BH Referendum - Bosanci Narodni i Nacionalni identitet
- danas
pa ne mora biti -- boze moj... ta niko ga ne sili. a meni svakako ne pada na pamet da zavrcem kazaljke istorije i od nekoga ko se osjeca srbinom sada nazor pravim nekog bosanca. ne mora niko biti bosanac ako nece. ima ko hoce...klif wrote:Cini mi se da Petar ne zeli da bude Bosanac.
mi bosanci se inace sekiramo za srbe, hrvate, i bosnjake taman koliko se oni sekiraju za nas, iliti u prevodu -- *ebe se nas za njih
-
dugacki
Mali Pero,
Mi smo uvijek bili i ostali Bosanci, a ti ako si iz Bosne prvo si bio Vlah onda mozda malo i Turcin zbog zakona prve bracne noci pa si postao Srbin pa ces jos malo i ti biti Bosanac pravoslavne vjeroispovjesti.
Eto pa ti kontaj ko se mijenjao, dragi moj Bosanski pravoslavac.
Mi smo uvijek bili i ostali Bosanci, a ti ako si iz Bosne prvo si bio Vlah onda mozda malo i Turcin zbog zakona prve bracne noci pa si postao Srbin pa ces jos malo i ti biti Bosanac pravoslavne vjeroispovjesti.
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Joj Petre idi ba citaj ekspres jebem ti rod i porod, busaj se u prsa na svojim forumima a ovaj ostavi na miru.
Vatra&voda, ne pravim se blesav majke mi. Ali ti nisi bosnjak onda ti si samo bosanac. Ok, ako se ti odrices bosnjastva ja se odricem srpstva i hrvatstva i sve ok.
Vatra&voda, ne pravim se blesav majke mi. Ali ti nisi bosnjak onda ti si samo bosanac. Ok, ako se ti odrices bosnjastva ja se odricem srpstva i hrvatstva i sve ok.
-
vatra i voda
Pravis se ti Englez i te kako .Ali napolju pada kisa pa imam vremena da malo caskam.Ja sam Bosanac od glave do pete .Bio i ostao.Kada u Americi ili bilo gdje drugo vidim u ocima sugovornika da mu to nije dovoljno onda kazem ,horns&drums wrote:Joj Petre idi ba citaj ekspres jebem ti rod i porod, busaj se u prsa na svojim forumima a ovaj ostavi na miru.
da , bosanski musliman , to sam ja , da ne pomisli Svabo ili kauboj iz Texasa da se ja stidim necega.Nek se drugi stide , oni sto srusise hiljadu dzamija u Bosni.Meni je potpuno svjedno ko se odereci ili onoga i uzeti ovo i ono.Bosanc ce biti nosioc suvereniteta u svojoj drzavi .A za druge mi puca prsluk .
Ja jos nisam imao priliku da se bilo gdje napiusem kao Bosanac .A kada bude popis stanovnistva ja ti garantiram da cu se napisati BOSANAC po rubriku / nacionalnost / a ako mi cato kaze ne moze garantiram ti da ce pojesti taj papir bez kapi vode kao sto bi ga i pojeo u Njemackoj kada bi Njemcu rekao da nije Njemac .Bosnjak je prolazno , kada splasne SDA i kada merdise onaj supak Tunjo i onaj lihvar iz Svicarske Adli beg i to ce otici.Bosna Bosncima .Zista to je tako jednostavna lekcija .Naucices je i ti jednog dana .........
-
Petar the Great
Ima vas zelenih na našim forumima koliko hoceš,iseravaju se ko foke pa im niko ništa ne govori.A to o rodu i porodu samo govori koliki si primitivac i mi to znamo zato ce mo se otcjepiti od vas ako bog dadne.horns&drums wrote:Joj Petre idi ba citaj ekspres jebem ti rod i porod, busaj se u prsa na svojim forumima a ovaj ostavi na miru.
-
klif
Ovo se cini prihvatljivim.horns&drums wrote: Vatra&voda, ne pravim se blesav majke mi. Ali ti nisi bosnjak onda ti si samo bosanac. Ok, ako se ti odrices bosnjastva ja se odricem srpstva i hrvatstva i sve ok.
Samo horni, ako sam te dobro razumio, nisi ni Srbin ni Hrvat
-
zavrzlama
Bosanci,srbi,hrvati,ostali,krokodili zirafe i sve ostalo
Problem u BIH je sto bivsa SFRJ je imala kao drzavotvorne narode srbe,hrvate,muslimane ,ostale necu nabrajati jert se ne ticu BIH.I ti narodi posle raspada zemlje stvaraju Hrvatsku zemljom hrvata...srbiju zemlju srba...a u BIH trebalo se stvoriti zemlja Bosanaca i Hercegovaca,ali nije nego je zemlja srba,bosnjaka i hrvata...sto nije, zato sto snage odane BIH nisu bile vojno i politicki jake da se suprostave uticaju Hrvatske i Srbije. .BIH je jedina zemlja u bivsim republikama koja je dala konstutivnost trima najbrojnijim narodima u bivsoj SFRJ,niti je to uradila Srbija niti Hrvatska...kao zahvalnost drzavi BIH sto su dobili konstutivnost(ekstremni dio koji zagovara podjelu BIH) ne zele da prihvate da su Bosanci i Hercegovci.
Problem u BIH je sto bivsa SFRJ je imala kao drzavotvorne narode srbe,hrvate,muslimane ,ostale necu nabrajati jert se ne ticu BIH.I ti narodi posle raspada zemlje stvaraju Hrvatsku zemljom hrvata...srbiju zemlju srba...a u BIH trebalo se stvoriti zemlja Bosanaca i Hercegovaca,ali nije nego je zemlja srba,bosnjaka i hrvata...sto nije, zato sto snage odane BIH nisu bile vojno i politicki jake da se suprostave uticaju Hrvatske i Srbije. .BIH je jedina zemlja u bivsim republikama koja je dala konstutivnost trima najbrojnijim narodima u bivsoj SFRJ,niti je to uradila Srbija niti Hrvatska...kao zahvalnost drzavi BIH sto su dobili konstutivnost(ekstremni dio koji zagovara podjelu BIH) ne zele da prihvate da su Bosanci i Hercegovci.
-
Petar the Great
Kako si ti glup i neobrazovan.Srbi su na ovim prostorima bili prije dolaska osmanlija.Nikad islam nije bio ovdje.Dolaze turci i šta se dešava,kao produkt više vjekovne okupacije vi ostajete kao sjeme koje su turci posijali.Jel lijepo rekao efendija Ceric da ste turci.Mi smo vjekovima ratovali protiv njih,kakve veze imamo s njima.Zato nemoj iskrivljavati istorijske činjenice.Prva bračna noc je bila samo u jednom djelu tadašnje bosne tako da priča ne pije vode.Možda bi ti volio da se to ponovo uvede a??dugacki wrote:Mali Pero,
-
klif
De ba Petre polako. Niko ne mrzi Srbe. I ako malo pogledas po forumu naci ces temu o izjavi Cerica, u kojoj postoji mnogo stavova koji pokazuju da bas nije sve tako crno-bijelo, kao sto ti predstavljas.
Na ovoj temi pokusavamo razgovarati o bosanskohercegovackoj naciji. Da li bi se ti nacionalno mogao smatrati Bosancem i Hercegovcem?
Na ovoj temi pokusavamo razgovarati o bosanskohercegovackoj naciji. Da li bi se ti nacionalno mogao smatrati Bosancem i Hercegovcem?
-
halo_ba
To neki novi udzbenik istorie?Petar the Great wrote:Kako si ti glup i neobrazovan.Srbi su na ovim prostorima bili prije dolaska osmanlija.Nikad islam nije bio ovdje.Dolaze turci i šta se dešava,kao produkt više vjekovne okupacije vi ostajete kao sjeme koje su turci posijali.Jel lijepo rekao efendija Ceric da ste turci.Mi smo vjekovima ratovali protiv njih,kakve veze imamo s njima.Zato nemoj iskrivljavati istorijske činjenice.Prva bračna noc je bila samo u jednom djelu tadašnje bosne tako da priča ne pije vode.Možda bi ti volio da se to ponovo uvede a??dugacki wrote:Mali Pero,
Izdavacka kuca Karachich&co?
-
Petar the Great
Ne!Ne mogu ja biti bosanac kad ta nacija ne postoji.Ljudi,nemjenja se nacinalnost svaki dan alo.Ja sam SRBIN i uvjek cu to biti kao što su hrvati htvati.To,danas sam ovo sutra ono mislim gluposti.klif wrote:De ba Petre polako. Niko ne mrzi Srbe. I ako malo pogledas po forumu naci ces temu o izjavi Cerica, u kojoj postoji mnogo stavova koji pokazuju da bas nije sve tako crno-bijelo, kao sto ti predstavljas.
-
Petar the Great
Šta je,jesil se najeo pa nemožeš više.I nemoj pisati cirilicom nisi vrijedan toga.lulgom wrote:Да, ја сам ЗА
Петар тхе ГреатПетре не сери.Па шта сте ви ј....т,бошњаци,босанци,муслимани,бивши срби,па вас неможе нико похватати,мјењате нацију сваки дан и још вам мало. Јел вам лијепо рекао ваш ефендија Цериц ви сте
турци читај потурице
.
-
njonjica
Na ovom prostoru prije osmanlija vecinska je bila Crkva Bosanska i nesto Bogumila. Crkva Bosanska niposto nije bila pravoslavna, bila je manihejska.Petar the Great wrote: Kako si ti glup i neobrazovan.Srbi su na ovim prostorima bili prije dolaska osmanlija.Nikad islam nije bio ovdje.Dolaze turci i šta se dešava,kao produkt više vjekovne okupacije vi ostajete kao sjeme koje su turci posijali.Jel lijepo rekao efendija Ceric da ste turci.Mi smo vjekovima ratovali protiv njih,kakve veze imamo s njima.Zato nemoj iskrivljavati istorijske činjenice.Prva bračna noc je bila samo u jednom djelu tadašnje bosne tako da priča ne pije vode.Možda bi ti volio da se to ponovo uvede a??
Dapace, dolaskom osmanlija povecava se i broj pravoslavnog stanovnistva u Bosni. Pripadnici Crkve Bosanske zbog nekih slicnosti u religiji prihvataju Islam kao i Bogumili koji su iz Bugarske pobjegli u Bosnu pred Bizantima.
So, Petre The Great, ne vrijedjaj nego se malo obrazuj, citaj.....nikom ne skodi.
- manijak1
A četnici su poznati pušioničari
-
njonjica
Budi ti ono sto hoces, to je tvoje pravo zagarantovano Ustavom zemlje u kojoj zivis. Ali nemoj da pljujes po toj istoj zemlji koja ti je to pravo priustila.Petar the Great wrote:Ne!Ne mogu ja biti bosanac kad ta nacija ne postoji.Ljudi,nemjenja se nacinalnost svaki dan alo.Ja sam SRBIN i uvjek cu to biti kao što su hrvati htvati.To,danas sam ovo sutra ono mislim gluposti.klif wrote:De ba Petre polako. Niko ne mrzi Srbe. I ako malo pogledas po forumu naci ces temu o izjavi Cerica, u kojoj postoji mnogo stavova koji pokazuju da bas nije sve tako crno-bijelo, kao sto ti predstavljas.
A ona se zove Bosna i Hercegovina!
-
The Man
ja u zivotu vise promjena istorijskih tokova nisam vidjeo kao na sa-x forumu.....bulaznite svi redom...njonjica wrote:Na ovom prostoru prije osmanlija vecinska je bila Crkva Bosanska i nesto Bogumila. Crkva Bosanska niposto nije bila pravoslavna, bila je manihejska.Petar the Great wrote: Kako si ti glup i neobrazovan.Srbi su na ovim prostorima bili prije dolaska osmanlija.Nikad islam nije bio ovdje.Dolaze turci i šta se dešava,kao produkt više vjekovne okupacije vi ostajete kao sjeme koje su turci posijali.Jel lijepo rekao efendija Ceric da ste turci.Mi smo vjekovima ratovali protiv njih,kakve veze imamo s njima.Zato nemoj iskrivljavati istorijske činjenice.Prva bračna noc je bila samo u jednom djelu tadašnje bosne tako da priča ne pije vode.Možda bi ti volio da se to ponovo uvede a??
Dapace, dolaskom osmanlija povecava se i broj pravoslavnog stanovnistva u Bosni. Pripadnici Crkve Bosanske zbog nekih slicnosti u religiji prihvataju Islam kao i Bogumili koji su iz Bugarske pobjegli u Bosnu pred Bizantima.
So, Petre The Great, ne vrijedjaj nego se malo obrazuj, citaj.....nikom ne skodi.
-
Petar the Great
Pti nisi ni svjestan kakve gluposti valjaš.Jel te to onaj Zulfirkapašic naučio.Pa vi ste šampioni u iskrivljivanju istorijskoh činjenica.Roko Zulko da ste bogumili i vi to prihvatili.Daj malo pročitaj istinite stvari a ne ta sranja koje vam prezentuju.To je istorija tipa bosanskog jezika ili...?njonjica wrote:Na ovom prostoru prije osmanlija vecinska je bila Crkva Bosanska i nesto Bogumila. Crkva Bosanska niposto nije bila pravoslavna, bila je manihejska.Petar the Great wrote: Kako si ti glup i neobrazovan.Srbi su na ovim prostorima bili prije dolaska osmanlija.Nikad islam nije bio ovdje.Dolaze turci i šta se dešava,kao produkt više vjekovne okupacije vi ostajete kao sjeme koje su turci posijali.Jel lijepo rekao efendija Ceric da ste turci.Mi smo vjekovima ratovali protiv njih,kakve veze imamo s njima.Zato nemoj iskrivljavati istorijske činjenice.Prva bračna noc je bila samo u jednom djelu tadašnje bosne tako da priča ne pije vode.Možda bi ti volio da se to ponovo uvede a??
- manijak1
Čovječe .....osvjesti nas

-
njonjica
Nije "Zulko". Evo ti link:http://www.camo.ch/povijestbih.htmPetar the Great wrote:Pti nisi ni svjestan kakve gluposti valjaš.Jel te to onaj Zulfirkapašic naučio.Pa vi ste šampioni u iskrivljivanju istorijskoh činjenica.Roko Zulko da ste bogumili i vi to prihvatili.Daj malo pročitaj istinite stvari a ne ta sranja koje vam prezentuju.To je istorija tipa bosanskog jezika ili...?njonjica wrote:Na ovom prostoru prije osmanlija vecinska je bila Crkva Bosanska i nesto Bogumila. Crkva Bosanska niposto nije bila pravoslavna, bila je manihejska.Petar the Great wrote: Kako si ti glup i neobrazovan.Srbi su na ovim prostorima bili prije dolaska osmanlija.Nikad islam nije bio ovdje.Dolaze turci i šta se dešava,kao produkt više vjekovne okupacije vi ostajete kao sjeme koje su turci posijali.Jel lijepo rekao efendija Ceric da ste turci.Mi smo vjekovima ratovali protiv njih,kakve veze imamo s njima.Zato nemoj iskrivljavati istorijske činjenice.Prva bračna noc je bila samo u jednom djelu tadašnje bosne tako da priča ne pije vode.Možda bi ti volio da se to ponovo uvede a??
-
njonjica
Evo jos: http://www.camo.ch/povijestbih07.htm
-
Petar the Great
Teško.Suviše ste se naslušali priča o bogumilima i načitali islamskih deklaracija,ne ide.manijak1 wrote:Čovječe .....osvjesti nas![]()