Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Post Reply
Bloo
Globalna šefica

#176 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Bloo »

because_of_you wrote:
A općepoznato je da manje boli kad nas neko drugi očerupa, ko pile ;-) :lol:

naravno kad znaju sta rade :-? meni su u jednom salonu napravili takve podljeve po butinama da me se bilo sramota skinuti :T isto ko da me je neko gluho bilo napastvovao :cry: veliki crnoljubicastcrveni ogromni :T

zena koristila onaj sa rolerom koji je fakat nezgodan :T ja na kraju pobjegla sa stola poluocerupana :T
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#177 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by ALexis »

ja zaista ne znam kako zene mogu podnjeti bol brazilske depilacije. na bikini zoni prebrojim sve zvijezde i ispsujem sve posovke koje znam. dajem medalju svakoj koja izdrzi braziku.
meni bikini zona prokrvari prilikom cupanja, jer su mi tu jake dlake, ne bih mogla zamisliti sta bi bilo da idem dalje...
Bloo
Globalna šefica

#178 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Bloo »

ALexis wrote:ja zaista ne znam kako zene mogu podnjeti bol brazilske depilacije. na bikini zoni prebrojim sve zvijezde i ispsujem sve posovke koje znam. dajem medalju svakoj koja izdrzi braziku.
meni bikini zona prokrvari prilikom cupanja, jer su mi tu jake dlake, ne bih mogla zamisliti sta bi bilo da idem dalje...
:mrgreen:

daj jednu odma' na prsa :D

i meni su uzasno jake dlake ali pretrpim povremeno :D bude gadno, ali traje 20tak minuta ako je vjesta , i onda kada prede na noge zaspes :D
ALexis
Location: Moj dom je dole u predgradju od centra prema zapadu,gdje sunce sja samo kad zalazi.

#179 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by ALexis »

Image

eto bona :D

zasluzila si , sto jes' jes'
because_of_you

#180 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

I meni :oops:

Ja sam strahovala od nje, ali Boga mi, haman da me manje boljelo nego inače moj najosjetljiviji dio- iznad gležnjeva :-) A možda je i do kozmetičarke, jer je fakat upućena, objašnjavala mi je neki red kojim to ide, ta ja znam :lol:
VenomousV

#181 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by VenomousV »

ALexis wrote:ja zaista ne znam kako zene mogu podnjeti bol brazilske depilacije. na bikini zoni prebrojim sve zvijezde i ispsujem sve posovke koje znam. dajem medalju svakoj koja izdrzi braziku.

isto :-)
i plus, ofirno mi brate dragi...
bijela

#182 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by bijela »

VenomousV wrote: i plus, ofirno mi brate dragi...
+1 :zoka:
Bloo
Globalna šefica

#183 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Bloo »

VenomousV wrote:

i meni je bilo prvih 5 sekundi medutim kad je potegla onu traku.... :D

bas sam pricala sa curom koja to radi, kod nje zadrzis gace (npr u iv roseu sam ih morala skinuti) jer joj je lakse da depilira (ide po zonama koje odreduje rubom gaca), tebi bude ugodnije jer imas osjecaj da nisi go...a i one su ko ginekolozi :D fakat im je svejedno sto te gledaju u vajayjay :D kad skontas da im je to posao...bude lakse...a i bol pomaze :D da zaboravis gdje si sta si i da si u gacama :D
suncokret_1984

#184 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by suncokret_1984 »

VenomousV wrote:

potpisujem :-)
because_of_you

#185 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

Njima je to rutina totalna, isto da se ne bave tako bezze poslom :-)

I kad vidiš da je njoj svejedno, i plus te boli i plus to je kratko... I plus rezultaaaaaat, ma šta ima veze :D Doduše, bila sam samo jednom... :-?
ALexis

#186 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by ALexis »

@ because of you: i tebi svaka cast.

mah preko stida bih i nekako presla, ali preko boli... :oops:

isla sam jednom s drugaricom da ona odradi tu brazilsku i zena joj je ostavila gacice i samo ih je pomicala u stranu da oslobodi sebi 'teren' za cupanje tako da joj nije gledala u Postovanu.
Cholina_Lokica

#187 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Cholina_Lokica »

Sta vas ima biti stid, i njima posao to isto kao i ginekologu, plus imaju isto sto i vi :-)

Mene sto se tice, neka hvala, boliiii :lol:
ALexis

#188 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by ALexis »

eh da, i koliko dugo vam treba da te dlacice ponovo narastu?
jeste makar rahat 2 sedmice da se ne vide nikako ili vec pocinju da nicu?
Bloo
Globalna šefica

#189 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Bloo »

because_of_you wrote:Njima je to rutina totalna, isto da se ne bave tako bezze poslom :-)

I kad vidiš da je njoj svejedno, i plus te boli i plus to je kratko... I plus rezultaaaaaat, ma šta ima veze :D Doduše, bila sam samo jednom... :-?

kad skontas koliko uzmu dnevno :D i nije tako beze :D ima i gorih poslova :D (ja ne bih nikad mogla biti dermatolog i zubar :-? )

@Alexis ja sam rahat 2 sedmice onda krenu lagano :roll: ali kad se duzen depiliras tako rastu slabije i sporije barem kod mene, a moje su crne, jake i gust e( hebem ti brijanje)
because_of_you

#190 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

@alexis

Duže nego sa šapama :D

@Bloo, ma mislila sam "ofirnim" , jer ako je ofirno ići na tu depilaciju onda je još gore baviti se time :D
Last edited by because_of_you on 03/04/2011 23:00, edited 1 time in total.
VenomousV

#191 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by VenomousV »

ma ja sam inace jako paranoicna, mogu ja imat i one bapske gace na sebi u tom trenutku al et, meni bi bilo ofirno :D sve bi imala osjecaj da gleda, komentarise nesto u glavi i slicno :D

strah me boli, ipak je to sensitive area :D
bijela

#192 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by bijela »

ja mislim da bi mi jedan potez trakom razvukao kožu tri metra :(
ne bih mogla hodati od te kože :D
ALexis

#193 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by ALexis »

Bloo wrote:
because_of_you wrote:Njima je to rutina totalna, isto da se ne bave tako bezze poslom :-)

kad skontas koliko uzmu dnevno :D i nije tako beze :D ima i gorih poslova :D (ja ne bih nikad mogla biti dermatolog i zubar :-? )

@Alexis ja sam rahat 2 sedmice onda krenu lagano :roll: ali kad se duzen depiliras tako rastu slabije i sporije barem kod mene, a moje su crne, jake i gust e( hebem ti brijanje)
meni je najgore kad se obrijem pa opet ko iskasapljena, sva se isjecem, pa moram da ih 'pustam' makar 6 dana da rastu ne bi li se manje sjekla, jer kad su kratke mnogo su ostre a u kombinaciji sa britvicom rezultiraju fatalnim posljedicama. :shock:
VenomousV

#194 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by VenomousV »

ALexis wrote:
meni je najgore kad se obrijem pa opet ko iskasapljena, sva se isjecem, pa moram da ih 'pustam' makar 6 dana da rastu ne bi li se manje sjekla, jer kad su kratke mnogo su ostre a u kombinaciji sa britvicom rezultiraju fatalnim posljedicama. :shock:
jooooj jest :-)
pa onda sve smeta, sve zulja koju god mazalicu stavis poslije...

sto rece bijela, zamisli toliko te odere da ne mozes hodat (jedan od mojih paranoicnih strahova)
because_of_you

#195 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

Ama nije taaaaako :)

Koža bude isto kao i na nogama nakon depilacije, malo crvenkasta, sutra je već sve baby glatko :)
Bloo
Globalna šefica

#196 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by Bloo »

ALexis wrote:

znam :T been there done that...jednom se nisam brijala mjesec dana (bila bolesna) i kad sam se obrijala onako dlakava...noge ko iz snova :D

znala sam se tako iskasapit da mi je momak jednom ponudio da me on obrije posto mu je bilo zao da mi noge lice kao da sam izasla iz full contact K1 arene :T
ALexis

#197 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by ALexis »

VenomousV wrote:
ALexis wrote:
jooooj jest :-)
pa onda sve smeta, sve zulja koju god mazalicu stavis poslije...

sto rece bijela, zamisli toliko te odere da ne mozes hodat (jedan od mojih paranoicnih strahova)
oooo daaaa sta sam otkrila :-D a nikako da podjelim s vama :-D

PENATEN bebi krema, poslje brijanja postovane. ja namazem s njom i nema svraba, iritacije i slabije krvare rane :-D ma za 10 je!
LONGMAN

#198 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by LONGMAN »

Heeeej, ima l kakve veze sto je smedji secer i sto je umjesto limuna bila limunska kiselina :-)
Ja i drugu bacila, otisli mi zivci ali necu odustati dok ne uspije, ima l koji poseban nacin pravljenja :(
VenomousV

#199 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by VenomousV »

ALexis wrote:
oooo daaaa sta sam otkrila :-D a nikako da podjelim s vama :-D

PENATEN bebi krema, poslje brijanja postovane. ja namazem s njom i nema svraba, iritacije i slabije krvare rane :-D ma za 10 je!

zapisano na papiric sa ostalim stvarima koje moram kupit' :D
hvala ^^
because_of_you

#200 Re: Depilacija - voskom, šećerom...lokacije?

Post by because_of_you »

@LONGMAN

Evo ti moja, samo malo podgrij, ja mislim da neću koristiti... :roll:
Post Reply