Piva, klempo, Merlin i Hari
- sheilak
#176 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Slazem se potpuno! Upravo na sutnju i kukavicluk kriminalci, nasilnici,reketari, delikventi, fanatici, rasisti i racunaju. A kroz sutnju i kukavicluk se radja licemjerstvo ili je licemjerstvom uslovljena sutnja.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#177 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Qui tacet, consentire videtur. Onaj koji šuti, čini se da pristaje. Šutnja je znak odobravanja.
Ma ovi latini su bili genijalci,znali su kako svijet smrdi i do neba vonja.
- stochar
#178 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
kad smo off-topic, da malo i ja razaberem koju: vidim, sad je u stvari glavni problem sto neko uopste prica o svemu sto se dogodilo. pa, ako ne budemo pricali dogadjdce se svaki put kad nekome cefne. sad je 'vecina' zabranila izlozbu, sutra ce 'vecina' u banja luci zabraniti bajramski koncert ili bozicni domjenak banjaluckog biskupa i ako budemo sutili (kao i obicno) doci cemo u situaciju da huligani i nasilnici nisu incident kao u drugim drzavama, vec da su ravnopravan faktor od kojeg cemo morati traziti dozvolu za koncert, izlozbu ili obiljezavanje vjerskog praznika u sredini u kojoj smo 'manjina'. a manjina smo zahvaljujuci svom razmisljanju. kao 'ako vehabije mlate homice ne interesuje me'. ma nemoj? a kad tebe u sredini gdje si manjina bude mlatila grupa 'vecine' onda ces ocekivati da ti neko pomogne?
mi smo sredina kojoj je u tradiciji da se svoja prljavstina cuva u avliji, i sve je dobro samo da ne pukne bruka. sto kaze elvis j., ako nas zatrpa zemlja arheolozima za 2000 godina ce biti lako da saznaju sve o nama - iza kuca su pobacane ves masine i karoserije od nekoliko generacija...
sad nisu krivi vehabije sto su nekog prebili, vec su krivi mediji sto su o tome izvijestili i krivi smo mi koji o tome pricamo. po selima nije fazon hoce li neko zlostavljati svoje dijete, tuci zenu, silovat' jarana ili jebat' kravu (a tih slucajeva je po selima jako puno), vec je samo bitno da to ne izadje iz cetiri zida!
zato imamo slucaj da zrtve ne prijavljuju pedofiliju jer ih je stid i jer se uvijek postavlja da su oni krivi. slicno je i sa nasiljem u porodici te sa slucajevima u kojima muskarci muskarce siluju (nedavno zabiljezena dva slucaja, jedan u Sarajevu drugi negdje kod Tuzle). ljudi ne prijavljuju da su zlostavljani jer ce ih sredina osuditi!
mi jednostavno imamo taj poremecaj da mislimo ako o necemu ne pricamo, da se to nije desilo i da cemo time rijesiti problem.
mi smo sredina kojoj je u tradiciji da se svoja prljavstina cuva u avliji, i sve je dobro samo da ne pukne bruka. sto kaze elvis j., ako nas zatrpa zemlja arheolozima za 2000 godina ce biti lako da saznaju sve o nama - iza kuca su pobacane ves masine i karoserije od nekoliko generacija...
sad nisu krivi vehabije sto su nekog prebili, vec su krivi mediji sto su o tome izvijestili i krivi smo mi koji o tome pricamo. po selima nije fazon hoce li neko zlostavljati svoje dijete, tuci zenu, silovat' jarana ili jebat' kravu (a tih slucajeva je po selima jako puno), vec je samo bitno da to ne izadje iz cetiri zida!
zato imamo slucaj da zrtve ne prijavljuju pedofiliju jer ih je stid i jer se uvijek postavlja da su oni krivi. slicno je i sa nasiljem u porodici te sa slucajevima u kojima muskarci muskarce siluju (nedavno zabiljezena dva slucaja, jedan u Sarajevu drugi negdje kod Tuzle). ljudi ne prijavljuju da su zlostavljani jer ce ih sredina osuditi!
mi jednostavno imamo taj poremecaj da mislimo ako o necemu ne pricamo, da se to nije desilo i da cemo time rijesiti problem.
- chuchumbamayumbe
#179 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Ako moram birati izmedju pive, klempe, Merlina ili Harija, uvijek bi se odrekao ove zadnje dvojke, ocam!!!

-
MokeQc
#180 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
''Tražiti da Sarajevo, u ovim okolnostima, bude bolje od cijele Istočne Evrope - koja u ovom momentu živi u debelom, nama nedostižnom, blagostanju - i da stane uz bok Berlinu i Parizu, je drsko i bezobrazno.''
Kad su drugi glupi i primitivni, sto bismo mi bili i pametniji i civilizovaniji, o'sto nam je to. Eh daleko cemo tako dogurati....
Kad su drugi glupi i primitivni, sto bismo mi bili i pametniji i civilizovaniji, o'sto nam je to. Eh daleko cemo tako dogurati....
- sheilak
#181 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
nevjerniče

- chuchumbamayumbe
#182 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Jah jarane, da su valjali i bili pametni, bili bi danas zivi, a ne izumrli.pici wrote:Qui tacet, consentire videtur. Onaj koji šuti, čini se da pristaje. Šutnja je znak odobravanja.
A vidi nas, Bosnjaka, Srba, Hrvata, milenijumima opstajemo pod kapom nebeskom!
Dokaz da smo superiorniji u odnosu na latine i njima slicne.
NA.
- chuchumbamayumbe
#183 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Na to mogu samo da dodam sljedece:sheilak wrote:nevjerniče![]()
Medeni Mesec - Koje si vere, nevero moja
Nemoj reci da,
da lazu dusmani
kada kazu mi
da si opet bila snjim
tvoje istine
laz bi se stidela
moja oka dva
sa njim su te videla
Koje si vere, nevero moja
i ciju ikonu drzis na zidu
jedino tebe mogu da pitam
na koje nebo gresnice idu
Sudbina je zla
konce povlacila
kada si u moj
zivot zakoracila
- turban
#184 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Moja identifikacija;
Hvala ti Merlin hvala do...
...i nije ni cudo sto...imas mene za fana i ostale sa druge strane...
http://nl.youtube.com/watch?v=YR20Ie2ML ... re=related
...a ovo vadi i cupa sve negativno iz duse...
http://nl.youtube.com/watch?v=IiVHQ9KQcb4
Hvala ti Merlin hvala do...
...i nije ni cudo sto...imas mene za fana i ostale sa druge strane...
http://nl.youtube.com/watch?v=YR20Ie2ML ... re=related
...a ovo vadi i cupa sve negativno iz duse...
http://nl.youtube.com/watch?v=IiVHQ9KQcb4
-
popajic
#185 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Bez ljutnje,potpuno pogresna paralela ova dva dogadjaja.@tempora;
Ako se neko proklamuje kao VJERNIK i ako neko svuda i javno iznosi da je VJERNIK, to ne znaci i ne podrazumijeva sliku onoga sto vi ( pa i ti) kroz prizmu predrasude zelite pokazati. Znam, ti se gnusas medija i drustva, koji se groze nedavnog festivala u Sarajevu, a istovremeno objavljuju ucesce dvojice BiH muzicara, na jednom slicnom festivalu, samo na drugom podrucju.
a) na prvom festivalu ljudi bili prebijeni samo zato sto se to kao kosilo sa ramazanskim, da kazem ,moralom - mada ljudi IMAJU pravo na izbor,volja ti ramazan,volja ti neki fest.
b)prica NIJE direktno o Dini i Hariju,nego bas o tom licemjerju."Moralisti" mlate ljude zbog tog kao nemorala,a onda im ama bas nimalo ne smeta dernecenje uz pivcugu i klempu.
Off topic:
Najveci pederi su nasi 100% hetero politicari i od njihovog pederluka puno vise boli glava nego od ove sake homica.
A vi nastavite licemjerno o licemjerju ! Bujrum.
- turban
#186 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Da.
Za jedno pedeset godina ako ikada budemo zdravo drustvo moci cemo da kazemo to je to.No svi smo mi sada pod teretom jednog vremena koje jednostavno neda nikom glave dignut od tereta proslosti.I svi mo na neki nacin u stanju a zbog frustaracija da nas niko ne razumije da, branimo svoj stav koji ponekad izgleda kao napad na sve suprotno nasem svatanju.Kad se kuca gradi prvo se polazi od fundamenta.Mi nemamo jos kucu u kojoj stvari stoje na svom mjestu,sve je razbacano a,mi se saplicemo.Nedaj se Bosno ko da si i,sta si u istoj...
Za jedno pedeset godina ako ikada budemo zdravo drustvo moci cemo da kazemo to je to.No svi smo mi sada pod teretom jednog vremena koje jednostavno neda nikom glave dignut od tereta proslosti.I svi mo na neki nacin u stanju a zbog frustaracija da nas niko ne razumije da, branimo svoj stav koji ponekad izgleda kao napad na sve suprotno nasem svatanju.Kad se kuca gradi prvo se polazi od fundamenta.Mi nemamo jos kucu u kojoj stvari stoje na svom mjestu,sve je razbacano a,mi se saplicemo.Nedaj se Bosno ko da si i,sta si u istoj...
- zlatiborka
#187 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Ne znam sta da kazem, meni se Harijeve pjesme svidjaju i rado ih slusam. Dino onako....
Ne treba njh dvojicu kriviti sto su svirali na RUJANFESTU u Zagrebu, pa oni tako zaradjuju i to im je posao.
Meni je vise indikativno sto se tu vjera utrpava na neprirodan nacin. A to ne radi oni sami, vec stampa, mediji i javnost.
I sto su neki ovaj Ramazan koristili da jednu grupaciju ljudi osude, a bome su neki dobili i batine, a istovremeno Dino I Hari serbez pjevaju u Zagrebu sto je kao normalna pojava.
Ne treba njh dvojicu kriviti sto su svirali na RUJANFESTU u Zagrebu, pa oni tako zaradjuju i to im je posao.
Meni je vise indikativno sto se tu vjera utrpava na neprirodan nacin. A to ne radi oni sami, vec stampa, mediji i javnost.
I sto su neki ovaj Ramazan koristili da jednu grupaciju ljudi osude, a bome su neki dobili i batine, a istovremeno Dino I Hari serbez pjevaju u Zagrebu sto je kao normalna pojava.
-
HomeArt
#188 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Tema je mogla biti interesantna ali je po starom dobrom obicaju otisla u...
Sto se tice Dine on ni pocemu ne moze biti vertikala niti mjerilo ima svoj zivot pa nekome se svidja nekome ne. Sinoc je pola hr estrade bilo na Harijevom koncertu (koji je mogao biti i za bajram) pa jel ih to sada cini manje hrvatima ili je mozda Arsen sada musliman
naravno da nije, Dino je svoje tamo otpjevao i naplatio to mu je posao na koncu. A sto se tice dvolicnosti uvijek je bilo i bit ce i treba ukazivati na to, meni samo smeta sto po necijem misljenju ispade kao da se to samo nama desava. Kao drustvo patimo od mnogih bolesti nekih manje nekih vise ali nismo jedini ni u cemu.
I jos nesto, pravljanje paralele sa Q festom u svemu je stvarno bezveze, policija je zakazala i to je to.
Sto se tice Dine on ni pocemu ne moze biti vertikala niti mjerilo ima svoj zivot pa nekome se svidja nekome ne. Sinoc je pola hr estrade bilo na Harijevom koncertu (koji je mogao biti i za bajram) pa jel ih to sada cini manje hrvatima ili je mozda Arsen sada musliman
I jos nesto, pravljanje paralele sa Q festom u svemu je stvarno bezveze, policija je zakazala i to je to.
- zlatiborka
#189 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Nije samo to, ta ista policija je radila po necijem naredjenju onako kako je radila.sahan wrote:Tema je mogla biti interesantna ali je po starom dobrom obicaju otisla u...
Sto se tice Dine on ni pocemu ne moze biti vertikala niti mjerilo ima svoj zivot pa nekome se svidja nekome ne. Sinoc je pola hr estrade bilo na Harijevom koncertu (koji je mogao biti i za bajram) pa jel ih to sada cini manje hrvatima ili je mozda Arsen sada muslimannaravno da nije, Dino je svoje tamo otpjevao i naplatio to mu je posao na koncu. A sto se tice dvolicnosti uvijek je bilo i bit ce i treba ukazivati na to, meni samo smeta sto po necijem misljenju ispade kao da se to samo nama desava. Kao drustvo patimo od mnogih bolesti nekih manje nekih vise ali nismo jedini ni u cemu.
A sta sa otvorenim prijetnjama novinarima i redakcijama koji su podrzavali ovaj festival?
Sta sa AVAZovim napaljenim naslovima, izjavama pojedinih politickih i vjerskih licnosti koje je taj isti AVAZ prenosio?
-
callmethebreeeze
#190 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
problem je u pravo u ovom "to je to". mislim, zar neko ne treba da odgoovara za to. dok svi ne pocnu snositi posljedice za ono sto rade ili ne rade, kod nas nece biti hajra.sahan wrote:Tema je mogla biti interesantna ali je po starom dobrom obicaju otisla u...
Sto se tice Dine on ni pocemu ne moze biti vertikala niti mjerilo ima svoj zivot pa nekome se svidja nekome ne. Sinoc je pola hr estrade bilo na Harijevom koncertu (koji je mogao biti i za bajram) pa jel ih to sada cini manje hrvatima ili je mozda Arsen sada muslimannaravno da nije, Dino je svoje tamo otpjevao i naplatio to mu je posao na koncu. A sto se tice dvolicnosti uvijek je bilo i bit ce i treba ukazivati na to, meni samo smeta sto po necijem misljenju ispade kao da se to samo nama desava. Kao drustvo patimo od mnogih bolesti nekih manje nekih vise ali nismo jedini ni u cemu.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#191 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
izgleda da logicnosti na 2+2=5 je praksa
al evo polahko cu otipkati......nije policija zakazala vec smo MI u Sarajevu precutno odobrili licemjerno nahuskavanje i stavljanje sekularnosti drzave pod noge,sto znaci mozes prijetiti i tuci manjine (u ovom slucaju homoseksualce i lezbejke zapravo posjetitelje festivala koji nemaju nista sa tim) i skrivat se iza vjere.Dino i Hare neka su pjevali i svirali(volim njihove pjesme) ali niko ama bas niko od tih istih huškaca i batinaša nije ni slovca prozborio o "Perjanicama" Bošnjacko-muslimanskim i makar moralno bacio tezu da ne ide ni to da se pjeva po raznim pivnicama,bajram partijima,diskotekama,restoranima,barovima,kaficima itd,itd,itd.....znaci ne ni to da se pljuje po tome , vec ljudi moji ili braco muslimani to je grijeh i to nije u redu.SAmo da napomenem da je jedan kvazidemokrata spomenuo za Q Fest da je "Sodoma i Gomora" sto bi ja nadovezo i za pijancenje i bludnicenje za vrijeme 1,2,3 dana bajrama.Svakom svacije i svako kad stane pred boga nek se dobro zagleda u sebe.Aferim Bračo.
-
callmethebreeeze
#192 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
i jos nesto: zamislimo da je grupa militantnih ateista napala skup vjernika i pored puno policije uspjela izdegeneciti nekog od vjernika, a jednom gostu iz inostranstva, recimo sami jusufu, zamalo oko izbiti - sta mislite kakve bi reakcije javnosti bile?
- Maraschino
#193 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Licemjerstvo, sta je suprotno tome, postenje, iskrenost, dosljednost, ljudskost...
Ima li iko da moze reci da nije licemjer (manje ili vise) pa da uspijemo ovdje na ovom portalu da mu se dokaze suprotno iz prethodno pisanih postova.
Svi smo mi licemjeri, samo manji ili veci.
Sustina problema odrzavanja Q festa je u obezbjedjenju, na nasu zalost.
Nije uspjesna gej parada ako ih je dobro policija zastitila a to se desava u vecini evropskih zemalja. Nas problem ce biti sve dokle to ne prihvatimo, ne kao normalnu stvar vec stvar koju neko upraznjava a nas se to ne tice.
p.s. Danas sam bio u drustvu dvije djevojke koje zive zajedno i koje imaju dijete koje je trenutno kod oceva
Dakle, one su odlucile da ce zivjeti zajedno a njih dvojica zajedno i odvojeno od njih dvije.. Veze ih samo pravljenje i odgoj djece a ostalo , razliciti svjetovi.
Nisam pao sa stolice
njihova stvar kako ce i s'kime ce zivjeti ali sam u sebi rekao '' steta'' 
Ima li iko da moze reci da nije licemjer (manje ili vise) pa da uspijemo ovdje na ovom portalu da mu se dokaze suprotno iz prethodno pisanih postova.
Svi smo mi licemjeri, samo manji ili veci.
callmethebreeeze"]nemojte biti smijesni i porediti zagreb sa sarajevom, ako me sjecanje ne vara tamo je policija uspjela zastiti paradu i u paradi su isli gradonacelnik i jos par ministara. u sarajevu su vehabije bukvalno bile na ulazu u akademiju gdje su mogli provocirati i psovati i malo tuci goste. pogledajte klip na dnevnik.hr ako mi ne vjerujete.
nekada mi se cini da pricamo dva razlicita jezika, problem nije u dini, vec u licemjerstvu javnog mijenja, problem nije sto par vehabija i huligana zeli da bije pedere, problem je sto im je to to poslo za rukom i pored obicne i specijalne policije
Sustina problema odrzavanja Q festa je u obezbjedjenju, na nasu zalost.
Nije uspjesna gej parada ako ih je dobro policija zastitila a to se desava u vecini evropskih zemalja. Nas problem ce biti sve dokle to ne prihvatimo, ne kao normalnu stvar vec stvar koju neko upraznjava a nas se to ne tice.
p.s. Danas sam bio u drustvu dvije djevojke koje zive zajedno i koje imaju dijete koje je trenutno kod oceva
Dakle, one su odlucile da ce zivjeti zajedno a njih dvojica zajedno i odvojeno od njih dvije.. Veze ih samo pravljenje i odgoj djece a ostalo , razliciti svjetovi.
Nisam pao sa stolice
-
callmethebreeeze
#194 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
slazem se da je tuzno sto policija mora obezbjedjivati jedan kulturni dogadjaj, ali ako je vec tako, onda moraju posao raditi kako treba.
- Maraschino
#195 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
i tu se slazemocallmethebreeeze wrote:slazem se da je tuzno sto policija mora obezbjedjivati jedan kulturni dogadjaj, ali ako je vec tako, onda moraju posao raditi kako treba.
nije bitno ko je prekrsio zakon ( vehabije, navijaci, fasisti, nacisti...) policija mora da zastiti ucesnike a i obican svijet od nasilja
-
HomeArt
#196 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Da policija je kriva sto je dozvolila batinjanje, kao sto je kriva i za degenk na ciglanama dan-dva kasnije.callmethebreeeze wrote:problem je u pravo u ovom "to je to". mislim, zar neko ne treba da odgoovara za to. dok svi ne pocnu snositi posljedice za ono sto rade ili ne rade, kod nas nece biti hajra.sahan wrote:Tema je mogla biti interesantna ali je po starom dobrom obicaju otisla u...
-
callmethebreeeze
#197 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
da, policija jeste kriva, bar za batine pred akademijom. ja ne mogu izvuci drugi zakljucak na osnovu prica i snimaka koje sam vidio. ja sam kroz svoj posao imao priliku vise puta vidjeti policiju u akciji i vidjeti kako policija lako moze izolovati huligane.
- turban
#198 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
Bosna ne trpi velicinu... 
- Neelix
#199 Re: Piva, klempo, Merlin i Hari
turban wrote:Bosna ne trpi velicinu...
e mi velicine u pm
-
Leonid Breznjev