Gdje kupiti namjestaj!

Post Reply
dpjokala26

#176 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by dpjokala26 »

sad mi nije jasno,dal ima malagica u rajlovcu ili je zamandalio?? ja imam njihov namjestaj,davno kupljen jos dok im je salon bio na grbavici.prezadovoljna sam.doduse nije bio jeftin negdje oko 2000 maraka.doslo vrijeme za zamjenu,pa bih opet kod njih.jedina zamjerka je sto namjestaj nije po jusu(ne znam da li taj standard danas postoji i kako se zove)tako da smo se malo pomucili da ga unesemo u stan jer je poveci.
Danguba

#177 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by Danguba »

Ja sam kod Malagica neke 2004 god. kupio ugaonu garnituru na razvlacenje. Uspio sam dva puta da je razvucem a poslije niti da je razvucem niti da je slozim kako treba. Stalno nesto klizi. Zvao ih 10 puta i sve obecaju a nikada nisu dosli.
Kako vidim polako zatvaraju salone. Valjda su svoje odradili. :D

Nikada vise oni.
manekenka u penziji

#178 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by manekenka u penziji »

Malagic ne radi sigurno već godinu dana
strong69

#179 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by strong69 »

Los izbor totalno. Nemam pojma gdje cu kupiti namještaj.

Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
muha_sa

#180 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by muha_sa »

strong69 wrote:Los izbor totalno. Nemam pojma gdje cu kupiti namještaj.

ako imaš stari nadji dobrog tapetara i presvuci--bit ce ti bolji neg novi.
Nisrin

#181 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by Nisrin »

Pogledaj u SINKRO namjestaju, imas u Hrasnici velik izbor :D Nije skupo, kvalitetno je, mi smo kupili prije 2 mjeseca ugao na razvlacenje :D premocno izgleda...

Nisam znala da se Malagic zatvara, mozda jer mu je fabrika u Brckom kompletna poplavila kada su bile one poplave?! Iako znam da su neku fabriku imali i u Hrvatskoj, negdje oko Gunje, koja je takodjer poplavila.-. Malagic jeste bio kvalitetan, ali zato i skup! Bude poneki ugao Malagicev u JYSKu :D
manekenka u penziji

#182 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Mi smo kupili predobru garnituru u Malagicu pred samo zatvaranje i dobili dobro sniženje. Namještaj stvarno extra izgleda.
Kad si već kod sinkra, gledam u OBI-ju, postavili su exoponat dnevne sobe i namještaj u njoj. Ma mogu se kladiti da je SINKRO-v. Sad mi krivo sto nisam vidjela po kojoj cijeni nam ga prodaju.
Bancho

#183 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by Bancho »

Zadnjih nekoliko dana intezivno trazim namjestaj i od svega do sada vidjenog, Bellona je definitivno najbolja.
strong69

#184 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by strong69 »

muha_sa wrote:

ako imaš stari nadji dobrog tapetara i presvuci--bit ce ti bolji neg novi.
Nemam nikakav namjestaj. Nisam namjeravao kupovati ga ali sam prijatelju iz Maglaja, odnosno njegovoj porodici dao kompletan namjestaj (dnevni boravak) jer su ljudi ostali bez svega. Ja sam bio u fazi renoviranja stana a posto mi nisu dozvoljavali da im drugacije pomognem uradio sam to na ovaj nacin.

Sad kad sam poceo da trazim namjestaj vidim da je izbor uzasan. Bio sam u Simpo salonu, u Kalei, Kestenu, Ambyenti...

@Nisrin,

Od Sinkra sam digao ruke jer su neki pisali veoma negativno o njima (o kome nisu?) ali mozda ipak odem i pogledam. Hvala na sugestiji.
Nisrin

#185 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by Nisrin »

strong69 wrote:
Od Sinkra sam digao ruke jer su neki pisali veoma negativno o njima (o kome nisu?) ali mozda ipak odem i pogledam. Hvala na sugestiji.
I ja sam imala "problem" sa njima, lagali su mi oko isporuke dok nisam sazvala sve direktore :D Namjestaj su dostavili u roku 12h :D A kolegicu su peglali 2 i po mjeseca :D
mO k3

#186 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by mO k3 »

blugirl wrote:
strong69 wrote:Ima li neko iskustvo sa ovim "Inside by Eco"? Hvala unaprijed.
Ja sam prije godinu i po kod njih narucila kauc na razvlacenje. Izgledalo mi je kao dobro rjesenje jer se jastuci za naslon samo obore kad se kauc izvuce a kad je uvucen, ispod ima prostora za odlaganje posteljine. Obzirom da mi je to rezervna opcija u djecjoj sobi, dugo ga nisam upotrijebila razvucenog. Prvi put kad sam ga razvukla, nije se mogao vise uvuci, odnosno nije mogao vise da uklopi zglob sa strane. Tako da sad klizi kad se sjedi na njemu. Vrlo nesigurno za djecju sobu. Jednom sam zaspala na njemu i zakljucila da je pretvrd i neudoban.
Kostao je 860 KM. Htjela sam proci jeftinije, rizikovala sam i zeznula se. Sad moram uzet novi i potrosit barem jos toliko. Reklamacija ne dolazi u obzir jer nisam na vrijeme primijetila i to su mi suptilno dali do znanja.

Mada, dok sam bila u njihovom salonu, izgledalo mi je kao da imaju dobra rjesenja.
Mi smo iz bl otišli u Sarajevo i otislis u Inside by Eco . U prvu ruku zaista kada gledaš slika izgleda dobro i moderno uradjenja ,ali kada smo došli u salon nije nam se ama bas ništa svidjelo . Previše para za malo muzike tako da smo našli te neke bolje solucije
eluna

#187 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by eluna »

dpjokala26 wrote:sad mi nije jasno,dal ima malagica u rajlovcu ili je zamandalio?? ja imam njihov namjestaj,davno kupljen jos dok im je salon bio na grbavici.prezadovoljna sam.doduse nije bio jeftin negdje oko 2000 maraka.doslo vrijeme za zamjenu,pa bih opet kod njih.jedina zamjerka je sto namjestaj nije po jusu(ne znam da li taj standard danas postoji i kako se zove)tako da smo se malo pomucili da ga unesemo u stan jer je poveci.
malagić je preselio proizvodnju u brčko, ne znam gdje su im saloni u sarajevu pokušaj izguglati
eluna

#188 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by eluna »

koliko vidim po raznim temama, najlakše je namještaj raditi po narudžbi kod manjih stolarija ili kod stolara privatno :|
StupskaBitanga

#189 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by StupskaBitanga »

eluna wrote:
dpjokala26 wrote:sad mi nije jasno,dal ima malagica u rajlovcu ili je zamandalio?? ja imam njihov namjestaj,davno kupljen jos dok im je salon bio na grbavici.prezadovoljna sam.doduse nije bio jeftin negdje oko 2000 maraka.doslo vrijeme za zamjenu,pa bih opet kod njih.jedina zamjerka je sto namjestaj nije po jusu(ne znam da li taj standard danas postoji i kako se zove)tako da smo se malo pomucili da ga unesemo u stan jer je poveci.
malagić je preselio proizvodnju u brčko, ne znam gdje su im saloni u sarajevu pokušaj izguglati
Max Mobel Rajlovac
Last edited by StupskaBitanga on 01/11/2014 23:18, edited 1 time in total.
VenomousV

#190 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by VenomousV »

Ovaaaaj... sta se dogodilo sa Stupom? Znam da je tamo prije bilo puno prodavnica namjestaja, danas odem nakon ne znam koliko godina i jupa-kjampa-zjapi :-?

I da, gdje ima blok kuhinja? :)
Postoji li jos uvijek Udobnost?
L.e.g

#191 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by L.e.g »

VenomousV wrote:Ovaaaaj... sta se dogodilo sa Stupom? Znam da je tamo prije bilo puno prodavnica namjestaja, danas odem nakon ne znam koliko godina i jupa-kjampa-zjapi :-?

kod mene 181 cmsirine .=290 KM
manekenka u penziji

#192 Re: Gdje kupiti namjestaj!

VenomousV wrote:Ovaaaaj... sta se dogodilo sa Stupom? Znam da je tamo prije bilo puno prodavnica namjestaja, danas odem nakon ne znam koliko godina i jupa-kjampa-zjapi :-?

Blok kuhinja imas u Fis-u u Halilovićima
VenomousV

#193 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by VenomousV »

Hvala, vidjeh danas =) al' pitam da nema jos negdje :D
mO k3

#194 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by mO k3 »

manekenka u penziji wrote:

Blok kuhinja imas u Fis-u u Halilovićima
ali je FIS ...
eluna

#195 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by eluna »

pa vraga mu kuhinje više niko i ne proizvodi baš zato što je najpraktičnije raditi ih po mjeri ....... a kvalitetnih stolara baš i nema na sve strane :roll:
eluna

#196 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by eluna »

Eurosa wrote:
eluna wrote:pa vraga mu kuhinje više niko i ne proizvodi baš zato što je najpraktičnije raditi ih po mjeri ....... a kvalitetnih stolara baš i nema na sve strane :roll:
Ja ne znam ko vise uopce kupuje u salonima,nama je sve u kuci radio majstor,od americkih plakara do kuhinje i kupaonickih elemenata,komode i predsoblje isto.
I ne da je kvalitetan nego je ODLICAN.Znalac,pa posavjetuje kako i sta treba,od kojeg materijala, kako,zasto.Spoji odvode,struju za perilicu sa sudje i napu,uopste nismo morali zvati ni vodoinstalatera ni elektricara kad covjek zna sve 8-)

Ako neko treba broj telefona neka se javi na pp.

Uspordbe radi, radili smo kuhinju od crvenog iverala visokog sjaja i dodatno preko polocica stavljali kaljeno staklo,po dnu kuhinje(ne znam kako se zove taj dio) stavili al lajsne,kao i po radnoj ploci ono bas full cool sto bi rekli i izaslo nas 1500-600 km jeftinije nego sto su nam u Begexu i Laseru uradili predracun.A kvalitet stopostotan. :thumbup:
slično iskustvo - možda nam je radio isti majstor :mrgreen:
za ovog znam da je radio namještaj nekim našim iz beča - ovdje radi tamo ugrađuje - njih dođe hebet jeftinije, a on zaradi

sad hoću da mi radi bračni krevet, dušek kupim sama, i to onaj što ima ladicu cijelom površinom (trebaju posebni mehanizmi - napisao čovjek ali me mrzi da i to pamtim) ........i to što kažeš PRAVI MAJSTOR, po sistemu ključ u ruke, čak i počisti za sobom, prebrišeš i upali da kuhaš ili kreni da koristiš ........ma ljepota
eluna

#197 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by eluna »

Eurosa wrote:Bas tako! Busi zid i drzi usisivac da gdje kakva praska ne padne, :lol: kad zavrsi u ruke Pronto i izglanca kuhinjju, sto kazes samo upali i kuhaj! :thumbup:

Cini mi se da smo naletile na istog :-D
teško da je moguće da 2 ista imaju :-D

postala sam broj u temi preporuke za majstora - zaista vrijedi jer radi perfektno
eluna

#198 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by eluna »

Eurosa wrote:
eluna wrote:
Eurosa wrote:Bas tako! Busi zid i drzi usisivac da gdje kakva praska ne padne, :lol: kad zavrsi u ruke Pronto i izglanca kuhinjju, sto kazes samo upali i kuhaj! :thumbup:

Cini mi se da smo naletile na istog :-D
teško da je moguće da 2 ista imaju :-D

postala sam broj u temi preporuke za majstora - zaista vrijedi jer radi perfektno

E nije kod mene je drugi, sad sam rovila po telefonu da nadjem broj. :lol: Ali eto, ima i takvih :-D
:lol: :lol: :lol: hajde falim te bože da imaju dvojica finih majstroa

šteta što takvi ljudi ne mogu da naprave firmu pa da rade .....kad firmu vodi neko kome je samo do love stalo a nikada nije zasukao rukave da nešto napravi onda i dobijemo ovo što po firmama imamo
Dr Baltazar

#199 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by Dr Baltazar »

VenomousV

#200 Re: Gdje kupiti namjestaj!

Post by VenomousV »

Dr Baltazar wrote:Gdje kupiti sličan ugao ?

http://www.bug.hr/_cache/566cc8d4e9d20c ... nd=2287706
Namjestaj Dzeni
Imas na Dobrinji 2 i u sopingu na Grbavici, cak ljepsi od tog sa slike
Cini mi se da se zove Sara (hocu i ja takav da uzmem :D )
995KM, biras dimenzije, stofove itd

P.S. Ako ko iz Dzeni-ja cita ovo, necu se buniti da mi date popust :D :D
Post Reply