Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
-
Static-X
#176 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
I Edo je to dobro docaro
- ahuseino
#177 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
jefferson wrote:Meni se cini da ti imas jedan jeben problem.frngla wrote:ahahahhahaha jarane svaka cast hahahahahluckylaka wrote:Vec sam jednom napisao pa da ponovim,,Amerika je raj za vecinu Bosanski papaka,onih papaka koji u zivotu ili ex yugi nista nisu vidjeli,nista prosli a sada se docepali.papak se docepao Mustanga pa gdje 45 on pichi 80 jer eto niko nema takvog Mustanga.Amerika je raj i za papke koji kad ga nesto upitas na Bosanskom jeziku papak kaze ,govoris li ti engleski jer eto samo papak iz Bosne govori Engleski,Amerika je raj i za snashu koja se ispod krave dovukla Ameriku pa se dzipom parkira pred Aldi pa vikne ,,majkaaaa ja sam se ovdje parkirala,,jer eto ameri se ne parkiraju.Ali nisu svi Bosanci papci jer ostali ljudi zive normalan zivot nastojeci da se ne izdvajaju iz sredine u kojoj zive.Papak je bio i ostao papak uBiH,Americi,Engleskoj i dr.
ovo je tacno znaci 100%ja opet ne kazem za sve, ali velika vecina vas je do 92 gledalo sarajevo na razglednici, a sad to isto sarajevo pljujete i nama prosipate neku pamet... ja sa svojih 20 znaci garantujem vam zivotom da zivim bolje od 90% vas koji tamo derete svoje guzove po americi i rintate, a davite se u kreditima (kad se vec pusete autima i tim sr**ima). par postova iznad neka gospodja govori kako ima djecu koja bas i ne govore bosanski (a cim ima djecu koja idu u skolu ima nekih 30-40 godina) i za obdaniste mi kaze KINDERGARDEN kao ne zna rijec a provela 3/4 svog zivota u bih ccc... takvi molim vas nemojte se vracati, dosta nam je onih GORE U NAS U SVEDSKOJ, AMERICI, NJEMACKOJ... i one price sa zenom (oboje imaju 50 u guzici) i kao ne znaju neku rijec na bosanskoj NIGGA PLS!
a vi normalni ljudi, pravi bosanci, sarajlije itd. na vama je da li da se vratite ili da ostanete
Cinjenica da neko nije vidjelo Sarajevo ni na razglednici (takve se ni netrebaju kupiti nigdje osim u Sarajevu, posto BiH nije Sarajevo) a kamoli posjetilo, vise govori o BiH i ekonomskom razvitku a ne o ljudima. Nisu ljudi krivi sto nemaju potrebe ili pak mogucnosti da dodju u Sarajevo. Razvitak jedne drzave se mjeri koliko ima siromasnih i nepismenih, a Sarajevo, Tuzla ili Zenica definitivno nisu mjerilo kakva je BiH. BiH je i Olovo, Gorazde, Zavidovici, Medjedja itd.
Stoga, tvoj post odrzava problem koji ce sve vise biti prisutan u BiH, a to je NEZNANJE!
Ja pazi tebe ne krivim sto je to tako. Tebi je 20g, ne sjecas se rata (fala bogu) a kamoli drzave u kojoj je bilo sve uredjeno i gdje su ljudi bili itekako prosvjetljeni naspram sadasnje omladine. Tvoj problem je sto ti izgleda nisi nista drugo vidio osim Sarajeva!
Stoga, kada malo manje pocnes kakiti po ljudima koji su morali otici, i nekima tvoje generacije koji se uopste ne sjecaju BiH a prihvatili su neku drugu kulturu i tako se ponasaju, kao sto si i ti prihvatio neku kulturu (mislim da je mozemo nazvati turbo-folk kultura) i postanes onakav cime se svi Bosnaci a i Hercegovci vole pohvaliti, tj. tolerancijom (ne nzam samo kako ta rijec zaluta u nase rijecnike s obzirom kakvi smo) onda ces moci donositi neke zakljucke.
Ali eto, ovo ti pise neko ko nije morao otici, ali je otisao upravo zbog takvih kao sto si ti.
A s obzirom da ti nesto garantujes, de nas molim te prosvjetli i reci nam kako ti to zivis, a mislim da nekoga u svojoj kuci trebas pitati kako su im ledja i da li rintaju? Tj. za koga rintaju?
Ko poslije svakog rata, emancipacija drustva mora uzeti 50 godina da jebe rak raka.
... a da 'vako prica neko ko uziva u tome sto su, izmedz' ostalih, moja ledza odradila / omogucila...
Nek uziva, sam pao, sam se udario. Na vrijeme sam ja vidio kompletnu sliku tamnog vilajeta.
- ljubav_aha
#178 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
kako mislis "samo-zavaravanje"babyline wrote:Ovo mi je vise samozavaravanje,al hajd dobro dodje taj privid slobode izbora... sta bismo bez tih nekih psiho trikova u votaziŠeha wrote:Istina je, kao i obicno, vjerovatno negdje u sredini.
Niti je u Americi ruzno kako neki pokusavaju prikazati niti je ruzno u Bosni ako uspijes da nadjes dobar posao. Svako ponaosob zna gdje mu je bolje i zasto.
Mi u dijaspori imamo jednu prednost ako nista drugo. Mozemo se vratiti u Bosnu kad god hocemo
-
Richard Sorge
#179 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Vjerovatno misli na to da svi mi ( ili vechina nas ) ima prijatelje po Canadi, Usa, Swe ... koji bi se svake godine vratili ali .... zanm ja da tu ima dosta njihovoh folova i neodluchnosti ...ali .. ima i sasvim objektivnh poteskoca .. koje treba rjeshiti .. najmanji je onaj ostavit chist rachun tamo ... a imat barem do pola pun ovdje 
Vezano za topic ... u zadnje vrijeme sam upoznao dosta nasih ljudi koji su se vratili, u zadnjih nekoliko mjeseci nekih 7-8 momaka i djevojaka godina izmedju 22 i 32 ... i mislim da sve njihove priche mogu sazet u jednu recenicu, takodjer povratnika, " jarane gore sam imo vishe - ovdje zivim bolje "
Da je lako .. da chekaju sva vrata otvorena i crveni tepisi prostrti .. daleko od toga .. naprotiv .. bice ih dosta koji ce rezat na tebe ....zbog svega .. uzimash im posao .. tjerash ih da se vishe trude .. ali da se moze .. moze se i te kako .. od ove grupe sto ti spomenuh gore jedna je doktor u KUC Sarajevo, autor rechenice je savjetnik u jednom ministarstvu, jedan je vech prilichno visoko pozicioniran u jednoj banci, drugi radi u privatnoj IT kompaniji i kaze da mu nikad ljepshe nije bilo ...
Samo to najvishe ima veze sa tim gdje ti osjechash da ti je mjesto ... ako mislish da je ovdje ... pogotovo josh ako imash malo ljubavi .. onda ti se lako borit za to .. znash da vrijedi .. i uvjek chesh nachi neshto lijepo ... i nechesh razbijati glavu da bi ti engdje drugo bilo bolje
ako ne znash ili ne daj Boze nemash .. onda se spremi da te sve nervira i sve smeta i da samo ruzne stvari vidish .. i da kad god promislish .. svugdje che ti sve ljepshe izgledat nego ono stho imash ovdje
Uglavnom stha god se odlucish/odluchite .. prvo budite nacisto sa sobom da je to ono stho zelite .. a onda .. sretno vam .. i u jednoj i u drugoj varijanti
Vezano za topic ... u zadnje vrijeme sam upoznao dosta nasih ljudi koji su se vratili, u zadnjih nekoliko mjeseci nekih 7-8 momaka i djevojaka godina izmedju 22 i 32 ... i mislim da sve njihove priche mogu sazet u jednu recenicu, takodjer povratnika, " jarane gore sam imo vishe - ovdje zivim bolje "
Da je lako .. da chekaju sva vrata otvorena i crveni tepisi prostrti .. daleko od toga .. naprotiv .. bice ih dosta koji ce rezat na tebe ....zbog svega .. uzimash im posao .. tjerash ih da se vishe trude .. ali da se moze .. moze se i te kako .. od ove grupe sto ti spomenuh gore jedna je doktor u KUC Sarajevo, autor rechenice je savjetnik u jednom ministarstvu, jedan je vech prilichno visoko pozicioniran u jednoj banci, drugi radi u privatnoj IT kompaniji i kaze da mu nikad ljepshe nije bilo ...
Samo to najvishe ima veze sa tim gdje ti osjechash da ti je mjesto ... ako mislish da je ovdje ... pogotovo josh ako imash malo ljubavi .. onda ti se lako borit za to .. znash da vrijedi .. i uvjek chesh nachi neshto lijepo ... i nechesh razbijati glavu da bi ti engdje drugo bilo bolje
ako ne znash ili ne daj Boze nemash .. onda se spremi da te sve nervira i sve smeta i da samo ruzne stvari vidish .. i da kad god promislish .. svugdje che ti sve ljepshe izgledat nego ono stho imash ovdje
Uglavnom stha god se odlucish/odluchite .. prvo budite nacisto sa sobom da je to ono stho zelite .. a onda .. sretno vam .. i u jednoj i u drugoj varijanti
- ljubav_aha
#180 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
imam milion razlicith primjera koji su se vratili u BiH,kao i primjera koji su se vratili iz BiHRichard Sorge wrote:Vjerovatno misli na to da svi mi ( ili vechina nas ) ima prijatelje po Canadi, Usa, Swe ... koji bi se svake godine vratili ali .... zanm ja da tu ima dosta njihovoh folova i neodluchnosti ...ali .. ima i sasvim objektivnh poteskoca .. koje treba rjeshiti .. najmanji je onaj ostavit chist rachun tamo ... a imat barem do pola pun ovdje
vecina se vrati sa pasosem i novcem,i osigurnaim poslom u BiH
ostali ,rizikuju cesto iz drugih razloga
- ahuseino
#181 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Richard Sorge wrote:Vjerovatno misli na to da svi mi ( ili vechina nas ) ima prijatelje po Canadi, Usa, Swe ... koji bi se svake godine vratili ali .... zanm ja da tu ima dosta njihovoh folova i neodluchnosti ...ali .. ima i sasvim objektivnh poteskoca .. koje treba rjeshiti .. najmanji je onaj ostavit chist rachun tamo ... a imat barem do pola pun ovdje
Svakom svoje... Kad' kaze drug, ljepse. ima tu svasta sto cini ljepotu ili grozotu... zivot, skola, kultura, licna sigurnost, sigurnost familije, nepotizam, korpucija, nacionalizam, kapitalizam...
Materijalno, slozit cemo se, nije sve u zivotu... (ali popravlja raspolozenje)...
Dodatno meni barem, je buducnost mog pokoljenja... i sta ja smatram da je bolje za njih...
Kao i tvoji prijatelji nemam sumnje sta bih ja radio za zivot tamo, ali kako kazem ima drugih stvari...
-
Static-X
#182 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Ja se vracam za mjesec,
al dolazim nazad u ameriku mjesec poslije
- Šeha
#183 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Objasni.babyline wrote: Ovo mi je vise samozavaravanje,al hajd dobro dodje taj privid slobode izbora... sta bismo bez tih nekih psiho trikova u votazi
Sto ti to zvuci kao samozavaravanje. Sta bi to mene sprijecavalo da se vratim u Bosnu ako sutra odlucim? Zakon sigurno ne. Stan tamo imam. Nisam ozenjen. Posao je jedina prepreka koju ja vidim ali sigurno nije ogranicenje.
- ahuseino
#184 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
MjesecStatic-X wrote:Ja se vracam za mjesec,
boli tebe guzonja
P.S. Stas' tamo mjesec...
-
Lutalica_sa
#185 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Vracanje? Ma zdra'o! Niste budale... 
- ahuseino
#186 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Pa @Seha ba on popularan pravo
... a ovaj grad mu je sve dao... NY
Evo ga unplugged:
A evo ga i gostuje:
... a ovaj grad mu je sve dao... NY
Evo ga unplugged:
A evo ga i gostuje:
-
Static-X
#187 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
ahuseino wrote:MjesecStatic-X wrote:Ja se vracam za mjesec,
al dolazim nazad u ameriku mjesec poslije![]()
boli tebe guzonja![]()
![]()
P.S. Stas' tamo mjesec...
Sto, kratko jeli?
-
MimmaShish
#188 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Zivim u americi vec 11 godina i kako ameri kazu "living the american dream". U bosnu kakva je sada se nebi vratila. Bosna nam naravno svima nedostaje, Bosanac iz bosne ide al bosna iz bosanca nikada
Bilo bi predivno imati svu svoju rodbinu i prijatelje blizu. Nista bolje od jutarnje kafice sa kolegicom i duge trac partije he he Ali to je nazalost jedina pozitivna stvar koja mi pada napamet o zivotu u bosni. Moja porodica ide "kuci" svake godine po jedno 2-3 sedmice, vidimo rodbinu i prijatelje, nahvatamo se bosanskog "rahatluka", ostavimo svezanj love i nazad u dobru staru u.s. of a. Kad kazem "rahatluk" kazem to ironicno. Odem u prodavnicu, zenka na kasi, nekulturna do milog boga. Odem u postu, moram tri put zvat covjeka za salterom da mi proda markice, kaze cekaj bona da popijem kafu. Zabolio me zub po nesreci, morala zubaru. Radi tip na dva pacijenta, mene i jos nekog covjeka, dade njemu injekciju prvo pa istom iglom hoce i mene da bode. Odmakni se od zuba umene
Znas li ti za sidu i hepatitis.
Moradoh u opstinu za neki papir, poslase me na pet razlicitih mjesta i svaki mi sluzbenik, u magli duhanskog dima tako gustoj da se jedva vidi, odbrusi "neradim ja to idi nekom drugom''. To je bosanska svakodnevnica. Nakon zivota u holandiji, njemackoj i americi takav bezobrazluk jednostavno nije prihvatljiv. Od ove tri zemlje u kojima sam zivjela, amerika je najbolja. Ukratko, ima se moze se. Radimo normalno, ne rintamo. Nema stresa, srecni mi, srecna djeca. Uklapamo se dobro, he he doduse nije tesko, zivimo u sjevernoj kaliforniji, svaka treca faca je imigrant. Valjda ce se situacija u bosni poboljsati za jedno 35 godina tako da bar penzionerske dane mogu provesti u bosni moj home sweet home.
-
Static-X
#189 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Prvi post, pa tako duhovit 
- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#190 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Pa dozla da smo zabit Africka.
Hajd sve, ali ovo za zub
Hajd sve, ali ovo za zub
-
Static-X
#191 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
besana wrote:Ja se nadam da je i poslijednjiStatic-X wrote:Prvi post, pa tako duhovitocam'
I ja bogam da me nebi slucajno odvratila, a ja vec karte kupio
- HAVANA
#192 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
MimmaShish wrote:Zivim u americi vec 11 godina i kako ameri kazu "living the american dream". U bosnu kakva je sada se nebi vratila. Bosna nam naravno svima nedostaje, Bosanac iz bosne ide al bosna iz bosanca nikadaBilo bi predivno imati svu svoju rodbinu i prijatelje blizu. Nista bolje od jutarnje kafice sa kolegicom i duge trac partije he he Ali to je nazalost jedina pozitivna stvar koja mi pada napamet o zivotu u bosni. Moja porodica ide "kuci" svake godine po jedno 2-3 sedmice, vidimo rodbinu i prijatelje, nahvatamo se bosanskog "rahatluka", ostavimo svezanj love i nazad u dobru staru u.s. of a. Kad kazem "rahatluk" kazem to ironicno. Odem u prodavnicu, zenka na kasi, nekulturna do milog boga. Odem u postu, moram tri put zvat covjeka za salterom da mi proda markice, kaze cekaj bona da popijem kafu. Zabolio me zub po nesreci, morala zubaru. Radi tip na dva pacijenta, mene i jos nekog covjeka, dade njemu injekciju prvo pa istom iglom hoce i mene da bode. Odmakni se od zuba umene
Moradoh u opstinu za neki papir, poslase me na pet razlicitih mjesta i svaki mi sluzbenik, u magli duhanskog dima tako gustoj da se jedva vidi, odbrusi "neradim ja to idi nekom drugom''. To je bosanska svakodnevnica. Nakon zivota u holandiji, njemackoj i americi takav bezobrazluk jednostavno nije prihvatljiv. Od ove tri zemlje u kojima sam zivjela, amerika je najbolja. Ukratko, ima se moze se. Radimo normalno, ne rintamo. Nema stresa, srecni mi, srecna djeca. Uklapamo se dobro, he he doduse nije tesko, zivimo u sjevernoj kaliforniji, svaka treca faca je imigrant. Valjda ce se situacija u bosni poboljsati za jedno 35 godina tako da bar penzionerske dane mogu provesti u bosni moj home sweet home.
Jel te mama naučila da ne valja lagati?

Blago tebi u ameriKi.
- HAVANA
#193 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Pravo iz amerike
- muha_sa
#194 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
istinu zboriš-nema štaMimmaShish wrote:Zivim u americi vec 11 godina i kako ameri kazu "living the american dream". U bosnu kakva je sada se nebi vratila. Bosna nam naravno svima nedostaje, Bosanac iz bosne ide al bosna iz bosanca nikadaBilo bi predivno imati svu svoju rodbinu i prijatelje blizu. Nista bolje od jutarnje kafice sa kolegicom i duge trac partije he he Ali to je nazalost jedina pozitivna stvar koja mi pada napamet o zivotu u bosni. Moja porodica ide "kuci" svake godine po jedno 2-3 sedmice, vidimo rodbinu i prijatelje, nahvatamo se bosanskog "rahatluka", ostavimo svezanj love i nazad u dobru staru u.s. of a. Kad kazem "rahatluk" kazem to ironicno. Odem u prodavnicu, zenka na kasi, nekulturna do milog boga. Odem u postu, moram tri put zvat covjeka za salterom da mi proda markice, kaze cekaj bona da popijem kafu. Zabolio me zub po nesreci, morala zubaru. Radi tip na dva pacijenta, mene i jos nekog covjeka, dade njemu injekciju prvo pa istom iglom hoce i mene da bode. Odmakni se od zuba umene
nego--ne vrci se vamo ni za živu glavu
- HAVANA
#195 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Ja se sav naježio
- muha_sa
#196 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
kude si se vas naježio
kudekan najviše 
- HAVANA
#197 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
Stid me reć. 
- ljubav_aha
#198 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
ovdje izgleda valda opsti haos i ludnica 
- muha_sa
#199 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
ljubav_aha wrote:ovdje izgleda valda opsti haos i ludnica
istom nas injekcijom boli
- JThomas
#200 Re: Vratiti se iz Amerike u Bosnu..
a tek ovi što se bodu džointom u venu...