Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
-
Rambo-Amadeus
#176 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Sve u pet deka
-
Utokkha
#177 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
sada se nalazi u Travniku i zove se Saher. vlasnik je nekad uoči rata preselio slastičarnu iz Zenice u Travnik. još uvijek im je havana prejaka i košta 2,5 KM šnita.jennisjoplin wrote:daj ba, jes' da natopi somun ali nisu bolji od ferhatovica, u zenici se nekad dobro jelo, pogotovo slatko, sjeca li se ko slasticarne i njihove havana torte?nigdje.nikog wrote:NAJBOLJA CEVABDZINICA U SARAJEVU JE ZENICKI BESLIC !
travnički ćevap bez premca, samo što se sud o njemu donosi u pogrešnim ćevabdžinicama.
dođu turisti iz drugih mjesta i jedu ćevape po restoranima, navijači na divljim štandovima, trgovci u prvoj na koju naiđu.
najbolji ćevap u Travniku imaju Ajla (većina domaćih ljudi jede ćevap u Ajli) i Hari (većina turista jede u ovoj). te ćevabdžinice se nalaze jedna do druge u nekih 15 metara razdaljine.
pored toga, cijene u Sarajevu su užas. u Travniku je velika porcija (cijeli somun plus 20 komada ćevapa koji po veličini ne zaostaju za onima iz Sa) košta 6,5 KM (prije nedavnog poskupljenja 5 KM).
u Sa gotivim Peticu. Brajlović i Zmaj imaju opasnih problema s lukom, Željo i Hodžić s ukusom (bez ukusa totalno), a Mrkva s roštiljem.
- Neelix
#178 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Beg_Babic wrote:hahahahahah .... izvalaFerhatovic, to vise ne drzi porodica Ferhatovic al' eto tako se i dalje zove. Moze proci.![]()
![]()
fakat...ja ovih "INSAJDERA"
-
Giordano
#179 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
jennisjoplin je napisao/la:
nigdje.nikog je napisao/la:
NAJBOLJA CEVABDZINICA U SARAJEVU JE ZENICKI BESLIC !
daj ba, jes' da natopi somun ali nisu bolji od ferhatovica, u zenici se nekad dobro jelo, pogotovo slatko, sjeca li se ko slasticarne i njihove havana torte?
sada se nalazi u Travniku i zove se Saher. vlasnik je nekad uoči rata preselio slastičarnu iz Zenice u Travnik. još uvijek im je havana prejaka i košta 2,5 KM šnita.
travnički ćevap bez premca, samo što se sud o njemu donosi u pogrešnim ćevabdžinicama.
dođu turisti iz drugih mjesta i jedu ćevape po restoranima, navijači na divljim štandovima, trgovci u prvoj na koju naiđu.
najbolji ćevap u Travniku imaju Ajla (većina domaćih ljudi jede ćevap u Ajli) i Hari (većina turista jede u ovoj). te ćevabdžinice se nalaze jedna do druge u nekih 15 metara razdaljine.
pored toga, cijene u Sarajevu su užas. u Travniku je velika porcija (cijeli somun plus 20 komada ćevapa koji po veličini ne zaostaju za onima iz Sa) košta 6,5 KM (prije nedavnog poskupljenja 5 KM).
u Sa gotivim Peticu. Brajlović i Zmaj imaju opasnih problema s lukom, Željo i Hodžić s ukusom (bez ukusa totalno), a Mrkva s roštiljem.
E hebiga,odoste vi predaleko,mi razgovaramo o najboljoj cevabdjinici u Sarajvu!
- nicy
#180 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
vec dvije godine idem samo u Specijal
sve im je super,cevapi ne padnu tesko na zeludac-ne osjeti se germa i prezla kao kod nekih...jetrica im je isto dobra
Zelju zaobilazim jer su se pokvarili
Hodzica takodje jer su mi podvalili star i hladan somun,a cevapi krvavi..uzass...
U Veneru jednom usla,al nakon sto je radnica kihnula u tanjire na koje je trebalo staviti cevape,samo sam se lijepo podigla i preko vrata
sve im je super,cevapi ne padnu tesko na zeludac-ne osjeti se germa i prezla kao kod nekih...jetrica im je isto dobra
Hodzica takodje jer su mi podvalili star i hladan somun,a cevapi krvavi..uzass...
U Veneru jednom usla,al nakon sto je radnica kihnula u tanjire na koje je trebalo staviti cevape,samo sam se lijepo podigla i preko vrata
-
Giordano
#181 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
nicy wrote:vec dvije godine idem samo u Specijal![]()
![]()
Ma dje ti je bona taj Specijal!?
A pravo da ti kazem to ime ne ide iz cevap........cuj,Specijal pa cevap.....ma ne ide nikako......Specijal hamburger
more,......Specijal Mac more,...........,amo Specijal cevap ne ide brate nikako!
Ako su ti podvalili hladan somun i krvave cevape u Hodjica,trebala si reklamirati i traziti jetricu,kad je vec volis...........
.....vala bi je pojela u slast,..........,vjeruj meni,ja sam ti bona velika poguzija!
Samo ti kod Hodjica.....i reci da ti ne stavljaju hladan somun i krvave cevape,i bice u slast!
Steak mu je najbolji u BiH!
PS;,.....More biti da je Specijal dobar,ali to ime mi je dobro shuhveli,oticu vala prve prilike,ali ako si
slagala,....... .....,tesko tebi....
- Bullet Tooth Tony
#182 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
HODZIC - DZ
-
suncandan
#183 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Meni je definitivno ona gdje su banjalucki cevapi, ma nema boljih cevapa!

-
pjega
#184 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
nidje veze. banjalucki u onoj sto se zove banja luka, mescini. uglavnom, kod zlate.dr.gog wrote:Joj ljudi onaj banjalučki u castelu je predobar![]()
-
pjega
#185 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
eh, ja i ti si razumijemo, ja mislim.suncandan wrote:Meni je definitivno ona gdje su banjalucki cevapi, ma nema boljih cevapa!![]()
-
suncandan
#186 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Da,da i Specijal je dobar!nicy wrote:vec dvije godine idem samo u Specijal![]()
![]()
- AVNOJ
#187 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
prikljucujem se doticnoj dvojcupjega wrote:eh, ja i ti si razumijemo, ja mislim.suncandan wrote:Meni je definitivno ona gdje su banjalucki cevapi, ma nema boljih cevapa!![]()
samo da dodam i otrova kod studentskih domova, jest da najvise prodaje hambace, al ima i cevapa koji su predobri
- Neelix
#188 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
vala bash....ko onaj tradicionalni bosanski restoran AEROPLANGiordano wrote:
Ma dje ti je bona taj Specijal!?
A pravo da ti kazem to ime ne ide iz cevap........cuj,Specijal pa cevap.....ma ne ide nikako......Specijal hamburger
more,......Specijal Mac more,...........,amo Specijal cevap ne ide brate nikako!
Ako su ti podvalili hladan somun i krvave cevape u Hodjica,trebala si reklamirati i traziti jetricu,kad je vec volis...........
.....vala bi je pojela u slast,..........,vjeruj meni,ja sam ti bona velika poguzija!![]()
Samo ti kod Hodjica.....i reci da ti ne stavljaju hladan somun i krvave cevape,i bice u slast!
Steak mu je najbolji u BiH!
PS;,.....More biti da je Specijal dobar,ali to ime mi je dobro shuhveli,oticu vala prve prilike,ali ako si
slagala,....... .....,tesko tebi....
-
♥ Julianna ♥
-
Giordano
#190 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Julianna wrote:ŽELJO
Amo nije ni "Zeljo"los,pogotovo kad je bilo Shvabe!
- JohnnyS
#191 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Bili netko od Sarajlija pomogao neukom kolegi forumašu.
Dakle sutra dolazim s dragom u Sarajevo. Evo pročitao sam prvih par stranica teme i u odlučih se za tog Hodžića da tamo odem na ćevape. E sada, kako sam i sam iz turističkog grada mrzim kad me blentavi turisti zaustavljaju na putu i pitaju gdje je nešto, bi li mi mogao netko u kratkim crtama reći gdje je taj Hodžić (npr. ime ulice, ili neki značajniji objekt u blizini). I još kad sam tu, neki lijepi restoran da djevojku odvedem na večeru. Unaprijed zahvaljujem...
Dakle sutra dolazim s dragom u Sarajevo. Evo pročitao sam prvih par stranica teme i u odlučih se za tog Hodžića da tamo odem na ćevape. E sada, kako sam i sam iz turističkog grada mrzim kad me blentavi turisti zaustavljaju na putu i pitaju gdje je nešto, bi li mi mogao netko u kratkim crtama reći gdje je taj Hodžić (npr. ime ulice, ili neki značajniji objekt u blizini). I još kad sam tu, neki lijepi restoran da djevojku odvedem na večeru. Unaprijed zahvaljujem...
-
skojotovski
#192 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
preporučam:
pet ćevapa kod Hodžića
pet kod Želje
mala porcija banjalučkih
kod Hodžića ti više neće pasti na pamet...a za ovo dvoje...reci nam sama ti
pet ćevapa kod Hodžića
pet kod Želje
mala porcija banjalučkih
kod Hodžića ti više neće pasti na pamet...a za ovo dvoje...reci nam sama ti
- JThomas
#193 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
slikaš se kod sebilja, nahraniš golubove, i prva veća ulica lijevo ti je bravadžiluk, i pred kraj nje je hodžić.
-
KuHo
#194 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Vidi se da ga slabo poznaješ!slavkoimamodilera wrote:Tvoje slabo poznavanje sarajeva se ocito odrazava i na slabo poznavanje kvalitetnog cevapa...radioaktivno smeće wrote:slabo poznajem sarajevo ali znam da su čevapi iz ŽELJE najbolji u sarajevu
- helpdesk
#195 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Eh sad...moze se filozofirat o ovome. Moje misljenje, dakle jednog poguzije je ovako:
-prvo, najkvalitetniji cevapi su kod Hodzica (imaju najvise mesa u sebi-dokazano);
-drugo, najukusniji cevapi su kod Zelje;
-trece, najbolja cevabdzinica (mislim na objekat
) je Devetka preko puta Magaze.
Iz bogatog iskustva
znam i preporucujem kombinaciju kod Hodzica 10 cevapa i zica raznjica, a moze i dziga uz kupus salatu .
Prijatno !
-prvo, najkvalitetniji cevapi su kod Hodzica (imaju najvise mesa u sebi-dokazano);
-drugo, najukusniji cevapi su kod Zelje;
-trece, najbolja cevabdzinica (mislim na objekat
Iz bogatog iskustva
Prijatno !
- dottore
#196 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
u travnik na cevape... 
- daxon
#197 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Specijal, nema dalje!
- Reglan
-
miljenko_jergovic
#199 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
Zmajevi ćevapi
Željo i Hodžić davno isfurani, na taj štos "padaju" samo turisti.
Željo i Hodžić davno isfurani, na taj štos "padaju" samo turisti.
- BHF_Manijak
#200 Re: Najbolja cevabdzinica u Sarajevu
I Zeljo i Mrkva postali komercijala, samo stancaj a kvalitet nula, meni je npr i jako vazan ambijent gdje jedem a to u Zelji pa ni u Mrkvi nemam, sve je nabacano i masovna produkcija, ko fast food postalo, jedi i noga! A i cevape su strasno pokvarili, u Mrkvi mi se cesto zna desit da naletim na ostatke, da li hrskavice, da li koscice ne znam, ali je gadno pod zubima
Plus sto i u Zelji i u Mrkvi poluzive ti donesu, sto je rezultat hiperprodukcije, samo ih nabrzinu okercu na rostilju i dijele raji, pa ih nepecene donesu...
Ferhatovic mi se po svemu izdvaja ambijent, ukus, kvalitet...Kod Hodzica mi i nisu Bog zna sta...
Ferhatovic mi se po svemu izdvaja ambijent, ukus, kvalitet...Kod Hodzica mi i nisu Bog zna sta...