NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
- Compact
#176 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Blehmen pjano je rezultat ustajanja naroda! Svaki normalan građanin, pogotovo onaj koji se rodio u ovom gradu, pa makar bio član glavnog odbora SDPa, treba da se stidi ko mu je gradonačelnik! Bolja bi bila Lidija 101 dalmatinac, ili bilo ko drugi samo ne pjandura! A to pitanje boli li, iskreno ova pozicija je za šminke, ovlaštenja su da dočekuje goste i izražava dobrodošlice, itd. Baš za tu funkciju bi trebao biti neko ugledan, po mogućnosti lijep, ili makar da nije pjandura! Ovim potezom partizanska eskadrila pokazuje da nema rješenja i da je njihova priča šuplja. Eee kad bi narod još malo spavao.
-
homar
#177 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Pa istakni taj tvoj crtani lik, koji bi bio po tvom ukusu, jeli to "mamica".Compact wrote:Blehmen pjano je rezultat ustajanja naroda! Svaki normalan građanin, pogotovo onaj koji se rodio u ovom gradu, pa makar bio član glavnog odbora SDPa, treba da se stidi ko mu je gradonačelnik! Bolja bi bila Lidija 101 dalmatinac, ili bilo ko drugi samo ne pjandura! A to pitanje boli li, iskreno ova pozicija je za šminke, ovlaštenja su da dočekuje goste i izražava dobrodošlice, itd. Baš za tu funkciju bi trebao biti neko ugledan, po mogućnosti lijep, ili makar da nije pjandura! Ovim potezom partizanska eskadrila pokazuje da nema rješenja i da je njihova priča šuplja. Eee kad bi narod još malo spavao.
- Compact
#178 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Pa Vi ste ti koji treba da istaknu lik. Ja bih iskreno bio zadovoljan da Zlatko LaguNdžija bude gradonačelnik, ali je to teško. Onda SDP ne bi imao kandidata za predsjednika. Ovako gledajmo stare pjandure, sportske patrljke, i nastavimo sa ustajanjem. Još jednom, ustanimo narodehomar wrote:Pa istakni taj tvoj crtani lik, koji bi bio po tvom ukusu, jeli to "mamica".Compact wrote:Blehmen pjano je rezultat ustajanja naroda! Svaki normalan građanin, pogotovo onaj koji se rodio u ovom gradu, pa makar bio član glavnog odbora SDPa, treba da se stidi ko mu je gradonačelnik! Bolja bi bila Lidija 101 dalmatinac, ili bilo ko drugi samo ne pjandura! A to pitanje boli li, iskreno ova pozicija je za šminke, ovlaštenja su da dočekuje goste i izražava dobrodošlice, itd. Baš za tu funkciju bi trebao biti neko ugledan, po mogućnosti lijep, ili makar da nije pjandura! Ovim potezom partizanska eskadrila pokazuje da nema rješenja i da je njihova priča šuplja. Eee kad bi narod još malo spavao.
- amrica
#179 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Je li ovo boldirano na Dinu Konakovica mislis?Compact wrote:Pa Vi ste ti koji treba da istaknu lik. Ja bih iskreno bio zadovoljan da Zlatko LaguNdžija bude gradonačelnik, ali je to teško. Onda SDP ne bi imao kandidata za predsjednika. Ovako gledajmo stare pjandure, sportske patrljke, i nastavimo sa ustajanjem. Još jednom, ustanimo narodehomar wrote:Pa istakni taj tvoj crtani lik, koji bi bio po tvom ukusu, jeli to "mamica".Compact wrote:Blehmen pjano je rezultat ustajanja naroda! Svaki normalan građanin, pogotovo onaj koji se rodio u ovom gradu, pa makar bio član glavnog odbora SDPa, treba da se stidi ko mu je gradonačelnik! Bolja bi bila Lidija 101 dalmatinac, ili bilo ko drugi samo ne pjandura! A to pitanje boli li, iskreno ova pozicija je za šminke, ovlaštenja su da dočekuje goste i izražava dobrodošlice, itd. Baš za tu funkciju bi trebao biti neko ugledan, po mogućnosti lijep, ili makar da nije pjandura! Ovim potezom partizanska eskadrila pokazuje da nema rješenja i da je njihova priča šuplja. Eee kad bi narod još malo spavao.
Kad spomenes novog zamjenika gradonacelnika treba da ustanes, taj je covjek za ovo zemlju napravio vise nego citava SDA od 92. do danas.
- Compact
#180 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
amrica wrote: Je li ovo boldirano na Dinu Konakovica mislis?![]()
Kad spomenes novog zamjenika gradonacelnika treba da ustanes, taj je covjek za ovo zemlju napravio vise nego citava SDA od 92. do danas.
Između ostalog Dino patrljak koji ima kredit, a hoće da bude načelnik, dok je vodio Bosnu kao direktor kluba, igrali smo završnicu NLB lige u Sarajevu. Kako dođe taj što je uradio za BiH više od svih, krenu nizbrdo, kako klub tako i reprezentaciju. Pitaj novinare sportske šta o njemu misle, onako uz kahvu.
- amrica
#181 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Ja kao navijac repke Bih znam sta je neno uradio za kosarku ovdje, i mojne mi sportskih novinara, pliz
I ja pricam o Neni kosarkasu.
I ti opet zachatavas, necu i ja sa tobom u Banovice. Tebi fakat fali neka kontrola, tema je narod ustaje iza Nove godine, a ti fijuuuuu na svoj teren, drito za Banovice...
I ti opet zachatavas, necu i ja sa tobom u Banovice. Tebi fakat fali neka kontrola, tema je narod ustaje iza Nove godine, a ti fijuuuuu na svoj teren, drito za Banovice...
- Ali Sami Yen
#182 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Ja sam jutros usto prehlađen.
- Compact
#183 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Molim te objasni mi šta treba da pišemo. Prošla nova godina, narod ustaje svako jutro, Blehmen je prvi rezultat, Neno drugi, ne vidim da ovo nema veze sa temom.amrica wrote:Ja kao navijac repke Bih znam sta je neno uradio za kosarku ovdje, i mojne mi sportskih novinara, plizI ja pricam o Neni kosarkasu.
-
plafon
#184 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
moze se ovako do sudnjeg dana
sjedite u foteljama i serete o ustajanju naroda
sjetite se 92 i tog naroda kako je rusio barikade,tad nije bilo foruma
svi ste vi obicne kucne mace koje predu u toplom stanu i uvlace se gospodarima u paksu
svi ste vi obicne kucne mace koje predu u toplom stanu i uvlace se gospodarima u paksu
- Compact
#185 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Dobio sam papovku od Juke Przine u martu 92, i dobro se sjećam tih vremena. Ok, sada je mir i nema puškaranja, ljudi normalno žive, rade i komuniciraju. Iako se ne smatram prozvanim, tj. da me ljudi prepoznaju po cipelama koje vire iz gospodarevog pakaša, ne kontam šta si htio reći, da treba da uzmemo puške i povedemo rat. Ili možda da svrištimo koju osu u zgradu vlade. Ili da prestanemo koristiti adsl, ili, ili ?plafon wrote:moze se ovako do sudnjeg dana
-
KENJAC
#186 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Omiljena limuzina ministara Audi A6
SARAJEVO - Kada se pogleda vozni park koji koriste dužnosnici BiH, moglo bi se zaključiti da se radi o predstavnicima neke ekonomske velesile, a ne države koja svake godine tone u dublji deficit, ima vojsku nezaposlenih i čiji umirovljenici preživljavaju od mizernih tristotinjak maraka.
Najveća koncentracija superluksuznih skupocjenih četverotočkaša je na Marindvoru, gdje se nalaze zgrade institucija BiH, ali je veoma teško doći do preciznih podataka o broju automobila. Pri tome je posebno specifično Vijeće ministara, koje uopće nema jedinstvenu evidenciju o voznom parku! Naime, svako ministarstvo samostalno odlučuje o nabavci vozila, pa tako i vodi svoju evidenciju, prenosi Avaz.
Jedini podatak koji se mogao dobiti iz Službe za zajedničke poslove institucija BiH jeste broj dozvola koje izdaju za parkiranje vozila ministara, njihovih zamjenika i tajnika u garaži na Marindvoru i koji iznosi 68.
Omiljene limuzine ministara su "audiji", a među njima se nalaze i dva skupocjena "Q7", koje koriste predsjedavajući Vijeća ministra Nikola Špirić i njegov zamjenik Tarik Sadović. Za njih je prošle godine potrošeno čak 360 tisuća KM.
Špirić, pored ovog automobila, koji je, kako su pojasnili iz njegovog kabineta, kupio da bi mogao obilaziti razna mjesta po BiH, u garaži na Marindvoru ima parkiranog i "audija A8", a njegov kabinet još koristi "pasata" te "protona". I Sadović je, pored "Q7", zadržao "audija A6", da se nađe.
I ostali ministri uglavnom se vozaju u "audijima A6", kao što su Dragan Vrankić, Safet Halilović, Sredoje Nović, Sven Alkalaj, Božo Ljubić... Izuzetak je ministar pravde Bariša Čolak, koji koristi "tuarega".
Njihovi zamjenici se uglavnom voze u "pasatima", kao što su zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić, financija Fuad Kasumović, za ljudska prava i izbjeglice Slavko Marin... Novi "pasati" su službena vozila i tajnika Vijeća ministra Zvonimira Kutleše, te bivšeg direktora Direkcije za europske integracije Osmana Topčagića.
Vozni park Parlamenta BiH sastoji se od 13 putničkih vozila, što je, po njihovoj procjeni, "skromno u odnosu na druge državne institucije". Navode da se ova vozila koriste za prijevoz 57 parlamentaraca i svih zaposlenih u Tajništvu, kao i transport brojnih delegacija koje dolaze u posjetu ovoj instituciji.
Najviše je "pasata", i to osam, starih između dvije i šest godina, kao i jedna "škoda oktavija", proizvedena 2002. godine. Međutim, i Parlament je prošle godine osvježio svoj vozni park sa četiri "BMW-a".
1.2.2009.
Treba imat muda pa rec da te TVOJI zajebavaju! One sto si ih izabrao da skines sa vrata komunisticku tiraniju! Kakvo ustajanje i kakva zajebancija! Sjedite dole i sutite! Ni jedne da vas nisam cuo. Nastavite da se lazete kako vam je dobro. A ako bas ne vjerujete u tu pricu onda optuzite "one druge" To barem uvijek pali!
SARAJEVO - Kada se pogleda vozni park koji koriste dužnosnici BiH, moglo bi se zaključiti da se radi o predstavnicima neke ekonomske velesile, a ne države koja svake godine tone u dublji deficit, ima vojsku nezaposlenih i čiji umirovljenici preživljavaju od mizernih tristotinjak maraka.
Najveća koncentracija superluksuznih skupocjenih četverotočkaša je na Marindvoru, gdje se nalaze zgrade institucija BiH, ali je veoma teško doći do preciznih podataka o broju automobila. Pri tome je posebno specifično Vijeće ministara, koje uopće nema jedinstvenu evidenciju o voznom parku! Naime, svako ministarstvo samostalno odlučuje o nabavci vozila, pa tako i vodi svoju evidenciju, prenosi Avaz.
Jedini podatak koji se mogao dobiti iz Službe za zajedničke poslove institucija BiH jeste broj dozvola koje izdaju za parkiranje vozila ministara, njihovih zamjenika i tajnika u garaži na Marindvoru i koji iznosi 68.
Omiljene limuzine ministara su "audiji", a među njima se nalaze i dva skupocjena "Q7", koje koriste predsjedavajući Vijeća ministra Nikola Špirić i njegov zamjenik Tarik Sadović. Za njih je prošle godine potrošeno čak 360 tisuća KM.
Špirić, pored ovog automobila, koji je, kako su pojasnili iz njegovog kabineta, kupio da bi mogao obilaziti razna mjesta po BiH, u garaži na Marindvoru ima parkiranog i "audija A8", a njegov kabinet još koristi "pasata" te "protona". I Sadović je, pored "Q7", zadržao "audija A6", da se nađe.
I ostali ministri uglavnom se vozaju u "audijima A6", kao što su Dragan Vrankić, Safet Halilović, Sredoje Nović, Sven Alkalaj, Božo Ljubić... Izuzetak je ministar pravde Bariša Čolak, koji koristi "tuarega".
Njihovi zamjenici se uglavnom voze u "pasatima", kao što su zamjenik ministra sigurnosti Mijo Krešić, financija Fuad Kasumović, za ljudska prava i izbjeglice Slavko Marin... Novi "pasati" su službena vozila i tajnika Vijeća ministra Zvonimira Kutleše, te bivšeg direktora Direkcije za europske integracije Osmana Topčagića.
Vozni park Parlamenta BiH sastoji se od 13 putničkih vozila, što je, po njihovoj procjeni, "skromno u odnosu na druge državne institucije". Navode da se ova vozila koriste za prijevoz 57 parlamentaraca i svih zaposlenih u Tajništvu, kao i transport brojnih delegacija koje dolaze u posjetu ovoj instituciji.
Najviše je "pasata", i to osam, starih između dvije i šest godina, kao i jedna "škoda oktavija", proizvedena 2002. godine. Međutim, i Parlament je prošle godine osvježio svoj vozni park sa četiri "BMW-a".
1.2.2009.
Treba imat muda pa rec da te TVOJI zajebavaju! One sto si ih izabrao da skines sa vrata komunisticku tiraniju! Kakvo ustajanje i kakva zajebancija! Sjedite dole i sutite! Ni jedne da vas nisam cuo. Nastavite da se lazete kako vam je dobro. A ako bas ne vjerujete u tu pricu onda optuzite "one druge" To barem uvijek pali!
- Compact
#187 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Možeš li izlistati vozni park iz vremena alijanse!
- pustopoljina
#188 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
[quote][quote="Compact"]Možeš li izlistati vozni park iz vremena alijanse![/quote][/quote]Zija Dizdarević: U BOSANSKOJ KAFANI
Sjede ljudi.
Preko sasušenih usana, iz dubine sagorjelih pluća, kulja i vuče se dim. Ide tromo, slaže se, kolutovi se gomilaju na sredini kafane i ispunjavaju je sve do svoda. A ljudi sjede, nepokretni. Noge prekrštene, misli dosadno nejasne kao polubijel dim što se povlači okolo. Lica se ne razaznaju, čalme i fesovi na čas se čudno izduže, protegnu, dobiju fantastične izglede u pokojem novom valu dima, neko se iskašlje, a za "odžakom " zazveči džezva.
– Rasime, jednu u dva!
Do Ešrefa je Suljaga. Razliše iz jedne džezve u dva fildžana pa srču. Šute. Do njih Ahmetaga. Dimi i šuti. Pa Maso, Mušan, Mešan, Ibro. Puše i šute.
Klupe su poredane unaokolo. Sredina kafane, sva puna sivog, gustog i teškog dima, podsjeća na baru. Ponekada tek kogod uzdahne, val jurne u sredinu, ustalasa uspavane naslage dima, pa se postepeno sve smiri.
Suljaga šuti. U Mušana na lijevom koljenu fildžan s kafom, a na desnom savija cigaretu "tančicu". Šute ljudi naslonjeni na zidove.
Šuti i dim.
Cigare i čibuci, lule, ispružene ruke što su zaboravljene stale u pokretu, sve je to zabodeno u mekan, bolesno-prljav vazduh, i miruje.
Poslije otegnute, plačne škripe vrata, ču se Muhamedov selam. Beg sjede na klupu. Vazduh topao pokrenu se.
– E, merhaba ti, beže!
– Merhaba!
– Merhaba!
– Merhaba!...
Lijeni pozdravi i otpozdravi. Jedan za drugim, po dužnosti, ljudi dovikuju merhaba, zatim ponovo tonu u duboko, besmisleno šutanje.
Muholovka visi i klati se. Jedna uhvaćena muha dugo zuji.
Beskrajna dosada.
– Jah! – ču se kao slučajno. I odmah bezbroj odjeka:
– Jah!
-Jah! Jah!...
A onda opet umiranje u šutanju.
– Beže, rekoh li ja tebi merhaba?
– Reče, jakako br'te Maso. Pola sata. Sat. Dva. Zatim se Ibro prisjeća:
– Ama, vide li ti Mušane, onog Kuzbašinog? Kažu daje izbio.
– Viđehja. Pa gologlav, ko vlaše. Anjakav durbil – kako li – obješen o vratu.
– A što li će mu ono, jarabi?
I Maso kao da uopšte ne očekuje odgovor, sasvim ravnodušno zašuti, pošto je pitanje bacio negdje u dim. Niko se ne trudi da progovori. Zujanje, dim i sporost.
Minut, dva, pet.
Džemal-efendija će:
– Ma, ono se kaže durbin, a nosi se u planine. Kažu da se kroz njega vidi sa Matorca skakavac čak na Šćitu.
Govor se valja lijeno, dugo, riječi padaju teško kao od usta otkinute, glas je usamljen, čudno usamljen, kao da ostaje napušten, neshvaćen, ravnodušan svima.
– Pa mi kaziva jedno, baš čini mi se Edhem-efendija – jok, slagaću, nije on... ama opet... ček... jest baš on, jest!... Edhem-efendija mi je kazivao kako je on na jedan – tu Džemal-efendija potegne duboko iz Čibuka, uzdahne i izdahne, pa polako nastavi – kako je on gled'o s Matorca i vidio točno skakavca na Šćitu.
– Aaaaa! I baš vidio? Pa baš vidio?
– Aaaaa!
– Jes', baš vidio. I to, kaže, miče desnim brkom.
– Ih, pobogu brate, pa što li je to? Šutnja.
– Haj' ti sad znaj zašto on baš desnim brkom mrda?
– IiiiL. E, baš mu je čudo! Šutnja.
– Hikmet božiji, moj br'te!
Nevjerovatnosti u dimu dobivaju jednako dosadnu boju kao i ono "jah". I najzad – sve je svejedno. Zapaljeni vrhovi cigareta svjetlucaju, kolutovi dima prepliću se i slažu, ljudi se ravnodušno čude, pa onda šute, poneko opet vikne bezrazložno "jah", kafana se rastače u neshvatljivu miru, a negdje daleko napolju hukti fantastičan životni tempo.
Suljaga i Ešref se iskašljaše. Na dnu fildžana ostao je mutijag. Popili su "jednu u dvoje".
I opet šutnja. Opet mir. Opet dim.
Uvijet tako.
Vrijeme stoji...
Zija Dizdarević 1916. Vitina (Bosna) – 1942. (Jasenovac-Hrvatska)
– Haj' ti sad znaj zašto on baš desnim brkom mrda?
"jako" relevantna stvar.
-
plafon
#189 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
ko radi ko normalno zivi i ko komuniciraCompact wrote:Dobio sam papovku od Juke Przine u martu 92, i dobro se sjećam tih vremena. Ok, sada je mir i nema puškaranja, ljudi normalno žive, rade i komuniciraju. Iako se ne smatram prozvanim, tj. da me ljudi prepoznaju po cipelama koje vire iz gospodarevog pakaša, ne kontam šta si htio reći, da treba da uzmemo puške i povedemo rat. Ili možda da svrištimo koju osu u zgradu vlade. Ili da prestanemo koristiti adsl, ili, ili ?plafon wrote:moze se ovako do sudnjeg dana
cipele u ruke pa po ovim supcima eto kako
narod na ulice pa po ovim pasatima do zadnje felge
- Compact
#190 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Stipu šuplju, ja nešto pitahoše?! Bijahodoše ne odgovorihoše! Kad ne odgovorihoše, jah opetahu pitahoše, de mi izlistahoše alijansin vozni park!pustopoljina wrote: – Haj' ti sad znaj zašto on baš desnim brkom mrda?
"jako" relevantna stvar.
- pustopoljina
#191 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
ne kontas ti da dok se ti i onaj prepucavate ko je vozio 3 ili 30 ili 300 audija vise- zemlja ode u tri mile fadile...ne kontas,ili neces da skontas?
da je brojka auta za vrijeme alijanse veca-sta si dokazao? da su ovi sada manje lopovi?
ne kontas?
lopov je lopov-moze se samo o visini kazne raspravljati.
ali ti ne kontas?
ako je neko veci lopov od tebe-to od tebe ne pravi postenog covjeka.
ili jos ne kontas?
na ovom forumu ima toliko ljudi koji kad se dodje do konkretne teme,pocnu pricati o moj komsija ima tri zeca...pitam se zasto? osim direktnog interesa u odrzavanju tekuce situacije-> direktnog zivljenja na tudjoj grbaci-> biti svabo iz doticnog filma ne vidim drugo objasnjenje?
danas ce se prepucavati oko voznog parka-sutra ce ovaj reci kako su troskovi prezentacije u odnosu na doba alijanse smanjeni...a oni su i dalje previsoki...
sve vise mi se cini da je forum pun nekakvih "podmladaka" i da je samo jos jedan poligon za ispiranje mozgova...
kad se s.ebe drzava bice kasno. kad se izgubi narod koji se zaglupljuje,kad i fotelje nestanu iz bajke o pravoj drzavi. i necete se moci snaci-jer niste naucili raditi-a u nekoj drugoj zemlji ce biti neki drugi politicari...nemate pojma koliko bi upravo vas (raznih podmladaka) bio interes raditi u interesu drzave...s.ebete li je-narod je navikao crnciti,ali vi niste.
da je brojka auta za vrijeme alijanse veca-sta si dokazao? da su ovi sada manje lopovi?
ne kontas?
lopov je lopov-moze se samo o visini kazne raspravljati.
ali ti ne kontas?
ako je neko veci lopov od tebe-to od tebe ne pravi postenog covjeka.
ili jos ne kontas?
na ovom forumu ima toliko ljudi koji kad se dodje do konkretne teme,pocnu pricati o moj komsija ima tri zeca...pitam se zasto? osim direktnog interesa u odrzavanju tekuce situacije-> direktnog zivljenja na tudjoj grbaci-> biti svabo iz doticnog filma ne vidim drugo objasnjenje?
danas ce se prepucavati oko voznog parka-sutra ce ovaj reci kako su troskovi prezentacije u odnosu na doba alijanse smanjeni...a oni su i dalje previsoki...
sve vise mi se cini da je forum pun nekakvih "podmladaka" i da je samo jos jedan poligon za ispiranje mozgova...
kad se s.ebe drzava bice kasno. kad se izgubi narod koji se zaglupljuje,kad i fotelje nestanu iz bajke o pravoj drzavi. i necete se moci snaci-jer niste naucili raditi-a u nekoj drugoj zemlji ce biti neki drugi politicari...nemate pojma koliko bi upravo vas (raznih podmladaka) bio interes raditi u interesu drzave...s.ebete li je-narod je navikao crnciti,ali vi niste.
-
zonbirile
#192 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
zna se kako narod ustaje.Nikad narod nije ustao u spontanom buntu.To se ne dešava ni kod nas ni u svijetu.To je pokazala istorija.Forumaški bunt dobaci,kao ono kada se demonstrilalo za Denisa.Kao i za sve u pitanju je lova,inters.Interesu domaćem i vanjskom,je stanje OK,jer se ništa ne događa i ovako može dugo da traje.
-
saim_adka
#193 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
.
Last edited by saim_adka on 23/01/2017 09:01, edited 1 time in total.
-
zonbirile
#194 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
već sada je manjak 300 miliona u kasi.
- pustopoljina
#195 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
pricaj ti-3 miliona francuza dan-danas ustane kao jedan.
narodi su ustajali i ustajace i ja sam sigurna da ce (kad prodje prudsko zamlacivanje) u federaciji mnogima zazvoniti zvona.
narodi su ustajali i ustajace i ja sam sigurna da ce (kad prodje prudsko zamlacivanje) u federaciji mnogima zazvoniti zvona.
-
KENJAC
#196 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Dina ti i Allaha sta si s tim htio reci?Compact wrote:Možeš li izlistati vozni park iz vremena alijanse!
- Ahmmed
#197 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
A što će ti din i Allah u ovoj priči?KENJAC wrote:Dina ti i Allaha sta si s tim htio reci?Compact wrote:Možeš li izlistati vozni park iz vremena alijanse!
Ipak ti bolje idu teme o Kravicama i relativiziranje genocida počinjenog u Srebrenici....Mogao bi da nam postaviš i jednu hipotezu: "Šta bi bilo, kad bi bilo...."
- HAVANA
#198 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Compact wrote:Pa Vi ste ti koji treba da istaknu lik. Ja bih iskreno bio zadovoljan da Zlatko LaguNdžija bude gradonačelnik, ali je to teško. Onda SDP ne bi imao kandidata za predsjednika. Ovako gledajmo stare pjandure, sportske patrljke, i nastavimo sa ustajanjem. Još jednom, ustanimo narodehomar wrote:Pa istakni taj tvoj crtani lik, koji bi bio po tvom ukusu, jeli to "mamica".Compact wrote:Blehmen pjano je rezultat ustajanja naroda! Svaki normalan građanin, pogotovo onaj koji se rodio u ovom gradu, pa makar bio član glavnog odbora SDPa, treba da se stidi ko mu je gradonačelnik! Bolja bi bila Lidija 101 dalmatinac, ili bilo ko drugi samo ne pjandura! A to pitanje boli li, iskreno ova pozicija je za šminke, ovlaštenja su da dočekuje goste i izražava dobrodošlice, itd. Baš za tu funkciju bi trebao biti neko ugledan, po mogućnosti lijep, ili makar da nije pjandura! Ovim potezom partizanska eskadrila pokazuje da nema rješenja i da je njihova priča šuplja. Eee kad bi narod još malo spavao.
Koji si ti kur.. ako je Neno Marković sportski patrljak.
Mi ustajemo lagano a kod vas je ono iz eskadrile Daliboreee slijećemo...
- Compact
#199 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
Sa kim si ti? Sa nama, ili sa onima? Ako si sa nama, mi smo oni! 
-
zonbirile
#200 Re: NAROD USTAJE IZA NOVE GODINE
pa pored ovakvih diskusija i ne treba ustajati.