...nego treba ih napraviti sa onim jakim lijepkom da se ne mogu skinut....
"Majstori" parkiranja
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
Wind
#176 Re: "Majstori" parkiranja
...ma sta par komada....ma ne mozes ih nabaviti koliko ih treba...
- Discball
#177 Re: "Majstori" parkiranja

Evo kako sam i obećao ponosnom vlasniku da ću objaviti fotografije njegove kulture to i činim, ko zna možda se i nauči parkirati...
Elem opis gospodina bi bio 50-tih godina krupan ćelave glave, nagovorio mi se svašt, od onog da nabijem mobitel (cenzura) pa ... uglavnom kulturno kao što se i parkira...
Lokacija Merkator - šta da kažem uobičajena, dobro poznata svima po majstorima parkiranja koji kupuju vozačke dozvole umjesto da nešto i nauče u auto školi.
- Discball
#178 Re: "Majstori" parkiranja
Ova mi se čini nekako mala mislim da bi trebalo napraviti veću i uočljiviju...Wind wrote:...ma sta par komada....ma ne mozes ih nabaviti koliko ih treba...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#179 Re: "Majstori" parkiranja
@Discball
Svaka ti čast!
Ako ništa, nek si papku malo živku izvukao! 
Svaka ti čast!
- Sarayman
#180 Re: "Majstori" parkiranja
@Discball,
dobro obavljen posao!
Papak je dao velike pare za auto pa je sebi dao za pravo da moze zauzeti 2 parking mjesta, da mu slucajno neko ne bi vratima ostetio lak. A nije ni svjestan da tako mami sasvim druge ljude da mu malo ekserom oderu barem jedna vrata, ili u prolazu onako slucajno otkinu retrovizor.
dobro obavljen posao!
Papak je dao velike pare za auto pa je sebi dao za pravo da moze zauzeti 2 parking mjesta, da mu slucajno neko ne bi vratima ostetio lak. A nije ni svjestan da tako mami sasvim druge ljude da mu malo ekserom oderu barem jedna vrata, ili u prolazu onako slucajno otkinu retrovizor.
- amortizer
#181 Re: "Majstori" parkiranja
u ovom slucaju kolica sasvim solidno obavljaju posao...Sarayman wrote:@Discball,
dobro obavljen posao!
-
skuhlo
#183 Re: "Majstori" parkiranja
...
Last edited by skuhlo on 04/03/2013 13:13, edited 1 time in total.
- Skyfox
#184 Re: "Majstori" parkiranja
jos rostilj da raspali
- starii
#185 Re: "Majstori" parkiranja
vjerovatno neki sandžo došo u grad...koliko ce mu samo trebati da se civilizira i urbanizira...trulo_truhli wrote:
Grbavica
-
dimu
#186 Re: "Majstori" parkiranja
sta pametujete za mercator i parking mjesta, ovo je BMW 7 koji je presirok za ono jedno parking mjesto i normalno da ce ga ovako parkirati
ona mjesta ko da su crtana za Yuge i auta takve sirine, ko god ima neko malo vece auto sa duzim vratima ne moze izaci iz auta...
uostalom garaza je ogromna i uvijek ima mjesta
a vi sto ekserima grebu i otkidaju retrovizore hahahaha pa gdje ste u akciji ? lako je pisati po forumu...
ona mjesta ko da su crtana za Yuge i auta takve sirine, ko god ima neko malo vece auto sa duzim vratima ne moze izaci iz auta...
a vi sto ekserima grebu i otkidaju retrovizore hahahaha pa gdje ste u akciji ? lako je pisati po forumu...
-
vnm
#187 Re: "Majstori" parkiranja
izgleda da ovdje svako vozi babinog golfa dvojku, pa ga zaboli neka stvar kad ga zvekne debil vratima.
neki ljudi grdno zarade pare da bi kupili novo auto(doduse ovaj sa BMW-om vjerovatno i ne, ali to je druga prica), pa ih srce zaboli kad pocnu da broje ogrebotine.
bas me zanima izgrebete li takvima lak kad ih uhvatite da nekome zakace auto vratima.
ovo se cisto odnosi na merkator, jer sam i ja fasovao dva puta pa sad parkiram na sami kraj parkinga gdje nema zive duse.
neki ljudi grdno zarade pare da bi kupili novo auto(doduse ovaj sa BMW-om vjerovatno i ne, ali to je druga prica), pa ih srce zaboli kad pocnu da broje ogrebotine.
bas me zanima izgrebete li takvima lak kad ih uhvatite da nekome zakace auto vratima.
ovo se cisto odnosi na merkator, jer sam i ja fasovao dva puta pa sad parkiram na sami kraj parkinga gdje nema zive duse.
-
irconbih
#188 Re: "Majstori" parkiranja
Mjesta su ocrtana po standardu, a ovaj gdje je "parkirao" može komotno izaći iz auta, jer mu je pješački pored vrata. A to što se ne parkira kako treba je samo znak da je retardiran. Prije nekoliko dana isto se hadžija popriječio na parkingu kod Merkura na Otoci. Stanem mu 5 cm od vozačevih vrata i sjednem na klupu. Dođe mamlaz i stajao je jedno 15 min, obilazio mi auto, gledao, granao rukama, k'o biva kako neko može tako parkirati. Ja bih oformio parking policiju, pa lagano ovim retardiranim debilima koji misle da su oni jedini na parkingu i da mogu raditi šta hoće da rokaju kazne. Ovaj s BMW-om kao da autobus vozi, pa ne može da parkira kako treba.dimu wrote:sta pametujete za mercator i parking mjesta, ovo je BMW 7 koji je presirok za ono jedno parking mjesto i normalno da ce ga ovako parkirati
- mayab
#189 Re: "Majstori" parkiranja
Parkirna mjesta u Merkatoru jesu preuska, ali lik je mogao makar ravno da se uparkira, pa makar zauzeo dva mjesta, a ovo je dokaz njegove bahatosti i primitivizma, nazalost, kod nas tako tipične za vlasnike auta ove -luksuzne-klase!Po onoj, prvo ja , pa Bog, pa onda ostaliirconbih wrote:Mjesta su ocrtana po standardu, a ovaj gdje je "parkirao" može komotno izaći iz auta, jer mu je pješački pored vrata. A to što se ne parkira kako treba je samo znak da je retardiran. Prije nekoliko dana isto se hadžija popriječio na parkingu kod Merkura na Otoci. Stanem mu 5 cm od vozačevih vrata i sjednem na klupu. Dođe mamlaz i stajao je jedno 15 min, obilazio mi auto, gledao, granao rukama, k'o biva kako neko može tako parkirati. Ja bih oformio parking policiju, pa lagano ovim retardiranim debilima koji misle da su oni jedini na parkingu i da mogu raditi šta hoće da rokaju kazne. Ovaj s BMW-om kao da autobus vozi, pa ne može da parkira kako treba.dimu wrote:sta pametujete za mercator i parking mjesta, ovo je BMW 7 koji je presirok za ono jedno parking mjesto i normalno da ce ga ovako parkirati
-
dimu
#190 Re: "Majstori" parkiranja
ne nasmijavaj me... po kojem standardu ? ex-yu jel kad je najsire auto bio golf kec ?irconbih wrote: Mjesta su ocrtana po standardu,
u BBI centru su mjesta ocrtana po standardu, a ovo u mercatoru je cirkus, ja ne mogu da otvorim vrata ni 10 cm na tom "normalnom" mjestu a ne da izadjem iz auta, i to sa autom kompaktne klase, a da ne govorim o vecim i luksuznijim autima kojima je sama karoserija dosta sira od mog auta...
- bordo gandalf
- Grijem se na: Gree Hansol 12
#191 Re: "Majstori" parkiranja
parking merkator na ilidzi

- DoradO
#192 Re: "Majstori" parkiranja
uz duzno postovanje svim vozacima ovdje moram stati u obranu vozaca ovog BMW-a jer ja imam audija A6 koji je kraci od ovog bar 20 cm i ako hocu da mi ne viri dupe auta sa vanjske strane moram zauzeti mjesto ispred tako da ili ga ukosio ili usao skroz naprijed isto mi dodje a da ne pricam o prakingu izmedju dva auta u mercatoru
ali cesto idem gore sto blize praoni i ko' hadzija parkiram na dva mjesta
a to za njegovo ponasanje pa jbg sta mislis kad bi se on svakome morao pravdati zasto je tako parkirao a ni meni se nebi svidjelo da mi neko slika auto ...
- Cholina_Lokica
#194 Re: "Majstori" parkiranja
DoradO wrote:uz duzno postovanje svim vozacima ovdje moram stati u obranu vozaca ovog BMW-a jer ja imam audija A6 koji je kraci od ovog bar 20 cm i ako hocu da mi ne viri dupe auta sa vanjske strane moram zauzeti mjesto ispred tako da ili ga ukosio ili usao skroz naprijed isto mi dodje a da ne pricam o prakingu izmedju dva auta u mercatoruali cesto idem gore sto blize praoni i ko' hadzija parkiram na dva mjesta
a to za njegovo ponasanje pa jbg sta mislis kad bi se on svakome morao pravdati zasto je tako parkirao a ni meni se nebi svidjelo da mi neko slika auto ...
a da ne pricamo koja je situacija ako kojim slucajom imam kakvo dijete sa sobom...
- dottore
#195 Re: "Majstori" parkiranja
trenutak nepažnjeand wrote:
- Big Boy
- Location: Sve bitke u životu služe da nas nečemu nauče - uključujući i one koje gubimo.
#196 Re: "Majstori" parkiranja
Ovdje ne pije vode kukanje o presirokom autu i preuskom parking mjestu jer odmah lijevo ima zebre koje je komotno mogao malo nagaziti, ako mu vec auto ne moze stati u oznacene linije. Ali nebrojeno puta sam vidio kako pametnjakovici parkiraju auto i posred zebri pa ti s kolicima nemas kuda proci.Discball wrote:
Ne znam fakat kako objasniti ovu pojavu da ljudi imaju tako skupa auta koja su valjda nekako i zaradili, a nemaju trenutka osjecaja da oni nisu centar svijeta. Sve cesce vidim auta i na obicnim parkinzima po gradu koja su parkirana nekako ukoso pa tako zauzimaju po dva mjesta i skoro uvijek su to neka bijesna auta. Ne vjerujem da je to problem neke velike duzine vozila jer ljudi svoje kombije redovno ravno parkiraju.
Vjerovatno su velike kazne jedino rjesenje jos kad bi samo policija smjela da kaznjava sviju redom, bez izuzetaka.
- DoradO
#197 Re: "Majstori" parkiranja
a da je nagazio zebre ti bi rekao a vidi papka nagazio zebre ...
ajde ba imate li oci i ovako ukoso coek jedva stao
ili vas ipak bode cifra ove sedmice

-
vnm
#198 Re: "Majstori" parkiranja
sa slike se fino vidi da je auto jedva stalo i ovako parkirano, a i da bi citavu zebru zatvorio da je stao na parking pored zebre...
-
dimu
#199 Re: "Majstori" parkiranja
pa bolje da je ovako stao nego da je zatvorio zebru, razmisli malo... 1 mjesto gore dole, garaza je ogromna, a prolaza za pjesake i kolica nema puno ...Big Boy wrote: Ovdje ne pije vode kukanje o presirokom autu i preuskom parking mjestu jer odmah lijevo ima zebre koje je komotno mogao malo nagaziti, ako mu vec auto ne moze stati u oznacene linije. Ali nebrojeno puta sam vidio kako pametnjakovici parkiraju auto i posred zebri pa ti s kolicima nemas kuda proci.
a kako ne kontas da je covjek i nekako stao na ovo mjesto, sta treba da dodje seljak sa nekom krntijom i da se na silu uglavi izmedju njega i ovog stuba i da ga pritom opali u vrata ???
covjek cuva auto zato ne serite... ja isto ovako cuvam auto koje je 5 puta jeftinije od ovog bmw-a
- sistem
#200 Re: "Majstori" parkiranja
duzina ovog auta je oko 5 metara, sto daje dijagonalu od 5.35 otprilike
sto znaci da ce, sa mjesta od 5 metara duzine, viriti po duzini ako se parkira u koso, a nece ako stane ravno. sirina normalnog mjesta je preko 2 metra (normalno 2.25 min), a ovaj auto max sirok 1.8
sto znaci da ce, sa mjesta od 5 metara duzine, viriti po duzini ako se parkira u koso, a nece ako stane ravno. sirina normalnog mjesta je preko 2 metra (normalno 2.25 min), a ovaj auto max sirok 1.8