MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Leonid Breznjev

#176 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Leonid Breznjev »

evo nesto kontam... zatvorih temu, samo zato sto se pocinjete prepirati, vrijedjati... mnogi od vas se i ne sjecaju dogadjaja iz tih godina, pojma nemaju o 10 brdskoj osim onog malo sto procitase u postratnim clancima nasih bajnih glasila.. koliko je vas bilo u 10bb? al' eto imate pravo na svoje misljenje...

no, pozelih nesto podijeliti sa vama..

Image

Image

Image

Image

i da, sve je moglo biti i drugacije.... da se na vrijeme regovalo....
Bosanac sa dna kace

#177 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Bosanac sa dna kace »

dzenaza je bila 1993, jel tako??? kako je toliki svijet smio izic van??? :shock:
Vertigo

#178 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Vertigo »

Arslan wrote:evo nesto kontam... zatvorih temu, samo zato sto se pocinjete prepirati, vrijedjati... mnogi od vas se i ne sjecaju dogadjaja iz tih godina, pojma nemaju o 10 brdskoj osim onog malo sto procitase u postratnim clancima nasih bajnih glasila.. koliko je vas bilo u 10bb? al' eto imate pravo na svoje misljenje...
i da, sve je moglo biti i drugacije.... da se na vrijeme regovalo....
zona odgovornosti Kozija cuprija-Jevrejsko groblje :roll: , svaka cast 10bb. ali u cemu je fol :roll:
Leonid Breznjev

#179 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

nema folova, zelio sam samo sa vama podijeliti slike ove sahrane iz '96.. bijahu puno ljudi da isprati ovog insana, rahmetliju, vojnika, kriminalca, heroja, zlocinca... kako ga vec ko smatra..
ZZZlica

#180 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by ZZZlica »

Hvala za slike, svaka čast :thumbup:

MT Caco je ljaga na časti Armije BiH i Sarajlija, i to DVAPUT :x
prvi put za života, zbog monstruoznog postupanja sa našim sugrađanima svih vjeroispovjesti
drugi put mrtav, zbog sahranjivanja s poginulim borcima-herojima na Kovačima...

Oba puta su bacili ljagu ovi s fotografija :zoka:
Topla voda

#181 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Topla voda »

a evo nam i gasija na drugoj slici u lijevom cosku
ArtefakT

#182 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by ArtefakT »

Druga slika, lijevo dole u cosku... Jel ono Gashi? Isti Muha Gashi...
ArtefakT

#183 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by ArtefakT »

Topla voda wrote:a evo nam i gasija na drugoj slici u lijevom cosku
;-)
stickitout

#184 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by stickitout »

Bosanac sa dna kace wrote:dzenaza je bila 1993, jel tako??? kako je toliki svijet smio izic van??? :shock:
Caco was buried in a grave marked NN close to the Sarajevo Olympic Stadium. In 1996 under pressure from various groups the Bosnian government revealed the location of his grave, and his remains were exhumed. On December 2, 1996 he was given a proper burial which was broadcast on television and attended by approximately 12,000 people in Sarajevo. He was buried in the cemetery for soldiers killed during the war.

:wink:
slavkoimamodilera

#185 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by slavkoimamodilera »

stickitout wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:dzenaza je bila 1993, jel tako??? kako je toliki svijet smio izic van??? :shock:
Caco was buried in a grave marked NN close to the Sarajevo Olympic Stadium. In 1996 under pressure from various groups the Bosnian government revealed the location of his grave, and his remains were exhumed. On December 2, 1996 he was given a proper burial which was broadcast on television and attended by approximately 12,000 people in Sarajevo. He was buried in the cemetery for soldiers killed during the war.

Eto ti ga na... 12.000 ljudi... divota...
Koliko ih je bilo na ispracaju Pimpeka ili Kindzeta?
veljaca

#186 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by veljaca »

Eno na trecoj slici dole lijevo - komsija Bakir .....

Btw - trebao sam biti u 10 bb ali sam spletom okolnosti citavo vrijeme agresije bio na Dobrinji u 5 mb kod Mutavelije .....
Banksy

#187 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Banksy »

Arslan wrote: ... mnogi od vas se i ne sjecaju dogadjaja iz tih godina, pojma nemaju o 10 brdskoj osim onog malo sto procitase u postratnim clancima nasih bajnih glasila..
koliko je vas bilo u 10bb? al' eto imate pravo na svoje misljenje...

....
Mnogi od nas se sjećaju.
I nisi morao biti u 10bb da bi znao da je u pitanju zločinac.
Evo odgovora:
ZZZlica wrote: MT Caco je ljaga na časti Armije BiH i Sarajlija, i to DVAPUT :x
prvi put za života, zbog monstruoznog postupanja sa našim sugrađanima svih vjeroispovjesti
drugi put mrtav, zbog sahranjivanja s poginulim borcima-herojima na Kovačima...
Oba puta su bacili ljagu ovi s fotografija :zoka:
I nije bio decembar već septembar '96, koliko se sjećam. I nije bilo 12.000 ljudi već mnogo više. I Bakir Izetbegović među njima, nažalost, što mnogo govori.
stickitout

#188 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by stickitout »

slavkoimamodilera wrote:
stickitout wrote:

Eto ti ga na... 12.000 ljudi... divota...
Koliko ih je bilo na ispracaju Pimpeka ili Kindzeta?
evo za kindjeta...His final years were marked by persistent health problems due to his heavy drinking, which led to his death on December 8, 2001 in Sarajevo at the age of 47. Several thousand people attended his funeral in Sarajevo and KK Bosna renamed its arena in his honor.

evo i za pimpeka.....Preminuo je 18. lipnja 2001. u Sarajevu od raka gušterače.

Godišnja muzička nagrada u BiH, ustanovljena 2002. godine, u njegovu počast nazvana je Nagrada Davorin.

Nema tacnih podataka broju prisutnih na sahranama ali ovi istinski velikani su dobili svoja vjecna mjesta u istoriji Sarajeva i BiH na pravi nacin!
Leonid Breznjev

#189 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

tuzno je sto sivu nam istoriju moramo skidati sa wikipedije...
slavkoimamodilera

#190 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Ne, tuzno je sto se uopste dovodi u pitanje zlocinacka narav pojedinaca kakav je bio Caco... jedino mi je drago sto je zavrsio k'o sto je i zasluzio...
veljaca

#191 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by veljaca »

Niti imam najmjeru da branim niti napadam Cacu - svako ima o tome svoje misljenje - kao i o drugim stvarima. Samo bih rekao jedno: insana - covjeka na posljednje pocivaliste TREBA ispratiti u sto vecem broju. O tome kakav je on bio na ovom dunjaluku - sudice mu dragi Bog .
Btw - znam da ce se mnogi koji su PROTIV Cace ( imaju pravo na to ) javiti i reci " ... nije on insan - covjek ..." . Ja bih dodao samo na to misljenje jednog prijatelja koji je veliki vjernik ( ja na zalost ili na radost - nisam ) a koji kaze " ... o djelima ljudi , na srecu na odlucuju ljudi ..... oni ih samo mogu za ovaj ovozemaljski trenutak shvatiti ili ne - i onda ih suditi ili nagraditi - a u KONACNICI zna se ko to radi ..."

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
stickitout

#192 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by stickitout »

Arslan wrote:tuzno je sto sivu nam istoriju moramo skidati sa wikipedije...
Ne moramo, to je malo samo info za Bosanca sa dna kace, posto momak ocigledno ne zna.

Mogu ja ispricati veselu pricu kako je krvnik zavrsio s metkom u potiljku poslije visesatnog gazenja u zgradi stare rtv. Nije problem nikakav. Javnost zna za pokusaj bijega :-) :lol: 8-) . Ali za kampanjolu ne zna :wink:
slavkoimamodilera

#193 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

veljaca wrote:Niti imam najmjeru da branim niti napadam Cacu - svako ima o tome svoje misljenje - kao i o drugim stvarima. Samo bih rekao jedno: insana - covjeka na posljednje pocivaliste TREBA ispratiti u sto vecem broju. O tome kakav je on bio na ovom dunjaluku - sudice mu dragi Bog .
Btw - znam da ce se mnogi koji su PROTIV Cace ( imaju pravo na to ) javiti i reci " ... nije on insan - covjek ..." . Ja bih dodao samo na to misljenje jednog prijatelja koji je veliki vjernik ( ja na zalost ili na radost - nisam ) a koji kaze " ... o djelima ljudi , na srecu na odlucuju ljudi ..... oni ih samo mogu za ovaj ovozemaljski trenutak shvatiti ili ne - i onda ih suditi ili nagraditi - a u KONACNICI zna se ko to radi ..."

Bas me interesuje kakvo bi tvoje misljenje bilo da je neko od tvojih stradao od njegove ruke? Garant bi i dalje bila prica da ga treba ispratit u sto vecem broju, ahaaa... :-? trebalo ga je i ostavit gdje je bio, NN, niko i nista...
veljaca

#194 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by veljaca »

slavkoimamodilera wrote:
veljaca wrote:Niti imam najmjeru da branim niti napadam Cacu - svako ima o tome svoje misljenje - kao i o drugim stvarima. Samo bih rekao jedno: insana - covjeka na posljednje pocivaliste TREBA ispratiti u sto vecem broju. O tome kakav je on bio na ovom dunjaluku - sudice mu dragi Bog .

Bas me interesuje kakvo bi tvoje misljenje bilo da je neko od tvojih stradao od njegove ruke? Garant bi i dalje bila prica da ga treba ispratit u sto vecem broju, ahaaa... :-? trebalo ga je i ostavit gdje je bio, NN, niko i nista...
Na svu srecu moju, niko mi nije stradao ( bar blizi ) ni od njegove a ni od ruke AGRESORSKE ( po tome sam srecan covjek ). Zao mi je ( ali sta ces ) sto nisi SHVATIO sustinu moga posta ( a ona je u misljenju moga prijatelja - vjernika ).....
GianFranco

#195 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by GianFranco »

Misliš li da će porodicama žrtava Cacinog zločinačkog i krvavog pira biti lakše kada pročitaju ovaj tvoj komentar?
Ja ipak mislim,a to sam prije nekoliko dana napisao, da je za nas nebitna eventualna kazna na drugom svijetu ako ga ima,
bitno je da je on ovdje dobio što je zaslužio.
Također, mislim da ga se nije trebalo vaditi iz NN grobnice. Na Kovačima mu nije mjesto.
Leonid Breznjev

#196 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

stickitout wrote:
Ne moramo, to je malo samo info za Bosanca sa dna kace, posto momak ocigledno ne zna.

Mogu ja ispricati veselu pricu kako je krvnik zavrsio s metkom u potiljku poslije visesatnog gazenja u zgradi stare rtv. Nije problem nikakav. Javnost zna za pokusaj bijega :-) :lol: 8-) . Ali za kampanjolu ne zna :wink:
ne znamo mi mnogo toga, neke stvari nikada necemo ni saznati... a sto se tice tvoje price, meni ta prica nije nimalo vesela... mozda samo pokaz da pocinitelj nije bas puno drugaciji od onog koji je ubijen.. al' hajd, neka ti bude.. veselo...
chuchumbamayumbe

#197 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by chuchumbamayumbe »

Sad mi haman zao sto ne odoh da ispratim krvnika Milosevica, da ispostujem ovu "mudrost" da insana - covjeka, treba ispratiti u sto vecem broju.
Mislm... :roll:
Pospanko

#198 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by Pospanko »

Zasto Sakib Puskar nije HEROJ ili Mujo Zulic? Isto su bili komadanti u starom gradu.

Ne znam ko je od Cace napravio heroja, da li su to zlocini koje je pocinio ili su to "Seve".

Na dzenazu nisam otisao, niti mi je padalo na pamet da odem. Ostao sam sjediti u kuci, cudeci se ljudima koji su taj dan bili na dzenazi. Taj dan sam bio siguran da ce brzo zaboraviti cetnicke zlocine nad Bosnjacima, kao sto su brzo zaboravili Cacine zlocine a da se jos njegove zrtve nisu ni ohladile.
GianFranco

#199 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by GianFranco »

chuchumbamayumbe wrote:

Sad mi haman zao sto ne odoh da ispratim krvnika Milosevica, da ispostujem ovu "mudrost" da insana - covjeka, treba ispratiti u sto vecem broju.
Mislm... :roll:
Još smo mu i vijenac trebali položiti. Šta se može i on je insan.
stickitout

#200 Re: MUŠAN TOPALOVIĆ-CACO

Post by stickitout »

Arslan wrote:
stickitout wrote:

ne znamo mi mnogo toga, neke stvari nikada necemo ni saznati... a sto se tice tvoje price, meni ta prica nije nimalo vesela... mozda samo pokaz da pocinitelj nije bas puno drugaciji od onog koji je ubijen.. al' hajd, neka ti bude.. veselo...
Ma bravo, zaista je tvoja logika vrijedna zavisti, trebali su ga potapsat po ramenima i rec "samo deri cacane ne smije te niko jer bi isti kao i ti bili" :-)

Meni je svaki kraj monstruoznosti veseo, sta ces, o ukusima nema rasprave :D
Locked