Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
zonbirile

#177 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

daj ne lupajte gluposti,prenosite postavke iz teme,na nesreću koja se desila ,a nema veze sa temom.Najgore je kada ljudi kakaju,a nemaju pojma o temi,pa mješaju odgoj psa,nastanak,dresuru,brnjicu bla,bla.

1.pas je životinja,jedinka čopora sa uvriježenim osječajem za hijerarhiju.Alfa mužijak je vođa,u današnjici je to vlasnik psa,kojem se on pokorava i isporučuje svoju sudbinu,kako u pogledu hrane,tako i odgoja i pozicije-socijalizacije.
2.psa je zadržao vjekovnu,genetsku šifru ponašanja,bez obzira na rod i pasminu.Primjer vam je zauzimanja ležečeg položaja i pudle i CC,prvo se okrenu u krug 2-3 puta i legnu.To je instiktivni,nagonski zapis iz davnina da se osmotri,plus uvalja trava za leglo na koje se legne.
3.pitovi su zabranjeni u nekim zemljama i primjeri kako je neko ima divnog pita je idiotizam na aksiom da se ne može držati npr u Engleskoj.Generalno neke vrste,u linijama križanja,nose iskru eventualnih problema,bez obzira na odnos vlasnika.Primjer doga i linije pinčeva,koje su zločudne sa protokom vremena-starenjem.
4.U svim narodima je izreka-pas je čovjekov najbolji prijatelj-tačka
5.O ovome psu ne znate ništa,a sudite,onako kako je vijest objavljena,pas nije kriv.Jednostavno pas je branio(ne mora biti obučen za to,on to radi instiktivno,nagonski,svoj teritorij,a dodatno je bio razdraživan bacanjem kamenčića).Rotvajler je inače službeni pas u mnogim zemljama,miran izbalansirane naravi,veliki prijatelj upravo djece.
6.zakonom nije zabranjen pas u propisno ograđenom dvorištu,kao ni vrsta,e sada naravno da je stvar izbora šta držati ,s kojim ciljem,plus eliminacioni faktor je da mnoge pasmine ne mogu biti u dvorištu.
7.Na kraju,primjer za ovakav scenario.Ovakav pas najbolji učinak zaštite imovine i lica ima kada se noću uvede u kuću i otvore mu se sva vrata i pogase svjetla.Lopov ,ubica,silovatelj ulazi u mrak u nepoznati prostor i nema šanse protiv ovog i ovakvih pasa.Njihov instikt je skok na glavu,vrat,a pošto se radi o psima težine cca 60kg,i velikog pritiska na vilicama,u stanju su savladati svakog uljeza.Kakav bi natpis i komentar onda bio?Jednostavno pas radi svoju vjekovnu uvriježenu misiju,i tragično je da dijete od strane odraslih nije bilo zaštičeno.Kasno je i glupo,sada okrivljivati psa za to.
holowey

#178 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by holowey »

zonbirile wrote:pitovi su zabranjeni u nekim zemljama i primjeri kako je neko ima divnog pita je idiotizam na aksiom da se ne može držati npr u Engleskoj.
eto, ja sam idiot jer sam htio ljubimca a ne zvijer... mozda si i u pravu, predvidjen je za klanje sa drugim psima pa sam ga trebao obuciti da bude takav, da kolje sve redom... :sad:
Pasiflora

#179 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Pasiflora »

zonbirile wrote:pa ovaj natpis nije baš u duhu postavljene teme.Piše da je pas bio u dvorištu,a dijete ga gađalo kamenjem i još palo u krug dvorišta.Očajno je to što se desilo,ali nije to to,nije zakonski regulisana nikakva obaveza,a vlasnik je i ima takvog psa,kao čuvara,ali sigurno ne od djeteta,kje se nije smjelo tu naći.Kobno je bilo i to gađanje kamenjem,koje je psa žestilo,a onda i nesrećni pad u dvorište,gdje u psihologiji psa je napad na teritorij,pogotovo uz predhodno drženje.Tu nije u pitanju oštrina psa,to bi uradila i pudla,stvar je u snazi i velićini psa.Nesreća i gotovo.
Slazem se sa ovim u potpunosti, a pogotovo sa boldiranim. Ne mogu tvrditi, ali gotovo sam sigurna da je napad uslijedio zbog gadjanja psa.
Grozno mi je zao djeteta, ali odakle mu samo ideja da kamenjem napadne psa da ga otjera???? U njegovom dvoristu????
Roditelji djeteta su najvise krivi.
zonbirile

#180 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

holowey wrote:
zonbirile wrote:pitovi su zabranjeni u nekim zemljama i primjeri kako je neko ima divnog pita je idiotizam na aksiom da se ne može držati npr u Engleskoj.
eto, ja sam idiot jer sam htio ljubimca a ne zvijer... mozda si i u pravu, predvidjen je za klanje sa drugim psima pa sam ga trebao obuciti da bude takav, da kolje sve redom... :sad:
---------------------------------------------------------------------------------------------------
izvini ,nije lično,ali nisi ti prvi koji to tvrdi,pročitaj moj post.Tačne su tvoje tvrdnje,ali one ne mogu pobiti to da se uvodi zabrana za pojedine rase u nekim zemljama.Evo pas imenom Bandog (ban-banovati,zabraniti) je izvedenica imena iz zabrane.Nastao je križanjem ženke napuljskog mastifa i mužijaka pit bula.Veća verzija CC,samo opasnija.Inače CC postaje popularan čuvar zastrašujećeg izgleda,a najmirniji i naj kućni,porodični pas.Čak se ne preporuča uzimati,ako neće biti stalno u porodici,toliko pati.E sada kada tako privrženi pas osjeti ugroženost člana te porodice,normalno da je problem,iako on ima duuugi fitilj.
mericak

#181 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mericak »

Po meni je jako veliki problem sto mnogi ljudi, navikli na pse koji su non-stop na lancu, te jedu i piju kad se gazde smiluju,ne shvataju da bi i normalan covjek u tim uslovima poludio, a ne zivotinja...Ti psi na koje su oni navikli u svom okruzenju, se ne mogu i ne smiju porediti sa kucnim psima, ciji je kompletan metalni sklop potpuno drugaciji...
Najgore je sto isti takvi na svoju djecu samo prenose taj isti strah sa izjavama tipa: Eto cuke sad ce te ujesti jer ne slusas! Ni sami nisu svjesni koliko stete svom djetetu cine takvim ponasanjem, cijih posljedica cesto nisu ni svjesni... :x .
Sem toga, svoju energiju koju trose urlajuci u blizini svakog psa pored kojeg produ (cime samo skrenu njegovu paznju na sebe), bi bilo bolje da utrose edukujuci djecu KAKO SE PONASATI u blizini psa ako ga se plasis....Vristanje, bjezanje, uz mlataranje rukama po zraku, bas i nije najbolji izbor....Trebalo bi napraviti neki informativni materijal ili emisiju na tv o ponasanju u blizini psa na ulici, za one koji nisu navikli vidjeti psa u setnji gradom ....
zonbirile

#182 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

@mericak

odlično drug,samo si zaboravio gdje živiš,pa pas je za njih đukac vezan uz štalu i po suncu i kiši.Što više jadan laje to je bolji.Sentimenti se ne gube ni u poslaničkim ni direktorskim klupama.
ajde_vise

#183 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by ajde_vise »

svojevoljno usao u zagradjen tudji posjed ...
toliko o tom clanku

iako mogu dodati .. napadao i narusavao imovinu vlasnika.. imovina-pas..
(samo u ovom slucaju nazvat cu psa imovinom, cisto radi pristupacnosti osobama sa materijalistickim stavovima) :)
Last edited by ajde_vise on 02/04/2009 09:22, edited 2 times in total.
zonbirile

#184 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

ajde_vise wrote:svojevoljno usao u zagradjen tudji posjed ...
toliko o tom clanku
------------------------
činjenično tako je,ali ipak je tragedija i radi se o 8-godišnjem diječaku,koji je neupučen i nepripremljen,bez nadzora odraslih se tu igrao.
Asana

#185 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by Asana »

Informacija o nemilom dogadjaju je na pogresnoj temi, jer naslov je "kreteni u setnji sa krvolocnim psima bez brnjice i uzice"...

Pas nije bio ni u kakvoj setnji nego u svom posjedu, i ne znaci da je inace krvolocan, nego je branio sebe i svoju teritoriju.
Za mene dileme nema - krivi su roditelji sto su pustili tako malo dijete bez nadzora, potpuno nepripremljeno za situaciju u kojoj se naslo, a koju je pokusalo rijesiti po ugledu na odrasle - nasiljem.

(Mislim da postoji i zakon koji obavezuje roditelje na potpuni nadzor nad djecom do 12 godina..)
mericak

#186 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mericak »

Najtuznije je to sto vecina ce zanemariti cinjenicu da je to bio upad na tudi posjed i gadanje psa kamenicama i istaci samo cinjenicu da je djecak izujedan. Takav je i naslov u novinama. Onaj tko procita samo naslov i izvuce iz konteksta ono sto samo njega interesuje ce reci: Opet one dzukele! I sl. "superiorne" izjave... Nazalost, sa svakim sljedecim dogadajem, psi su sve vise i vise na crnoj listi...
:twisted:
opet ja

#187 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by opet ja »

Sto se tice odbrane teritorija i macka napada...macak moje kume me regularno svaki put scepa za nogu i pocne gristi...i mogu vam reci izmedju mrskog pogleda macke i psa biram psa...kod maca nikada ne znas..jos kada se pocnu pripremati za skok..ma i u igri..a ni sam ne znas hoce li odabrati glavu, vrat ili nogu :run:
draaaagi moji psi :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#188 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mIRCerka »

gazda vazda wrote:Zasto svi odmah polete da objave neki takav nesretan slucaj i javno anatemisu pse i vlasnike pasa? Moja (zakonska i moralna) obaveza kao vlasnika psa je da obezbijedim ogradu tako da pas ne moze izaci van dvorista, i da stavim tablu upozorenja. A ko i pored toga ima zelju da udje - bujrum, pas moze samo biti nagradjen kad "odradi posao" kako treba. U ovom slucaju treba roditelje djeteta okrivljavati jer su odgojili dijete tako da psa gadja kamenjem i ulazi na njegov teritorij. Nisu krivi ni dijete ni pas. Pas je radio samo on sto se od njega ocekuje - cuvao povjerenu mu imovinu.

A ovi sto se gnusaju pasa nek malo razmisle koliko bi covjeku trebalo vremena da izadje iz pecine da nije bilo tih istih pasa. I koliko bi covjek uopste napredovao bez pomoci psa, kako cuvara imovine, stoke, tako i pomagaca u lovu, itd. O danasnjim mnogobrojnim (prljavim i opasnim) poslovima koje psi obavljaju za covjeka da i ne govorim.

A evo i kako to "krvolocni" psi i djeca ne idu jedno uz drugo:

Image

Image

Image
od ovih nema boljih bejbisitera...
mi smo na Dobrinji u komsiluku imali Arona. Svi smo ga gnjavili, gnjavio je on sve nas.
Godinu i po rata nisam bila na dobrinji, aron i njegova porodica su presli u ovaj veci dio Sarajeva pod opsadom, nepunu godinu nakon zatvaranja Dobrinje...i sad ja sa svojom rajom na Bjelavama sjedim bezze na trotoaru...i vidim druga kako se penje na oluk..panici, sva ostala raja se skamenila...ja ne kontam...kad niz ulicu prema nama trci ogroman pas...pravac na mene...ja sjednem fino, pustim da me zavali i izbalavi...iako nije bio moj, sjetio me se nakon par mjeseci sto me nije vidio i nakon prezivljenih brojnih trauma...tako smo se balavili 5 minuta dok ga njegova mama nije konacno dozvala pameti... :) sorry na offtopicu, al pasce na slici isti Aron...
adnan.BIH

#189 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by adnan.BIH »

Eto, ljubitelji kućnih ljubimaca, jeste li sada sami sebe uvjerili da psi u stvari nisu opasni, i da su djeca ta koja u stvari ta koja se trebaju držati dalje od pasa ? Vidim svi ste navalili sa tim postovima iz kojih se može zakljuičti kako su sad djeca Bože moj kriva i na njih treba paziti. Mogli smo psa predložiti da naredni mandat bude gradonačelnik, šta mislite ? :-D

U Belgiji je prošle ili pretprošle godine prodato više hrane za pse nego za djecu. Međutim, to samo govori koliko su ljudi u stvari jadni, radije odgajati džukca, nego imati dijete.
KemooSA

#190 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by KemooSA »

A "protective" family dog yesterday mauled an 8-month-old boy to death as his grandmother screamed in horror, unable to wrench the infant from the Doberman's jaws in the family's Brooklyn apartment.

Andrew Stein, the only child of Paula and Brian Stein, died at Kings County Hospital at 3:06 p.m., about an hour after the attack.

The baby was being watched by his grandmother, Ruth Stein, 62, who lives nearby, building super Leonardo Collado said.

"She told me she was screaming for help," Collado said. "The dog had the baby on the floor [and] she couldn't take the baby away from the dog.

"The dog had the baby on the floor, chewing on his head."

The attack was apparently triggered by the baby touching the dog's paw.

Neighbor Jesus Rivera, to whom Ruth Stein ran for help, bravely grabbed the bleeding infant from the dog's grip, the super said.

Rivera then took the mortally wounded child to his own apartment, while his wife called 911.

When cops arrived, they tranquilized the 6-year-old choco late Doberman, named Maccabee.

"I saw the blood on the floor," Collado said. "The baby was covered with a blanket.

"The dog was banging, scratching the door inside the apartment afterward."

The dog was carried from the building at 71 Ocean Parkway in Kensington in a cage, and handed over to Animal Care and Control.

By last night, authorities had not determined if he would be destroyed.

Maccabee was described as anything but vicious.

"To me, it was protective of the baby," said neighbor Francisco Soto, 24.

"When I see the husband and the baby, my dog and his got along. But when I saw the wife and the baby, [the dog] wouldn't let my dog near them."

The building has several dogs and small children, neighbors said.

One neighbor, Merrie Melman, said Paula Stein is a teacher at PS 230 and her husband, Brian, is an administrator at Staten Island University Hospital.

"He's a nice dog, the family dog," she said. "He wasn't aggressive. It's a terrible tragedy . . . You don't see this dog and say 'Oh, my God.' It wasn't aggressive. It was a gentle dog. I don't know what could have happened."

Neighborhood dog-walker Dahlia Ross called Maccabee "as friendly as can be."

"I would always see the parents and baby," she said. "I would pet him and kiss him and he was always hunky-dory."
adnan.BIH

#191 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by adnan.BIH »

KemooSA wrote: "He's a nice dog, the family dog," she said. "He wasn't aggressive. It's a terrible tragedy . . . You don't see this dog and say 'Oh, my God.' It wasn't aggressive. It was a gentle dog. I don't know what could have happened."
Ma joj Kemo dragi, ko će evo ove uvjeriti ? Ispadne da današnji čovjek u nekim slučajevima ispada građanin drugog reda, u odnosu na životinje. Eto, njihove cukice treba tretirari ko' da su neznam ti što.
Ja sam fino opisao situaciju koja se meni dogodila, i neznam zašto većina ide u offtopic, uključujući i administratora mIRCerku, pišući o svojim "bezopasnim" draguljima, o mogućim napadima djece na njihove mile i drage cuke itd. Mogu i ja sad pisati o svoja dva bivša ljubimca, koji su bili tako fini, lijepi, umiljati, ali obojica njih su me ugrizli.
Ja ne želim da se neko tamo lijevi poigrava sa mojim roditeljskim osjećajima, ismijavajući moj post, tim više što je forum takvo mjesto da tu dolaze ljudi različitih profila, od najgorih hoštaplera, do čestitih i poštenih ljudi. Tim više, što većina ovih koji su pisali vjerujem da nema MALO dijete. Dakle, ja pišem o djetetu koje nema još 3 godine, koje ne može baciti kamen na psa (uostalom, mi ga i ne odgajamo da baca kamenje, barem ne u gradu ;-) ), i komšijinom psu (doga, ili šta smo već konstatovali da jeste) kao vrsti koja u svom dosjeu ima zabilježene napade, i koja je uvrštena u listu opasnih vrsta, koje moraju nositi brnjicu, biti na povodcu itd..
S obzirom na xy slučajeva gdje su zabilježeni napadi kao ovaj što si ti citirao, ja ne osjećam da je moje dijete sigurno pored ijednog "većeg" psa, da posebno ne spominjem ove dokazane potencijalne bombe. Moja namjera i jeste bila da ukažem na ovakvu problematiku, te i dalje smatram da su ljudi kao onaj što sam ga ja opisao kreteni, i ništa manje od toga.
Bujrum, izvolite riječ.
zonbirile

#192 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

@kemoo sa

i ovo nije baš za temu,ali ako si čitao,prije sam pisao o tome.Ovde je pogrešan izbor psa,koji je u liniji križan,nastao od pinča,sklon devijacijama,hajmo reči umo,kao Alchajmer kod čovjeka.Doberman je izvrstan živ,radni pas,teško prilagodljiv za apartman,sklon umnoj devijacij sa starenjem.Kao što sam pisao,da je pas najbolji za čuvanje osobe i lica u kući,a ne dvorištu i da se uvodi u kuću,gase svijetla i oslobađa prilaz,otvaraju sve sobe,ima i savjeta da se spavača soba zatvori,bez mogućnosti prilaza vlasniku dok spava.
@adnan bh
pa ako ti ne vidiš razliku između tvoje teme i kemine,ne znam šta da kažem,ponavljanje osnovne škole po zakonu ne dolazi u obzir.Što je pisac tuplji,to prije i češče pronalazi i traži istomišljenike,bez obzira na temu.
adnan.BIH

#193 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by adnan.BIH »

zonbirile wrote:@adnan bh
pa ako ti ne vidiš razliku između tvoje teme i kemine,ne znam šta da kažem,ponavljanje osnovne škole po zakonu ne dolazi u obzir.Što je pisac tuplji,to prije i češče pronalazi i traži istomišljenike,bez obzira na temu.
Koliko jadan i frustriran u životu moraš biti da bi ovo napisao... ;-) Šta ti znaš o osnovnoj školi ba ?
Koliko vidim, prije svega trebaš poraditi na gramatici, pišeš nepravilno neke riječi, ne razlikuješ č i ć... Pogledaj malo te stvari majka mu stara. Pomislit će neko da si završio 3 razreda saobraćajne škole i da sad ovdje nama fakultetski obrazovanim tipovima prosipaš svu pamet ovog lijepog svijeta.
Mislim da ima za tvoj nivo poznavanja jezika povoljnih instruktora bosanskog jezika.

Dalje, riješi se frustracija, nađi si posao, oženi se. Budi koristan član društva. I kada ljudi pogriješe, ukaži im to na lijep način, kao što sam to ja uradio svom komšiji.
zgembo_sa

#194 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zgembo_sa »

adnan.BIH wrote:Evo, danas mi se baš dogodio slučaj da izlazim iz zgrade sa djetetom kojem je 3 godine, a prema nama krenu doga, ni na uzici, nit' ima brnjicu, na 2-3 metra od djeteta. Ja vlasniku fino velim da ga treba vezati i brnjicu staviti, a on meni sav pametan onako kaže da on u stanu ima dvoje djece i da im pas neće ništa. Ja sam mu onda zaprijetio da ću zvati policiju radi toga, a njemu svejedno.
Stvarno ne shvatam takve kretene, ono, nisam mu stigao objasniti da bi neznam šta uradio da se nedaj Bože pas zaleti na dijete. Mislim da ne bih razmišljao, odrobijao bih i njega i njegovog psa.
Kad će se više početi poštovati zakoni u ovoj državi, i kad će normalan narod moći živjeti. Kako da je pustim dijete da izađe vani, kad znam da pas (bolje reći zvijer) odjednom može poludjeti i raskomadati moje dijete ?!
Prijavi policiji obavezno!!! Sto ne mogu ovih kretena koji se prave pametni. Eto njihov mali bezopasni krvolocni ubica... Nece ono nikoga dirat ne, ne...

A ako se stvar ponovi, ako imas oruzje, ponesi sa sobom i kad ponovo krene na vas, lagano metak, dva, tri... pa nek se zali visokom predstavniku! Nece ti za ovo niko nista moci prigovoriti!

Yebote neki bas sebi daju svasta za pravo. Trebamo mi psima da se prilagodjavamo, treba svi da bjezimo i da se skrivamo od njihovih "ljubimaca".
mericak

#195 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mericak »

adnan.BIH wrote:Eto, ljubitelji kućnih ljubimaca, jeste li sada sami sebe uvjerili da psi u stvari nisu opasni, i da su djeca ta koja u stvari ta koja se trebaju držati dalje od pasa ? Vidim svi ste navalili sa tim postovima iz kojih se može zakljuičti kako su sad djeca Bože moj kriva i na njih treba paziti. Mogli smo psa predložiti da naredni mandat bude gradonačelnik, šta mislite ? :-D

U Belgiji je prošle ili pretprošle godine prodato više hrane za pse nego za djecu. Međutim, to samo govori koliko su ljudi u stvari jadni, radije odgajati džukca, nego imati dijete.
Pa vjerovatno bi nam bolje bilo neg sad....Dzukce za predsjednike....Ups, vec su tu... :o
mericak

#196 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mericak »

adnan.BIH wrote: Ma joj Kemo dragi, ko će evo ove uvjeriti ? Ispadne da današnji čovjek u nekim slučajevima ispada građanin drugog reda, u odnosu na životinje. Eto, njihove cukice treba tretirari ko' da su neznam ti što.
Ja sam fino opisao situaciju koja se meni dogodila, i neznam zašto većina ide u offtopic, uključujući i administratora mIRCerku, pišući o svojim "bezopasnim" draguljima, o mogućim napadima djece na njihove mile i drage cuke itd. Mogu i ja sad pisati o svoja dva bivša ljubimca, koji su bili tako fini, lijepi, umiljati, ali obojica njih su me ugrizli.
Ja ne želim da se neko tamo lijevi poigrava sa mojim roditeljskim osjećajima, ismijavajući moj post, tim više što je forum takvo mjesto da tu dolaze ljudi različitih profila, od najgorih hoštaplera, do čestitih i poštenih ljudi. Tim više, što većina ovih koji su pisali vjerujem da nema MALO dijete. Dakle, ja pišem o djetetu koje nema još 3 godine, koje ne može baciti kamen na psa (uostalom, mi ga i ne odgajamo da baca kamenje, barem ne u gradu ;-) ), i komšijinom psu (doga, ili šta smo već konstatovali da jeste) kao vrsti koja u svom dosjeu ima zabilježene napade, i koja je uvrštena u listu opasnih vrsta, koje moraju nositi brnjicu, biti na povodcu itd..
S obzirom na xy slučajeva gdje su zabilježeni napadi kao ovaj što si ti citirao, ja ne osjećam da je moje dijete sigurno pored ijednog "većeg" psa, da posebno ne spominjem ove dokazane potencijalne bombe. Moja namjera i jeste bila da ukažem na ovakvu problematiku, te i dalje smatram da su ljudi kao onaj što sam ga ja opisao kreteni, i ništa manje od toga.
Bujrum, izvolite riječ.
Neki ne shvataju da u svijetu pasa postoje odredena pravila copora kojih se mora pridrzavati...Ti ocigledno ne znas. Kao sto moras znati nacin komuniciranja sa drugim ljudima, moras se znati i nametnuti psima. Adnane, ti to ocigledno ne znas, jer da te 3 psa ugrizu???? Zapitas li se ko tu nije u pravu, ti ili oni???? Budi malo realan!
Sem toga, ja imam dijete od 2,5 god i brdo pasa koje volim, tvrdim da su bezopasni, fini i sl., al ni u ludilu ne bih svoje dijete ostavila sa njima bez nadzora. Pas je ipak zivotinja, to nije sporno, al je sporno da ti mislis da mu je jedina funkcija u zivotu da ide i ujeda tvoje dijete....Dijete je sa prosjecnim psom apsolutno sigurno, dok ga dijete ne mustra. Problem je sto su djeca ne shvataju da nehotice mogu povrijediti zivotinju.
Cinjenica je da je dijete u psecim ocima samo jedno stene koje pas smije upozoriti ako ucini nesto sto psu nije po volji. Kao sto bi svoje stene uhvatio za vrat i protresao kad ga mustra, MOZE se desiti da bi to i djetetu uradio ukoliko bi ga zabolilo nesto. Budimo realni, niko nije savrsen. Malo dijete moze gurnuti prst u oko djetetu i pas ga moze, refleksno ne razmisljajuci, ujesti. ALI, to su rijetke situacije i rijetki psi. Ali je cinjenica da ti nece ujesti dijete u prolazu....Mislim, nema druga posla.
mericak

#197 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by mericak »

I da, pse treba vezati na ulici, ali se ne slazem sa tim da (ukoliko njihov vlasnik ne smatra da mu treba brnjica) psi na KRATKOM povocu uz nogu, moraju jos nositi i brnjice....Pas na povocu od 5 m OK, al na kratkom povocu????
Takoder, smatram da je bezobzirno ocekivati da pas bude vezan i sa brnjicom na vecoj zelenoj povrsini AKO u blizini na toj istoj povrsi nema djece. S obzirom da mi nemamo specijalno predvidene zelene povrsi za izvodenje pasa, to se ne moze ocekivati....

Takoder smatram neumijesnim komentare tipa: vise pasa nego djece....Neko ne moze imati djece ili jednostavno ne zeli....Svako ima pravo izbora....Zasto bi uostalom svi trebali imati djecu. Danas kad ih svi radaju, homoseksualci, incestuozni pedofili, narkomani i sl., nije lose razmisliti i o tome, al to je vec neka druga tema....
zonbirile

#198 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by zonbirile »

@zgembo,@adnan

@kemoo sa,prenosi pisanje napada dobermana u apartmanu,sad ako ne znaš engleski,nije stid priznati,ali to nema veze sa brnjicom i povodcem.Niko ovde ne pametuje,samo je loš izbor pasmine bio u pitanju.Kao i pas što se povinuje vlasniku,doživljavajući ga kao alfa mužijaka,tako i vlasnik mora znati i poštovati osnove pasmine i ponašanje psa.Dva tri ekscesa ne mogu biti povod za generaliziranje,a da kretena ima,ima,a to je pitanje sprovođenja pozitivnih zakonskih propisa.
adnan.BIH

#199 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by adnan.BIH »

mericak wrote:Takoder, smatram da je bezobzirno ocekivati da pas bude vezan i sa brnjicom na vecoj zelenoj povrsini AKO u blizini na toj istoj povrsi nema djece. S obzirom da mi nemamo specijalno predvidene zelene povrsi za izvodenje pasa, to se ne moze ocekivati....
Cijenjena diskutantice, da si pročitala moj uvodni post, shvatila bi da se ti slažeš u stvari sa mnom, jer nije bilo riječi u velikoj zelenoj površini na kojoj nema djece, već nasuprot tome, komšija je tog psa izveo tik pored zgrade, gdje se djeca stalno igraju, svaki dan, i gdje mogu birati: biti u blizini dobermana bez brnjice, ili ..;-) I da se taj pas našao na 2 metra od mog djeteta, tj. krenuo prema njemu.
Dakle, na tom prostoru nema mjesta za sve njih (nevezanog psa i malu djecu), a komšija je kreten kojem se ni na lijep način ne može ukazati da se ja bojim za svoje dijete. Kako da je znam da njegov pas nije slučajno bolestan, a ovaj ga ne liječi adekvatno zato što nema para (jer ne radi, koliko sam mogao vidjeti) ?! Zašto ba pored toliko opasnosti koje vrebaju (auto, ovo/ono), moram još i o tome razmišljati ?
opet ja

#200 Re: Kreteni u šetnji sa krvoločnim psima bez brnjice i uzice

Post by opet ja »

adnan.BIH wrote:Eto, ljubitelji kućnih ljubimaca, jeste li sada sami sebe uvjerili da psi u stvari nisu opasni, i da su djeca ta koja u stvari ta koja se trebaju držati dalje od pasa ? Vidim svi ste navalili sa tim postovima iz kojih se može zakljuičti kako su sad djeca Bože moj kriva i na njih treba paziti. Mogli smo psa predložiti da naredni mandat bude gradonačelnik, šta mislite ? :-D

evo ja imam i "džukca" i dijete...mo's si mislit :shock: ..i nije me strah "džukaca" nego narkomana i igala sto ih ostavljaju na mom spratu...jer im je sada glavno da se srede u mojoj zgradi...a jucer sam fino otvorila vrata i pustila mog "džukca" ako nista da im ceif pokvari :D

A ti ocigledno imas averziju prema psima...
Locked