Nova Džamija u Goraždu

Svakodnevna dešavanja u Goraždu, Višegradu, Foči, Vlasenici, Han-Pijesku i ostalim mjestima regije.
Post Reply
Bosnolog

#176 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by Bosnolog »

neprilagodjena wrote:Bosnolog casna pionirska jesam :) :)
Ziva nam bila,sve ce doci na svoje,kod nas procesi traju sporo svijest naroda je fluidna,tvrdoglava i oprezna ,skontata ce sami od cega se zivi i saznati da se i u braku ne zivi samo od ljubavi ,nego od rada ,znanja i mudrosti kao i zdravih odnosa , medusobnog respekta i tolerancije clanova iste,sve je to dio nas i nase sudbine pa i protivrijecnost razlicitosti misljenja i stavova koje trebamo medusobno uvazavati i pokusati razumiti jedni druge za dobrobit svih ,kod nas se nazalost narod mora uvoditi u bolje sutra na zadnja vrata iako su tijesna i mracna,...jer oni nece da idu na ulazna iako su mnogo sira svijetlija i ljepsa , jer im se eto ne svidaju zato sto ih neko drzi otvorenim iz nekog njemu neznanog razloga.

Budi mi pozdravljena ,...... :thumbup: :bih:
Hrast

#177 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by Hrast »

Bosnolog wrote:
Hrast wrote:Bolje da su izgradili kakav disco klub..jbte, nemas gdje izaci nakon jedanest, dvanest..

A dzamija kao dzamija izgleda i pomalo cudno medju onim zgradama - ne znam, ali ne uklapa se u ambijent, kao nekakvo cudoviste.
Hoces reci trebalo bi je sravniti kao onih 1200 sto su bila cudovista,skrivenim saloncima dusevni bol nanose ova :x :x :x :x cudovista,...........
Nisam reko to ali brate nije trebalo napraviti 2400 i to na prostoru koji je upola onog na kojem je sruseno tih 1200. A ovo sto sam o gorazdanskoj dzamiji reko, stoji. Ako si iz Gorazda onda znas da se tamo nema gdje izaci, barem nakon 00:00 casova.
Last edited by Hrast on 26/12/2009 18:06, edited 1 time in total.
Hrast

#178 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by Hrast »

BarbaDue wrote:
Hrast wrote:Bolje da su izgradili kakav disco klub..jbte, nemas gdje izaci nakon jedanest, dvanest..

A dzamija kao dzamija izgleda i pomalo cudno medju onim zgradama - ne znam, ali ne uklapa se u ambijent, kao nekakvo cudoviste.
Hrast, malo pripazi na izrazavanje!
Ako ti se džamija ne sviđa, odnosno stil njene gradnje to se moze argumentima potkrijepiti ali vjerski objekat (bilo koji) nazivati cudovistem...to je malo pretjerano.

Inace bih volio da ovi koji kazu da je džamije ruzna, da je graditeljski promasaj i slicna poređenja to malo argumentuju.

Hvala.
Okej, jes da sam malo pretjero ali to moras vise shvatiti kao umjetnicku slobodu. :D Ne, ozbiljno, fakat se ne uklapa u ambjient. S druge strane, morali su je izgraditi na pefireriji da ne bi "smetala" ocima koje cijene estetiku. Tako da je ok jer sta ce ti dzamija u Vitkovicima npr...

Ps: Kako to da ti s Ce Gevarom na avataru branis bogomolje? :D
Bosnolog

#179 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by Bosnolog »

Hrast wrote:
Bosnolog wrote:

Hoces reci trebalo bi je sravniti kao onih 1200 sto su bila cudovista,skrivenim saloncima dusevni bol nanose ova :x :x :x :x cudovista,...........
Nisam reko to ali brate nije trebalo napraviti 2400 i to na prostoru koji je upola onog na kojem je sruseno tih 1200. A ovo sto sam o gorazdanskoj dzamiji reko, stoji. Ako si iz Gorazda onda znas da se tamo nema gdje izaci, barem nakon 00:00 casova.
Al ga ti pretjera sa brojem ,sto samo vise govori o tvojoj islamofobiji ,nego sta ce mo sa onih nekoliko stotina koje su porusili genocidni stakori od Aladza dzamije i ostalih focanskih dzamija kao i svih drugih po genocidnom brlogu pisopijinog genociteta.

Vezano za problem izlaska mladih u gradu Gorazdu,ne znam sto ti fali ,mnogo toga bi trebalo da ima,ja bih najprije da se napravi univerzitet za tu regiju da mladi ostaju tu i da se mladi iz okolnih gradova skoluju uz povratak u gradove iz kojih su protjerani a da Gorazde bude regionalni centar za strategiju povratka u podrinje.
Za sve sto fali uradis konkretnu stvar pokrenes akciju,peticiju,donacije i slicno , trazis preko udruzenaj gradana uz pritisak na vlastodrsce da naprave nesto za mlade po tom pitanju,pa nije valjda problem i razlog dzamija kada je izlazak u pitanju,ne ti tendeciozno pokazujes mrznju prema vjerskom objektu,vidis meni ne smetaju i smatram da je to pravo nekoga ko u njima vidi i osjeca dusevno zadovoljstvo,stoga budimo tolerantni prema vjernicima i njihovim pravima bez obzira kojoj vjeri i konfesiji pripadali.
Hrast

#180 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by Hrast »

Al ga ti pretjera sa brojem ,sto samo vise govori o tvojoj islamofobiji ,nego sta ce mo sa onih nekoliko stotina koje su porusili genocidni stakori od Aladza dzamije i ostalih focanskih dzamija kao i svih drugih po genocidnom brlogu pisopijinog genociteta.

Vezano za problem izlaska mladih u gradu Gorazdu,ne znam sto ti fali ,mnogo toga bi trebalo da ima,ja bih najprije da se napravi univerzitet za tu regiju da mladi ostaju tu i da se mladi iz okolnih gradova skoluju uz povratak u gradove iz kojih su protjerani a da Gorazde bude regionalni centar za strategiju povratka u podrinje.
Za sve sto fali uradis konkretnu stvar pokrenes akciju,peticiju,donacije i slicno , trazis preko udruzenaj gradana uz pritisak na vlastodrsce da naprave nesto za mlade po tom pitanju,pa nije valjda problem i razlog dzamija kada je izlazak u pitanju,ne ti tendeciozno pokazujes mrznju prema vjerskom objektu,vidis meni ne smetaju i smatram da je to pravo nekoga ko u njima vidi i osjeca dusevno zadovoljstvo,stoga budimo tolerantni prema vjernicima i njihovim pravima bez obzira kojoj vjeri i konfesiji pripadali.

Prebacujes mi mrznju a ne poznajes me. Nije to lijepo.

Ali eto, sto ne napravise taj univerzitet umjesto dzamije u sred grada gdje je nikad nije bilo? Jeli to cilj nasim prijateljima Turcima islamizacija, dodatna, Gorazda ili prosperitet? Zasto nam dakle prave dzamije a ne skolske ustanove ako vec hoce da pomognu?

A sto se izlaska tice, poznato je, osim onih nekoliko dana festivala, tamo je mrtvo.
perajic

#181 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by perajic »

stvarno vise ova prica sto nam ne prave fabrike i fakultete je vise nego otrcana.
evo kad smo kod turaka. ko pravi najveci studentski kompleks u BiH (Ilidza - Sarajevo)?
Bosnolog

#182 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by Bosnolog »

Hrast wrote:

Ali eto, sto ne napravise taj univerzitet umjesto dzamije u sred grada gdje je nikad nije bilo? Jeli to cilj nasim prijateljima Turcima islamizacija, dodatna, Gorazda ili prosperitet? Zasto nam dakle prave dzamije a ne skolske ustanove ako vec hoce da pomognu?

A sto se izlaska tice, poznato je, osim onih nekoliko dana festivala, tamo je mrtvo.
Ja ti nista ne pribacijem ,za mrznju sam je pokazujes,Dabic pisopija je svijetu pravdao genocidne rabote nad sekularnim bosanskim muslimanima kako brani Evropu od islamizacije,kada u buduce budes pisao ovakve rijeci i konotacije razmisli prije nego napises,ovo je uvrdljivo i guranje prstiju u oko,pogotovo kada je u pitanju etnicka zajednica kojoj je bio planiran bioloski nestanak upravo zbog onog o cemu pises.To ti je isto kao kada bi se Jevrejima koji su prezivjeli Holokasust prigovaralo zasto su ostali Jevreji,.............ne trebam te poznavati ali sam iz tvog pisanja prepoznao osobu kojoj smeta necija vjera i vjerski objekat,a koji to poistovjecuje sa problemom grada Gorazda ,vjerovatno bi bio sretniji da je i heroj grad Gorazde zavrsio kao i drugi gradovi Podrinja,........ :roll:
Hrast

#183 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by Hrast »

Bosnolog wrote:
Hrast wrote:

Ja ti nista ne pribacijem ,za mrznju sam je pokazujes,Dabic pisopija je svijetu pravdao genocidne rabote nad sekularnim bosanskim muslimanima kako brani Evropu od islamizacije,kada u buduce budes pisao ovakve rijeci i konotacije razmisli prije nego napises,ovo je uvrdljivo i guranje prstiju u oko,pogotovo kada je u pitanju etnicka zajednica kojoj je bio planiran bioloski nestanak upravo zbog onog o cemu pises.To ti je isto kao kada bi se Jevrejima koji su prezivjeli Holokasust prigovaralo zasto su ostali Jevreji,.............ne trebam te poznavati ali sam iz tvog pisanja prepoznao osobu kojoj smeta necija vjera i vjerski objekat,a koji to poistovjecuje sa problemom grada Gorazda ,vjerovatno bi bio sretniji da je i heroj grad Gorazde zavrsio kao i drugi gradovi Podrinja,........ :roll:

bla bla bla evo ne mogu napisati ni da mi je radji disco od dzamije a da ne budem konfrontiram pojmovima tipa "holocaust", "Jevreji", "genocid", itd..bogami cu se ispisati iz Bosnjaka ako se ovo ovako nastavi. :D

Koji vam je vise ba? Nikoga na svijeti ne interesuje taj neprestani vapaj i zavijanje..cmizdrenje..nego..otrijezni se, ojacaj pa onda udri cetnika onako kako je zasluzio..kupi pusku a ne trosi pare na hodzice..

Da se 92. po istocnoj Bosni otpor cetnikluku nije organizovo po dzamijicama ko zna da li bi Gorazdu ikada bila prisivena titula "grada heroja"..mozda bi tada imali i na visegradskog, cajnickoj, focanskoj opstini Bosnjaka koji nisu presli 65. Da je u Visegradu npr. neko drugi uzeo stvari u svoje ruke, a ne jadan Murat Sabanovic, cije se pubertetsko divljanje gradom pred rat i dan danas od strane cetnika koristi u svrsi opravdavanja nevidjenog pokolja nad Bosnjacima tamo, mozda bi i taj grad postao "grad heroj"..

PS: I dalje sam za disco, striptiz-bar, kupleraj, ma bilo sta, umjesto dzamije..moze i skola (ako bas mora). :D
Bosnolog

#184 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by Bosnolog »

Hrast wrote:

bla bla bla evo ne mogu napisati ni da mi je radji disco od dzamije a da ne budem konfrontiram pojmovima tipa "holocaust", "Jevreji", "genocid", itd..bogami cu se ispisati iz Bosnjaka ako se ovo ovako nastavi. :D

Koji vam je vise ba? Nikoga na svijeti ne interesuje taj neprestani vapaj i zavijanje..cmizdrenje..nego..otrijezni se, ojacaj pa onda udri cetnika onako kako je zasluzio..kupi pusku a ne trosi pare na hodzice..

Da se 92. po istocnoj Bosni otpor cetnikluku nije organizovo po dzamijicama ko zna da li bi Gorazdu ikada bila prisivena titula "grada heroja"..mozda bi tada imali i na visegradskog, cajnickoj, focanskoj opstini Bosnjaka koji nisu presli 65. Da je u Visegradu npr. neko drugi uzeo stvari u svoje ruke, a ne jadan Murat Sabanovic, cije se pubertetsko divljanje gradom pred rat i dan danas od strane cetnika koristi u svrsi opravdavanja nevidjenog pokolja nad Bosnjacima tamo, mozda bi i taj grad postao "grad heroj"..

PS: I dalje sam za disco, striptiz-bar, kupleraj, ma bilo sta, umjesto dzamije..moze i skola (ako bas mora). :D
Ne znam koliko imas godina ,vidim da si neizivljen i da vapis za bordelima,strptiz barovima i drugim stvarima u kojima vidis svoj provod i satisfakciju ,sto potpuno razumijem kao dio tvoje potrebe ali ne razumijem tvoje omalovazavaje i ismijavaje bogomolje i primitivno vrijedanje i skrnavljenje necega sto mnogima znaci nesto.Mozda je meni stalo do iste nista vise ali imajmo respekt i toleranciju prema drugima,......

Ne trebas izigravati klovna da bi bio zabavan sebi u ogledalu.Da si svjestan tog sto pises,i svog disrespekta razmislio bi prije nego sto napises.Ja razumijem tvoje neizivljene potrebe ,ali ne mogu da shvatim tvoje nedolicne i kompleksne izjave koje ovdje iznosis.

Vezano za Gorazde ko ga je i kako branio kao i respekt onih koji su stradali braneci Gorazde nemas jer da imas ne bi tako pisao kao i za strahote Visegrada okrivljivao polupismenog Sabanovica poput onih sto pravdaju te zlocine tamo to jest za genocidne rabote velikosrpske zlocinacko genocidne armade, mi govori da je tvoja savijest daleko od povoja i da nije nista naucila iz svega toga ,ocito nisi nicim bio pogoden niti imas respekta prema tim zrtvama.Evoti jedan mali podsjetnik sta velikosrpski fasisti cinili Gorazdu i stanovnicima okoline http://www.youtube.com/watch?v=FULQrbhg ... re=related
Uzivaj u svom zadimljenom svijetu,disrespektujuci druge,mozda ce ti biti lakse,mozda nekada odrastes ........

Tvoja sloboda govora je nesto na sto bi trebli imati svi pravo ali zloupotreba istog uz vrijdanje i omalovazavanje i izivljavanje nad onim sto se tebi ne svida govori o dvom netolerantnom i arogantnom odnosu prema drugima i drugacijima.
Hrast

#185 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by Hrast »

Bosnolog wrote:
Hrast wrote:

Ne znam koliko imas godina ,vidim da si neizivljen i da vapis za bordelima,strptiz barovima i drugim stvarima u kojima vidis svoj provod i satisfakciju ,sto potpuno razumijem kao dio tvoje potrebe ali ne razumijem tvoje omalovazavaje i ismijavaje bogomolje i primitivno vrijedanje i skrnavljenje necega sto mnogima znaci nesto.Mozda je meni stalo do iste nista vise ali imajmo respekt i toleranciju prema drugima,......

Ne trebas izigravati klovna da bi bio zabavan sebi u ogledalu.Da si svjestan tog sto pises,i svog disrespekta razmislio bi prije nego sto napises.Ja razumijem tvoje neizivljene potrebe ,ali ne mogu da shvatim tvoje nedolicne i kompleksne izjave koje ovdje iznosis.

Vezano za Gorazde ko ga je i kako branio kao i respekt onih koji su stradali braneci Gorazde nemas jer da imas ne bi tako pisao kao i za strahote Visegrada okrivljivao polupismenog Sabanovica poput onih sto pravdaju te zlocine tamo to jest za genocidne rabote velikosrpske zlocinacko genocidne armade, mi govori da je tvoja savijest daleko od povoja i da nije nista naucila iz svega toga ,ocito nisi nicim bio pogoden niti imas respekta prema tim zrtvama.Evoti jedan mali podsjetnik sta velikosrpski fasisti cinili Gorazdu i stanovnicima okoline http://www.youtube.com/watch?v=FULQrbhg ... re=related
Uzivaj u svom zadimljenom svijetu,disrespektujuci druge,mozda ce ti biti lakse,mozda nekada odrastes ........

Tvoja sloboda govora je nesto na sto bi trebli imati svi pravo ali zloupotreba istog uz vrijdanje i omalovazavanje i izivljavanje nad onim sto se tebi ne svida govori o dvom netolerantnom i arogantnom odnosu prema drugima i drugacijima.
Blub, smjesan si mi pomalo, kao i ta tvoja patetika. Vise mi je rodbine poginulo u Gorazdu nego sto ih je ostalo tako da jedan dzamijas ko sto si ti nema pravo meni da kaze da omalozavam zrtve.

A sto se mojih neizivljenih potreba tice, razmisli malo, mozda u gradu Gorazde ima vise omladine koja je zeljna provoda i mozda bi njima trebalo prije udovoljiti nego starkeljama koji se spremaju za "preseljenje" pa vape za novim dzamijetinama.

Tako da uopste nemas razloga da prizivas zrtve, genocid, i slicne stvari da bi opravdao gradjenje dzamije u gradu u kojem se nema gdje izaci nakon 00:00 casova, a isto tako fali i mnostvo drugih stvari.
neprilagodjena

#186 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by neprilagodjena »

:lol: :lol:
Bosnolog

#187 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by Bosnolog »

Hrast wrote:
Bosnolog wrote:
Hrast wrote:

Blub, smjesan si mi pomalo, kao i ta tvoja patetika. Vise mi je rodbine poginulo u Gorazdu nego sto ih je ostalo tako da jedan dzamijas ko sto si ti nema pravo meni da kaze da omalozavam zrtve.

A sto se mojih neizivljenih potreba tice, razmisli malo, mozda u gradu Gorazde ima vise omladine koja je zeljna provoda i mozda bi njima trebalo prije udovoljiti nego starkeljama koji se spremaju za "preseljenje" pa vape za novim dzamijetinama.

Tako da uopste nemas razloga da prizivas zrtve, genocid, i slicne stvari da bi opravdao gradjenje dzamije u gradu u kojem se nema gdje izaci nakon 00:00 casova, a isto tako fali i mnostvo drugih stvari.
Tvoj odgoj i vaspitanje govori o tebi mnogo vise od onog sto sam mislio , da li sam ili nisam nisam dzamijas nije mjerilo ljudi ali ti to ne daje za pravo da vrijedas one koji idu u dzamiju niti starkelje/starce/ koje bih se sto prije rijesio, :..... kakv izliv primitivizma,pa zar u Gorazdu ne idu mladi u dzamiju,vidim d tebi mrzanja ili nesto drugo neda ni da je gledas,.......... :mrgreen: ,/Za mene si donio potpuno pogresan zakljucak,vjerovatno zbog toga sto ti osporavam izliv tvog primitivizma spram bogomolji /dzamiji/,a sto se tice izlazaka poslije 00:00 ,....hmmmmmm imas omladinska udruzenja ako nema formiraj,pa imas nevladine organicacije pa peticije,pa pokrenes akciju pa napravis nesko konkretno sa svom tom omladinom kojoj fali izlazaka ,pa radne akcije a ne spavanje do podne :mrgreen: ,kao nekada pitaj starkelje oni ce ti pricati o tome kako je nekada bilo :mrgreen: .A za koju mustiklu Jointa se moze naci mjesto i ispod drinskog mosta u sitne sahate,eh da jos ima striptiz barova,pa kupleraja ma to bi bio prvi rahatluk kako bi tek tada bio sretan,jos jednom ti zelim reci da nisam dzamijas kakvog me zamisljas i da si donio skroz pogresan zakljucak a zasigurno cu sa tobom da se takmicim na sto metara sa preponama ili u bilo kom sportu po platu ako je imas :mrgreen: , nije uredu to tvoje podcejenjivanje i omalovazavanje dzamijasa i starkelja ,nedolicni,kako fino vaspitan decko ,...... :shock: a vjera je opijum za mase evo ti malo pa se informisi ,: http://video.google.com/videoplay?docid ... ent=safari# ali tvoje vrijedznje i omalovazavanje necijih bogomolja i smetnje pri spomenu genocida i zlocina nad gorazdacima od kojeg imas prezir,daje mi do znanja da si neko drugi od onog sto se zelis prikazati.Dobro maskiran samo te stavovi demaskirase skroz,...... :roll:
Hrast

#188 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by Hrast »

Forum izgleda sve vise preuzimaju proislamske snage - povlacim se iz diskusije. Kao da je dzamija kao dzamija neka tabu-tema. Valjda postoji pravo na slobodno izjasnjavanje misljenja, uostalom, kada Lukovic i njemu slicni autori (svaka im cast) na slican nacin tituliraju pravoslavnu crkvu onda aplaudirate - s pravom. Licemjerstvo je to. A ova dzamija je uistinu ogromna, takav utisak ostavlja medju onim zgradicama. Da je mala, ja bih je od milja nazvao "dzamijicom". Tako da ne kontam u cemu je problem - tj. kontam ja ali ...

Toliko od mene. Zaboli me, sto se mene tice mogu izgraditi deset dzamija u Gorazdu - ja tamo ne moram zivjeti.
nino90

#189 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by nino90 »

bolje da su neku fabriku napravili XD
Pera Trta
Location: Zabela kod Požarevca,rodnog mesta predsednika,njegova je zadužbina i njegova verna slika.

#190 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by Pera Trta »

reni-90 wrote:bolje da su neku fabriku napravili XD
Prvo se informiši koliko u Goraždu ima fabrika, i kako posluju...mislim da ćeš biti ugodno iznenađen :)
nino90

#191 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by nino90 »

bekto koji odlicno posluje i pobijeda koja ne radi najbolje sto bi mogla ali je zadovoljavajuce, mozda je to dovoljno pa svi imaju posao i niko se ne zali ni na sta super :D
BarbaDue

#192 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BarbaDue »

reni-90 wrote:bolje da su neku fabriku napravili XD
kakvu bolan fabriku, pusti nek hodže prave džamije a privrednici nek prave fabrike! valjda su za to placeni!
mehicadnan

#193 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by mehicadnan »

Nažalost tako ti je kod nas u Bosni čim se negdje počne praviti džamija odmah se neko nadje da ''pametno'' komentariše što se ne prave fabrike ili škole.... U bosni i pored toga što je u agresij uništeno dosta privrede ipak ima dosta sačuvanih fabrika koje smo nakon agresije sami uništili. Tako je bilo i u mojim Zavidovićima kada smo počeli sami bez turaka ili nakih arapa praviti prvu gradsku džamiju koja je koštala oko 1 500'000 KM pojedinci su kazali bolje da pravimo fabriku. A u Zavidovićima je već bila i u toku agresije sačuvana Krivaja koja je do rata zapošljavala što direktno a što i indirektno oko 10 000 radnika a danas je stala sa proizvodnjom u potpunosti. Dakle puna Bosna fabrika al' nejma sposobnih ljudi da vodi te fabrike. Stoga se potpuno slažem da džamije i trebaju praviti narod sa vjerskim službenicima na čelu a nek o fabrikama brinu za to stručni i sposobni ljudi.

Na kraju džamija je kišobran pod koji se svi trebamo skloniti i tražiti utočište bez obzira kojoj politčkoj opciji pripadali.
nuki_cika

#194 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by nuki_cika »

mehicadnan
Slažem se sa tvojim komentarom u potpunosti.Možda ovo nije pravo mjesto da se to napiše,ali nije istina da je za loše stanje u privredi kriv rat i uništena infrastruktura..Tri stvari koje su uništile privredu BIH u poslijeratnom preiodu su:liberalizacija tržista,tranzicija i loša privatozacija.
Ok,stoji to,all loša privatizacacija u 90 posto slučajeva je uništila i ovo malo fabrika sto je radilo,a to sve možemo zahvaliti ovim tzv"strankama centra"(SDA,Sstranka za BIH itd)i njihovim lošim provođenjem razvojinih programa,a i lošoj koordinaciji pri samoj privatizaciji.
Da su sposobni ovo je sve odavno već moglo biti bolje.Rat je samo loš izgovor,16 godina je prošlo od rata,to nije kratak period da se podigne ekonomija jedne zemlje na noge,još kad uzmemo u obzir da je uloženo u BIH kroz razne razvojne projekte,što povratnih što bespovratnih sretstava oko 80 miljardi maraka,onda se čovjek može samo zapitati"da li su ovi naši imlo normalni,da li imaju i imalo mozga.
Budzet države je oko miljardu ipo maraka.Da se od tih 80 miljardi barem 20 uložilo u razvoj privrede,vjerujte mi da bi sad ovdje radnici iz regiona dolauili i tražili zaposlenje.
Jadno,da ne može jadnije biti
Još samo da uđemo u rang visokozaduženih zemalja onda smo na belaju,a ino dug se zajedno dugom komercijalnih banaka diže i do 15 miljardi maraka.Te silne pare cemo opet vracati mi,jer nikome i nije stalo da se taj dug barem malo smanji.Mi nismo članica eurozone kao grčka pa da nam daju mogućnost da to otplatimo

Ovdje je problem sto se ne znaju dogovarati i to je najveći problem ovih tranzicijskih zemalja(posebno BIH)
Kako možemo očekivati poboljšanje kad nam se glavni federalni tužilac barasin bavi trgovinom oružjem,ej trgovinom oružjem molim te lijepo da se bavi glavni tužilac.Pa gdje to još ima i još javno pred kamerama to sve poriče,a relevantni dokazi za to postoje.
U nasem slučaju komkretno evropa zatvara oči,samo što pod pritiskom SAD ponekad odluči da uplete ruke unutrašnju politiku BIH(kao što je referendum u r.srpskoj).I u tom slučaju zauzima stav slijepog posmatraca,jer umjesto da odmah ukinu taj referendum i da pomogne u reformi pravosuđa oni sa onim zlobnikom iz laktasa sklapaju neki pakt i nude im garancije,još da stvar bude gora prolongiraju taj refedrendum,umjesto da ga bez razmišljanja ukinu.To sve treba poslati u p.materinu.
Visoka pretstavnica za vanjsku politiku ketrin ešton je ovim korakom samo još više produbila ovu i onako za mene bezizlaznu situaciju,jer jednostavnim rječnikom rečeno "Evropa da hoće bez problema može riješiti za godinu dana sve probleme,ali nemaju interesa",tako da ih zaboli za nas. :x
BarbaDue

#195 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by BarbaDue »

Joj jaro sto ovaj tekst ne napisa na nekom drugom mjestu...
nuki_cika

#196 Re: Nova Džamija u Goraždu

Post by nuki_cika »

BarbaDue wrote:Joj jaro sto ovaj tekst ne napisa na nekom drugom mjestu...
Samo sam se nadovezao na tekst "mehicadnan".
Privreda i pravosuđe nemaju veze sa dzamijom,ali svaka slična tema je"što se ne prave fabrike,što će nam dzamije".
Neka dzamija,ali fabrika ima dovoljno,a to što nasi ne znaju njima rukovoditi na pravi način to je veliki problem,jer da znaju,niko nebi ovdje ni upoređivao dzamije i fabrike,ljudi bi radili,zarađivali dinar i svi sretni i naravno usput išli u dzamije... :bih:
Post Reply