Ja mislim da to vehabije, iako su takvi kakvi jesu, ne bi uradili, isto kao sto i mi svi cugamo po kafichima, pa oni ne dolaze i ne tuku nas. Ja sam prekjucer bio u HS-u, bas je bilo lijepo, a pivo lije potocima, nigdje vehabija. Mislim da nema potreba praviti poredjenja, jer nema smila niti svrhe. Potrebno je samo koristiti zdrav razum.adnan06 wrote:Sta da je katolicki Bozic pao za vrijeme Ramazana? Katolicki vjernici za vrijeme istog organiziraju zive jaslice ispred Franjevackog studentskog centrachuchumbamayumbe wrote:Ja govorim sa stanovista i pogleda obicnog sarajevskog Muslimana/Bosnjaka, a ne vehabije ispranog mozga.skojotovski wrote:chuchumbamayumbe"]Opet ponavljam:
Ja mislim da se QF mogao i trebao odrzati van mjeseca Ramazana, i mislim da se tada ne bi desilo ono sto se desilo.
Na stranu to sto vehabije ocito imaju podrsku u svojim agresivnostima iz samog vrha IVZ (recimo da obavljaju "prljave" poslove), ali pricam sa mojim kolegama Bosnjacima. Niti jedan od njih ne vjeruje da bi se bilo kakav incident (pogotovu onakvog obima) desio da je QF odrzan van Ramazana. A svi osudjuju odrzavanje QF u toku Ramazana (ne vjerujem da su svi nahuskani Avazom i na teravijama)
Demokratija i sloboda izrazavanja je divna stvar, ali nije to za svakoga.
I da dodam...vehabije (kako ih mi zovemo) su ovdje sa razlogom, a IVZ presutno odobrava njihovo djelovanje. Priupitajte svoje prijatelje Bosnjake koji su redovni u dzamiji, sta oni misle o "vehabijama" i kako se oni ponasaju.
Ovdje dolazi do raskola "u Bosnjaka", i to na velika vrata i uskoro. A umjesto da se ujedine, oni se dijele.
Ali, ovo je vec off-topic.]
bojim se da si u krivu! Ramazan, kao opravdanje, nema apsolutno nikakve veze. Desilo bi se. Jos kako! Znaci samo u mjesecu Ramazanu nema pedera, tj. nije dozvoljen/pozeljan pederski festival? Samo u mjesecu Ramazana se posti i suzdrzava od alkohola? A onda se nazdravljajuci Ramazanu, tj. prvom danu Bajrama, razvale ko stoka od alkohola?! Koje LICEMJERSTVO!!!!
Ja ti kazem sta ljudi oko mene govore, a vi nastavite po svome.
Sve ovo je nevezano za kompletna zbivanja na relaciji QF/vehabije, nego je orijentisano na sarajliju Muslimana/QF.
Ovako je QF i u ocima obicnog sarajlije Muslimana poprimio negativan kontekst i, opet kazem, mogao se izabrati drugi datum odrzavanja.
Ovako, skoro pa da nemam nista drugo niti da pomislim nego da je QF bio jedna obicna provokacija u terminu u kojem je trebao biti odrzan. Tako mi govore i moje kolege Bosnjaci, a vi mi recite kako bi oni trebalo da se osjecaju.
na Kovacicima. Kako zlo raste, nekoj skupini vehabija padne napamet da tamo ulete i posutaju "nevjernike" jer izmedju ostalog piju kuhano vino, jedu,
stajaznam grah i prikazuju Isusa, koji je neki faktor i u Islamu. A piti vino se ne smije za Ramazana. I tako, neko biva pretucen, mozda neko i na smrt i ti onda opet dodjes na forumi i pises budalastine o odnosu "obicnog Sarajlije Muslimana/zivih jaslica, a ne vehabija/zivih jaslica". I tad ti malkice netolarancija poraste pa skontas: mozda su vehabije bile u pravu, sta imaju "nevjernici" tamo nekakvo vino piti. Ti ces sad napisati, to se nikada nece desiti, a ja ti kazem da hoce, jer je krenulo. Danas homoseksualci, sutra ko zna ko. Ulazenje u tudju slobodu je kraj tvoje slobode. Shvatas li sad? Ti ne vidis probem, a ja ga itekako vidim.
i opet ti kazem, boli me briga za vehabije, oni su posebna prica.
UVRIJEDJENIM SU SE NASLI BOSNJACI SARAJEVA, ne znam koliko puta to treba da ponovim.
A vi nastavite pricu o slobodama i vec cemu.