mosta porezne obaveznike kostat ce 1,8 miliona KM.![]()
![]()
Ja cu za te pare napraviti repliku mosta Mehmed Pase Sokolovica jbt.
![]()
Helem prodjoh i ja danas pored mosta...covjece, uopste se ALU ne vidi, zaklonise zgradu sa ovom skalamerijom.
evo ja sam protiv, i trebao se prihvatiti prijedlog da na sredini bude kruzni dio, kao neki trg iznad vode, sa klupicama uokolo, i puno bi bilo funkcionalnije i naslanjalo se na setnicu uz Miljacku i Radicevu koja ce nekad abd biti zatvorena za saobracaj.neki wrote:Haj vi sto vam se ne svidja recite sta se to trebalo napraviti??...nije ni meni lijep da se razumijemo ali tek bi promasaj bio napraviti neki tipa sehercehajina cuprija ko sto neko napisa![]()
sve sto se gradi mora biti u skladu sa svojim vremenom, gradnja necega sto je kopija mosta iz 15og vijeka je samo obezvrjedjivanje stvarne arhitekture iz tog doba
stochar wrote:
evo ja sam protiv, i trebao se prihvatiti prijedlog da na sredini bude kruzni dio, kao neki trg iznad vode, sa klupicama uokolo, i puno bi bilo funkcionalnije i naslanjalo se na setnicu uz Miljacku i Radicevu koja ce nekad abd biti zatvorena za saobracaj.
Kad već prozivaš arhitekte, da ti kažem da je pobjedila ideja koja je imala najsiromašniju tehničku dokumentaciju. A to nije krivica učesnika arhitekata, nego komisije koja je birala najbolju ideju.Walter76 wrote:Naisao sam na jedno idejno rjesenje mosta za konkurs koji je odrzan 2008. i koji su pobijedili studenti produkt dizajna druge-trece koje vec godine na akademiji likovnih umjetnosti. Znaci te price oko arhitekata se manite, jer su ih pobijedili "umetnici" sa akademije. Bruka i sramota, e moji arhitekti...![]()
PJEŠAČKI MOST ALU KONKURSNI RAD 2008
Pa ovo je umjetnost, jebo te kamen...!!! Svaka cast na ideji, viziji... Estetika...!!!Walter76 wrote:Naisao sam na jedno idejno rjesenje mosta za konkurs koji je odrzan 2008. i koji su pobijedili studenti produkt dizajna druge-trece koje vec godine na akademiji likovnih umjetnosti. Znaci te price oko arhitekata se manite, jer su ih pobijedili "umetnici" sa akademije. Bruka i sramota, e moji arhitekti...![]()
PJEŠAČKI MOST ALU KONKURSNI RAD 2008