Hajde de, posto je subota...
kv99 wrote:Latina wrote:A krivica nam se svodi na to da smo imali nesrecu da se rodimo i zivimo u BiH. Hvala vam, o vrli B/S/H.
Sa time svaljujes svu nesrecu i zlocine koji su se dogodili na Bosnu i Hercegovinu i bosance i hercegovce.
To sto sam napisala zove se sarkazam.
Definicija sarkazma : Ironicna opaska sa namjerom da povrijedi onoga kome je upucena.
I ako ti znas sta pises odgovori mi na pitanje : Da li su krvnici 92-95 pravili razliku izmedzu onih koji zele rat ili onih koji ga ne zele ? Da li samo oni koji su ga zelili nastradali ?
Nisu.
Nisu.
Ja nisam ovdje procitao nijedan komentar koji poziva na rat, ubijanje civila, silovanje , paljenje Beograda ili Zagreba vec je tema sta bi uradio/la ako bi poceo rat.
O tome treba razmisljati, i trebalo je to raditi od novembra '95, ali sistemski, a ne forumskim anketama nakon objave dokumentarca o Skorpionima.
Ja nikad nisam ni rekao da bi te branio vec da razmislis koje su ti opcije ako ne uspijes da pobjegnes kao sto tvrdis da bi uradila.
O tome sam davno razmislila.
Ali onda nemoj ubjedzivati druge koji ne misle tako da raspiruju mrznju i da hoce rat jer to sto ti radis nije zagovaranje mira vec jednostavno zabijanje glave u pijesak.
Pisala sam u vise navrata na ovoj temi o
ispraznosti rata, a mrznje na Balkanu nikada nije nedostajalo. Oni kojima se ratuje trebaju to raditi izvan Bosne, a Bosnu treba zastititi jakim odbrambenim ( domacim ) snagama. Ako te snage jos uvijek nisu uspostavljene rat treba izbjegavati, jer samo budala ide naprijed bez razmisljanja, jer ga ne vodi razum nego bijes/mrznja/kojesta. Pametan covjek ispita svoje i mogucnosti protivnika, i tek kada je siguran da je jaci u svim aspektima krene da rijesi problem ( ako ne moze drugacije onda i borbom ). Brzo, odlucno i efektivno. To sto ti mislis da je ovakvo razmisljanje "zabijanje glave u pijesak", samo govori o tebi.
Uzgred :
izmedju
dodju
ubjedjivati