Tko ti kaze da nije stizalo, ali mozda nije stizalo do pravih ljudi. Cengic se nije bas zalio da mu je falilo konvoja ali gdje su oni zavrsili, to je bolje pitanje. Malo u rukama boraca Armije BiH. Svi su uzimali a vi drugi put saljite preko Beograda, vise ce vam stizati.and wrote:pitam te za ono što je naše,što je oteto u hrvatskoj i hercegovini,znači što nije došlo do sarajeva?
Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
-
Liska
#176 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
- osa
#177 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
teško je reći šta bi bilo kad bi bilo i kako bi bilo da je bogić glasovao drukčije, ali hrvatska bi svejedno bila ono što je i danas jer smo tako odlučili mi građani hrvatske i imali smo punu potporu jednog od najmoćnijh ljudi na svijetu (šta misliš tko bi to mogao biti). vukovarski borci su svoje herojski odradili, dali su nam vremena da uzmemo oružje iz bjelovara i varaždina (prije svega topništvo i oklop), sva sreća da se nisu ponašali kao bošnjaci "eto mi ćemo vam pomoći na način da ništa ne radimo", pa to je previše i za prosječnog crnogorca.and wrote:vidjeli smo mi vašu snagu i spremnost za rat u vukovaru....samo da znaš da bi te intervencije miloševića i jna imale puni legitimitet da nije bilo glasa iz bih bogića bogičevića.pa razmisli ko je kome više pomogao.osa wrote:hrvatska je najviše kriva za sarajevo, jer da je htjela mogla ga je odblokirati, ali tada bi armija dobila desetine tisuća novih boraca koji su u okruženju bili neiskoristivi, to je opće poznata stvar i uskoro će se početi o tome naširoko elaborirati po forumima kao i o skorom zauzeću banja luke.Liska wrote:U priblizno isti broj slepera otetih od Cengica, Alispahica i ostale bratije koja vam je prodavala robu po sto puta skupljim cijenama. Je li Hrvatska opljackala Sarajevo?
-
Liska
#178 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
Bez Bogiceve intervencije ne bi bilo ni BiH kao nezavisne drzave, mozda samo kao dio Velike Srbije. Ako ti je za to krivo, onda u redu.
- tufahija2
#179 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
U potpunosti se slažem sa gospodinom Filipovićem.
U zbivanjima pred rat bošnjačko političko rukovodstvo se svrstalo na stranu Hrvatske. Rat koji se vodio u BiH najviše je odgovarao Hrvatskoj. Bošnjaci su čak bez ikakve potrebe produžili rat dvije godine (1993-1995), odbijajući Owen-Stoltenbergov plan, iz čistog razloga što Hrvatska još nije bila spremna a Srbija nije bila dovoljno izolovana i oslabljena.
Sav taj rat da bi se Hrvatskoj pomoglo je najviše išao preko bošnjačkih ledja. I meni je potpuno jasno da je to bilo odlično za Hrvatsku. Ali kakvu je korist bošnjački narod od svega toga imao meni ni dan danas nije jasno.
U zbivanjima pred rat bošnjačko političko rukovodstvo se svrstalo na stranu Hrvatske. Rat koji se vodio u BiH najviše je odgovarao Hrvatskoj. Bošnjaci su čak bez ikakve potrebe produžili rat dvije godine (1993-1995), odbijajući Owen-Stoltenbergov plan, iz čistog razloga što Hrvatska još nije bila spremna a Srbija nije bila dovoljno izolovana i oslabljena.
Sav taj rat da bi se Hrvatskoj pomoglo je najviše išao preko bošnjačkih ledja. I meni je potpuno jasno da je to bilo odlično za Hrvatsku. Ali kakvu je korist bošnjački narod od svega toga imao meni ni dan danas nije jasno.
-
Liska
#180 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
Potpuno si u pravu. Drugi put idite sa Srbima pa vidite gdje je bolje. Ne znam samo sto cemo sa onih 25 000 Bosnjaka koji su ratovali za Tudjmana. Njih mozemo staviti i u izdajice, zar ne? Prema tome, nemojte se misliti nego idite Srbima. Evo kad budete oslobadjali Republiku Srpsku, uradite to skupa sa Srbima, nemojte ni slucajno sa Hrvatima. 
- osa
#181 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
sve se meni čini da će oni osloboditi rs od ono malo bošnjaka što živi u tom entitetu.Liska wrote:Potpuno si u pravu. Drugi put idite sa Srbima pa vidite gdje je bolje. Ne znam samo sto cemo sa onih 25 000 Bosnjaka koji su ratovali za Tudjmana. Njih mozemo staviti i u izdajice, zar ne? Prema tome, nemojte se misliti nego idite Srbima. Evo kad budete oslobadjali Republiku Srpsku, uradite to skupa sa Srbima, nemojte ni slucajno sa Hrvatima.
- and
#182 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
ne znam baš kakva bi bila hrvatska.taj čovjek je papa.osa
teško je reći šta bi bilo kad bi bilo i kako bi bilo da je bogić glasovao drukčije, ali hrvatska bi svejedno bila ono što je i danas jer smo tako odlučili mi građani hrvatske i imali smo punu potporu jednog od najmoćnijh ljudi na svijetu (šta misliš tko bi to mogao biti). vukovarski borci su svoje herojski odradili, dali su nam vremena da uzmemo oružje iz bjelovara i varaždina (prije svega topništvo i oklop), sva sreća da se nisu ponašali kao bošnjaci "eto mi ćemo vam pomoći na način da ništa ne radimo", pa to je previše i za prosječnog crnogorca.
kad ste bili tako jaki što posao niste odmah završili,ili nije bilo po planu iz karađorđeva.
mi smo se ponašali kako smo se ponašali,ali smo i iz ovog rata izašli čista obraza.
- and
#183 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
naravno da mi nije krivo zbog toga,već zbog načina na koji se hrvatska tada a i sada na tome zahvaljuju.Liska wrote:Bez Bogiceve intervencije ne bi bilo ni BiH kao nezavisne drzave, mozda samo kao dio Velike Srbije. Ako ti je za to krivo, onda u redu.
- tufahija2
#184 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
Od akvarijuma se može napraviti riblja čorba, ali od riblje čorbe teško će ispasti opet akvarijum. Riba je skuvana. Nema više vraćanja na početak. Medjutim, ovdje se govori hipotetički o tome da li je za Bošnjake bolje bilo da su se priklonili Srbima umjesto Hrvatima. Ja smatram da jesu. Srećom po Hrvate, ja sam uz dr. Filipovića u strahovitoj manjini.Liska wrote:Potpuno si u pravu. Drugi put idite sa Srbima pa vidite gdje je bolje. Ne znam samo sto cemo sa onih 25 000 Bosnjaka koji su ratovali za Tudjmana. Njih mozemo staviti i u izdajice, zar ne? Prema tome, nemojte se misliti nego idite Srbima. Evo kad budete oslobadjali Republiku Srpsku, uradite to skupa sa Srbima, nemojte ni slucajno sa Hrvatima.
- osa
#185 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
znam ja ista ovakva, nisam ja pričao o snazi, mi bi se borili do ovog što je sada bez obzira koliko to trajalo, ako je u karađorđevu sve dogovoreno čemu onda strah hrvatske da bi padom bihaća bila ugrožena od srba, pa sve je bilo dogovoreno.and wrote:ne znam baš kakva bi bila hrvatska.taj čovjek je papa.osa
teško je reći šta bi bilo kad bi bilo i kako bi bilo da je bogić glasovao drukčije, ali hrvatska bi svejedno bila ono što je i danas jer smo tako odlučili mi građani hrvatske i imali smo punu potporu jednog od najmoćnijh ljudi na svijetu (šta misliš tko bi to mogao biti). vukovarski borci su svoje herojski odradili, dali su nam vremena da uzmemo oružje iz bjelovara i varaždina (prije svega topništvo i oklop), sva sreća da se nisu ponašali kao bošnjaci "eto mi ćemo vam pomoći na način da ništa ne radimo", pa to je previše i za prosječnog crnogorca.
kad ste bili tako jaki što posao niste odmah završili,ili nije bilo po planu iz karađorđeva.
mi smo se ponašali kako smo se ponašali,ali smo i iz ovog rata izašli čista obraza.
- video
#186 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
Ma jook, njih ste (mislim na one u hercegovini, naravno) strpali u logore tipa dretelj, gabela,heliodrom.....Liska wrote:Potpuno si u pravu. Drugi put idite sa Srbima pa vidite gdje je bolje. Ne znam samo sto cemo sa onih 25 000 Bosnjaka koji su ratovali za Tudjmana. Njih mozemo staviti i u izdajice, zar ne? Prema tome, nemojte se misliti nego idite Srbima. Evo kad budete oslobadjali Republiku Srpsku, uradite to skupa sa Srbima, nemojte ni slucajno sa Hrvatima.
A vjeruj mi da ti ta ideja o paktu sa srbima i nije losa jer oni nam bar ne bi nikad zabili noz u ledja kao sto ste vi uradili tamo gdje ste mogli (dobar primjer saradnje je Tuzla i okolica pa i Sarajevo a i da nezaboravim Tesanj) od zepacke 111.brigade pa na dalje!!
- and
#187 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
za dobar film trebaju i dobri efektiosa wrote:znam ja ista ovakva, nisam ja pričao o snazi, mi bi se borili do ovog što je sada bez obzira koliko to trajalo, ako je u karađorđevu sve dogovoreno čemu onda strah hrvatske da bi padom bihaća bila ugrožena od srba, pa sve je bilo dogovoreno.and wrote:ne znam baš kakva bi bila hrvatska.taj čovjek je papa.osa
znam i ja kakva će bih biti .
- osa
#188 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
quote="osa"]
za dobar film trebaju i dobri efekti
znam i ja kakva će bih biti .[/quote]
hajde prosvijetli i nas neuke.
znam ja ista ovakva, nisam ja pričao o snazi, mi bi se borili do ovog što je sada bez obzira koliko to trajalo, ako je u karađorđevu sve dogovoreno čemu onda strah hrvatske da bi padom bihaća bila ugrožena od srba, pa sve je bilo dogovoreno.[/quote]and wrote:ne znam baš kakva bi bila hrvatska.taj čovjek je papa.osa
za dobar film trebaju i dobri efekti
znam i ja kakva će bih biti .[/quote]
hajde prosvijetli i nas neuke.
- and
#189 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
pa ti sve znaš,a i general jna i predsjednik fk partizan je bio maštovit.
- osa
#190 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
možda znam nešto o onom što se desilo, ali o onom što će biti, iskreno ne znam mogu samo pretpostavljati.and wrote:pa ti sve znaš,a i general jna je bio maštovit.
- hik--meta
#191 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
auuuuuuu, pa ja spomenuh ime bosnjaci i stoltenbergov plan u korist tunje i tek onako spomenuh hrvate i sta bi im toboznji sporazum napravio, kad ovdje 8 stranica prepucavanja o toj sporednoj stvari, bez da se tunjo igdje spominje. fakat raja jos zivi u proslosti (ratnoj), nikako da se otrgnu.
- and
#192 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
pa onda ako znaš što se desilo trebao bi imati bar malo osjećaja stida.osa wrote:možda znam nešto o onom što se desilo, ali o onom što će biti, iskreno ne znam mogu samo pretpostavljati.and wrote:pa ti sve znaš,a i general jna je bio maštovit.
inače ja sam protiv bilo kakvih sporazuma sa srbijom,i krivo mi je što neke stvari nisu išle drugim tokom,tj.što neprijatelj nije vojno poražen.bez obzira na sve opet mislim da je dobro što se nismo dogovarali sa srbima.imamo bosnu i hercegovinu,a da je napravimo onakvom kakva treba biti,vrijeme je pred nama.
-
Liska
#193 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
Ja sam spominjao Bosnjake iz Hrvatske pa ne kontam kako ih stavi u ravan sa Bosnjacima iz Hercegovine. Ali nije bitno. Da ti ponovim, drugi put uzmite Srbe za saveznike bez dvoumljenja. Zaboravite Srebrenicu i uzmite Srbe bez grize savjesti. Po tebi bi sve bilo u redu da ste uspjeli uzeti Zepce, nije bitno sto tamo ne bi ostalo nijednog Hrvata. I vi ste suradjivali sa Srbima gdje ste morali i mogli, npr. Mostar. Prema tome, zasto je Zepce lose ako suradjuje sa Srbima a Mostar dobar ako uradi istu stvar? I jedni i drugi su gledali na koji nacin spasiti svoju glavu i tu im nitko normalan ne moze nista zamjeriti. Ovi u Zepcu su se trebali predati ili pustiti da ih pobijete pa bi sve bilo u redu.video wrote:Ma jook, njih ste (mislim na one u hercegovini, naravno) strpali u logore tipa dretelj, gabela,heliodrom.....Liska wrote:Potpuno si u pravu. Drugi put idite sa Srbima pa vidite gdje je bolje. Ne znam samo sto cemo sa onih 25 000 Bosnjaka koji su ratovali za Tudjmana. Njih mozemo staviti i u izdajice, zar ne? Prema tome, nemojte se misliti nego idite Srbima. Evo kad budete oslobadjali Republiku Srpsku, uradite to skupa sa Srbima, nemojte ni slucajno sa Hrvatima.
A vjeruj mi da ti ta ideja o paktu sa srbima i nije losa jer oni nam bar ne bi nikad zabili noz u ledja kao sto ste vi uradili tamo gdje ste mogli (dobar primjer saradnje je Tuzla i okolica pa i Sarajevo a i da nezaboravim Tesanj) od zepacke 111.brigade pa na dalje!!
-
pjo
#194 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
and wrote:za dobar film trebaju i dobri efektiosa wrote:znam ja ista ovakva, nisam ja pričao o snazi, mi bi se borili do ovog što je sada bez obzira koliko to trajalo, ako je u karađorđevu sve dogovoreno čemu onda strah hrvatske da bi padom bihaća bila ugrožena od srba, pa sve je bilo dogovoreno.and wrote: ne znam baš kakva bi bila hrvatska.taj čovjek je papa.
mi smo se ponašali kako smo se ponašali,ali smo i iz ovog rata izašli čista obraza.![]()
znam i ja kakva će bih biti .
Momak, ako je sve dogoverno kako vi onda ne zavrsiste u Neretvim nego u Mostaru evo sad cujemo i da su ih spasili Srbi ?!
Zajeb u dogovoru ili se oni dogovorili ali ih nitko nije slusao ?
-
pjo
#195 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
Liska wrote:Potpuno si u pravu. Drugi put idite sa Srbima pa vidite gdje je bolje. Ne znam samo sto cemo sa onih 25 000 Bosnjaka koji su ratovali za Tudjmana. Njih mozemo staviti i u izdajice, zar ne? Prema tome, nemojte se misliti nego idite Srbima. Evo kad budete oslobadjali Republiku Srpsku, uradite to skupa sa Srbima, nemojte ni slucajno sa Hrvatima.
Da, pogotovu sad odite njima pa zajednickim snagama rijesite Hrvatska kad je Hrvatska u NATO-u...
Uh, vidim da zalite sto nam niste soli na rep...
Pa-pa
Last edited by pjo on 20/10/2008 15:57, edited 1 time in total.
- and
#196 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
uporedi bošnjake iz hrvatske i hrvate iz hercegovineLiska wrote:Ja sam spominjao Bosnjake iz Hrvatske pa ne kontam kako ih stavi u ravan sa Bosnjacima iz Hercegovine. Ali nije bitno. Da ti ponovim, drugi put uzmite Srbe za saveznike bez dvoumljenja. Zaboravite Srebrenicu i uzmite Srbe bez grize savjesti. Po tebi bi sve bilo u redu da ste uspjeli uzeti Zepce, nije bitno sto tamo ne bi ostalo nijednog Hrvata. I vi ste suradjivali sa Srbima gdje ste morali i mogli, npr. Mostar. Prema tome, zasto je Zepce lose ako suradjuje sa Srbima a Mostar dobar ako uradi istu stvar? I jedni i drugi su gledali na koji nacin spasiti svoju glavu i tu im nitko normalan ne moze nista zamjeriti. Ovi u Zepcu su se trebali predati ili pustiti da ih pobijete pa bi sve bilo u redu.video wrote:Ma jook, njih ste (mislim na one u hercegovini, naravno) strpali u logore tipa dretelj, gabela,heliodrom.....Liska wrote:Potpuno si u pravu. Drugi put idite sa Srbima pa vidite gdje je bolje. Ne znam samo sto cemo sa onih 25 000 Bosnjaka koji su ratovali za Tudjmana. Njih mozemo staviti i u izdajice, zar ne? Prema tome, nemojte se misliti nego idite Srbima. Evo kad budete oslobadjali Republiku Srpsku, uradite to skupa sa Srbima, nemojte ni slucajno sa Hrvatima.
-
pjo
#197 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
video wrote:Ma jook, njih ste (mislim na one u hercegovini, naravno) strpali u logore tipa dretelj, gabela,heliodrom.....Liska wrote:Potpuno si u pravu. Drugi put idite sa Srbima pa vidite gdje je bolje. Ne znam samo sto cemo sa onih 25 000 Bosnjaka koji su ratovali za Tudjmana. Njih mozemo staviti i u izdajice, zar ne? Prema tome, nemojte se misliti nego idite Srbima. Evo kad budete oslobadjali Republiku Srpsku, uradite to skupa sa Srbima, nemojte ni slucajno sa Hrvatima.
Ne da ideja nije losa nego imate punu podrsku sa nase strane...
S obzirom na prikazani sadista-mazohist odnos i sadasnje vracanje pod njihove skute mislim da jedni druge i zasluzujete.
- video
#198 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
Ma pricas brate gluposti!!Liska wrote:Ja sam spominjao Bosnjake iz Hrvatske pa ne kontam kako ih stavi u ravan sa Bosnjacima iz Hercegovine. Ali nije bitno. Da ti ponovim, drugi put uzmite Srbe za saveznike bez dvoumljenja. Zaboravite Srebrenicu i uzmite Srbe bez grize savjesti. Po tebi bi sve bilo u redu da ste uspjeli uzeti Zepce, nije bitno sto tamo ne bi ostalo nijednog Hrvata. I vi ste suradjivali sa Srbima gdje ste morali i mogli, npr. Mostar. Prema tome, zasto je Zepce lose ako suradjuje sa Srbima a Mostar dobar ako uradi istu stvar? I jedni i drugi su gledali na koji nacin spasiti svoju glavu i tu im nitko normalan ne moze nista zamjeriti. Ovi u Zepcu su se trebali predati ili pustiti da ih pobijete pa bi sve bilo u redu.video wrote:Ma jook, njih ste (mislim na one u hercegovini, naravno) strpali u logore tipa dretelj, gabela,heliodrom.....Liska wrote:Potpuno si u pravu. Drugi put idite sa Srbima pa vidite gdje je bolje. Ne znam samo sto cemo sa onih 25 000 Bosnjaka koji su ratovali za Tudjmana. Njih mozemo staviti i u izdajice, zar ne? Prema tome, nemojte se misliti nego idite Srbima. Evo kad budete oslobadjali Republiku Srpsku, uradite to skupa sa Srbima, nemojte ni slucajno sa Hrvatima.
Kao prvo ovo sa srbima je bilo samo figurativno (napisano u afektu,a kroz istoriju kad je bilo saveznistvo sa srbima - ja ne znam,i mislim da nece ni biti).Sam si rekao koliko je bilo pripadnika bosnjackog naroda u HV ali sem toga na pocetku rata koliko ih je bilo u HVO-u
-
pjo
#199 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
video wrote:Ma pricas brate gluposti!!Liska wrote:Ja sam spominjao Bosnjake iz Hrvatske pa ne kontam kako ih stavi u ravan sa Bosnjacima iz Hercegovine. Ali nije bitno. Da ti ponovim, drugi put uzmite Srbe za saveznike bez dvoumljenja. Zaboravite Srebrenicu i uzmite Srbe bez grize savjesti. Po tebi bi sve bilo u redu da ste uspjeli uzeti Zepce, nije bitno sto tamo ne bi ostalo nijednog Hrvata. I vi ste suradjivali sa Srbima gdje ste morali i mogli, npr. Mostar. Prema tome, zasto je Zepce lose ako suradjuje sa Srbima a Mostar dobar ako uradi istu stvar? I jedni i drugi su gledali na koji nacin spasiti svoju glavu i tu im nitko normalan ne moze nista zamjeriti. Ovi u Zepcu su se trebali predati ili pustiti da ih pobijete pa bi sve bilo u redu.
Kao prvo ovo sa srbima je bilo samo figurativno (napisano u afektu,a kroz istoriju kad je bilo saveznistvo sa srbima - ja ne znam,i mislim da nece ni biti).Sam si rekao koliko je bilo pripadnika bosnjackog naroda u HV ali sem toga na pocetku rata koliko ih je bilo u HVO-u![]()
. Ogroman broj!!!.Sta mislis koliko ih je bilo u redovima HOS-a !!!. Isto ogroman broj.Zar treba izvoditi zakljucak iz ovoga.Ovdje se postravlja pitanje zasto je Bosanski snagama odgovarao HOS a zapadnim hercegovcima nije
![]()
.i na kraju, zabili ste ne noz,vec nozinu Bosnjacima u ledja a to ne treba nikad zaboraviti !!!
I ovo sve u jednom dahu napisa covjek iz naroda koji je dok su se gazila hrvatska sela stao iza svoga predsjednika koji je davao podrsku tako sto je, za razliku od ovih koji zabijaju noz u ledja izjavio da to "nije nas rat".... i to jos u svojoj zemlji... jednoj i jedinoj...
Mašala saveznika...
Jeli, a kakav smo mi to sporazum imali da ste ga dobili iza ledja ?
- SiSaJuMe
#200 Re: Muhamed Filipović - Historijski sporazum Srba i Bosnjaka?
Sta je ovdje TEMA,
Il je drugo poluvrijeme rata vec pocelo,.
Il je drugo poluvrijeme rata vec pocelo,.