Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
-
kejns
#176 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
jesam i gori. Mozda neces vjerovati, nekad sam bio plaho fin. Cesto se pitam, sta li to bi, pa se moj zivot okrenu za 180 stepeni i stvori se tolika mrznja?
A posebno me boli sto sam i ja iz Banjaluke.
A posebno me boli sto sam i ja iz Banjaluke.
- Šapat
#177 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
I predvidjeni scenario se polako ali sigurno odvija...
Ostaje da vidimo da li su ljudi konacno skontali da ovo i JESTE scenario, narucene stvari...
Sto li se sve ovo isto ne desava u godinama kada nisu izbori...
Ostaje da vidimo da li su ljudi konacno skontali da ovo i JESTE scenario, narucene stvari...
Sto li se sve ovo isto ne desava u godinama kada nisu izbori...
-
klixober
#178 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
Oko za oko,pasta za zube.Nikad kao oni!kejns wrote:aferim. oko za oko, zub za zub.
-
dalinton
#179 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
How yes nokomeba wrote:Oko za oko,pasta za zube.Nikad kao oni!kejns wrote:aferim. oko za oko, zub za zub.
Izbori se bliže...Oskrnavljena pravoslavna crkva u Konjicu
Konjic, 14.09.2008 - Srna
Nepoznati počinioci sinoć su oskrnavili hram Svetog Vasilija Velikog u Konjicu, potvrdio je Srni konjički paroh Milan Bužanin. On je naveo da su vandali u unutrašnjosti hrama napravili veliku materijalnu štetu, a iz crkve su odnijeli samo sitan novac koji se zatekao pored ikona. Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona jutros je obavila uviđaj. Ovo je treći incident u posljednja četiri mjeseca od kada se u Konjic nakon šesnaest godina vratio pravoslavni sveštenik koji živi u neposrednoj blizini crkve. Sveštenik Bužanin koji je u Konjicu od maja nije imao drugih neprijatnosti.
- pici
- Grijem se na: Ženske gHuzove
- Vozim: Trajvan
- Horoskop: Djevac
#180 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
dalinton wrote:How yes nokomeba wrote:Oko za oko,pasta za zube.Nikad kao oni!kejns wrote:aferim. oko za oko, zub za zub.
Izbori se bliže...Oskrnavljena pravoslavna crkva u Konjicu
Konjic, 14.09.2008 - Srna
Nepoznati počinioci sinoć su oskrnavili hram Svetog Vasilija Velikog u Konjicu, potvrdio je Srni konjički paroh Milan Bužanin. On je naveo da su vandali u unutrašnjosti hrama napravili veliku materijalnu štetu, a iz crkve su odnijeli samo sitan novac koji se zatekao pored ikona. Policija Hercegovačko-neretvanskog kantona jutros je obavila uviđaj. Ovo je treći incident u posljednja četiri mjeseca od kada se u Konjic nakon šesnaest godina vratio pravoslavni sveštenik koji živi u neposrednoj blizini crkve. Sveštenik Bužanin koji je u Konjicu od maja nije imao drugih neprijatnosti.
E i od tebe da procitam sta pametno,tako mi dalintona našeg i tisucu ribljih koljenica
- Prozor
#181 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
jest da je tema vec "od juce", ali ne mogu da tebi ne odgovorim, predstavljas se kao vjernik, ali da jesi nebi ni pomisljao da rusis gradjevinu gdje se slavi Boga, bila ona dzamija ili crkva, a ako meni ne vjerujes pitaj efendiju. a za onaj tvoj drugi post, znaci treba obican srbin u (lupam) kaknju da zaplati zbog drugog srbina u derventi? bas ti je logika, kako mislis da bi Poslanik a.s. reagovao?kejns wrote:aferim. oko za oko, zub za zub.
@Sarajevcac
zasto nisi otvorio zasebnu temu? ovako ispada da samo zelis relativizirati napad na dzamiju.
-
kejns
#182 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
Prozor wrote:jest da je tema vec "od juce", ali ne mogu da tebi ne odgovorim, predstavljas se kao vjernik, ali da jesi nebi ni pomisljao da rusis gradjevinu gdje se slavi Boga, bila ona dzamija ili crkva, a ako meni ne vjerujes pitaj efendiju. a za onaj tvoj drugi post, znaci treba obican srbin u (lupam) kaknju da zaplati zbog drugog srbina u derventi? bas ti je logika, kako mislis da bi Poslanik a.s. reagovao?kejns wrote:aferim. oko za oko, zub za zub.
@Sarajevcac
zasto nisi otvorio zasebnu temu? ovako ispada da samo zelis relativizirati napad na dzamiju.
prvo u crkvi se ne slavi Bog, vec ikone i sejtani, rijetko kad oni spomenu Boga, a i kad ga spominju ne misle na pravog Boga vec na Isa a.s. A ono sto su oni srusili ili ostetili, tamo se itekako slavi Bog. A da se u crkvi slavi Bog, onako kako Bog zapovjeda, ja bi im se prvi tamo pridruzio.
Ja bi radije da se kazni pravi krivac, ali posto je sa ovakvim narodom ljigavim kakav je to balijski to vrlo tesko ili cak nemoguce, onda je bolje ista nego nista, a sa druge strane moje misljenje je da nema ispravnog srbina, svi su oni od rodjenja zadojeni cetnickom ideologijom.
Allah dz.s. najbolje zna kako bi Poslanik saws postupio, ali zasigurno nebi bio ljigav kao balijski narod u BiH kojem mozes raditi sta hoces, a oni ce okrenuti i drugi obraz da jos jednom osamaris, umjesto da se zestoko brane. I uvijek ce traziti neko opravdanje, kako je to samo manjina koji tako ruzne stvari rade i trazit ce neki suzivot za koji i budala vidi da nema nade.
Razmisljao sam i ja kao vi nakon sto su cetnici izazivali incidente 100 puta, ali nakon sto puta kontam necu biti budala i 101. put.
- MuaDib
#183 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
Kolko ti nacionalisti placaju da iznosis ovakve bljuvotine na forumu?kejns wrote:Prozor wrote:jest da je tema vec "od juce", ali ne mogu da tebi ne odgovorim, predstavljas se kao vjernik, ali da jesi nebi ni pomisljao da rusis gradjevinu gdje se slavi Boga, bila ona dzamija ili crkva, a ako meni ne vjerujes pitaj efendiju. a za onaj tvoj drugi post, znaci treba obican srbin u (lupam) kaknju da zaplati zbog drugog srbina u derventi? bas ti je logika, kako mislis da bi Poslanik a.s. reagovao?kejns wrote:aferim. oko za oko, zub za zub.
@Sarajevcac
prvo u crkvi se ne slavi Bog, vec ikone i sejtani, rijetko kad oni spomenu Boga, a i kad ga spominju ne misle na pravog Boga vec na Isa a.s. A ono sto su oni srusili ili ostetili, tamo se itekako slavi Bog. A da se u crkvi slavi Bog, onako kako Bog zapovjeda, ja bi im se prvi tamo pridruzio.
Ja bi radije da se kazni pravi krivac, ali posto je sa ovakvim narodom ljigavim kakav je to balijski to vrlo tesko ili cak nemoguce, onda je bolje ista nego nista, a sa druge strane moje misljenje je da nema ispravnog srbina, svi su oni od rodjenja zadojeni cetnickom ideologijom.
Allah dz.s. najbolje zna kako bi Poslanik saws postupio, ali zasigurno nebi bio ljigav kao balijski narod u BiH kojem mozes raditi sta hoces, a oni ce okrenuti i drugi obraz da jos jednom osamaris, umjesto da se zestoko brane. I uvijek ce traziti neko opravdanje, kako je to samo manjina koji tako ruzne stvari rade i trazit ce neki suzivot za koji i budala vidi da nema nade.
Razmisljao sam i ja kao vi nakon sto su cetnici izazivali incidente 100 puta, ali nakon sto puta kontam necu biti budala i 101. put.
Pred izbore se po pravilu pojavi gomila degenerika, koji raju izbacuju iz takta, nacionalistickim pametovanjima i idiotskim temama.Osnujete brate ČUBI.com (skr. od: četničko-ustasko-balijske interakcije.com) pa tamo se prepucavajte do mile volje. Dosta više!
NE ZAGAĐUJTE FORUM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
P.S. http://www.sarajevo-x.com/forum je za normalne ljude!
-
Mezzo-x
#184 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:58, edited 1 time in total.
-
gradska toplana
#185 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
@marmelane
zar ta pored skole K.H. nije napravljena vec?Sjecam se kad su u nju dovedeni pretuceni i polomljeni mladici sa dijela S.Mosta.
zar ta pored skole K.H. nije napravljena vec?Sjecam se kad su u nju dovedeni pretuceni i polomljeni mladici sa dijela S.Mosta.
-
kejns
#186 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
boli te kad se prica istina. Nije potrebno da me placaju. Rado cu iznjeti ono sto je istina a sto me pati. Kad se svi potrudimo da nestane nepravde koju su mi / nam nanjeli i koju svakodnevno cine a mi trpimo, onda cu i ja mozda pricati komunisticke bajke o suzivotu, bratstvu i jedinstvu.Kolko ti nacionalisti placaju da iznosis ovakve bljuvotine na forumu?
Pred izbore se po pravilu pojavi gomila degenerika, koji raju izbacuju iz takta, nacionalistickim pametovanjima i idiotskim temama.Osnujete brate ČUBI.com (skr. od: četničko-ustasko-balijske interakcije.com) pa tamo se prepucavajte do mile volje. Dosta više!![]()
![]()
![]()
-
dalinton
#187 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
Ti si nešto pobrkao. Džamije koje se prave su identične kao što su bile prije rata. Drvena džamija je bila u Fahreta Dedića, danas P.A.Čarnojevića.Marmelan wrote:Ma ta dzamija je njima trn u oku.........to je ``moja`` dzamija iz djetinjstva, znam ona stara dzamija je bila drvena, zarastla i veoma stara, skoro pa se nije ni primjetila, onda je dosao rat pa su je srusili( sjecam se jos `92 kada su iz zolje ispalili projekil koji nije eksplodirao, pa je ostao u zidu citavo vrijeme zabijen).Sami su krivi sto su je srusili, sada su nasi na istom mjestu napravili dzamiju koja se vidi sa 500 metara i to na tranzitu gdje ``oni`` svaki dan moraju da prodju.Bog zna sta ce biti kada se naprave Ferhadija i Arnaudija, poludjet ce svi kolektivno. Zamislite u Bluku je `95 doslo par hiljada izbjeglica iz Hrvatske, tada u Bluci nije bila ni jedna dzamija oni su mislili da nisu nikada ni bile, a ono sada dzamija tamo, dzamija vamo, Novoselija i Seher gdje god pogledas - dzamija i ezan.
Mogu tek zamisliti sta ce biti kada se napravi dzamija u Mejdanu pored skole ``Kasim Hadzic``.U toku su radovi , a kako sam primjetio ta dzamija ce biti veca od Ferhadije.
Sami su krivi zato sto su rusili one ``male i drvene`` dzamije, sada moraju da gledaju kako mi pravimo ``velike i moderne`` dzamije.
Kao sto rekoh na pocetku............. to je njima trn u oku.
Kejns je bar iskren. Ovdje je većina poput njega samo se ujedaju za jezik i štipaju za prst. Evo ovaj gore provocira sa džamijama. Umjesto da pričamo kako su džamije nešto sasvim normalno na ovim prostorima on džamije vidi kao inat Bošnjaka u Banja Luci. Bolesno, poput onih bolesnika koji su ih porušili, samo kontra.
-
Mezzo-x
#188 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:58, edited 1 time in total.
-
Mezzo-x
#189 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
Last edited by Mezzo-x on 27/01/2012 03:57, edited 1 time in total.
-
dalinton
#190 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
Vidiš to nisam znao. Ja sam sa mejdana a mi kao djeca nismo često zalazili u druge djelove grada. Šteta što je nisu obnovili u izvornom obliku kao što su obnovili onu na mejdanu, vjerovatno nije bila zaštićena kao spomenik. Nova izgleda kao bilo koja druga džamija, ništa zanimljivo.
- MuaDib
#191 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
Podsjecas me na srpske nacionaliste s pocetka 1990-tih, koji su kao i ti pricali, pa su u ime napravde napravili genocid.kejns wrote:boli te kad se prica istina. Nije potrebno da me placaju. Rado cu iznjeti ono sto je istina a sto me pati. Kad se svi potrudimo da nestane nepravde koju su mi / nam nanjeli i koju svakodnevno cine a mi trpimo, onda cu i ja mozda pricati komunisticke bajke o suzivotu, bratstvu i jedinstvu.Kolko ti nacionalisti placaju da iznosis ovakve bljuvotine na forumu?
Pred izbore se po pravilu pojavi gomila degenerika, koji raju izbacuju iz takta, nacionalistickim pametovanjima i idiotskim temama.Osnujete brate ČUBI.com (skr. od: četničko-ustasko-balijske interakcije.com) pa tamo se prepucavajte do mile volje. Dosta više!![]()
![]()
![]()
I ti si na tom putu, da u ime nepravde podrzavas osvetu, iz koje vrlo lako moze nastati genocid.
-
kejns
#192 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
A ti mene podsjecas na one koji su obmanjivali narod i govorili da rata nece biti, pa nas poklase. I znaj da musliman nikad nece napravit genocid. Mozda i bi covjek kao covjek pravio zlodjela, ali vjernika u tome sprecava Allah dz.s., ali sa druge strane musliman sebi nece dozvoliti da ga svak zeza kako hoce i zavaravati sam sebe. Nece dozvoliti da ga zmija ujede dva puta iz iste rupe.MuaDib wrote:Podsjecas me na srpske nacionaliste s pocetka 1990-tih, koji su kao i ti pricali, pa su u ime napravde napravili genocid.kejns wrote:boli te kad se prica istina. Nije potrebno da me placaju. Rado cu iznjeti ono sto je istina a sto me pati. Kad se svi potrudimo da nestane nepravde koju su mi / nam nanjeli i koju svakodnevno cine a mi trpimo, onda cu i ja mozda pricati komunisticke bajke o suzivotu, bratstvu i jedinstvu.Kolko ti nacionalisti placaju da iznosis ovakve bljuvotine na forumu?
![]()
![]()
I ti si na tom putu, da u ime nepravde podrzavas osvetu, iz koje vrlo lako moze nastati genocid.
- MuaDib
#193 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
Ti stvarno zivis u zabludi, jer mnogi sto su se busali da su muslimani i da postuju islam provodili su i danas provode genocid.kejns wrote: A ti mene podsjecas na one koji su obmanjivali narod i govorili da rata nece biti, pa nas poklase. I znaj da musliman nikad nece napravit genocid. Mozda i bi covjek kao covjek pravio zlodjela, ali vjernika u tome sprecava Allah dz.s., ali sa druge strane musliman sebi nece dozvoliti da ga svak zeza kako hoce i zavaravati sam sebe. Nece dozvoliti da ga zmija ujede dva puta iz iste rupe.
Turci su na Balkanu preko 500 godina provodili genocid prema nemuslimanima, a danas pogledaj sta se u ime islama i muslimana radi u Darfuru.
I namoj mi samo rci da si ti vjernik i veliki musliman.
-
kejns
#194 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
Samo Allah swt zna koliko je ko vjernik, ja samo molim Allaha da ja budem sto bolji vjernik i da me uputi na pravi put.MuaDib wrote:Ti stvarno zivis u zabludi, jer mnogi sto su se busali da su muslimani i da postuju islam provodili su i danas provode genocid.kejns wrote: A ti mene podsjecas na one koji su obmanjivali narod i govorili da rata nece biti, pa nas poklase. I znaj da musliman nikad nece napravit genocid. Mozda i bi covjek kao covjek pravio zlodjela, ali vjernika u tome sprecava Allah dz.s., ali sa druge strane musliman sebi nece dozvoliti da ga svak zeza kako hoce i zavaravati sam sebe. Nece dozvoliti da ga zmija ujede dva puta iz iste rupe.
Turci su na Balkanu preko 500 godina provodili genocid prema nemuslimanima, a danas pogledaj sta se u ime islama i muslimana radi u Darfuru.![]()
I namoj mi samo rci da si ti vjernik i veliki musliman.
Sta ti mislis zasto je onako jaka turska imperija tako naglo pala? Jer su poceli nepostivati ono sto im je Allah naredio. Svaki uspon i pobjeda muslimana dosli su tada, kada su muslimani bili muslimani, a cim bi se poceli odmetati od Allahovog zakona i predali se raznoraznim razvratima, tada bi padali i bili ponizeni. To ti je odgovor globalnog karaktera.
Druga stvar, kako mozes reci da su turci provodili genocid nad nemuslimanima 500 godina, pa srbi boljeg i blazeg okupatora, nikad u zivotu nece vise imati.
-
gradska toplana
#195 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
@dalinton-e
tvoja izjava da raja iz Mejdana nije hodala po drugim dijelovima BL je pomalo cudna.Posto sam tamo odrastao i porodicna kuca mi je tu bila znam da smo spartali uz duz i poprijeko sirom nekad prelijepe BL.
Da ti nisi starac moj kakav "banjOlucanin " od '69 ili mozda '92?

tvoja izjava da raja iz Mejdana nije hodala po drugim dijelovima BL je pomalo cudna.Posto sam tamo odrastao i porodicna kuca mi je tu bila znam da smo spartali uz duz i poprijeko sirom nekad prelijepe BL.
Da ti nisi starac moj kakav "banjOlucanin " od '69 ili mozda '92?
-
dalinton
#196 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
Ne znam ja šta si ti radio ali ja kao klinac nisam hodao oko pećine. Begovo, Abacija, zeleni, gradski, uglavnom ova strana vrbasa.
-
gradska toplana
#197 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
@dalintone,
i sa ovim polovicnim odgovorom imam doista dobru sliku i predstavu o tebi,ko si,sta i kakav si.Takvi ljigavci kao sto si ti su se "digli" '92 i poceli isfuravati svoje komplekse nad neduznim narodom.Kao sto sam i pretpostavljao dokotrljao si se u bivsu Banja Luku '69 i korijeni su proradili '90-tih.
i sa ovim polovicnim odgovorom imam doista dobru sliku i predstavu o tebi,ko si,sta i kakav si.Takvi ljigavci kao sto si ti su se "digli" '92 i poceli isfuravati svoje komplekse nad neduznim narodom.Kao sto sam i pretpostavljao dokotrljao si se u bivsu Banja Luku '69 i korijeni su proradili '90-tih.
-
Mezzo-x
#198 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
dalinton je BL raja, ja mislim tamo negdje oko Naprijedovog stadiona.
-
kejns
#199 Cetnici Polupali stakla na džamiji u Vrbanji
Polupano staklo na džamiji u Vrbanji
Nepoznate osobe polupale su prozorsko staklo na džamiji u banjalučkom naselju Vrbanja.
Ovaj vandalizam prijavljen je policiji u četvrtak u 20.55 sati.
Na džamiji u ulici Mis Adeline Irbi razbijeno je prozorsko staklo dimenzija 60 x70 cm.
Na lice mjesta upućeni su pripadnici nadležne stanice policije koji su osigurali lice mjesta i izvršili uviđaj te konstatirali da je izvršilac ciglom razbio staklo na spomenutom objektu.
Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena.
Ovo je još jedan od nekoliko vandalizama na vjerske objekte na području banjalučkog muftijstva.
Nešto ranije je kamenovana Seferbegova džamija, a porušena je i ograda oko džamije Arnaudije.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080919052
Nepoznate osobe polupale su prozorsko staklo na džamiji u banjalučkom naselju Vrbanja.
Ovaj vandalizam prijavljen je policiji u četvrtak u 20.55 sati.
Na džamiji u ulici Mis Adeline Irbi razbijeno je prozorsko staklo dimenzija 60 x70 cm.
Na lice mjesta upućeni su pripadnici nadležne stanice policije koji su osigurali lice mjesta i izvršili uviđaj te konstatirali da je izvršilac ciglom razbio staklo na spomenutom objektu.
Materijalna šteta bit će naknadno utvrđena.
Ovo je još jedan od nekoliko vandalizama na vjerske objekte na području banjalučkog muftijstva.
Nešto ranije je kamenovana Seferbegova džamija, a porušena je i ograda oko džamije Arnaudije.
http://www.sarajevo-x.com/clanak/080919052
-
kejns
#200 Re: Banja Luka: Napad na Sefer-begovu dzamiju 2008
cetnici opet haraju, trag im se zameo.