bregović na ftv

Locked
Šibicar

#176 Re: bregović na ftv

Post by Šibicar »

Evo gospodina čovjeka na kojeg su se mogli svi ugledati,kažem SVI a ne samo Brega,jer on je samo kap vode u moru sličnih njemu... :wink:

Ko god kaže da se to nije moglo uraditi,evo dokaza da jeste,sad možete i zaključati temu...

http://www.youtube.com/watch?v=4T0-ZELk6MU
Hrast

#177 Re: bregović na ftv

Post by Hrast »

Jarane Švedi su krivi !
Da Nobel nije izmislio dinamit kura@ bi nas karadžić pobio ..
Ne kontam bas tu ironicnu primjedbu. Ono..nekako mi van konteksta.
gagy

#178 Re: bregović na ftv

Post by gagy »

Ima li neko link te emisije? Moze li se ta emisija sa ftv-a nekako online pogledati? Link je bio na ftv siteu, ali nije radio. Sada ga vise i nema. Sklonili su ga iz nekog razloga.
Ima li neko negdje link da i mi koji nismo vidjeli emisiju pogledamo? Mozda je neko sve to snimio...

Hvala
nudis verbis

#179 Re: bregović na ftv

Post by nudis verbis »

Cyan wrote:Ovde se kao po običaju sve svodi na NAS i na to ko se identifikuje s čim ili s kim.
Identifikacija kroz 4 najčešće spominjana imena:

Ivica Osim je postupio kako su postupale mnoge časne Sarajlije (ilustracija da nisi morao biti u gradu niti u državi da učiniš makar nešto koliko god veliko ili malo bilo da bi se solidarisao sa ljudima koji stradaju ili jasno postavio naspram tada “novonastale situacije” u Sarajevu ili BIH)

Đ.Balašević postupao kako su postupali mnogi časni ljudi (dokaz da nisi morao biti Sarajlija, a bogami ni Bosanac, da bi te se ticalo stradanje ljudi u Sarajevu i BIH, a svi mi znamo koliko su ga koštali njegovi tadašnji istupi)

G.Bregović je tek dokaz da biti roDženi Sarajlija ne znači da si pelcovan protiv kukavičluka i nečovječnosti.

E.Hadžihafizbegović savršena ilustracija „naturalizovanih Sarajlija“ koji su se dobro uhljebili na funkciji i koji eto nakon jednog javnog opuštenog „šupljiranja“ sa roDženim Sarajlijom, a pogotovo nakon bratskog poljupca i toplog stiska ruke uđe i u sam vrh „Sarajevske raje“ (danas, čini se tek jos jedna ubleha podmetnuta za ove „naturalizovane“ :D ).

RAT je zajebana stvar, pitanje opstanka i golog života, dešavala se svakakva s*anja, ali i djela najveće hrabrosti, Bregović kad dođe u Sarajevo ili u Bosnu nek se osjeća kao kod kuće ako mu je ćeif, to mu niti može, niti smije iko osporavati, ali sram bilo svakoga ko pri „odbrani“ Bregovića pokuša da relativizuje sve ono što su činili DRUGI u znak solidarisanja sa NAMA.

Oni koji ga ne vole imaju pravo na to, oni koji ga pravdaju imaju svoje razloge zašto to čine i svoje pravo na to, ali pri argumentaciji mogli bi malo ohladiti od likova kao što su kojekakvi krimosi i prestati uplitat islamiste, vehabije, teroriste itd. u cijelu diskusiju.

Pogotovo kao antipode postavljat Šaja vs. Bregović ili tzv.“Alijino Sarajevo“ vs. Bregović, velik je bezobrazluk svesti opsadu grada, iživljavanje, divljaštvo i bjesomučno ubijanje civila na „Alijino Sarajevo“, a Bregovića na neshvaćenu „umjetničku dušu“.

Još jedna stvar neko je spomenuo nekakve oproste, a to je pretpostavljam zamišljeno kao nešto što trebamo učiniti kao KOLEKTIV :D , ono kao pošaljemo delegaciju građana ispred recimo različitih udruženja, pa onda možda i ispred vjerskih zajednica sve sa reisom, kardinalom i patrijarhom :D :lol: , naravno morao bi biti i neko ispred Kantona, pa onda ono kolektivno izgovaramo MI ti OPRASTAMO :D , mislim da mu ova diskusija pridaje vise pažnje nego što zaslužuje, ja mu lično nemam šta opraštati (nakon svih nepravdi u ovoj državi Bregović mi nije prioritetan problem), od mene ima "bojkot" do kraja života, mada s obzirom da njegovu muziku ne slušam nije mi teško.
upisá se covjek da vam rekne :D i rece sve kako treba :D meni se cini i previse :D al opet kontam

treba nekima :D nije zgoreg i podebljati :D al dzaba :? vole naprdjivati pa totije :mrgreen: opletiiii, narode :-D
saibaba

#180 Re: bregović na ftv

Post by saibaba »

Hrast wrote:
Jarane Švedi su krivi !
Ti si rekao da je sredina indirektno kriva zbog Karadžića ... ja sam samo primjenio tvoju logiku...
Hrast

#181 Re: bregović na ftv

Post by Hrast »

saibaba wrote:
Hrast wrote:
Jarane Švedi su krivi !
Ti si rekao da je sredina indirektno kriva zbog Karadžića ... ja sam samo primjenio tvoju logiku...
Nisam reko da je sredina kriva vec da odredjena sredina omogucuje pojedinim umovima da procvjetaju. Najbolji primjer za ovo ti je "Patologija rata" od grckog historiografa i filozofa Thukydidesa, ucenika Sokrata, koji je na detaljan nacin opisao kako okolina utice na pojedince i kolektiv u vanrednim situacijama kao sto je rat.

Siguran sam da Karadzic ne bi bio ono sto je bio da je odrastao u Svedskoj, npr. Tamo uopste nebi dobio priliku da postane vodja sumskog naroda.

Bregovica sam ja bar na ovaj nacin shvatio.
saibaba

#182 Re: bregović na ftv

Post by saibaba »

Ti si to tako shvatio, ali on to nije tako rekao...
Hrast

#183 Re: bregović na ftv

Post by Hrast »

saibaba wrote:Ti si to tako shvatio, ali on to nije tako rekao...
Ima ljudi oni bi nasli i dlaku u jajetu. Procito sam intervju, mislim da je tako mislio. Kako god.
saibaba

#184 Re: bregović na ftv

Post by saibaba »

Hrast wrote:
saibaba wrote:Ti si to tako shvatio, ali on to nije tako rekao...
Ima ljudi oni bi nasli i dlaku u jajetu. Procito sam intervju, mislim da je tako mislio. Kako god.
To i jeste poenta njegovih vješto iskovanih rečenica.. Nesto kaze, ali tako da se niko ne uvrijedi ..
E sad... kome je drag to može tumačiti kao diplomatsku vještinu ali za mene je on jedna obična karina, a još veca karina je onaj ko mu omogući sa palamudi za naše pare po televiziji ...
hepek071

#185 Re: bregović na ftv

Post by hepek071 »

ma samo mi je nešto falilo u emisiji..pošto Emir voli da pjeva mogli su se on i Brega zagrliti i zajedno otpjevati veliki hit kalašnjikov

PS

molim moderatore foruma da među smajlije ubace i jedan za rigoleto
gagy

#186 Re: bregović na ftv

Post by gagy »

pa dobro ljudi, ovdje se pise o Karadzicu, Nobelu, dlakama u jajet itd, samo ne o temi.
onovo pitam ima li neko negdje neki link gdje se moze ova emisija pogledati?
Da i mi koji nismo vidjeli pogledamo.
Mozda neko ovo i primjeti pa reaguje :)
Troll_Happens

#187 Re: bregović na ftv

Post by Troll_Happens »

exliberal wrote:Jebe se Bregovicu dali ga Sarajevo voli ili ne....on jedan dobar trgovac......a price o patritizm.....pa izlape vremenom koliko god se pojedinci ljutili ili ne...sutra da Bregovic kaze da ce organizovat koncert opet bi ga rasprodao u sekundi....jos bi doveo hor iz medrese da ga prati....ko zna zna....a carsija ce uvijek da nadje razlog da sere po obicaju
Svaka cast :thumbup: Bregovic je profesionalac svi koji ga pljuju i psuju nek sebe pogledaju. Njemu je bitno da ga u svijetu cjene a sad sto ce ga par papaka na forumu ili negdje popljuvat ili nesto lose reci o njemu pa boze moj ovo je demokratija svako ima pravo reci svoje misljenje. Mislim da se na te komentare ne obazire niti pridaje puno znacaja... a ovi sto to rade mogu mu samo pod prozor pljunuti. :skoljka:
Troll_Happens

#188 Re: bregović na ftv

Post by Troll_Happens »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Jedan001 wrote:
exliberal wrote:Jebe se Bregovicu dali ga Sarajevo voli ili ne....on jedan dobar trgovac......a price o patritizm.....pa izlape vremenom koliko god se pojedinci ljutili ili ne...sutra da Bregovic kaze da ce organizovat koncert opet bi ga rasprodao u sekundi....jos bi doveo hor iz medrese da ga prati....ko zna zna....a carsija ce uvijek da nadje razlog da sere po obicaju
Svaka cast :thumbup: Bregovic je profesionalac svi koji ga pljuju i psuju nek sebe pogledaju. Njemu je bitno da ga u svijetu cjene a sad sto ce ga par papaka na forumu ili negdje popljuvat ili nesto lose reci o njemu pa boze moj ovo je demokratija svako ima pravo reci svoje misljenje. Mislim da se na te komentare ne obazire niti pridaje puno znacaja... a ovi sto to rade mogu mu samo pod prozor pljunuti. :skoljka:

profesionalac je i kusturica,a u svijetu ga cijene više nego bregovića,i slažem se da su svi koji ga spomenu u negativnom kontekstu papci a on sušta suprotnost od njih.
za one koji ne vide ništa loše u bregovićevoj šutnji i priči kako je karadžić samo jedan jadan čovjek,šta mislite da li bi on i riječ rekao ,da je kojim slučajem,sarajevo palo u ruke četnika,ja mislim da bi on i dalje mudro ćutao
Ja mislim da nije umjetnikovo da se mjesa u politiku. Ali posto je kod nas sve politika i sve ide na tu kartu vjerovatno je i to. Tako da to ne opravdavam, ali opet ponavljam nije njegovo nista da govori o tom pitanju. Kod nas je zivot previse dosadan i monoton pa ocito zato Ima onih previse koji stalno nesto palamude i kritikuju. :oops:
morski vuk

#189 Re: bregović na ftv

Post by morski vuk »

Raja jedno pitanje: Da li se neko sjeca Bregovica kad je na tv-u prije rata nesto pricao o Sarajevu. Kamera uhvatila Begovu dzamiju, katedralu i pravoslavnu crkvu i on objasnjavao da je to Sarajevo. Dobri komsijski odnosi.
Jel se neko sjeca te emisije. Mislim da je islo prije dnevnika na TV Sarajevo ili Yutel? Trebala bi mi ta informacija. Nadam se da nisam samo sanjao :).
Unaprijed zahvaljujem na pomoci.
iz dna duše

#190 Re: bregović na ftv

Post by iz dna duše »

morski vuk wrote:Raja jedno pitanje: Da li se neko sjeca Bregovica kad je na tv-u prije rata nesto pricao o Sarajevu. Kamera uhvatila Begovu dzamiju, katedralu i pravoslavnu crkvu i on objasnjavao da je to Sarajevo. Dobri komsijski odnosi.
Jel se neko sjeca te emisije. Mislim da je islo prije dnevnika na TV Sarajevo ili Yutel? Trebala bi mi ta informacija. Nadam se da nisam samo sanjao :).
Unaprijed zahvaljujem na pomoci.
To nije bila emisija, nego je to išlo, čini mi se pred dnevnik, ponavljalo se više puta, jedan duži vremenski period, a u smislu širenja duha zajedništva i vjekovonog suživota u BiH, smirivanja strasti, kako bismo izbjegli sukobe, koji su već bili počeli u Hrvatskoj...Nešto se ne sjećam da je Bregović to ikada spominjao kasnije, ...parafraziram: "...to nema nigdje osim u BiH, da se u krugu od 300 m nalazi pravoslavna crkva, džamija, katedrala, sinagoga, i to treba sačuvati"
Nakon toga je otišao u Beograd i voljela bih da je u ratu ponovio to isto, ali nije...

Moguće da nam oni snalažljiviji i nađu taj snimak i postave, a mislim da nije jedino Bregović bio u pitanju, ima još poznatih ličnosti, koje su se uključile u ovo i "rekle svoje".
morski vuk

#191 Re: bregović na ftv

Post by morski vuk »

Hvala Iz dna duse :).
Da, to je islo kao nekakva reklama za mir. Cak je i islo u terminu reklama (pred nevnik, kao sto i ti rece). Hvala ti i zato sto sada znam da to nisam sanjao vec da je stvarno prikazano :).
I ja mislim da bi bilo zanimljivo vidjeti sve te poznate licnosti koje su uradile takvu vrstu reklame. Mozda negdje ima sacuvano. A Bregovic.. ocito da mu taj krug od 300 m ne znaci puno. Ne vjerujem da je u Beograd isao da trazi tako nesto.
Broj 1

#192 Re: bregović na ftv

Post by Broj 1 »

Aferim momcino! :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Cyan wrote:Ovde se kao po običaju sve svodi na NAS i na to ko se identifikuje s čim ili s kim.
Identifikacija kroz 4 najčešće spominjana imena:

Ivica Osim je postupio kako su postupale mnoge časne Sarajlije (ilustracija da nisi morao biti u gradu niti u državi da učiniš makar nešto koliko god veliko ili malo bilo da bi se solidarisao sa ljudima koji stradaju ili jasno postavio naspram tada “novonastale situacije” u Sarajevu ili BIH)

Đ.Balašević postupao kako su postupali mnogi časni ljudi (dokaz da nisi morao biti Sarajlija, a bogami ni Bosanac, da bi te se ticalo stradanje ljudi u Sarajevu i BIH, a svi mi znamo koliko su ga koštali njegovi tadašnji istupi)

G.Bregović je tek dokaz da biti roDženi Sarajlija ne znači da si pelcovan protiv kukavičluka i nečovječnosti.

E.Hadžihafizbegović savršena ilustracija „naturalizovanih Sarajlija“ koji su se dobro uhljebili na funkciji i koji eto nakon jednog javnog opuštenog „šupljiranja“ sa roDženim Sarajlijom, a pogotovo nakon bratskog poljupca i toplog stiska ruke uđe i u sam vrh „Sarajevske raje“ (danas, čini se tek jos jedna ubleha podmetnuta za ove „naturalizovane“ :D ).

RAT je zajebana stvar, pitanje opstanka i golog života, dešavala se svakakva s*anja, ali i djela najveće hrabrosti, Bregović kad dođe u Sarajevo ili u Bosnu nek se osjeća kao kod kuće ako mu je ćeif, to mu niti može, niti smije iko osporavati, ali sram bilo svakoga ko pri „odbrani“ Bregovića pokuša da relativizuje sve ono što su činili DRUGI u znak solidarisanja sa NAMA.

Oni koji ga ne vole imaju pravo na to, oni koji ga pravdaju imaju svoje razloge zašto to čine i svoje pravo na to, ali pri argumentaciji mogli bi malo ohladiti od likova kao što su kojekakvi krimosi i prestati uplitat islamiste, vehabije, teroriste itd. u cijelu diskusiju.

Pogotovo kao antipode postavljat Šaja vs. Bregović ili tzv.“Alijino Sarajevo“ vs. Bregović, velik je bezobrazluk svesti opsadu grada, iživljavanje, divljaštvo i bjesomučno ubijanje civila na „Alijino Sarajevo“, a Bregovića na neshvaćenu „umjetničku dušu“.

Još jedna stvar neko je spomenuo nekakve oproste, a to je pretpostavljam zamišljeno kao nešto što trebamo učiniti kao KOLEKTIV :D , ono kao pošaljemo delegaciju građana ispred recimo različitih udruženja, pa onda možda i ispred vjerskih zajednica sve sa reisom, kardinalom i patrijarhom :D :lol: , naravno morao bi biti i neko ispred Kantona, pa onda ono kolektivno izgovaramo MI ti OPRASTAMO :D , mislim da mu ova diskusija pridaje vise pažnje nego što zaslužuje, ja mu lično nemam šta opraštati (nakon svih nepravdi u ovoj državi Bregović mi nije prioritetan problem), od mene ima "bojkot" do kraja života, mada s obzirom da njegovu muziku ne slušam nije mi teško.
jedna

#193 Re: bregović na ftv

Post by jedna »

Neću komentarisati temu. Neću ni braniti Bregu, čovjek mi je iritantan sam po sebi. Ali ipak moram postaviti jedno pitanje za sve ove velike patriote i filozofe - jedno jednostavno pitanje - Pa ko mu onda napuni stadion? Vidim da je sada više nego nepoželjan, a do prije par godina željno je iščekivan :?
essex

#194 Re: bregović na ftv

Post by essex »

hm, o bregovicu...najbolje o njemu u njegovom stilu, nekako poruka samom sebi...

mars u finu materinu,
tvoj san je ukakan
tvoj dan je prejadan
bas te briga svakako
svi ti mogu spustit' mirno
jer te niko vise
ne uzima za ozbiljno...

mars u finu materinu...bregovic petre
Vodenjak

#195 Re: bregović na ftv

Post by Vodenjak »

essex wrote:hm, o bregovicu...najbolje o njemu u njegovom stilu, nekako poruka samom sebi...

mars u finu materinu,
tvoj san je ukakan
tvoj dan je prejadan
bas te briga svakako
jer te niko vise
ne uzima za ozbiljno...

E nek si mu se vala nagovorio... :skoljka:
essex

#196 Re: bregović na ftv

Post by essex »

Vodenjak wrote:
essex wrote:hm, o bregovicu...najbolje o njemu u njegovom stilu, nekako poruka samom sebi...

mars u finu materinu,
tvoj san je ukakan
tvoj dan je prejadan
bas te briga svakako
jer te niko vise
ne uzima za ozbiljno...

E nek si mu se vala nagovorio... :skoljka:
vecinu toga je on sam vec rekao, ja sam samo preusmjerio...
Šeha

#197 Re: bregović na ftv

Post by Šeha »

mars u finu materinu,
tvoj san je ukakan
tvoj dan je prejadan
bas te briga svakako
jer te niko vise
ne uzima za ozbiljno...

Vala ni Bregovic ne bi bolje srocio :D :D :D
jedna

#198 Re: bregović na ftv

Post by jedna »

kakavdanakneiskustvu wrote:
jedna wrote:Neću komentarisati temu. Neću ni braniti Bregu, čovjek mi je iritantan sam po sebi. Ali ipak moram postaviti jedno pitanje za sve ove velike patriote i filozofe - jedno jednostavno pitanje - Pa ko mu onda napuni stadion? Vidim da je sada više nego nepoželjan, a do prije par godina željno je iščekivan :?

ko kaže da je nepoželjan,garantujem da bi i sutra napunio barem zetru
Devet stranica se ispisa o njegovoj nepoželjnosti :roll:
Murat Sabanovic

#199 Re: bregović na ftv

Post by Murat Sabanovic »

da napisem,pa zakljucaj zoombule....
kusta,nele,brega,cola su najpoznatije sarajlije. njih treba pod hitno vratiti u sarajevo, a one rijetke istocnjake koji su braili sarajevo poslati odakle su dosli.nismo ih tjerali da brane nas grad ,ali eto posto jesu ,zahvalit cemo im se.ti,"svedjani"danas su se rasirili po citavaom nasem seheru ,vozaju se tramvajem,glume gradjane.a,mi sarajlije znamo da su do jucer cuvali ovce ,a sarajevu su samo mogli da se dive preko TV-a.ma kakvog TV-a,do njihovog brda signal nije dopirao,pa su morali TV da udaraju nebi li slika bila jasnija. oni zaisata nikakve kulture nemaju,pogotovo oni iz srebrenice,zepe,visegrada,foce,rogatice,rudog,gorazda,cajnica.svi oni,osim gorazdaka su prodali svoja sela za saku maraka,te su dosli nama sarajlijama da vaze o ratu.a mi sarajlije znamo da ti misevi nista lijepo u nas grad nisu donijeli.obrazujemo im djecu,sto je dodatni trosak. zaista je postalo nepodnosnljivo."svedjni" vratite se,gori ste nam od granata !!!
anonimni clan

#200 Re: bregović na ftv

Post by anonimni clan »

Murat Sabanovic wrote:da napisem,pa zakljucaj zoombule....
kusta,nele,brega,cola su najpoznatije sarajlije. njih treba pod hitno vratiti u sarajevo, a one rijetke istocnjake koji su braili sarajevo poslati odakle su dosli.nismo ih tjerali da brane nas grad ,ali eto posto jesu ,zahvalit cemo im se.ti,"svedjani"danas su se rasirili po citavaom nasem seheru ,vozaju se tramvajem,glume gradjane.a,mi sarajlije znamo da su do jucer cuvali ovce ,a sarajevu su samo mogli da se dive preko TV-a.ma kakvog TV-a,do njihovog brda signal nije dopirao,pa su morali TV da udaraju nebi li slika bila jasnija. oni zaisata nikakve kulture nemaju,pogotovo oni iz srebrenice,zepe,visegrada,foce,rogatice,rudog,gorazda,cajnica.svi oni,osim gorazdaka su prodali svoja sela za saku maraka,te su dosli nama sarajlijama da vaze o ratu.a mi sarajlije znamo da ti misevi nista lijepo u nas grad nisu donijeli.obrazujemo im djecu,sto je dodatni trosak. zaista je postalo nepodnosnljivo."svedjni" vratite se,gori ste nam od granata !!!

Ne kaze se tramvajem vec trajvanom. :D :D :D
Locked