Avio kompanije all about

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Koshpa

#176 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

jefferson wrote:Jel zna iko sta cemo dobit?

Boeing 737/*00 :bih:
Topla voda

#177 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Topla voda »

povratna do pekinga,sve ukljuceno...605 eura :thumbup:
jefferson

#178 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

TGSTK wrote:
jefferson wrote:Jel zna iko sta cemo dobit?

Boeing 737/*00 :bih:
uh sreca pa si odredjen :thumbup:
Citam da Turkish "phased out" 737-400, znaci nama zapadaju! :-)
scooter21ba

#179 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by scooter21ba »

ljubav_aha wrote:
scooter21ba wrote:ovo "bratskih" veza mislim na dosta turaka porijeklom sa ovih prostora ovdje nekad vladali turci itd
kakve to veze ima sa poslovanjem :?:
cuj kakve pa ljudi jos kontaju da je bosna njihov dio pa ako ne moze osmanlija "vladati" vilajetom onda moze jednim dijelom preko avio kompanije
Koshpa

#180 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

http://www.airbosna.ba/bs/

za sve one koji su imali nesto da kazu u vezi ovoga :bih:
ljubav_aha

#181 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

scooter21ba wrote:cuj kakve pa ljudi jos kontaju da je bosna njihov dio pa ako ne moze osmanlija "vladati" vilajetom onda moze jednim dijelom preko avio kompanije

hm, prije bih rekla,da Vlada,kao i ostale "poslovne"osobe iz BiH kontaju da su dio Turske,kao mali detalj je i par tema o poznatim turcima,utkamicama sa zastavama i ne-znanje etimologije bosnjaka
ljubav_aha

#182 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by ljubav_aha »

TGSTK wrote:http://www.airbosna.ba/bs/

imali smo dobar razlog :mrgreen:

destinacije

Image
Koshpa

#183 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

a sta nije jasno u vezi destinacija?
melb26sa

#184 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by melb26sa »

TGSTK wrote:http://www.airbosna.ba/bs/

Od marta 2009. Online rezervacija avionskih karata (via Internet)
U saradnji sa AMADEUS GDS Rezervacijskim sistemom, BH Airlines će korisnicima svojih usluga, od marta 2009. godine ponuditi i novu uslugu rezerviranja avio karata preko interneta (online ).
Internetski rezervacijski sistem je lagan za upotrebu i daje mogućnost putniku da samostalno izabere željeni let i informise se o cijeni avionske karte.
Ovaj sistem vam omogućuje kompletnu proceduru rezervacije vašeg sjedišta, bez posjeta prodajnom mjestu, što u krajnjem slučaju štedi vaše vrijeme.
Također, ovaj sistem će vam automatski ponuditi trenutnu najjeftiniju varijantu putovanja za odabrani let. Potvrda o rezervaciji će automatski biti proslijeđena na vaš e-mail, a vašu rezervaciju također možete podići i na nekom od BH Airlines prodajnih mjesta.
Za dodatne informacije, izvolite se obratiti BH Airlines prodajnim mjestima, koji će vas rado informisati o daljnjoj proceduri.
Želimo vam ugodan let,
Vaš B&H Airlines Online Team

Da li ovo znaci da samo mozes rezervisati ali ne i KUPITI kartu ili kako? Jer ako mi dajes opciju da rezervisem a da ne mogu u isto vrijeme i kupiti kartu, sta ja imam odo toga?
jefferson

#185 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Joj TGSTK, pa niko nije govorio nesto protiv toga da bi rekao eto kako treba kompanija da se ugasi. Ja bi se usutio, postavio stranicu, rekao evo nova usluga a ne nabija sad na nos ljudima koji su govorili da BH Airlines "samo" jedno 10 godina kasni za svijetom!
Svaka cast, ali puno jos rada ima. Kao sto melb rece, ako nemogu kupiti kartu preko interneta nego samo rezervisat, onda sta ja iam od toga?
jefferson

#186 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Ova Prague destinacija bi bila extra, ako udju u code sharing sa Deltom to ce u mom slucaju biti :thumbup: a necu morati pare ostavljati u Zagrebu ili BG, a Avijaticar ce sletiti i po malo jacoj magli na SJJ :D
explorer

#187 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by explorer »

Oho, medju planiranim destinacijama za 2009. je i Vienna!
Sto me zanima kolika ce biti cijena karte do Beca (i nazad naravno), da li ce uspjeti oboriti monopol AUA.
Iz Beca je (sa AUA) jeftinije za New York nego za Sarajevo. :(

Nadajmo se da ce se to promijeniti... :evil:
burekodsira

#188 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by burekodsira »

explorer wrote:Oho, medju planiranim destinacijama za 2009. je i Vienna!
Sto me zanima kolika ce biti cijena karte do Beca (i nazad naravno), da li ce uspjeti oboriti monopol AUA.
Iz Beca je (sa AUA) jeftinije za New York nego za Sarajevo. :(

Nadajmo se da ce se to promijeniti... :evil:
pokusaj ovo desifrovati
Image
jefferson

#189 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

Pazite ovo:

Turkish Airlines ušao sa 49 posto kapitala.

Vlada FBiH sada učestvuje sa 50,93 posto i Energoinvest sa 0,07 posto vlasništva, u JP BH Airlines d.o.o. Sarajevo.
17.12.2008. 17:55

Federalna vlada je danas na sjednici u Sarajevu razmatrala tri dokumenta, vezana za dokapitalizaciju JP B&H Airlines d.o.o. Sarajevo, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Federalne vlade.

To su Izvještaj Komisije za pregovore o detaljima Ugovora o dokapitalizaciji, Ugovor o povećanju osnovnog kapitala društva B&H Airlines d.o.o. Sarajevo i pristupanju novog člana društvu, te Odluku o davanju saglasnosti na ugovor o povećanju osnovnog kapitala društva i pristupanja novog člana društvu Turkish Airlines INC Istanbul Turska i izuzimanju od privatizacije JP BH Airlines d.o.o. Sarajevo.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/bizn ... o-kapitala

Sad pitanjce za TGSTK i Avijaticara:

Otkad je Avaz glasilo BH Ailinesa?
Ako vec treba glasilo, sto to nije oslobodjenje (valjda idemo ko je stariji)
I konkretno najvaznije pitanje, zar nema niko zaposlen za odnose sa javnoscu koji je dovoljno pismen da obavjestenje napise?
Brisbane

#190 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Brisbane »

Svaka cast za web site. Vidjecemo kad proradi u Martu te rezervacije i aBd kupovina.
Nego ove nove linije to isto ce se finalizirati u MArtu, mislim vec je 2009?
:bih:

Stvarno me cudi, da ne planiraju let za Rim ili Milano, to je odlicna konekcija i Ali Italia je ispala.
Sta je sa Amsterdamom ?
Last edited by Brisbane on 29/01/2009 02:27, edited 1 time in total.
Mobile_Disco

#191 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Mobile_Disco »

Od kada pocinju ove "crvene destinacije"? :D

I dal´neko slucajno zna.. Kakve ce cijene biti ? Hvala
Brisbane

#192 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Brisbane »

Sto ovo na mapi nema Stutgarta ? :D
Koshpa

#193 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Brisbane wrote:Svaka cast za web site. Vidjecemo kad proradi u Martu te rezervacije i aBd kupovina.

Stvarno me cudi, da ne planiraju let za Rim ili Milano, to je odlicna konekcija i Ali Italia je ispala.
Sta je sa Amsterdamom ?

Mislim da nije isplativo otvarati liniju za Rim i Milano, koliko me pamcenje sluzi ni Al Italia nije imala neke putnike koji su izsli za Italiju.

Amterdam je u planu ali nije sve samo do B&H Airlinesa ima tu i nekih drugih faktora koji bi se trebali srediti da bi se otvorila linija za Amterdam, ali koliko imam informaciju i kao sto rekoh planira se.
Koshpa

#194 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Mobile_Disco wrote:Od kada pocinju ove "crvene destinacije"? :D

I dal´neko slucajno zna.. Kakve ce cijene biti ? Hvala

"Crvene" bi trebale poceti u ljetnom redu letenja sto znaci od Aprila mjeseca.

A cijene jos uvijek se ne znaju.
Koshpa

#195 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

Brisbane wrote:Sto ovo na mapi nema Stutgarta ? :D
Stuttgart ne isplativ, nema putnika dovoljno da popuni kapacitete, tj bolja destinacija od Stutgarta je Duselldorf i isplativnija.
melb26sa

#196 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by melb26sa »

TGSTK, je li namjerno ne odgovaras na pitanja? Je li samo internet rezervacija ili ce se moci kupiti online karta?
by jefferson on 28/01/2009 16:06

Joj TGSTK, pa niko nije govorio nesto protiv toga da bi rekao eto kako treba kompanija da se ugasi. Ja bi se usutio, postavio stranicu, rekao evo nova usluga a ne nabija sad na nos ljudima koji su govorili da BH Airlines "samo" jedno 10 godina kasni za svijetom!
Svaka cast, ali puno jos rada ima. Kao sto melb rece, ako nemogu kupiti kartu preko interneta nego samo rezervisat, onda sta ja iam od toga?
Koshpa

#197 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Koshpa »

[quote="melb26sa"]TGSTK, je li namjerno ne odgovaras na pitanja? Je li samo internet rezervacija ili ce se moci kupiti online karta?

Melb26sa

Nemam tacnu informaciju u vezi toga tako da ti ne mogu jos uvijek odgovoriti na to pitanje, nije da necu da odgovaram nego stvarno nemam, a pokusat cu dobiti tu informaciju do kraja dana, pa cu vam javiti.
jefferson

#198 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by jefferson »

poenta je u tome sto ja mogu u slucaju da BH Airlines uvede online KUPOVINU mogu kupiti kartu iz npr. Praga, Frankfurta, Beca ili Dizeldorfa gdje Delta leti svaki dan iz ATL i onda preko delte kupiti samo kartu do tih gradova. u ATL fino im kazem da mi prtljagu cekiraju do SJJ, i nikakvih problema nema. Time guram nasu komapniju, i ne moram letiti za ZG.
Ja sam prosle sedmice trebao za BiH u petak a da se vratim u USA ovaj ponedjeljak sto je prosao, znaci tri dana. Morao sam u BiH biti u subotu, let do SJJ 2,600 dolara, let do ZAG 990 dol, ali mi Zagreb nije odgovarao jer ne bi stigao na ono na sto sam trebao. To je problem u ovoj prici. Da je BH Airlines imao online kupovinu mogao sam kupiti neki deal do FRA, i onda BH Airlinesom iz FRA.
Ali, ocito nasima moras sve nacrtat pa ponoviti nekoliko puta prije nego sto nakon nekoliko godina upali kliker!
Timotije

#199 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Timotije »

Vrlo pametan izbor skandinavskih ruta. Kopenhagen i Geteborg nemaju direktnu liniju za SJJ, Oslo i Stokholm imaju ljeti, i vrlo su povoljni preko jedne druge kompanije (da ih sad ne reklamiram besplatno). Svako dobro i uspjeh u radu. :thumbup:
Romanija

#200 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU

Post by Romanija »

TGSTK wrote:
Brisbane wrote:Svaka cast za web site. Vidjecemo kad proradi u Martu te rezervacije i aBd kupovina.

Sta je sa Amsterdamom ?
Mislim da nije isplativo otvarati liniju za Rim i Milano, koliko me pamcenje sluzi ni Al Italia nije imala neke putnike koji su izsli za Italiju.
Kako Milano nije bio isplativ, letio sam MXP-SJJ 6 puta i onaj mali Embrarer je uvjek bio 70% ili vise popunjen. Druga je stvar sto SJJ gaji taj gastarbajterski imidz i leti tamo gdje se najvise dijaspore udomilo, dok zanemaruje normalne destinacije na kojima se treba 'raditi' da bi se privukli putnici, koji putuju poslovno ili kao turisti. Zbog toga nas i strane kompanije tretiraju kao sto rade, pa su tri od cetiri koje su obustavile letove, vise uradile to iz tehnickih nego ekonomskih razloga. Pogledaj samo farsu sa Londonom, za Sarajevo letili velikim B-737-400 pa nije ni cudo sto im je bio nepopunjen, i to jos do Gatwick-a sa kojeg nemas BA veza za USA, dok su recimo do znatno veceg korisnika kao sto je Beograd lete sa znatno manjim i jeftinijim A-319 i to do Heathrow-a. Sa ovako ludo visokom aerdromskom taksom, i ako je istina da dobijaju B-737-400, ja sam tu veliki skeptik da ce tu biti nekog hljeba. A i destinacije prema kojima ce letjeti od marta su samo podebljavanje vec postojecih, dok je jos pola Evrope ostala crna rupa za BiH.
Post Reply