Meni kona rekla,juce- nece biti grijanja a nema kapi mazutaalica.k wrote:otkud sad da nema, sad na bht bilo da ima, nema 15 min od vijesti
rekli su da ima mazuta za 3 dana zalihebarby02 wrote:Meni kona rekla,juce- nece biti grijanja a nema kapi mazutaalica.k wrote:otkud sad da nema, sad na bht bilo da ima, nema 15 min od vijesti
Da se podsjetimo, i shvatimo ozbiljnost situacije i ispravno razmišljanje @hrasno38:hrasno38 wrote:
Ova utakmica izmedju Rusije i Ukrajine ja mislim da nece predugo potrajati iz samo jenog razloga a to je sto je ugrozena i Zapadna Evropa ili bolje receno podosta zemalja EU-a. Kao sto rece @Better Man za koji dan imat cemo mi opet plin i grijati svoje guzice. mene puno vise brine nas dug prema Rusiji koji bi nam mogao donijeti puno puno vece probleme a ovo bi prema tome moglo da izgleda kao djecija igra. Naravno zaboli nase politicare za taj dug jer oni imaju sve moguce alternative, jer ih i nije probelm imati sa 7000-10.000 mjesecno. Bojeler na plin, bojler na struju, grijanje na cvrsto i meko gorivo. Sve to pokrije samo jedna platica.
kako to????neutral wrote:na Stupu jos ima plina
gdje bona grije jos, kad toplane zavrnu uvijek u 10Šeherzada wrote:Na jednoj zgradi pise "Hvala ti Boze sto sam s Alipasina".....Mislim da mi mozemo tako govoriti ....nama jos grije ko ludo
Kakvih 10,ja u 12 otvaram prozore koliko je vruceDile wrote:gdje bona grije jos, kad toplane zavrnu uvijek u 10Šeherzada wrote:Na jednoj zgradi pise "Hvala ti Boze sto sam s Alipasina".....Mislim da mi mozemo tako govoriti ....nama jos grije ko ludo![]()
![]()
![]()
ne brini, nece ni oni jos dugo
Ja ne bi otvorio prozor da sam baklju zapalioveca_sa wrote:nikad ne bih reko da cu duge gace (dvoje) prije spavanja natakarit na seal ko mi je kriv kad sam zapalio u sobi pa buraz "morao otvorit prozor da se izraci"
to je do tebe ondaŠeherzada wrote:Kakvih 10,ja u 12 otvaram prozore koliko je vruceDile wrote:gdje bona grije jos, kad toplane zavrnu uvijek u 10Šeherzada wrote:Na jednoj zgradi pise "Hvala ti Boze sto sam s Alipasina".....Mislim da mi mozemo tako govoriti ....nama jos grije ko ludo![]()
![]()
![]()
ne brini, nece ni oni jos dugo
rekao je Malthus nekada davnoglavutan wrote:Obrni-okreni za koju godinu ce nas biti koja milijarada manje, tako da sve ovo sto se desava su samo uvertire onoga sto nas ceka.
Rat, glad, zedj.
I ne zbog drzave, zastave, nacije, religije (mada ce nam to tako upakovati) vec cistog prezivljavanja.
Cista racunica kaze da nas je previse za onoliko resursa koliko planeta ima i u svoj toj zbrci ko je najjaaci - opstace. Pravilo svake dobre strateske videoigre implementirana u realnom zivotu. Jedini zajeb je sto mi u toj velikoj igri nismo ukalkulisani nikako.
globalizacija-->ratovi--->ekonomska kriza--->energetska kriza---->kriza hrane----->kriza vode---->depopulacija.
Ko prezivi - pricace.
Dobar komentar.mostarac wrote:Hm... mislim da smo usli u novu eru medjunarodnih odnosa, tj. prakticno u novo izdanje hladnog rata. Rusija definitivno nije ona Rusija devedesetih koja je bila na koljenima. Porbudila se, pamti ponizenje i ima namjeru da se dize jos vise i kao i uvijek ima bolesnu ambiciju da bude broj 1 drzava u svijetu. Cisto sumnjam da ce je u tome moci sprijeciti amerika koja je na koljenima, evropa koja se poziva na jedinstvo, a ne moze se dogovoriti oko trivijalnih stvari ili neka treca sila. Jedini koji mogu stati na put Rusima u ovom momentu su Kinezi, al oni za to nemaju nikakav interes. Znaci sve u svemu imamo sranje koje se dugo pripremalo i upravo je pocelo, a izgledalo je tako idilicno prije 20 godina.
Usli smo najvjerovatnije u novi hladni rat koji ce se voditi oko energenata, a ne oko oruzja, samo sto ja u ovom trenutku ne vidim nikoga ko bi bio dovoljno mocan i ekonomski jak da Rusiji stane na put. Rusi su krenuli u osvajanje Evrope i povratak izgubljenih interesnih sfera. Ukrajina ce to najdeblje platiti, al niko nece proci neokrznut. Sve u svemu mislim da nam se spremaju veoma teska vremena, a mi svakako necemo biti u stanju zbog naseg idiotizma da iskoristimo blago koje imamo a koje se zove elektricna energija, a uskoro vjerovatno i pitka voda. Mi cemo to razmontirati na proste faktore.
Rusiju do prije 4-5 godina niko nije dozivljavao ozbiljno i svi su ih gledali kao jednu sirotinjsku drzavu. Rusija i danas ima veoma mnogo sirotinje, al Rusija je dosla u situaciju da se da prostite kurci i to da joj niko ne moze nista, a kad oni imaju tu situaciju onda ne moze biti dobro, nikako ne moze biti dobro.
Imaju naftu, imaju plin i imaju pitku vodu i sve to u ogromnim kolicinama i imaju namjeru da povrate izgubljene interesne sfere i osvete se za ponizenje iz devedesetih. Ja nazalost ne vidim da neko ima snage da im stane na put. Nazalost
Mislilo se da je div mrtav il uspavan za neki duzi period. Na nasu nesrecu on se probudio i izgleda da je jaci nego ikad i bolje "naoruzan" nego ikad, a namjere okrutne kao i uvijek
Bice zanimljivo pratiti razvoj dogadjaja na medjunarodnoj sceni narednih godina, al u svakom slucaju mislim da nece biti ugodno.
Brisbane wrote:Samo mogu reci da nakon 8 procitanih strana, najbolji Bosanski humor ispliva kada je najteze
meni ovo fakat nije ni najmanje smjesno, iako ja direktno apsolutno ni na koji nacin nisam pogodjen ovom nestasicom. Jebeno mi smrdi na rat u buducnosti. Sad da li ce taj rat bit u ovom ili onom obliku, da li oruzjem ili zimom i gladju ne znam, al tukne i osjeti se na daleko. Nadam se da se varam, al mi balkanci ako nesto znamo namirisat onda to znamo namirisat.Brisbane wrote:Samo mogu reci da nakon 8 procitanih strana, najbolji Bosanski humor ispliva kada je najteze