SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Santos

#176 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Santos »

Pa sta radite vi stariji.Sto to ne nalupate.U moje doba kad si bio mladzi u raji moro si po cigare sluso starije bilo je nekog reda.Sta je sad ovo ovi mladzi izgleda ne jebu nikog zivog.
amrica

#177 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Novo krivično djelo 16-godišnjaka kojem je izrečena

mjera pojačanog nazora
PDF štampa E-mail
Piše: H. ROVČANIN
15/09/08

Maloljetnik koji je zapalio staricu ponovo napao ženu

Sarajevska policija u subotu je uhapsila maloljetnog Roberta H. (1992), rođenog u Italiji, koji je široj javnosti poznat po stravičnom zločinu u sarajevskom naselju Hrasno, kada je zajedno sa Robertom M. (1993) iz Đakovice i Jetonom O. (1993) staricu Ljubicu Spasojević polio benzinom i zapalio.

Službenici Treće policijske uprave su pored Roberta H., uhapsili i Admira Bislimija (20), a njih dvojica se sumnjiče da su počinili tešku krađu na naročito opasan ili drzak način. Osumnjičeni su, prema informacijama iz policije, u subotu u Ulici Salke Lagumdžije, sarajevska općina Novi Grad, sa vrata M. B. ukrali zlatnu ogrlicu, nakon čega su pobjegli. Pored maloljetnika o kojem smo u više navrata pisali, policiji je odranije, po teškim krađama i razbojništvima, poznat i njegov saučesnik Bislimi.

Robert H. i Bislimi su nakon saslušanja u policiji predati sarajevskom Kantonalnom tužilaštvu, gdje su zadržani. Iz Tužilaštva nam potvrđeno da će biti saslušani danas, nakon čega će se odlučiti da li će za njih biti zatražen pritvor.

Sudija za maloljetnike sarajevskog Općinskog suda je krajem aprila, podsjećamo, Robertu H., i Robertu M., te Jetonu O. zbog ubistva Spasojevićeve izrekao odgojne mjere pojačanog nadzora organa socijalne zaštite. Oni su, kao što je poznato, sredinom januara sačekali staricu ispred haustora zgrade u Hrasnom, te je polili benzinom i zapalili. Nesretna žena je od zadobijenih povreda preminula u bolnici Koševo.

Kantonalno tužilaštvo tada nije moglo zatražiti kaznu maloljetničkog zatvora jer su bili mlađi od 16 godina, a pojačane mjere nadzora su izrečene jer ne postoje ustanove za smještaj maloljetnih prestupnika tako da su se njih trojica krajem aprila našla na slobodi.

Da “pojačane“ mjere nemaju nikakvo pozitivno djelovanje, kako na ostale pa tako ni konkretno na Roberta H. on je sam dokazao vrlo brzo nakon što je pušten iz pritvora. Naime, Robert H. je već sredinom maja počinio prvi slijedeći prestup kada je u sarajevskom naselju Alipašino Polje napao ženu i strgnuo joj sa vrata zlatnu ogrlicu. Prethodno joj je pokušao oteti torbu, ali kada mu to nije pošlo za rukom, ukrao je nakit. I nakon tog napada je priveden, saslušan i kratko zadržan... A onda je nastavio po starom.

Isti slučaj je i sa Robertom M. koji je, nakon puštanja iz pritvora i izricanja pojačanog nazora u julu uhapšen zbog teške krađe i razbojništva.
VR6

#178 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by VR6 »

E svasta... :|
shuriken

#179 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by shuriken »

tuziteljstvo i sudiju koji su ubojici izrekli tu mjeru treba optuziti za saucesnistvo, za pomaganje u izvrsavanju djela

oni su ubojicu trebali osudit na maloljetnicki zatvor, nije njihov problem sto takvog zatvora nema

ali ne, onda bi se razotkrio nerad i retardiranost njihovih partijskih jarana
pa je kompromis, na racun napadnute gospodje M.B., da ubojicu ne osude

treba podici privatne tuzbe protiv tuzitelja i suca koji nisu radili svoj posao i time omogucili napad na tu zenu
Alkos

#180 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Alkos »

Nek ga mozgovi opet puste na ulici da pocini jos jedno ubistvo!
Ne mogu da vjerujem...
valterbranisarajevo

#181 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by valterbranisarajevo »

Nadam se da nesposobnost federalne vlade koja ne može naći lokaciju neće rezultirati nekom ovom tragedijom. Međutim nedavno je bio prilog na TV gdje smo se mogli uvjeriti da jedan broj maloljetnika ipak izdržava zatvorsku kaznu u KPZ Zenica. Razlog zašto to nije redovna praksa je što se malolejtnici tamo „miješaju“ sa punoljetnim zatvorenicima.

S obzirom da ovi ipak tamo služe kaznu, uzimajući u obzir da ova trojica ne prestaju sa zlodjelima, trebalo bi skrenuti pažnju vlastima da i za njih naprave iznimku odnosno da ih do izgradnje zatvora za maloljetnike smjeste u KPZ.

Za ovu trojicu je ionako kasno, mislim da kod njih nikakva resocijalizacija neće uspjeti i da ih jedino treba skloniti da ne bi napravili neko novo zlo....
amrica

#182 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by amrica »

Kantonalno tužilaštvo tada nije moglo zatražiti kaznu maloljetničkog zatvora jer su bili mlađi od 16 godina, a pojačane mjere nadzora su izrečene jer ne postoje ustanove za smještaj maloljetnih prestupnika

I je li , napokon, ovaj mali 1992. godiste napunio bar tih 16 godina da ga se bar privremeno skloni sa ulice?
d2

#183 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by d2 »

upravo je nesto jako fino explodiralo... sta li je odletilo u zrak ?
spanc777

#184 Eksplozija - Čekaluša

Post by spanc777 »

Upravo se cula odavno ne jaca eksplozio? Jel zna neko nesto vise?
Bullet Tooth Tony

#185 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Bullet Tooth Tony »

sta bi ovo :-) :-)
beco

#186 Re: Nesto eksplodiralo?

Post by beco »

Nemam pojma sta je, ali kod mene se na Ciglanama pravo culo kao da je avion probio zvucni zid!
spanc777

#187 Re: Nesto eksplodiralo?

Post by spanc777 »

Poslije cujem rotacije po gradu, cini mi se i alarme na autima ( ja sam ovdje na Kosevu)
Bullet Tooth Tony

#188 Re: Nesto eksplodiralo?

Ja cuo na Vratniku :-)
_mallena_

#189 Re: Nesto eksplodiralo?

Post by _mallena_ »

Fakat sta ovo bi ???
Bullet Tooth Tony

#190 Re: Nesto eksplodiralo?

Ma ovaj jaran Bekir prno :D
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#191 Re: Nesto eksplodiralo?

Post by Latina »

JaguarXKR wrote:eto kazu otisla zgrada kod medicinskog fakulteta u p.m.. gori
Aaaa...Boze sacuvaj. Eksplozija plina ?
Admir_1984
Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće

#192 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA

Post by Admir_1984 »

Kako cujem gori neka zgrada iznad medicinskog fakulteta
_mallena_

#193 Re: Nesto eksplodiralo?

Post by _mallena_ »

Pa zna li ko zbog cega gori ??? Sta se desilo ? :sad: :sad: :sad:
klixober

#194 Re: Nesto eksplodiralo?

Post by klixober »

JaguarXKR wrote:eto kazu otisla zgrada kod medicinskog fakulteta u p.m.. gori
Koja zgrada tacno?
beco

#195 Re: Nesto eksplodiralo?

Post by beco »

ja jarane gledam na medicinski fakultet nema vatre niti dima niti hitne pomoci niti policije niti vatrogasaca. Ali mislim postoje dvije opcije ili plin ili bomba, nadam se da niko nije povrijeden i da je nesto banalno.
klixober

#196 Re: Nesto eksplodiralo?

Post by klixober »

JaguarXKR wrote:
beco wrote:ja jarane gledam na medicinski fakultet nema vatre niti dima niti hitne pomoci niti policije niti vatrogasaca. Ali mislim postoje dvije opcije ili plin ili bomba, nadam se da niko nije povrijeden i da je nesto banalno.
onda je patka, meni fkt tako rekose...sad ce ispasti na kraju da se avaz srusio hahahhaa
Sa tvoje tastature u bozije oci :D
_mallena_

#197 Re: Nesto eksplodiralo?

Post by _mallena_ »

Beco mi komsija izgleda :)
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#198 Re: Nesto eksplodiralo?

Post by Latina »

JaguarXKR wrote:sad ce ispasti na kraju da se avaz srusio hahahhaa
To se ne moze desiti. :D Prije ce biti da su napali Rusi. :D :D
beco

#199 Re: Nesto eksplodiralo?

Post by beco »

Sada sam cuo sa jaranicom koja je jos blize Medicini kaze fakat da je neka zgrada riknula!
beco

#200 Re: Nesto eksplodiralo?

Post by beco »

_mallena_ wrote:Beco mi komsija izgleda :)
sta ima komsinice :lol:
Locked