http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/teme ... politikant
Avdić je veliki lažov i mali frustrirani politikant
Reagirao si upravo onako kako je svako iole upućen u tvoj "moralno-politički" lik i specifiku tvog nadripisanja - očekivao...
29.11.2008. 21:34
Aferim, Seno?!
Pošto prijetiš sudom, neka ovo ostaje zapisano i opečaćeno!
Ratno Predsjedništvo Republike BiH u sastavu: Alija Izetbegović, predsjednik, Ejub Ganić, Stjepan Kljuić, Ivo Komšić, Tatjana Ljujić-Mijatović, Mirko Pejanović i Nijaz Duraković - kao članovi, plus Miro Lazović, kao predsjednik Skupštine RBiH i po funkciji član ratnog Predsjedništva, te po funkciji glavnokomandujući Armijom BiH, isprva Sefer Halilović, poslije Rasim Delić, bili su "Zločinačka organizacija na čelu sa A. Izetbegovićem"??!!
Svašta?! Svašta se u ovoj napaćenoj i obezglavljenoj "deželi" može reći i napisati?!
Šljam i šund
I još će to, kobajagi, S. Avdić dokazivati na sudu. Aman jarabi! Ovakve podvale, ovakve gluposti, beskrupuloznosti, drskosti, prljavštine, šljama, šunda i inih govana, nikada niko na ovim prostorima nit je čuo, nit je vidio.
To samo može izreći beskrajno frustrirani, inhibirani Senad, ne "od Bosne", već "od Švrakinog Sela".
I baš bih volio da vidim kako će se Senči ("intimizirano") ponašati na meni zaprijećenom SUDU i kako će mucajući tražiti ispriku.
Kako sam i prognozirao, S. Avdić će "kao štuka na lažni mamac" naletjeti i zagristi na udicu svoje intimne frustriranosti, beskrajne sujete i umišljene veličine. Senad Avdić, veliki lažov i mali frustrirani politikant.
Bravo, Seno!! Reagirao si upravo onako kako je svako iole upućen u tvoj "moralno-politički" lik i specifiku tvog nadripisanja - očekivao.
Na pune tri stranice u tvojoj SB, negiraš: prvo, lažno, diletantski, neuvjerljivo; drugo, tvoja redakcija upravo dokazuje moju tvrdnju da se radi o "somnabulnosti", bez obzira na to što tvrdiš da ja ne znam šta taj pojam znači. Ako si preveo svima znanu riječ "degenek", mogao si prevesti i "somnabulnost", a pogotovu, Avdiću, nemoj mi držati lekcije o jeziku, npr. francuskom, koji ja poznajem bolje nego ti bosanski. (Francuzi ne kažu, kako ti profane navodiš: "cest la vie", ispravno je: "c'est la vie" - To je život!)
A oko "degeneka" (stari bosanski izraz tzv. turcizam) nemam dvojbe: on se uvijek davao (i treba davati) neposlušnoj, čangrizavoj i laži sklonoj djeci.
Možda sam ja taj izraz i upotrijebio, ne bih li te "dozvao pameti", "usaulio" i učinio poštenim čovjekom (Očito je bilo uzalud).
Treće, i ono što sablažnjava ukupnu javnost (ako SB uopće utječe na kreiranje javnog mnijenja), jeste tvoja radikalna zamjena teza, pa i same osnove tvoje najavljene tužbe ("Podstrekavanje na ubistvo"). Avdiću, moram ti ponoviti: Ti si toliko minoran, jadan i bezopasan, beznačajan, obezglavljen, smušen i isfrustriran da te niko, baš niko ne želi ubiti. Ne boj se! Ti ubijaš sam sebe i to ti je dovoljno! Ne trebaju ti tu nikakvi dodatni "argumenti" i razlozi. Ni Lekići, ni Radončić, ni moji "pravni savjetnici" (Lučić, Bibić, Bago), ni tvoje jadno "upinjanje" da me svežeš, ili kamatiraš s onima koji su aktualno žestoko medijski proskribirani.
Umjesto da se baviš "mojom novom stanodavkom", bolje bi ti bilo da nastaviš istraživački projekt pod radnim naslovom: "Mačije govno pred Lagumdžijinim vratima".
Salto mortale
U svom blasfemičnom, "somnabulnom" člančiću, Senad Avdić pravi "salto mortale". Ne optužuje on mene da sam ja šef ili "spiritus movens" bh. mafije, već da sam ja član "zločinačke organizacije": Predsjedništva RBiH (ratnog Predsjedništva) na "čelu s pravnim gazdom te zločinačke organizacije, s Alijom Izetbegovićem".
I još dodaje da je to Predsjedništvo "amnestiralo, legaliziralo, pomagalo i opskrbilo ratni kriminal, bestijalne zločine, etničko čišćenje, trgovinu narkoticima... itd".
E, poslije 200 hiljada mrtvih i milion raseljenih, nas, Karadžićeve i Miloševićeve žrtve, samo bolesni Avdićev um može proglašavati zločincima i još nam prijetiti sudom.
Autor: Nijaz Duraković