Ma ne, to je sreca, sta da je to bio Savo Milosevic ...bijelo_dugme wrote:Sanjo sam utakmicu, Bosna dala jedini gol u 45. minuti. Samo me sikira sto je Elvir Bolic dao golVozdra raja wrote:Bosna 100% pobjedjuje!![]()
Nas slijedeci protivnik - Belgija
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Internaut
#176 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#177 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
I mene to sekirabijelo_dugme wrote:Sanjo sam utakmicu, Bosna dala jedini gol u 45. minuti. Samo me sikira sto je Elvir Bolic dao golVozdra raja wrote:Bosna 100% pobjedjuje!![]()
-
Dado dijasporitus
#178 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
zecko_kupuz wrote:Pročitao sam negdje da je Spahić prebačen u drugi tim Lokomotive. To bi nas sve itekako trebalo zabrinuti. Glavni čovjek naše odbrane vjerovatno nije u zadovoljavajućoj formi. Mislim, poštujem Spahića zbog njegove srčanosti i borbenosti, ali pitanje je možemo li se sada u njega uzdati (s obzirom da nosi možda i najveću odgovornost u timu).
Ovo mi svakako ne bi palo na pamet da nismo već svjedočili određenim Spahićevim propustima i kiksevima u prošlosti, koji su bili rezultat njegove slabe forme. Iskreno se nadam da će za Belgiju biti dovoljno pripremljen (i fizički i mentalno), jer nam se u suprotnom loše piše.
Posto su I Belgijanci oslabljeni u odbrani a znajuci kakav je nas napad mislim da ce biti gusto. 5:5
- groar
#179 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Jel' ti odbrana Van Buyten, Kompany, VandenBorre, Simons i Vermaelen djeluje slabo? ILi ako hoces u klubovima: Bayern, Man City, Genoa, PSV, Ajax...
-
nihoniho
#180 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
pa dobro,Van Buyten i VandenBorre su rezerve u Bayernu i Genoi, dok PSV i Ajax bas i ne djeluju ubjedljivo u holandiji ove sezone. inace, ne mislim da su toliko dobri koliko to govori transfermarkt i koliko to rejting belgije namece.groar wrote:Jel' ti odbrana Van Buyten, Kompany, VandenBorre, Simons i Vermaelen djeluje slabo? ILi ako hoces u klubovima: [*]Bayern, Man City, Genoa, PSV, Ajax...
belgijanci su protiv istih protivnika primili 5 golova , postiglli 7 - mi primili 4 gola, postigli 12.
oni imaju 1 bod vise radi nerijesenog protiv turske. sve u svemu, tu je to negdje , oni bolji u defanzivi mi u ofanzivi.
- zecko_kupuz
#181 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Počelo je muljanje oko golmana
. Hasagića definitivno nema, Nurković odjednom treba da pređe u Mallorcu za 5 miliona
maruna, a Ćirin adut Mitrović ne brani zbog povrede još od sredine februara
. Opet se spominje onaj nekakav Supić iz etablirane momčadi Javora od Ivanjice
. Oj Ćirooo, ori njivuu
.
Nešto mi pade na pamet da odem u kladionicu i odigram iz dvice u keca. Imam osjećaj da će nam se desiti Turska
.
Nešto mi pade na pamet da odem u kladionicu i odigram iz dvice u keca. Imam osjećaj da će nam se desiti Turska
- groar
#182 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Van Buyten je u zadnje vrijeme itekako standardan u odbrani...a taj je igrac strahovito opasan i u napadu,prilikom kornera.nihoniho wrote:pa dobro,Van Buyten i VandenBorre su rezerve u Bayernu i Genoi, dok PSV i Ajax bas i ne djeluju ubjedljivo u holandiji ove sezone. inace, ne mislim da su toliko dobri koliko to govori transfermarkt i koliko to rejting belgije namece.groar wrote:Jel' ti odbrana Van Buyten, Kompany, VandenBorre, Simons i Vermaelen djeluje slabo? ILi ako hoces u klubovima: [*]Bayern, Man City, Genoa, PSV, Ajax...
belgijanci su protiv istih protivnika primili 5 golova , postiglli 7 - mi primili 4 gola, postigli 12.
oni imaju 1 bod vise radi nerijesenog protiv turske. sve u svemu, tu je to negdje , oni bolji u defanzivi mi u ofanzivi.
Dakle..ali nas golman brani za Travnik (dakle u najgorol ligi na svijetu), Spahic igra u Lokomotivi 2 (iako to svakako nije njegova praava vrijednost), Mravac igra za Mattersburg, Nadarevic za neku lijevu tursku ekipu kojoj se izuzev onoga-spor trenutno ne mogu sjetiti imena, Radeljic je rezerva u Cottbusu, isto kao i Damjanovic u Kaiserslauternu (trenutno njemacka druga liga). To je samo po sebi dovoljno da stavimo ruku na srce i priznamo da su u odbrani za klasu ispred nas, i da ce trebati pravo cudo da ne primimo vise od gola. Mi frku dizemo oko nekog tamo NAdarevica, isto kao da je on neka svjetska klasa. Budimo realni, stvari ne stoje dobro. Jedino sto nas moze spasiti je fanaticna borbenost i trenutak inspiracije Misimovica ili Dzeke. Ogromna kolicina srece ce nam trebati u svakom slucaju.
-
El_comadante
#183 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
mislim da su belgijanci u ovom trenutku jaći od nas, a i rezultati im se u zadnje vrijeme dižu. dobro bi bilo kad bi izgubili tamo minimalno a ovde ih dobili sa 2+ razlike. i to isto tako nebi bilo loše. međutim poraz i nerješeno i več sada možemo reći zbogom SP. dakle treba nam 1 pobjeda minimalno a naravno i gledati gol razliku.
-
Dado dijasporitus
#184 Belgija - BiH
Prostudirali smo naseg sljedeceg protivnika Belgiju. Znamo odprilike kakav sastav cemo imati a tekma pocinje za manje od 3 sedmice. Da vidimo kakav rezultat prognozirate.
- bijelo_dugme
#187 Re: Belgija - BiH
0:7 (Ibiricic x3, Mikelini x2, Aracic i Jelic po jedan.)
-
LSD
#188 Re: Belgija - BiH
Odgovorite curi kad je meč,da nebi ja odgovarao slucajno.
-
Dado dijasporitus
#189 Re: Belgija - BiH
28/03/09martynka wrote:When will be this match?
20:45
Genk
-
martynka
#190 Re: Belgija - BiH
thxDado dijasporitus wrote:28/03/09martynka wrote:When will be this match?
20:45
Genk
- Babayaro
#191 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Nesto kontam kad nam netreba mi smo najjaci al jel nam se radi o glavi ili neko kaze moramo nema nas nigdje, to se desava u skoro svim sportovima al posebnu u fudbalu koji je eto najglavniji...sad Belgija da je nesto bolja od nas i nije vala cak bi se moglo rec da ih mozemo sa dobrom igrom i razvalit ali opet je tu taj vjecni problem mentaliteta tj. sta je u glavama, jer to je ONO sto donosi pobjedu (pored fudbalskog znanja koje imamo sigurno)...tu bi najveci posao trebalo da odradi Ciro, koji je sposoban za razliku od prijasnjih trenera,da uvali taj pobjednicki mentalitet u glave nasih igraca, da su najbolji na svijetu i da izadju na teren u Genku i odigraju jednu pravu utakmicu i donesu 3 boda, Belgija nije bitna (nisu ipak Argentina ili Brazil) jer nemogu nas toliko nadigrat ako im mi nismo "pustili" da nas nadigraju...
zato naprijed nasi

zato naprijed nasi
- Ridjobrki
#192 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Ovo će stvarno biti zanimljiv dvomeč u kojem je ama baš sve moguće i sve je otvoreno! Belgijanci jesu nešto jači od nas ali nisu toliko jači da bismo se trebali bojati i da bi nas hvatao onaj defetizam koji je već neko pominjao. Meni je najzanimljivije sljedeće: Belgijanci imaju stvarno jaku odbranu, prosječnu sredinu i ne baš nešto strašan napad, a mi imamo fakat dobar napad, jaku sredinu i odbranu u koju se ne možemo baš pouzdati. Sve je tu otvoreno i dajte bar da se radujemo dvjema po svemu sudeći sjajnim utakmicama!
Njihova odbrana je jaka ali nije ništa s čim naš naš napad ne može izaći na kraj (Van Buyten je Van Buyten i u Bundesligi u kojoj su Bosanci glavi strijelci i pakeri...
), dok njihov napad nije ništa posebno ali je naša odbrana takva da ne može garantovati da će odoljeti i takvom napadu. Ma sve je otvoreno i imamo se pravo nadati najboljem, a ako se desi najgore nije ni prvi ni zadnji put, jebajiga... Nogomet je to.
Naše je da navijamo i da se nadamo pa eto...

Njihova odbrana je jaka ali nije ništa s čim naš naš napad ne može izaći na kraj (Van Buyten je Van Buyten i u Bundesligi u kojoj su Bosanci glavi strijelci i pakeri...
Naše je da navijamo i da se nadamo pa eto...
- Edin H.
#193 Re: Belgija - BiH
martynka wrote:When will be this match?
In order to watch the game (even on tv) you will have to provide and send a a copy of your national passport to Mr. (cuj Mr.
You are also not allowed to chant during the game : "Savez napolje" or " FA out"
However if you prefer not to serve the time for watching the Bosnian match I would advise you to visit "Bazeni" restaurant prior to the game and bribe Munib with a bottle of whisky and a lamb shank for dinner.
Further information on how to obtain permission to watch the game on tv are obtainable from the following wesite:
http://www.nfsbih.ba/
Be aware - Big Munib is watching you
- Edin H.
#194 Re: Belgija - BiH
Dado dijasporitus wrote:Prostudirali smo naseg sljedeceg protivnika Belgiju. Znamo odprilike kakav sastav cemo imati a tekma pocinje za manje od 3 sedmice. Da vidimo kakav rezultat prognozirate.
Pobjeda Belgije 3 25%
Nerjeseno 3 25%
Pobjeda BiH 3 25%
Neznam 3 25%
Total votes : 12
Dobro je da nisu misljenja podjeljena
Slazem se sa dugmentom da ce im ga Mikelini zavaliti
- zecko_kupuz
#195 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Svejedno je da li Belgija ima jak ili prosječan napad. Sjetite se da je naša zadnja linija rođena za Hollywood - sposobna je primiti golove iz prosto nemogućih situacija. Nemojmo zaboraviti nakon kakvog šlampavog udarca smo primili pogodak protiv Armenije. I što je najžalosnije, odbrana nam nije ništa jača nego li u tom susretu.
Sva sreća koju nam priušte naši napadači i veznjaci nestane u oblaku dima čim se baci pogled na odbranu
.
Sva sreća koju nam priušte naši napadači i veznjaci nestane u oblaku dima čim se baci pogled na odbranu
-
Dado dijasporitus
#196 Re: Belgija - BiH
Kome? Nasim ili njihovimEdin H. wrote:Dado dijasporitus wrote:Prostudirali smo naseg sljedeceg protivnika Belgiju. Znamo odprilike kakav sastav cemo imati a tekma pocinje za manje od 3 sedmice. Da vidimo kakav rezultat prognozirate.
Pobjeda Belgije 3 25%
Nerjeseno 3 25%
Pobjeda BiH 3 25%
Neznam 3 25%
Total votes : 12
Dobro je da nisu misljenja podjeljena![]()
Slazem se sa dugmentom da ce im ga Mikelini zavaliti
![]()
- bijelo_dugme
#197 Re: Belgija - BiH
Edin H. wrote:martynka wrote:When will be this match?
In order to watch the game (even on tv) you will have to provide and send a a copy of your national passport to Mr. (cuj Mr.![]()
![]()
![]()
) Munib Usanovic
- Bosnia and Hercegovina Football Association
You are also not allowed to chant during the game : "Savez napolje" or " FA out"or you might end up in prison for 27 years
at least
![]()
However if you prefer not to serve the time for watching the Bosnian match I would advise you to visit "Bazeni" restaurant prior to the game and bribe Munib with a bottle of whisky and a lamb shank for dinner.
Further information on how to obtain permission to watch the game on tv are obtainable from the following wesite:
http://www.nfsbih.ba/![]()
Be aware - Big Munib is watching you
De de, samo izazivaj pa kasnije Ohran kriv kad te prijavi Pecikozi
-
Dado dijasporitus
#198 Re: Nas slijedeci protivnik - Belgija
Kljuc u obje tekme ce biti igra na sredini terena tj da li cemo uspjeti slomiti Belgijance na centru tako da nemogu ni napraviti znacajan pritisak na gol. Naravno to sve zavisi od toga da li ce Ciro ofanzivno postaviti igru sa dva napadaca. Ako budemo igrali bunker mozemo se pozdraviti sa bodovima vec unaprijed.zecko_kupuz wrote:Svejedno je da li Belgija ima jak ili prosječan napad. Sjetite se da je naša zadnja linija rođena za Hollywood - sposobna je primiti golove iz prosto nemogućih situacija. Nemojmo zaboraviti nakon kakvog šlampavog udarca smo primili pogodak protiv Armenije. I što je najžalosnije, odbrana nam nije ništa jača nego li u tom susretu.
Sva sreća koju nam priušte naši napadači i veznjaci nestane u oblaku dima čim se baci pogled na odbranu![]()
.
- rado_vidjen
#199 Re: Belgija - BiH
martynka, this is notorious munib

-
martynka
#200 Re: Belgija - BiH
Who is he? What exactly in that regard?rado_vidjen wrote:martynka, this is notorious munib