Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Alfons Kauders

#176 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Alfons Kauders »

homo_sapiens wrote:
nigdje.nikog wrote:

Image

Jos Srbi da postave taj kriz i eto BALANSA !
Genijalno ! :D
imaju ba... tamo kod predsjednistva... poplocano sve crvenim plocama... eto za libertas zadace, treba im ponuditi da iscupaju svaku drugu kocku i stave bijelu... dati im sve potrebne dozvole, pa bujrum, da vidimo koliko im je stalo do hrvata... :D
julisiz es grant

#177 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by julisiz es grant »

tech10 wrote:Zeleno volim te zeleno.
Zeleni vjetar. Zelene grane.
Barku na moru zelenom
Konja u gori zelenoj.

Trebalo bi Lorku proglasiti pocasnim gradjaninom Sarajeva. :D
Zato je čitanje Lorke sarajevska furka :D :mrgreen: . Tek sad sam shvatio šta je Hari htio time reći :D
popajic

#178 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by popajic »

by SiSaJuMe on 21/08/2008 15:43
Hodaju Suljo i Ivan Sarajevskim ulicama,.
Obojica se pokliznu ali samo Suljo upade.
Onako razvaljen gleda Suljo Ivana pa mu veli:
Kako to ba Ivane obojica smo se pokliznuli ali samo ja upade?
Jebi ga jarane, nesmijem na tudju boju past.
:-D :-D Izvini,meni smijesno ovo upade!To u zadnje vrijeme cesto cujem.To Upao,a ne pao..
Ne kritikujem,samo mi shega :-D
exliberal

#179 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by exliberal »

nije da sad i ja preseravam ali stvarno svake godine kad dodjem u sarajevo nesto novo je ofarbano u zeleno....bez ljutnje ali malo se pretjeruje sa tim....nemojte mi sad price sam sirim strah i mrznju ali ....stvarno se pocinje pretjerivat
and

#180 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by and »

exliberal wrote:nije da sad i ja preseravam ali stvarno svake godine kad dodjem u sarajevo nesto novo je ofarbano u zeleno....bez ljutnje ali malo se pretjeruje sa tim....nemojte mi sad price sam sirim strah i mrznju ali ....stvarno se pocinje pretjerivat
sarajevo nema potrebe da se farbanjem dokazuje da je zeleno,jer je to odavno.u njemu su muslimani odavno bili većina.
potrebu za isticanjem obilježja,zastava...imaju oni koji su u gradovima u kojima su bili manjina,sada većina,a znamo kako su to postali u zadnjem ratu.
mene ova boja podsjeća na brazilsku.
fukara_tz

#181 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by fukara_tz »

U Tuzli bandere i ograde farbaju u zuto a zardinjere u plavo sta kaze "Croatia Libertas" na to :lol:

Image

Al zato problem u Tuzli nastaje kad se farba bilo sta u zeleno :lol: (pa i ono sto je oduvijek bilo zeleno, zgrada iz dole navedene vijesti) Kako Croatia Libertas ne primjeti ovu "ugrozenost" u Tuzli :lol: :lol:

Tuzlanska inspekcija obustavila radove na zgradi

Smeta im zelena fasada

Stanari zgrade u tuzlanskoj Rudarskoj ulici, već pola stoljeća poznate pod nazivom „Zenica“, ostali su u šoku nakon što je Služba za inspekcijske poslove općine Tuzla donijela rješenje o obustavi radova na rekonstrukciji fasade njihove zgrade jer je fasada ofarbana zeleno.

Image

Iako su radovi skoro pri kraju, u odluci stoji hitno prekidanje radova i naredba da se fasada zgrade umjesto zelenom, prefarba u ljubičastu boju. Konkretnog razloga za ovakvu odluku nema, a problem je time veći jer promjena boje snosi dodatne troškove, koje po principu „marka na marku“ finansiraju stanari i Općina Tuzla.

- Živim u ovoj zgradi već 30 godina, a u njenih pola stoljeća postojanja uvijek je imala zelenu boju fasade. Sanacijom fasade jednoglasno smo zadržali postojeću boju što je i odobreno od strane komisije i inspektora. Izmjenom postojeće boje stvaraju se naknadno veliki troškovi, a to sa sobom povlači i novu građevinsku dozvolu.

Generacije pamte ovu zgradu po zelenoj boji. Interesuje nas kome to smeta zelena boja nakon pola stoljeća -kazala je Kemija Mujezinović, predsjednik Odbora etažnih vlasnika zgrade „Zenica“.

Konkretno obrazloženje svoje odluke Služba za inspekcijske poslove nije dostavila ni upravitelju ni izvođaču radova u ovoj zgradi, kompaniji „Bosna lift“, kao ni etažnim vlasnicima.

Odluka iz maja

Općina Tuzla je na OV u maju ove godine donijela odluku o rekonstrukciji starih zgrada kao javnom interesu građana. Kao cilj subvencioniranja troškova Općina navodi sprječavanja opasnosti po prolaznike i imovinu od obrušavanja fasade. A. Mu. (Avaz)

:oops: :lol: :D
exliberal

#182 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by exliberal »

and wrote:
exliberal wrote:nije da sad i ja preseravam ali stvarno svake godine kad dodjem u sarajevo nesto novo je ofarbano u zeleno....bez ljutnje ali malo se pretjeruje sa tim....nemojte mi sad price sam sirim strah i mrznju ali ....stvarno se pocinje pretjerivat
sarajevo nema potrebe da se farbanjem dokazuje da je zeleno,jer je to odavno.u njemu su muslimani odavno bili većina.
potrebu za isticanjem obilježja,zastava...imaju oni koji su u gradovima u kojima su bili manjina,sada većina,a znamo kako su to postali u zadnjem ratu.

....znaci ako su po tebi muslimani (bosnjaci) bili vecina u Sarajevu (koje prema zadnjem zvanicnom popisu je imalo skoro 150.000 srba) po tome imaju pravo da sad farbaju grad u zeleno.....za razliku od srba koji su sad vecina u Banja Luci (sticajem ratnih okolnosti) i koji nebi trebali da isticu svoja obiljezja....malo me bunis
kockica_kockica

#183 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by kockica_kockica »

ubiste vise sa bojama ko je sta i kako ofarbao... :-)
zar se stvarno zamarate sa ovim glupostima???? :shock: meni zaista ne smeta ta zelena boja ako je lijepa i ako se uklapa... cak mi je i ovaj smajli :D jako simpatican... podsjeca me na mene jer se uvijek smijem :mrgreen:
Bušman

#184 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Bušman »

Image

Jebote, i Bog presao u muslimane... c c c c c

ili ipak nije :D

Image

Bog je po svom izgledu pravio Bušmane :D :D

P.S. A vlasti kad se brinu o zelenilu, neka se brinu o sumama, rijekama, planinama itd. da nam se te prirodne ljepote ne bi pretvorile u pejzaz druge slike. A Libertas neka izazdje malo na ulicu i neka se raspita. Za pocetak, ja se ne osjecam ugrozenim (nisam musliman)
IceQueen

#185 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by IceQueen »

kockica_kockica wrote:ubiste vise sa bojama ko je sta i kako ofarbao... :-)
zar se stvarno zamarate sa ovim glupostima???? :shock: meni zaista ne smeta ta zelena boja ako je lijepa i ako se uklapa...
cak mi je i ovaj smajli :D jako simpatican... podsjeca me na mene jer se uvijek smijem :mrgreen:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Btw... meni se cini da ovi trotoari bas i nece dugo trajati. :-) Puna Titova dijelica ovih trotoara!
kockica_kockica

#186 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by kockica_kockica »

IceQueen wrote:
kockica_kockica wrote:ubiste vise sa bojama ko je sta i kako ofarbao... :-)
zar se stvarno zamarate sa ovim glupostima???? :shock: meni zaista ne smeta ta zelena boja ako je lijepa i ako se uklapa...
cak mi je i ovaj smajli :D jako simpatican... podsjeca me na mene jer se uvijek smijem :mrgreen:

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

Btw... meni se cini da ovi trotoari bas i nece dugo trajati. :-) Puna Titova dijelica ovih trotoara!

ja imam kuci djelice... mislim da cu ih poceti skupljati.... kao slicice, postere i znacke :lol: :lol:
za_sada_bez_dobrog_nicka

#187 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by za_sada_bez_dobrog_nicka »

Ja se pak nadam kako će ova zelena kod nekih probuditi nostalgiju za hodanjem po livadi, pa neće li Bog d'o otići nazad na selo :D
shadow

#188 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by shadow »

za_sada_bez_dobrog_nicka wrote:Ja se pak nadam kako će ova zelena kod nekih probuditi nostalgiju za hodanjem po livadi, pa neće li Bog d'o otići nazad na selo :D
:lol: :thumbup:
and

#189 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by and »

exliberal wrote:
and wrote:

....znaci ako su po tebi muslimani (bosnjaci) bili vecina u Sarajevu (koje prema zadnjem zvanicnom popisu je imalo skoro 150.000 srba) po tome imaju pravo da sad farbaju grad u zeleno.....za razliku od srba koji su sad vecina u Banja Luci (sticajem ratnih okolnosti) i koji nebi trebali da isticu svoja obiljezja....malo me bunis
hoću da kažem da farbanje ulica nema veze sa tim ko je u sarajevu većina,niti da se farbanjem ulica nešto dokazuje,dok recimo nakon taze etničkog čišćenja dodavanje naziva srpski u imena gradova,krsna slava ovog onog imaju potrebu da nešto dokazuju.
kada ja nekome hoću da kažem ko sam i odakle,dovoljno je da kažem iz sarajeva i čovjek zna da sam iz bih,ako neko iz banja luke kaže ja sam iz banjaluke,pa ovaj mu kaže a ti si iz bih,e ovaj se uvrijedi i on bi sad nešto objašnjavao,baš kao i onaj iz mostara,gruda....e oni imaju potrebe za obilježavanjima,zastavama,krstovima...
Air Ramiz

#190 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Air Ramiz »

Samo duboko poremecene i rasisticki odgojene osobe vide prijetnju u bojama, kraj price. Ako ima neki psihijatar da nam to objasni s medicinske strane, bilo bi dobro...
Richard Peti

Post by Richard Peti »

.
Last edited by Richard Peti on 28/05/2015 07:42, edited 3 times in total.
Ponekad s'proljeca

#192 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Ponekad s'proljeca »

Ja mislim da ce sada biti vise turista iz Madjarske, to je njihova nacionalna boja!!!!!

Ko kaze da je zelena boja muslimanska, u Turskoj je nacionalna boja modro plava, boja mora!!!!!
HomeArt

#193 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by HomeArt »

Izgleda da je na pomolu nova afera. Gledam jucer na vilsonovom setalistu postavljaju novu travu, i to vec gotovo busenje, samo ga slazu. Sta mislite koje je boje trava? Pouceni dodadsanjim iskustvom gradske vlasti su se bar potrudile da je busenje u obliku kocki. :D
popajic

#194 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by popajic »

Ja sam fundamentalista- volim zelenilo parka :-)
Al,medju nama receno,bas gadni ovi zeleni trotoari.I kvalitet boje nikakav.Samihica nas farba ko lude !
miop

#195 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by miop »

Ma sto se branite vise, zeleno je i tacka. I sta sad. Nista. Dokazite da je zelena muslimanska boja. Ali evo direknog dokaza za sta je ova prica potrebna. Da se ne bi pricalo o pravim stvarima i dominaciji drugih:

Image
vasa66

#196 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by vasa66 »

Ja mislim da su oni odlucili da se plocnici malo ofarbaju u zeleno jer ih je spucala nostalgija. Pozelila se livada, a kaloshe im se vise ne nose. Pa opici po zelenom asfaltu u lakovanim cipelicama.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#197 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by mIRCerka »

miop wrote:Ma sto se branite vise, zeleno je i tacka. I sta sad. Nista. Dokazite da je zelena muslimanska boja. Ali evo direknog dokaza za sta je ova prica potrebna. Da se ne bi pricalo o pravim stvarima i dominaciji drugih:
da budemo malo ozbiljni, ja mislim da nije u pitanju taj kriz, vec nesto krupnije...kad god nam ovako bace kosku da se glodjemo, naprave neko krupno nepopravljivo sranje...
Meshtar

#198 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by Meshtar »

Postoji li boja na ovom svijetu koja svima odgovara?
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

#199 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by mIRCerka »

Meshtar wrote:Postoji li boja na ovom svijetu koja svima odgovara?
naravno da ima...

Bog je dao plavo nebo
da bi s njega Zelju gled'o

Image
slavkoimamodilera

#200 Re: Croatia Libertas" prosvjeduju zbog bojenja sarajevskih ulica

Post by slavkoimamodilera »

Zalili se klubovi iz RS-a da ih u ligi pritiscu klubovi iz Federacije... Sarajevo odozgo, Zeljo odozdo...

:mrgreen:
Post Reply