lopta wrote:mostarac wrote:
upravo to je i sustina, al opet ne kontas ccccc.
Poslati prijetece pismo medijima koji podrzavaju queer fest moze uraditi samo mentalni sklop na nivou jednog klasicnog cetnika. Bacati kamenje na te ljude moze samo mentalni sklop na nivou jednog vojvode.
Davno sam ja rekao da vehabosi i cetnici nisu mnogo razliciti osim po vrsti ideologije. Sve je to u pet deka i princip je isti, a sve su ostalo nijanse
Sustina je da prijetece pismo nije nikoga ubilo, a granate i meci jesu. Porediti jedne i druge moze samo mozak koji je rat proveo u Njemackoj ili islamofobicne osobe. Na kraju krjajeva ti se ponasas ksenofobicno prema vehabijama, kao sto se neko ponasa ksenofobicno prema pederima, dakle isti ste.

ps: nisam vehabija, niti podrzavam njihov pokret, ali porediti ih sa cetnicima je neukusno.
hajdemo redom: Ako nisi znao Vojislavu Seselju (onog sto je bio najvatreniji prijatelj i oslobodilac Alije Izetbegovica) se u Haagu izmedju ostalog sudi za govor mrznje. Prijetece pismo nije nikoga ubilo, ali je u ovom slucaju dovelo do nasilja i pokusaja lincha te se kao takvo uzima kao osnovni pokretac i motiv za pokusaj ubistva. Ja se ponasam ksenofobicno prema vehabijama jer su jebeni fasisti, jer sam zivio s njima 4 godine i znam ko su i kakvi su ti likovi i na sta su spremni, jer znam kakva je njihova metodologija djelovanja jer ih znam ko zlu paru i ponasam se ksenofobicno prema njima i uvijek cu se ponasati ksenofobicno prema njima jer demokratija nije biti tolerantan prema fasizmu, nego apsolutno netolerantan. Vehabije jesu isto sto i cetnici i nema tu nikakve razlike osim sto je medju cetnicima vise jovana i milana, a ovamo mustafa i safeta. Sve je to isti mentalni sklop i nikakve razlike medju njima nema, ama bas nikakve, osim sto su jedni imali vise, a drugi imali manje prilike. Pitao bi te ja da ti monstrumi dodju u vecinu ili bar na 30% sta bi se ovdje desavalo i cija majka crnu vunu prede. To su bolesne fasisticke glave koje bi sutra klale i ubijale isto ko i cetnici, samo da im se pruzi prilika. Jesi ti nekad vidio filmove koje oni gledaju kao "patriotske"? Jesi ti nekad bio medju njima da vidis, da osjetis, da dozivis. To su monstrumi koji bi, u slucaju formiranja kriticne mase, sutra zaklali i tvoje i moje dijete i tebe i mene samo ako se ne bi uklapao u njihovo poimanje svijeta. Dakle oni jesu isto sto i cetnici i nema tu razlike ama bas nikave.
Nisam islamofob ali jesam protiv zloupotrebe islama, koja je danas prisutna u Bosni na svakom koraku sto od IVZ i reisa licno, pa do ove pjesadije i vehabija i do njihovih ideologa u studentskim domovima u sarajevu. Davno sam pisao, a start je i objavio taj post sa foruma, o vehabijama u domovima. Nekima je tad bilo to nepoznato, neki su i znali. Danas se polako izvlace na ulice i pocinje se dogadjati svima nama. Asocijacija studenata studentskih domova pojavila se kao protivnik queer festa i vjerovatno i podrzava sve one plakate koji su bili po Sarajevu. U studentskim domovima zive jedni od najopasnijih ljudi u ovoj zemlji, al ono neka ih studenti su to, sirotinja i tamo gotovo niko i ne zalazi niti bilo ko o tome pise, a vehabije suvereno vladaju kao da je talibanski rezim u afganistanu. Istina to je bilo prije 4 godine, al sudeci po cinjenici da se doticna asocijacija i danas potpisala izgleda stanje je ostalo nepromjenjeno.
Na tvoju zalost rat nisam proveo u njemackoj dok me nije pogodilo nesto zeljezno, a i tad sam dobacio samo do slovenije i vratio se prije daytona u Bosnu, tako da me ne mozes nazvati izdajnikom i slicnim vama omiljenim etiketama.
Jos jednom kazem i stojim iza svojih rijeci vehabija i cetnik se razlikuju samo po imenu i tome koliko je ko imao prilike. Ostalo je sve potpuno isto.