kosa ;(((( HELP!!!

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
drekalica28

#176 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by drekalica28 »

da prekopiram i ovde. :)
thea wrote:Za sve koji imaju problema sa masnom kosom.

Esencialno ulje grejpfruita. na ruci izmjesati sampon sa 5 kapi grejpa, izmijesati njeznim pokretima masirati glavu rezultat je super.

drugi recept: Glina argile,esencialno ulje ruzmarina i esenciano ulje narandze. Gline argile 3 superne kasike dodati malo vode 3-4k, izmijesati dobije se gusta maska, 5kapi ruzmarina 5 kapi narandze.ismijesati.
Smijesu stavljati na glavu cetkicom, kao da se farbas. 2x sedmicno, 2 sedmice.
Rezultat je odlican.
Jesi li ti sama probala ove recepte? :)

Ako da, gdje si pribavila tu glinu i ulja? :)
crvenkapica555

#177 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by crvenkapica555 »

Ovu cu da probam u svakom slučaju. :-) Ja sam koristila Vichy-ev šampon za volumen (to je onaj narandzasti) i pokazao se kao jako učinkovit. :-D Bila sam prezadovoljna. :) Međutim u zadnje vrijeme ga ne mogu nigdje naci, skoro sam sve apoteke obišla ali ga nema. :sad:
male_okice

#178 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by male_okice »

empaticna85 wrote:Svi koji imaju masnu i tanku kosu, probajte sampon Schauma Cotton Fresh (plavo pakovanje). Sampon je bez silikona, sto je bitno za kosu koja se brzo masti. Ima pakovanje od 250 ml a kosta oko 4.00 KM (3.95 ili malo vise od 4.00 KM), nije skupo za probati ako ne bude odgovaralo - nije neki novcani gubitak :-D . Nazalost, nije od onih 100% "prirodnih sampona" - ko to trazi, ali bitno je ipak da se namjenski efekat vidi.
probala sam. na prvu je dobar osjecas da kosa skripi pod prstima dok se ispira medjutim nema sanse da se pocesljas ako ne stavis regenerator i to bas dosta, mene je takodjer pocelo svrbiti vlasiste poslije par pranja i eno ga sad stoji cistim wc sa njim, mislim da je prejak preagresivan bolji mi je tu izbor ona q10 ili ona vocna.
male_okice

#179 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by male_okice »

crvenkapica555 wrote:Dobrog frizera ću svakako posjetiti. :-D A ima li neki dobar recept za volumen kose ili neki dobar šampon!? Hvalaaa ;-)

slazem se sa michun, ako ti je kosa prirodno tanka nema tu pomoci, znam slucaj gdje je zena haman celava i to tako oduvijek, a pokusala je stvarno sve preparate nije zalila novce, ali nema tu pomoci, nadji nekog dobrog frizera neka te osisa na neku lijepu kratku frizuru koju ces moci s vremena malo tapirati ili isfenirati i to je to. Samponi i svi oni volumen proizvodi djeluju momentalno ali dugorocno ako ti prirodno nemas gustu kosu ili kvalitetnu dlaku dzaba sto ti s vanjske strane djelujes
broji_kapi_kise

#180 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by broji_kapi_kise »

crvenkapica555 wrote:Help!!! Kosa mi je jako jako tanka. Kad ju svežem, rep je debljine kažiprsta :roll: Masti se užasno. Perem ju svako 2 dan. Slabo opada, ali joj fali volumena. M jednom riječju "KATASTROFALNA"je. Sta predlažete. Bila bih jako zahvalna kad biste mi dali neki dobar savjet. :) Hvalaa curke. ;)
Eh imam onu samorotirajucu cetku, pa eto onako meni ona pomaze malo, vidi se razlika, ali imam ja poprilicno gustu mada tanku kosu.
Ali danas sam kupila onaj taft instant volume powder, lafo daje volumen onako na suhu kosu se nanese. Kad isprobam javim utiske, posto evo i ja trazim nesto o njemu ali nisam nasla nikakvih posebnih komentara :D
Irish

#181 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by Irish »

broji_kapi_kise wrote:
crvenkapica555 wrote:Help!!! Kosa mi je jako jako tanka. Kad ju svežem, rep je debljine kažiprsta :roll: Masti se užasno. Perem ju svako 2 dan. Slabo opada, ali joj fali volumena. M jednom riječju "KATASTROFALNA"je. Sta predlažete. Bila bih jako zahvalna kad biste mi dali neki dobar savjet. :) Hvalaa curke. ;)
Eh imam onu samorotirajucu cetku, pa eto onako meni ona pomaze malo, vidi se razlika, ali imam ja poprilicno gustu mada tanku kosu.
Ali danas sam kupila onaj taft instant volume powder, lafo daje volumen onako na suhu kosu se nanese. Kad isprobam javim utiske, posto evo i ja trazim nesto o njemu ali nisam nasla nikakvih posebnih komentara :D
E ovo sam i ja nekidan u dm-u drzala u rukama, i hocu-necu, vratim ga na policu :-) I mene zanima djeluje li ista pa javi kad probas ako ti ne bude mrsko.

Btw. ja sam si dala staviti koji pramenak i za sada mogu reci da uspijem za jedan dan prolongirati pranje. Nije nikakva bombasticna razlika ali eto, zauhar je :)
crvenkapica555

#182 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by crvenkapica555 »

Zna li neko gdje se moze nabaviti "Brahmi amla" ulje? :o Cula sam, kako pospjesuje rast kose, kosa postane sjajna, gusta, jaka, itd. Da li ga je neko od vas koristio? ;) Pozz :P
Michun

#183 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by Michun »

crvenkapica555 wrote:Zna li neko gdje se moze nabaviti "Brahmi amla" ulje? :o Cula sam, kako pospjesuje rast kose, kosa postane sjajna, gusta, jaka, itd. Da li ga je neko od vas koristio? ;) Pozz :P
Imas na ebay proizvode sa ovim uljem. Ne znam da lj ima cisto ulje. Hajde nam malo napisi sta si citala o ovome.
EKV-30

#184 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by EKV-30 »

neko mi rece da je "Tea tree oil" dobar protiv opadanja kose. Jel´neko mozda pokusavao?
crvenkapica555

#185 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by crvenkapica555 »

Michun wrote:
crvenkapica555 wrote:Zna li neko gdje se moze nabaviti "Brahmi amla" ulje? :o Cula sam, kako pospjesuje rast kose, kosa postane sjajna, gusta, jaka, itd. Da li ga je neko od vas koristio? ;) Pozz :P
Imas na ebay proizvode sa ovim uljem. Ne znam da lj ima cisto ulje. Hajde nam malo napisi sta si citala o ovome.
Istočnjačk i šarm i zapadnjački sjaj: brahmi amla - ulje za kosu.

Za gustu kosu i jake nerve.

Ovo ulje sadrži dve naročite ajurvedske biljke čiji su ekstrakti rastvoreni u susamovom ulju vrhunskog kvaliteta. Ove biljke ne samo da su dobre za rast kose već i za njenu ishranu i elastičnost. Vekovi iskustva su potvrdili da upotreba brahmi i amalakija može sprečiti opadanje kose, perut i infekcije bez ikakvih neželjenih efekata.

Ulje je potpuno prirodno, bez veštačkih boja ili hemikalija štetnih za rast kose. Štaviše, redovna masaža glave ovim uljem veoma dobro utiče na centralni nervni sistem.

DELOVANJE:

Poboljšava kapilarnu cirkulaciju u koži i tako sprečava nastajanje štetnih materija.
Uklanja izumrle ćelije na skalpu (perut)
Hrani i jača koren kose.
Sprečava opadanje.
Pospešuje rast kose.
Vraća kosi prirodnu boju i sjaj.
Daje kosi gustinu i elastičnost.
Sprečava i smanjuje gubitak boje (sede vlasi).
Sprečava pucanje na krajevima kose.
Deluje smirujuće i ishranjujuće na centralni nervni sistem.
Doprinosi dubokom i mirnom snu.
Zemlja porekla: Indija
Eto ga, to sam čitala :-) Takodjer, sam čula od nekih djevojaka, da je jako dobro ulje. :dance:
broji_kapi_kise

#186 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by broji_kapi_kise »

Irish wrote:
broji_kapi_kise wrote:
E ovo sam i ja nekidan u dm-u drzala u rukama, i hocu-necu, vratim ga na policu :-) I mene zanima djeluje li ista pa javi kad probas ako ti ne bude mrsko.

Btw. ja sam si dala staviti koji pramenak i za sada mogu reci da uspijem za jedan dan prolongirati pranje. Nije nikakva bombasticna razlika ali eto, zauhar je :)
Isprobala i ja i mama :), ja imam kosu srednje duzine i ok je, malo dobije volumena tipa kad stavis pjenu u kosu samo puno lakse i puno brze. Mama ima kracu kosu i ona je prezadovoljna kako kaze, cvrsto stoji a ima volumena :)
Pa eto sad je do vas, good luck :)
crvenkapica555

#187 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by crvenkapica555 »

amirra wrote::dance: Pozdrav!
Mome decku vrlo odpadada kosa i nema je vise cela. Pitala sam se: "postoji koji proizvod da odkloni sirenje?" Kupala sam svome decku Pure Guild (šampon + losion + serum) za stimulaciju kosa da se ustavi odpadanje kose a za sebe koristim Šampon i balzam za veći volumen kose.
iz stranice http://njega-kose.net
Neka napravi caj od korijena koprive i neka s tim izapire svaki put. Kosa mu nece vise opadati, barem je kod mene to bio slucaj. 8-) Sretnooo!!! :-D
ice2cube

#188 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by ice2cube »

Sta je najbolje protiv peruti ? Ja sam uzeo neki sampon FITOVAL i nije mi nista pomogao.
I ima li drugih solucija pored sampona ?
crvenkapica555

#189 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by crvenkapica555 »

amirra wrote:Da ali kaze da mu nije pomoglo
Mora biti jako uporan. Nakon mjesec, dva rezultati ce biti vidjljivi. A neka isto pokusa s kapima od koprive (ima u svakoj apoteci). Svaki dan utrljati korijen kose. To takodjer jako pomaze. Et toliko ;-) Pozz
crnoplavo

#190 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by crnoplavo »

amirra wrote::dance: Pozdrav!
Mome decku vrlo odpadada kosa i nema je vise cela. Pitala sam se: "postoji koji proizvod da odkloni sirenje?"
neka maze bijelim lukom, naraste ponovo kosa aBd
cherry :)

#191 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by cherry :) »

Necu ti reci da prestanes peglati kosu, jer to i sama radim neke 4 godine, prosjecno 3-4 puta sedmicno :) Meni je kosa prilicno okej, ne radim nista posebno, koristim regenerator ELSEVE, roze je boje, za ostecenu i kosu bez sjaja i pomogao mi je dosta..redovno sisaj ispucale vrhove, jednom mjesecno (u nekom boljem frizerskom), jer meni, npr u frizerskom salonu AS (mozda izgleda kao reklama, mada me ne zanima :D) rade tretman kose svaki put kada odem na sisanje..sretno :D
Sunascebih

#192 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by Sunascebih »

ja svima preporucujem a i sama koristim kao i moj brat (kojem sam kosu spasila od ispadanja) sampone, maske marke - PHYTO, proizvode mozete naci u boljim apotekama (ja licno uzimam u apoteci BBI i kod merkatora), a u mnogim slabijim apotekama kad kazete phyto kazu imamo fitoval (to ni slucajno) kao ni one proizvode marke rough ne sjecam se tacno sto vam odredjuju kvalitet dlake nesto imaju i promocije u apotekama (a da su jeftini nisu cak su u rangu sa phyto proizvodima sa cijenama a kvalitet 0 cak sta vise i pogorsa vam se stanje bar sto se ispadanja tice). Koga interesuje neka procita o kakvim se proizvodima radi http://phyto-usa.com/ gdje se koriste aromaticna ulja i sampon im ima neogranicen rok trajanja jer nema hemikalija ;). nesto najbolje sto sam otkrila i kome god sam preporucila nije se zalio.
Sunascebih

#193 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by Sunascebih »

Jel ko od forumasa probao JOICO proizvode koji su u rangu sa cijenama PHYTO (sampon oko 30 km - 200ml, a oni specijalni protiv opadanja, peruti 100ml je oko 32KM - meni taj sampon od 200ml zaista moze dugo trajati mozda oko 2-3 mjeseca a imam jako dugu kosu do pola ledja, a mom bratu koji ima kratku kosu i duplo duze, tako da se isplati jer vam treba bukvalno mjera od 1cepa za moju dugu kosu). Za joico stranica http://joico.ba/profesionalci/obnova-kose/ bude i ovih ponuda online za joico tretmane pa me interesuje jel ko probao.
Stalno se farbam skoro svaki mjesec 1x, izvlacim pramenove svakih 2-3mjeseca i svaka 3-5 dana feniram kosu a i dalje mi je jako mekana i hvala Bogu ocuvana kosa jer niko mi ne vjeruje da je moja kosa (posto je plava al one kako ih zovu norveske plave boje doduse i moja prirodna svijetlo smedja boja doprinosi tome ;)).
dusa_raskopuša

#194 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by dusa_raskopuša »

da ne citam sad sve, ako ko naleti, a zna, a da mu pritom nije mrsko, da mi odgovori...imam bas gustu kosu, frckavu, i sta bih mogla uzeti da mi se lokne jos ljepse izdefinisu, nesto sto ih nece ukociti, jer ne zelim takav efekat.. :)
ActionWoman

#195 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by ActionWoman »

ice2cube wrote:Sta je najbolje protiv peruti ? Ja sam uzeo neki sampon FITOVAL i nije mi nista pomogao.
Domace sirce od jabuke. Operes kosu pa utrljas sirce u tjeme, sacekas par minuta i isperes. Druga varijanta, operes kosu i utrljas obicnu kuhinjsku so (supena kasika). Drzis 5 minuta. Ujedace. POnavljas ovo sa soli nekoliko puta zaredom (znaci jedno pranje jedan dan, drugo pranje neki drugi tan i tako). Kada ne bude ujedalo kad stavis so na tjeme onda znaci i da vise nemas peruti i da stoga vise ne trebas da stavljas so, a peruti nece biti nigdje. Ovo ti je haman dzaba recept, a 100% djeluje.
ice2cube

#196 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by ice2cube »

ActionWoman wrote:
ice2cube wrote:Sta je najbolje protiv peruti ? Ja sam uzeo neki sampon FITOVAL i nije mi nista pomogao.
Domace sirce od jabuke. Operes kosu pa utrljas sirce u tjeme, sacekas par minuta i isperes. Druga varijanta, operes kosu i utrljas obicnu kuhinjsku so (supena kasika). Drzis 5 minuta. Ujedace. POnavljas ovo sa soli nekoliko puta zaredom (znaci jedno pranje jedan dan, drugo pranje neki drugi tan i tako). Kada ne bude ujedalo kad stavis so na tjeme onda znaci i da vise nemas peruti i da stoga vise ne trebas da stavljas so, a peruti nece biti nigdje. Ovo ti je haman dzaba recept, a 100% djeluje.
Hvala probat cu, a hoce li prije ili poslije ovoga prati sa normalnim samponom ili nikako ??
ActionWoman

#197 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by ActionWoman »

ice2cube wrote:
ActionWoman wrote:
Hvala probat cu, a hoce li prije ili poslije ovoga prati sa normalnim samponom ili nikako ??
Normalno operes samponom pa onda fino posolis ili posircetis :) kako sam ti napisala gore i fino isperes cistom vodom. Sirce kupi od povjerljive osobe. Dobro je ono u Badem butiku (imas u BBI, Titovoj, na Bascarsiji).
ice2cube

#198 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by ice2cube »

Hvala hvala :D :)
swirl

#199 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by swirl »

Neutrogena T-Gel
Sunascebih

#200 Re: kosa ;(((( HELP!!!

Post by Sunascebih »

Sto se tice kose uposte ja savjetujem samo i iskljucivo proizvode marke PHYTO posebno za muskarce koji nemaju dugu kosu, jer ja npr. za 1. samponiranje koristim neki obicni sampon a za 2. neki sampon od ove kolekcije. Bratu sam izlijecila perut (tu i tamo se malo pojavi ali nista strasno), ja prosle sedmice primjetila neku perut pa strasnoooo prepala se i tako 2 pranja i sve zaboravim uzeti od brata taj sampon PHYTO Intense (prije se zvao Force 1) ima i 2jka (ona je za odrzavanje) - moj brat koristi oba (i oba su protiv peruti), protiv opadanja su drugi; i ja probam taj sampon proslo pranje nigdje peruti a pocela je pincetom skidati koliko je bilo pa sve cupkala ali dzaba ono izlazi i izlazi.
A o kakvim proizvodima i kakvoj marki se radi sami procitajte http://phyto-usa.com/Products/ProductDe ... spx?PID=47 u americi imaju ekskluzivne salone kao sto su kod nas sad krenuli ovi JOICO tretmani i samponi ne mislilm da su losi probala i to ali iskreno ovo mnogo mnogo bolje prirodnije ako odvagam "neke" sampone cijena vam dodje tu negdje samponi ovi specijalizovani npr. PHYTO force 1 (intense) 100ml negdje oko 32-33KM tako isto su i ovi protiv opadanja, ovi oostali 200ml oko 27-29 KM. I sto je zanimljivo ja recimo imam jako dugu kosu i za to 2. samponiranje mi je dovoljno bukvalno taj malli cepic od ove bocice cak mi bude i previse pun cep pa sam malo smanjila jer se radi o prirodnim sastojcima hemije nema u samponima. U apoteci ima kupiti kod pozorista (prije sam tu kupovala, ne znam imaju li i dalje ovu marku) a sad uzimam u Eurofarmu u merkatoru socijalno vecinom imaju nekad im nestane ali bude.
Post Reply