HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Moderator: anex
-
zipoo
#176 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Moze li covjek smrsati od ovog ?
- Rugafet
-
slavoljub
#178 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
ovi su drzali flase s kiseljakom kod Torabija i kleli se da pomazepussysmoke wrote:Druže mislim da si u pravu.He1972 wrote:Uzalud ti trud drug ovi su iz kategorije ravna zemlja i antivakcinaši.
- bersK
#179 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Ima li neko broj od ovog doktora Merima Omerhodzica i zna li koliko je kod njega terapija cuppinga?
- Ramzess Veliki
#180 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Hidzama je ustvari tradicionalna kineska medicina, arapi su je samo prisvojili.
Da je samo arapska ne bih im bas vjerovao.
Da je samo arapska ne bih im bas vjerovao.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#181 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Ima li neko pozitivnih iskustava sa ovim?
Nikad nisam vjerovao u ovo, ali leđa me već toliko dugo bole da sam očajan
i jeo bih govna kašikom kad bi me prošlo od toga.
Nekako sam uvijek mislio da je ovo više sa psihološke prirode nego što ustvari pomaže, ali kolega od druga mi se kune da otkad radi hidžamu jednom u pola godine da ga leđa više ne bole, a bio je i gori nego ja.
Nikad nisam vjerovao u ovo, ali leđa me već toliko dugo bole da sam očajan
Nekako sam uvijek mislio da je ovo više sa psihološke prirode nego što ustvari pomaže, ali kolega od druga mi se kune da otkad radi hidžamu jednom u pola godine da ga leđa više ne bole, a bio je i gori nego ja.
- Ramzess Veliki
#182 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Probaj. Samo nemoj ici nekom nadrihidzamisti, idi u salon gdje je rade. Ako ti prije hidzame urade klasicnu masazu to znaci da znaju to raditi.Jimmy McNulty wrote: ↑13/01/2020 00:54 Ima li neko pozitivnih iskustava sa ovim?
Nikad nisam vjerovao u ovo, ali leđa me već toliko dugo bole da sam očajani jeo bih govna kašikom kad bi me prošlo od toga.
Ako ti je bol uzrokovana stetnim mlijecnim masnocama koje se osjete kod masaze kao grudvice pod kozom, pomoce ti. Ali ako ti ne pomogne, samo magnetna rezonanca moze otkriti uzrok.
- Jimmy McNulty
- Čiča Gliša
#183 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Diskopatija.Ramzess Veliki wrote: ↑13/01/2020 02:08Probaj. Samo nemoj ici nekom nadrihidzamisti, idi u salon gdje je rade. Ako ti prije hidzame urade klasicnu masazu to znaci da znaju to raditi.Jimmy McNulty wrote: ↑13/01/2020 00:54 Ima li neko pozitivnih iskustava sa ovim?
Nikad nisam vjerovao u ovo, ali leđa me već toliko dugo bole da sam očajani jeo bih govna kašikom kad bi me prošlo od toga.
Ako ti je bol uzrokovana stetnim mlijecnim masnocama koje se osjete kod masaze kao grudvice pod kozom, pomoce ti. Ali ako ti ne pomogne, samo magnetna rezonanca moze otkriti uzrok.
Pretpostavljam da tu hidžama ne može pomoći.
- Ramzess Veliki
#184 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Samo pravilne vjezbe. Istezanje i jacanje donjeg pojasa - ledja i trbusnjaci, kao i rotatori. To su oni misici sastrane, dobijes ih kad se stojeci ili sjedeci okreces lijevo-desno pod opterecenjem.
I plivanje ali iskljucivo ledjno.
-
-Superhik-
#185 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Ova knjiga je super na ovu temuRamzess Veliki wrote: ↑14/01/2020 01:36Samo pravilne vjezbe. Istezanje i jacanje donjeg pojasa - ledja i trbusnjaci, kao i rotatori. To su oni misici sastrane, dobijes ih kad se stojeci ili sjedeci okreces lijevo-desno pod opterecenjem.
I plivanje ali iskljucivo ledjno.
Dr. John E Sarno
- cyprus
#186 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Za leđa su meni pravo pomogle vježbe tzv. pet Tibetanaca...
-
vindfaker
#187 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Ima li neko da mi preporuči gdje da radim hidžamu? Nisam nikad prije to radio tako da nemam iskustva.
Gledao sam malo i po internetu, šta mislite o hidzama.ba?
Gledao sam malo i po internetu, šta mislite o hidzama.ba?
-
dzigerica
#188 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
šta je sad aktuelno , gdje je najbolje uraditi hidzamu u SA ?
-
preludezalude
#189 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Hidzama je nadrijekarsvo i nije priznato kao alternativna medicina. Ali ako si ipak zainteresovan prvo se dobro raspitaj kod koga ces raditi. Mnogi se bave tim poslom a ne znaju ga raditi. Vidio sam jedan rezultat takve rabote... u covjela su ledja puna oziljaka od rezanja. Onaj ko zna kako to raditi uradi posao tako da kasnije nema oziljaka. Ja u to ne vjerujwm ali sam pricao sa mnogim ljudima koji kazu da im je bilo bolje. Ovisi kakav peoblem imas... Ako se mucis sa nekim bolovima ja bih prije preporucio akupunkturu.
- Spiritbreaker
- MMM1977
#191 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Merim Omerhodžić, tel 061 789 905. Ja u to nisam vjerovao dok me supruga nije natjerala od tada redovno idem. Merim je doktor, super lik i prava ordinacija, ovim nadriklincima ne bih išao nema šanse
- nivla
#192 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
to sto je doktor ne znaci da se ne bavi nadriljekarstvom, koristiti pored danasnje medicine hidzamu je zaista zalosno, jos poraznija je cinjenica da je i neki doktori medicine i hirurzi primjenjuju zarad novca a ne sto ima utemeljenih naucnih cinjenica da uopste pomaze (osim mozda placeba)
-
Cupavo
#193 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Hajd što te izrežu, nego što te režu nesterilnim instrumentima. Sve bih ih ja zatvorio dok ne nabave autoklav.preludezalude wrote: ↑20/01/2021 16:36 Hidzama je nadrijekarsvo i nije priznato kao alternativna medicina. Ali ako si ipak zainteresovan prvo se dobro raspitaj kod koga ces raditi. Mnogi se bave tim poslom a ne znaju ga raditi. Vidio sam jedan rezultat takve rabote... u covjela su ledja puna oziljaka od rezanja. Onaj ko zna kako to raditi uradi posao tako da kasnije nema oziljaka. Ja u to ne vjerujwm ali sam pricao sa mnogim ljudima koji kazu da im je bilo bolje. Ovisi kakav peoblem imas... Ako se mucis sa nekim bolovima ja bih prije preporucio akupunkturu.
-
shandrprcSA
#194 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
ja samo nasem mirzetu vjerujem 
- spinel_
#195 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Ovaj Merim je neurohirurg.nivla wrote: ↑10/05/2022 21:08 to sto je doktor ne znaci da se ne bavi nadriljekarstvom, koristiti pored danasnje medicine hidzamu je zaista zalosno, jos poraznija je cinjenica da je i neki doktori medicine i hirurzi primjenjuju zarad novca a ne sto ima utemeljenih naucnih cinjenica da uopste pomaze (osim mozda placeba)
I naravno neko ko ima diskus herniju nista mu nece pomoci a kamoli ispustanje krvi.
Ali da je ciscenje neciste krvi jeste svakako i to je generalno dobro za uraditi i treba povremeno, narocito muskarci.
Zenama je manje potrebna jer oni svakako imaju ono.
Ali da ce nekome pomoci u hronicnom stanju djaba se zamajavate.
Dakle, kao preventiva zdravim ljudima preporucujem svakako. Sve ostalo je zamajavanje.
- MMM1977
#196 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Kod mene supruga je čitav život imala problema sa migrenama, ništa nije pomoglo do hidžame. I mora ići svaka 4-5 mjeseca jer ponovno krene.
Ako je placebo zašto ništa drugo nije pomoglo i bilo taj placebo?
Ako je placebo zašto ništa drugo nije pomoglo i bilo taj placebo?
- Bloo
- Globalna šefica
#197 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
ONO se zove menstruacija. Biologija 7. osnovne.spinel_ wrote: ↑10/05/2022 21:54Ovaj Merim je neurohirurg.nivla wrote: ↑10/05/2022 21:08 to sto je doktor ne znaci da se ne bavi nadriljekarstvom, koristiti pored danasnje medicine hidzamu je zaista zalosno, jos poraznija je cinjenica da je i neki doktori medicine i hirurzi primjenjuju zarad novca a ne sto ima utemeljenih naucnih cinjenica da uopste pomaze (osim mozda placeba)
I naravno neko ko ima diskus herniju nista mu nece pomoci a kamoli ispustanje krvi.
Ali da je ciscenje neciste krvi jeste svakako i to je generalno dobro za uraditi i treba povremeno, narocito muskarci.
Zenama je manje potrebna jer oni svakako imaju ono.
Ali da ce nekome pomoci u hronicnom stanju djaba se zamajavate.
Dakle, kao preventiva zdravim ljudima preporucujem svakako. Sve ostalo je zamajavanje.
Menstruacija nije "ciscenje neciste krvi", vec:
"mjesečno krvarenje do kojeg dolazi pod utjecajem žlijezda s unutarnjim lučenjem, pri čemu se sluznica maternice koja je bogata krvnim žilama svaki mjesec priprema za primitak oplođenog jajašca; ako se to dogodi, dolazi do trudnoće, u protivnom sluznica "odumire" i izbacuje se krvarenjem. Krvarenje je posljednja faza menstrualnog ciklusa čije je prosječno trajanje 28 dana, a prvi se dan računa od početka krvarenja"
- spinel_
#198 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Meni definicija ne moze to objasniti kroz sta zene prolaze.
Isto kao sto neko nije imao neku bolest ili bol pa ne zna kako je to...
Isto kao sto neko nije imao neku bolest ili bol pa ne zna kako je to...
- Bloo
- Globalna šefica
#199 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Ne mozes osjetiti, ali mozes se educirati.
Menstruacija.nije bolest niti sta sramotno. Koristenje izraza ONO u 21. stoljecu je nazadno.
Menstruacija je izraz koji se koristi u knjizi Biologije za.osnovnu skolu.
Definiciju sam ti dala da vidis sta je menstruacija.kao proces.
Ciscenje neciste krvi su nazadne bapske price.
- spinel_
#200 Re: HIDŽAMA - ARAPSKA ALTERNATIVNA MEDICINA
Pa nisam ni rekao da je bolest, vec normalan proces.
Da je nema ili kasni znaci da je ta osoba bolesna i nesto s njom nije udure.
Izraz ONO ako ti smeta izvini, to sam onako napisao jer mi je bilo lakse.
Elem, htio sam samo reci da je hidzama potrebnija muskarcima nego zenama i to je to.
Da je nema ili kasni znaci da je ta osoba bolesna i nesto s njom nije udure.
Izraz ONO ako ti smeta izvini, to sam onako napisao jer mi je bilo lakse.
Elem, htio sam samo reci da je hidzama potrebnija muskarcima nego zenama i to je to.