E kad su mali pa počnu skakati od uzbuđenja (popcorning je termin koji se koristi za ono skakanje u mjestu kad se okrenu) je najsimpatičnije. Skaču i moje sad kad su odrasle kad dodjem kuci pa znaju da cu im dati neko povrce da jedu samo naprave belaj po kavezu jer jedno je kad skace miš od 200 grama a drugo kad skaču dva hajvančera od po kilogram, sve posude isprevrćuMontBlanc wrote:Hvala Svemirco
Razmišljala sam o tome da joj nabavim društvo, ali bojim se da je moja kutija premalena za 2, a i ne bih da pretjerujem sa "životinjskim carstvom" dok ne vidim kako se snalazim s jednom životinjom
A već smo krenuli sa maženjem, navečer je uzmem na krilo i mazim je neko vrijeme, bude jako mirna, umiljava se, tako da eto, uspostaljamo kontakt polako, al' sigurno.
Osim toga, pravo je živahna, tako da zasad ima nadimak "blesa blesava", ali mi to nekako bezveze, moraću to promijeniti obavezno![]()
Nego, još jedno pitanje, znam da se zamorci oglašavaju kad su gladni ili preplašeni, ali moja se oglašava i kad joj pričam i nekad kad je mazim, može li to biti i od dragosti ili joj ne godi dodir?
Mali tip: svjež peršun. Prodali bi majku i oca i tebe dali gratis za malo svježeg prešuna. To ti je najbolji način da se sprijateljiš sa njima. Čim vide peršun u rukama eto ih kod tebe. Evo moje njuške u tom stadijumu:
Samo ne pretjeruj jer je jako bogat kalcijem, što je ok dok su bebe i dok im kosti rastu ali kasnije je opasno jer može dovesti do formiranja kamenaca a ta ti komplikacija ne treba. Takože, svježe mrkvice su im omiljene ali opet ne treba pretjerivati jer su bogate šećerom. Jedna mrkvica dnevno, malo peršuna, jedna paprika (ne ljuta) i ako možeš naći sviježe trave ali da nije uz cestu i na mjestima gdje cuke piške redovno.