Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Idealan muž=papucar....."borba" muskarca i zene traje vec milenijumima i od kad ono ukinusmo matrijarhat vodimo sa dva razlike stalno...u zadnje vrijeme igra se koš za koš.. ne dajte da ruka zadrhti
Za zenu ne postoji idealan muž...to je valjda jasno
Ocito danas titulu papucara nose svi muskarci koji znaju sta hoce, biraju porodicu umjesto kafane , zele i vole da ucestvuju u odgoju svoje djece, te tu i tamo nesto skuhaju, i ma kako god ispalo, onoj kojoj je spremljeno bice najbolje na svijetu. Licno, vecinu stvari radim sama (jednostavno navikla sam tako) ali to ne znaci da ne bih dala da mi pomogne ako je ocito da mi pomoc treba. Uostalom bitno mi je da imam vezu u kojoj nisam ni rob ni gospodar, nego prijatelj pa sve drugo......jer ne trebam nikoga da bih nadomjestila nesto sto mi fali nego da sebe podijelim s njim, a da pri tome ne narusimo zivote koje smo prethodno izgradili, i mislim da nema kvalitetnog odnosa (veza, brak ) ukoliko se cjepidlaci sta je ko i koliko uradio
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ocito danas titulu papucara nose svi muskarci koji znaju sta hoce, biraju porodicu umjesto kafane , zele i vole da ucestvuju u odgoju svoje djece, te tu i tamo nesto skuhaju, i ma kako god ispalo, onoj kojoj je spremljeno bice najbolje na svijetu. Licno, vecinu stvari radim sama (jednostavno navikla sam tako) ali to ne znaci da ne bih dala da mi pomogne ako je ocito da mi pomoc treba. Uostalom bitno mi je da imam vezu u kojoj nisam ni rob ni gospodar, nego prijatelj pa sve drugo......jer ne trebam nikoga da bih nadomjestila nesto sto mi fali nego da sebe podijelim s njim, a da pri tome ne narusimo zivote koje smo prethodno izgradili, i mislim da nema kvalitetnog odnosa (veza, brak ) ukoliko se cjepidlaci sta je ko i koliko u
uradio
Ljuska_u_BaklaFi wrote:Ocito danas titulu papucara nose svi muskarci koji znaju sta hoce, biraju porodicu umjesto kafane , zele i vole da ucestvuju u odgoju svoje djece, te tu i tamo nesto skuhaju, i ma kako god ispalo, onoj kojoj je spremljeno bice najbolje na svijetu. Licno, vecinu stvari radim sama (jednostavno navikla sam tako) ali to ne znaci da ne bih dala da mi pomogne ako je ocito da mi pomoc treba. Uostalom bitno mi je da imam vezu u kojoj nisam ni rob ni gospodar, nego prijatelj pa sve drugo......jer ne trebam nikoga da bih nadomjestila nesto sto mi fali nego da sebe podijelim s njim, a da pri tome ne narusimo zivote koje smo prethodno izgradili, i mislim da nema kvalitetnog odnosa (veza, brak ) ukoliko se cjepidlaci sta je ko i koliko u
uradio
Tvoje razmisljanje zasluzuje respekt!
To cijenim postujem svacije misljenje, slagala se ili ne sa istim
generalno govoreći kad žensko se ne može odlučiti između žute i zelene tapete a muškarac lupi šakom od stol i kaže bit će bijele
to je u idealnoj kombinaciji ali zbog zvocanja i psihičkog uništavanja muškarca pute kljucanja u lubanju talasima koje proizvode glasnice boja će biti koju žena poželi ali će to upakovati tako da muškarac misli da je i on sudjelovao u procesu odlučivanja
Ako malo razmislite i shvatite da u restoranima sirom svijeta kuhaju vecinom muskarci i sama ta rijec kuhar je u muskom rodu pa zasto bi onda bio problem da muskarac ponekad skuha rucak i da pomaze po kuci?
Raspodjela poslova prema dogovoru bracnih partnera je najbolje rjesenje ali da nije po onom principu "muski-zenski" poslovi. Zar nije muskarac koji ne zna sebi skuhati nesto za jelo i koji uvjek ceka zenu da mu nesto pripremi ustvari nesposoban? Ne zna pripremiti banalno jelo kao sto je kajgana a usao je u brak, kako bi opstao u dzungli kad bi zalutao? Ako oba bracna partnera rade i zaradjuju platu onda je i obaveza za njih oboje da rade i kod kuce, jedino ako zena ne radi e onda taj teret spada na nju jer ne doprinosi ni na koji drugi nacin domacinstvu.Isto ovo vrijedi i ako muz ne radi a zena radi, onda je to njegova obaveza...
Brescia wrote:Raspodjela poslova prema dogovoru bracnih partnera je najbolje rjesenje ali da nije po onom principu "muski-zenski" poslovi. Zar nije muskarac koji ne zna sebi skuhati nesto za jelo i koji uvjek ceka zenu da mu nesto pripremi ustvari nesposoban? Ne zna pripremiti banalno jelo kao sto je kajgana a usao je u brak, kako bi opstao u dzungli kad bi zalutao? Ako oba bracna partnera rade i zaradjuju platu onda je i obaveza za njih oboje da rade i kod kuce, jedino ako zena ne radi e onda taj teret spada na nju jer ne doprinosi ni na koji drugi nacin domacinstvu.Isto ovo vrijedi i ako muz ne radi a zena radi, onda je to njegova obaveza...
Ali ionako svako bira partnera po svojoj volji. Ako ženi odgovara da radi izvan kuće i u kući, i ako joj ne smeta da muž dođe s posla, i sjedne odmah pred tv, dok ona gura usisivač po kući ili stoji dva sata za šporetom, nakon što je bila na poslu 8 sati, to je sasvim ok. Njen izbor. Ja smatram da svaka osoba, bilo muška ili ženska mora znati da brine za sebe, jer neće uvijek tu biti neko ko će skakati oko tebe, muž ili žena. A i stvar je poštovanja i ljubavi hoćeš li dopustiti da ti se žena ili muž muči po čitav dan, dok ti sjediš.
Her Flick wrote:ja vecu nebulozu u zivotu nisam procitao, kakav dogovor, pa sa zenama nema dogovora ako nije po njihovom morat ces slusati zvocanje godinama
cuj muskarac da kuha, svasta pa zna se da su muskarci uvijek lovili a zene spremale jelo, to bo sada da zene love dovljac a muskarci da kuhaju
ma daj
aha,znaci piletina ili ribetina,auh,pa kako ces dati supruzi u ruke da pece,kuha,obrce ,pazi da TO ona na zagori,nesrece se desavaju u kuhanji,opasna zona
Brescia wrote:Ako malo razmislite i shvatite da u restoranima sirom svijeta kuhaju vecinom muskarci i sama ta rijec kuhar je u muskom rodu pa zasto bi onda bio problem da muskarac ponekad skuha rucak i da pomaze po kuci?
Raspodjela poslova prema dogovoru bracnih partnera je najbolje rjesenje ali da nije po onom principu "muski-zenski" poslovi. Zar nije muskarac koji ne zna sebi skuhati nesto za jelo i koji uvjek ceka zenu da mu nesto pripremi ustvari nesposoban? Ne zna pripremiti banalno jelo kao sto je kajgana a usao je u brak, kako bi opstao u dzungli kad bi zalutao? Ako oba bracna partnera rade i zaradjuju platu onda je i obaveza za njih oboje da rade i kod kuce, jedino ako zena ne radi e onda taj teret spada na nju jer ne doprinosi ni na koji drugi nacin domacinstvu.Isto ovo vrijedi i ako muz ne radi a zena radi, onda je to njegova obaveza...
A sta cemo sa velikom vecinom mladih dama kojima je cak i termin "jaje na oko" nepoznat u vezi s kuhinjom?
ljubav_aha wrote:aha,znaci piletina ili ribetina,auh,pa kako ces dati supruzi u ruke da pece,kuha,obrce ,pazi da TO ona na zagori,nesrece se desavaju u kuhanji,opasna zona
ne sikiraj se nece ona kuhati imam ja kuharicu za piletinu
ah to je jedino sto danas muskarci love a ocekujes da zene kuhaju prazan lonac za koga uf
Brescia wrote:Ako malo razmislite i shvatite da u restoranima sirom svijeta kuhaju vecinom muskarci i sama ta rijec kuhar je u muskom rodu pa zasto bi onda bio problem da muskarac ponekad skuha rucak i da pomaze po kuci?
A sta cemo sa velikom vecinom mladih dama kojima je cak i termin "jaje na oko" nepoznat u vezi s kuhinjom?
1.Meni je drugacije od ovoga nenormalno,ko nije sposoban i spreman da kuha ,nije ni spreman na zivot sa mnom .....a sad,svakom svoje
2.A sto se tice lupanja sakom....lupio bi jednom
3.Sto se autoriteta tice,autoritet imas nad podredjenima s tim dalje od mene ...prema partneru imas postovanje i uvazavanje
4.tapete se biraju konsenzusom izmedju dviju strana,privatni kutak se uredjuje svako po svojoj zelji,radni i prometni dijelovi slaganjem boja,a za dnevnu sobu se trazi arbitar sa stane