kuhinje po mjeri

Post Reply
ibizza

#176 Re: kuhinje po mjeri

Post by ibizza »

simbabimba wrote:Dobro ljudi, ne pomazete mi bas :-? sta je prosjek po duznom metru, i znate li ko radi ove starinske rustikalne kuhinje?
Evo ti broj,nazovi i riješila si svoje brige :)
061 500 309 ( Emir se covjek zove) :thumbup:
ladyblue18
Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status

#177 Re: kuhinje po mjeri

Post by ladyblue18 »

simbabimba wrote:Vise mislim na ovako nesto (preuzeto sa drugog foruma) u boji slonovace:

Image

Image

Image
Moja je slicna, samo puno ljepa nego ova na slici, uzeta prije 2 godine skoro u kerametal-u.

Tada su imali dosta u ponudi i modernog i rustikalnog, otidji pa pogledaj, i nisu bas jeftini ali nisu ni preskupi.
simbabimba

#178 Re: kuhinje po mjeri

Post by simbabimba »

Hvala!
dona868

#179 Re: kuhinje po mjeri

Post by dona868 »

L.e.g wrote:ja bi sebe preporucio ;-)
Ja sam u fazi izrade kuhinje...moze i meni koja slicica :-D
I da znate citam vas i sve nesto kontam pa nije kuhinja "spejs šatl" :lol: ....mislim te baglame ove te ladice da se same privlace, skontah to je nesto kao fora pravo, nisi vise in ako to sve nemas :roll: ......a znam ljude koji imaju savim normalne kuhinje bez tih "dzidza" koje nenormalno poskupljuju izvedbu i one isto i dalje traju i traju. Dakle iskreno bitnije mi je da mi je tehnika kvalitetna a ladicu mogu i ja zatvoriti...ne mora se sama zatvarati :-D
dona868

#180 Re: kuhinje po mjeri

Post by dona868 »

L.e.g wrote:
Mis mekinjas wrote:Kerok?????
Ploča 500KM, sudoper 500x3-5,6,7? dakle 1500km do 2000km u najboljem slučaju :roll:
Mada ja nikad sebi licno ne bi uzeo kerok, lako se osteti ( moze se popraviti ali nije to to) Bolje prava granitna ploca od kvalitetnog granita, sto opet kosta 250-350 KM metar ( ploca 150-200 KM, urezivanje rupa za sudoper, platu.....poliranje strana, obrada rubova)
A sta mislite o plocama od punog drveta, tj. tacnije od onih lamelica sto se uklapaju.....vidjala sam trpezarijske stolove od toga :? Mislim koliko je to prakticno :?
L.e.g

#181 Re: kuhinje po mjeri

Post by L.e.g »

dona868 wrote:
L.e.g wrote:
Mis mekinjas wrote:Kerok?????
Ploča 500KM, sudoper 500x3-5,6,7? dakle 1500km do 2000km u najboljem slučaju :roll:
Mada ja nikad sebi licno ne bi uzeo kerok, lako se osteti ( moze se popraviti ali nije to to) Bolje prava granitna ploca od kvalitetnog granita, sto opet kosta 250-350 KM metar ( ploca 150-200 KM, urezivanje rupa za sudoper, platu.....poliranje strana, obrada rubova)
A sta mislite o plocama od punog drveta, tj. tacnije od onih lamelica sto se uklapaju.....vidjala sam trpezarijske stolove od toga :? Mislim koliko je to prakticno :?
Sto se tice tih ploca stvar je u onome cime su prelakirane ili impregnirane.
Moj savjet je vec ako vam se to svidja da uzmete obicnu radnu plocu koje je napravljena kao imitacija "lamelica koje se uklapaju" Ima ih u vise boja
FKSarajevo

#182 Re: kuhinje po mjeri

Post by FKSarajevo »

intermer sarajevo. kuhinje za 10 ! ;-)
http://intermer.ba/

imaju i na fb, http://www.facebook.com/pages/Intermer- ... 6750513083
blesava

#183 Re: kuhinje po mjeri

Post by blesava »

joj ljudi pomagajte...
gdje da kupim/narucim kakvu jeftinu kuhinju 120cm duzine? sve sam po gradu obisla ali nista pristupacno nisam nasla.
Po narudjbi nema ispod 700-800km i to sve nesto moderno, napucano, ma vristi, a meni treba naj naj naj obicnija kuhinja!
dona868

#184 Re: kuhinje po mjeri

Post by dona868 »

I meni ce trebati za vikendice obicna kuhinja...ona iz dijelova, dakle najobicnija i jeftina....ne znam gdje to ima kupiti...isla sam u Domaviju, Dalas tu nema nista
blesava

#185 Re: kuhinje po mjeri

Post by blesava »

ma ja juce bila u domaviji, kad je sjeo lik za kompjuter pa nacrto, pa sracuno, ehhh skupljam mi kuhinja dodje od svega sto u kuci imam.

u udobnosti ima nesto iz dijelova, ali kao nece da rasparuju moras komplet kupit.
butterfly_01

#186 Re: kuhinje po mjeri

Post by butterfly_01 »

a sto ne nadjes nekog majstora da ti radi. elemente mozes naruciti da ti se izrezu, kantiraju, sve pripreme. treba ti majstor da to sve pokaci, posarafa... i napravi fine tuning da se vrata mogu fino zatvarati.
dona868

#187 Re: kuhinje po mjeri

Post by dona868 »

U kuci sam trenutno u fazi pravljenja kuhinje i to cu raditi po mjeri. Medjutim za vikendicu sam bas mislila tu neku jeftiniju, gotovu uzeti. Mozda ima u onom Fisu u Rajlovcu ili u Robotu?
simbabimba

#188 Re: kuhinje po mjeri

Post by simbabimba »

Takvih je jeftinih bilo u uniprometu sigurno ima jos uvijek, cak i po mjeri.
blesava

#189 Re: kuhinje po mjeri

Post by blesava »

butterfly_01 wrote:a sto ne nadjes nekog majstora da ti radi. elemente mozes naruciti da ti se izrezu, kantiraju, sve pripreme. treba ti majstor da to sve pokaci, posarafa... i napravi fine tuning da se vrata mogu fino zatvarati.
pa da sve ti oni to fino i ljiepo ukroje, spoje, ugrade, ma sve za 10, ali i cijena je za 10 ;)

i meni treba neka pravo jeftina varijanta
butterfly_01

#190 Re: kuhinje po mjeri

Post by butterfly_01 »

pa i nije bas. mi smo kuhinju platili 3500KM. od ove cijene za "ruke" majstorima smo dali 800KM, ostalo je otislo na materijal, farbe i ostalo. korpusi su nam iveral a fronte medijapan, sa nekom crvenom bojom, elem nesto se 3 puta farba sa razmacima od 24h. kod schachmaera smo kupili one neke mehanizme za zatvaranje vrata, usporivace i ostalo.. a rucke smo kupili na stupu, ne mogu se sjetiti ime firme, alem oni ti rade i rezanje i kantiranje i farbanje.. tako da se nema isplatilo.
ako imas koga u tuzlanskom kantonu, oni su jos povoljniji... pa good luck!
blesava

#191 Re: kuhinje po mjeri

Post by blesava »

butterfly_01 wrote:pa i nije bas. mi smo kuhinju platili 3500KM. od ove cijene za "ruke" majstorima smo dali 800KM, ostalo je otislo na materijal, farbe i ostalo. korpusi su nam iveral a fronte medijapan, sa nekom crvenom bojom, elem nesto se 3 puta farba sa razmacima od 24h. kod schachmaera smo kupili one neke mehanizme za zatvaranje vrata, usporivace i ostalo.. a rucke smo kupili na stupu, ne mogu se sjetiti ime firme, alem oni ti rade i rezanje i kantiranje i farbanje.. tako da se nema isplatilo.
jebi ga, tebi je to mozda jeftino, ja raspolazem sa mnogo manjom sumom novca
Mr. Brightside

#192 Re: kuhinje po mjeri

Post by Mr. Brightside »

zna li neko neki koristan i fin programcic pomocu kojeg mogu nacrtati zamisljenu kuhinjicu? :D
butterfly_01

#193 Re: kuhinje po mjeri

Post by butterfly_01 »

blesava wrote:
butterfly_01 wrote:pa i nije bas. mi smo kuhinju platili 3500KM. od ove cijene za "ruke" majstorima smo dali 800KM, ostalo je otislo na materijal, farbe i ostalo. korpusi su nam iveral a fronte medijapan, sa nekom crvenom bojom, elem nesto se 3 puta farba sa razmacima od 24h. kod schachmaera smo kupili one neke mehanizme za zatvaranje vrata, usporivace i ostalo.. a rucke smo kupili na stupu, ne mogu se sjetiti ime firme, alem oni ti rade i rezanje i kantiranje i farbanje.. tako da se nema isplatilo.
ja sam kupovala te neke mehanizme najskuplje, jer necud a znam za kuhinju narednih 10 godina.
zato ti spominjem Tuzlu/Banovice i majstore iz te regije jer su puno jeftiniji od nasih. moja prijateljica je uradila super kuhinju za oko 1200KM. bez elemenata.
butterfly_01

#194 Re: kuhinje po mjeri

Post by butterfly_01 »

Mr. Brightside wrote:zna li neko neki koristan i fin programcic pomocu kojeg mogu nacrtati zamisljenu kuhinjicu? :D
google sketchUp. besplatan.. i mi crtali u njemu. mozes u njemu nacrtatit tacno onako kako hoces da ti izgleda kuhinja. i to 3D.
male_okice

#195 Re: kuhinje po mjeri

Post by male_okice »

blesava wrote:

pa otidji u Fis, imas one blok kuhinje po 300-400 KM. Ne znam koliki ti je budzet ali ako trazis nesto jeftino one gotove blok kuhinje su ti jedino rjesenje, jer tesko da ces naci ikoga da ce ti napraviti kuhinju za ove gore novce. Cula sam isto da se u Fisu ali onom u vitezu mogu kupovati kuhinje po elementima sad ne znam koliko je to provjerena informacija ali na kraju krajeva nazovi ih i pitaj. Ja sam svoju kuhinju kupovala po elementima jer mi je trebalo vise donjih nego gornjih elemenata jer je potkrovlje, izmjerila koliko imam prostora i koliko novaca i na kraju sam za 700 KM kupila osam elemenata (2 viseca i 6 radnih stolova).
edit: imas i u Robotu sad skoro na akciji bila blok kuhinja smedja 200 i nesto KM.
dona868

#196 Re: kuhinje po mjeri

Post by dona868 »

Mr. Brightside wrote:zna li neko neki koristan i fin programcic pomocu kojeg mogu nacrtati zamisljenu kuhinjicu? :D
Alno Kitchen.......svasta nesta se moze nacrtati kad se ustelis :)
surajaa

#197 Re: kuhinje po mjeri

Post by surajaa »

Muz i ja smo u fazi useljenja i opremanja novog stana. Zelim modernu kuhinju minimalistickog dizajna. A vec sam odlucila da umjesto keramickih plocica zelim kaljeno staklo, izgleda mnogo ljepse, nema fuga koje vremenom sive, lakse ga je odrzavati (domacice se kunu u sredstvo za ciscenje stakla i magicnu krpu)

Bila sam u Kristalu u Vitezu, no oni bas i nemaju neku ponudu boja, zanima me da li neko zna firme u Sarajevu koje se bave prodajom i ugradnjom kaljenog stakla i koliko kosta po m2?

Ja bih nesto slicno ovome...

Image

Image

Dobrodosla su iskustva onih koji su vec zavrsili svoje kuhinje, kao i forumasa koji posjecuju temu, a bave se proizvodnjom kuhinja po mjeri.

- da li raditi prednje dijelove elemenata od medijapana ili univera, (znam za razlike u cijenama) da li onaj presvucen pvc folijom ili farbani (koji je kvalitetniji), da li je tesko i cime odrzavati takve povrsine, (ja svakako preferiram vise visoki sjaj negoli mat, ali zelim cuti strucna misljenja)...

- u dilemi sam oko postavljanja ugradbenog ili samostojeceg frizidera, muz se drzi svog argumenta da ugradbeni osim sto su skuplji imaju i dosta manje prostora. Ja bih iskljucivo frizider, tipa dole zamrzivac, gore hladnjak da se ne moram svaki put saginjati kada ga otvaram. Obzirom da povrsina kuhinje iznosi 5 m2, napravljena je u obliku kocke, sto meni savrseno odgovara, vojela bih napraviti sve u jednoj cjelini i tako "zamaskirati" frizider...

Pitala bih jos svasta, ali ne mogu da se sjetim, useljenje i opremanje doma nisu dobri saveznici cistog uma :-) :-)
L.e.g

#198 Re: kuhinje po mjeri

Post by L.e.g »

surajaa wrote:Muz i ja smo u fazi useljenja i opremanja novog stana. Zelim modernu kuhinju minimalistickog dizajna. A vec sam odlucila da umjesto keramickih plocica zelim kaljeno staklo, izgleda mnogo ljepse, nema fuga koje vremenom sive, lakse ga je odrzavati (domacice se kunu u sredstvo za ciscenje stakla i magicnu krpu)

Bila sam u Kristalu u Vitezu, no oni bas i nemaju neku ponudu boja, zanima me da li neko zna firme u Sarajevu koje se bave prodajom i ugradnjom kaljenog stakla i koliko kosta po m2?

Ja bih nesto slicno ovome...

Image

Image

Dobrodosla su iskustva onih koji su vec zavrsili svoje kuhinje, kao i forumasa koji posjecuju temu, a bave se proizvodnjom kuhinja po mjeri.

- da li raditi prednje dijelove elemenata od medijapana ili univera, (znam za razlike u cijenama) da li onaj presvucen pvc folijom ili farbani (koji je kvalitetniji), da li je tesko i cime odrzavati takve povrsine, (ja svakako preferiram vise visoki sjaj negoli mat, ali zelim cuti strucna misljenja)...

- u dilemi sam oko postavljanja ugradbenog ili samostojeceg frizidera, muz se drzi svog argumenta da ugradbeni osim sto su skuplji imaju i dosta manje prostora. Ja bih iskljucivo frizider, tipa dole zamrzivac, gore hladnjak da se ne moram svaki put saginjati kada ga otvaram. Obzirom da povrsina kuhinje iznosi 5 m2, napravljena je u obliku kocke, sto meni savrseno odgovara, vojela bih napraviti sve u jednoj cjelini i tako "zamaskirati" frizider...

Pitala bih jos svasta, ali ne mogu da se sjetim, useljenje i opremanje doma nisu dobri saveznici cistog uma :-) :-)

Stako radi ramaglas, nalaze se iza hitne. Kaljen ostaklo 6mm jednobojno mislim da je oko 150-170 KM, a ako ces da ti prave neke crteze po njemu onda je do 250 KM

Nemoj foliju na medijapanu ni slucajno, jer je kod nas jako tesko naci kvalitetnu foliju koja se nece odlijepiti za par godina. Bolje je raditi lakirani medijapan ( ali i tu traziti nekoga ko ima komoru a ne farba ispred garaze sa autolakovima)
Ima iverica visokog sjaja koja isto extra izgleda

Ugradbeni frizideri nisu skuplji od samostojecih te iste klase ( ugradbeni sa zamrzivacem visini 1780mm ima vec od 750 KM)
Mr. Brightside

#199 Re: kuhinje po mjeri

Post by Mr. Brightside »

hvala dona i leptire :D
surajaa

#200 Re: kuhinje po mjeri

Post by surajaa »

@L.e.g, hvala na odgovorima, koristit ce mi svakako, pozz
Post Reply