ne znam da li je svuda isti paket (cak i ovde postoje 2 razlicite verzije zavisno sta preferiras u paketu)...ovaj koji ja imam ima 2 podloge (foundation) u puderu, 1 puder za "zavrsnicu" i jedan bronzer...uz to dodju jos i 3 cetke...taj cijeli paket kosta $75 (kanadskih) + taksa...sam puder je $35...ja sam svoj tek nedavno pocela koristiti pa ne znam jos koliko ce mi dugo durati ovaj paket...a uz to ja mjesam sa onim smashbox halo puderom, zavisno od toga koliko mi sminke treba za taj izlazak ili taj dan za posao...Bond_JaneBond001 wrote: A koliko dugo vam moze biti taj "pocetnicki paket" ako se sminkate svakodnevno?
Meni sad ovaj puder, zapravo nije puder vec foundation ArtDeco (20ml) moze biti glatko i malo duze od 2 mjeseca, iako znam po dvaput ili triput dnevno obnoviti sminku...ono namackam se za posao..dodjem kuci -skinem zove me neko van-setnaj-kafa-ope' se namackam(uzivam vopra u tome) i opet ako uc izaci navecer...Nije tako svaki dan al' zna se desiti, ope' ima dana kad nigdje ne micem po 3 dana i ne sminkam se uopste.
I koliko kosta u nashim
parama? Ako ne bude skup-poslacu rodici pare nek mi kupi i posalje postom..
Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Moderator: anex
- anais_nin
#176 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
-
cocochanel
#177 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
jane bond, ako se dogovoris s rodicom, bil bio problem da posalje dva paketa
naravno ucestvujem u svim troskovima..
ali bas me interesuje ovaj puder, a nemam nikoga da mi posalje 
-
cocochanel
#178 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
jos bolje, ako bi neko bio ljubazan da mi kaze odakle bih mogla online naruciti ovaj set bare minerals.. 
-
Stylilicious
#179 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
ja sam svoje minerale narucila sa http://www.lookfantastic.com tamo su mi najpovoljnij... moze biti da dostavljaju i u BiH
inace iako su obe bocice male mogu dugo da traju... nekoliko mjeseci iako se sminkam svaki dan
direktan link: http://www.lookfantastic.com/beauty/bar ... light.html
inace iako su obe bocice male mogu dugo da traju... nekoliko mjeseci iako se sminkam svaki dan
direktan link: http://www.lookfantastic.com/beauty/bar ... light.html
- swirl
#180 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
U Merkatoru u Plazi ima Pure light???? Za Givenchy znam da ima u BBI, tamo sam i gledala, nisam isla u Merkator.alica.k wrote:mineralna kozmetika se uglavnom moze naruciti online.
meni se nazalost i od EM i od BM a nedavno sam uzela i alima pure....i od svega mi se osipalo lice. nazalost, jer mi je dobar bio i jedan i drugi a i treci puder.
meni se od jeftinih pudera osipa lice...nazalost. bio je samo jedan od kojeg nije, to je bio onaj sto su ga povukli maybelline...ne sjecam se kako se zvao. od maskara me oci peku :S uzas.Lippenbekenntnis wrote:jedno pitanje:
jesu li zaista ovi skuplji puderi bolji? nemam puno iskustva po tom pitanju, a da li se isplati dati toliko novca..za dior..rubinstein itd. ?
ev i edit: sad sam uzela ovaj novi givenchy, sad zasad mi se svidja, pravi dojmovi sutra nakon sto mi bude na licu citav dan. uzela sam i lancome hypnose maskaru...nije losa, lako se skida (sto je meni veliki plus). swirl, nema ga uzeti u plazi u merkatoru, vec u bbi. ima i pure light, al mi cura rece tek na izlasku kad sam i platila i sve.....
- swirl
#181 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
http://www.strawberrynet.com Dostavljaju u BiH, ali vodi racuna da ce ti ovi nasi naplatiti carinu.cocochanel wrote:jos bolje, ako bi neko bio ljubazan da mi kaze odakle bih mogla online naruciti ovaj set bare minerals..
- Bond_JaneBond001
#182 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Meni je rodica, ni ne sjecam se vise tacno kad, poslala 2 kupaca kostima Victoria Secret postom i nista mi ne naplatise. 
U nekakvoj koverzi napuhanoj -ne znam uopste ne znam kako se onakve koverte mogu nazvati-zamislite kovertu koja je debela k'o ona papirna vreca od brasna...E takva koverta-dosla mi ona ceduljica da podignem paket-otisla, podigla i nikom nista..
A samo da napomenem da su me oba kostima i postarina dosli koliko i samo jedan kostim u Skinny-iju u BiH
U nekakvoj koverzi napuhanoj -ne znam uopste ne znam kako se onakve koverte mogu nazvati-zamislite kovertu koja je debela k'o ona papirna vreca od brasna...E takva koverta-dosla mi ona ceduljica da podignem paket-otisla, podigla i nikom nista..
A samo da napomenem da su me oba kostima i postarina dosli koliko i samo jedan kostim u Skinny-iju u BiH
- alica.k
#183 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
ne ne nego u bbi imaju puno pure light-a jer kad su otvorili narucili su puno da imaju. tako mi je djevojka objasnila.swirl wrote:U Merkatoru u Plazi ima Pure light???? Za Givenchy znam da ima u BBI, tamo sam i gledala, nisam isla u Merkator.alica.k wrote:mineralna kozmetika se uglavnom moze naruciti online.
meni se nazalost i od EM i od BM a nedavno sam uzela i alima pure....i od svega mi se osipalo lice. nazalost, jer mi je dobar bio i jedan i drugi a i treci puder.
meni se od jeftinih pudera osipa lice...nazalost. bio je samo jedan od kojeg nije, to je bio onaj sto su ga povukli maybelline...ne sjecam se kako se zvao. od maskara me oci peku :S uzas.Lippenbekenntnis wrote:jedno pitanje:
jesu li zaista ovi skuplji puderi bolji? nemam puno iskustva po tom pitanju, a da li se isplati dati toliko novca..za dior..rubinstein itd. ?
ev i edit: sad sam uzela ovaj novi givenchy, sad zasad mi se svidja, pravi dojmovi sutra nakon sto mi bude na licu citav dan. uzela sam i lancome hypnose maskaru...nije losa, lako se skida (sto je meni veliki plus). swirl, nema ga uzeti u plazi u merkatoru, vec u bbi. ima i pure light, al mi cura rece tek na izlasku kad sam i platila i sve.....
za strawberry obicno ne naplacuju carinu, meni dosad nijednom, a narucivala sam poprilicno skupe stvari.
- swirl
#184 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
To je tako kada ti neko privatno salje, ali kada vide da direktno od neke firme dobivas, naplacuju carinu. Uostalom, ne znam ni ja sto se ubjedjujem naplacuju li carinu, ili ne, bujrum narucujteBond_JaneBond001 wrote:Meni je rodica, ni ne sjecam se vise tacno kad, poslala 2 kupaca kostima Victoria Secret postom i nista mi ne naplatise.
- Bond_JaneBond001
#185 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Ma razmijenim lovu, stavim dovoljno za postarinu, posaaljem kuzini i onda mi kupi i posalje...
Al' ne ovaj mjesec-imam dvije bebe nove u familiji i jedan diplomski.
- Bond_JaneBond001
#186 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Jaoj pogledajte ovog lopovluka..Tamo pise paket 35 dolara a vidite ovo http://www.topshop.ba//index.asp?tn=pro ... p=1&ils=17
- swirl
#187 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Preporucujem i Deborah Hi-Tech Blusher - rumenilo odlicno, ima super smedja nijansa, taman kad se ono malo pocrni, a jos je i svjetlucavo 
- alica.k
#188 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
givenchy puder bezze. i on matira. a i boju sam fulila iako mi se cinilo nemoguce. nekakva je smedja.
- swirl
#189 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Majke ti kakvo lice imas? Ja npr. imam izrazito masno lice, i zato su mi potrebni oil free puderi. E sad, ako ti nije masna koza, onda ti Dior Nude, i ovaj Givenchy i ne odgovaraju bas zbog toga sto su oil free. Pogotovo ovaj Nude, jer je on tipicni oil free puder.alica.k wrote:givenchy puder bezze. i on matira. a i boju sam fulila iako mi se cinilo nemoguce. nekakva je smedja.
- alica.k
#190 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
ama imam uzasno masno lice, cak nije ni mjesovito ni nekakve t zone, meni je to sve masno.swirl wrote:Majke ti kakvo lice imas? Ja npr. imam izrazito masno lice, i zato su mi potrebni oil free puderi. E sad, ako ti nije masna koza, onda ti Dior Nude, i ovaj Givenchy i ne odgovaraju bas zbog toga sto su oil free. Pogotovo ovaj Nude, jer je on tipicni oil free puder.alica.k wrote:givenchy puder bezze. i on matira. a i boju sam fulila iako mi se cinilo nemoguce. nekakva je smedja.
ali kad stavim puder koji matira toliko mi zabetonirano izgleda (ne samo na meni nego na svima), da mi je uzas. doduse, ovaj givenchy je dosta blazi sto se toga tice nego nude, nude je katastrofa ziva, ali fulila sam boju, pa ga sad mijesam s nekim svjetlijim sto sam ukrala od sestre, pa dobijem neku tu bojicu koja mi nekako hajd i pase.
pure light nije matirao a bio je oil-free.
- swirl
#191 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Pa da, zato sto je pure light blaga verzija ovih svih pudera. A ovi su namjenjeni masnoj kozi, ali po principu pravog pudera, koji prekriva i sakriva sve, i zato se zovu matte control. Ima jos tih pudera koji u sebi nose naziv light tzv. lightwear, juce sam vidjela da Estee Lauder ima jedan takav, ima ga i Collistar takodjer. Problem nasih parfimerija je sto, ili nemaju, ili ne zele da daju, testere tih pudera, kako bi se dva-tri puta u nekoliko dana stavio na lice, da se moze vidjeti koji ce se efekat napraviti, i da li je to to. Ali nase parfimerije me ne cude, prodavacice koje musterijama drze predavanje o Dior, Chanel, pa i Max Factor ili Loreal kozmetici, ujedno i peru prozore, brisu podove, i izbacuju smece. Nevjerovatno.alica.k wrote:ama imam uzasno masno lice, cak nije ni mjesovito ni nekakve t zone, meni je to sve masno.swirl wrote:Majke ti kakvo lice imas? Ja npr. imam izrazito masno lice, i zato su mi potrebni oil free puderi. E sad, ako ti nije masna koza, onda ti Dior Nude, i ovaj Givenchy i ne odgovaraju bas zbog toga sto su oil free. Pogotovo ovaj Nude, jer je on tipicni oil free puder.alica.k wrote:givenchy puder bezze. i on matira. a i boju sam fulila iako mi se cinilo nemoguce. nekakva je smedja.
ali kad stavim puder koji matira toliko mi zabetonirano izgleda (ne samo na meni nego na svima), da mi je uzas. doduse, ovaj givenchy je dosta blazi sto se toga tice nego nude, nude je katastrofa ziva, ali fulila sam boju, pa ga sad mijesam s nekim svjetlijim sto sam ukrala od sestre, pa dobijem neku tu bojicu koja mi nekako hajd i pase.
pure light nije matirao a bio je oil-free.
- alica.k
#192 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
ma sve ja to znam, ali na givenchy uopste ne pise da je mat puder, samo pise nest 100% naturel!
ugl, nema ni veze, veceras odoh kupiti jedno 2-3 pure light (ak je jos ijedan ostao u bbi) pa cemo vidjet sta ce bit...gdje ima uzet taj EL? jel isto u plazi?
nude sam uzela jer su svi na reviewsima online (a i prodavacica) govorili da je zamjena za pure light. A ONO NI NALIK!
ugl, nema ni veze, veceras odoh kupiti jedno 2-3 pure light (ak je jos ijedan ostao u bbi) pa cemo vidjet sta ce bit...gdje ima uzet taj EL? jel isto u plazi?
nude sam uzela jer su svi na reviewsima online (a i prodavacica) govorili da je zamjena za pure light. A ONO NI NALIK!
- swirl
#193 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Ja ti garantujem da za Pure Light zamjena moze biti samo puder koji ima u nazivu Lightalica.k wrote:ma sve ja to znam, ali na givenchy uopste ne pise da je mat puder, samo pise nest 100% naturel!
- x0z0y0
#194 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
e drage moje
trebam savjet u vezi pudera
lice mi nije narocito problematicno (mislim na akne , crvenilo i sl. ) ali je jako masno
koristim garnier kremu pure (citav onaj set...krema za pranje lica..tonik, ova krema navodno za matiranje) i sve bi trebalo da matira moje lice ali ne - svejedno u neko doba visak masnoce moram obrisati
za to koliko se znam zacakliti na suncu da i ne pricam
uglavnom
koristim max factorov puder ...color adapt...i ok mi je na pocetku..dakle kada ga tek kupim ( u smislu konzistencije i nanosenja) ..no medjutim kada mi predje malo vise od pola bocice postaje uzas....sav previse zgusnut...kao pasta neka..bas se vidi kad se nanese..
puder ni na pocetku ni na kraju bocice ne smanjuje mastenje mog lica...ali s tim sam se i pomirila..samo me nervira to sto nikad ne mogu bocicu do kraja iskoristiti..
preporucite mi dakle dobar puder...za moj tip koze..i koji mogu iskoristiti do kraja
hvala
lice mi nije narocito problematicno (mislim na akne , crvenilo i sl. ) ali je jako masno
koristim garnier kremu pure (citav onaj set...krema za pranje lica..tonik, ova krema navodno za matiranje) i sve bi trebalo da matira moje lice ali ne - svejedno u neko doba visak masnoce moram obrisati
uglavnom
koristim max factorov puder ...color adapt...i ok mi je na pocetku..dakle kada ga tek kupim ( u smislu konzistencije i nanosenja) ..no medjutim kada mi predje malo vise od pola bocice postaje uzas....sav previse zgusnut...kao pasta neka..bas se vidi kad se nanese..
puder ni na pocetku ni na kraju bocice ne smanjuje mastenje mog lica...ali s tim sam se i pomirila..samo me nervira to sto nikad ne mogu bocicu do kraja iskoristiti..
preporucite mi dakle dobar puder...za moj tip koze..i koji mogu iskoristiti do kraja
hvala
- alica.k
#195 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
eto ako hoces bas mat, uzmi ovaj dior nude.Compos_Sui wrote:e drage moje
uglavnom
hvala
swirl, hvala, otici cu ovih dana da molim testere....jer ih drugacije ne mozes dobit.
- swirl
#196 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
alica.k wrote:Ma dzaba ces moliti, JER NEMAJU. Znas sta ja uradim? Ponesem neku malu malu malu kutijicu, i uzmem sebi njihovog testeraCompos_Sui wrote:e drage moje
uglavnom
hvala![]()
eto ako hoces bas mat, uzmi ovaj dior nude.
swirl, hvala, otici cu ovih dana da molim testere....jer ih drugacije ne mozes dobit.
- x0z0y0
#197 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
pogledat cu....voljela bih naci tester isto..ma cisto da vidim kako mi lezi na licu..pa cemo skontat nestoalica.k wrote: eto ako hoces bas mat, uzmi ovaj dior nude.
koliko kosta ovaj dior nude?
i hvala na savjetima
- swirl
#198 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
82 KMCompos_Sui wrote:pogledat cu....voljela bih naci tester isto..ma cisto da vidim kako mi lezi na licu..pa cemo skontat nestoalica.k wrote: eto ako hoces bas mat, uzmi ovaj dior nude.
koliko kosta ovaj dior nude?
i hvala na savjetima![]()
- x0z0y0
- tatjanamster
#200 Re: Koji tecni puder / rumenilo koristite? :D
Bože me sačuvaj, za jedan puder dati 80 - 100 KM
Nekad se zapitam da nisam zalutala među tajkunke
Nemam nešto problematičnu kožu, i nikad nisam imala, a koristim Buržoa - Brush Foundation, sa četkicom pomoću koje se i nanosi, nešto najkompaktnije i najbolje što sam ikada kupila, ne ostavlja tragove, možete normalno dirati lice, a da vas nije strah da ćete ostati 'preslikane'
i uz to nije 100 KM
Ja sam zadnju tubu platila 32 KM, a ne znam da li je u međuvremenu poskupio
PS. I zaboravila sam - savršeno prekriva
Nekad se zapitam da nisam zalutala među tajkunke
Nemam nešto problematičnu kožu, i nikad nisam imala, a koristim Buržoa - Brush Foundation, sa četkicom pomoću koje se i nanosi, nešto najkompaktnije i najbolje što sam ikada kupila, ne ostavlja tragove, možete normalno dirati lice, a da vas nije strah da ćete ostati 'preslikane'
Ja sam zadnju tubu platila 32 KM, a ne znam da li je u međuvremenu poskupio
PS. I zaboravila sam - savršeno prekriva