jefferson wrote:Jel zna iko sta cemo dobit?
Boeing 737/*00
jefferson wrote:Jel zna iko sta cemo dobit?
uh sreca pa si odredjenTGSTK wrote:jefferson wrote:Jel zna iko sta cemo dobit?
Boeing 737/*00
cuj kakve pa ljudi jos kontaju da je bosna njihov dio pa ako ne moze osmanlija "vladati" vilajetom onda moze jednim dijelom preko avio kompanijeljubav_aha wrote:kakve to veze ima sa poslovanjemscooter21ba wrote:ovo "bratskih" veza mislim na dosta turaka porijeklom sa ovih prostora ovdje nekad vladali turci itd
scooter21ba wrote:cuj kakve pa ljudi jos kontaju da je bosna njihov dio pa ako ne moze osmanlija "vladati" vilajetom onda moze jednim dijelom preko avio kompanije
imali smo dobar razlog

Od marta 2009. Online rezervacija avionskih karata (via Internet)
pokusaj ovo desifrovatiexplorer wrote:Oho, medju planiranim destinacijama za 2009. je i Vienna!
Sto me zanima kolika ce biti cijena karte do Beca (i nazad naravno), da li ce uspjeti oboriti monopol AUA.
Iz Beca je (sa AUA) jeftinije za New York nego za Sarajevo.![]()
Nadajmo se da ce se to promijeniti...

Brisbane wrote:Svaka cast za web site. Vidjecemo kad proradi u Martu te rezervacije i aBd kupovina.
Nego ove nove linije to isto ce se finalizirati u MArtu, mislim vec je 2009?
Stvarno me cudi, da ne planiraju let za Rim ili Milano, to je odlicna konekcija i Ali Italia je ispala.
Sta je sa Amsterdamom ?
Mobile_Disco wrote:Od kada pocinju ove "crvene destinacije"?![]()
I dal´neko slucajno zna.. Kakve ce cijene biti ? Hvala
Stuttgart ne isplativ, nema putnika dovoljno da popuni kapacitete, tj bolja destinacija od Stutgarta je Duselldorf i isplativnija.Brisbane wrote:Sto ovo na mapi nema Stutgarta ?
by jefferson on 28/01/2009 16:06
Joj TGSTK, pa niko nije govorio nesto protiv toga da bi rekao eto kako treba kompanija da se ugasi. Ja bi se usutio, postavio stranicu, rekao evo nova usluga a ne nabija sad na nos ljudima koji su govorili da BH Airlines "samo" jedno 10 godina kasni za svijetom!
Svaka cast, ali puno jos rada ima. Kao sto melb rece, ako nemogu kupiti kartu preko interneta nego samo rezervisat, onda sta ja iam od toga?
Kako Milano nije bio isplativ, letio sam MXP-SJJ 6 puta i onaj mali Embrarer je uvjek bio 70% ili vise popunjen. Druga je stvar sto SJJ gaji taj gastarbajterski imidz i leti tamo gdje se najvise dijaspore udomilo, dok zanemaruje normalne destinacije na kojima se treba 'raditi' da bi se privukli putnici, koji putuju poslovno ili kao turisti. Zbog toga nas i strane kompanije tretiraju kao sto rade, pa su tri od cetiri koje su obustavile letove, vise uradile to iz tehnickih nego ekonomskih razloga. Pogledaj samo farsu sa Londonom, za Sarajevo letili velikim B-737-400 pa nije ni cudo sto im je bio nepopunjen, i to jos do Gatwick-a sa kojeg nemas BA veza za USA, dok su recimo do znatno veceg korisnika kao sto je Beograd lete sa znatno manjim i jeftinijim A-319 i to do Heathrow-a. Sa ovako ludo visokom aerdromskom taksom, i ako je istina da dobijaju B-737-400, ja sam tu veliki skeptik da ce tu biti nekog hljeba. A i destinacije prema kojima ce letjeti od marta su samo podebljavanje vec postojecih, dok je jos pola Evrope ostala crna rupa za BiH.TGSTK wrote:Mislim da nije isplativo otvarati liniju za Rim i Milano, koliko me pamcenje sluzi ni Al Italia nije imala neke putnike koji su izsli za Italiju.Brisbane wrote:Svaka cast za web site. Vidjecemo kad proradi u Martu te rezervacije i aBd kupovina.
Nego ove nove linije to isto ce se finalizirati u MArtu, mislim vec je 2009?
Stvarno me cudi, da ne planiraju let za Rim ili Milano, to je odlicna konekcija i Ali Italia je ispala.
Sta je sa Amsterdamom ?