HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
-
missko
#176 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Ja ne znam sta ima ovdje nejasno.Vozi i upada u jarak koji je s desne strane i nevezan pojasom udara u desnu stranu sajbe, normalno da se auto nagelo na desnu stranu i da ce ga prilikom udara bacit udesno ili sad mozda nije ni vozio Halid ili mu je neko uvalio Skodu za Englesko trziste. Ma dajte nemojte ove stvari koristit za budjenje pokvarene maste.
- Amazonka27
#177 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
halid nije ping pong loptica da ide od coska do coska auta. on je krupan covjek...ako ga je vec "bacilo" u desno...onda bi bilo logicno da padne preko mjenjaca na sjediste...a nebi glavom trazio sofersajbu da se rasjece
-
harka
#178 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Halida mi je zao kao da je neko moj rodjeni nastradao
Veliki je humanista i mogao je sa svakim naci zajednicku rijec.
Zelim mu sto uspjesnije ozdravljenje.Molim vas manite se
kojekavih spekulacija ,nego podrzite ga sada kad mu je
najgore barem lijepom rijecju.Halid ce znati to cijeniti
Veliki je humanista i mogao je sa svakim naci zajednicku rijec.
Zelim mu sto uspjesnije ozdravljenje.Molim vas manite se
kojekavih spekulacija ,nego podrzite ga sada kad mu je
najgore barem lijepom rijecju.Halid ce znati to cijeniti
- black
#179 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
hebo CSI sta su ovi 'strucnjaci' ...nema potrebe da policija izlazi na uvidjaj..
zao mi je covjeka, ljudina je, nadam se da ce brzo se oporaviti
- Luce
#180 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Slazem se harka...kao da je bitno sad kako se i sta izdesavalo. Covjek je u bolnici, nije dobro. A nabitnije je da mu bude bolje, sto mu zelim od srca.A sve ostalo je u ovom momentu nebitno.
- Amazonka27
#181 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
ne treba biti strucnjak da bi vidio da je bio suvozac.black wrote:hebo CSI sta su ovi 'strucnjaci' ...nema potrebe da policija izlazi na uvidjaj..
I ja mu zelim sto brzi oporavak!
- bosan
#182 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Halco ,zelim ti brz oporavak i da nam sto prije zapjevas.
-
#183 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Prica se po mojoj americkoj avliji da je zijanio glasne zice. Posto cuo po toliko i prodao, ali ipak ta vijest je dogurala do Amerika ko zna kako je bila premazana dok je isla preko bare, pa zna li iko ista vise o tome ili su to samo price sto se tice gaslnih zica?
- Better Man
#184 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Sve što sam napisao je 100% tačno i ispravno i nevidim razlog da se ljutiš.Neelix wrote:idi upucaj se.Better Man wrote:Ne bih da budem grub, ali postavio bih pitanje. Šta će Halid Bešlić u 04 h i 20 min. za volanom automobila, ako znamo da čovjek u ta doba obično umoran i nije sposoban za vožnju? I zašto nema vozača, obzirom na profesiju kojom se bavi i konstantni umor nakon koncerata? Nisam ljubitelj njegove muzike i ja to stavljam u isti koš sa turbofolkom i sličnom seoskom muzikom, jer sve te pjesme koje pjeva su obične seoske pjesmice (znam da se neki neće složiti sa ovom mojom tvrdnjom, ali ja organski ne mogu smisliti bilo kakvu narodnu muziku), ali nadam se da će se oporaviti i naučiti nešto iz nesreće koja mu se desila i da neće više u neprimjereno doba noći sjedati za volan.
- Alhemicarkaa
#185 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
O Boze, nije da kukam da nas vadis...
I ja sam cula da on uopce nije bio u autu, oteli ga mali zeleni, i kasnije samo stavili u auto i zavitlali u jarak...
Stvarno nidje veze....
Halidu od srca zelim sto brzi i laksi oporavak...
I ja sam cula da on uopce nije bio u autu, oteli ga mali zeleni, i kasnije samo stavili u auto i zavitlali u jarak...
Stvarno nidje veze....
Halidu od srca zelim sto brzi i laksi oporavak...
-
mikasa
#186 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
@zoomke
Mozes li, molim te, za ove strucnjake o zracnim jastucima, o vezivanju pojasa, udarcima u prednju sajbu ... ovu temu prebaciti na podforum AUTO kod @zgembe.
Mozes li, molim te, za ove strucnjake o zracnim jastucima, o vezivanju pojasa, udarcima u prednju sajbu ... ovu temu prebaciti na podforum AUTO kod @zgembe.
-
mIRCerka
- Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.
#187 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
A sto? Sta fali, kad se moglo tako o Tosetu, moze i o Halidu.mikasa wrote:@zoomke
Bajdvej, da je neko htio pisati samo zelje i pozdrave Halidu, tako bi i postavio temu.
Pazi tekst
TAJ I TAJ TAD I TAD pod jos neutvrdjenim okolnostima sletios ceste i dozivio udes.
Dok se ne otkriju uzroci ove nesrece , najmanje sto mozemo jeste da nasem HB pozelimo sto raniji oporavak bla bla.
Ovako sami skrenuste, a i ja s vama, na pojas, airbag, zmigavac, propeler, leteci tanjur.
-
in33sa
#188 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Sudeci po stanju slupanog automobila, nebi se reklo da je sudar bio nesto posebno zestok.
U takvim situacijama, covjek tesko strada samo ako nije priseban, ili spava, umor, ili je pod uticajem opijata koji ga onemogucuju da reagira normalno, da se pokusa zastititi (instiktivno stiti glavu, logicno) Ako vec nije vezan, naravno.
Ne znam zasto je pogresno pisati o tim stvarima, zasto napadate ljude koji pokusavaju govoriti i o nekim cinjenicama koje su dovele do zaista teskih ozljeda za tako jednu naoko bezazlenu nesrecu.
Sta je Halid neki svetac. Daj ono, da je u pitanju Halid Halidovic, smjelo bi se govoriti o uzrocima nesrece, odnosno raspravljati o tome, a ovako ne smije
U takvim situacijama, covjek tesko strada samo ako nije priseban, ili spava, umor, ili je pod uticajem opijata koji ga onemogucuju da reagira normalno, da se pokusa zastititi (instiktivno stiti glavu, logicno) Ako vec nije vezan, naravno.
Ne znam zasto je pogresno pisati o tim stvarima, zasto napadate ljude koji pokusavaju govoriti i o nekim cinjenicama koje su dovele do zaista teskih ozljeda za tako jednu naoko bezazlenu nesrecu.
Sta je Halid neki svetac. Daj ono, da je u pitanju Halid Halidovic, smjelo bi se govoriti o uzrocima nesrece, odnosno raspravljati o tome, a ovako ne smije
-
nigdje.nikog
#189 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Ali Avaz je i ovaj put nenadmasan.
USLIKALI HALIDOV ZUB NA SJEDISTU !!!
USLIKALI HALIDOV ZUB NA SJEDISTU !!!
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#190 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Provjerena informacija iz redova policije,da je Halid imao veliki postotak alkohola u krvi.
Ako se malo bolje izanalizira cijeli sudar,i steta na automobilu,koja je minimalna za jedan sudar,moze se doci do nekog logicnog zakljucka da su glavni krivci ovako velikih povreda lica to sto nije bio vezan,i sto je imao podosta alkohola u krvi,koji ,poznato je,umanjuje sposobnost refleksnog reagovanja u takvim situacijama.
E sada,zbog cega ,ista ta policija,od koje sam saznao da je Halid dobrano bio pod alkoholom,ima drugaciji izvjestaj za javnost..hmmm ,e to je vec druga stvar .
Halidu,kao dobrom i dusevnom covjeku,zelim sto priji oporavak.
Ako se malo bolje izanalizira cijeli sudar,i steta na automobilu,koja je minimalna za jedan sudar,moze se doci do nekog logicnog zakljucka da su glavni krivci ovako velikih povreda lica to sto nije bio vezan,i sto je imao podosta alkohola u krvi,koji ,poznato je,umanjuje sposobnost refleksnog reagovanja u takvim situacijama.
E sada,zbog cega ,ista ta policija,od koje sam saznao da je Halid dobrano bio pod alkoholom,ima drugaciji izvjestaj za javnost..hmmm ,e to je vec druga stvar .
Last edited by -LIBERO- on 11/03/2009 17:42, edited 1 time in total.
-
jefferson
#191 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Uopce je nevazno u ovoj prici da li neko voli njegovu muziku ili ne! On je covjek, stradao u nesreci i nadam se da ce se sto prije oporaviti.
Medjutim, ono o cemu sam razmislja jeste da li ce policija izaci u javnost sa podacima, prvo, sta je uzrok nesrece, drugo, je li bio u alkoholisanom stanju!
Mislim da se konacno ljudi koji su medijske licnosti moraju trznuti malo i preuzeti odgovornost za svoje poteze. Halid Beslic nije bio vezan, a on treba da bude uzor omladini??? Serif Konjevic vozi putevima BiH po 240km/h (svjedocenja policajaca iz Zenice) a to je ukljucivali par potjera do maglaja, pa se na kraju sve zataskalo.
Opet kazem, nadam se da ce se Halid sto rpije oporaviti, ali sto se tice odgovornosti sve treba da bude po zakonu. Ako policija izbaci u javnost sve detalje oko udesa, ukljucujuci i podatke o alko testu, onda ima nade za ovu drzavu. Ako se sve to ponovo stavi pod tepih, onda jebo ti nas!
Medjutim, ono o cemu sam razmislja jeste da li ce policija izaci u javnost sa podacima, prvo, sta je uzrok nesrece, drugo, je li bio u alkoholisanom stanju!
Mislim da se konacno ljudi koji su medijske licnosti moraju trznuti malo i preuzeti odgovornost za svoje poteze. Halid Beslic nije bio vezan, a on treba da bude uzor omladini??? Serif Konjevic vozi putevima BiH po 240km/h (svjedocenja policajaca iz Zenice) a to je ukljucivali par potjera do maglaja, pa se na kraju sve zataskalo.
Opet kazem, nadam se da ce se Halid sto rpije oporaviti, ali sto se tice odgovornosti sve treba da bude po zakonu. Ako policija izbaci u javnost sve detalje oko udesa, ukljucujuci i podatke o alko testu, onda ima nade za ovu drzavu. Ako se sve to ponovo stavi pod tepih, onda jebo ti nas!
- shalla
#192 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Glupo mi je sad okretati temu ali pojma vi nemate o muzici ako mislite da su Halidove pjesme turbofolk. Za mene se može reći da gotivim rock muziku ali 70% Halidovih pjesama uvijek mogu poslušati i nikad ih neću moći svrstati u "džigeru". Čak imam raje koja nikako ne sluša domaću muziku pa se opet svi slažu u tome da mogu bez problema poslušati Halida.
Nejse, nebitna je ta priča skroz, čovjek je uradio toliko dobrih djela da ne znam da li postoji osoba koja je ikad čula za Halida a da mu nije žao zbog ovoga. Nikad neću zaboraviti suze u njegovim očima u emisiji "večer sa Emirom" kad je izašao onaj dječačić što mu je Halid platio liječenje, to se ne može odglumiti.
Mi imamo nevjerovatnu sposobnost da od svega napravimo neku "dublju" raspravu koja seže u domene etike, religije, morala, saobraćajnih zakona i sl, to mi fakat ne ide u glavu čemu potreba za tim? Jbt ne mogu otvoriti temu bilo ovdje bilo negdje drugo a da nema raznoraznih doktora, magistara, selektora ili filmskih kritičara, mi Bosanci smo fakat čudo...
Nejse, nebitna je ta priča skroz, čovjek je uradio toliko dobrih djela da ne znam da li postoji osoba koja je ikad čula za Halida a da mu nije žao zbog ovoga. Nikad neću zaboraviti suze u njegovim očima u emisiji "večer sa Emirom" kad je izašao onaj dječačić što mu je Halid platio liječenje, to se ne može odglumiti.
Mi imamo nevjerovatnu sposobnost da od svega napravimo neku "dublju" raspravu koja seže u domene etike, religije, morala, saobraćajnih zakona i sl, to mi fakat ne ide u glavu čemu potreba za tim? Jbt ne mogu otvoriti temu bilo ovdje bilo negdje drugo a da nema raznoraznih doktora, magistara, selektora ili filmskih kritičara, mi Bosanci smo fakat čudo...
- hakazvaka
#193 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
meni samo nije jasno cime ovakvi ljudi zasluze ovakvu sudbinu ...
- nexo
#194 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Tebe nije uputno poznavati, ali ostavimo to na stranu!mIRCerka wrote:9, ova trojica u 7 dana, dvojica istu noc u istom autu, treci 7 dana poslije.nexo wrote:Koliko je tvojih poznanika izginulo u saobracajnim nesrecama, kada su cak tojica uspjela stradati od pojasa! Ja u svom zivotu, 40 godina, nisam cuo za vise od dva slucaja gdje je pojas ugrozio vozace ili putnike. Za tvoju informaciju, pojas se podesava po visini tako da ide preko ramena, a ne preko vrata, ali to u bubi nikada nije bila opcija.mIRCerka wrote: ozbiljna sam. 3 poznanika pod zemljom jer je zbog trzanja auta usljed kocenja inercija ponijela tijelo naprijed, pojas zaustavio i krc.
Slusam Kalman cijeli dan, cekam vijesti.
Nije bila Buba. Kakve veze to ima?
Nije tema POJAS i koristenje istog, vec Halid i njegova nesreca.
Ali de, svi su dr. prim.aku.babice strucnjaci...
Samo vi heklajte...
Procitah postove u nastavku i zaista ne znam sta vise da mislim. Jako mi je zao sto se to desilo covjeku posebno jer se poznajemo i pili smo vise puta zajedno. Ja ne slusam njegovu muziku takodje. Medjutim, ljudi bi trebali shvatiti da je pojas spas u mnogim situacijama, jer ni airbag-ovi u mnogim situacijama ne regauju ako pojas nije vezan, a za one koga zanima kako i sto, a neznaju, mogu naci detaljne informacije na internetu. Ja, licno ne pokrecem auto prije nego svezem pojas, navika. I svakako, covjek nije bio vezan, sletio u jarak na desnoj strani ceste, za ocekivati je da udari glavom negdje na desnoj strani auta. Zelim mu da se oporavi, a ostalim koji misle da je pojas i airbag ugradjen u auto da istom podigne cijenu, zelim da se bolje informisu i promjene navike.
-
callmethebreeeze
#195 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
zar on nije prestao piti?! jel' ovo provjereno ili je mahalska?-LIBERO- wrote:Provjerena informacija iz redova policije,da je Halid imao veliki postotak alkohola u krvi.
meni ga je zao i zelim mu brzo ozdravljenje, kao sto bi to i svakom zelio. ali to sto je humanista i sto ga raja voli ga ne oslobadja pridrzavanja pravila u saobracaju.
- Better Man
#196 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
atko wrote:Evo ja se slazem sa tobom 100% po pitanju boldiranog... ne slusam Halida jer Halid pjeva turbofolk ... (Sad da su mu pjesme bas ono skroz seoske, ipak nisu, ima Halid duse da otpjeva i sevdalinke ...ali to je stvar ukusa i ja ne bih o tome)... Ali to sto neko pjeva turbofolk ne znaci da ne moze biti dobar covjek, Halid je ljudina kakvih je malo i jakooo je ruzno da sad pametujes i drzis lekicje kako ce nauciti nesto iz nesrece ... nesrece se dogadjaju svakome, i to razumijes tek kad te zadesi nevolja ...Neelix wrote:idi upucaj se.Better Man wrote:Ne bih da budem grub, ali postavio bih pitanje. Šta će Halid Bešlić u 04 h i 20 min. za volanom automobila, ako znamo da čovjek u ta doba obično umoran i nije sposoban za vožnju? I zašto nema vozača, obzirom na profesiju kojom se bavi i konstantni umor nakon koncerata? Nisam ljubitelj njegove muzike i ja to stavljam u isti koš sa turbofolkom i sličnom seoskom muzikom, jer sve te pjesme koje pjeva su obične seoske pjesmice (znam da se neki neće složiti sa ovom mojom tvrdnjom, ali ja organski ne mogu smisliti bilo kakvu narodnu muziku), ali nadam se da će se oporaviti i naučiti nešto iz nesreće koja mu se desila i da neće više u neprimjereno doba noći sjedati za volan.
Nisam ništa mislio niti rekao loše o njemu kao čovjeku. A to što sam rekao da će kad se opravi naučiti nešto iz nesreće, mislo sam da više neće u gluha doba noći sjedati za volan, nego će radije prespavati u svom motelu, da će se vezati i da neće voziti pod uticajem alkohola. Jasno je da ga je umor savladao (i ne stoje izjave njegovog sina da je samo poledica kriva i da Halid nije bio umoran i da je sam izvukao auto iz jarka i pozvao pomoć, jer s onakvim povredama to djeluje kao naučna fantastika) i mali znak ne pažnje izazvan umorom je uticao na to da je umjesto da smota fino u zavoj nastavio pravo i sletio u jarak. Teorije da on nije vozio već neko drugi ne stoje, jer ko bi u takvoj situaciji štito nekog koje izazvao ovakvu nesreću
- grany-smith
#197 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
[quote="Better Man"] Nisam ljubitelj njegove muzike i ja to stavljam u isti koš sa turbofolkom i sličnom seoskom muzikom, jer sve te pjesme koje pjeva su obične seoske pjesmice (znam da se neki neće složiti sa ovom mojom tvrdnjom, ali ja organski ne mogu smisliti bilo kakvu narodnu muziku),quote]
E,je si mi ti neka mustra zato što ne slušaš "seoske obične pjesmice"
Je li to druže,sebe smatraš vrednijom personom od onih,koji hajd da kažem slušaju ovu vrstu muzike ?Šta hoćeš da kažeš time,da su seljaci ljudi nižeg društvenog staleža,nepismeni,neobrazovani.Ma hajde bolan,prosipaj te šovinističke fore negdje drugo.
Halid je car,careva za muziku.Vole ga sve generacije.
Veliki broj ljudi u BiH,pa i širom svijeta ovih dana tuguje zbog tragedije koja ga zadesila.
Halid je narodni čovjek.On je baš bosanski Pavarotti.
Halide ljudino,brzo nam ozdravi.
E,je si mi ti neka mustra zato što ne slušaš "seoske obične pjesmice"
Je li to druže,sebe smatraš vrednijom personom od onih,koji hajd da kažem slušaju ovu vrstu muzike ?Šta hoćeš da kažeš time,da su seljaci ljudi nižeg društvenog staleža,nepismeni,neobrazovani.Ma hajde bolan,prosipaj te šovinističke fore negdje drugo.
Halid je car,careva za muziku.Vole ga sve generacije.
Veliki broj ljudi u BiH,pa i širom svijeta ovih dana tuguje zbog tragedije koja ga zadesila.
Halid je narodni čovjek.On je baš bosanski Pavarotti.
Halide ljudino,brzo nam ozdravi.
- grany-smith
#198 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
"Sanjam te majko
kako kažeš da se bojiš
da me živa nećeš dočekati.
Vječno živa bila
moja majka
vječno živa bila,pa i mene dočekala
Izdržaćeš ti majko
sve izdrži,jer volim te
hoću tugu da pobijediš."
kako kažeš da se bojiš
da me živa nećeš dočekati.
Vječno živa bila
moja majka
vječno živa bila,pa i mene dočekala
Izdržaćeš ti majko
sve izdrži,jer volim te
hoću tugu da pobijediš."
- Edin H.
#199 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
Pa nije ovo valjda tema o Halidovoj muzici
Jasno je da mu je muzika seljacka, te oni koji vole tu vrstu muzike ga i slusaju. Covjek ocigledno ima sluha i dobro pjeva tu vrstu muzike.
Kao covjek, barem sudeci po pisanju medija, covjek je humanista i to treba pozdraviti.
Zasto nema sofera ili zasto barem nije uzeo taxi u to doba, pa vozi po teskim vremenskim prilikama nije ni meni jasno. Ali uostalom, ima pravo izbora.
U svakom slucaju zelim mu brz oporavak i nadam se da ova nesreca nece ostaviti posljedice.
Jasno je da mu je muzika seljacka, te oni koji vole tu vrstu muzike ga i slusaju. Covjek ocigledno ima sluha i dobro pjeva tu vrstu muzike.
Kao covjek, barem sudeci po pisanju medija, covjek je humanista i to treba pozdraviti.
Zasto nema sofera ili zasto barem nije uzeo taxi u to doba, pa vozi po teskim vremenskim prilikama nije ni meni jasno. Ali uostalom, ima pravo izbora.
U svakom slucaju zelim mu brz oporavak i nadam se da ova nesreca nece ostaviti posljedice.
-
harka
#200 Re: HALID BESLIC.... teško stradao u saobracajnoj nesreci?!!
e vala da me neprati budno oko administratora sad bi ti reklaBetter Man wrote:Sve što sam napisao je 100% tačno i ispravno i nevidim razlog da se ljutiš.Neelix wrote:idi upucaj se.Better Man wrote:Ne bih da budem grub, ali postavio bih pitanje. Šta će Halid Bešlić u 04 h i 20 min. za volanom automobila, ako znamo da čovjek u ta doba obično umoran i nije sposoban za vožnju? I zašto nema vozača, obzirom na profesiju kojom se bavi i konstantni umor nakon koncerata? Nisam ljubitelj njegove muzike i ja to stavljam u isti koš sa turbofolkom i sličnom seoskom muzikom, jer sve te pjesme koje pjeva su obične seoske pjesmice (znam da se neki neće složiti sa ovom mojom tvrdnjom, ali ja organski ne mogu smisliti bilo kakvu narodnu muziku), ali nadam se da će se oporaviti i naučiti nešto iz nesreće koja mu se desila i da neće više u neprimjereno doba noći sjedati za volan.
al eto bicu fina i pitati tebe sta tebe briga sta ja,onaj,ovaj radi u
4h,pa prema tome i Halid.Eto sad ja nesmijem voziti auto u ta doba
imacu nesrecu
i da udes mozes imati usred bijela dana.