Idealan muz ili papucar?

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
felipe kajetano

#176 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by felipe kajetano »

Idealan muž=papucar....."borba" muskarca i zene traje vec milenijumima i od kad ono ukinusmo matrijarhat vodimo sa dva razlike stalno...u zadnje vrijeme igra se koš za koš.. ne dajte da ruka zadrhti :D

Za zenu ne postoji idealan muž...to je valjda jasno

Idealnu zenu je najbolje opjev'o Kekin :D
Ljuska_u_BaklaFi

#177 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Ljuska_u_BaklaFi »

Ocito danas titulu papucara nose svi muskarci koji znaju sta hoce, biraju porodicu umjesto kafane , zele i vole da ucestvuju u odgoju svoje djece, te tu i tamo nesto skuhaju, i ma kako god ispalo, onoj kojoj je spremljeno bice najbolje na svijetu. Licno, vecinu stvari radim sama (jednostavno navikla sam tako) ali to ne znaci da ne bih dala da mi pomogne ako je ocito da mi pomoc treba. Uostalom bitno mi je da imam vezu u kojoj nisam ni rob ni gospodar, nego prijatelj pa sve drugo......jer ne trebam nikoga da bih nadomjestila nesto sto mi fali nego da sebe podijelim s njim, a da pri tome ne narusimo zivote koje smo prethodno izgradili, i mislim da nema kvalitetnog odnosa (veza, brak ) ukoliko se cjepidlaci sta je ko i koliko uradio :wink: :run:
djani s

#178 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by djani s »

Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ocito danas titulu papucara nose svi muskarci koji znaju sta hoce, biraju porodicu umjesto kafane , zele i vole da ucestvuju u odgoju svoje djece, te tu i tamo nesto skuhaju, i ma kako god ispalo, onoj kojoj je spremljeno bice najbolje na svijetu. Licno, vecinu stvari radim sama (jednostavno navikla sam tako) ali to ne znaci da ne bih dala da mi pomogne ako je ocito da mi pomoc treba. Uostalom bitno mi je da imam vezu u kojoj nisam ni rob ni gospodar, nego prijatelj pa sve drugo......jer ne trebam nikoga da bih nadomjestila nesto sto mi fali nego da sebe podijelim s njim, a da pri tome ne narusimo zivote koje smo prethodno izgradili, i mislim da nema kvalitetnog odnosa (veza, brak ) ukoliko se cjepidlaci sta je ko i koliko u
uradio :wink: :run:

Tvoje razmisljanje zasluzuje respekt! :)
Ljuska_u_BaklaFi

#179 Re: Idealan muz ili papucar?

djani s wrote:
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ocito danas titulu papucara nose svi muskarci koji znaju sta hoce, biraju porodicu umjesto kafane , zele i vole da ucestvuju u odgoju svoje djece, te tu i tamo nesto skuhaju, i ma kako god ispalo, onoj kojoj je spremljeno bice najbolje na svijetu. Licno, vecinu stvari radim sama (jednostavno navikla sam tako) ali to ne znaci da ne bih dala da mi pomogne ako je ocito da mi pomoc treba. Uostalom bitno mi je da imam vezu u kojoj nisam ni rob ni gospodar, nego prijatelj pa sve drugo......jer ne trebam nikoga da bih nadomjestila nesto sto mi fali nego da sebe podijelim s njim, a da pri tome ne narusimo zivote koje smo prethodno izgradili, i mislim da nema kvalitetnog odnosa (veza, brak ) ukoliko se cjepidlaci sta je ko i koliko u
uradio :wink: :run:

Tvoje razmisljanje zasluzuje respekt! :)
To cijenim :D postujem svacije misljenje, slagala se ili ne sa istim :-D :run:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#180 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Truba »

ti jesi možda u pravu ali to me ne interesuje :lol: :lol: :lol: omiljena rečenica u raspravama :mrgreen:

papučar je muško koje nema autoritet

nema to veze s kafanom :mrgreen:
Ljuska_u_BaklaFi

#181 Re: Idealan muz ili papucar?

Slazem se, ali u ponudjenom clipu ne vidim kako mu je to ugrozen autoritet? :shock: :roll:
Loulou

#182 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Loulou »

komi wrote:papučar je muško koje nema autoritet
Kakav autoritet? Koje su manifestacije?
Truba

#183 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Truba »

metastaza :mrgreen:

generalno govoreći kad žensko se ne može odlučiti između žute i zelene tapete a muškarac lupi šakom od stol i kaže bit će bijele

to je u idealnoj kombinaciji ali zbog zvocanja :mrgreen: i psihičkog uništavanja muškarca pute kljucanja u lubanju talasima koje proizvode glasnice :mrgreen: boja će biti koju žena poželi ali će to upakovati tako da muškarac misli da je i on sudjelovao u procesu odlučivanja :lol: :lol: :lol:

i onda ti rikne srce u 55
zelenashica

#184 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

i dokle dođe tema....smije li smuško kuhati ili ne :D
HAVANA

#185 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by HAVANA »

Jok
Truba

#186 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Truba »

hm vidiš ja sam za kuhanje valjda će se nešto naučiti gledajući i pomažući :bih: :sax:
HAVANA

#187 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by HAVANA »

JBG,ja nit znam,nit me interesuje ,nit bi mi ova moja dala da pridjem kuhinji. :D

Al što poradjaaaam :lol:
Brescia

#188 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Brescia »

Ako malo razmislite i shvatite da u restoranima sirom svijeta kuhaju vecinom muskarci i sama ta rijec kuhar je u muskom rodu pa zasto bi onda bio problem da muskarac ponekad skuha rucak i da pomaze po kuci?

Evo jedan primjer odlicnog kuhara:

http://www.youtube.com/watch?v=C0XVDpPBHho

Raspodjela poslova prema dogovoru bracnih partnera je najbolje rjesenje ali da nije po onom principu "muski-zenski" poslovi. Zar nije muskarac koji ne zna sebi skuhati nesto za jelo i koji uvjek ceka zenu da mu nesto pripremi ustvari nesposoban? Ne zna pripremiti banalno jelo kao sto je kajgana a usao je u brak, kako bi opstao u dzungli kad bi zalutao? Ako oba bracna partnera rade i zaradjuju platu onda je i obaveza za njih oboje da rade i kod kuce, jedino ako zena ne radi e onda taj teret spada na nju jer ne doprinosi ni na koji drugi nacin domacinstvu.Isto ovo vrijedi i ako muz ne radi a zena radi, onda je to njegova obaveza...
somethings

#189 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by somethings »

Brescia wrote:Raspodjela poslova prema dogovoru bracnih partnera je najbolje rjesenje ali da nije po onom principu "muski-zenski" poslovi. Zar nije muskarac koji ne zna sebi skuhati nesto za jelo i koji uvjek ceka zenu da mu nesto pripremi ustvari nesposoban? Ne zna pripremiti banalno jelo kao sto je kajgana a usao je u brak, kako bi opstao u dzungli kad bi zalutao? Ako oba bracna partnera rade i zaradjuju platu onda je i obaveza za njih oboje da rade i kod kuce, jedino ako zena ne radi e onda taj teret spada na nju jer ne doprinosi ni na koji drugi nacin domacinstvu.Isto ovo vrijedi i ako muz ne radi a zena radi, onda je to njegova obaveza...
:thumbup:
Ali ionako svako bira partnera po svojoj volji. Ako ženi odgovara da radi izvan kuće i u kući, i ako joj ne smeta da muž dođe s posla, i sjedne odmah pred tv, dok ona gura usisivač po kući ili stoji dva sata za šporetom, nakon što je bila na poslu 8 sati, to je sasvim ok. Njen izbor. Ja smatram da svaka osoba, bilo muška ili ženska mora znati da brine za sebe, jer neće uvijek tu biti neko ko će skakati oko tebe, muž ili žena. A i stvar je poštovanja i ljubavi hoćeš li dopustiti da ti se žena ili muž muči po čitav dan, dok ti sjediš.
Fair Life

#190 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Fair Life »

Image
ljubav_aha

#191 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

Her Flick wrote:ja vecu nebulozu u zivotu nisam procitao, kakav dogovor, pa sa zenama nema dogovora ako nije po njihovom morat ces slusati zvocanje godinama
cuj muskarac da kuha, svasta pa zna se da su muskarci uvijek lovili a zene spremale jelo, to bo sada da zene love dovljac a muskarci da kuhaju
ma daj
herr flick,pa sto danas lovite :D
ljubav_aha

#192 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

aha,znaci piletina ili ribetina,auh,pa kako ces dati supruzi u ruke da pece,kuha,obrce ,pazi da TO ona na zagori,nesrece se desavaju u kuhanji,opasna zona :D ;-)
baustelac

#193 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by baustelac »

Brescia wrote:Ako malo razmislite i shvatite da u restoranima sirom svijeta kuhaju vecinom muskarci i sama ta rijec kuhar je u muskom rodu pa zasto bi onda bio problem da muskarac ponekad skuha rucak i da pomaze po kuci?

Raspodjela poslova prema dogovoru bracnih partnera je najbolje rjesenje ali da nije po onom principu "muski-zenski" poslovi. Zar nije muskarac koji ne zna sebi skuhati nesto za jelo i koji uvjek ceka zenu da mu nesto pripremi ustvari nesposoban? Ne zna pripremiti banalno jelo kao sto je kajgana a usao je u brak, kako bi opstao u dzungli kad bi zalutao? Ako oba bracna partnera rade i zaradjuju platu onda je i obaveza za njih oboje da rade i kod kuce, jedino ako zena ne radi e onda taj teret spada na nju jer ne doprinosi ni na koji drugi nacin domacinstvu.Isto ovo vrijedi i ako muz ne radi a zena radi, onda je to njegova obaveza...
A sta cemo sa velikom vecinom mladih dama kojima je cak i termin "jaje na oko" nepoznat u vezi s kuhinjom?
ljubav_aha

#194 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

Her Flick wrote:
ljubav_aha wrote:aha,znaci piletina ili ribetina,auh,pa kako ces dati supruzi u ruke da pece,kuha,obrce ,pazi da TO ona na zagori,nesrece se desavaju u kuhanji,opasna zona :D ;-)
ne sikiraj se nece ona kuhati imam ja kuharicu za piletinu
ah to je jedino sto danas muskarci love ;-) a ocekujes da zene kuhaju prazan lonac :-) za koga :D uf :dance:
ljubav_aha

#195 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by ljubav_aha »

baustelac wrote:
Brescia wrote:Ako malo razmislite i shvatite da u restoranima sirom svijeta kuhaju vecinom muskarci i sama ta rijec kuhar je u muskom rodu pa zasto bi onda bio problem da muskarac ponekad skuha rucak i da pomaze po kuci?

A sta cemo sa velikom vecinom mladih dama kojima je cak i termin "jaje na oko" nepoznat u vezi s kuhinjom?
lijepo se lijepim vraca :D
Gospoda Ministarka

#196 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by Gospoda Ministarka »

.
Last edited by Gospoda Ministarka on 17/01/2012 13:32, edited 1 time in total.
zelenashica

#197 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by zelenashica »

Gospoda Ministarka wrote:Muskarac koji zna da ga u toploj kuci ceka zena sa ruckom sigurno nece otici negdje drugdje da jed(b)e :D
nisu svi isti...............ima i gorih 8-)
prvabojna neprobojna

#198 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by prvabojna neprobojna »

zelenashica wrote:
Gospoda Ministarka wrote:Muskarac koji zna da ga u toploj kuci ceka zena sa ruckom sigurno nece otici negdje drugdje da jed(b)e :D
nisu svi isti...............ima i gorih 8-)
Tacno tako,sto da je ne postivam,kad mi je kuci sve na vrijeme, odgaja nase i2 kcerkice.JA JE VOLIM I POSTUJEM. :thumbup:
bez_ideje

#199 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by bez_ideje »

1.Meni je drugacije od ovoga nenormalno,ko nije sposoban i spreman da kuha ,nije ni spreman na zivot sa mnom .....a sad,svakom svoje
2.A sto se tice lupanja sakom....lupio bi jednom
3.Sto se autoriteta tice,autoritet imas nad podredjenima s tim dalje od mene ...prema partneru imas postovanje i uvazavanje
4.tapete se biraju konsenzusom izmedju dviju strana,privatni kutak se uredjuje svako po svojoj zelji,radni i prometni dijelovi slaganjem boja,a za dnevnu sobu se trazi arbitar sa stane :mrgreen:
stochar

#200 Re: Idealan muz ili papucar?

Post by stochar »

Post Reply