Koji shop fali u Sarajevu????

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply

Koji shop fali u Sarajevu????

Poll ended at 20/01/2010 01:25

1. Jack&Jones, Veromoda
5
2%
2. Hervis
1
0%
3. G-star
3
1%
4. NewYorker
19
8%
5. H&M
85
37%
6. Zara, Bershka
22
10%
7. Replay
7
3%
8. Tommy Hilfiger
17
7%
9. C&A
28
12%
10. Neki drugi/ ni jedan
40
18%

Total votes: 227

jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 19:30, edited 2 times in total.
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#177 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by ladyblue18 »

Mah i BBI budimo realni tesko da ce bit pristupacan, narocito sada u ekonomskoj krizi.
Jer kad kod nas marke koje nisu toliko jake tipa MANGO,EDC napucaju da te glava boli moze se samo zamisliti koliko ce kostati ti brandovi "visoke cjenovne kategorije".
I ne mislim samo na odjecu vec na sve manje vise, ima da bude zara.
A nas covjek koji zivi solidno (citaj srednji stalez) tesko da moze otici u BBI i baciti nekoliko stotina KMova tek tako.

Btw gledam neku noc na novoj prilog o nekoj curi koja ima 18 godina i 86 pari stikli :? :shock:
I to je sve markirano naravno.
Ako to nije uticaj Sexa i Grada e ne znam sta jest...
I onda ide prilog iz radnje neke koja prodaje fensi shmensi cipelice, kaze prodavacica kao neki dan nam je dosla nova linija od Louboutina i sve su otisle, ostalo nam je jos samo 3,4 para. A cijene su 4000kn i vise. A Hrvati navodno nemaju puno veci zivotni standard od nas. E pa odakle pare onda :shock: Ili je to ono ja cu kupit cipele al necu jest hljeba.
Mozda je offtopic ali moradoh da napisem.
paral0c0

#178 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

Pa ako bude jos jedan EDC, onda je tu znaci konkurencije pa moraju smanjiti cijenu.

Zara cijena, je svugdje u svijetu ista, to vazi isto za NewYorker, Jack&Jones etc.
ladyblue18

#179 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by ladyblue18 »

paral0c0 wrote:Pa ako bude jos jedan EDC, onda je tu znaci konkurencije pa moraju smanjiti cijenu.

Zara cijena, je svugdje u svijetu ista, to vazi isto za NewYorker, Jack&Jones etc.
Nasi trgovci da smanje cijene? Eno napisao neko na temi Victoria's S. za onu radnju u Sa koja prodaje proizvode VS-a da grudnjaci kostaju 160 km :-) A u cijelom svijetu svijetu su to pristojne cijene.
Ovdje ba samo gledaju kako da opljackaju narod, a narod to ne konta
paral0c0

#180 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

ladyblue18 wrote:
paral0c0 wrote:Pa ako bude jos jedan EDC, onda je tu znaci konkurencije pa moraju smanjiti cijenu.

Nasi trgovci da smanje cijene? Eno napisao neko na temi Victoria's S. za onu radnju u Sa koja prodaje proizvode VS-a da grudnjaci kostaju 160 km :-) A u cijelom svijetu svijetu su to pristojne cijene.
To neznam, ali NewYorker u Zenici je isti kao onaj u recimo Amsterdamu, zato sto je NewYorker sam otvorio taj shop, ne nekim Delta ili Sam-Shop.
Maybach

#181 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Maybach »

Jok nego ce renovirat staru i nagrizenu zgradu ex Sarajke...Ko ima para kupovat ce,ko nema niko ga i ne tjera.Zato postoji i Azel i pijace :) ja volim i jedno i drugo,bitno je da ima izbora pa kakav god bio.Cuj uticaj sex i grada,ja stvarno ne znam o cemu ovdje pojedini pricaju.Dosta nas je imalo tonu odjece kao i cipela kad sex i grad nije ni poceo sa emitovanjem u nasem vidokrugu.Ciji je to uticaj?Koliko neko moze biti uopste glup da na njega uticu emisije zabavnog karaktera.Sto ne mogu kad neko vodi tudju politiku.Nece djevojku u 16 ili 18 godini sigurno odgojiti neka serija,nego ce odgoj nositi iz kuce,na kome ce graditi vlastite principe.Ma ovdje i ne treba nikakav shop,nego rehabilitacioni centar :x
paral0c0

#182 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

BBI Centar

Evo sta ce 100% da bude 6 aprila u BBI centru:

prizemlje:
asesoari(accessories): Furla, Calonge (torbice); Tissot/Longines (satovi); L`occitane (kozmetika); Altinbas (nakit)

prvi sprat:
springfield,naf naf,s.oliver,frank q, itd

drugi sprat
Tommy Hilfiger, Replay, Gerry Weber, US Polo, Cacharel, La Coste, Gant, Navigare itd.

treci sprat: nema cega nema, uglavnom neke vec poznate stvari - dorothy perkins, urban republic, la senza,lisca,skiny,huber,jockey(donje rublje),sweet years itd

cetvrti sprat: ovdje su sport i hrana kao i neke galerije i trgovine za pokucstvo - Puma shop, Champion; Playroom - one to play itd.

peti sprat: rezervisa za welnesse, salone ljepote, frizeri, fitnes centri, jos neke sportske radnje i slicno

Ovo je samo mali dio!

Supermarket je: Konzum
bpsang

#183 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by bpsang »

fali Sexi shop ,onaj na skenderiji je ofalio :D
Skyfox

#184 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Skyfox »

100_KA wrote:fali Sexi shop ,onaj na skenderiji je ofalio :D
cijelo vrijeme hocu to da kazem :D
madalen

#185 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by madalen »

ladyblue18 wrote:

Pljacka ti je svugdje ...
Ovdje neki obicni grudnjak kosta nekih 50 eura i ono gledas ga i mislis se i kad se odlucis kupis ga, platis 50Eura i sva sretna ...Navratis za dva dana u istu tu prodavnicu i vidis taj isti grudnjag kosta pola cjene ,nekih 25 Eura ... i normala je da se osjecas opljackano...a to mu je ustvari prava cjena ...Opljackali par budala ,
a ostalo prodali na rasprodaji i to prodali sve u kratkom vremenskom periodu...
I sta jos ne volim one jevrejske cjene 99, 199 ,299 hehehhe izgleda jeftinije no 100, 200,ili 300.
Better Man

#186 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Better Man »

Te jevrejske cijene koje navodiš su bile i prije rata i neko mi je jednom objasnio da imaju veze sa porezom. Upravo iz tih razloga stave cijenu manju za marku, dinar, jer plaćaju manji porez, odnosno kad bi zaokružio tu marku puno bi više paltio poreza. takve cijene su svugdje u svijetu.
madalen

#187 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by madalen »

Better Man wrote:Te jevrejske cijene koje navodiš su bile i prije rata i neko mi je jednom objasnio da imaju veze sa porezom. Upravo iz tih razloga stave cijenu manju za marku, dinar, jer plaćaju manji porez, odnosno kad bi zaokružio tu marku puno bi više paltio poreza. takve cijene su svugdje u svijetu.
Porez se placa procentualno ,barem ovdje koliko ja znam ,i nema bas neke veze sa tim sto ti kazes ...Ipak mislim da su ove cjene ( i ja sam samo cula ) izmisljene od strane jevreja..Tako sam barem cula od onih koje se bave sa PR ,a imaju veze sa reklamom...
paral0c0

#188 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

u bbi opet nece biti jack and jones nego sportina, hocemo pravi shop! I ovaj bbi nista posebno.
AdnanSA

#189 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by AdnanSA »

Better Man wrote:Te jevrejske cijene koje navodiš su bile i prije rata i neko mi je jednom objasnio da imaju veze sa porezom. Upravo iz tih razloga stave cijenu manju za marku, dinar, jer plaćaju manji porez, odnosno kad bi zaokružio tu marku puno bi više paltio poreza. takve cijene su svugdje u svijetu.
Ne provaljuj se. Prava ti je mahalska prića. Priznaj da si to čuo od nekoga i uopšte nisi razmislio o tome nego samo pljuno na forum.
U svim normalnim zemljama se cijene isto formiraju. Fakturna cijena+razni troškovi= nabavna cijena
Nabavna cijena+ trgovačka marža+ PDV=MPC
Kakvi porezi,zaokruživanje i gluposti. Huju mi izvadi odmah.
Trgovci ne zaokružuju cijene iz razloga da cijena od npr 999 KM izgleda kao 900 a ne kao 1000. To je jedini razlog.
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 19:36, edited 2 times in total.
ladyblue18

#191 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by ladyblue18 »

AdnanSA wrote:
Ne provaljuj se. Prava ti je mahalska prića. Priznaj da si to čuo od nekoga i uopšte nisi razmislio o tome nego samo pljuno na forum.
U svim normalnim zemljama se cijene isto formiraju. Fakturna cijena+razni troškovi= nabavna cijena
Trgovci ne zaokružuju cijene iz razloga da cijena od npr 999 KM izgleda kao 900 a ne kao 1000. To je jedini razlog.
upravo :wink:
bas sam gledala emisiju o tome, i cisti marketinski potez, covjek misli da je dao 100 KM,$,€ manje a u stvari nije
South Blue Mama

#192 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by South Blue Mama »

jOFLA wrote: A kod nas je takve cijene prvi uveo Džirlo nekoliko godina prije rata, sa svojim malim fitness napravama. Bila je popularna njegova plastična spravica za rastezanje sa tri federa; zakačiš noge za donji dio sprave, a rukama držiš gornje ručke i praviš trbušnjake rastežući federe. Spravica se zvala "stomak eliminator".
I u Oslobodjenju je bio intervju s njim, i na pitanje novinara o specifičnim cijenama kojima do okruglog broja nedostaje jedna para, fino čovjek odgovori da se radi o psihološkom momentu kod kupca kojem cijena izgleda manja.
Sjeća li se neko Džirlo djevojaka i Džirlo šibica ? Reklame na TV onih nekoliko godina prije rata sa Džirlo djevojkama bile su mu urnebesne.
Za Džirlo narod, Džirlo proizvodi!!! :lol: :lol: :lol:
jOFLA

Post by jOFLA »

.
Last edited by jOFLA on 14/06/2023 19:37, edited 2 times in total.
Better Man

#194 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by Better Man »

AdnanSA wrote:
Jadničak se nasikirao i morao popiti koju za smirenje.
paral0c0

#195 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

U I.Sarajevu otvoren NewYorker drugi poredu u BiH, nalazi se u novom Tus centru!
StupskaBitanga

#196 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by StupskaBitanga »

new yorker se tek otara 19.03 u Tuš Lukavica
paral0c0

#197 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

Uskoro se otvara BBI centra, ponuda nije nesto, samo Replay i Tommy Hilfiger je >>>>>> :thumbup: ostalo sve vec vidjeno.
paral0c0

#198 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

Hoceli biti Zara uskoro u Sarajevu?
tatjanamster

#199 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by tatjanamster »

Po meni Diorova radnja....
Ipak je Dior institucija i da imalo razmišljaju, svoje radnje bi otvarali svuda po svijetu
a ne ovako - samo u par gradova i to je to.
Ako mislite da se ne bi našlo onih koji bi dali preko 2000 EU za cipele ili haljinu,
varate se :D :D :D

Sanjam...sanjam... :run:
paral0c0

#200 Re: Koji shop fali u Sarajevu????

Post by paral0c0 »

^^

Neca Zara ili MCD u BiH, a ne neki Dior.
Post Reply