Agresivni psi??

Za sve koji vole ta divna stvorenja...

Moderator: anex

Locked
Vrteska

#176 Re: Agresivni psi??

Post by Vrteska »

Dasi wrote:
Zar ti psi nisu odvuceni na Skakavac? Ili ti pogled s prozora dobacuje cak do gore?
Je li vi znate da i u Nahorevu žive ljudi? Da neki čak i idu pješke kući kada propuste zadnji autobus?
I šta sad, mi se bojimo pasa pa haj'mo ih samo poslati njima? Najjači.
springtime

#177 Re: Agresivni psi??

Post by springtime »

nidokralj wrote:boli me qu¨c sto tebe nije napao,mene jest :x :x

btw. zasto osudjujete covjeka koji je potrpao pse i odveo tamo gdje nece nikome smetati. :? :?
Jesi li ti taj?
springtime

#178 Re: Agresivni psi??

Post by springtime »

nidokralj wrote:@ a_akcija

dobro.sve sto si napisao je istina.ali ovdje u dzamijskoj nit je ko mucio te pse(osim djevojcica koje ih hrane pa ih i nekada zajasu :? :? ),nit ih je ko otrovo.samo su psi odvedeni.evo maloprije je auto udarilo psa.djevojcice iz komsiluka su ga odvele kod veterinara koji nije htio pomoci jadnom bicu jer je lutalica.svaki normalan covjek osudjuje te psihopate i retarde sto muce slabija bica od sebe, ali to ovdje nije bio slucaj. ;-)
Onda znaš da je već dva mjeseca ova ulica jedno veliko gradilište. Od samog jutra do mraka tu se smjenjuju radnici i radnici, i nikad ni jednog nisu napali. A tu su bili cijelo vrijeme, u prašini. Idu radnici okolo, kopaju, premještaju ih kako napreduju sa poslom i ništa. Čudno zar ne, a nepoznati ljudi?
Spominješ djevojčice, pitam opet, kako to da njih ne grizu?
Koliko ljudi prođe dnevno kroz ovu ulicu pa opet, psi ih i ne pogledaju.

Uzmeš li kamen pa ga baciš na njih, e to je već druga priča. A nije jednom da se to desilo... Kako neko već reče, psi pamte. Kad pas hramlje na zadnju nogu zbog toga :( , to nije mučenje?
Gledaš ih kako mirno spavaju jadnici, a ti sjedneš na bicikl pa se zaletiš na njih iz čiste obijesti :x i podvrisneš iz sve snage. Kako se to zove, je li to zlostavljanje, izazivanje? I tako duže vrijeme...

I na kraju, da su to tako opasni psi (a ti znaš dobro da nisu), kako to da ih je onaj nasilnik bez problema, onako poslušne i naučene da vjeruju ljudima, potrpao u kombi bez posljedica? :x :cry:

Možeš pokušavati obmanuti ljude, ali ovaj mladi nasilnik zna dobro šta je uradio, a njegovi roditelji ako znaju i to opravdavaju, onda nam se valja još jače zabrinuti.

Ne znam kad neko radi zlo, kakvom se dobru nada?
kokuz_sa

#179 Re: Agresivni psi??

Post by kokuz_sa »

ama djabe vi naprdjujete ovdje..
i dosta vas vidim pise napusteni cuke i sta vec..
ma odakle ba u sarajevu jedno 5000 napustenih pasa?

to su lutalice X generacije..znaci nikad vlasnika imali nisu..
ajd sve je lijepo kad kazete treba znat prici cuki ne dirat ga i bla bla bla..
al drugacije ce se ponasat cuko koji je nekad imao vlasnika i druzio se sa ljudima..od kera koji je sav svoj zivot na ulici i koji zivi po svom psecem zakonu
-daj da nadje hrani..i otme je,jer to je zakon ulice ako neces ostat gladan moras se borit sa drugim za hranu(sada jel cuko konta da se treba borit s drugim kerom ili cak covjekom ..to je pitanje)
-i daj da zaskoci cuko kakvu kujicu pa bude puno malih kucica..koje majka brani ko luda..
ovo brani treba pod navodnicima jer kuja napada i kad neko beze prolazi na 10metara od kucica i ne zna jesul tu jer ju je strah za njih..

eh svi zaboravljaju taj copor..tj izraz copor..u coporu ima hijerarhija..znaci glavni cuko..i taj copor isti ima svoj teritorij..eh sada ljudi iz neke ulice tu zive i kerovi su navikli na njih al npr dodje neko drugi da tuda prodje oni ce lajat cak i napast jer brane svoj zapisani dio..

uglavnom nit sam ja pseci psiholog niti vi koji naprdjujete da ker nece ujest ako ga ne diras..
ni vi ne znate sta se u njegovoj glavi desava..kad upekne +40 stepeni a on gladan i nadignutog k... jer mu neka kujica nije dala..i povrh svega tu prodje neki biciklista ili djete se igra kosarke..i belaj
Ko zna

#180 Re: Agresivni psi??

Post by Ko zna »

jaca78 wrote:
Na 033/492-272 ili [email protected] se obrati nacelniku Novog Sarajeva Nedzadu Koldzi. Pa mu fino reci kako te je strah i kako ne zelis pse ispred svoje zgrade i usput podsjeti na Zakon o zastiti i dobrobiti zivotinja, prema kojem:

Član 3.

Zabranjeno je životinju bez opravdanog razloga ubiti, nanositi joj bol, patnju i štetu, mučiti je
i namjerno izlagati stresu i strahu.

Član 28.

(4) Sklonište za životinje osniva fizičko ili pravno lice, jedinica lokalne samouprave,
općina, grad, kanton ili entitet.

Član 29.
(Higijenski servis)
(1) Napuštene i izgubljene životinje skupljaju zaposleni u higijenskom servisu tako da
životinji nanose najmanje bola i patnji i predaju ih u skloništa za životinje.

Cijeli Zakon na http://www.drustvonoa.org/dokumenti/Zak ... ja_bos.pdf

Stvarno mi žao razočarati one građane koji su uživali da se za njihove novce i to stotine hiljada maraka godišnje proljeva krv i nanose patnje, ali s tim smo zavrsili
:thumbup:
Dead Man Walking

#181 Re: Agresivni psi??

Post by Dead Man Walking »

Ko je od ovih, bilo iz udruzenja, bilo s foruma, bilo iz Breze, bilo iz Sarajeva ili nekog petog mjesta, a koji zastupaju stav "ne diraj cuku, nece ni on tebe" spreman braniti tu tezu imenom i prezimenom, i recimo nekom odstetnom sumom od par hiljada konvertibilnih? Ko toliko vjeruje coporu, pa da mu se mogu javiti oni koji se nadju na udaru?

Moju mamu je ujeo, zena mi ne smije proci kroz ulicu kad se smraci. Sigurno ce se sad naci neki pametnjakovic da kaze kako su ih nekad sutale i vukle za rep, pa doslo vrijeme za payback. :x
DYD666

#182 Re: Agresivni psi??

Post by DYD666 »

Ma u svemu ovome je takodje zanimljiva jedna teza koja se provlaci; nije mi bas najjasnije zasto mogi ucesnisi ove diskusije petenciraju kako "mi" "obicni gradjani" zapravo moramo zvati nacelnike opstina, ostavljaju se tu neki brojevi tel. sve je to O.K. (da se razumijmo, vec sam napisao kako sam zvao policiju, ali nista)...pitam se; koji vrag udruzenje ne nazove nekoga? - vec se samo oglasavaju radi kojekakvih "incidenata". Kada svakako trenutno niko nije izasao sa pametnom i konkretnom solucijom, logicno mi dodje da ako je udruzenje kao preuzelo na sebe obavezu o brizi i tih lutalica - nebi li oni onda trebali rjesavati i ove tel. stvari?
Na kraju krajeva, mozda ih shvate ozbiljnije nego mene ili nekog od vas kad kao pojedinci nazovemo...i opet da ponovim, zvao sam ja kao obicni gradjanin i nista se nije desilo. Evo zvacu jos par puta, dok neko nekome ne dojadi, ali zaista se onda covjek zapita zasto udruzenje ne uputi pozive, mailove, letke? Upadaju sami sebi u usta, kao ti psi su njihova nadleznost samo kad ih neko odveze negdje, ali ako treba peglati nacelnike, onda su nadleznost onih koji ih se plase i kojima jedino predstavljaju problem. Mozda nisam najbolje sve to shvatio, ali tako ispada zaista sto je poprilicno licemjerno, ali evo otvoren sam za prosvjeteljenje :mrgreen:
jaca78

#183 Re: Agresivni psi??

Post by jaca78 »

odštetu za takve stvari mozes traziti samo od drzave, odnosno institucija vlasti, a nikako udruzenja za zastitu zivotinja. Udruzenja prema zakonu nemaju nikakvu obavezu rjesavati ovaj problem. to je iskljucivo obaveza vlasti (opcine, gradovi, kanton, entiteti...) koji evo vec 18 mjeseci nakon usvajanja zakona nisu uradili bas nista
jaca78

#184 Re: Agresivni psi??

Post by jaca78 »

DYD666 wrote:Ma u svemu ovome je takodje zanimljiva jedna teza koja se provlaci; nije mi bas najjasnije zasto mogi ucesnisi ove diskusije petenciraju kako "mi" "obicni gradjani" zapravo moramo zvati nacelnike opstina, ostavljaju se tu neki brojevi tel. sve je to O.K. (da se razumijmo, vec sam napisao kako sam zvao policiju, ali nista)...pitam se; koji vrag udruzenje ne nazove nekoga? - vec se samo oglasavaju radi kojekakvih "incidenata". Kada svakako trenutno niko nije izasao sa pametnom i konkretnom solucijom, logicno mi dodje da ako je udruzenje kao preuzelo na sebe obavezu o brizi i tih lutalica - nebi li oni onda trebali rjesavati i ove tel. stvari?
Na kraju krajeva, mozda ih shvate ozbiljnije nego mene ili nekog od vas kad kao pojedinci nazovemo...i opet da ponovim, zvao sam ja kao obicni gradjanin i nista se nije desilo. Evo zvacu jos par puta, dok neko nekome ne dojadi, ali zaista se onda covjek zapita zasto udruzenje ne uputi pozive, mailove, letke? Upadaju sami sebi u usta, kao ti psi su njihova nadleznost samo kad ih neko odveze negdje, ali ako treba peglati nacelnike, onda su nadleznost onih koji ih se plase i kojima jedino predstavljaju problem. Mozda nisam najbolje sve to shvatio, ali tako ispada zaista sto je poprilicno licemjerno, ali evo otvoren sam za prosvjeteljenje :mrgreen:
tebi izgleda puno toga nije jasno, zato jer jednostavno nisi upoznat kako sve ovo funkcionise. zasto mislis da udruzenja imaju obavezu telefonirati umjesto tebe? ti im dajes pare, neko im daje budzetske pare? sve sto udruzenja rade rade vlastitim novcima ili privatnim donacijama pojedinih humanih gradjana.
udruzenja, naravno zovu. ali kad bi uz to jos ti, tvoje komsije, tvoja familija... vrsili pritisak na nacelnika, to bi tek bilo nesto. jel tebi stalo rijesiti problem napustenih pasa? jesi li spreman/na učestvovati u tome? hoces se uključiti u akciju besplatne sterilizacije i cijepljenja pasa?
ako je tvoj odgovor da, javi se na pp, pa cemo se organizovati.
Better Man

#185 Re: Agresivni psi??

Post by Better Man »

Volim životinje, pa tako i pse, ali da se razumije sve pse lutalice koji su skloni agresivnosti i koji napadaju odrasle ljude, djecu treba lijepo uspavati, jer takve pse ne možete promjeniti i oni će uvijek predstavljati opasnost. Isto tako rasne pse koji imaju svog vlasnika, a koji napadnu i nanesu povrede bilo odraslom čovjeku bilo djetetu treba uspavati. I kad smo kod rasnih pasa koji su skloni agresivnosti, vlasnik obavezno mora da mu stavi brnjicu.
jaca78

#186 Re: Agresivni psi??

Post by jaca78 »

Zakon je propisao šta se radi u slučaju agresivnog psa. zna se da se svugdje agresivni psi eutaniziraju.
ali samo stručnjak može procijeniti i utvrditi da je pas agresivan, a nikako predsjednik kućnog savjeta
DYD666

#187 Re: Agresivni psi??

Post by DYD666 »

jaca78 wrote:zasto mislis da udruzenja imaju obavezu telefonirati umjesto tebe? ti im dajes pare, neko im daje budzetske pare?.
Ok razumjemo se, nisam mislio toliko na tehnicki aspekt, i nije da striktno mislim kako moraju telefonirati umjesto bilo koga, vec prosto s druge strane mi je bilo bezveze ako se ni ja kao pojedinac ne oglasavam kad ih neko potrpa u kombi i dizem halabuku i nazivam to incidentom, ne vidim smisao u tome zasto oni to rade.
Drugim rijecima; ako ne zele da telefoniraju, peglaju i forsiraju bilo koga da uradi bilo sta, bilo bi fer da se onda i ne oglasavaju, ako nista bar ne na takav nacin, kada vec neko uzme stvari u svoje ruke (mada naravno da Nahorevo konkretno nije bez mane, napisao sam sta mislim o tome vec).
Last edited by DYD666 on 27/08/2010 09:48, edited 1 time in total.
jaca78

#188 Re: Agresivni psi??

Post by jaca78 »

slazem se da onaj ko ne zeli nista konkretno uraditi nema pravo ni palamuditi. to se odnosi i na udruzenja i na pojedince
DYD666

#189 Re: Agresivni psi??

Post by DYD666 »

jaca78 wrote:Zakon je propisao šta se radi u slučaju agresivnog psa. zna se da se svugdje agresivni psi eutaniziraju.
ali samo stručnjak može procijeniti i utvrditi da je pas agresivan, a nikako predsjednik kućnog savjeta
Nekako se kod nas sve pusta da se desi belaj pa se onda stvari saniraju naknadno. Strucnjak ili ne...valjda treba djelovati preventivno da i ne dodjemo u priliku da te napadne agresivan pas, ili da strahujemo jeli takav ili ne, a na kraju samo konstatujemo da je ipak bio.

Jutros gledam, ide dedica (jos mu nije mrsko bilo nadigao se prije 8, penzija valjda sta li) i pridje coporu koji koji se izlezava u hladovini, te im iz kese (koja nije bila mala uospte) poce davati hranu. Ne znam ali...nisam siguran ni koliko je to produktivno, jer dok svi mi cekamo ili eto poduzimamo mozda nesto, to ce sve sigurno potrajati kako god, a ovakvim postupcima , u mdjuvrmenu, samo ih se vise navikava na odredjene lokacije koje onda za one koji se plase, fakat postaju skoro 100% neprohodne tokom cijelog dana.
Da nisam zurio na posao, prisao bih mu i pitao da ima li preca posla?
Last edited by DYD666 on 27/08/2010 09:49, edited 1 time in total.
jaca78

#190 Re: Agresivni psi??

Post by jaca78 »

a zasto ne bi hranio pse? fakat ne kontam, de mi objasni. zasto? mislis da je bolje ako crkavaju od gladi?
i bas me zanima sta su to preća posla
DYD666

#191 Re: Agresivni psi??

Post by DYD666 »

jaca78 wrote:a zasto ne bi hranio pse? fakat ne kontam, de mi objasni. zasto? mislis da je bolje ako crkavaju od gladi?
i bas me zanima sta su to preća posla
Pa napisao sam; evo recimo jer ce ih narodski receno "navaditi" da se tu mnogostruko cesce vrzmaju nego inace, a onda moja zena i ja ne smijemo serbez na kafu otici, do granapa, moram ih zaoblilaziti preko iduceg mosta u radijusu od 300+ metara.
Necu da u svom naselju moram radi copora lutalica hodati stotine metara vise zato jer neko ima viska kostiju i hljeba! :x

Ljudi umiru od gladi...rove kontejrene...preca posla = da gleda svoja prije svega, nek spava, cita Avaz...u name it!
jaca78

#192 Re: Agresivni psi??

Post by jaca78 »

pa vec sam ti rekla da trebas raditi ako neces.
ja recimo hocu da neko hrani pse kod moje zgrade i sama ih hranim, jer su tada, isto kao i insani, manje nervozni. znas i ti kako si nervozan kad si gladan.
probaj i ti dati psu obrok, vidjeces da ce medju vama odmah sve biti drugacije.
inace, hranjenje nije zabranjeno zakonom, a i moralno je nahraniti gladno bice
Pasiflora

#193 Re: Agresivni psi??

Post by Pasiflora »

DYD666 wrote:Ljudi umiru od gladi...rove kontejrene...preca posla = da gleda svoja prije svega, nek spava, cita Avaz...u name it!
Pretpostavljam da ti hranis u svom komsiluku ove sto rove po kontejnerima... Naka - sevap je to. Tebi tvoj :P , dedi njegov.
DYD666

#194 Re: Agresivni psi??

Post by DYD666 »

jaca78 wrote:pa vec sam ti rekla da trebas raditi ako neces.
ja recimo hocu da neko hrani pse kod moje zgrade i sama ih hranim, jer su tada, isto kao i insani, manje nervozni. znas i ti kako si nervozan kad si gladan.
probaj i ti dati psu obrok, vidjeces da ce medju vama odmah sve biti drugacije.
inace, hranjenje nije zabranjeno zakonom, a i moralno je nahraniti gladno bice
Ko god voli toliko da hrani pse - kupis jednog, drzis u kuci, i njega hranis.
Ovdje pricamo u hranjenju necega za sta smo se slozili da mu tu nije mjesto svakako...nidje veze.
Ti isti "insani" koje hrane tvoji istomisljenici, su toliko nenervozni da me ganjaju za autom, leze pred haustorskim vratima ... ako da ne tu pricu macku o rep, vec je se izlizala...hvala ali takvim ne bih da dajem nista. Izadji solo u 3 ujutro na desetoricu pa da vidimo...i kani se zakona punog rupa jer mozda hranjenje nije zabranjeno direkt ali ono vodi do lajanja , galame buke tj. rusenja reda i mira, jeli to vec dozvoljeno?
1906

#195 Re: Agresivni psi??

Post by 1906 »

DYD666 wrote: Ljudi umiru od gladi...rove kontejrene...preca posla = da gleda svoja prije svega, nek spava, cita Avaz...u name it!

cccccc

nahrani ti te ljude - kupi jeftiniji mobitel i od razlike mjesec dana pravi rucak penzioneru
izbaci cigarete - ihh za mjesec dana koliko mozes dat
nemoj jest poguzijsku hranu - nego opet - nahrani jednog penzionera
smanji izlaske - nahrani jedno siromasno dijete

vjerovatno nista od ovog neces? :)
nego te jednostavno nervira - ako neko ko je napravio izbor da pomogne nekom, za koga osjeca da je ugrozen - a nije mu tesko nepojest previse, nego podijelit s nekim
-e sto on nije umjesto tebe nahranio tog nekog - koga si ti zapiko ko siromasnog

ne jedi cokoladu danas - to ti je 2 km - ihh - to je lepina i pavlaka :D

DYD666 wrote: Jutros gledam, ide dedica (jos mu nije mrsko bilo nadigao se prije 8, penzija valjda sta li) i pridje coporu koji koji se izlezava u hladovini, te im iz kese (koja nije bila mala uospte) poce davati hranu. Ne znam ali...nisam siguran ni koliko je to produktivno, jer dok svi mi cekamo ili eto poduzimamo mozda nesto, to ce sve sigurno potrajati kako god, a ovakvim postupcima , u mdjuvrmenu, samo ih se vise navikava na odredjene lokacije koje onda za one koji se plase, fakat postaju skoro 100% neprohodne tokom cijelog dana.
Da nisam zurio na posao, prisao bih mu i pitao da ima li preca posla ?
i pazi ti njega - sto djed - koji zna kako je nemati - i kako je bit gladan - sto on hrani neke jadnike, sto ih samo oanko ne posmatra i uziva u njihovoj patnji :lol: :lol:

ne mislis da djed moze bit mjerodavniji od tebe u odluci?

valjda, jer onaj ko nema lakse razumije slicnog :)
ili jednostavno jer je taj djed, ma koliko nemao - u boljoj poziciji od psa koji si ni na jedan nacin ne moze priustiti - osim da se neko sazali
il jednostavno poneki ljudi pocnu razmisljat o zivotu i onom sto su uradili - tek kad udju u godine
nadam se da ces bar ufatiti tu grupu pokajnika :D
DYD666

#196 Re: Agresivni psi??

Post by DYD666 »

sitno wrote:Pretpostavljam da ti hranis u svom komsiluku ove sto rove po kontejnerima... Naka - sevap je to. Tebi tvoj :P , dedi njegov.
Prvo skreces s teme, drugo, ostavi se po koja kriska ljeba ako te bas zanima toliko, sigurno je ne odnesem coporu. Visak kostiju pak posaljem psu od poznanice kojeg drzi u basti iza kuce, u prirodi.
Last edited by DYD666 on 27/08/2010 10:17, edited 1 time in total.
DYD666

#197 Re: Agresivni psi??

Post by DYD666 »

1906 wrote: nahrani ti te ljude - kupi jeftiniji mobitel i od razlike mjesec dana pravi rucak penzioneru

vjerovatno nista od ovog neces?
Wrong
1906

#198 Re: Agresivni psi??

Post by 1906 »

DYD666 wrote:
1906 wrote: nahrani ti te ljude - kupi jeftiniji mobitel i od razlike mjesec dana pravi rucak penzioneru

vjerovatno nista od ovog neces?
Wrong

super - onda ce neki od tih ljudi - koji vidi koliko znaci milostinja - vjerovatno nahranit nekog jadnog psica svojim ostacima :)

i svijet ce biti lijep :)

samo nek je krug pokrenut :lol:
DYD666

#199 Re: Agresivni psi??

Post by DYD666 »

1906 wrote: nego te jednostavno nervira - ako neko ko je napravio izbor da pomogne nekom, za koga osjeca da je ugrozen - a nije mu tesko nepojest previse, nego podijelit s nekim
Jedina stvar koja me nervira je da ne smijem normalno do granapa proci, te normalno spavati po noci, a svidjelo ti se ili ne to ima veze sa onima koji ih hrane. Zao mi je ako se nalazis poluprozvanim... :roll:
-Romeo-

#200 Re: Agresivni psi??

Post by -Romeo- »

jaca78 wrote:odštetu za takve stvari mozes traziti samo od drzave, odnosno institucija vlasti, a nikako udruzenja za zastitu zivotinja. Udruzenja prema zakonu nemaju nikakvu obavezu rjesavati ovaj problem. to je iskljucivo obaveza vlasti (opcine, gradovi, kanton, entiteti...) koji evo vec 18 mjeseci nakon usvajanja zakona nisu uradili bas nista
pa u tome i jeste glavni problem, izlobirali su zakon i sad guzicom u kraj, ili što bi rekli lako je tuđim k..... koprivu mlatit. a za napade pasa u međuvremenu niko ne odgovara, što je po meni osnovni problem.
Locked