Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Post Reply
csejla

#176 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju

Post by csejla »

Dear,

Mrs/Miss Lejla Cano

Sejla Cano :)
downtoearth

#177 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju

Post by downtoearth »

csejla wrote:Dear,

Mrs/Miss Lejla Cano

Za to se obrati Miokoviću
Cober

#178 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju

Post by Cober »

downtoearth wrote:ako nisi dobio uradiću ja
Nisam dobio francuski, čekam, ako možeš pošalji,

Hvala Cober.
csejla

#179 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju

Post by csejla »

downtoearth wrote:
csejla wrote:Dear,

Mrs/Miss Lejla Cano

Za to se obrati Miokoviću
Ispravila sam ovdje jer se taj mail prevodi i salje dalje pa ko prevede da zna da treba ispraviti.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#180 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju

Post by mIRCerka »

iH|04.02.2009. u 11:21
Pohrani Pohrani

* Blogger.ba
* Facebook
* Delicious

HBŽ
Psi lutalice ugorozili živote osmero ljudi
Od oktobra prošle do kraja januara ove godine psi lutalice u Hercegbosanskoj županiji ugrizli su živote osmero ljudi, koji su zbog toga primili vakcinu protiv bjesnila, priopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo te županije.
Livno
Livno
Pomoćnik načelnika za gospodarstvo i inspekcijske poslove u Livnu Fikret Sitnić kazao je da općina ima dogovor s Lovačkim društvom, Komunalnim poduzećem i policijom o povremenom provođenju akcije odstrela pasa lutalica, jer trenutačno drugog rješenja za taj problem nema.

Sitnić je istaknuo da se vlasnici pasa neodgovorno odnose prema svojim ljubimcima ako ih nakon izvjesnog vremena odbacuju i ostavljaju na ulici.
(FENA
to sam ja

#181 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju

Post by to sam ja »

Ovo je jucer stiglo "SOS"-u

Veliki pozdrav

Vama iz udruzenja gradana za sprjecavanje okrutnosti nad zivotinjama.

Pozitivno sam se iznenadila kad sam vidjela da takva organizacija postoji i u Bosni i Hercegovini, s obzirom da sam dugo tražila kome se mogu obratiti sa problemima kontinuiranog ubijanja životinja u našem gradu.
Javljam se iz Jajca-grada istorijskih i prirodnih bogatstava istovremeno i grada u kojem se vrši najbrutalnije ubijanje kućnih ljubimaca na najprimitivniji način i to u 21. vijeku. Kao što ste vjerovatno već upućeni-lovci dobijaju novce za metke i za svaku ubijenu životinju, za ženke nešto više jer one donose na svijet mlade psiće. Kao dokaz je odsječeni rep koji svakom ubijenom psu ili mački lovci odsjeku, često tek polumrtvoj ranjenoj životinji.
Naravno kako lovci žele zaraditi što više, ne prežu od još brutalnijih načina ubijanja, metalnim i drvenim šipkama, kako bi uštedili metke. Ukoliko ne uspiju usmrtiti odmah životinju ostave je da umre od posljedica ranjavanja i sakaćenja. Očito je da radi što veće zarade lovci ubijaju i pse koji imaju vlasnike, pse koji imaju značke na ogrlici i to u gradskoj zoni na očigled prolaznika i djece.

Ja udomljavam 4 psa od kojih su dva bili žrtve takvih mučenja od strane šintora, i još uvijek vuku trajne posljedice torture kao i nekolicina mačaka o kojima brinem.
I ovih dana po tko zna koji put se u Jajcu provodi brutalna akcija od strane lovaca šintora, masovno ubijanje životinja na ulicama Jajca. Objavljeno je i na lokalnom radiju Jajce i to uz niz besmislenih poluinformacija navodno mjera o načinu držanja životinja. Ni sam voditelj emisije ne zna šta je rekao i kako, na koji način. Uglavnom uspio je zbuniti i sebe, a i slušaoce radija. Kao prva zbunjoza pročitana je odluka grada:
ZABRANA DRŽANJA SVIH ŽIVOTINJA U UŽOJ GRADSKOJ JEZGRI!
Naravno ova odluka se odnosi samo na domaće životinje, a ne i na kućne ljubimce, što voditelj naravno ne zna, ili neće da zna, a ni neuki građani, no da li namjerno ili slučajno iz neznanja, ostavili su prostora brojnom needukovanom stanovnicima da nakon emisije radio Jajca dižu hajku protiv vlasnike kućnih ljubimaca u gradu. Osim tog radio gafa pročitana je i masa uputstava prema kojima se mačke i psi trebaju držati skoro pa vezani uz krevet vlasnika u kavezima, kojih se moramo i pridržavati u naznačenom periodu masovnih ubijanja na svakom koraku. Naravno ako želimo da naši ljubimci ostanu na životu. Ja sam im pokušlal uputuiti kritike o prvom radio gafu koje se kosi sa ostalim pravilima, o držanju kućnih ljubimaca te na neispravnost izrečenog na radiju, no oni su me samo uputili na adresu komunalnog preduzeća Jajce koje je njima platilo i dalo taj zbunjujući oglas, uz napomenu da ga oni na radio Jajcu samo čitaju. Poput govornog automata (bez razmišljanj

Zato Vas molim da nam pomognete u ovom slučaju koji je izazvan pogrešnim informiranjem i uputama građanima Jajca koji ne vide razliku između domaćih životinja i kućnih ljubimaca. Pomažući humanim građanima Jajca pomažete i nedužnim životinjama koje još uvijek nažalost stradavaju na ulicama našega grada Jajca koji ništa ne poduzima po pitanju zaštite životinja i ako mu je Zako o zaštiti i dobrobiti životinja BiH već pred vratima. Izgleda da će ubrzo biti iznenađeni tužbama kao i ovim snijegom".
to sam ja

#182 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju

Post by to sam ja »

Treba zeni pomoci! a ja bi zamolila pojedince da shvate da su i oni "Drustvo"... prema tome..nije jedan covjek Drustvo i ne moze se ocekivati od jednog covjeka da sam pomogne svakoj zivotinji kojoj je to potrebno!!! Mozda bi se trebali staviti u poziciju "Drustva" o kome vi govorite...to su pojedinci koji od svog novca pomazu zivotinjama i smjestaju ih u svoje stanove ..lako je ljudi naci zivotinju i dovesti nekome ..pa nek' se taj neko snalazi kako umije...Zaboravljate malo da postoje drzavne sluzbe koje ama bas nista ne rade i ne samo to..nego i koce to isto Drustvo
waterfall

#183 Re: Sprijecite odstrel pasa na Sarajevskim ulicama u nedjelju

Post by waterfall »

Najavljeni ponovni odstreli u centru Jajca i to za 10.02.2009. Ja sam vec uputila pismo na nekoliko e-mail adresa, vijest o masakrima pasa u Jajcu je objavljena i na stranici Prijatelji zivotinja u BiH. Jos jednom veliko hvala za to. Pismo je isto koje upuceno i u SOS a objavljeno prije mog komentara. Naravno da je odgovornost svih nas i svima onima koji se brinu za dobrobit zivotinja to znaju ali kako i one ZLOCE ubijediti. Jedan poznati doktor u Jajcu, podrzava i poziva na ova masovna ubijanja, eto kuda cete vise.

Brutalna ubijanja napuštenih životinja se nastavljaju širom BiH: Masakri u Jajcu

Prijatelji životinja u BiH objavljuju protest i poziv za pomoć građana Jajca, gdje se nastavljaju lovačke hajke na pse. Prijatelji životinja u BiH uputiće pismo nadležnim u općini Jajce, kao i Uredu za veterinarstvo BiH, te tražiti poduzimanje aktivnosti na hitnoj obustavi brutalne prakse i pozvati na odgovornost naredbodavce.

Opširnije pročitajte pismo jednog od građana grada Jajca.

"Ovim putem želimo se obratiti za pomoć svim sugrađanima u vezi sa problemom
kontinuiranog ubijenja kućnih ljubimaca u našem gradu na najbrutalniji I
najprimitivniji način !Dokle ćemo trpiti da se naš novac troši na masakar nad
životinjama i to u 21 vijeku… Ne znam koliko ste upućeni-lovci dobijaju novce
za metke i za svaku ubijenu životinju, za ženke nešto više jer one donose na
svijet mlade psiće. Kao dokaz je odsječeni rep koji svakom ubijenom psu ili
mački lovci odsjeku, često tek polumrtvoj ranjenoj životinji. Naravno kako
lovci žele zaraditi što više, ne prežu od još brutalnijih načina ubijanja,
metalnim i drvenim šipkama, kako bi uštedili metke. Ukoliko ne uspiju usmrtiti
odmah životinju ostave je da umre od posljedica ranjavanja i sakaćenja. Očito
je da radi što veće zarade lovci ubijaju i pse koji imaju vlasnike, pse koji
imaju značke na ogrlici i to u gradskoj zoni na očigled prolaznika i djece.I