M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
- upravnik
-
delightful
#177 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
zonbirile, polako s tom retorikom. nije dobrodosla.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#178 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Šta da napišem na transparentu?sunčan dan wrote:Naravno sve se svodi na to;
DOĆI I DATI PODRŠKU LJUDIMA KOJIMA SE PRIJETI SMRĆU I RAZNIM STRAHOTAMA!!!
EDIN VRANJ
BH. ELIOT NESS
ili
EDIN VRANJ
RODILA GA MAJKA
ili
EDIN VRANJ
SVE ILI NIŠTA
NIŠTA VEĆ IMAMO
- amrica
#179 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Je li ovo BHT najavila sutrasnje proteste?
Uz komentar da SDP podrzava proteste, nisam najbolje cula, jer nisam ocekivala da BHT javi ista za sutra.
Uz komentar da SDP podrzava proteste, nisam najbolje cula, jer nisam ocekivala da BHT javi ista za sutra.
-
in33sa
#180 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Kad idete tranzitom pored stanice na Bistriku, pa malo dalje sa vijadukta (prema Brdodzamiji) vidjecete jednu za taj krajolik neobicnu gradjevinu (u Berkusi), nesto kao srednjovjekovna kula... to je kuca tog jednog tipa sa snimka, zaista se ne sjecam njegovog imena (Zulic ili Spahovic, jedan od njih dvojice)
Camil Biber zivi u blizini (na Komatinu ja mislim), i takodje je prijeratni bijednik i sirotinja, u ratu i poslije rata reketas, u ratu je maltretirao i krao od Srba, Hrvata i nepodobnih Bosnjaka, nakon rata radi za mafiju i trenutno je jedan od bogatijih ljudi u Starom gradu.
Camil Biber zivi u blizini (na Komatinu ja mislim), i takodje je prijeratni bijednik i sirotinja, u ratu i poslije rata reketas, u ratu je maltretirao i krao od Srba, Hrvata i nepodobnih Bosnjaka, nakon rata radi za mafiju i trenutno je jedan od bogatijih ljudi u Starom gradu.
-
delightful
#181 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
PDD, treci je dobar 
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#182 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Pošto transparent ima dva lica, šta da napišem sa druge strane?delightful wrote:PDD, treci je dobar
EDIN VRANJ
ZELENA ADRESA LJETA
(Ljeto je god. doba kada sve buja od života, zelenila i sunca, a i kiša dobro dođe i svemu se radujemo, životu,....Dosta više defetizma,...ZELENA ADRESA LJETA: Posudjeno od Kike Sarajlića)
-
delightful
#183 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
dobra ideja 
-
suspect_zero
#184 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
[quote="in33sa"]Kad idete tranzitom pored stanice na Bistriku, pa malo dalje sa vijadukta (prema Brdodzamiji) vidjecete jednu za taj krajolik neobicnu gradjevinu (u Berkusi), nesto kao srednjovjekovna kula... to je kuca tog jednog tipa sa snimka, zaista se ne sjecam njegovog imena (Zulic ili Spahovic, jedan od njih dvojice)
Izo Spahović- poznatiji kao Izo Bilder, kabadahija iz Starog grada, ratni profiter, kriminalac, sa IQ 20. Njemu je kao i ostalim ovdje pominjanim rat bio bolji od brata.
Dolazim svakako sutra na protest.
Izo Spahović- poznatiji kao Izo Bilder, kabadahija iz Starog grada, ratni profiter, kriminalac, sa IQ 20. Njemu je kao i ostalim ovdje pominjanim rat bio bolji od brata.
Dolazim svakako sutra na protest.
-
sarajevo63
#185 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
sunčan dan wrote:Naravno sve se svodi na to;
- Vares City
#186 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Nisam ja bona DIJASPORA,ja sam BOSANAC!mIRCerka wrote:Pa ovako, da bi dobio masu policije na jednom mjestu u isto vrijeme, trebas najaviti nesto...tipa...performans gay muskaraca i zena na javnom mjestu...onda pozvat i desnicare i ljevicare da podrze ili budu protiv tog skupa, kad se digne hajka prava, doce i policija, a onda tamo na licu mjesta raditi na podrsci Vranju, Bakiru i svima kojima je sada glava na panju radi ovih akcija...PipiDugaDevetka wrote:Kad već nema okupljanja radi podrške Edinu Vranju, gledaću da negdje odštampam sebi njegovu sliku sa imenom i prezimom na ono fluoroscento prsluče, sastavni dio vozačke opreme,...pa pronosati kuda god se krećem po gradu,...Vares City wrote:Jel' se iko zapitao sta bi sa onim momkom po imenu EDIN VRANJ!!!
Sto ne bi smo njemu nekakvu podrsku,tipu koji se bori protiv krimosa,....
Bile su podrske pederima lezbejkama,za ovo za ono,prijete govnari da ce mu dijete silovati a mi nista,....
Iskopiraću sebi tekst: EDIN VRANJ TITO,...lijepiću gdje stignem, a najdraže bi mi bilo da na bezimenu kafanu EDINA HOTA kod tramvaJske stanice Ilidža, napišem grafit EDIN VRANJ TITO.
Sindikat policije šuti,...ne poziva narod na podršku, na mirno okupljanje,...
Da se policija sama od sebe digne, tesko da ce se to desiti...svi su sada zabrinuti za svoju vlastitu guzicu i porodicu.
meni svaki put pozli kad se patriote iz dijaspore nadignu na saX pa pocnu prozivat admine kako im guse slobodu govora bla bla, pa pocnu plesti po meni...sva podrska koju dobijem je MA PUSTI NJIH tap tap po ramenu... a ovo je milion puta gore, jer oni sto meni prijetise sa "znam gdje zivis" su mishonje, a sa ovim stvarima i ovim likovima nije bezbjedno igrat se...
PATRIOTA jesam,dva metra i jos nesto malo,u srcu i dusi skroz!
Nisam prozivao ADMINE jer se njih ne smije prozivati,....isto onda davno(21 god)kad sam ja morao postati ono sto Vi zovete DIJASPORA,..neka,...
DIJASPORA sam bio i onih godina kad sam iz druge smjene(oko ponoci)dolazio kuci s posla,brzo tusiranje,kesu sa sendvicima u sake,kupljeni kamion je vec par dana prije bio spreman za polazak,a takvih polazaka je bilo ohohoooo,...i onda glavu u torbu!!!!
Swica,Italija,Slovenija normala donekle,....onda Hrvatska,...uhh moja mila majko,a tek Heceg Bosna!!!
Znate li Vi samo koliko puta su meni uvalili duge cijevi u zvalje!
Marisali do besvijesti,izbijali zube(evo opet ih ponovo pravim treci put jer su mi i desni razvalili)a ja opet isto i to puno puta i zaista mi nije ni sekundice zao!
Nije bilo veceg zadovoljstva u mom zivotu,krenuti,doci i vratiti se nazad u DIJASPORU gdje su me danima i nocima cekali moja Vildana i Ajdin koji je bio tek roden!!!
I opet bih radio isto ili vise,i nemojte me zvati DIJASPORA,mogao bih kome nesto lanuti i onda Vi to banujete,....i ja kad dodem s posla ne mogu ni virtuelno u BOSNU!
Da se vratimo temi.
Ja sam samo htio da skrenem paznju na ovog momka koji ima .uda da se suprostavi ovim puno mocnijim od njega!!!!
Iskreno se nadam da ima podrsku svojih retpostavljenih inace,....
Nemojte mi zamjeriti,ali ove izjave u smislu maloljetne kcerke i dalje,....u meni bude iste one i jos intenzivnije instikte,....
DAJ NAM BOZE JOS EDINAAAAA!
- Vares City
#187 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Edin Vranj radi smo ono za sto je placen,...E da je bogdo makar desetak vise Edina,...ne bih ni ja morao na balkonu noci provoditi,..a u fol dosao na godisnji odmor!PipiDugaDevetka wrote:Kad već nema okupljanja radi podrške Edinu Vranju, gledaću da negdje odštampam sebi njegovu sliku sa imenom i prezimom na ono fluoroscento prsluče, sastavni dio vozačke opreme,...pa pronosati kuda god se krećem po gradu,...Vares City wrote:Jel' se iko zapitao sta bi sa onim momkom po imenu EDIN VRANJ!!!
Sto ne bi smo njemu nekakvu podrsku,tipu koji se bori protiv krimosa,....
Bile su podrske pederima lezbejkama,za ovo za ono,prijete govnari da ce mu dijete silovati a mi nista,....
Iskopiraću sebi tekst: EDIN VRANJ TITO,...lijepiću gdje stignem, a najdraže bi mi bilo da na bezimenu kafanu EDINA HOTA kod tramvaJske stanice Ilidža, napišem grafit EDIN VRANJ TITO.
Sindikat policije šuti,...ne poziva narod na podršku, na mirno okupljanje,...
- sunčan dan
#188 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Izvini Pipi prozvala/o si me.... nisam vidjela.delightful mi spaspi obrazPipiDugaDevetka wrote:Šta da napišem na transparentu?sunčan dan wrote:Naravno sve se svodi na to;
EDIN VRANJ
BH. ELIOT NESS
ili
EDIN VRANJ
RODILA GA MAJKA
ili
EDIN VRANJ
SVE ILI NIŠTA
NIŠTA VEĆ IMAMO
Za ostale.... pa šta ako pada kišica, niste od šećera nećete se istopiti
-
sarajevo63
#189 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
SVI PRED POZORIŠTE DIŽIMO GUZICE
JER SVIJET JE U NAMA
A NE U KULAMA!
JER SVIJET JE U NAMA
A NE U KULAMA!
- shuriken
#190 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
apsolutno romantično: džamija, česma, tako ljigavo kao da je DIno Merlin pisao tekst:
Izetbegović;: Šaja radi i dobre stvari...U intervjuu za "Dnevni avaz" Bakir Izetbegović; je govorio, između ostalog, i o nedavno emitiranom razgovoru Šaje i Gašija na FTV-u
"Poslušao sam pažljivo sve što je Šaja kazao u tom telefonskom razgovoru. Degutantno i odvratno čak i nama koji znamo da je Šaja spreman izgovoriti stvari koje nikada ne bi uradio. Nisam razgovarao sa Šahinpašićem o ovom ispadu, ali su mi drugi ljudi rekli da se radi o nekakvoj njegovoj ljutnji na inspektora Vranja", kazao je Izetbegović;.
Dodao je kako ništa ne može biti razlog da se inspektoru Vranju prijeti, naročito ako je sve što je dosada poduzeo jednostavno u okviru posla kojim se bavi. "Posramljen sam onoga što je Šajin jezik izgovorio", dodao.
Bakir Izetbegović je, među ostalim, ispričao i jedan primjer koji, kako kaže, govori o tome da je on bio "svjedok jedne obrnute situacije u vezi sa Šajom i maloljetnicima". Na Baščršiji je grupa maloljetnih nasilnika bila divljački napala dvojicu mirnih dječaka. Udarali su ih šipkama po glavi, ali niko nije reagirao. Iz obližnje papučarske radnje istrčao je Šaja i otjerao nasilnike.Zatim je pomogao dječacima da se smire i operu na česmi kod Begove džamije.
"Tako vam je to sa Šajom, uradi dobre stvari, ali ih onda pričom kasnije upropasti", dodaje Izetbegović.
aaaaargh!
Izetbegović;: Šaja radi i dobre stvari...U intervjuu za "Dnevni avaz" Bakir Izetbegović; je govorio, između ostalog, i o nedavno emitiranom razgovoru Šaje i Gašija na FTV-u
"Poslušao sam pažljivo sve što je Šaja kazao u tom telefonskom razgovoru. Degutantno i odvratno čak i nama koji znamo da je Šaja spreman izgovoriti stvari koje nikada ne bi uradio. Nisam razgovarao sa Šahinpašićem o ovom ispadu, ali su mi drugi ljudi rekli da se radi o nekakvoj njegovoj ljutnji na inspektora Vranja", kazao je Izetbegović;.
Dodao je kako ništa ne može biti razlog da se inspektoru Vranju prijeti, naročito ako je sve što je dosada poduzeo jednostavno u okviru posla kojim se bavi. "Posramljen sam onoga što je Šajin jezik izgovorio", dodao.
Bakir Izetbegović je, među ostalim, ispričao i jedan primjer koji, kako kaže, govori o tome da je on bio "svjedok jedne obrnute situacije u vezi sa Šajom i maloljetnicima". Na Baščršiji je grupa maloljetnih nasilnika bila divljački napala dvojicu mirnih dječaka. Udarali su ih šipkama po glavi, ali niko nije reagirao. Iz obližnje papučarske radnje istrčao je Šaja i otjerao nasilnike.Zatim je pomogao dječacima da se smire i operu na česmi kod Begove džamije.
"Tako vam je to sa Šajom, uradi dobre stvari, ali ih onda pričom kasnije upropasti", dodaje Izetbegović.
aaaaargh!
- Thinker
#191 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Ma ja kažem vam ja da su to dobri ljudi, ako Bakir kaže a Avaz prenese onda mora biti da je tako.
Ako neko ima neka prikači onu fotografiju gdje Šaja grli Fahru, tek tako da se zna ko je ko....
Ako neko ima neka prikači onu fotografiju gdje Šaja grli Fahru, tek tako da se zna ko je ko....
- uvjek dobar gost
#192 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
jah jah znao sam i ja kravu koja daje dnevno 45. litara mlijeka, ali svaki dan se pokaki u tek pomuženo mlijeko...shuriken wrote:apsolutno romantično: džamija, česma, tako ljigavo kao da je DIno Merlin pisao tekst:
aaaaargh!
Bakire I. otvori nam oči o ti mudracu... ztani u zaštitu pravne države pusti se šupljaka.......
- Thinker
#193 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Iz obližnje papučarske radnje gdje je kupio reket...shuriken wrote:apsolutno romantično: džamija, česma, tako ljigavo kao da je DIno Merlin pisao tekst:
aaaaargh!
- saibaba
#194 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Naši Ljudi vole mistificirati, nisu oni nikakvi mudri mafijaši iz sjene to su obični kriminalci i siledžije, Evo ugrubo prijedlog :mima wrote:Ma ti si meni super lik sa svojim idejama.....vjeruj mi. Ali daj ti prijedlog kako protiv kriminala? Nekim protestima? Nema sanse.......ne mozemo im nista.....nedodirljivi su.....mogu da rade sta hoce......kao sto i rade....
- Odrediti grupu u kantonu ili federaciji koja će uz saradanju sa interpolom analizirat porijeklo imovine svakoga ko ima preko određene sume možda preko 500 000 KM, ili više .. i analizirati period u kojem je periou i kako došao do sredstava...
Nisu oni nikakavi nedodirljivi Bosovi samo nam je država kita a službenici beskičmenjaci bez muda.
- sunčan dan
#195 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
saibaba wrote:Naši Ljudi vole mistificirati, nisu oni nikakvi mudri mafijaši iz sjene to su obični kriminalci i siledžije, Evo ugrubo prijedlog :mima wrote:Ma ti si meni super lik sa svojim idejama.....vjeruj mi. Ali daj ti prijedlog kako protiv kriminala? Nekim protestima? Nema sanse.......ne mozemo im nista.....nedodirljivi su.....mogu da rade sta hoce......kao sto i rade....
- Odrediti grupu u kantonu ili federaciji koja će uz saradanju sa interpolom analizirat porijeklo imovine svakoga ko ima preko određene sume možda preko 500 000 KM, ili više .. i analizirati period u kojem je periou i kako došao do sredstava...
Nisu oni nikakavi nedodirljivi Bosovi samo nam je država kita a službenici beskičmenjaci bez muda.
- saibaba
#196 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Sjajna anegdota baš sam se nasmijao... Simpatične su mi ovi stilski detalji papučarska radnja, dva mirna dječaka, nasilnici, česma kod begove džamije... i bakir koji to posmatra kao veliki brat ...shuriken wrote:apsolutno romantično: džamija, česma, tako ljigavo kao da je DIno Merlin pisao tekst:
aaaaargh!
- sunčan dan
#197 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Her Flick to bi sigurno bio dobar početak....eeee...šta bi se sve tu našlo. 
- saibaba
#198 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
To je onaj komunjara zlatko što kad pobjedi na izborima poveča zeni promet u firmi stostruko, ako mislimo na istog ?Her Flick wrote:nisu nam potrebna grupe ili raznorazni specijalni sudovi i tuzilastvasaibaba wrote:Naši Ljudi vole mistificirati, nisu oni nikakvi mudri mafijaši iz sjene to su obični kriminalci i siledžije, Evo ugrubo prijedlog :mima wrote:Ma ti si meni super lik sa svojim idejama.....vjeruj mi. Ali daj ti prijedlog kako protiv kriminala? Nekim protestima? Nema sanse.......ne mozemo im nista.....nedodirljivi su.....mogu da rade sta hoce......kao sto i rade....
nama treba zakon o porijeklu imovine
onaj sto ga komunjara zlatko gura u skupstini vec godinama
-
shalaedin
#199 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Svim tim kriminalcima je Bakir Izetbegovic tata, a Alija rahmetli dedo...Thinker wrote:Iz obližnje papučarske radnje gdje je kupio reket...shuriken wrote:apsolutno romantično: džamija, česma, tako ljigavo kao da je DIno Merlin pisao tekst:
aaaaargh!
-
in33sa
#200 Re: M. Ali Gasi, snimci tel. razgovora...
Jos da nam je Bakir rekao imena dvojice djecaka, ili bar datum tog dogadjaja, ili zasto to nije prijavljeno policijskim organima (da jeste, zar neko sumnja da havaz nebi preko naslovne strane izbacio vijest "Saja spasio dvojicu djecaka na Bascarsiji"), pa da mu i povjerujem.
Sad ce neko reci puno trazis... kad je u pitanju Saja, ne vjerujem ni kada neko kaze da cijeli dan nije pokupio reket iz lokalnih papucarskih radnji. Posebno kada je taj neko Bakir Izetbegovic.
Zalosna interpretacija mladog Izetbegovica, i lazima se sluzi nebi li Saju predstavio kao romanticarskog nespretnog borca za pravdu i postenje. Eto on je suvise srcan i emotivan, pa mu izleti koja ruzna rijec, on to iz emotivnih razloga, pa i taj Vranj, sta je ba brezobrazan, sto mu to treba, sto ne pusti patrijote Saju i Ali Gasija da na miru granaju biznis, oni su se borili za vovu drzavu.
Sad ce neko reci puno trazis... kad je u pitanju Saja, ne vjerujem ni kada neko kaze da cijeli dan nije pokupio reket iz lokalnih papucarskih radnji. Posebno kada je taj neko Bakir Izetbegovic.
Zalosna interpretacija mladog Izetbegovica, i lazima se sluzi nebi li Saju predstavio kao romanticarskog nespretnog borca za pravdu i postenje. Eto on je suvise srcan i emotivan, pa mu izleti koja ruzna rijec, on to iz emotivnih razloga, pa i taj Vranj, sta je ba brezobrazan, sto mu to treba, sto ne pusti patrijote Saju i Ali Gasija da na miru granaju biznis, oni su se borili za vovu drzavu.