Ciscenje ulica!?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#176 Re: Ciscenje ulica!?
koji je fol ovim privatnicima što ispred radnji čiste snijeg i bacau ga na tramvajske šine tj na ulicu

- atko
#177 Re: Ciscenje ulica!?
Cistili su sinoc ... oko 22 su cini mi se pokrenuli masineriju ... znam da cesto znaju biti iznenadjeni snijegom u decembru al nije ni njima lako ... da su sinoc u 17 krenuli cistiti svi bi im jebali sve po spisku sta su sad izasli kad je spica ... ako ne izadju sto ne izlaze pa 10 cmsnijega napadalo ...
... cudan je nas covjek ... ocekuje da neko hvata pahulje u zraku ... a sam nece pred svojim ulazom ili stepenistem da pipne snijeg a od drugih ocekuje apsolutno savresnu uslugu
... cudan je nas covjek ... ocekuje da neko hvata pahulje u zraku ... a sam nece pred svojim ulazom ili stepenistem da pipne snijeg a od drugih ocekuje apsolutno savresnu uslugu
- respo
#178 Re: Ciscenje ulica!?
ne ulazim u diskusiju izmedju tebe i nikad izviniatko wrote:@niakd izvini jel moram bas sve da procitam il moze samo poglavlje koje se odnosi na snijeg ove zime... koji si ti lik
Pasha ako si dobar vozac onda nemas potrebu da se poredis sa losim vozacima da bi se istakao jos vise ... u ostalom ne postoje DOBRI vozaci nego PAMETNI vozaci
...mnogi ljudi koristi vozilo da predje od tacke A do tacke B i nije ih briga za sumaherske sposobnosti i imaju ljudi pravo na to... ali tipicno razmisljanje naseg balkanca je: sto je u datom trenutko dobro za mene i sto mi pase to je i ispravno i tako treba ... ako ja vozim sta se ima zaustavljati papak na sesti odmah mu urlam jer treba cekati 5 sekundi mu djete izadje iz auta picka mu materina ... a ako sam ja stao na cesti sta mi urla papcina a samo sam izaso da kupim novine i cigare picka mu materina
Ili da napravimo drugo poredjenje ... zamisli da ja kazem za tebe da ti treba oduzeti racunar jer si ti jedan klasicni korisnik koji smeta na mrezi, samo siri viruse i koji ne zna ni 2% izvuci iz svog racunara
ovo sto si napomenuo da neko izlazi iz auta moze li to uraditi na prosirenju i ne da izlazi po 15 minuta i to se jos izljube ispricaju itd to ako dijete samo izadje je ok ali kod nas ima toga kao da se rastaju do kraja zivota
i isto sam primjetio da ovdje ljudima zmigavci sluze samo kad treba upaliti sva 4 kad stanu na mjesto gdje nikako ama bas nikako nije predvidjeno
(nemoj misliti da tebe nesto licno napadam ili nesto samo sam se nadovezao na to sto si rekao)
- atko
#179 Re: Ciscenje ulica!?
@respo slazem se 100% ... ali 99% naseg svijeta ti je takvo da kada drugi stanu na sred ulice znaju kako to nevalja a kad oni stanu e onda znas moraju.
Samo navodim primjer kako se rezonuju stvari u zavisnosti od potreba ...
Samo navodim primjer kako se rezonuju stvari u zavisnosti od potreba ...
-
ichliebedichtung
#180 Re: Ciscenje ulica!?
zubatoiPlay wrote:Kakvo sunce na -6°C
- Loulou
#181 Re: Ciscenje ulica!?
atko wrote:Cistili su sinoc ... oko 22 su cini mi se pokrenuli masineriju ... znam da cesto znaju biti iznenadjeni snijegom u decembru al nije ni njima lako ... da su sinoc u 17 krenuli cistiti svi bi im jebali sve po spisku sta su sad izasli kad je spica ... ako ne izadju sto ne izlaze pa 10 cmsnijega napadalo ...
-
iPlay
#182 Re: Ciscenje ulica!?
Nije ovo opravdanje što ulice nisu čiste!Loulou wrote:atko wrote:Cistili su sinoc ... oko 22 su cini mi se pokrenuli masineriju ... znam da cesto znaju biti iznenadjeni snijegom u decembru al nije ni njima lako ... da su sinoc u 17 krenuli cistiti svi bi im jebali sve po spisku sta su sad izasli kad je spica ... ako ne izadju sto ne izlaze pa 10 cmsnijega napadalo ...
-
nikad_izvini
#183 Re: Ciscenje ulica!?
@atko, samo sam konstatovao da si (pre)brzo zaključio ono što nije
Moja konstatacija je bila da pored RAD-a ima još mnogo realnih problema koji uzrokuju kolaps saobraćaja barem na glavnoj džadi. Onda se uključila @Katarina sa svojim kontraškim stavom i na kraju je završilo kako je završilo
Ne valja ti vozilo, imaš ćelave gume, ne znaš da voziš po snijegu, makni se sa strane, uzmi taksi i nemoj da izazivaš više gužve nego što treba da je bude.
Ne znam šta sam rekao pogrešno
Ne valja ti vozilo, imaš ćelave gume, ne znaš da voziš po snijegu, makni se sa strane, uzmi taksi i nemoj da izazivaš više gužve nego što treba da je bude.
-
iPlay
#184 Re: Ciscenje ulica!?
Ovo nije opravdanje što ulice nisu čiste!nikad_izvini wrote:@atko, samo sam konstatovao da si (pre)brzo zaključio ono što nijeMoja konstatacija je bila da pored RAD-a ima još mnogo realnih problema koji uzrokuju kolaps saobraćaja barem na glavnoj džadi. Onda se uključila @Katarina sa svojim kontraškim stavom i na kraju je završilo kako je završilo
![]()
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#185 Re: Ciscenje ulica!?
Ma, za sve je kriva Katarinanikad_izvini wrote:Onda se uključila @Katarina sa svojim kontraškim stavom i na kraju je završilo kako je završilo![]()
Kako je na takav bezobrazluk netko i odreagirao, onda se sad vadi, pravda i pere
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#186 Re: Ciscenje ulica!?
Samo da kazem da je nehumano hodati S.B. Basagicom. Noge su mi otpale dok sam se uspela, osjecam kao da mi je neko usuo olova u njih.
Nit ko cisti, ni nista...divno.
A opet je poceo padati.
Nit ko cisti, ni nista...divno.
A opet je poceo padati.
- minjonja
#187 Re: Ciscenje ulica!?
postoji li slucajno neki broj na koji se mogu dati prijedlozi sta da se cisti? trotoar u ulici zmaja od bosne je katastrofa. ionako je velikim dijelom zakrcen zbog policije, trotoar je sirine pola metra i zatrpan je snijegom sa ulice. mokre mi noge do koljena bile. naravno, nisu ocistili ni pred mojim ulazom jer je to slijepa ulica, al brate su mogli posuti soli po trotoaru kad su vec bili poslali mini grtalicu da ocisti ono. sad se ovdje komotno moze odrzati svjetsko prvenstvo u klizanju, svi ste pozvani.
- Skyfox
#188 Re: Ciscenje ulica!?
Sta je sa krovovima zgrada u sporednim ulicama... vise ledenice od pola metra.
ako je neko parkirao ispod auto do proljeca ili ako ima prolaznika,a ima i mjesta koje vlasnik nemoze dohvatiti...
prosto me jeza uhvati kad pogleam kroz prozor

ako je neko parkirao ispod auto do proljeca ili ako ima prolaznika,a ima i mjesta koje vlasnik nemoze dohvatiti...
prosto me jeza uhvati kad pogleam kroz prozor

- alica.k
#189 Re: Ciscenje ulica!?
opet pada :S:S:S pa dokle vise?
- jedna tamo
#190 Re: Ciscenje ulica!?
Ovaj snijeg se nešali nimalo, pada li pada.......
#191 Re: Ciscenje ulica!?
Fenomenalno rade. Definitivno jedna od najboljih sluzbi u gradu. Jbt sinoc Dzemala Bijedica haman pa suha. Trebali su je malo fenom. 
-
Raz
- starii
-
riko-ga
#195 Re: Ciscenje ulica!?
Joj ljepote.pada li pada.Pa neka ga neka pada kad ce ako nece sada.Mozda u Maju????????????A moja ulica ponovo cista.Tacno da mogu onome sa grtalicom povecati platu odma bi je poveco i to duplo.
- alica.k
#196 Re: Ciscenje ulica!?
najjaci ovaj sto vristi heeeeeeeeeeeeeeelp
(ocito ni u americi nisu tak azurni sto se ciscenja ulica tice, ovdje su cak dopustili da se ispod ovog novog snijega led napravi....)
- jedna tamo
#197 Re: Ciscenje ulica!?
ljudi imam pitanje...evo na sa-x kažu da je haos u gradu, a ja se već dogovorila za večeras..
jeli iko od vas sada iz grada kakvo je stanje? jeli prohodno? može li se sa autom?
jeli iko od vas sada iz grada kakvo je stanje? jeli prohodno? može li se sa autom?
- alica.k
#198 Re: Ciscenje ulica!?
zavisi odakle idesjedna tamo wrote:ljudi imam pitanje...evo na sa-x kažu da je haos u gradu, a ja se već dogovorila za večeras..
ja sam isto trebala ic al zove me sestra s marin dvora kaze bukvalno sve stoji :S to bilo prije cca sat vremena. sad je tek na ciglanama...tako ja odustala od ideje da igdje izadjem iz kuce danas.
- jedna tamo
#199 Re: Ciscenje ulica!?
joj crnjaka na ilidži sam
još sinoć nehtjedoh vani kontam danas će se raščistit grad a ono još gore...
joj poludiću u stanu....
još sinoć nehtjedoh vani kontam danas će se raščistit grad a ono još gore...
joj poludiću u stanu....
- Jara
#200 Re: Ciscenje ulica!?
Vidim da su problem nepropisno parkirani auti...ali i tamo gdje ih nema, nije baš očišćeno...U čemu je problem?
Hajd' da ovoliko pada u Mostaru, bilo bi neuobičajeno, ali ovdje?