SAVEZ NAPOLJE!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Da li ste za suspenziju nogometnog/fudbalskog saveza BiH?!

Da, ali samo ukoliko se ne promijeni statut
38
18%
Da, koji će nam k. fudbal uopšte
24
11%
Ne, jer suspenzija neće voditi ozdravljenju bh. fudbala
13
6%
Ne, ko su oni (FIFA i UEFA) da nama određuju da imamo jednog predsjednika
5
2%
Da, ali samo da se suspenduje savez a da klubovi i reprezentacija ne trpe posljedice suspenzije
131
62%

Total votes: 211

IsmetHoro

#176 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by IsmetHoro »

Jel moguce stvoriti paralelni savez? Mislim da se Barbarez i slicni dignu i naprave novi savez, ako bi ga UEFA priznala kao zvanicnim savezom Bosne i Hercegovine, znaci da taj savez vodi reprezentsciju ove drzave i ligu koja salje klubove u Evropu i dijeli zvanicne medalje. Mislim da bi svi igraci reprezentacije priznali taj novi savez a i klubovi premijer lige bi, ako ne odmah, u roku 2-3 godine presli u tu novu ligu jer samo tako mogu osvajati titule i igrati u Evropi. Jedini problem je sto FSRS i federalni savez ovo nebi priznali, morali bi se reformisati na svakim nivou jer su u nas i korjeni organizacije u kurcu.

Ovo bi bilo najbolje rjesenje, sve bi se rijesilo, pa nek se Munja i ostala garnitura jebe sa svojim duplim ugovorima u NFSBIH:u.
phillie

#177 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by phillie »

Nije moguce!
Edin H.

#178 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Edin H. »

ILJO DOMINKOVIĆ PREDSJEDNIK N/FSFBIH

Iljo Dominković novi je predsjednik Fudbalskog/Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, odlučeno je na današnjoj Skupštini.

Na današnjoj sjednici Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Federacije Bosne i Hercegovine odlučeno (izglasano) je da će novi predsjednik federalnog fudbalskog saveza biti član Predsjedništva državnog, Iljo Dominković.

Od 39 delegata na Skupštini, njih 20 je svoje glasove dalo Dominkoviću, dok je 19 glasova dobio njegov protivkandidat Huso Golać.

:roll:
Obuca9

#179 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Obuca9 »

Klasična priča, glupi Bošnjo šuti i radi dobrobita šire zajednice pristaje na kompromise... :x

Tako je i 2000. Brotnjo MORAO biti prvak, bez obzira što je po svim pravilima finale play-offa trebalo biti Budućnost - Sarajevo, tako je i 2003. Leotar MORAO biti prvak, bez obzira što je Željezničar imao za klasu bolju ekipu... Fuj.
ultima_palabra

#180 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by ultima_palabra »

hz__semir wrote:Klasična priča, glupi Bošnjo šuti i radi dobrobita šire zajednice pristaje na kompromise... :x

Tako je i 2000. Brotnjo MORAO biti prvak, bez obzira što je po svim pravilima finale play-offa trebalo biti Budućnost - Sarajevo, tako je i 2003. Leotar MORAO biti prvak, bez obzira što je Željezničar imao za klasu bolju ekipu... Fuj.
Slažem se djelimično, jer su Željo i Budućnost 2000. zajebali Širokog ;-) Što se onda nadovezuje na ovo iz 2003, kad se Široki osvetio u zadnjem kolu...
A zar misliš da ima neke razlike između Dominkovića i tog Golaća?
Risto Kuglarić

#181 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Risto Kuglarić »

IsmetHoro wrote:Jel moguce stvoriti paralelni savez? Mislim da se Barbarez i slicni dignu i naprave novi savez, ako bi ga UEFA priznala kao zvanicnim savezom Bosne i Hercegovine, znaci da taj savez vodi reprezentsciju ove drzave i ligu koja salje klubove u Evropu i dijeli zvanicne medalje. Mislim da bi svi igraci reprezentacije priznali taj novi savez a i klubovi premijer lige bi, ako ne odmah, u roku 2-3 godine presli u tu novu ligu jer samo tako mogu osvajati titule i igrati u Evropi. Jedini problem je sto FSRS i federalni savez ovo nebi priznali, morali bi se reformisati na svakim nivou jer su u nas i korjeni organizacije u kurcu.

Ovo bi bilo najbolje rjesenje, sve bi se rijesilo, pa nek se Munja i ostala garnitura jebe sa svojim duplim ugovorima u NFSBIH:u.
ja mislim da možda čak i jest, s obzirom da je savez ništa drugo nego udruženje građana. nisam 100% siguran. ako imaš takmičenje, i ako te UEFA i FIFA priznaju kao nacionalni savez.
poostar

#182 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by poostar »

Ni­je tra­ge­di­ja ako nas su­spen­di­ra­ju

Jo­sip Be­van­da, taj­nik NK Ši­ro­ki bri­jeg i član Iz­vršnog odbo­ra, ne is­klju­ču­je mo­gu­ćnost san­kci­ja. No­go­me­tnoj ja­vnos­ti je po­znat po prin­ci­pjel­nos­ti. Iako je «nje­gov» Ši­ro­ki u dru­gom ko­lu Euro li­ge, Be­van­da ne sma­tra da će san­kci­je do­ves­ti do no­go­me­tnog mra­ka.

- Ne­će bi­ti tra­ge­di­ja ako nas su­spen­di­ra­ju. Mo­žda to do­ne­se ne­ke po­ma­ke, mo­žda u sva­kom zlu ima ne­što do­bro. Vri­je­me je za pro­mje­ne, ova­ko vi­še ne ide. Pa, ne­ki­ma je ova pri­ča tek sa­da u fo­ku­su, a o sta­tu­tu se pri­ča od 2003. go­di­ne. Ja sam odne­da­vno u NSBiH, ali tra­žim od­go­vor­nost svih ko­ji su pro­te­klih go­di­na ra­di­li na ovo­me. Vi­di­te gdje su nas do­ve­li. Bo­jim se da je pre­ka­sno, da su po­tro­še­ni svi kre­di­ti. Bi­lo je pre­vi­še vre­me­na, do­bre vo­lje kod lju­di iz FI­FA -e i UEFA -e, ali ne i kod nas - upo­zo­ra­va Be­van­da.

Vi­di­te li ne­ki izlaz?

- Ljud­ski se na­da­ti naj­bo­ljem, ma­da ja po­la­zim od naj­crnjeg. U tom slu­ča­ju ako bu­de ne­čeg bo­ljeg, ne­ka­ko mi je la­kše. Ipak, ja sam obje­kti­van, svjes­tan sam mo­gu­ćih po­slje­di­ca. Sva­ki dan, na­kon sva­ke sje­dni­ce sa­znam ne­ke no­ve ta­mne de­ta­lje. Sko­ro sam sa­znao da Sa­vez ima 41 upo­sle­ni­ka po ra­znim osno­vi­ma. Sa­vez du­gu­je sto­ti­ne hi­lja­da, mi­li­one ma­ra­ka. Tre­ba to ne­ko vra­ti­ti, a si­tu­aci­ja je sve te­ža, go­mi­la­ju se ka­ma­te. Ne­ko je ne­sa­vje­sno ra­dio. Da sam bio pred­sje­dnik, imao tri do­ma­će uta­kmi­ce, kao što su bi­le one sa Tur­skom, Špa­ni­jom i Por­tu­ga­lom, ja bih imao mi­li­on­sku do­bit. A, mi smo u de­be­lom mi­nu­su.

Da­kle, Vi ste pe­si­mis­ti?

- Ne že­lim bi­ti ne­re­alan i da­va­ti la­žnu na­du, kao što su ne­ki či­ni­li. Još ma­nje že­lim bi­ti dvo­li­čan. Ja ne mi­je­njam miš­lje­nje ka­ko ne­kom od­go­va­ra. Zas­tu­pam stav svo­je žu­pa­ni­je, ko­ji je ba­zi­ran na kon­stru­kti­vnim pri­je­dlo­zi­ma za bo­lji­tak bh no­go­me­ta. Ima­mo dva aman­dma­na od ko­jih ne­će­mo odus­ta­ti. Da­kle, tra­ži­mo za­šti­tu «vi­tal­nog» in­te­re­sa za Hrva­te, te da os­ta­ne Pred­sje­dniš­tvo Sa­ve­za, ali da pred­sje­dnik i gla­vni taj­nik zas­tu­pa­ju Sa­vez. Tra­ži­mo ta­ko­đer da se sve odlu­ke do­no­se kon­sen­zu­som, da se oni ko­ji svje­sno na­pu­šta­ju sje­dni­ce ili ne do­la­ze, eli­mi­ni­ra­ju.

Vi, oči­to je, ne­će­te pris­ta­ti na ul­ti­ma­tum, ma­kar su­spen­zi­ja eli­mi­ni­ra Ši­ro­ki iz Evro­pe. Mo­že­te li to po­ja­sni­ti?

- Ja nas­tu­pam kao pred­sje­dnik svo­je Žu­pa­ni­je, ali i kao klup­ski dje­la­tnik NK Ši­ro­ki. Ne šti­tim klup­ske in­te­re­se, već bu­du­ćnost Sa­ve­za i no­go­me­ta na ovim pros­to­ri­ma. Ja sam se za­la­gao i ma­ksi­mal­no po­držao re­kon­stru­kci­ju sta­di­ona Ko­še­va, jer že­lim da drža­vna se­le­kci­ja ima re­pre­zen­ta­ti­vni sta­di­on, ali i da se svi klu­bo­vi osje­ća­ju ko­mo­tno. Ni­je stvar ov­dje o in­te­re­su klu­ba, već o op­štem do­bru za naš sport, pa i za drža­vu.

Vje­ru­je­te li da će pri­ti­sak, pri­je­tnja, uli­ti­ma­tum iz UEFA -e i FI­FA -e uro­di­ti plo­dom?

- Ne mi­slim da će­mo bi­lo šta pos­ti­ći pri­tis­kom i pri­je­tnja­ma. Do rje­še­nja se mo­že do­ći sa­mo do­go­vo­rom. Ja sam pre­dla­gao da nas pri­mi Mi­šel Pla­ti­ni, da mu obja­sni­mo si­tu­aci­ju, ali da u de­le­ga­ci­ji ne bu­du oni ko­ji su ci­je­lo vri­je­me odbi­ja­li su­ra­dnju, ob­ma­nji­va­li i ja­vnost i lju­de iz UEFA -e i FI­FA -e. Zna se ko­ji su to lju­di. Na­ža­lost, do­šli smo u te­šku si­tu­aci­ju, ali kao što sam re­kao, ne­će bi­ti pro­past svi­je­ta ako nas su­spen­di­ra­ju. Ba­rem će ja­vnost zna­ti ko­ji lju­di vi­še ne mo­gu vo­di­ti naš no­go­met - izja­vio je za «.........» Jo­sip Be­van­da.

Ka­ko smo du­žni Por­tu­ga­lu

Be­van­da se šo­ki­rao ka­da je sa­znao da je NSBiH du­žan iz­vje­snu su­mu nov­ca por­tu­gal­skom no­go­me­tnom Sa­ve­zu. Ni­kom ni­je ja­sno ka­ko je nas­tao taj dug. Na­vo­dno je to zbog ve­ćeg bro­ja ka­ra­ta ko­je je Sa­vez ku­pio, a ni­je pla­tio. Ko zna gdje su za­vrši­le kar­te, a u či­jem dže­pu pa­re
:x :x :x :x :x :x :x :x

Jebem im mater papansku. Dabogda im pare falile za lijekove

Vidim da na vecini portala narod mlako reaguje komentarima tipa: "ma nek' nas ukinu".

Jednom ce nam drzavu ukinuti, pa sta onda ?
nellington

#183 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by nellington »

poostar wrote:Jednom ce nam drzavu ukinuti, pa sta onda ?
Nek' ukinu i nju, da valja opstala bi.
luckylaka

#184 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by luckylaka »

poostar wrote:
Ni­je tra­ge­di­ja ako nas su­spen­di­ra­ju

Jo­sip Be­van­da, taj­nik NK Ši­ro­ki bri­jeg i član Iz­vršnog odbo­ra, ne is­klju­ču­je mo­gu­ćnost san­kci­ja. No­go­me­tnoj ja­vnos­ti je po­znat po prin­ci­pjel­nos­ti. Iako je «nje­gov» Ši­ro­ki u dru­gom ko­lu Euro li­ge, Be­van­da ne sma­tra da će san­kci­je do­ves­ti do no­go­me­tnog mra­ka.

- Ne­će bi­ti tra­ge­di­ja ako nas su­spen­di­ra­ju. Mo­žda to do­ne­se ne­ke po­ma­ke, mo­žda u sva­kom zlu ima ne­što do­bro. Vri­je­me je za pro­mje­ne, ova­ko vi­še ne ide. Pa, ne­ki­ma je ova pri­ča tek sa­da u fo­ku­su, a o sta­tu­tu se pri­ča od 2003. go­di­ne. Ja sam odne­da­vno u NSBiH, ali tra­žim od­go­vor­nost svih ko­ji su pro­te­klih go­di­na ra­di­li na ovo­me. Vi­di­te gdje su nas do­ve­li. Bo­jim se da je pre­ka­sno, da su po­tro­še­ni svi kre­di­ti. Bi­lo je pre­vi­še vre­me­na, do­bre vo­lje kod lju­di iz FI­FA -e i UEFA -e, ali ne i kod nas - upo­zo­ra­va Be­van­da.

Vi­di­te li ne­ki izlaz?

- Ljud­ski se na­da­ti naj­bo­ljem, ma­da ja po­la­zim od naj­crnjeg. U tom slu­ča­ju ako bu­de ne­čeg bo­ljeg, ne­ka­ko mi je la­kše. Ipak, ja sam obje­kti­van, svjes­tan sam mo­gu­ćih po­slje­di­ca. Sva­ki dan, na­kon sva­ke sje­dni­ce sa­znam ne­ke no­ve ta­mne de­ta­lje. Sko­ro sam sa­znao da Sa­vez ima 41 upo­sle­ni­ka po ra­znim osno­vi­ma. Sa­vez du­gu­je sto­ti­ne hi­lja­da, mi­li­one ma­ra­ka. Tre­ba to ne­ko vra­ti­ti, a si­tu­aci­ja je sve te­ža, go­mi­la­ju se ka­ma­te. Ne­ko je ne­sa­vje­sno ra­dio. Da sam bio pred­sje­dnik, imao tri do­ma­će uta­kmi­ce, kao što su bi­le one sa Tur­skom, Špa­ni­jom i Por­tu­ga­lom, ja bih imao mi­li­on­sku do­bit. A, mi smo u de­be­lom mi­nu­su.

Da­kle, Vi ste pe­si­mis­ti?

- Ne že­lim bi­ti ne­re­alan i da­va­ti la­žnu na­du, kao što su ne­ki či­ni­li. Još ma­nje že­lim bi­ti dvo­li­čan. Ja ne mi­je­njam miš­lje­nje ka­ko ne­kom od­go­va­ra. Zas­tu­pam stav svo­je žu­pa­ni­je, ko­ji je ba­zi­ran na kon­stru­kti­vnim pri­je­dlo­zi­ma za bo­lji­tak bh no­go­me­ta. Ima­mo dva aman­dma­na od ko­jih ne­će­mo odus­ta­ti. Da­kle, tra­ži­mo za­šti­tu «vi­tal­nog» in­te­re­sa za Hrva­te, te da os­ta­ne Pred­sje­dniš­tvo Sa­ve­za, ali da pred­sje­dnik i gla­vni taj­nik zas­tu­pa­ju Sa­vez. Tra­ži­mo ta­ko­đer da se sve odlu­ke do­no­se kon­sen­zu­som, da se oni ko­ji svje­sno na­pu­šta­ju sje­dni­ce ili ne do­la­ze, eli­mi­ni­ra­ju.

Vi, oči­to je, ne­će­te pris­ta­ti na ul­ti­ma­tum, ma­kar su­spen­zi­ja eli­mi­ni­ra Ši­ro­ki iz Evro­pe. Mo­že­te li to po­ja­sni­ti?

- Ja nas­tu­pam kao pred­sje­dnik svo­je Žu­pa­ni­je, ali i kao klup­ski dje­la­tnik NK Ši­ro­ki. Ne šti­tim klup­ske in­te­re­se, već bu­du­ćnost Sa­ve­za i no­go­me­ta na ovim pros­to­ri­ma. Ja sam se za­la­gao i ma­ksi­mal­no po­držao re­kon­stru­kci­ju sta­di­ona Ko­še­va, jer že­lim da drža­vna se­le­kci­ja ima re­pre­zen­ta­ti­vni sta­di­on, ali i da se svi klu­bo­vi osje­ća­ju ko­mo­tno. Ni­je stvar ov­dje o in­te­re­su klu­ba, već o op­štem do­bru za naš sport, pa i za drža­vu.

Vje­ru­je­te li da će pri­ti­sak, pri­je­tnja, uli­ti­ma­tum iz UEFA -e i FI­FA -e uro­di­ti plo­dom?

- Ne mi­slim da će­mo bi­lo šta pos­ti­ći pri­tis­kom i pri­je­tnja­ma. Do rje­še­nja se mo­že do­ći sa­mo do­go­vo­rom. Ja sam pre­dla­gao da nas pri­mi Mi­šel Pla­ti­ni, da mu obja­sni­mo si­tu­aci­ju, ali da u de­le­ga­ci­ji ne bu­du oni ko­ji su ci­je­lo vri­je­me odbi­ja­li su­ra­dnju, ob­ma­nji­va­li i ja­vnost i lju­de iz UEFA -e i FI­FA -e. Zna se ko­ji su to lju­di. Na­ža­lost, do­šli smo u te­šku si­tu­aci­ju, ali kao što sam re­kao, ne­će bi­ti pro­past svi­je­ta ako nas su­spen­di­ra­ju. Ba­rem će ja­vnost zna­ti ko­ji lju­di vi­še ne mo­gu vo­di­ti naš no­go­met - izja­vio je za «.........» Jo­sip Be­van­da.

Ka­ko smo du­žni Por­tu­ga­lu

Be­van­da se šo­ki­rao ka­da je sa­znao da je NSBiH du­žan iz­vje­snu su­mu nov­ca por­tu­gal­skom no­go­me­tnom Sa­ve­zu. Ni­kom ni­je ja­sno ka­ko je nas­tao taj dug. Na­vo­dno je to zbog ve­ćeg bro­ja ka­ra­ta ko­je je Sa­vez ku­pio, a ni­je pla­tio. Ko zna gdje su za­vrši­le kar­te, a u či­jem dže­pu pa­re
:x :x :x :x :x :x :x :x

Jebem im mater papansku. Dabogda im pare falile za lijekove

Vidim da na vecini portala narod mlako reaguje komentarima tipa: "ma nek' nas ukinu".

Jednom ce nam drzavu ukinuti, pa sta onda ?
Svaka njima cast,oni herojski drze svoje pozicije.Jebo Fifu i Uefu ovi nasi su hadzije.,,Ma neka nas i ukinu,, :D
Rauber

#185 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Rauber »

Steta sto nije moguce da ljudi iz Fife i Uefe ukinu ili suspenduju SAMO FSrs.
Posto vidim da jedino oni nisu za jednog predsjednika, pravo je glupo da ostale dvije strane ispastaju zbog toga :(
nellington

#186 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by nellington »

Rauber wrote:Steta sto nije moguce da ljudi iz Fife i Uefe ukinu ili suspenduju SAMO FSrs.
Posto vidim da jedino oni nisu za jednog predsjednika, pravo je glupo da ostale dvije strane ispastaju zbog toga :(
Vidiš da i Hrvati - Bevanda traže predsjedništvo, samo skriveno iza predsjednika.
poostar

#187 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by poostar »

luckylaka wrote: Svaka njima cast,oni herojski drze svoje pozicije.Jebo Fifu i Uefu ovi nasi su hadzije.,,Ma neka nas i ukinu,, :D
Lako je drzat poziciju pored mutavog naroda koji nema glasa
Jack Be Nimble

#188 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Jack Be Nimble »

Ma ovo je incijativa Evropskih drzava koje izgube mlade talente zato sto su im roditelji porijeklom iz Bosne i odluce da igraju za Bosnu :x .
hordas 87

#189 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by hordas 87 »

joj pa gusi me kad vidim ovo da par osoba misli na svoju debelu guzicu a ne na citav narod...pa stvarno vise nema ako se ovo desi a mi dopustimo to sve onda smo stvarno bijeda i narod sa kojim moze svako da radi sta hoce, DA SE SVI NISU VRATILI NA STADION KAD JE CIRO DOSO MOZDA I NEBI OVAKO BILO..fuj fuj

pa ljudi za opet mi kao narod moramo da patimo radi pojedinaca dosta smo patili DOSTA VISE !!
_studio54

#190 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by _studio54 »

Koliko je realno da nas fakat suspenduju? http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... 100715081/

Je li moguće da su brđani iz FSRS-a dobili političku direktivu da naprave to sranje?
Bosanski_kralj

#191 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Bosanski_kralj »

hordas 87 wrote:joj pa gusi me kad vidim ovo da par osoba misli na svoju debelu guzicu a ne na citav narod...pa stvarno vise nema ako se ovo desi a mi dopustimo to sve onda smo stvarno bijeda i narod sa kojim moze svako da radi sta hoce, DA SE SVI NISU VRATILI NA STADION KAD JE CIRO DOSO MOZDA I NEBI OVAKO BILO..fuj fuj

pa ljudi za opet mi kao narod moramo da patimo radi pojedinaca dosta smo patili DOSTA VISE !!
Zar ti još vjeruješ u ovaj narod?

Pravo će mi biti drago ako nas suspenduju.
Opet će se na raznim portalima dignuti kojekakva frka, pozivaće se raja na ovo- na ono, a na kraju ništa neće biti.

P.S.Ma nek` nas ukinu!!! :oops: :D
smak

#192 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by smak »

NSBIH suspendovan na 4 godine

kako bi to bilo lijepo ... nema lige,nema reprezentacije,propast svih klubova u nashoj drzavi ...
onda nase troglavo predsjednistvo napusta svoje fotelje,jer se nema para i nemaju vise sta ukrasti. onda lagano dolaze novi ljudi,oni koji su zaradili lovu igrajuci profesionalno fudbal il vam ga nogomet i sve ce na bolje krenuti za 5-6 godina...
O'zone
Globalni moderator

#193 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by O'zone »

smak wrote:NSBIH suspendovan na 4 godine

kako bi to bilo lijepo ... nema lige,nema reprezentacije,propast svih klubova u nashoj drzavi ...
onda nase troglavo predsjednistvo napusta svoje fotelje,jer se nema para i nemaju vise sta ukrasti. onda lagano dolaze novi ljudi,oni koji su zaradili lovu igrajuci profesionalno fudbal il vam ga nogomet i sve ce na bolje krenuti za 5-6 godina...
Ma meni se čini da od suspenzije neće biti ništa. Para vrti gdje burgija neće, odreće se oni i opcije za tri predsjednika a prihvatit će jednog i dvojicu podpredsjednika (isto sranje samo drugo pakovanje) a za tu suradnju će od FIFE i UEFE da naplate neku onako malu nagradicu za njihovo požrtvovanje u iznosu od par hiljada ili možda stotina hiljada CHF.

Poslije toga dolazi pomoć UEFE i FIFE zbog uspješnog restruktuiranja od par miliona pa nakon toga za izgradnju stadiona i sportskih centara a gospoda od svega otkinu pomalo njima dobro mi ćutimo jer igraju se utakmice i eto vuk sit ovce na broju.

P.S. Sviđa mi se pravo ideja da budemo supendovani bez obzira na sve. Kad smo rupa nek bar budemo najveća :evil:
smak

#194 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by smak »

O'zone wrote:

Ma meni se čini da od suspenzije neće biti ništa. Para vrti gdje burgija neće, odreće se oni i opcije za tri predsjednika a prihvatit će jednog i dvojicu podpredsjednika (isto sranje samo drugo pakovanje) a za tu suradnju će od FIFE i UEFE da naplate neku onako malu nagradicu za njihovo požrtvovanje u iznosu od par hiljada ili možda stotina hiljada CHF.

Poslije toga dolazi pomoć UEFE i FIFE zbog uspješnog restruktuiranja od par miliona pa nakon toga za izgradnju stadiona i sportskih centara a gospoda od svega otkinu pomalo njima dobro mi ćutimo jer igraju se utakmice i eto vuk sit ovce na broju.

P.S. Sviđa mi se pravo ideja da budemo supendovani bez obzira na sve. Kad smo rupa nek bar budemo najveća :evil:
http://www.youtube.com/watch?v=1tWS4aoG ... re=related
:D
O'zone
Globalni moderator

#195 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by O'zone »

smak wrote:
O'zone wrote:

http://www.youtube.com/watch?v=1tWS4aoG ... re=related
:D
TOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO!!! Sukiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! :dance:
insertdelete

#196 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by insertdelete »

i kad ce se znat jesmol suspendovani :D
Tarik19

#197 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Tarik19 »

Ako entitetski savez bude glasao protiv, onda lijepo sankcije klubovima iz tog entiteta i mirna Bosna. Mada, nazalost, u ovom svijetu se to nece nikad dogoditi. Ja sam licno za suspenziju ako to znaci formiranje novog saveza bez lopova i budala.
Point.

#198 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by Point. »

Samo Goli otok je za ovo rijesenje. Eh Druze Tito, gdje si sad. :roll:
luckylaka

#199 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by luckylaka »

Koliko mene sjecanje sluzi ta ista Uefa prije nekoliko godina smjenila je kompletan Poljski savez.Zar im je to problem uraditi i ovdje.otjerati sve iz ns u tri picke materine od cistacice do gen,direktora i bujrum ko hoce raditi.
limeni

#200 Re: SAVEZ NAPOLJE!

Post by limeni »

luckylaka wrote:Koliko mene sjecanje sluzi ta ista Uefa prije nekoliko godina smjenila je kompletan Poljski savez.Zar im je to problem uraditi i ovdje.otjerati sve iz ns u tri picke materine od cistacice do gen,direktora i bujrum ko hoce raditi.
oni bi sklonili ove ljude vec iz saveza, da im je u interesu dobro bosanskog fudbala..
Locked