Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
turban

#176 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by turban »

Da li se zna ko to puca iz prazne puske?
Po nekim komentarima da se zakljuciti da su u pitanju muslimani,naravno kazem muslimani a ne musliman jer me zivo zanima hoce li me neko opomenuti da ne smijem generalizovati???
Ako su muslimani koji pucaju iz prazne puske to znaci da su istrosili svu municiju jureci i tamaneci cetnike po Bosni?Jesu se vala osvetili cetnicima nakon agresije aferim?!

P.S
Bjeda i jad to smo Mi ovdje svi... :run:
kockica_kockica

#177 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by kockica_kockica »

turban wrote:Da li se zna ko to puca iz prazne puske?
Po nekim komentarima da se zakljuciti da su u pitanju muslimani,naravno kazem muslimani a ne musliman jer me zivo zanima hoce li me neko opomenuti da ne smijem generalizovati???
Ako su muslimani koji pucaju iz prazne puske to znaci da su istrosili svu municiju jureci i tamaneci cetnike po Bosni?Jesu se vala osvetili cetnicima nakon agresije aferim?!

P.S
Bjeda i jad to smo Mi ovdje svi... :run:

Bas sam se pitala kad ce cetnici upasti u svu ovu pricu o homoseksualcima ... jupi evo... :lol:
iz dna duše

#178 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by iz dna duše »

Ne čudi me, sjetite se onog citata iz intervjua reisa Cerića njemačkim novinama:
Karadžić je pomogao bosanskim muslimanima više nego je svjestan (prepričala sam slobodono, nije citat...)
Kaobejagi vjernici i četnici, ustaše, mudžahedini, sve to ide ruku pod ruku jedno sa drugim...Jedni održavaju druge i treće i četvrte...
zato, posije strah, to je njihova deviza...
Stoga me ne čudi izjava t"urbana"
Pravi vjernici štite sve živo na zemlji: i hetero i homosexualce i biljke i životinje i prirodu...i one koji su queer u bilo kojem pogledu, ako to ne ugrožava nekoga drugoga.
A drago mi je da čitam postove velikog broja forumaša, za koje znam na osnovu ostalih tema da jesu vjernici, ali pravi, te su se usprotivili ovim koji samo koriste vjeru kao paravan za svoju netoleranciju svega što je drugačije...Jer, pravi vjernik ne može jednostavno producirati toliku mržnju kao ovi nadrivjernici.
turban

#179 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by turban »

iz dna duše wrote:Ne čudi me, sjetite se onog citata iz intervjua reisa Cerića njemačkim novinama:
Karadžić je pomogao bosanskim muslimanima više nego je svjestan (prepričala sam slobodono, nije citat...)
Kaobejagi vjernici i četnici, ustaše, mudžahedini, sve to ide ruku pod ruku jedno sa drugim...Jedni održavaju druge i treće i četvrte...
Pravi vjernici štite sve živo na zemlji: i hetero i homosexualce i biljke i životinje i prirodu...i one koji su queer u bilo kojem pogledu, ako to ne ugrožava nekoga drugoga.
A drago mi je da čitam postove velikog broja forumaša, za koje znam na osnovu ostalih tema da jesu vjernici, ali pravi, te su se usprotivili ovim koji samo koriste vjeru kao paravan za svoju netoleranciju svega što je drugačije...Jer, pravi vjernik ne može jednostavno producirati toliku mržnju kao ovi nadrivjernici.
Gdje sam se to ja eksponirao kao vjerenik?

P.S
Izgleda da se slabo citamo,ili pisem prejako...
Pokusajte protumaciti moj post,ili da vam nacrtam.... zastitnici sopstvenog ega.
iz dna duše

#180 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by iz dna duše »

turban wrote:
iz dna duše wrote:Ne čudi me, sjetite se onog citata iz intervjua reisa Cerića njemačkim novinama:
Nacrtaj, živ bio...
neću skontati inače...

Gdje sam se to ja eksponirao kao vjerenik?

P.S
Izgleda da se slabo citamo,ili pisem prejako...
Pokusajte protumaciti moj post,ili da vam nacrtam.... zastitnici sopstvenog ega.
Nacrtaj...
Tvoj citat je uzet kao primjer, ali se moj tekst odnosio i na sve ostale autore postova, opisane u mome tekstu, naravno, iz mog ugla gledanja...
tratinčica78

#181 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by tratinčica78 »

Potpuno se slazem sa tobom. Pravi vjernik posjeduje, ili se bar trudi da razvije, osobine kao sto su tolerancija, poniznost, nenasilje... A ti fanatici (fanatizam= religija bez znanja) u ime "ALLAHA MILOSTIVOG SVEMILOSTIVOG" vrse nasilje. To sto rade je nesto sto bi samo :evil: uradio, a zna se gdje takve osobe zavrse.
sarlo

#182 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by sarlo »

Karadžić je pomogao bosanskim muslimanima više nego je svjestan (prepričala sam slobodono, nije citat...)Samo me interesuje izvor ove informacije, samo potvrda vjerodostojnosti, svi smo to culi jeli iko vidio
Kaobejagi vjernici i četnici, ustaše, mudžahedini, sve to ide ruku pod ruku jedno sa drugim...Jedni održavaju druge i treće i četvrte...mozda za tebe
Pravi vjernici štite sve živo na zemlji: i hetero i homosexualce i biljke i životinje i prirodu ovo nije bilo ni u hipi komunama. Umrli bi od gladi da stite i biljke i zivotinje. Gdje se uce ove stvari? Gdje?...i one koji su queer u bilo kojem pogledu, ako to ne ugrožava nekoga drugoga.
Jos jednom molim Te za izvor informacije o clanku gdje Reisu-ul-uleme govori ovako o sotoni.
Svi govore o kakav treba da bude Islam! Iz kojih knjiga crpite toliko znanje.
Svi govore o tome kakvi trebaju da budu Muslimani! Ja sam stara skola, ucim iz knjiga, dajte recite mi iz kojih ste vi knjiga toliko znanje pokupili ili bar izvore sa interneta. S obzirom da sam Musliman, a eto neznam sta je to zivo me interesuje. Ako ovako nastavim umrijecu u zabludi.
Na youtube je postavljen snimak, tri policajca vode i maltretiraju jednog mladica. Okolo se motaju Pecanin i Kojovic. Pecanin odlazi do marice, kao da je on tu glavni. Sve je ovo odlicno za novine i novinare.
popajic

#183 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by popajic »

A tema su :prijeteca pisma ! NE muslimani,NE homoseks.
Tesko nekima preko usta prevaliti da se radi o gusenju slobode stampe,pa to osuditi.
Bez obzira kakav nam je etnicki,vjerski ili bilo koji drugi predznak.
Eeee,ljudi moji !
tratinčica78

#184 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by tratinčica78 »

U Kuranu lijepo pise kakav Islam treba biti i kakve osobe koje slijede Islam trebaju biti. Samo sto ne treba citati "izmedju redova", spekulisati i tumaciti onako kako se nama svidja.
iz dna duše

#185 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by iz dna duše »

sarlo wrote:
Karadžić je pomogao bosanskim muslimanima više nego je svjestan (prepričala sam slobodono, nije citat...)Samo me interesuje izvor ove informacije, samo potvrda vjerodostojnosti, svi smo to culi jeli iko vidio
Kaobejagi vjernici i četnici, ustaše, mudžahedini, sve to ide ruku pod ruku jedno sa drugim...Jedni održavaju druge i treće i četvrte...mozda za tebe
Pravi vjernici štite sve živo na zemlji: i hetero i homosexualce i biljke i životinje i prirodu ovo nije bilo ni u hipi komunama. Umrli bi od gladi da stite i biljke i zivotinje. Gdje se uce ove stvari? Gdje?...i one koji su queer u bilo kojem pogledu, ako to ne ugrožava nekoga drugoga.
Jos jednom molim Te za izvor informacije o clanku gdje Reisu-ul-uleme govori ovako o sotoni.
Svi govore o kakav treba da bude Islam! Iz kojih knjiga crpite toliko znanje.
Svi govore o tome kakvi trebaju da budu Muslimani! Ja sam stara skola, ucim iz knjiga, dajte recite mi iz kojih ste vi knjiga toliko znanje pokupili ili bar izvore sa interneta. S obzirom da sam Musliman, a eto neznam sta je to zivo me interesuje. Ako ovako nastavim umrijecu u zabludi.
Na youtube je postavljen snimak, tri policajca vode i maltretiraju jednog mladica. Okolo se motaju Pecanin i Kojovic. Pecanin odlazi do marice, kao da je on tu glavni. Sve je ovo odlicno za novine i novinare.
Čini mi se, "Fair Life" je napisao/la: "Karadzic je uradio za islam u Bosni vise nego ja za pet decenija!"
(Reisul-ulema Mustafa Ceric za austrijski magazin Zeitschrift)

Ja sam kako rekoh prepričala pročitano, a ovo je citat iz austrijskog magazina, pa bih i ja voljela pročitati cio tekst.
Zato ako nam "Fair Life" može poslati link ovog časopisa ili sl. bila bih zahvalna...
A što se tiče toga odakle pojedini crpe znanje (upitano sa sarkazmom ali nema veze, tvoje pravo da tako pitaš), odgovor je: iz knjiga, interneta, čitala sam Kuran, Novi i stari zavjet (dosta stvari se poklapa)iz pričanja svojih predaka i njihovih poimanja nekih stvari...vjerovatno kao i ti.
A da je sve ovo i sve drugo što je ružno i prljavo, odlično za novinare, slažem se...
Uvijek sam trvdila da novinari vole više izvještavati o lošim primjerima nego o dobrim.
sarlo

#186 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by sarlo »

Znaci @Fair Laif -jakog mi izvora- je napisao da je Karadjic uradio za Islam U Bosni vise nego Mustafa Ceric za pet decenija. Vjerovatno ce on u medjuvremenu stvoriti internet izvor ove informacije. -Sto bas za pet decenija Mustafa-efendija je u Bosni zavrsio medresu a dalje je cini mi se bio u Egiptu, USA i Maleziji. U Bosnu se vratio tek 1993.godine,-
Ti novinari su cudo. Sam sam se uvjerio -ne na svojoj kozi- da oni cesto stvaraju istine. Zapravo, vise puta ponovljena laz moze postati opsteprihvaceno misljenje, ali nikad nemoze biti istina.
jefferson

#187 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by jefferson »

sarlo wrote:Znaci @Fair Laif -jakog mi izvora- je napisao da je Karadjic uradio za Islam U Bosni vise nego Mustafa Ceric za pet decenija. Vjerovatno ce on u medjuvremenu stvoriti internet izvor ove informacije. -Sto bas za pet decenija Mustafa-efendija je u Bosni zavrsio medresu a dalje je cini mi se bio u Egiptu, USA i Maleziji. U Bosnu se vratio tek 1993.godine,-
Ti novinari su cudo. Sam sam se uvjerio -ne na svojoj kozi- da oni cesto stvaraju istine. Zapravo, vise puta ponovljena laz moze postati opsteprihvaceno misljenje, ali nikad nemoze biti istina.
Koliko se meni cini to je Reis stvarno izjavio!
bos

#188 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by bos »

Procitah danas da samo nisu dozvolili novinarima avaza da udju u akadamiju i prisustvuju tom "festivalu". To bi trebalo znaciti da ih samo avaz nije podrzao. Tanak smo mi Teheran, slabo, slabo...
Shoba

#189 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Shoba »

Smijesno mi kada skontam da zivim u gradu u kojem ima 600 000 muslimana i nijedan se ne zali na gay populaciju, na gay pride parade i na slicne stvari. A i sto bi? Svako zivi svoj zivot, niko nikog ne tjera ni na sto.
Zalosno je da je tolerancija samo puka rijec kada je u pitanju glavni grad BiH...
shuriken

#190 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by shuriken »

Shoba wrote:Smijesno mi kada skontam da zivim u gradu u kojem ima 600 000 muslimana i nijedan se ne zali na gay populaciju, na gay pride parade i na slicne stvari. A i sto bi? Svako zivi svoj zivot, niko nikog ne tjera ni na sto.
Zalosno je da je tolerancija samo puka rijec kada je u pitanju glavni grad BiH...
nije puka rijec, padne i pokoja pinka
nihoniho

#191 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by nihoniho »

ne postoji drustvo koje je liseno fobija, netolerancije, drustvo u kome se svi vole i postuju.
razvijene zemlje napredak duguju, najvise, postovanju zakona. zapad je pun fobija i izama ali je strah ono sto ih drzi pod kontrolom
nerealno je ocekivati da se nase drustvo tek tako izlijeci od homofobije.
pravo pitanje je broj uhapsenih izgrednika, tipova koji su nasilno pokusali omesti festival i njihovo sankcionisanje.
plati par hiljada maraka ili odlezi par mjeseci , pa ti nece na pamet pasti da sutra ides i bijes "pedere".
nema drugog nacina,jednostavno
lopta

#192 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by lopta »

Povratnici po rs svakodnevno dobivaju prijeteca pisma, pa niko ni prstom da mrdne, ali nije to bitno, tamo je fino bajno nema niko problema:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... =1&t=54849

;)
mostarac

#193 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by mostarac »

lopta wrote:Povratnici po rs svakodnevno dobivaju prijeteca pisma, pa niko ni prstom da mrdne, ali nije to bitno, tamo je fino bajno nema niko problema:

;)
upravo to je i sustina, al opet ne kontas ccccc.
Poslati prijetece pismo medijima koji podrzavaju queer fest moze uraditi samo mentalni sklop na nivou jednog klasicnog cetnika. Bacati kamenje na te ljude moze samo mentalni sklop na nivou jednog vojvode.
Davno sam ja rekao da vehabosi i cetnici nisu mnogo razliciti osim po vrsti ideologije. Sve je to u pet deka i princip je isti, a sve su ostalo nijanse
lopta

#194 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by lopta »

mostarac wrote:
lopta wrote:Povratnici po rs svakodnevno dobivaju prijeteca pisma, pa niko ni prstom da mrdne, ali nije to bitno, tamo je fino bajno nema niko problema:

;)
Poslati prijetece pismo medijima koji podrzavaju queer fest moze uraditi samo mentalni sklop na nivou jednog klasicnog cetnika. Bacati kamenje na te ljude moze samo mentalni sklop na nivou jednog vojvode.
Davno sam ja rekao da vehabosi i cetnici nisu mnogo razliciti osim po vrsti ideologije. Sve je to u pet deka i princip je isti, a sve su ostalo nijanse
Sustina je da prijetece pismo nije nikoga ubilo, a granate i meci jesu. Porediti jedne i druge moze samo mozak koji je rat proveo u Njemackoj ili islamofobicne osobe. Na kraju krjajeva ti se ponasas ksenofobicno prema vehabijama, kao sto se neko ponasa ksenofobicno prema pederima, dakle isti ste. ;)
ps: nisam vehabija, niti podrzavam njihov pokret, ali porediti ih sa cetnicima je neukusno.
mostarac

#195 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by mostarac »

lopta wrote:
mostarac wrote:

;)
Sustina je da prijetece pismo nije nikoga ubilo, a granate i meci jesu. Porediti jedne i druge moze samo mozak koji je rat proveo u Njemackoj ili islamofobicne osobe. Na kraju krjajeva ti se ponasas ksenofobicno prema vehabijama, kao sto se neko ponasa ksenofobicno prema pederima, dakle isti ste. ;)
ps: nisam vehabija, niti podrzavam njihov pokret, ali porediti ih sa cetnicima je neukusno.
hajdemo redom: Ako nisi znao Vojislavu Seselju (onog sto je bio najvatreniji prijatelj i oslobodilac Alije Izetbegovica) se u Haagu izmedju ostalog sudi za govor mrznje. Prijetece pismo nije nikoga ubilo, ali je u ovom slucaju dovelo do nasilja i pokusaja lincha te se kao takvo uzima kao osnovni pokretac i motiv za pokusaj ubistva. Ja se ponasam ksenofobicno prema vehabijama jer su jebeni fasisti, jer sam zivio s njima 4 godine i znam ko su i kakvi su ti likovi i na sta su spremni, jer znam kakva je njihova metodologija djelovanja jer ih znam ko zlu paru i ponasam se ksenofobicno prema njima i uvijek cu se ponasati ksenofobicno prema njima jer demokratija nije biti tolerantan prema fasizmu, nego apsolutno netolerantan. Vehabije jesu isto sto i cetnici i nema tu nikakve razlike osim sto je medju cetnicima vise jovana i milana, a ovamo mustafa i safeta. Sve je to isti mentalni sklop i nikakve razlike medju njima nema, ama bas nikakve, osim sto su jedni imali vise, a drugi imali manje prilike. Pitao bi te ja da ti monstrumi dodju u vecinu ili bar na 30% sta bi se ovdje desavalo i cija majka crnu vunu prede. To su bolesne fasisticke glave koje bi sutra klale i ubijale isto ko i cetnici, samo da im se pruzi prilika. Jesi ti nekad vidio filmove koje oni gledaju kao "patriotske"? Jesi ti nekad bio medju njima da vidis, da osjetis, da dozivis. To su monstrumi koji bi, u slucaju formiranja kriticne mase, sutra zaklali i tvoje i moje dijete i tebe i mene samo ako se ne bi uklapao u njihovo poimanje svijeta. Dakle oni jesu isto sto i cetnici i nema tu razlike ama bas nikave.
Nisam islamofob ali jesam protiv zloupotrebe islama, koja je danas prisutna u Bosni na svakom koraku sto od IVZ i reisa licno, pa do ove pjesadije i vehabija i do njihovih ideologa u studentskim domovima u sarajevu. Davno sam pisao, a start je i objavio taj post sa foruma, o vehabijama u domovima. Nekima je tad bilo to nepoznato, neki su i znali. Danas se polako izvlace na ulice i pocinje se dogadjati svima nama. Asocijacija studenata studentskih domova pojavila se kao protivnik queer festa i vjerovatno i podrzava sve one plakate koji su bili po Sarajevu. U studentskim domovima zive jedni od najopasnijih ljudi u ovoj zemlji, al ono neka ih studenti su to, sirotinja i tamo gotovo niko i ne zalazi niti bilo ko o tome pise, a vehabije suvereno vladaju kao da je talibanski rezim u afganistanu. Istina to je bilo prije 4 godine, al sudeci po cinjenici da se doticna asocijacija i danas potpisala izgleda stanje je ostalo nepromjenjeno.
Na tvoju zalost rat nisam proveo u njemackoj dok me nije pogodilo nesto zeljezno, a i tad sam dobacio samo do slovenije i vratio se prije daytona u Bosnu, tako da me ne mozes nazvati izdajnikom i slicnim vama omiljenim etiketama.
Jos jednom kazem i stojim iza svojih rijeci vehabija i cetnik se razlikuju samo po imenu i tome koliko je ko imao prilike. Ostalo je sve potpuno isto.
Babsy

#196 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Babsy »

sarlo wrote:... U Bosnu se vratio tek 1993.godine,-
Jesi siguran u ovo?
Ja ti tvrdim da je djecu iz Malezije vratio 1997 ili 1998. godine, ne mogu se više sjetiti. A nešto čisto sumnjam da je svoje dupe izložio granatama u Sarajevu.

Što se teme tiče, ovi su krenuli po svima.. QSF, queer populacija, oni koji su došli podržati kako festival tako i prisustvovati kulturnom događaju su napadnuti. Slijede napadi na novirare, prijetnje.. da li je KŠC naredni? Rokeri? Ono.. rokeri se ne ukapaju u taj fundamentalno-navijačko-razbijački mentalni sklop koji reže vene na kojekakvim Cecama, Šecama, Stojama i petobankama.
Ne mogu ni pomisliti da je tokom rata neko ko je sjedio s puškom u rovu razmišljao o tome dal ga tvoj suborac prima straga, ako je on bio taj koji će ti život spasiti, tebi, tvojoj ženi, djetetu, ocu, majci.. nije te bilo briga.. jer to je bilo sporedno, borili smo se za preživjeti, svi mi koji smo bili tu. Svi mi koji smo na svojim leđima osjetili ispoljavanje mržnje koja je djelovala, ne mogu razumjeti da ti isti.. mrze i ponašaju se jadnako kao i divljaci s brda koji su je sijali.

Šta ja tu mogu, mogu osuditi nasilje, prijetnje.. podržati novinare. (Avaz ovo isključuje, naravno)
Fair Life

#197 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Fair Life »

Slobodna Bosna, Broj 619
25.09.2008:

Image
turban

#198 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by turban »

Sveta stolica na celu sa Papom su inspiracija tim talibanima.Papa je iste nahusko... :D

Naprjed nasi,ko su nasi,ko su vasi,ko je sta je,gdje je?Mozak i taster rade pomocu energije proizvedene negdje ispod pupka.
Ko je ko,reci ce nam papci,oni najbolje znaju,... :run:
Sensei

#199 Re: Prijeteće pismo medijima koji su dali podršku QFestu

Post by Sensei »

zipa maje u jebahije

Image
Locked