i nije mi jasno sto ne bi zelio da hakiras ? jednostavno nije zabavno bez jailbreaka
iPhone - All about
Moderator: Benq
- hakazvaka
#176 Re: iPhone - All about
nadam se da si shvatio kolegu. Na app store fakticki mozes zaboraviti. mozes samo zajebati Appleov sistem i napraviti lazni US racun (prethodno opisano na ovoj temi) da bi skidao BESPLATNE applikacije. na placene zaboravi bez jailbreaka.
i nije mi jasno sto ne bi zelio da hakiras ? jednostavno nije zabavno bez jailbreaka
a on sam po sebi nije opasan..
-
salocha
#177 Re: iPhone - All about
Ok, malo sam se u medjuvremenu raspitao i bojim se da niste u pravu.
Razgovarao sam sa poznanikom koji je Italiji kupio fabricki nezakljucan, contract free Iphone 3G i on je uradio jailbreak sve dok nije proradio hrvatski app store. Uradio je registraciju sa nasom kreditnom karticom na HR app store-u i sad redovno koristi taj acc pri downloadanju aplikacija sa app store-a. Cak redovno dobija izvjestaje o skinutoj aplikaciji i racun ukoliko je stagod kostalo.
Hvala na vašoj pomoći. Ipak mi nije bas zabavno razmisljati da li ce mi se tel koji sam platio 700-800 KM zakljucati zbog neke nesmotrene greske.
Razgovarao sam sa poznanikom koji je Italiji kupio fabricki nezakljucan, contract free Iphone 3G i on je uradio jailbreak sve dok nije proradio hrvatski app store. Uradio je registraciju sa nasom kreditnom karticom na HR app store-u i sad redovno koristi taj acc pri downloadanju aplikacija sa app store-a. Cak redovno dobija izvjestaje o skinutoj aplikaciji i racun ukoliko je stagod kostalo.
Hvala na vašoj pomoći. Ipak mi nije bas zabavno razmisljati da li ce mi se tel koji sam platio 700-800 KM zakljucati zbog neke nesmotrene greske.
- hakazvaka
#178 Re: iPhone - All about
da da da.. pitaj prijatelja za omjer aplikacija HR App Store : US App Storesalocha wrote:Ok, malo sam se u medjuvremenu raspitao i bojim se da niste u pravu.
i ne, nece se "zakljucati" ako je fabricki otkljucan...
nista mu se ne moze desiti ako na normalan nacin instaliras Cydia.
Sretno!
-
salocha
#179 Re: iPhone - All about
Za broj aplikaxcija nisam pitao, pretpostavio sam da je ista baza aplikacija, samo da su i hrvati dobili svoj pristup njoj. Jel to znaci da u HR app store-u nema najboljih igrica, aplikacija za dwl?
Hvala.
Hvala.
-
idrizcar
#180 Re: iPhone - All about
Pozdrav svima,
ovo je moj prvi post, a kako sam prosao sve sto se moglo proci oko zakljucavanja i odkljucavanja mog Iphone 3G (kojeg btw imam vec 7 mjeseci), ne smijem vise nista pokusati instalirati, mada imam i instalous i cydia-u. ono sto me interesuje je: evo skinuo sam Navigon-v 1.0.0-FR.ipa file na komp i kako sada da ga prebacim na iphone???? znam da vam je smijesno pitanje jer kao sam citao vase postove zakljucih da se razumijete mnogo bolje od mene u sve ove "tajne zanata", ali stvarno vise ja ne smijem nista dirnuti na telefonu jer me je prosli pokusaj upgrade-a na verziju prije 3.0 kostao oko 300 maraka jer sam 2 puta morao otkljucati tel da bi wi-fi radio i da ne bih morao koristiti sim adapter. pa eto ako ima neko da me prosvijetli bio bih unaprijed zahvalan....
ovo je moj prvi post, a kako sam prosao sve sto se moglo proci oko zakljucavanja i odkljucavanja mog Iphone 3G (kojeg btw imam vec 7 mjeseci), ne smijem vise nista pokusati instalirati, mada imam i instalous i cydia-u. ono sto me interesuje je: evo skinuo sam Navigon-v 1.0.0-FR.ipa file na komp i kako sada da ga prebacim na iphone???? znam da vam je smijesno pitanje jer kao sam citao vase postove zakljucih da se razumijete mnogo bolje od mene u sve ove "tajne zanata", ali stvarno vise ja ne smijem nista dirnuti na telefonu jer me je prosli pokusaj upgrade-a na verziju prije 3.0 kostao oko 300 maraka jer sam 2 puta morao otkljucati tel da bi wi-fi radio i da ne bih morao koristiti sim adapter. pa eto ako ima neko da me prosvijetli bio bih unaprijed zahvalan....
- hakazvaka
#181 Re: iPhone - All about
lagano drugidrizcar wrote:Pozdrav svima,
imas installous ? znaci da vjerovatno vec imas OpenSSH.. Otidji za svaki slucaj i provjeri u Cydia. Kreni ga instalirati, ako bude gore stajalo MODIFY, onda izadji iz CYDIA, ako bude stajalo INSTALL, onda, pogodi, instaliraj to.
Zatim idi na Settings > Wi-Fi > (mreza koja je aktivna) i strelica mala plava pored nje (klikni) > pojaviti ce se neke postavke, izmedju ostalog i IP Addressa sesije. Zapisi je.
Zatim na svom PC-u (Windows) instaliraj program WinSCP. Kada ides da se spojis preko programa (izaci ce mali program sa par fields-a), upisi IP addressu koju si maloprije prepisao. Upisi username: root, password: alpine
Private key file preskoci, i ovaj dole protokol stavi na SCP.
I spoji se.
Pojaviti ce ti se ovo

Sada, naviguj se kroz te foldere do ovog direktorija:

i u njega ubaci taj fajl koji imas
Sada otvoris Installous na iphone-u, ides na veliko dugme DOWNLOADS, tu ce se pojaviti prebaceni fajl, pritisnes na njeg, INSTALL i picis
Sretno!
- hakazvaka
#182 Re: iPhone - All about
oo. i ti ides u ajfoncezoom66 wrote:damntek 31. jula iphone 3gs u danskoj kod 3 providera (3, telia i telnor) a 15-og ce se moci kupiti unlocked po bagatelnoj
cijeni 6999 kruna 16 gb i 7999 kruna 32 gb
![]()
![]()
![]()
http://www.goblue.dk/group.asp?group=233
![]()
![]()
![]()
cekam na tricu da zbavim tricu
- ChataDodajStaHoces
#183 Re: iPhone - All about
ovo je fakat preskupo 930€... cuo sam da se u americi kod black market trgovaca (citaj pakistanaca i indijacazoom66 wrote:damntek 31. jula iphone 3gs u danskoj kod 3 providera (3, telia i telnor) a 15-og ce se moci kupiti unlocked po bagatelnoj
cijeni 6999 kruna 16 gb i 7999 kruna 32 gb
![]()
![]()
![]()
http://www.goblue.dk/group.asp?group=233
![]()
![]()
![]()
cekam na tricu da zbavim tricu
- fatality
#184 Re: iPhone - All about
ili upalis itunes (ovaj put preskocis onaj dio sa upgrade firmware , treba izac 3.1 ovih dana pa se cuvajhakazvaka wrote:lagano drugidrizcar wrote:Pozdrav svima,
imas installous ? znaci da vjerovatno vec imas OpenSSH.. Otidji za svaki slucaj i provjeri u Cydia. Kreni ga instalirati, ako bude gore stajalo MODIFY, onda izadji iz CYDIA, ako bude stajalo INSTALL, onda, pogodi, instaliraj to.
Zatim idi na Settings > Wi-Fi > (mreza koja je aktivna) i strelica mala plava pored nje (klikni) > pojaviti ce se neke postavke, izmedju ostalog i IP Addressa sesije. Zapisi je.
Zatim na svom PC-u (Windows) instaliraj program WinSCP. Kada ides da se spojis preko programa (izaci ce mali program sa par fields-a), upisi IP addressu koju si maloprije prepisao. Upisi username: root, password: alpine
Private key file preskoci, i ovaj dole protokol stavi na SCP.
I spoji se.
Pojaviti ce ti se ovo
Sada, naviguj se kroz te foldere do ovog direktorija:
i u njega ubaci taj fajl koji imas
Sada otvoris Installous na iphone-u, ides na veliko dugme DOWNLOADS, tu ce se pojaviti prebaceni fajl, pritisnes na njeg, INSTALL i picis
Sretno!
- hakazvaka
#185 Re: iPhone - All about
Eh, da li bi mi se isplatilo da kupim polovan, perfekt ocuvan (ono, od najboljeg prijatelja je
iPhone 3G 16gb za 250€? Ili da cekam neki 3GS?
Kako ce mi se isplatiti sto se telekoma tice, jer bi htio da iskoristim onda tu 3G mrezu, za internet, i mozda bih uzeo neku pretplatu, ali ne znam koju jer nisu navedene cijene na stranici. Pa mozda neko ima iskustva sa ovim lopovima?
Kako ce mi se isplatiti sto se telekoma tice, jer bi htio da iskoristim onda tu 3G mrezu, za internet, i mozda bih uzeo neku pretplatu, ali ne znam koju jer nisu navedene cijene na stranici. Pa mozda neko ima iskustva sa ovim lopovima?
- ChataDodajStaHoces
#186 Re: iPhone - All about
3G 16gb je prijatelj u sarajevu platio 700KM nov, stoga ti to dodje kao odlicna ponuda
3GS ima mnogo prednosti ali samo ako si u mogucnosti da ga nabavis za neku realnu cijenu iz USa, ovako u Evropi je preskup bez nekog contract-a... Mislim da cu ja ipak cekati neku povoljniju ponudu za 3GS, jer je ipak hardware puno napredniji od 3G...
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#187 Re: iPhone - All about
Od koga kupujete u Sarajevu te iPhone? Jesu li provjereni ovi sa market.ba ?
- hakazvaka
#188 Re: iPhone - All about
koji ovi ?gentoo wrote:Od koga kupujete u Sarajevu te iPhone? Jesu li provjereni ovi sa market.ba ?
- gentoo
- Grijem se na: MSZ-LN25 / MSZ-BT25
#189 Re: iPhone - All about
Joj haka.. evo ovi http://url.ba/xpp4
- hakazvaka
#190 Re: iPhone - All about
meni izaslo svegagentoo wrote:Joj haka.. evo ovi http://url.ba/xpp4
a nidje iphona. ono sto se zna je da oni oglasi na engleskom su 100% prevare i toga se kloni..
a sada, ko tu stvarno sta prodaje, ko zna, najbolja solucija ti je naci se sa prodavaocom, procjenit njega ko chojka, procjenit telefon kako je ocuvan i je li originalan i skontat sam.
ja ne kupujem u sarajevu, ja kupujem od prijatelja u splitu, koji to nabavlja za licnu upotrebu iz italije.
- Šeha
#191 Re: iPhone - All about
Ja sam svoj stari prodao ali ako hoces bratov javi... 3G 8GB koristen godinu dana u Americi, zakljucan... 450KM.gentoo wrote:Od koga kupujete u Sarajevu te iPhone? Jesu li provjereni ovi sa market.ba ?
Brat hoce 3GS pa ovaj prodaje. Bice u SA 10 augusta tako da nema ni postarine.
-
Eborg
#192 Re: iPhone - All about
A majku mu,pa kada ce neko vishe ponuditi neki 3GS. 
- Šeha
#193 Re: iPhone - All about
Kad izidje 4GSEborg wrote:A majku mu,pa kada ce neko vishe ponuditi neki 3GS.
-
Eborg
#194 Re: iPhone - All about
Ne znam zashto,ali slazhem se s tobom.Šeha wrote:Kad izidje 4GSEborg wrote:A majku mu,pa kada ce neko vishe ponuditi neki 3GS.![]()
- Šeha
#195 Re: iPhone - All about
Pa ima smisla. Sad mozes dobiti dobre cijene za 3G zato sto ljudi kupuju novi 3GS (sa novim ugovorom)
3GS ili su ili pod ugovorom (i zato ih nema) ili ako su kupljeni bez ugovora onda se skupo prodaju.
Kad ugovori isteknu onda ces ih vidjeti bruku... (Prvi moj...
)
3GS ili su ili pod ugovorom (i zato ih nema) ili ako su kupljeni bez ugovora onda se skupo prodaju.
Kad ugovori isteknu onda ces ih vidjeti bruku... (Prvi moj...
-
Eborg
#196 Re: iPhone - All about
Nije mi jasno zashto neko ne kupi ovaj bez ugovora i proda ga za masne pare.Ili neko kome je svejedno da uzme 3GS i proda ga a ostavi 3G.
- Šeha
#197 Re: iPhone - All about
Da li bi ti dao 1500 maraka za 3GS?Eborg wrote:Nije mi jasno zashto neko ne kupi ovaj bez ugovora i proda ga za masne pare.Ili neko kome je svejedno da uzme 3GS i proda ga a ostavi 3G.
-
Eborg
#198 Re: iPhone - All about
Mozhda ne bash 1500 ali oko 1200 vjerovatno bih...Šeha wrote:Da li bi ti dao 1500 maraka za 3GS?Eborg wrote:Nije mi jasno zashto neko ne kupi ovaj bez ugovora i proda ga za masne pare.Ili neko kome je svejedno da uzme 3GS i proda ga a ostavi 3G.
-
neko iz mase
#199 Re: iPhone - All about
ako ga ti kupis bez ugovora i zelis meni prodati za 2x vise, zasto ja nebi kupio isti tel za iste pare na mjestu gdje si ga ti kupio?Eborg wrote:Nije mi jasno zashto neko ne kupi ovaj bez ugovora i proda ga za masne pare.Ili neko kome je svejedno da uzme 3GS i proda ga a ostavi 3G.
- hakazvaka
#200 Re: iPhone - All about
e pa valja do Amerike oticneko iz mase wrote:ako ga ti kupis bez ugovora i zelis meni prodati za 2x vise, zasto ja nebi kupio isti tel za iste pare na mjestu gdje si ga ti kupio?Eborg wrote:Nije mi jasno zashto neko ne kupi ovaj bez ugovora i proda ga za masne pare.Ili neko kome je svejedno da uzme 3GS i proda ga a ostavi 3G.