pa zar opet/delikventi

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
amrica

#176 Re: pa zar opet/delikventi

Post by amrica »

Valtere, sve ovo sto si napisao je bilo nekad po novinama, i kad se cita pojedinacno mnogo je manji shock nego kad se procita ovako objedinjeno.
Ono sto nedostaje je silovanje mentalno retardirane djevojcice, mislim u Zenici?, od strane 3-4 punoljetna momka. Koje je poslije sudinca osudila na neku smijesnu kaznu, i pusteni su.....

Ova prica o majci 13-godisnjakinje mi je bila nepoznata, ali nisam iznenadjena, u ruralnim krajevima, sa neobrazovanim stanovnistvom koje zivotari ispod ljudskog minimuma tih 6 KM je ogromno.... a zensko dijete samo problem.

Ovdje dolazimo do apsurda, vezano za maloljetnike (mentalno retardirane osobe nisu sposobne da se same brinu o sebi, imaju staratelja, tako da su i one na neki nacin "maloljetne"):

-MALOLJETNA ZRTVA NEMA NIKAKVA PRAVA - zrtva nasilja, silovanja, izivljavanja...- punoljetni pocionici dobiju kazne kao da su skrivili sudar... smijesne, morbidno niske kazne (u USA za silovanje punoljetne osobe odmah 40 godina, pa razmisli, ako je njoj unisten zivot neka bude i njemu), a maloljetni, sve se zna, od Ljubice i Denisa, do ovog jadnog djetata, svi su kod kuce, ili ce skoro biti
-MALOLJETNI KRIMINALAC IMA SVA PRAVA - ne dobije nikakvu kaznu, bez obzira ko mu je zrtva i sta je uradio, nema sankcija, nema ustanova, nema volje, ima zakona u kojima se brane prava maloljetnika, po svaku cijenu, da budemo kao EU... a na stetu zrtava.

A gdje su zakoni ili ljudi koji treba da provode te zakone ako postoje koji tako striktno brane prava (i maloljetnih) zrtava, ubijenih djecaka i zena, silovanih djevojcica i djecaka?
homo_sapiens

#177 Re: pa zar opet/delikventi

Post by homo_sapiens »

baby_freak
Ima li iko sa Gazinog Hana ko bi mogao doci do fotografija tih odvratnih malih psihopatskih monstruma!!Red bi bio objaviti njihove fotografije kako bismo mogli sprijeciti neki njihov buduci zlocin...
Kako izgledaju te rasirene oci i naostreni zubi (na avataru), objavljivanjem fotografija sumnjam da bi bio sprijecen novi zlocin, sta vise, mozda bi bio pocinjen novi . . .
Objavljivanje fotografija bi bilo danas samo kontraproduktivno, bez obzira na svu bol
. . .jer meni niko bas NIKO ne moze garantovati da sutra to opet nece uraditi,ako ne i gore...takvi ne znajus ta je kajanje..a posebno jer su prosli nekaznjeno-sada misle da je to dobro raditi!!"
Zato i ulazemo sav napor da nadlezne institucije, prije svih Tuzilastvo Kantona Sarajevo, ali i prosvjetne i socijalne ustanove Kantona, prozovemo i pozovemo na odgovornost. Neko mora odgovarati za nastalu situaciju.

I kakvi su to vise zakoni da svi mogu raditi sta zele...pa naseg drustva onda nece ni biti za 50 godina...nek se prestanu ulagati pare za neke gluposti i odmaralista-nek se prave ustanove za ove debile i nek se osposobi kadar da ih kontrolise...nama stvarno treba Gvantanamo!
kosmos

#178 Re: pa zar opet/delikventi

Post by kosmos »

Nista cudno za ovo sikaniranje djece, jer moju su u jednoj sarajevskoj gimnaziji gledali ispod oka nastavnici i druga djeca iz "politicki devijantnih" porodica, raspitivali se koju ulogu i sta su radili na prosloj seriji protesta. Nemojte zaboraviti da poslusnost nastavnika se kupuju placama kantona. Ovdje se radi o sistemu koji je uspostavljen a koji unistava sada djecu posto im je unistio roditelje.
Alba

#179 Re: pa zar opet/delikventi

Post by Alba »

Homo sapiens, pitala bih te da li bi isto reagovao i da je tvoje dijete u pitanju umjesto ovog devetogosnjaka.
Stariji maloljetnik, 17 god. ...to je vec covjek koji mora imati u glavi razluceno;DOBRO/LOSE.
Iskreno, nisam radikalna niti agresivna a jos manje osvetoljubiva ali ovoj trojici bih objavila slike, imena i prezimena kako njihova, tako i roditelja im.
Ako nam je drzava postala tako izopacena i bolesna da nije u stanju zastiti prava devetogodisnjaka onda neka im bar svaki posteni covjek ima priliku bar pljunut´ u facu ili makar pod prozor.
Hunkar

#180 Re: pa zar opet/delikventi

Post by Hunkar »

slazem se za slike, te imena i prezimena. procitah u avazu danas (ako im je vjerovat) da je komsija i otac tog balavca znao sta mu dijete radi, i nije nista poduzimao.

te peticije, "demokratske" aktivnosti i larme te supljak svezite macku o rep ... volio bih da nije tako, ali ove nase necete nikako potaknuti time.

batina je iz raja izasla. nazalost. :S
valterbranisarajevo

#181 Re: pa zar opet/delikventi

Post by valterbranisarajevo »

Otac dječaka je novinarima NTV hayat je izjavio da je mali u teškom psihičkom stanju. Morali su odseliti iz naselja, jer on više ne želi živjeti tamo gdje su mu se dešavale tako strašne stvari. Također, otac kaže da mu je dječak rekao da su mu prilikom iživljavanja prijetili nekim pištoljem(mali ne zna da li je pravi pištolj)...

Tužiteljica se ne javlja novinarima na telefon, a glavni tužitelj je na godišnjem odmoru. Tužilaštvo će saopštenje izdati tek sljedeće sedmice...
jagode

#182 Re: pa zar opet/delikventi

Post by jagode »

homo_sapiens wrote: Nisu, u principu, ta djeca kriva, drugi su .... Ta djeca su samo nas produkt :(
haa sta to rece????
krivi su i roditelji i ta dijeca(mali monstrumi) a nekontam tog komsiju sto je znao sta se desava da nije nikog obavijestio....zalosno
nebi pozivao na linc ali kazna mora postojati kako za roditelje tako i za djecu a ne da otac neduznog dijeteta uzima pravdu u svoje ruke kako je izjavio
fixer

#183 Re: pa zar opet/delikventi

Post by fixer »

valtere, kako znas da se tuziteljica nece javiti? gdje je to pisalo?
strong69

#184 Re: pa zar opet/delikventi

Post by strong69 »

homo_sapiens wrote:@baby_freak , radi se o namjeri da vatru vise ne gasimo kad plane, vec da ne dozvolimo da ikako nastane.
Objavljivanjem fotografija postigla bi samo dizanje tenzija, osvetnicke porive i poziv na linc !

Nisu, u principu, ta djeca kriva, drugi su .... Ta djeca su samo nas produkt :(
Mogu ti samo reci svaka cast ocu silovanog djecaka. Ja bih ubio prvog koji bi mi dosao u ruke. Fuj! Neka je sramota roditelje ovih malih monstruma!
valterbranisarajevo

#185 Re: pa zar opet/delikventi

Post by valterbranisarajevo »

Da bio je prilog na Hajatovim vijestima u 7
kosmos

#186 Re: pa zar opet/delikventi

Post by kosmos »

FTV i BHTV veceras ni rijeci o tome. BOJE SE NARODA. gdje im je dostojanstvo, mala im placa?mozda milorad dodik i ima pravo sto hoce da ih rastjera
Čudna sorta

#187 Re: pa zar opet/delikventi

Post by Čudna sorta »

Već neko vrijeme više ne žalim ni borce, ni penzionere, ni radnike... ni ostale (a bar ih je 90% u ovoj državi koji su nezadovoljni) koji žive na ivici siromaštva, bijede, poniženja... oni mogu nešto promijeniti, izaći na proteste, zapaliti, polomiti, izraziti svoje nezadovoljstvo, zaokružiti nekog drugog na izborima, mogu nešto mijenjati ali oni to ne rade, i neka im...

Ali žao mi je ove djece koji zapravo najviše ispaštaju zbog naših grešaka, apatije, kukavičluka.. Ponekad me tolika muka i bijes obuzme da bih najradije sama izašla na ulice, pravila transparente, vikala... Ovaj narod nikako da dođe pameti, da izađe iz kuća i izrazi svoje nezadovoljstvo. Svi samo pričaju kako ne mogu oni ništa promijeniti, a mogli bi kad bi nas na hiljade izašlo na ulice, mogli bi sigurno!
Ljudi moji do kad ćemo samo mirno sjediti i gledati šta nam se to dešava??? :x :x :x :x
homo_sapiens

#188 Re: pa zar opet/delikventi

Post by homo_sapiens »

[quote="Čudna sorta"]Već neko vrijeme više ne žalim ni borce, ni penzionere, ni radnike... ni ostale (a bar ih je 90% u ovoj državi koji su nezadovoljni) koji žive na ivici siromaštva, bijede, poniženja... oni mogu nešto promijeniti, izaći na proteste, zapaliti, polomiti, izraziti svoje nezadovoljstvo, zaokružiti nekog drugog na izborima, mogu nešto mijenjati ali oni to ne rade, i neka im...

Ali žao mi je ove djece koji zapravo najviše ispaštaju zbog naših grešaka, apatije, kukavičluka.. Ponekad me tolika muka i bijes obuzme da bih najradije sama izašla na ulice, pravila transparente, vikala... Ovaj narod nikako da dođe pameti, da izađe iz kuća i izrazi svoje nezadovoljstvo. Svi samo pričaju kako ne mogu oni ništa promijeniti, a mogli bi kad bi nas na hiljade izašlo na ulice, mogli bi sigurno!
Ljudi moji do kad ćemo samo mirno sjediti i gledati šta nam se to dešava??? :x :x :x :x[/quote][/b]
kosmos

#189 Re: pa zar opet/delikventi

Post by kosmos »

da li postoji oficijelni sajt GRADJANI SARAJEVA?
homo_sapiens

#190 Re: pa zar opet/delikventi

Post by homo_sapiens »

kosmos wrote:da li postoji oficijelni sajt GRADJANI SARAJEVA?

Zvanican jos ne postoji.

Sve informacije o pokretu, o inicijativama, o svemu sto nosi naziv Neformalna grupa gradjani Sarajeva mogu se naci ovdje:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=47595
http://www.gradjani.blogger.ba
http://www.protest.ba

kontaktirati na tel. broj: +387 62 568 632

ili ovdje:

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtop ... 25&t=52962

Usput, mozete i popuniti nasu Anketu ovdje:

http://protest.ba/download/AnketaGradjani.doc

http://www.youtube.com/watch?v=XLBHKFXtUTI
http://www.facebook.com/event.php?eid=13879295774
sarajevo63

#191 Re: pa zar opet/delikventi

Post by sarajevo63 »

Uz dužno poštovanje svih koji su se oglasili po ovom pitanju moram reći da nisam radikalna, ali bih stavila i slike delikvenata, napisala im na kućama da tu žive i stanuju, auta im takođe obilježila. Ja nisam kriva i ne mogu više pristati na to da smo svi krivi. Jer nismo svi. I moje dijete je moglo nožem baratat al ne barata. Zato, nisam kriva.
Kod nas je kvazikapitalizam i kvazidemokratija na djelu. A zakone nam nameću tobož iz Evrope. I to se poziva na iste kada najmanje treba.
kosmos

#192 Re: pa zar opet/delikventi

Post by kosmos »

@homo_sapiens, da li postoji mogucnost da se teme sa ovog foruma vezane za Sarajevo i sve probleme koji impliciraju po bih ovakvim odnosom sarajevskih vlasti prenesu na http://gradjani.blogger.ba/ s tim da se izbrise blogger a doda sarajeva, i da to i po nazivu i namjeni bude zvanicni web sajt progresivnih novih drustvenih odnosa.
homo_sapiens

#193 Re: pa zar opet/delikventi

Post by homo_sapiens »

kosmos wrote:@homo_sapiens, da li postoji mogucnost da se teme sa ovog foruma vezane za Sarajevo i sve probleme koji impliciraju po bih ovakvim odnosom sarajevskih vlasti prenesu na http://gradjani.blogger.ba/ s tim da se izbrise blogger a doda sarajeva, i da to i po nazivu i namjeni bude zvanicni web sajt progresivnih novih drustvenih odnosa.
Uskoro ce biti nekih novosti, koje ce se odnositi i na, izmedju ostalih, zvanicnu web stranicu "gradjana"

U svakom slucaju hvala na sugestiji :thumbup:
kosmos

#194 Re: pa zar opet/delikventi

Post by kosmos »

@homo_sapiens, smatram da je vazno da imamo official web site, na njemu englesku jezicku varijantu glavnih dogadjaja i opservacija, da bi mogli dijeliti iskustva s drugim worldwide, postavljati efektne video klipove, statistiku itd.
zlatiborka

#195 Re: pa zar opet/delikventi

Post by zlatiborka »

sarajevo63 wrote:Uz dužno poštovanje svih koji su se oglasili po ovom pitanju moram reći da nisam radikalna, ali bih stavila i slike delikvenata, napisala im na kućama da tu žive i stanuju, auta im takođe obilježila. Ja nisam kriva i ne mogu više pristati na to da smo svi krivi. Jer nismo svi. I moje dijete je moglo nožem baratat al ne barata. Zato, nisam kriva.
Kod nas je kvazikapitalizam i kvazidemokratija na djelu. A zakone nam nameću tobož iz Evrope. I to se poziva na iste kada najmanje treba.
Podrzavam ideje forumasa @sarajevo63, ni ja nisam radikalna ni osvetoljubiva ali vidim da se ne moze drugacije boriti protiv ovakvih nedjela. Sve to treba namlatiti, sacekati u mraku i dobro izbubati. Njihove slike i podatke, imena roditelja objaviti gdje god se moze!

Ili da cekamo sljedece "pubertetsko" seksualno izivljavanje na novoj zrtvi, koja moze biti i nase dijete!
sunčan dan

#196 Re: pa zar opet/delikventi

Post by sunčan dan »

zlatiborka wrote:
sarajevo63 wrote:Uz dužno poštovanje svih koji su se oglasili po ovom pitanju moram reći da nisam radikalna, ali bih stavila i slike delikvenata, napisala im na kućama da tu žive i stanuju, auta im takođe obilježila. Ja nisam kriva i ne mogu više pristati na to da smo svi krivi. Jer nismo svi. I moje dijete je moglo nožem baratat al ne barata. Zato, nisam kriva.
Podrzavam ideje forumasa @sarajevo63, ni ja nisam radikalna ni osvetoljubiva ali vidim da se ne moze drugacije boriti protiv ovakvih nedjela. Sve to treba namlatiti, sacekati u mraku i dobro izbubati. Njihove slike i podatke, imena roditelja objaviti gdje god se moze!

Ili da cekamo sljedece "pubertetsko" seksualno izivljavanje na novoj zrtvi, koja moze biti i nase dijete!
Potpisujem.
sanjex

#197 Re: pa zar opet/delikventi

Post by sanjex »

Pa hajde da nešto uradimo, nek ne prođe sve ovo u praznoj priči. Mislim da je najmanje što možemo uraditi da odemo u ulicu u kojoj žive ti manijaci, najaviti mirne proteste, okupiti se, nešto samo da ne prođe tek tako. Ja ću iz Tuzle doći kad se dogovorite.
shuriken

#198 Re: pa zar opet/delikventi

Post by shuriken »

ista tuziteljica koja je pustila pocinitelje ovog gnusnog zlocina
je trazila i dobila pritvor za 17 godisnjeg ubojicu Denisa Mrnjavca

dakle 17 godisnjak moze ostati u pritvoru ako gomila idiota radi sranja po gradu

tragicna i sramotna cinjenica
sunčan dan

#199 Re: pa zar opet/delikventi

Post by sunčan dan »

sanjex wrote:Pa hajde da nešto uradimo, nek ne prođe sve ovo u praznoj priči. Mislim da je najmanje što možemo uraditi da odemo u ulicu u kojoj žive ti manijaci, najaviti mirne proteste, okupiti se, nešto samo da ne prođe tek tako. Ja ću iz Tuzle doći kad se dogovorite.
Vjerovatno ima još ljudi koji bi napravili proteste. Pisma su odlična i ok da se šalju svima, ali mislim da još nešto moramo poduzeti. Već sam dala prijedlog u nekom od postova ovdje. Pred tužilaštvo, parole, zviždaljke, mediji.... ne smijemo tek tako preći preko ovoga. Šta vi mislite ?
uvjek dobar gost

#200 Re: pa zar opet/delikventi

Post by uvjek dobar gost »

sunčan dan wrote:
sanjex wrote:Pa hajde da nešto uradimo, nek ne prođe sve ovo u praznoj priči. Mislim da je najmanje što možemo uraditi da odemo u ulicu u kojoj žive ti manijaci, najaviti mirne proteste, okupiti se, nešto samo da ne prođe tek tako. Ja ću iz Tuzle doći kad se dogovorite.
Vjerovatno ima još ljudi koji bi napravili proteste. Pisma su odlična i ok da se šalju svima, ali mislim da još nešto moramo poduzeti. Već sam dala prijedlog u nekom od postova ovdje. Pred tužilaštvo, parole, zviždaljke, mediji.... ne smijemo tek tako preći preko ovoga. Šta vi mislite ?
Ja sam za ali mediji su nas ili ovj događaj izignorisali (sem pojedinih) tako da ne znam ... kakvog bi efekta imali protesti nas dvadesetak ispred tužilaštva ali svejedno sam ZA !!!
Post Reply