Šta ćete uraditi ako počne rat

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
mostarac

#176 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by mostarac »

Latina wrote:
mostarac wrote:Ako dodje do rata, a ne mogne se pobjec (u sta cisto sumnjam jer para vrti tamo gdje burgija ne moze :D ) onda ovdje treba osnovat cetvrtu komponentu partizane pa neselektivno opalit i po jednim i drugim i trecima i objavit istinsku multi-kulti :D
zacudili bi se koalicijama snaga na terenu i ko bi s kim protiv partizana :D
Naravno. Jedini pokret kojem bi se eventualno prikljucila je neka moderna altrenativa partizanima. Iz principa i protiv nacional-klera svih boja. Samo koliko vidim izgledi da se nesto takvo desi su ravni nuli.
zasto evo vec ti i ja :D
Siguran sam da na forumu ima bar jos 20 takvih :D
Nisu ni partizani odmah imali divizije :D
kv99

#177 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by kv99 »

Latina wrote:
bach wrote:

Tebe preporučujem da da pročitaš uvodni post. Ratova će uvijek biti. Nema dana u ljudskoj povijesti da se nije vodio neki rat i to je usud ljudskog roda. Ja i sa mamine i sa očeve strane imam vojničko porijeklo i moja porodica je učestvovala u svim ratovima u zadnjih 300 godina sa puškom u ruci, te nam dešavanja početkom 1992. nisu bila ništa neobično, samo očekivani slijed događaja.

Poenta ove teme je:

Ako dođe do rata :

...
Ako u BiH PONOVO dodje do rata - izgubicu posljednju nadu da ljudi u mojoj zemlji imaju sposobnost razmisljanja i ucenja iz iskustva.

I ako mozes - budi dobar i postedi me pametovanja. Mozda je moja porodica izgubila u rat(ovima) vise nego tvoja. A krivica nam se svodi na to da smo imali nesrecu da se rodimo i zivimo u BiH. Hvala vam, o vrli B/S/H.
Ovo sto ti govoris je mnogo gore nego sto i cetnici i ustase govore. Oni mrze Bosnu i Hercegovinu jer hoce da je nestane a ti mrzis Bosnu i Hercegovinu jer postoji. Svaljujes krivicu za zlocine jer zrtva postoji :? :x Zamisli da si u kuci i da te neko napadne i opljacka/siluje/ubije? Po tvojoj "logici" si ti kriva za to jer zivis u toj kuci a nije onaj zlocinac koji te je napao. Bosna i Hercegovina nije dozivjela ratove i zlocine jer su bosanci i hercegovci zlocinci vec zato sto zlocinci zele da Bosna i Hercegovina / bosanci i hercegovci ne postoje. Reci meni koga znas od zrtava da je 92 zelio rat ? Da li su pobijeni samo oni koji su glasali za Aliju/ nezavisnost/ klanjali 5 vakat namaza ? Da li su oni koji su bili protiv rata pusteni da zive na miru sa strujom , vodom , hranom, bez granata, ( ako su imali "srecu " da mu cetnik /ustasa ne dodze na vrata ) ? Nadam se da nemas pojma sta si rekla jer ono sto zagovaras je ne samo opravdanje zlocina vec prebacivanje krivice na zrtvu . Pametni ljudi ne zele rat ali isto tako ne svaljivaju krivicu za rat na zrtvu.
alijadzigibau

#178 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by alijadzigibau »

ja cu ratovat nije problem ratovao sam olredi :D .....doduse ima jedan uslov da se vratim u jurisnu samnom u jedinici mora biti od rahmetli Alije sin :D :lol: :lol:
Bandierra Rossa

#179 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Bandierra Rossa »

mostarac wrote:Ako dodje do rata, a ne mogne se pobjec (u sta cisto sumnjam jer para vrti tamo gdje burgija ne moze :D ) onda ovdje treba osnovat cetvrtu komponentu partizane pa neselektivno opalit i po jednim i drugim i trecima i objavit istinsku multi-kulti :D
Zašto misliš da bi se neko začudio ako bi zajedno na partizane udarili braća po oružju:Četnici,Ustaše,Balisti...

Historija je ipak učiteljica života.
Bandierra Rossa

#180 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Bandierra Rossa »

alijadzigibau wrote:ja cu ratovat nije problem ratovao sam olredi :D .....doduse ima jedan uslov da se vratim u jurisnu samnom u jedinici mora biti od rahmetli Alije sin :D :lol: :lol:

Ova ti je jaka...
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#181 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Latina »

mostarac wrote:
Da organizujemo jednu forumsku diviziju ?

Tebi respect, ali ja stvarno gubim nadu da se nase drustvo uopste moze postaviti na zdrave osnove. Previse je bilo licemjerja i propustenih sansi u zadnjih 13+ godina, i kad pogledam s tog aspekta, ne cude me likovi kao ovi koji podrzavaju nova ispravljanja krivih Drina. Kazu ima mnogo onih koji zele osvetu. A princip oko za oko, zub za zub ce cijeli svijet ostaviti slijepim i bezubim. Bolje da ti pomognem da se izvuces ako budem mogla i ako Ratnici i branitelji cojstva i junastva opet pocnu kopati rovove i majke zavijati u crno/bijelo/whatever.

Uzas je moja furka ... godinama.
Latina

#182 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Latina »

kv99 wrote:
Ovo sto ti govoris je mnogo gore nego sto i cetnici i ustase govore. Oni mrze Bosnu i Hercegovinu jer hoce da je nestane a ti mrzis Bosnu i Hercegovinu jer postoji.
Nevjerovatno kakvo izvrtanje teza.
Svaljujes krivicu za zlocine jer zrtva postoji :? :x

O cemu to ti ?
Zamisli da si u kuci i da te neko napadne i opljacka/siluje/ubije?
Jedno je sigurno - tebe ne bih zvala, niti bih od tebe ocekivala da me branis. To sto je neko silovatelj, psihopata ili ubica mene ni pod kojim uslovima ne moze uciniti njemu slicnom.
Po tvojoj "logici" si ti kriva za to jer zivis u toj kuci a nije onaj zlocinac koji te je napao. Bosna i Hercegovina nije dozivjela ratove i zlocine jer su bosanci i hercegovci zlocinci vec zato sto zlocinci zele da Bosna i Hercegovina / bosanci i hercegovci ne postoje. Reci meni koga znas od zrtava da je 92 zelio rat ? Da li su pobijeni samo oni koji su glasali za Aliju/ nezavisnost/ klanjali 5 vakat namaza ? Da li su oni koji su bili protiv rata pusteni da zive na miru sa strujom , vodom , hranom, bez granata, ( ako su imali "srecu " da mu cetnik /ustasa ne dodze na vrata ) ? Nadam se da nemas pojma sta si rekla jer ono sto zagovaras je ne samo opravdanje zlocina vec prebacivanje krivice na zrtvu . Pametni ljudi ne zele rat ali isto tako ne svaljivaju krivicu za rat na zrtvu.
Ne znas sta pises.

Hajd' sad idi malo voli Bosnu i za mene.
kv99

#183 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by kv99 »

Latina wrote:
kv99 wrote:
Ovo sto ti govoris je mnogo gore nego sto i cetnici i ustase govore. Oni mrze Bosnu i Hercegovinu jer hoce da je nestane a ti mrzis Bosnu i Hercegovinu jer postoji.
Nevjerovatno kakvo izvrtanje teza.
Svaljujes krivicu za zlocine jer zrtva postoji :? :x

O cemu to ti ?
Zamisli da si u kuci i da te neko napadne i opljacka/siluje/ubije?
Jedno je sigurno - tebe ne bih zvala, niti bih od tebe ocekivala da me branis. To sto je neko silovatelj, psihopata ili ubica mene ni pod kojim uslovima ne moze uciniti njemu slicnom.
Po tvojoj "logici" si ti kriva za to jer zivis u toj kuci a nije onaj zlocinac koji te je napao. Bosna i Hercegovina nije dozivjela ratove i zlocine jer su bosanci i hercegovci zlocinci vec zato sto zlocinci zele da Bosna i Hercegovina / bosanci i hercegovci ne postoje. Reci meni koga znas od zrtava da je 92 zelio rat ? Da li su pobijeni samo oni koji su glasali za Aliju/ nezavisnost/ klanjali 5 vakat namaza ? Da li su oni koji su bili protiv rata pusteni da zive na miru sa strujom , vodom , hranom, bez granata, ( ako su imali "srecu " da mu cetnik /ustasa ne dodze na vrata ) ? Nadam se da nemas pojma sta si rekla jer ono sto zagovaras je ne samo opravdanje zlocina vec prebacivanje krivice na zrtvu . Pametni ljudi ne zele rat ali isto tako ne svaljivaju krivicu za rat na zrtvu.
Ne znas sta pises.

Hajd' sad idi malo voli Bosnu i za mene.

Zar ti nisi ovo napisala
Latina wrote:A krivica nam se svodi na to da smo imali nesrecu da se rodimo i zivimo u BiH. Hvala vam, o vrli B/S/H.
Sa time svaljujes svu nesrecu i zlocine koji su se dogodili na Bosnu i Hercegovinu i bosance i hercegovce.
I ako ti znas sta pises odgovori mi na pitanje : Da li su krvnici 92-95 pravili razliku izmedzu onih koji zele rat ili onih koji ga ne zele ? Da li samo oni koji su ga zelili nastradali ? Ja nisam ovdje procitao nijedan komentar koji poziva na rat, ubijanje civila, silovanje , paljenje Beograda ili Zagreba vec je tema sta bi uradio/la ako bi poceo rat.
Zvala ti mene ili ne zvala da te branim mene ne tangira ni 1 % jer to nije poenta teme. Ja nikad nisam ni rekao da bi te branio vec da razmislis koje su ti opcije ako ne uspijes da pobjegnes kao sto tvrdis da bi uradila. Ako mislis da bi uspjela pobjeci , super. Ako mislis da bi uspjela ubjediti krvnike ako ti dodzu na vrata da te ostave na miru jer ti nisi za rat , isto super. Ali onda nemoj ubjedzivati druge koji ne misle tako da raspiruju mrznju i da hoce rat jer to sto ti radis nije zagovaranje mira vec jednostavno zabijanje glave u pijesak.
Latina

#184 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Latina »

Hajde de, posto je subota... :D
kv99 wrote:
Latina wrote:A krivica nam se svodi na to da smo imali nesrecu da se rodimo i zivimo u BiH. Hvala vam, o vrli B/S/H.
Sa time svaljujes svu nesrecu i zlocine koji su se dogodili na Bosnu i Hercegovinu i bosance i hercegovce.
To sto sam napisala zove se sarkazam.

Definicija sarkazma : Ironicna opaska sa namjerom da povrijedi onoga kome je upucena.
I ako ti znas sta pises odgovori mi na pitanje : Da li su krvnici 92-95 pravili razliku izmedzu onih koji zele rat ili onih koji ga ne zele ? Da li samo oni koji su ga zelili nastradali ?
Nisu.
Nisu.
Ja nisam ovdje procitao nijedan komentar koji poziva na rat, ubijanje civila, silovanje , paljenje Beograda ili Zagreba vec je tema sta bi uradio/la ako bi poceo rat.
O tome treba razmisljati, i trebalo je to raditi od novembra '95, ali sistemski, a ne forumskim anketama nakon objave dokumentarca o Skorpionima.
Ja nikad nisam ni rekao da bi te branio vec da razmislis koje su ti opcije ako ne uspijes da pobjegnes kao sto tvrdis da bi uradila.
O tome sam davno razmislila.
Ali onda nemoj ubjedzivati druge koji ne misle tako da raspiruju mrznju i da hoce rat jer to sto ti radis nije zagovaranje mira vec jednostavno zabijanje glave u pijesak.
Pisala sam u vise navrata na ovoj temi o ispraznosti rata, a mrznje na Balkanu nikada nije nedostajalo. Oni kojima se ratuje trebaju to raditi izvan Bosne, a Bosnu treba zastititi jakim odbrambenim ( domacim ) snagama. Ako te snage jos uvijek nisu uspostavljene rat treba izbjegavati, jer samo budala ide naprijed bez razmisljanja, jer ga ne vodi razum nego bijes/mrznja/kojesta. Pametan covjek ispita svoje i mogucnosti protivnika, i tek kada je siguran da je jaci u svim aspektima krene da rijesi problem ( ako ne moze drugacije onda i borbom ). Brzo, odlucno i efektivno. To sto ti mislis da je ovakvo razmisljanje "zabijanje glave u pijesak", samo govori o tebi.

Uzgred :
izmedju
dodju
ubjedjivati
popajic

#185 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by popajic »

mostarac wrote:
Latina wrote:
Naravno. Jedini pokret kojem bi se eventualno prikljucila je neka moderna altrenativa partizanima. Iz principa i protiv nacional-klera svih boja. Samo koliko vidim izgledi da se nesto takvo desi su ravni nuli.
Ogavna ova ponovna ratno-huskacka "politika"...nista se nije naucilo, pa se u nedostatku intelekta najlakse hvatati puske !
Daleko im kuca bila...svim ovim turbo-torovskim ratnicima.
Tvoja opcija bi i za mene bila jedino prihvatljiva, ALI danas trabunjati o ratu je samo odraz nemoci i nesposobnosti da se pocnu problemi rijesavati na civilizovan nacin.
Evropa sve dalja, kameno doba sve blize !
tamara*

#186 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by tamara* »

popajic wrote: Ogavna ova ponovna ratno-huskacka "politika"...nista se nije naucilo, pa se u nedostatku intelekta najlakse hvatati puske !
Daleko im kuca bila...svim ovim turbo-torovskim ratnicima.
Tvoja opcija bi i za mene bila jedino prihvatljiva, ALI danas trabunjati o ratu je samo odraz nemoci i nesposobnosti da se pocnu problemi rijesavati na civilizovan nacin.
Evropa sve dalja, kameno doba sve blize !
Samo gledam šta se radi, vidim raja poludila na forumu, odma svi u rat...
Sada u ovom trenutku, tako osjetljivom, da federalna TV pušta film u udarnom terminu, a šta je drugo nego huškanje i to otvoreno!!
Naklepali se političari - SVI - para, pa kada treba da se procesuiraju, onda dižu tenzije i guraju narod u rat.
Ko god je krao od jadnog naroda, neka ide fino u zatvor. Briga njih, lovu u kofere, sklone djecu i sebe,
a onda se ti narode kolji za nacionalne biva interese i poslije prosi u invalidskim kolicima za lijekove.
popajic

#187 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by popajic »

@Tamara,
naravno da je FUJ, ali ocito da je kod nasih ljudi ogromna razdaljina od zadnjeg dijela tijela do glave ,pa nikako da skontaju da se price o ratu montiraju zbog kamufliranja legalizovane mafije.
SVI odosmo u p.m.,osim mafijasa kojima je rat bio najbolja moguca odskocna daska !
kv99

#188 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by kv99 »

Latina wrote:Hajde de, posto je subota... :D
kv99 wrote:
To sto sam napisala zove se sarkazam.

Definicija sarkazma : Ironicna opaska sa namjerom da povrijedi onoga kome je upucena.
I ako ti znas sta pises odgovori mi na pitanje : Da li su krvnici 92-95 pravili razliku izmedzu onih koji zele rat ili onih koji ga ne zele ? Da li samo oni koji su ga zelili nastradali ?
Nisu.
Nisu.
Ja nisam ovdje procitao nijedan komentar koji poziva na rat, ubijanje civila, silovanje , paljenje Beograda ili Zagreba vec je tema sta bi uradio/la ako bi poceo rat.
O tome treba razmisljati, i trebalo je to raditi od novembra '95, ali sistemski, a ne forumskim anketama nakon objave dokumentarca o Skorpionima.
Ja nikad nisam ni rekao da bi te branio vec da razmislis koje su ti opcije ako ne uspijes da pobjegnes kao sto tvrdis da bi uradila.
O tome sam davno razmislila.
Ali onda nemoj ubjedzivati druge koji ne misle tako da raspiruju mrznju i da hoce rat jer to sto ti radis nije zagovaranje mira vec jednostavno zabijanje glave u pijesak.
Pisala sam u vise navrata na ovoj temi o ispraznosti rata, a mrznje na Balkanu nikada nije nedostajalo. Oni kojima se ratuje trebaju to raditi izvan Bosne, a Bosnu treba zastititi jakim odbrambenim ( domacim ) snagama. Ako te snage jos uvijek nisu uspostavljene rat treba izbjegavati, jer samo budala ide naprijed bez razmisljanja, jer ga ne vodi razum nego bijes/mrznja/kojesta. Pametan covjek ispita svoje i mogucnosti protivnika, i tek kada je siguran da je jaci u svim aspektima krene da rijesi problem ( ako ne moze drugacije onda i borbom ). Brzo, odlucno i efektivno. To sto ti mislis da je ovakvo razmisljanje "zabijanje glave u pijesak", samo govori o tebi.

Uzgred :
izmedju
dodju
ubjedjivati
Kao sto sam ranije napisao nisam vidio da je iko na ovoj temi zagovaro rat , napade, ubijanje vec sta bi uradili da pocne rat. Rat treba izbjegavati ali rat ne izbjegne uvijek tebe. Kazes da 92-95 nisu nastradali samo oni koji su bili za rat vec i oni koji su bili protiv rata i dosta takvih je izbjegavalo do zadnjeg momenta sukobe ali zlikovci nisu .U tome je razlika . Znas li za onaj vic kada je covjek sa zenom otisao kod doktora i doktor im kaze : "Cestitam , dobicete dijete !". Kaze covjek : Pa doktore kako je to moguce ja uvijek pazim jer ne planiram sada dijete" a doktor mu kaze:" E pa vidite , to vam je kao i kad vozite, vi pazite ali neko drugi naleti :wink: . Summa sumarum , ti se tjesi kako rat nije moguc jer ti nisi spremna ali ti to nece pomoci . Ti mozda nisi spremna ali su krvnici i te kako spremni .
A ovo za krizu i kamufliranje kradze ste u pravu ali problem je da se ne pitamo samo mi. Da li ste procitali pismo, clanak , emisju , privatnom razgovoru barem jednog pobornika Dodika da ga je okrivio za kradzu ? Sve i jedan bi mu to oprostio jer im je Dodik obecao nezavisnu genocidnu stvorevinu i imali ono 100 miliona ili jeli travu njima je cilj isti. A ako vi mislite da cilj mogu da ostvare bez sukoba onda da to uradimo odma. Ako mislite da ce se mir imati kad granica Srbije bude na Vracama i da ce nesrbi u Brckom, Srebrenici , Kozarcu imati sva gradzanka prava i da cemo svi zivjeti u miru u na relaciji Sarajevo-Zenica-Tuzla sa prekidima za nezavisnu HB onda neka se odma podijelimo. Ako tvrdis da se trebaju izbjeci sukobi i da se podjela moze obaviti bez sukoba , dijeli onda. Ja mislim da ne moze bez sukoba i pokretaci tih sukoba nece pro-bosanske snage vec upravo fasisti , pa se nadam da necemo doci u priliku da vidimo ko je u pravu.
Last edited by kv99 on 14/03/2009 14:22, edited 1 time in total.
HAVANA

#189 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by HAVANA »

tamara*

#190 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by tamara* »

popajic wrote:@Tamara,
naravno da je FUJ, ali ocito da je kod nasih ljudi ogromna razdaljina od zadnjeg dijela tijela do glave ,pa nikako da skontaju da se price o ratu montiraju zbog kamufliranja legalizovane mafije.
SVI odosmo u p.m.,osim mafijasa kojima je rat bio najbolja moguca odskocna daska !
Kako se raja lako nalože, nema...
Možeš reći da ima Keopsova piramida u Visokom i svi se kunu u nju.
Možeš pustiti ratni dokumentarac i svi skoče da se biju. Momentalno.
A neko je klepio lovu i to mu sada i odgovara, da se zakuha i da nikome ne odgovara za pljačku, upravo to je i htio.
Ima takvih, ima...
Latina

#191 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Latina »

Summa sumarum , ti se tjesi kako rat nije moguc jer ti nisi spremna ali ti to nece pomoci . Ti mozda nisi spremna ali su krvnici i te kako spremni .
Nigdje nisam rekla da rat nije moguc, ponavljam - rat je izlisan, jer nista ne rjesava, nego sve samo dodatno komplikuje ( pogledati period '92-'09 ).

To da li sam i za sta spremna, nije tvoj problem.
kv99

#192 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by kv99 »

Latina wrote:
Summa sumarum , ti se tjesi kako rat nije moguc jer ti nisi spremna ali ti to nece pomoci . Ti mozda nisi spremna ali su krvnici i te kako spremni .
Nigdje nisam rekla da rat nije moguc, ponavljam - rat je izlisan, jer nista ne rjesava, nego sve samo dodatno komplikuje ( pogledati period '92-'09 ).

To da li sam i za sta spremna, nije tvoj problem.
Meni licno, svima onima koje poznajem, citavoj drzavi rat 92-95 nije bio samo IZLISAN vec je bio tragican. I da opet bude rata ne bi bio IZLISAN vec bi opet bio tragican i normalni , miroljubivi ljudi ne bi sa njim nista dobili vec bi enormno mnogo izgubili ali ko mene/ tebe pita ? Nije krvnik pitao 92 mislis da ce te pitati sada ? I sukob ne bi rijesio nista za mene i tebe ali rijesava za mnogo zlocinaca.Znas li ti koliko ima (ne)ljudi kojim bi sukob i te kako odgovarao ? Ne samo profiteri i mafija vec svi oni koji su 92-95 okrvavili ruke i sada pred spavanje cekaju kad ce SIPA doci po njih . Razmisljaju da li je tuzilastvo BiH pokrenulo istragu i da li se nalaze na spisku zlocinaca ? Takvih ima na hiljade, svaki sa oruzjem u kuci , i oni bi jedna cekali da mogu da uniste i ovo malo drzavnih institucija kojih ima . Nima bi sukob bio i te kako korisan jer bi sa odcjepljenjem ( a ne vidim mogucnost da to urade bez sukoba) se rjesili svih tih mogucih posljedica koje riskiraju ako dozvole rad SIPE, Tuzilastva , postojanje bilo kakve zajednicke drzave. Takvim zlikovcima nije u pitanju sudbina BiH ili RS vec njihova licna sudbina, i da li mislis da bi izbjegli sukob koji bi im pomogao da se oslobode rizika za odgovornost jer im je zao mene i tebe ? Ako im Dodik ponudi zajednicku BiH u kojoj bi mogli da odgovaraju za zlocine ili nezavisnu genocidnu stvorevu u kojoj bi bili heroji , sta mislis sta bi izabrali ?
Last edited by kv99 on 14/03/2009 14:44, edited 1 time in total.
bosna123

#193 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by bosna123 »

@tamara
Krajnje je neukusno stavljati u isti post na ovaj nacin, toboznje piramide u Visokom i dokumentarni film o stvarnim dogadjajima iz posljednjeg rata.

Nikome se ovdje ne ratuje, jer da nam se ratuje ne bi pristali zivjeti u ovakvoj segi od drzave, gdje imamo omcu oko vrata zvanu RS. Znaci po cijenu ovog cirkusa pristali smo na mir.

Ti, i svi ostali koji kao smirujete situaciju, dakle, nemate je potrebe ovdje smirivati, nego odite do komsija pa tamo pokusajte, i mi cemo vam biti jako zahvalni.
sasa_t

#194 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by sasa_t »

U slucaju rata prijavicu se kao dobrovoljac, cuvati neko skloniste 14 dana, ispaliti se nakon toga, a kad zavrsi onda cu doci nazad napraviti boracko udruzenje, uci u parlament i udarati vas po usima koji ste ratovali...
tamara*

#195 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by tamara* »

bosna123 wrote:@tamara
Krajnje je neukusno stavljati u isti post na ovaj nacin, toboznje piramide u Visokom i dokumentarni film o stvarnim dogadjajima iz posljednjeg rata.

Nikome se ovdje ne ratuje, jer da nam se ratuje ne bi pristali zivjeti u ovakvoj segi od drzave, gdje imamo omcu oko vrata zvanu RS. Znaci po cijenu ovog cirkusa pristali smo na mir.

Ti, i svi ostali koji kao smirujete situaciju, dakle, nemate je potrebe ovdje smirivati, nego odite do komsija pa tamo pokusajte, i mi cemo vam biti jako zahvalni.
Ti si to shvatio na svoj način. Što se tiče žrtava rata, ne daj Bože nikome i ne ponovilo se.
Poenta napisanog je da se zloupotrebljavaju mediji i po potrebi diže ratna tenzija. Niti je smirujem niti je dižem, ja kao pojedinac izražavam svoj lični stav. I u slučaju piramida, manipulisalo se medijima, bilo je čak i prijetnji oko istine u vezi piramida, pare su jedine bile u pozadini priče. Prevara vijeka, jasno ko bijeli dan.
A narod je išao kao na hodočašće u Visoko, kupovale se nekretnine, fondacije se punile, vozni parkovi itd. da se ne udaljavam od teme, hoću da kažem organizovani kriminal. A narod je nasjeo na priču.
Duboko sam uvjerena da je nekima lakše i draže da narod gurne u rat nego da se procesuiraju za krupni kriminal. A mediji su tu jedan od instrumenata za paljenje.
Edit tamara* č-ć
Last edited by tamara* on 14/03/2009 15:13, edited 1 time in total.
exliberal

#196 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by exliberal »

Samo mala opaska na ove vas komentare da niko nije spomenuo ubijanje civila i razaranje civilne imovine......halo koliko godina vi imate?..........
....cime mislite da ce se ratovati.....painball-om.pa nece biti rusenja, paljevine i ubijanja civila?????.....eh djeco draga
slicne price sam ja slusao 92...sad cemo mi cetnike razvalit ..eno gotovo rasulo na palama....a kad se rat zahuktao, kad je trebalo cucat po mokrim rovovima bez hrane i municije svi ti sto su pricali su bili udobno smjesteni po stabovima...nigdje ih nije bilo.
neki komentarisu znas ja sam bio u specijalnim jedinicama , mi smo cuda radili i ako treba opet bi.....eh nagledao sam se ja tih "specijalnih" jedinica sto su dolazili na zuc u sarajevu kobajagi "da odrade" cetnike ....molite boga da se rat nikad nevrati u te krajeve...vec je bosna u kurcu sta bi tek bila kad bi se ponovo zaratilo
srce_sarajevsko

#197 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by srce_sarajevsko »

bach wrote: Šta ćete uraditi ako počne rat ... Šta ćete vi uratiti ako se ove crne progoze obistine?
Da li ćete zgrabiti djecu i prvim autobusom otići preko granice u neku "Pax Germanica" ili ćete možda obiti prodavnicu tehničke robe u komšiluku. Možda budete pmaetni i postanete ratni profiter ili ćete čekati "vojnu intervenciju"?

Šta ako đođe do rata?
Ja ću početi zagovarati kopanje još jednog tunela .... i, usput, pretrčavati aerodromsku pistu. Pa kad naguram 15-16 pretrčaja, ko zna ... možda padne kakav orden .... najmanje platinasti (zlatni su odavno potrošeni)
hakazvaka

#198 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by hakazvaka »

otiso bih sa planete prvom letom :D
Dijasporac

#199 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Dijasporac »

srce_sarajevsko wrote:
bach wrote: Šta ćete uraditi ako počne rat ... Šta ćete vi uratiti ako se ove crne progoze obistine?
Da li ćete zgrabiti djecu i prvim autobusom otići preko granice u neku "Pax Germanica" ili ćete možda obiti prodavnicu tehničke robe u komšiluku. Možda budete pmaetni i postanete ratni profiter ili ćete čekati "vojnu intervenciju"?

Šta ako đođe do rata?
Ja ću početi zagovarati kopanje još jednog tunela .... i, usput, pretrčavati aerodromsku pistu. Pa kad naguram 15-16 pretrčaja, ko zna ... možda padne kakav orden .... najmanje platinasti (zlatni su odavno potrošeni)
citavo sarajevo da krene na lukavicu da ono nekoliko kuca pokorimo od prve, pa onda pale, i odma ce cetnici iszgubiti moral
Latina

#200 Re: Šta ćete uraditi ako počne rat

Post by Latina »

kv99 wrote: Meni licno, svima onima koje poznajem, citavoj drzavi rat 92-95 nije bio samo IZLISAN vec je bio tragican. I da opet bude rata ne bi bio IZLISAN vec bi opet bio tragican
Naravno, i samo bi sve bilo sto puta gore.
i normalni , miroljubivi ljudi ne bi sa njim nista dobili vec bi enormno mnogo izgubili ali ko mene/ tebe pita ?

Pitate se kad glasate. Ja vam nisam izglasala nacionaliste ni 90-tih, niti vam ih sada biram. Sami ih drzite na vlasti, a sa njima u paketu ide i otimacina i ratno huskanje. Muka mi je vise od jedne price, a drugih rezultata na izborima. Pa ko ih bira vise, debelguze i nesposobne !?! Ah da sjetila sam se, nama niko ne valja. Kad se s programom prosle godina javila Nasa Stranka odmah su se javili pametnjakovici da kazu kako ni oni ne valjaju, iz xy razloga. Meni su najbolji od ponudjenog, prvenstveno zbog toga sto nemaju ratnu hipoteku. Sumnjam da bi oni narod vodili u novi rat, odnosno 100% znam da ne bi.
Nije krvnik pitao 92 mislis da ce te pitati sada ? I sukob ne bi rijesio nista za mene i tebe ali rijesava za mnogo zlocinaca.Znas li ti koliko ima (ne)ljudi kojim bi sukob i te kako odgovarao ? Ne samo profiteri i mafija vec svi oni koji su 92-95 okrvavili ruke i sada pred spavanje cekaju kad ce SIPA doci po njih . Razmisljaju da li je tuzilastvo BiH pokrenulo istragu i da li se nalaze na spisku zlocinaca ? Takvih ima na hiljade, svaki sa oruzjem u kuci , i oni bi jedna cekali da mogu da uniste i ovo malo drzavnih institucija kojih ima . Nima bi sukob bio i te kako korisan jer bi sa odcjepljenjem ( a ne vidim mogucnost da to urade bez sukoba) se rjesili svih tih mogucih posljedica koje riskiraju ako dozvole rad SIPE, Tuzilastva , postojanje bilo kakve zajednicke drzave. Takvim zlikovcima nije u pitanju sudbina BiH ili RS vec njihova licna sudbina, i da li mislis da bi izbjegli sukob koji bi im pomogao da se oslobode rizika za odgovornost jer im je zao mene i tebe ? Ako im Dodik ponudi zajednicku BiH u kojoj bi mogli da odgovaraju za zlocine ili nezavisnu genocidnu stvorevu u kojoj bi bili heroji , sta mislis sta bi izabrali ?
I sta ja imam s tim svim ? Treba mozda da se zalijecem i gubim noge, ruke, zivot ? Samo zato sto sam se rodila u Bosni ? Za koga ? Za one na vlasti koji niti su ratovali, niti ce ratovati i za njihovu djecu koja ce onda vozikati okolo najnovije modele skupih auta i glumiti princeve i princeze ? Sta ja imam sa svim tim ? Odgovor je - ama bas nista. Ni ono '92 a pogotovo ovo sada nije moja prica. Znaci vozdra. A ako krenu pecinari, neka Bosnu brane politicari koji nas drze u sah-mat poziciji dva'est godina.
Locked