Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
obadan

#176 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by obadan »

Nisu ovi iz Saveza baš glupi. Ovo je zadnji potez koji im je preostao. Ćiro je magnet za medije i zavaljivanje javnosti poluaferama. Sad će se javnost polarizirati na pro ćiro i kontra ćiro zajednicu. Stari lisac će naći načina da stvori pozitivnu atmosferu u svlačionici i da iznenadi na nekim utakmicama...
Možda i uspije ofucani mačak dovući neke bojkotaše nazad. Bit će pune novine njegovih provala a svi će se skinuti s Pašalićevih i Ušanovićevih mućki. Hodati će po Bosni, svakom će gurnuti po 10-20 eura, odreći će se i Tuđmana ako treba za javnu podršku...dosadno neće biti....na kraju kakav god bio najbolje je što ovakav NS BiH može imati
obadan

#177 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by obadan »

Druga dobra stvar je što nitko od ovih mufljuza iz saveza ne može na kraj s Ćirokojem. Oni su za starog prevaranta male mace...
sesalmir

#178 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by sesalmir »

Luke Perry wrote:
Meho Kodro wrote:
BaileyS wrote: Nije ga niko iz Saveza odjebao vec su se prepali nakon Halilhodziceve izjave da ne moze biti selektor reprezentacije
http://vinovo.magnify.net/item/911HP21WCT16V8DR
Ciri izjava o tome kako su "Bosanci dosli do Bihaca" i o tome zbog koga je Ciro tada popushio :D
ne radi taj video
Meni otvori regularno. kaze ciro da zbog pusine nije bio selektor, pa je ispao pusac, nije normalan, matori kenjac. Sad se u savezu kontaju izvuci sa njegovim dovodjenjem i njegovom supljom pricom. Ako narod nasjedne na ovaj potez i pocne ponovo ici na tekme, onda smo stvarno maloumnici najveci koji nisu ni zasluzili nista bolje. A uprava u savezu i dalje ostaje u svojim udobnim foteljama i nastavlja s pljackom. Mislim da im ne smijemo popustiti ni da Platini dodje za selektora, jer sve je to privremeno i dok se banda ne skloni sa svojih pozicija trajnog rjesenja nema. Zato i dalje porucujem SAVEZ NAPOLJE !!!!! :x
jennisjoplin

#179 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by jennisjoplin »

vee-jay wrote:
BSn wrote:Reakcije zapadnih susjeda:

Kraj karijere među "ljiljanima": Ćiro ide u misiju ujedinjenja
- http://www.index.hr/sport/clanak/kraj-k ... 94543.aspx

Ćiro Blažević je novi izbornik BiH! - http://www.net.hr/sport/page/2008/07/10/0395006.html

'Trener svih trenera' novi izbornik Bosne i Hercegovine! - http://sportskenovosti.hr/index.php?cmd ... ak_id=2141
Želimo napraviti rezultat adekvatan talentu naših nogometaša

Smatram da mogu ujediniti svoj narod

Ćiro je više puta upotrijebio termine "naša reprezentacija", "naši reprezentativci....

Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas.

Ajmo sad svi...

Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas. Mi smo Cirini, Ciro je nas.

Joj, pa ovo je ludnica. Sad da frajer prije nekih 10-15 godina nije davao neke radikalo drugacije izjave ne bi bilo ovako smijesno, ali ovo je ludniiiiiica. Idemoooooooooo Ciro...... Spasi nas, Tiiiitoooo...

*ebote pa ja ni sopstvenu drzavu vise ne shvatam ozbiljno.

:thumbup: :thumbup: :thumbup:

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :bih: :bih: :bih:
max_power

#180 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by max_power »

sesalmir wrote:
Luke Perry wrote:
Meho Kodro wrote: http://vinovo.magnify.net/item/911HP21WCT16V8DR
Ciri izjava o tome kako su "Bosanci dosli do Bihaca" i o tome zbog koga je Ciro tada popushio :D
ne radi taj video
Meni otvori regularno. kaze ciro da zbog pusine nije bio selektor, pa je ispao pusac, nije normalan, matori kenjac. Sad se u savezu kontaju izvuci sa njegovim dovodjenjem i njegovom supljom pricom. Ako narod nasjedne na ovaj potez i pocne ponovo ici na tekme, onda smo stvarno maloumnici najveci koji nisu ni zasluzili nista bolje. A uprava u savezu i dalje ostaje u svojim udobnim foteljama i nastavlja s pljackom. Mislim da im ne smijemo popustiti ni da Platini dodje za selektora, jer sve je to privremeno i dok se banda ne skloni sa svojih pozicija trajnog rjesenja nema. Zato i dalje porucujem SAVEZ NAPOLJE !!!!! :x
Ma jeste ali propada nam generacija za generacijom dobrih igraca.
Barbarez i mnogi drugi su prestali igrati, o Pjanicevom pasosu vise niko nista ne govori, kao da nikoga ne interesuje vise a bice nam zao kad zaigra za francuze...
Mozemo li ikako da se borimo protiv saveza a da ne bojkotujemo reprezentaciju, ni mi ni igraci?
BaileyS

#181 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by BaileyS »

mostarac wrote:prvo ciro je senilni djuturum i crikusant i daleko je od zvucnog i ozbiljnog trenerskog imena, jer zvucna imena ne treniraju Zagreb i slicne klubove.
Drugo zalosna je zemlja, zalosan je narod, zalosna je reprezentacija koja za selektora izabere svog dusmanina, covjeka koji je javno podrzavao nestanak ove zemlje i sad kao on treba da nas vodi. Ma dajte ja za reprezentaciju koju vodi Ciro Blazevic ne bi navijao taman da igra u finalu SP, jer reprezentacija koju vodi onaj koji podrzava ratne zlocine i zlocince nije i nikad nece biti moja reprezentacija. Mogli smo mu onako usput kao asistenta izabrati Sinisu Mihajlovica ili Savu Milosevica.
Ja stvarno ne mogu da vjerujem kako ovaj narod moze nisko pasti i bas zbog ovoga mi kao zemlja i jesmo u kurcu i necemo nikad naprijed, a to je da nemamo ni trunke samopostovanja. Znate kad bi Vaha mogao bit selektor Hrvatske? Nikad, a ni tad.
Al u nas Ciro regularno moze valjda jer je zasluzio svojim podrzavanjem Tudjmana i jer mu je cijela familija jos u onom ratu bila u ustasama sa cim se doticni ponosi.
Krasno, divno, super.
Vec odavno nazalost znam sve ovo sto ti nabroja @mostarac. Da bosnjacke poltronske ruke u Savezu koje su smijenile Kodru mogu otici jos dalje govori danasnji njihov izbor. Kad vidim odnos Bosnjaka spram onog sto su Bosnjaci Hercegovine dozivjeli ne cudim se vise nikakvoj autonomnoj oblasti pa ni onoj Abdicevoj.

Ovaj jad i cemer nase svijesti ne da se ni opisati. Mozda je to najbolje napravio Mesa Selimovic u svojoj Tvrdjavi a mi se od tad do danas nismo ni milimetra pomakli, osim ako se rikverc ne racuna za pomak. Na zalost, onih sest jadova koji sjede u najvisim strukturama FSBiH oslikavaju kompletno drustvo. Pricati ce i dalje kako oni ne mogu nista od onih drugih ili trecih a u stvari podjednako ucestvuju u razvaljivanju svega sto ima prefiks BiH. Samo sto su ovi opasniji po Bosnu nego oni koji su otvoreno protiv nje.
campa_xxx

#182 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by campa_xxx »

U svemu ovome je najbitnije da ne izdamo Kodru i Bolu, jer su oni bili i sad su i uvijek ce biti na nasoj strani....
srpanj

#183 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by srpanj »

max_power wrote: Mozemo li ikako da se borimo protiv saveza a da ne bojkotujemo reprezentaciju, ni mi ni igraci?
:thumbup: ne-stvarno! da li moze ikako zajedno: podrska ciri a srednji prst savezu :-)
jer... nas N/FSBiH je sam po sebi jedna velika cirkuska satra, a reprez. igraci, akteri te satre...sada kada je stigao i clown (glavna atrakcija) .....PREDSTAVA moze da pocne!
Bosanski_kralj

#184 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

Jebem majku i ćiri i svima u savezu, a posebno tebi. Tako ću reći Abdiću u facu, dok ga prvi put sretnem u Bihaću. :-) :-) :-)
boy87

#185 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by boy87 »

igrajte u mostaru,tamo ce te dobijat utakmice . vidimo se na svjetskom! 8-)
osa

#186 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by osa »

Bogamo dobi bih pravog hrvatskog nacionalistu za selektora, ali ujedno dobi i čovjkea koji se nikad nije stidio reći da je uz to što je hrvat i bosanac i koji se time uvijek ponosio. iako osobno mislim da je ćiro daleko od svojih najboljih dana jedna mu se stvar ne može poreći , on je čovjek inspiracije i trenutka i dat će sve od sebe da napravi najbolji mogući rezultat za bih. pustite savez i lopove u njemu, i u hrvatskoj masa ljudi misli za vlatka markovića da je lopov, ali repka ima rezultat i to odmah nije primarno. vidjet ćete ako bih repka s ćirom bude postizala dobre rezultate, u što se toplo nadam, nitko više neće spominjati lopove iz saveza.
boy87

#187 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by boy87 »

Bosanski_kralj wrote:Jebem majku i ćiri i svima u savezu, a posebno tebi. Tako ću reći Abdiću u facu, dok ga prvi put sretnem u Bihaću. :-) :-) :-)
zasto jebes majku ciri? :?
Bosanski_kralj

#188 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Bosanski_kralj »

boy87 wrote: zasto jebes majku ciri? :?
Njegova dvoličnost me užasno nervira
max_power

#189 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by max_power »

srpanj wrote:
max_power wrote: Mozemo li ikako da se borimo protiv saveza a da ne bojkotujemo reprezentaciju, ni mi ni igraci?
:thumbup: ne-stvarno! da li moze ikako zajedno: podrska ciri a srednji prst savezu :-)
jer... nas N/FSBiH je sam po sebi jedna velika cirkuska satra, a reprez. igraci, akteri te satre...sada kada je stigao i clown (glavna atrakcija) .....PREDSTAVA moze da pocne!
ko je pomenuo Cira :-)
podrska igracima ako se odluce da igraju, pri tom ne mislim na one lijeve vec na nase prave igrace Spahica, Papca, Bajramovica itd
valjda oni najbolje znaju vrijedi li nastaviti bojkot ili ne, kako oni odluce tako trebamo i mi
Edin H.

#190 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by Edin H. »

Meni otvori regularno. kaze ciro da zbog pusine nije bio selektor, pa je ispao pusac, nije normalan, matori kenjac. Sad se u savezu kontaju izvuci sa njegovim dovodjenjem i njegovom supljom pricom. Ako narod nasjedne na ovaj potez i pocne ponovo ici na tekme, onda smo stvarno maloumnici najveci koji nisu ni zasluzili nista bolje. A uprava u savezu i dalje ostaje u svojim udobnim foteljama i nastavlja s pljackom. Mislim da im ne smijemo popustiti ni da Platini dodje za selektora, jer sve je to privremeno i dok se banda ne skloni sa svojih pozicija trajnog rjesenja nema. Zato i dalje porucujem SAVEZ NAPOLJE !!!!! :x[/quote]

Ma jeste ali propada nam generacija za generacijom dobrih igraca.
Barbarez i mnogi drugi su prestali igrati, o Pjanicevom pasosu vise niko nista ne govori, kao da nikoga ne interesuje vise a bice nam zao kad zaigra za francuze...
Mozemo li ikako da se borimo protiv saveza a da ne bojkotujemo reprezentaciju, ni mi ni igraci?[/quote]

U tome i jeste problem.
Sve i da Savez ode sutra treba vremena da se izgradi nova reprezentacija
Naravno da je trebalo Kodru pustiti da radi, ali je i on postupio maksimalno neprofesionalno kada je iskljucio telefon i nije se pojavio na sjednici Saveza da pokusa odbraniti svoj stav u vezi neodlaska u Iran. Ako je vec toliko "ljudi" glasalo za njega da postane selektor valjda je bar mogao pokusati da ih pridobije na svoju stranu i u ovom slucaju.

E sad Ciro, vrhunski strucnjak, covjek sa izvanrednim rezultatima iza sebe, dovoljno je se sjetiti kako je preporodio Pristinu, osvojio sampionsku titulu sa Dinamom u bivsoj Jugoslaviji. Sa druge strane zasigurno u godinama, znaci mogao bi jedino raditi ako okupi oko sebe tim koji ce za njega odradjivati posao. E to ne vjerujem da ce Savez biti voljan da plati.
Laprdao je kao sto mostarac kaze protiv Bosne dok je igrao tenisa sa Tudjmanom, pa je onda okrenuo plocu. Fudbalski Kilibarda.
Iskustvo ima da se nosi sa kriminalcima iz Saveza jer je namazaniji od njih, ali da li ima snage drugo je pitanje.
Ipak postavlja se pitanje koliko je godina Gergusonu pa jos uvijek postize sjajne rezultate.
Ko bi ga znao :o
StupskaBitanga

#191 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by StupskaBitanga »

kao sto je na OBN vodio show sa Cirom do finala
ja cu reci
sa cirom do finala SP :) :bih:
ljudi kupujte ugljen valja napuniti ciru do finala :lol:
jennisjoplin

#192 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by jennisjoplin »

boy87 wrote:
Bosanski_kralj wrote:Jebem majku i ćiri i svima u savezu, a posebno tebi. Tako ću reći Abdiću u facu, dok ga prvi put sretnem u Bihaću. :-) :-) :-)
zasto jebes majku ciri? :?
zato sto je derpe a jos ne zna :lol:
callmethebreeeze

#193 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by callmethebreeeze »

nadam se samo da se blazevic nije prihvatio ovog posla da bi zaradio laku paru prije penzije. bice ovo zanimljivo... ciro ce, vjerovatno, na konto svog imena uspjeti vratiti stare igrace i ono malo nade sto nam je jos ostalo, a onda ce opet ispasti neko sranje i sve ce poceti iz pocetka.

s druge strane, mozda bas zahvaljujuci svom imenu i autoritetu uspije ove hahare nase konacno uozbiljiti. stvarno ne moze covjek biti vise pametan...

:-)
BaileyS

#194 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by BaileyS »

Evo vec je i Kodro postao krivac sto se ne pojavi na skupstini :-) ma znaju ovi iz Saveza sta rade a sa ovakvim narodom nije im ni tesko :mrgreen: Pasat ce Ciro u nasu sredinu, posto i on zna da se povija kako vjetar puse.
The__Doctor

#195 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by The__Doctor »

Cekaj, je li ovaj izbor Cire na mjesto selektora znaci da ce menadzer repke biti Sasa Vugdalic? :lol: :lol:
campa_xxx

#196 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by campa_xxx »

The__Doctor wrote:Cekaj, je li ovaj izbor Cire na mjesto selektora znaci da ce menadzer repke biti Sasa Vugdalic? :lol: :lol:
To bi bilo dobro rjesenje ali fakat... :thumbup:
jennisjoplin

#197 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by jennisjoplin »

The__Doctor wrote:Cekaj, je li ovaj izbor Cire na mjesto selektora znaci da ce menadzer repke biti Sasa Vugdalic? :lol: :lol:
a sto dane , pravi janez :lol: ali da ne zaboravis taj je tipus spasio u doba mraka nekakve ljudove sto su se davili , svaka mu cast, ali shvacena je poruka :thumbup:
The__Doctor

#198 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by The__Doctor »

haha mogu misliti cirkusa na press konferencijama :-) :lol:
StupskaBitanga

#199 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by StupskaBitanga »

a OBN prenosi tekme sa Sasom V
jennisjoplin

#200 Re: Izbor novog selektora fudbalske/nogometne reprezentacije BiH

Post by jennisjoplin »

The__Doctor wrote:haha mogu misliti cirkusa na press konferencijama :-) :lol:
a ciro najavljuje buducu repku: bek john serebeton :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: , a joj sta ima da im aradimo :lol:
Locked