Evo ti broj,nazovi i riješila si svoje brigesimbabimba wrote:Dobro ljudi, ne pomazete mi bassta je prosjek po duznom metru, i znate li ko radi ove starinske rustikalne kuhinje?
061 500 309 ( Emir se covjek zove)
Evo ti broj,nazovi i riješila si svoje brigesimbabimba wrote:Dobro ljudi, ne pomazete mi bassta je prosjek po duznom metru, i znate li ko radi ove starinske rustikalne kuhinje?
Ja sam u fazi izrade kuhinje...moze i meni koja slicicaL.e.g wrote:ja bi sebe preporucio
A sta mislite o plocama od punog drveta, tj. tacnije od onih lamelica sto se uklapaju.....vidjala sam trpezarijske stolove od togaL.e.g wrote:Mada ja nikad sebi licno ne bi uzeo kerok, lako se osteti ( moze se popraviti ali nije to to) Bolje prava granitna ploca od kvalitetnog granita, sto opet kosta 250-350 KM metar ( ploca 150-200 KM, urezivanje rupa za sudoper, platu.....poliranje strana, obrada rubova)Mis mekinjas wrote:Kerok?????
Ploča 500KM, sudoper 500x3-5,6,7? dakle 1500km do 2000km u najboljem slučaju
Sto se tice tih ploca stvar je u onome cime su prelakirane ili impregnirane.dona868 wrote:A sta mislite o plocama od punog drveta, tj. tacnije od onih lamelica sto se uklapaju.....vidjala sam trpezarijske stolove od togaL.e.g wrote:Mada ja nikad sebi licno ne bi uzeo kerok, lako se osteti ( moze se popraviti ali nije to to) Bolje prava granitna ploca od kvalitetnog granita, sto opet kosta 250-350 KM metar ( ploca 150-200 KM, urezivanje rupa za sudoper, platu.....poliranje strana, obrada rubova)Mis mekinjas wrote:Kerok?????
Ploča 500KM, sudoper 500x3-5,6,7? dakle 1500km do 2000km u najboljem slučajuMislim koliko je to prakticno
pa da sve ti oni to fino i ljiepo ukroje, spoje, ugrade, ma sve za 10, ali i cijena je za 10butterfly_01 wrote:a sto ne nadjes nekog majstora da ti radi. elemente mozes naruciti da ti se izrezu, kantiraju, sve pripreme. treba ti majstor da to sve pokaci, posarafa... i napravi fine tuning da se vrata mogu fino zatvarati.
jebi ga, tebi je to mozda jeftino, ja raspolazem sa mnogo manjom sumom novcabutterfly_01 wrote:pa i nije bas. mi smo kuhinju platili 3500KM. od ove cijene za "ruke" majstorima smo dali 800KM, ostalo je otislo na materijal, farbe i ostalo. korpusi su nam iveral a fronte medijapan, sa nekom crvenom bojom, elem nesto se 3 puta farba sa razmacima od 24h. kod schachmaera smo kupili one neke mehanizme za zatvaranje vrata, usporivace i ostalo.. a rucke smo kupili na stupu, ne mogu se sjetiti ime firme, alem oni ti rade i rezanje i kantiranje i farbanje.. tako da se nema isplatilo.
ako imas koga u tuzlanskom kantonu, oni su jos povoljniji... pa good luck!
ja sam kupovala te neke mehanizme najskuplje, jer necud a znam za kuhinju narednih 10 godina.blesava wrote:jebi ga, tebi je to mozda jeftino, ja raspolazem sa mnogo manjom sumom novcabutterfly_01 wrote:pa i nije bas. mi smo kuhinju platili 3500KM. od ove cijene za "ruke" majstorima smo dali 800KM, ostalo je otislo na materijal, farbe i ostalo. korpusi su nam iveral a fronte medijapan, sa nekom crvenom bojom, elem nesto se 3 puta farba sa razmacima od 24h. kod schachmaera smo kupili one neke mehanizme za zatvaranje vrata, usporivace i ostalo.. a rucke smo kupili na stupu, ne mogu se sjetiti ime firme, alem oni ti rade i rezanje i kantiranje i farbanje.. tako da se nema isplatilo.
ako imas koga u tuzlanskom kantonu, oni su jos povoljniji... pa good luck!
google sketchUp. besplatan.. i mi crtali u njemu. mozes u njemu nacrtatit tacno onako kako hoces da ti izgleda kuhinja. i to 3D.Mr. Brightside wrote:zna li neko neki koristan i fin programcic pomocu kojeg mogu nacrtati zamisljenu kuhinjicu?
blesava wrote:
jebi ga, tebi je to mozda jeftino, ja raspolazem sa mnogo manjom sumom novca
Alno Kitchen.......svasta nesta se moze nacrtati kad se ustelisMr. Brightside wrote:zna li neko neki koristan i fin programcic pomocu kojeg mogu nacrtati zamisljenu kuhinjicu?

surajaa wrote:Muz i ja smo u fazi useljenja i opremanja novog stana. Zelim modernu kuhinju minimalistickog dizajna. A vec sam odlucila da umjesto keramickih plocica zelim kaljeno staklo, izgleda mnogo ljepse, nema fuga koje vremenom sive, lakse ga je odrzavati (domacice se kunu u sredstvo za ciscenje stakla i magicnu krpu)
Bila sam u Kristalu u Vitezu, no oni bas i nemaju neku ponudu boja, zanima me da li neko zna firme u Sarajevu koje se bave prodajom i ugradnjom kaljenog stakla i koliko kosta po m2?
Ja bih nesto slicno ovome...
Dobrodosla su iskustva onih koji su vec zavrsili svoje kuhinje, kao i forumasa koji posjecuju temu, a bave se proizvodnjom kuhinja po mjeri.
- da li raditi prednje dijelove elemenata od medijapana ili univera, (znam za razlike u cijenama) da li onaj presvucen pvc folijom ili farbani (koji je kvalitetniji), da li je tesko i cime odrzavati takve povrsine, (ja svakako preferiram vise visoki sjaj negoli mat, ali zelim cuti strucna misljenja)...
- u dilemi sam oko postavljanja ugradbenog ili samostojeceg frizidera, muz se drzi svog argumenta da ugradbeni osim sto su skuplji imaju i dosta manje prostora. Ja bih iskljucivo frizider, tipa dole zamrzivac, gore hladnjak da se ne moram svaki put saginjati kada ga otvaram. Obzirom da povrsina kuhinje iznosi 5 m2, napravljena je u obliku kocke, sto meni savrseno odgovara, vojela bih napraviti sve u jednoj cjelini i tako "zamaskirati" frizider...
Pitala bih jos svasta, ali ne mogu da se sjetim, useljenje i opremanje doma nisu dobri saveznici cistog uma![]()